Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Jelgavas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 21

Jelgavā 2024. gada 28. augustā

Grozījumi Jelgavas novada domes 2021. gada 10. decembra saistošajos noteikumos Nr. 21 "Par līdzfinansējumu Jelgavas novada pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs"

APSTIPRINĀTI
ar Jelgavas novada domes
2024. gada 28. augusta lēmumu Nr. 42
(prot. Nr. 20)

Izdoti saskaņā ar
Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu,
Izglītības likuma 12. panta 2.1 daļu

Izdarīt Jelgavas novada domes 2021. gada 10. decembra saistošajos noteikumos Nr. 21 "Par līdzfinansējumu Jelgavas novada pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs" (turpmāk - saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošo noteikumu 8. punktu aiz vārda "programmu" ar vārdiem "Jelgavas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušajiem izglītojamajiem".

Jelgavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece I. Dolgova

 

Jelgavas novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 21 "Grozījums Jelgavas novada pašvaldības 2021. gada 10. decembra saistošajos noteikumos Nr. 21 "Par līdzfinansējumu Jelgavas novada pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs"
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Pašvaldību likuma 5. panta pirmā daļa noteic, ka "pašvaldība savas administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēs var brīvprātīgi īstenot iniciatīvas ikvienā jautājumā, ja tās nav citu institūciju kompetencē un šādu darbību neierobežo citi likumi."

Ar Jelgavas novada 2021. gada 10. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 21 "Par līdzfinansējumu Jelgavas novada pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs" pašvaldība ir izrādījusi iniciatīvu piešķirt atvieglojumus ikvienam Jelgavas novada profesionālās ievirzes izglītības iestādes audzēknim, kurš atbilst kādai no noteikumos minētajai grupai, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas.

Šo grozījumu mērķis ir nodrošināt, ka paredzētie atvieglojumi attiecas uz Pašvaldību likuma 5. pantā norādīto mērķgrupu - savas administratīvās teritorijas iedzīvotāji.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu - mācību gada laikā tiek ietaupīti pašvaldības līdzekļi EUR 3000 apmērā.

2.2. Nav nepieciešami papildus resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekmi uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme - Jelgavas novada administratīvās teritorijas iedzīvotāju maksātie nodokļi tiek izlietoti šo iedzīvotāju interesēs.

3.2. Nav ietekmes uz vidi.

3.3. Nav ietekmes uz iedzīvotāju veselību.

3.4. Nav ietekmes uz uzņēmējdarbība vidi pašvaldības teritorijā

3.5. Nav ietekmes uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām 4.1. Samazinās administratīvās procedūras. Nav jāpieprasa iestādes audzēkņa sociālo statusu apliecinoši dokumenti, citas pašvaldības iestādēm (sociālais dienests, bāriņtiesa).
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Noteikumi ir izstrādāti pašvaldības autonomo funkciju nodrošināšanai.

5.2. Saistošo noteikumu izpilde notiks iesaistot esošos cilvēkresursus, kā līdz šim. Jelgavas novada pašvaldībā papildus institūcijas un amata vietas netiks radītas.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Noteikumu izpildi nodrošina Jelgavas novada pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādes.
7. Prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Jelgavas novada pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai un tās rīcība ir atbilstoša.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts publicēts Jelgavas novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jelgavasnovads.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot likumā noteikto termiņu viedokļu sniegšanai.

8.2. Saņemtos viedokļus par saistošo noteikumu projektu pašvaldība apkopos (apkopojumā norādot iesniedzējus, vērā ņemtos viedokļus, vērā neņemtos viedokļus, pamatojumu) un atspoguļos šajā paskaidrojuma rakstā.

8.3. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publicēšanas dienas. Laiks viedokļa izteikšanai no 2024. gada 19. jūlija līdz 2024. gada 2. augustam. Pašvaldībā nav saņemts neviens viedoklis par saistošo noteikumu projektu.

Jelgavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece I. Dolgova

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jelgavas novada domes 2021. gada 10. decembra saistošajos noteikumos Nr. 21 "Par līdzfinansējumu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Jelgavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 21Pieņemts: 28.08.2024.Stājas spēkā: 19.09.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 182, 18.09.2024. OP numurs: 2024/182.15
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
355053
19.09.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"