Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr. 546

Rīgā 2024. gada 20. augustā (prot. Nr. 32 4. §)
Kārtība, kādā tiek aizsargāta nacionālajai drošībai un valsts aizsardzībai svarīga informācija par nekustamā īpašuma objektiem
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā tiek noteiktas nacionālajai drošībai un valsts aizsardzībai svarīgas informācijas par nekustamā īpašuma objektiem datu kopas, kuru brīva pieejamība var radīt potenciālu apdraudējumu valsts drošībai;

1.2. nacionālajai drošībai un valsts aizsardzībai svarīgas informācijas par nekustamā īpašuma objektiem pieejamības ierobežošanas apjomu;

1.3. institūcijas un personas, kurām ir tiesības piekļūt nacionālajai drošībai un valsts aizsardzībai svarīgai informācijai par nekustamā īpašuma objektiem;

1.4. nacionālajai drošībai un valsts aizsardzībai svarīgas informācijas par nekustamā īpašuma objektiem aprites kārtību.

2. Ierobežota pieejamība nacionālajai drošībai un valsts aizsardzībai svarīgai informācijai (ģeotelpiskajai informācijai, tehniskajai dokumentācijai un datiem, kā arī citai objektu raksturojošai informācijai) (turpmāk – valstij svarīga informācija) Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmā, Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas centrālajā datubāzē un vietējo pašvaldību augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzēs, kā arī Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā (turpmāk – Kadastra informācijas sistēma) tiek noteikta šādiem nekustamā īpašuma objektiem (zemes vienība, būve, telpu grupa) (turpmāk – valstij svarīgi objekti):

2.1. valsts drošības iestāžu noteiktiem kritiskās infrastruktūras un Eiropas kritiskās infrastruktūras objektiem;

2.2. Valsts robežsardzes noteiktiem robežuzraudzības objektiem;

2.3. Ieslodzījuma vietu pārvaldes noteiktiem ieslodzījuma vietas objektiem.

3. Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmā, Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas centrālajā datubāzē un vietējo pašvaldību augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzēs, kā arī Kadastra informācijas sistēmā esošā valstij svarīgā informācija par šo noteikumu 2.1., 2.2. un 2.3. apakšpunktā minētajiem valstij svarīgajiem objektiem ir ierobežotas pieejamības informācija Informācijas atklātības likuma izpratnē.

4. Dati ir uzskatāmi par valstij svarīgu informāciju no brīža, kad nekustamā īpašuma objekts ir noteikts kā valstij svarīgs objekts.

5. Šo noteikumu 2.1.2.2. un 2.3. apakšpunktā minētās institūcijas, ja nepieciešams, iesniedz Valsts zemes dienestam, vienlaikus informējot valstij svarīga objekta īpašnieku un tiesisko valdītāju par tā īpašumā vai valdījumā esošiem objektiem, informāciju par izmaiņām valstij svarīgu objektu sarakstā – jauniem vai dzēstiem valstij svarīgiem objektiem, norādot to zemes vienību kadastra apzīmējumus, kurās šie objekti atrodas.

6. Valsts zemes dienests triju mēnešu laikā pēc attiecīgā valstij svarīgu objektu saraksta saņemšanas ierobežo valstij svarīgas informācijas brīvu pieejamību Valsts zemes dienesta uzturētajā Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmā, Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas centrālajā datubāzē un Kadastra informācijas sistēmā reģistrētajiem datiem.

7. Valsts zemes dienests viena mēneša laikā pēc valstij svarīgu objektu saraksta saņemšanas informē vietējo pašvaldību un tās augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzes uzturētāju par konkrētās pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajiem valstij svarīgajiem objektiem, norādot termiņu, kas nav īsāks par diviem mēnešiem, līdz kuram ir jāierobežo valstij svarīgas informācijas brīva pieejamība attiecīgās pašvaldības uzturētajā augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzē. Datus par konkrētajā pašvaldībā esošajiem valstij svarīgajiem objektiem Valsts zemes dienests vietējai pašvaldībai un tās augstas detalizācijas datubāzes uzturētājam nodod kā mašīnlasāmus datus, norādot ierobežojamās teritorijas robežas.

8. Vietējās pašvaldības augstas detalizācijas datubāzes uzturētājs ierobežo valstij svarīgas informācijas brīvu pieejamību par valstij svarīgiem objektiem uzturētajā augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzē Valsts zemes dienesta norādītajā termiņā.

II. Valstij svarīgas informācijas par valstij svarīgiem objektiem noteikšana un šīs informācijas pieejamības ierobežošanas apjoms

9. Šo noteikumu 2.1.2.2. un 2.3. apakšpunktā minētās institūcijas atkarībā no potenciālā apdraudējuma valsts drošībai var rosināt mainīt valstij svarīgas informācijas pieejamības ierobežošanas apjomu par valstij svarīgiem objektiem, iesniedzot priekšlikumu Aizsardzības ministrijai.

10. Valstij svarīgas informācijas dati par valstij svarīgiem objektiem, kuru brīva pieejamība var radīt apdraudējumu valsts drošībai, šo noteikumu izpratnē ir:

10.1. Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmā ierobežojamie dati, kas minēti šo noteikumu 1. pielikumā;

10.2. Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas centrālajā datubāzē un pašvaldību uzturētajās augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzēs ierobežojamie dati, kas minēti šo noteikumu 2. pielikumā;

10.3. Kadastra informācijas sistēmā ierobežojamie dati, kas minēti šo noteikumu 3. pielikumā.

11. Valstij svarīgas informācijas pieejamību par valstij svarīgiem objektiem ierobežo Kadastra informācijas sistēmas telpiskajos datos attēloto zemes vienību robežās.

12. Vietējā pašvaldība un tās augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzes uzturētājs neizsniedz augstas detalizācijas topogrāfisko informāciju par valstij svarīgiem objektiem, bet saglabā tiesības izplatīt un izsniegt informāciju šo noteikumu 13.3. apakšpunktā minētajām personām, neveicot datu piekļuves uzskaitījumu. Šo informāciju izsniedz Valsts zemes dienests no tā uzturētās Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas centrālās datubāzes elektroniskā veidā.

III. Institūcijas un personas, kurām ir tiesības saņemt un piekļūt valstij svarīgai informācijai par valstij svarīgiem objektiem

13. Šo noteikumu 10. punktā minētos informācijas sistēmu datus neatkarīgi no pieejamības ierobežojumiem ir tiesības saņemt un pastāvīgi tiem piekļūt:

13.1. Kadastra informācijas sistēmā reģistrēta kadastra objekta īpašniekam vai, ja tāda nav, – tiesiskajam valdītājam, vai, ja tāda nav, – lietotājam par savu nekustamo īpašumu un tā sastāvā esošu zemes vienību, būvi vai telpu grupu vai būvi, kas neietilpst neviena nekustamā īpašuma sastāvā;

13.2. valsts institūcijām, tai skaitā tiesām, kurām šī informācija nepieciešama valsts pārvaldes funkciju vai uzdevumu īstenošanai;

13.3. pašvaldībām, tai skaitā būvvaldēm, kurām šī informācija ir nepieciešama to funkciju un pārvaldes uzdevumu īstenošanai, par to administratīvajā un pārvaldītajā teritorijā esošajiem valstij svarīgiem objektiem;

13.4. personām, kurām šī informācija nepieciešama ar ārēju normatīvo aktu vai līgumu deleģēto valsts pārvaldes uzdevumu īstenošanai;

13.5. sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem, kas nodrošina kādu no siltumapgādes, ūdensapgādes, kanalizācijas, drenāžas, elektronisko sakaru tīklu, elektroapgādes tīklu, gāzes apgādes tīklu pakalpojumiem un ir reģistrēti sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju reģistrā vai sarakstā, par to licences darbības zonas teritoriju.

14. Šo noteikumu 10. punktā minētajiem informācijas sistēmu datiem neatkarīgi no noteiktajiem pieejamības ierobežojumiem ir tiesīga piekļūt persona, kurai ir piešķirta valstij svarīga objekta īpašnieka vai tiesiskā valdītāja atļauja šo noteikumu 20. vai 21. punktā minētajā kārtībā.

15. Šo noteikumu 10.1. apakšpunktā minētās informācijas sistēmas datiem neatkarīgi no noteiktajiem pieejamības ierobežojumiem pastāvīgi ir tiesīgi piekļūt Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas datu sniedzēji par to norādītajām apgrūtinātajām teritorijām un objektiem, kā arī šiem objektiem Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmā automātiski attēlotajām apgrūtinātajām teritorijām. Piekļuve tiek nodrošināta bez pieprasījuma noformēšanas atļauju pārvaldības modulī.

16. Šo noteikumu 10.2. apakšpunktā minētās informācijas sistēmas datiem par pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajiem valstij svarīgiem objektiem neatkarīgi no noteiktajiem pieejamības ierobežojumiem pastāvīgi ir tiesīga piekļūt persona, kurai ir deleģēts uzdevums uzturēt attiecīgās pašvaldības augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzi. Piekļuve tiek nodrošināta bez pieprasījuma noformēšanas atļauju pārvaldības modulī.

17. Šo noteikumu 13.2. un 13.3. apakšpunktā minētajām valsts un pašvaldību institūcijām tiek nodrošināta piekļuve šo noteikumu 10. punktā minētajiem informācijas sistēmu datiem neatkarīgi no noteiktajiem pieejamības ierobežojumiem bez pieprasījuma noformēšanas atļauju pārvaldības modulī.

18. Šo noteikumu 13.4. un 13.5. apakšpunktā minētajām personām tiek nodrošināta piekļuve šo noteikumu 10. punktā minētajiem informācijas sistēmu datiem neatkarīgi no noteiktajiem pieejamības ierobežojumiem pēc atļaujas pieprasījuma noformēšanas un tās saņemšanas atļauju pārvaldības modulī.

19. Valsts zemes dienests nodrošina datu piekļuves uzskaitījumu Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas, Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas centrālās datubāzes un Kadastra informācijas sistēmas datiem par valstij svarīgiem objektiem. Šo noteikumu 13., 15. un 16. punktā minētajām valsts pārvaldes iestādēm un personām datu piekļuves uzskaitījums netiek veikts.

20. Persona, kurai ir nepieciešama vienreizēja atļauja piekļuvei šo noteikumu 10. punktā minēto informācijas sistēmu datiem, neatkarīgi no noteiktajiem pieejamības ierobežojumiem tiek elektroniski identificēta Datu izplatīšanas un pārvaldības platformā ar tajā pieejamiem elektroniskās identifikācijas līdzekļiem. Persona atļauju pārvaldības modulī aizpilda pieprasījumu (4. pielikums), precīzi pamatojot valstij svarīgas informācijas par valstij svarīgu objektu izmantošanu nepieciešamību.

21. Valstij svarīga objekta īpašnieks vai tiesiskais valdītājs ir tiesīgs piešķirt informācijas pieprasītājam atļauju piekļūt valstij svarīgai informācijai, nepiemērojot šo noteikumu 20. punktā noteikto kārtību. Šajā gadījumā valstij svarīga objekta īpašnieks vai tiesiskais valdītājs atļauju pārvaldības modulī veic nepieciešamās atzīmes par atļaujas piešķiršanu.

22. Valstij svarīga objekta īpašnieks vai tiesiskais valdītājs, kas ir saņēmis šo noteikumu 20. punktā minēto pieprasījumu, informē par to kompetento valsts drošības iestādi un pārbauda, vai valstij svarīgas informācijas pieprasījums par valstij svarīgiem objektiem ir pamatots, un 30 dienu laikā sniedz atļauju vai atteikumu informācijas pieprasītājam. Informācijas pieprasītājam var atteikt pieeju datiem, ja tas nav nepieciešams saimnieciskās darbības vai profesionālās darbības veikšanai vai apsaimniekošanai vai arī ja valstij svarīga objekta īpašnieks vai tiesiskais valdītājs saņēmis informāciju no kompetentās valsts drošības iestādes par pamatotām aizdomām, ka datu izsniegšana vai izmantošana var kaitēt valsts drošībai.

23. Valstij svarīga objekta īpašnieks vai tiesiskais valdītājs atļauju vai atteikumu piekļūt valstij svarīgai informācijai par valstij svarīgu objektu nosūta personai uz pieprasījumā norādīto oficiālo elektronisko adresi vai citu korespondences adresi, kā arī par atļaujas piešķiršanu vai atteikumu informē Valsts zemes dienestu, izmantojot atļauju pārvaldības moduli.

24. Ja personai ir piešķirta atļauja piekļūt valstij svarīgai informācijai par valstij svarīgu objektu, Valsts zemes dienests nodrošina piekļuvi datiem 30 dienu laikā no informācijas saņemšanas brīža par atļaujas piešķiršanu.

25. Ja persona saņemto piekļuvi šo noteikumu 10. punktā minēto informācijas sistēmu datiem neatkarīgi no noteiktajiem pieejamības ierobežojumiem vai saņemto valstij svarīgo informāciju par valstij svarīgiem objektiem izmanto šajos noteikumos minētajam mērķim vai valstij svarīga objekta īpašnieka vai tiesiskā valdītāja atļaujā norādītajam mērķim, valstij svarīgas informācijas tālākai apstrādei un apritei nav nepieciešams saņemt valstij svarīga objekta īpašnieka vai tiesiskā valdītāja atļauju.

26. Šajos noteikumos minētie ierobežojumi piekļuvei šo noteikumu 10. punktā minēto informācijas sistēmu datiem būvniecības ieceres īstenošanas ietvaros neattiecas uz būvniecības procesa dalībniekiem un būvniecības ieceres saskaņošanā un akceptēšanā iesaistītām personām, izņemot trešās personas.

27. Nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas vajadzībām Kadastra informācijas sistēmas dati tiek nodoti pašvaldībām neatkarīgi no noteiktajiem pieejamības ierobežojumiem.

IV. Valstij svarīgas informācijas par valstij svarīgiem objektiem aprite

28. Valsts zemes dienests nodrošina šo noteikumu 6., 7.10., 11., 12.13., 14., 15.16., 17., 18., 19. un 24. punktā noteikto prasību izpildi, izmantojot attiecīgajiem mērķiem izstrādātos datu izplatīšanas risinājumus un atļauju pārvaldības moduli.

V. Noslēguma jautājumi

29. Šo noteikumu 2.1., 2.2. un 2.3. apakšpunktā minētās institūcijas līdz 2024. gada 31. oktobrim pirmreizēji iesniedz Valsts zemes dienestam valstij svarīgu objektu sarakstu, tajā norādot zemes vienības kadastra apzīmējumu un vienlaikus informējot valstij svarīga objekta īpašnieku un tiesisko valdītāju par tā īpašumā vai valdījumā esošiem objektiem.

30. Vietējās pašvaldības augstas detalizācijas datubāzes uzturētājs, pirmreizēji saņemot valstij svarīgu objektu sarakstu, ierobežo valstij svarīgas informācijas brīvu pieejamību par valstij svarīgiem objektiem tā uzturētajā augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzē līdz Valsts zemes dienesta norādītajam termiņam.

31. Šo noteikumu 20. punktā minēto atļauju pārvaldības moduli Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija izstrādā līdz 2027. gada 1. janvārim.

32. Šo noteikumu 28. punktā minēto Valsts zemes dienesta datu izplatīšanas risinājumu Valsts zemes dienests izstrādā astoņu mēnešu laikā pēc šo noteikumu spēkā stāšanās.

33. Līdz Valsts zemes dienesta datu izplatīšanas risinājuma ieviešanai Valsts zemes dienests Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas centrālās datubāzes, Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas un Kadastra informācijas sistēmas datus par valstij svarīgiem objektiem izsniedz identificētajai personai, pēc iespējas ievērojot šajos noteikumos noteiktās prasības valstij svarīgu objektu aizsardzībai.

34. No Valsts zemes dienesta datu izplatīšanas risinājuma ieviešanas līdz Datu izplatīšanas un pārvaldības platformas atļauju pārvaldības moduļa ieviešanai, bet ne vēlāk kā līdz 2027. gada 1. janvārim:

34.1. šo noteikumu 18. un 20. punktā minētajos gadījumos persona atļauju piekļuvei šo noteikumu 10. punktā minēto informācijas sistēmu datiem neatkarīgi no noteiktajiem pieejamības ierobežojumiem pieprasa, nosūtot pieprasījumu (4. pielikums) uz valstij svarīga objekta īpašnieka vai tiesiskā valdītāja oficiālo elektronisko adresi;

34.2. par personai piešķirto atļauju vai atteikumu piekļūt valstij svarīgai informācijai par valstij svarīgu objektu valstij svarīga objekta īpašnieks vai tiesiskais valdītājs informē datu pieprasītāju, nosūtot informāciju uz oficiālo elektronisko adresi vai citu korespondences adresi, un Valsts zemes dienestu, vienlaikus ar informāciju nosūtot arī personas pieprasījumu atļaujas saņemšanai par piekļuvi šo noteikumu 10. punktā minēto informācijas sistēmu datiem neatkarīgi no noteiktajiem pieejamības ierobežojumiem.

35. Pēc šo noteikumu 34.2. apakšpunktā minētās informācijas saņemšanas Valsts zemes dienests nodrošina piekļuvi datiem 30 dienu laikā no informācijas saņemšanas brīža par atļaujas piešķiršanu.

36. Valstij svarīga objekta īpašnieks vai tiesiskais valdītājs pēc šo noteikumu 34.1. apakšpunktā minētā pieprasījuma saņemšanas pārbauda, vai valstij svarīgas informācijas par valstij svarīgiem objektiem pieprasījums ir pamatots, un 30 dienu laikā sniedz atļauju vai atteikumu piekļuvei valstij svarīgai informācijai par valstij svarīgu objektu.

37. Šo noteikumu 8. punktu piemēro pēc pašvaldību informācijas tehnoloģiju sistēmu pielāgošanas. Pašvaldību faktiskie izdevumi informācijas tehnoloģiju sistēmu pielāgošanai tiek segti no valsts budžeta.

Ministru prezidente E. Siliņa

Aizsardzības ministrs A. Sprūds
1. pielikums
Ministru kabineta
2024. gada 20. augusta
noteikumiem Nr. 546
Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmā ierobežojamie dati

1. Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas objekti.

Objekta kods Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas objektu klasifikatorā1

Objekta nosaukums Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas objektu klasifikatorā

I. Elektriskie tīkli

62080101076 līdz 20 kilovoltu elektrisko tīklu gaisvadu līnija
620801011210 līdz 20 kilovoltu elektrisko tīklu gaisvadu līnija, ja tā šķērso meža teritoriju
62080102010,4 kilovoltu elektrisko tīklu gaisvadu līnija
6208010202elektrisko tīklu gaisvadu līnija ar nominālo spriegumu līdz 1 kilovoltam, ja tā šķērso meža teritoriju
6208020107elektrisko tīklu kabeļu līnija, kura zem ūdens līmeņa šķērso virszemes ūdensobjektus
6208020201elektrisko tīklu kabeļu līnija
6208020202elektrisko tīklu kabeļu līnija, ja tā šķērso meža teritoriju
6208040102elektrisko tīklu transformatoru apakšstacija
6208040201elektrisko tīklu sadales iekārta
6208040202elektrisko tīklu fīderu punkts

II. Elektronisko sakaru tīkli un stacionārie radiomonitoringa punkti

6210010001pazemes elektronisko sakaru tīklu līnija
6210010004elektronisko sakaru tīklu jūras kabeļu līnija (zemūdens kabelis)
6210010005elektronisko sakaru tīklu kabeļu līnija, kura šķērso kuģojamās vai plostojamās upes, ezerus, ūdenskrātuves un kanālus
6210020001elektronisko sakaru kanalizācija (sakaru kabeļu kanalizācijas cauruļvadi)
6210030001elektronisko sakaru gaisvadu sakaru piekarkabelis
6210040001elektronisko sakaru gaisvadu sakaru līnija
6210050001radiosakaru līniju tornis
6210050002radiosakaru līniju antenu masts
6210050003radiosakaru līniju torņa un antenu masta atsaites
6210050004ārējs elektronisko sakaru tīklu līniju kabeļu sadales skapis, kaste
6210050007ārējs elektronisko sakaru tīklu līniju neapkalpojams pastiprināšanas un reģenerācijas punkts
6210050010optisko kabeļu uzmava gruntī (optiskā sakaru kabeļa savienojošā uzmava)
6210050011elektronisko sakaru iekārtu ārējais skapis un konteiners
6210050012stacionārais radiomonitoringa punkts
6210050302elektronisko sakaru kabeļu kanalizācijas aka (sakaru kanalizācijas skataka)

III. Gāzapgādes tīkli

6206010101gāzesvads ar spiedienu līdz 0,005 megapaskāliem
6206010102gāzesvads ar spiedienu no 0,005 līdz 0,01 megapaskālam
6206010103gāzesvads ar spiedienu no 0,01 līdz 0,4 megapaskāliem
6206010104gāzesvads ar spiedienu no 0,4 līdz 0,6 megapaskāliem
6206010105gāzesvads ar spiedienu no 0,6 līdz 1,2 megapaskāliem
6206010106gāzesvads ar spiedienu no 1,2 līdz 1,6 megapaskāliem
6206010107gāzesvads, kas zem ūdens līmeņa šķērso virszemes ūdensobjektus
6206010108gāzesvads ar spiedienu no 0,4 līdz 0,6 megapaskāliem, kas atrodas ceļa zemes nodalījuma joslā tuvāk par 5 metriem no ceļa zemes nodalījuma joslas malas
6206010109gāzesvads ar spiedienu, lielāku par 1,6 megapaskāliem, kas izbūvēts vai rekonstruēts pēc 2002. gada 1. septembra
6206010201gāzesvads ar spiedienu, lielāku par 1,6 megapaskāliem, un iekšējo diametru līdz 300 milimetriem
6206010202gāzesvads ar spiedienu, lielāku par 1,6 megapaskāliem, un iekšējo diametru no 300 līdz 600 milimetriem (ieskaitot)
6206010203gāzesvads ar spiedienu, lielāku par 1,6 megapaskāliem, un iekšējo diametru, lielāku par 600 milimetriem
6206020001kondensāta uzglabāšanas tvertne
6206020002gāzes regulēšanas stacija un gāzes mērīšanas stacija ar diametru līdz 300 milimetriem
6206020003gāzes regulēšanas stacija un gāzes mērīšanas stacija ar diametru no 300 līdz 600 milimetriem
6206020004gāzes regulēšanas stacija un gāzes mērīšanas stacija ar diametru, lielāku par 600 milimetriem
6206020005dabasgāzes kompresoru stacija
6206020006gāzes savākšanas punkts
6206020007skapjveida gāzes regulēšanas punkts ar gāzes ieejas spiedienu no 0,01 līdz 0,4 megapaskāliem
6206020008skapjveida gāzes regulēšanas punkts ar gāzes ieejas spiedienu no 0,4 līdz 0,6 megapaskāliem
6206020009skapjveida gāzes regulēšanas punkts ar gāzes ieejas spiedienu no 0,6 līdz 1,2 megapaskāliem
6206020010skapjveida gāzes regulēšanas punkts ar gāzes ieejas spiedienu no 1,2 līdz 1,6 megapaskāliem
6206020011atsevišķās būvēs novietots gāzes regulēšanas punkts ar gāzes ieejas spiedienu no 0,4 līdz 0,6 megapaskāliem
6206020012atsevišķās būvēs novietots gāzes regulēšanas punkts ar gāzes ieejas spiedienu no 0,6 līdz 1,2 megapaskāliem
6206020013atsevišķās būvēs novietots gāzes regulēšanas punkts ar gāzes ieejas spiedienu no 1,2 līdz 1,6 megapaskāliem
6206020014automobiļu dabasgāzes uzpildes kompresoru stacija (AGUKS) ar gāzes uzkrāšanas spiedtvertņu kopējo saspiestās gāzes apjomu līdz 500 kubikmetriem
6206020015automobiļu dabasgāzes uzpildes kompresoru stacija (AGUKS) ar gāzes uzkrāšanas spiedtvertņu kopējo saspiestās gāzes apjomu, lielāku par 500 kubikmetriem
6206020016pretkorozijas elektroķīmiskās aizsardzības iekārtas anodu zemējums (gāzesvada katodaizsardzības anodzemējums)
6206020017dabasgāzes krātuves urbums ārpus gāzes uzglabāšanas zonas un urbums, kas nav savienots ar dabasgāzes uzglabāšanas kolektorslāni
6206020018dabasgāzes krātuves urbums, kas atrodas dabasgāzes uzglabāšanas zonā un ir savienots ar kolektorslāni
6206020021dabasgāzes uzpildes stacija ar gāzes uzkrāšanas spiedtvertņu kopējo saspiestās gāzes apjomu līdz 500 kubikmetriem, ja viena gāzes balona tilpums nav lielāks par 180 litriem
6206020022gāzes regulēšanas stacija, ja šī stacija izbūvēta vai rekonstruēta pēc 2002. gada 1. septembra
6206020023mājas regulators ar gāzes ieejas spiedienu līdz 0,4 megapaskāliem
6206020024mājas regulators ar gāzes ieejas spiedienu no 0,4 līdz 0,6 megapaskāliem
6206020025un mājas regulators ar gāzes ieejas spiedienu, lielāku par 0,6 megapaskāliem
6206040003sašķidrinātas ogļūdeņražu gāzes pazemes cisternu (rezervuāru) grupu iekārta

IV. Naftas produktu un bīstamo ķīmisko vielu infrastruktūras objekti

5208130001tilpne, kuras ietilpība ir lielāka par 200 kubikmetriem un kas paredzēta naftas un naftas produktu iepludināšanai avārijas gadījumā
5208130002tilpne, kuras ietilpība ir lielāka par 10 kubikmetriem un kas paredzēta bīstamo ķīmisko vielu un produktu iepludināšanai avārijas gadījumā
6207010001maģistrālais naftas produktu cauruļvads
6401000001bīstamu ķīmisko vielu un produktu cauruļvads
6401000002naftas un naftas produktu, bīstamu ķīmisko vielu un produktu pārsūknēšanas un iepildīšanas stacija, rezervuāru parks, iepildīšanas un izliešanas estakāde, piestātne un muliņš, uzsildīšanas punkts, noliktava, krātuve, pārstrādes un pārkraušanas uzņēmums
6401000003ogļūdeņražu ieguves vieta

V. Navigācijas tehniskie līdzekļi

5208220900navigācijas tehniskais līdzeklis, kas paredzēts valsts aizsardzības vajadzībām
5208221000militārais jūras novērošanas tehniskais līdzeklis

VI. Siltumtīkli

6205010001bezkanāla pazemes siltumtīklu cauruļvads, termofikācijas, tvaika un kondensāta cauruļvadi siltumtrašu kanālos (pazemes siltumtrases vads)
6205010002pazemes siltumapgādes iekārta un būve
6205040001virszemes termofikācijas un tvaika cauruļvads ar siltumizolāciju (virszemes siltumtrases vads), diametrs līdz 400 milimetriem
6205040002virszemes termofikācijas un tvaika cauruļvads ar siltumizolāciju (virszemes siltumtrases vads), diametrs 400 milimetri un lielāks
6205040003virszemes sadales iekārta un siltuma punkts

VII. Ūdens ņemšanas vietas

3101020019pazemes ūdens ņemšanas vieta

VIII. Ūdensvada un kanalizācijas tīkli

3205040101zemteka
6203000001kanalizācijas sūkņu stacija
6203010002kanalizācijas spiedvads (arī uz tā esošās skatakas, šahtas), kas atrodas dziļāk par 2 metriem
6203010101pašteces kanalizācijas vads (arī uz tā esošās skatakas, šahtas)
6203020101lietus kanalizācijas vads
6203030001kanalizācijas spiedvads (arī uz tā esošās skatakas, šahtas), kas atrodas līdz 2 metru dziļumam
6204000001ūdenstornis
6204000002ūdens rezervuārs
6204000003ūdens spiediena paaugstināšanas sūkņu stacija
6204000004ūdens apstrādes stacija
6204010001ūdensvads (arī uz tā esošās skatakas, šahtas), kas atrodas līdz 2 metru dziļumam
6204010002ūdensvads (arī uz tā esošās skatakas, šahtas), kas atrodas dziļāk par 2 metriem
6211050102drenāžkanalizācijas vads
6211050103atklāts grāvis

IX. Valsts aizsardzības objekti

1000000007valsts aizsardzības objekts

2. Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas teritorijas

Teritorijas kods Vienotajā apgrūtināto teritoriju un nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājumu klasifikatorā2

Teritorijas nosaukums Vienotajā apgrūtināto teritoriju un nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājumu klasifikatorā

I. Aizsargjoslas gar elektronisko sakaru tīkliem un stacionārajiem radiomonitoringa punktiem

7312040100ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar pazemes elektronisko sakaru tīklu līniju un kabeļu kanalizāciju
7312040200ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar elektronisko sakaru tīklu gaisvadu līniju
7312040300ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap elektronisko sakaru tīklu radiosakaru līniju torni un antenu mastu
7312040301ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap stacionāro radiomonitoringa punktu
7312040400ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar elektronisko sakaru tīklu jūras kabeļu līniju
7312040500ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar elektronisko sakaru tīklu kabeļu līniju, kas šķērso kuģojamās vai plostojamās upes, ezerus, ūdenskrātuves un kanālus
7312040600ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap ārēju virszemes elektronisko sakaru tīklu līniju neapkalpojamu pastiprināšanas un reģenerācijas punktu, ārēju kabeļu sadales skapi un kasti ar ieraktu pamatni vai skapi un kasti, kas uzstādīta uz atsevišķas pamatnes
7312040700ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap pazemes elektronisko sakaru tīklu kabeļu līniju neapkalpojamu pastiprināšanas un reģenerācijas punktu kabeļu kanalizācijas aku un optisko kabeļu uzmavu gruntī
7312040800ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap elektronisko sakaru tīklu radiosakaru līniju torņa un antenu masta atsaitēm
7312040900ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap elektronisko sakaru iekārtu ārējo skapi un konteineru

II. Aizsargjoslas gar elektriskajiem tīkliem

7312050101ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar elektrisko tīklu gaisvadu līniju ārpus pilsētām un ciemiem ar nominālo spriegumu līdz 20 kilovoltiem
7312050201ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar elektrisko tīklu kabeļu līniju
7312050202ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar elektrisko tīklu kabeļu līniju, ja tā šķērso meža teritoriju
7312050300ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap elektrisko tīklu sadales iekārtu
7312050400ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap elektrisko tīklu fīderu punktu
7312050500ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap elektrisko tīklu transformatoru apakšstaciju
7312050601ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap elektrisko tīklu gaisvadu līniju pilsētās un ciemos ar nominālo spriegumu līdz 20 kilovoltiem
7312050700ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar elektrisko tīklu kabeļu līniju, kura zem ūdens līmeņa šķērso virszemes ūdensobjektus
7312050801ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar elektrisko tīklu gaisvadu līniju ar nominālo spriegumu līdz 1 kilovoltam, ja tā šķērso meža teritoriju
7312050802ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar elektrisko tīklu gaisvadu līniju ar nominālo spriegumu no 10 līdz 20 kilovoltiem, ja tā šķērso meža teritoriju

III. Siltumtīklu aizsargjoslas

7312060100ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar pazemes siltumvadu, siltumapgādes iekārtu un būvi
7312060200ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap virszemes siltumvadu, sadales iekārtu un siltuma punktu
7312060300drošības aizsargjoslas teritorija gar virszemes siltumvadu, kura diametrs ir 400 milimetru un lielāks

IV. Aizsargjoslas gar ūdensvadu un kanalizācijas tīkliem

7312010101ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap ūdensvadu, kas atrodas līdz 2 metru dziļumam
7312010102ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap ūdensvadu, kas atrodas dziļāk par 2 metriem
7312010201ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar kanalizācijas spiedvadu, kas atrodas līdz 2 metru dziļumam
7312010202ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar kanalizācijas spiedvadu, kas atrodas dziļāk par 2 metriem
7312010300ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar pašteces kanalizācijas vadu
7312010400ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar drenām un atklātiem grāvjiem
7312010500ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap ūdenstorni
7312010600ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap virszemes ūdens rezervuāru
7312010700ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap ūdens spiediena paaugstināšanas sūkņu staciju
7312010800ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap ūdens apstrādes staciju
7312010900ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap kanalizācijas sūkņu staciju
7312011000ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap zemteku

V. Gāzapgādes aizsargjoslas

7312020101drošības aizsargjoslas teritorija ap gāzesvadu, gāzes regulēšanas staciju un gāzes mērīšanas staciju ar gāzesvada diametru līdz 300 milimetriem
7312020102drošības aizsargjoslas teritorija ap gāzesvadu, gāzes regulēšanas staciju un gāzes mērīšanas staciju ar gāzesvada diametru no 300 līdz 600 milimetriem
7312020103drošības aizsargjoslas teritorija ap gāzesvadu, gāzes regulēšanas staciju un gāzes mērīšanas staciju ar gāzesvada diametru no 600 līdz 800 milimetriem
7312020104drošības aizsargjoslas teritorija ap gāzesvadu, kas izbūvēts vai rekonstruēts pēc 2002. gada 1. septembra
7312020105drošības aizsargjoslas teritorija ap gāzes regulēšanas staciju un gāzes mērīšanas staciju, kas izbūvēta vai rekonstruēta pēc 2002. gada 1. septembra
7312020300drošības aizsargjoslas teritorija ap dabasgāzes kompresoru staciju
7312020400drošības aizsargjoslas teritorija ap dabasgāzes savākšanas punktu
7312020500drošības aizsargjoslas teritorija ap sašķidrinātās ogļūdeņražu gāzes noliktavu, krātuvi un uzpildes staciju
7312020601drošības aizsargjoslas teritorija ap sašķidrinātās ogļūdeņražu gāzes balonu noliktavu un tirdzniecības punktu ar viena gāzes balona tilpumu līdz 50 litriem
7312020602drošības aizsargjoslas teritorija ap sašķidrinātās ogļūdeņražu gāzes balonu noliktavu un tirdzniecības punktu ar viena gāzes balona tilpumu, lielāku par 50 litriem
7312020700drošības aizsargjoslas teritorija ap automobiļu dabasgāzes uzpildes kompresoru staciju (AGUKS) ar gāzes uzkrāšanas spiedtvertņu kopējo saspiestās gāzes apjomu, lielāku par 500 kubikmetriem
7312020801drošības aizsargjoslas teritorija ap atsevišķās būvēs novietotu gāzes regulēšanas punktu ar ieejas spiedienu līdz 0,6 megapaskāliem
7312020802drošības aizsargjoslas teritorija ap atsevišķās būvēs novietotu gāzes regulēšanas punktu ar ieejas spiedienu, lielāku par 0,6 megapaskāliem
7312020900drošības aizsargjoslas teritorija ap skapjveida gāzes regulēšanas punktu ar ieejas spiedienu, lielāku par 0,6 megapaskāliem
7312021000drošības aizsargjoslas teritorija ap dabasgāzes krātuves urbumu ārpus gāzes uzglabāšanas zonas un urbumu, kas nav savienots ar dabasgāzes uzglabāšanas kolektorslāni
7312021100drošības aizsargjoslas teritorija ap dabasgāzes krātuves urbumu, kas atrodas dabasgāzes uzglabāšanas zonā un ir savienots ar kolektorslāni
7312021200drošības aizsargjoslas teritorija ap dabasgāzes uzpildes staciju ar gāzes uzkrāšanas spiedtvertņu kopējo saspiestās gāzes apjomu līdz 500 kubikmetriem, ja viena gāzes balona tilpums nav lielāks par 180 litriem
7312080101ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar gāzesvadu ar spiedienu līdz 0,4 megapaskāliem
7312080102ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar gāzesvadu ar spiedienu no 0,4 līdz 1,6 megapaskāliem
7312080103ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar gāzesvadu ar spiedienu, lielāku par 1,6 megapaskāliem
7312080104ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar gāzesvadiem ar spiedienu, no 0,4 līdz 0,6 megapaskāliem, kas atrodas ceļu zemes nodalījuma joslā tuvāk par 5 metriem no ceļa zemes nodalījuma joslas malas, – līdz ceļa zemes nodalījuma joslas robežai, bet ne mazāk kā 1 metru
7312080200ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija gar gāzesvadu, kas zem ūdens līmeņa šķērso virszemes ūdensobjektus
7312080300ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap kondensāta uzglabāšanas tvertni
7312080400ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap gāzes regulēšanas staciju
7312080500ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap gāzes krātuves urbumu
7312080600ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap dabasgāzes kompresoru staciju un dabasgāzes savākšanas punktu
7312080701ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap skapjveida gāzes regulēšanas punktu un mājas regulatoru ar gāzes ieejas spiedienu līdz 0,4 megapaskāliem
7312080702ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap skapjveida gāzes regulēšanas punktu un mājas regulatoru ar gāzes ieejas spiedienu no 0,4 līdz 0,6 megapaskāliem
7312080703ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap skapjveida gāzes regulēšanas punktu un mājas regulatoru ar gāzes ieejas spiedienu, lielāku par 0,6 megapaskāliem
7312080801ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap atsevišķās būvēs novietotu gāzes regulēšanas punktu ar gāzes ieejas spiedienu no 0,4 līdz 0,6 megapaskāliem
7312080802ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap atsevišķās būvēs novietotu gāzes regulēšanas punktu ar gāzes ieejas spiedienu, lielāku par 0,6 megapaskāliem
7312081300ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap sašķidrinātās ogļūdeņražu gāzes pazemes cisternu (rezervuāru) grupu iekārtām
7312081400ekspluatācijas aizsargjoslas teritorija ap pretkorozijas elektroķīmiskās aizsardzības iekārtu anodu zemējumu

VI. Aizsargjoslas ap ogļūdeņražu ieguves vietām, naftas, naftas produktu, bīstamu ķīmisko vielu un produktu cauruļvadiem, tilpnēm, krātuvēm, pārstrādes un pārkraušanas uzņēmumiem, degvielas uzpildes stacijām

7312090100drošības aizsargjoslas teritorija gar naftas produktu cauruļvadu
7312090200drošības aizsargjoslas teritorija ap tilpni, kuras ietilpība ir lielāka par 200 kubikmetriem un kas paredzēta naftas un naftas produktu iepludināšanai avārijas gadījumā
7312090300drošības aizsargjoslas teritorija ap naftas un naftas produktu, bīstamu ķīmisko vielu un produktu pārsūknēšanas un iepildīšanas staciju, rezervuāru parkiem, iepildīšanas un izliešanas estakādi, piestātni un muliņu, uzsildīšanas punktu, noliktavu, krātuvi, pārstrādes un pārkraušanas uzņēmumu
7312090400drošības aizsargjoslas teritorija ap ogļūdeņražu ieguves vietu
7312090500drošības aizsargjoslas teritorija ap tilpni, kuras ietilpība ir lielāka par 10 kubikmetriem un kas paredzēta bīstamo ķīmisko vielu un produktu iepludināšanai avārijas gadījumā
2. pielikums
Ministru kabineta
2024. gada 20. augusta
noteikumiem Nr. 546
Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas centrālajā datubāzē un pašvaldību uzturētajās augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzēs ierobežojamie dati

Objekta kods Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas objektu klasifikatorā1

Objekta nosaukums Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas objektu klasifikatorā

2000000000

Reljefs

2302000000Bedre
2110000000Reljefa elementu, objektu apraksts un iznesuma līnija

3100000000

Hidrogrāfija

3101040400Ūdens līmeņa atzīmes vieta
3102050000Ūdenstilpes dibena horizontāle un kritumrādis
3102050001Paresnināta ūdenstilpes dibena horizontāle un kritumrādis
3102050200Ūdenstilpes dibena horizontāles teksts
3102060000Ūdenstilpes dibena augstuma atzīme
3102070000Ūdenstilpes dibena augstuma atzīmes teksts un iznesuma līnija

3200000000

Hidrotehnika

3205040300Caurteku raksturojošais teksts un iznesuma līnija

5200000000

Būves

5204000000Palīgbūve, pagaidu būve
5207010000Būves raksturojuma teksts un iznesuma līnija
5207020000Ēkas, būves funkcionālais izmantošanas veids
5206010000Būvdetaļas
5208010300Būvdetaļas apraksts un iznesuma līnija
5208010100Pazemes būve, tunelis
5208010200Pazemes būves, tuneļa apraksts un iznesuma līnija
5208170000Tornis
5206030000Ēku stāvu skaita atdalošā līnija
5207030100Cokola, grīdas un jumta kores augstuma atzīme un iznesuma līnija
5208130100Tvertnes līnija
5208130300Tvertne (pazemes)
6202020000Groda, kameras, komunikāciju kontūras (virszemes daļa)
6202020100Groda, kameras, komunikāciju kontūras (pazemes daļa)
5208180901Saites, atsaites
5208180902Saites, atsaites enkurs
5208190600Novērošanas kamera
5208220300Sakaru antenas masts
5208220400Satelīta uztvērēja antena
5208181100Elementu apraksts un iznesuma līnija

5208040000

Norobežojumi

5208040100Koka žogs
5208040200Koka žogs ar betona, mūra stabiem
5208040900Metāla žogs
5208041000Metāla žogs ar betona, mūra stabiem
5208040600Betona, mūra žogs
5208040700Akmeņu līnijveida krāvuma žogs
5208040300Stiepļu žogs
5208040400Stiepļu žogs ar betona, mūra stabiem
5208040500Dzeloņstiepļu žogs
5208041100Žogs augstumā līdz 1 m
5208041201Žoga kontūra mērogā
5208041202Žoga metāla stabs
5208041203Žoga betona, mūra stabs
5208041204Žoga koka stabs
5208041205Žoga vārtu, barjeras stabs
5208041300Žoga vārtu, barjeras līnija
5208041206Žoga un tā elementu apraksts un iznesuma līnija

6101010000

Dzelzceļš

6101011100Dzelzceļa pazemes elementu attēlošanas palīglīnija (detalizācija)
6101010404Dzelzceļa zemsprieguma elektrokabelis
6101010424Dzelzceļa zemsprieguma elektrokabeļu apraksts un iznesuma līnija
6101010405Dzelzceļa vidēja sprieguma elektrokabelis
6101010426Dzelzceļa vidēja sprieguma elektrokabeļu apraksts un iznesuma līnija
6101010413Dzelzceļa elektrokabeļu aizsargcaurule
6101010414Dzelzceļa elektrokabeļa aizsargcaurules apraksts un iznesuma līnija
6101010433Dzelzceļa elektrokabeļa skataka
6101010434Dzelzceļa elektrokabeļa virszemes mufe (uzmava)
6101010436Dzelzceļa zemsprieguma elektrokabeļa savienojuma un nozarojuma uzmava
6101010437Dzelzceļa zemsprieguma elektrokabeļa gala uzmava
6101010439Dzelzceļa vidēja sprieguma elektrokabeļa savienojuma un nozarojuma uzmava
6101010440Dzelzceļa vidēja sprieguma elektrokabeļa gala uzmava
6101010441Dzelzceļa elektrokabeļa ievada redzamā daļa
6101010444Pamests dzelzceļa elektrokabelis
6101010445Pamesta elektrokabeļa apraksts un iznesuma līnija
6101010801Dzelzceļa optiskais sakaru kabelis
6101010828Dzelzceļa optiskā sakaru kabeļa apraksts un iznesuma līnija
6101010829Dzelzceļa sakaru gaisvadu optiskais piekarkabelis
6101010830Dzelzceļa optiskā sakaru piekarkabeļa apraksts un iznesuma līnija
6101010803Dzelzceļa sakaru kanalizācija
6101010804Dzelzceļa sakaru kanalizācijas apraksts, kabeļu izvietojums sakaru kanalizācijā un iznesuma līnija
6101010806Dzelzceļa sakaru kabelis
6101010807Dzelzceļa sakaru kabeļu apraksts un iznesuma līnija
6101010831Dzelzceļa sakaru gaisvadu piekarkabelis
6101010832Dzelzceļa sakaru gaisvadu piekarkabeļa apraksts un iznesuma līnija
6101010810Dzelzceļa sakaru tīkla aizsargcaurule
6101010805Dzelzceļa sakaru tīkla aizsargcaurules apraksts un iznesuma līnija
6101010815Dzelzceļa sakaru kaste
6101010816Dzelzceļa sakaru skapis (lielais)
6101010817Dzelzceļa sakaru kabeļa ievada redzamā daļa
6101010818Dzelzceļa sakaru kabeļa savienojuma un nozarojuma uzmava
6101010819Dzelzceļa sakaru kabeļa gala uzmava
6101010825Dzelzceļa sakaru kabeļa virszemes mufe
6101010826Dzelzceļa sakaru optiskā kabeļa savienojuma un nozarojuma uzmava
6101010827Dzelzceļa sakaru optiskā kabeļa gala uzmava
6101010821Dzelzceļa sakaru kanalizācijas gala uzmava
6101010822Dzelzceļa sakaru kanalizācijas savienojuma un nozarojuma uzmava
6101010823Dzelzceļa sakaru kanalizācijas aka
6101010824Dzelzceļa sakaru elementu apraksts un iznesuma līnija
6101010833Pamesta dzelzceļa sakaru gaisvadu līnija
6101010834Pamestas dzelzceļa sakaru gaisvadu līnijas apraksts un iznesuma līnija
6101010835Pamests dzelzceļa sakaru kabelis
6101010836Pamesta dzelzceļa sakaru kabeļa apraksts un iznesuma līnija
6101012000SCB virszemes mufe
6101012001SCB savienojuma un nozarojuma uzmava
6101012002SCB gala uzmava
6101012003SCB pazemes kabelis
6101012004SCB pazemes kabeļa apraksts un iznesuma līnija
6101012005SCB kaste
6101012006SCB skapis, lielais
6101012007SCB aka
6101012008SCB kabeļa aizsargcaurule
6101012009SCB kabeļu aizsargcaurules apraksts un iznesuma līnija
6101012010SCB izolators
6101012011SCB pārkarsušo bukšu konstatēšanas iekārta
6101012012SCB elementu apraksts un iznesuma līnija

6102000000

Ceļi un ceļu informatīvie objekti

6102050200Ceļa, laukuma seguma apraksts un iznesuma līnija

6103000000

Tilti un ceļu pārvadi

6103050000Tiltu apraksts un iznesuma līnija

6203010000

Sadzīves kanalizācija

6203010100Sadzīves kanalizācijas pašteces cauruļvads
6203010600Sadzīves kanalizācijas pašteces cauruļvada apraksts un iznesuma līnija
6203010200Sadzīves kanalizācijas pašteces cauruļvada (0,5 m un vairāk) ārējā kontūra
6203030100Sadzīves kanalizācijas spiedvads
6203030400Sadzīves kanalizācijas spiedvada apraksts un iznesuma līnija
6203030101Sadzīves kanalizācijas spiedvada (0,5 m un vairāk) ārējā kontūra
6203011400Pamests sadzīves kanalizācijas cauruļvads
6203011500Pamesta sadzīves kanalizācijas cauruļvada apraksts un iznesuma līnija
6203010300Sadzīves kanalizācijas pašteces cauruļvada aka
6203030200Sadzīves kanalizācijas spiedvada aka
6203030201Sadzīves kanalizācijas spiedvada aizbīdnis
6203010900Sadzīves kanalizācijas pašteces cauruļvada gala uzmava
6203030700Sadzīves kanalizācijas spiedvada gala uzmava
6203010500Sadzīves kanalizācijas pašteces cauruļvada tecēšanas virziens
6203030600Sadzīves kanalizācijas spiedvada tecēšanas virziens
6203011100Sadzīves kanalizācijas pašteces cauruļvada diametra maiņa
6203030900Sadzīves kanalizācijas spiedvada diametra maiņa
6203011000Sadzīves kanalizācijas cauruļvada izvads (avārijas)
6203030800Sadzīves kanalizācijas spiedvada pārsūknēšanas stacijas sūknis
6203010400Sadzīves kanalizācijas pašteces cauruļvada elementu apraksts un iznesuma līnija
6203030300Sadzīves kanalizācijas spiedvada elementu apraksts un iznesuma līnija
6203010700Sadzīves kanalizācijas virszemes objektu detalizācijas līnija (palīglīnija)
6203010750Sadzīves kanalizācijas pazemes objektu detalizācijas līnija (palīglīnija)
6203030500Sadzīves kanalizācijas spiedvada virszemes objektu detalizācijas līnija (palīglīnija)
6203030550Sadzīves kanalizācijas spiedvada pazemes objektu detalizācijas līnija (palīglīnija)
6203011200Sadzīves kanalizācijas cauruļvada aizsargcaurule
6203011300Sadzīves kanalizācijas cauruļvadu aizsargcauruļu apraksts un iznesuma līnija

6203040000

Ražošanas kanalizācija

6203040100Ražošanas kanalizācijas pašteces cauruļvads
6203040200Ražošanas kanalizācijas pašteces cauruļvada apraksts un iznesuma līnija
6203040300Ražošanas kanalizācijas pašteces cauruļvada (0,5 m un vairāk) ārējā kontūra
6203040400Ražošanas kanalizācijas spiedvads
6203040500Ražošanas kanalizācijas spiedvada apraksts un iznesuma līnija
6203040600Ražošanas kanalizācijas spiedvada (0,5 m un vairāk) ārējā kontūra
6203040700Pamests ražošanas kanalizācijas cauruļvads
6203040800Pamesta ražošanas kanalizācijas cauruļvada apraksts
6203040900Ražošanas kanalizācijas pašteces cauruļvada aka
6203041000Ražošanas kanalizācijas spiedvada aka
6203041001Ražošanas kanalizācijas spiedvada aizbīdnis
6203041100Ražošanas kanalizācijas pašteces cauruļvada gala uzmava
6203041200Ražošanas kanalizācijas spiedvada gala uzmava
6203041300Ražošanas kanalizācijas pašteces cauruļvada tecēšanas virziens
6203041400Ražošanas kanalizācijas spiedvada tecēšanas virziens
6203041500Ražošanas kanalizācijas pašteces cauruļvada diametra maiņa
6203041600Ražošanas kanalizācijas spiedvada diametra maiņa
6203041700Ražošanas kanalizācijas pašteces cauruļvada elementu apraksts un iznesuma līnija
6203041800Ražošanas kanalizācijas spiedvada elementu apraksts un iznesuma līnija
6203041900Ražošanas kanalizācijas pašteces cauruļvada virszemes objektu detalizācijas līnija (palīglīnija)
6203041950Ražošanas kanalizācijas pašteces cauruļvada pazemes objektu detalizācijas palīglīnija
6203042000Ražošanas kanalizācijas spiedvada virszemes objektu detalizācijas līnija (palīglīnija)
6203042050Ražošanas kanalizācijas spiedvada pazemes objektu detalizācijas palīglīnija
6203042100Ražošanas kanalizācijas cauruļvada aizsargcaurule
6203042200Ražošanas kanalizācijas cauruļvadu aizsargcauruļu apraksts un iznesuma līnija

6203020000

Lietus kanalizācija

6203020100Lietus kanalizācijas pašteces cauruļvads
6203020700Lietus kanalizācijas pašteces cauruļvada apraksts un iznesuma līnija
6203020200Lietus kanalizācijas pašteces cauruļvada (0,5 m un vairāk) ārējā kontūra
6203020900Lietus kanalizācijas spiedvads
6203021000Lietus kanalizācijas spiedvada apraksts un iznesuma līnija
6203021100Lietus kanalizācijas spiedvada (0,5 m un vairāk) ārējā kontūra
6203022600Pamests lietus kanalizācijas cauruļvads
6203022700Pamesta lietus kanalizācijas cauruļvada apraksts un iznesuma līnija
6203021200Lietus kanalizācijas līnijveida reste
6203020300Lietus kanalizācijas aka
6203021300Lietus kanalizācijas spiedvada aka
6203020400Lietus kanalizācijas gūlija
6203021400Lietus kanalizācijas gūlija, apaļā
6203021500Lietus kanalizācijas ievads no ēkas
6203021600Lietus kanalizācijas cauruļvada izvads (avārijas)
6203020600Lietus kanalizācijas tecēšanas virziens
6203021700Lietus kanalizācijas spiedvada tecēšanas virziens
6203021800Lietus kanalizācijas pašteces cauruļvada diametra maiņa
6203021900Lietus kanalizācijas spiedvada diametra maiņa
6203022000Lietus kanalizācijas pašteces cauruļvada gala uzmava
6203022100Lietus kanalizācijas spiedvada gala uzmava
6203020800Lietus kanalizācijas pašteces cauruļvada virszemes objektu detalizācijas līnija (palīglīnija)
6203020850Lietus kanalizācijas pašteces pazemes objektu detalizācijas līnija (palīglīnija)
6203022200Lietus kanalizācijas spiedvada virszemes objektu detalizācijas līnija (palīglīnija)
6203022800Lietus kanalizācijas spiedvada pazemes objektu detalizācijas līnija (palīglīnija)
6203020500Lietus kanalizācijas pašteces cauruļvada elementu apraksts un iznesuma līnija
6203022300Lietus kanalizācijas spiedvada elementu apraksts un iznesuma līnija
6203022400Lietus kanalizācijas cauruļvada aizsargcaurule
6203022500Lietus kanalizācijas cauruļvadu aizsargcauruļu apraksts un iznesuma līnija

6204000000

Ūdensapgādes tīkli

6204010000Virszemes ūdensvads
6204090000Virszemes ūdensvada apraksts un iznesuma līnija
6204020000Ūdensvada (0,5 m un vairāk) ārējā virszemes kontūra
6204130000Pazemes ūdensvads
6204140000Pazemes ūdensvada apraksts un iznesuma līnija
6204150000Ūdensvada (0,5 m un vairāk) ārējā pazemes kontūra
6204100000Ūdensvada palīglīnija (virszemes detalizācija)
6204160000Ūdensvada palīglīnija (pazemes detalizācija)
6204240000Pamests pazemes ūdensvads
6204240100Pamesta pazemes ūdensvada apraksts un iznesuma līnija
6204250000Pamests virszemes ūdensvads
6204250100Pamesta virszemes ūdensvada apraksts un iznesuma līnija
6204030000Aizbīdnis (ventilis)
6204040000Ūdensvada aka
6204050000Hidrants (akā)
6204050100Hidrants virszemes
6204050200Hidrants pazemes
6204170000Ūdensvada izvads (avārijas)
6204070000Spiedūdens pumpis
6204080000Ūdens krāns
6204190000Ūdens tecēšanas virziens
6204200000Pazemes ūdensvada gala uzmava
6204210000Virszemes ūdensvada gala uzmava
6204220000Pazemes ūdensvada diametra maiņa
6204230000Virszemes ūdensvada diametra maiņa
5208200100Artēziskais urbums (aka)
5208200700Ūdens apgādes urbums (spice)
6204060000Ūdenstīklu elementu apraksts un iznesuma līnija
6204110000Ūdensvada aizsargcaurule
6204120000Ūdensvada aizsargcauruļu apraksts un iznesuma līnija

6205000000

Siltumtīkli

6205040000Virszemes siltumtrase
6205070000Virszemes siltumtīklu apraksts un iznesuma līnija
6205030000Virszemes siltumtrases kanāls, kamera (detalizācija)
6205010000Pazemes siltumtrase
6205010100Pazemes siltumtīklu apraksts un iznesuma līnija
6205020000Siltumtrases pazemes kanāls, kamera (detalizācija)
6205020100Pazemes siltumtrases bezkanālu vadu ārējā kontūra
6205090200Siltumsūkņa vads
6205090300Siltumsūkņa vada apraksts un iznesuma līnija
6205090400Siltumsūkņa vadu teritorijas kontūra
6205080100Siltumtīklu drenāža
6205080500Siltumtīklu drenāžas apraksts un iznesuma līnija
6205050000Siltumtīkla aka
6205080200Siltumtīkla drenāžas aka
6205050100Siltumtīkla ventilis
6205050600Pazemes siltumtīkla gala uzmava
6205100000Virszemes siltumtīkla gala uzmava
6205080600Siltumtīkla drenāžas gala uzmava
6205090100Siltumsūkņa urbums
6205060000Siltumtīklu elementu apraksts un iznesuma līnija
6205090500Pamests pazemes siltumtīkls
6205090600Pamesta pazemes siltumtīkla apraksts un iznesuma līnija
6205090700Pamests virszemes siltumtīkls
6205090800Pamesta virszemes siltumtīkla apraksts un iznesuma līnija

6206000000

Gāze

6206010100Pazemes zemspiediena gāzes vads
6206030100Pazemes zemspiediena gāzes vada apraksts un iznesuma līnija
6206010200Virszemes zemspiediena gāzes vads
6206030200Virszemes zemspiediena gāzes vada apraksts un iznesuma līnija
6206010300Pazemes vidēja spiediena gāzes vads (0,05–0,1 bar)
6206030300Pazemes vidēja spiediena gāzes vada (0,05–0,1 bar) apraksts un iznesuma līnija
6206010350Pazemes vidēja spiediena gāzes vads (0,1–4 bar)
6206030350Pazemes vidēja spiediena gāzes vada (0,1–4 bar) apraksts un iznesuma līnija
6206010400Virszemes vidēja spiediena gāzes vads (0,05–0,1 bar)
6206030400Virszemes vidēja spiediena gāzes vada (0,05–0,1 bar) apraksts un iznesuma līnija
6206010450Virszemes vidēja spiediena gāzes vads (0,1–4 bar)
6206030450Virszemes vidēja spiediena gāzes vada (0,1–4 bar) apraksts un iznesuma līnija
6206010500Pazemes augstā spiediena gāzes vads, I klase
6206030500Pazemes I klases augstā spiediena gāzes vada apraksts un iznesuma līnija
6206010600Pazemes augstā spiediena gāzes vads, II klase
6206030600Pazemes II klases augstā spiediena gāzes vada apraksts un iznesuma līnija
6206010700Pazemes augstā spiediena gāzes vads, III klase
6206030700Pazemes III klases augstā spiediena gāzes vada apraksts un iznesuma līnija
6206010800Virszemes augstā spiediena gāzes vads, I klase
6206030800Virszemes I klases augstā spiediena gāzes vada apraksts un iznesuma līnija
6206010900Virszemes augstā spiediena gāzes vads, II klase
6206030900Virszemes II klases augstā spiediena gāzes vada apraksts un iznesuma līnija
6206011000Virszemes augstā spiediena gāzes vads, III klase
6206031000Virszemes III klases augstā spiediena gāzes vada apraksts un iznesuma līnija
6206011100Pazemes pārvades sistēmas gāzes vads
6206031110Pazemes pārvades sistēmas gāzes vada apraksts un iznesuma līnija
6206011200Virszemes pārvades sistēmas gāzes vads
6206031200Virszemes pārvades sistēmas gāzes vada apraksts un iznesuma līnija
6206011300Gāzes pazemes vada (0,5 m un vairāk) ārējā kontūra
6206011400Gāzes virszemes vada (0,5 m un vairāk) ārējā kontūra
6206011500Apvada (gāzes apgāde) vads
6206031300Apvada vada apraksts un iznesuma līnija
6206011600Gāzes kolektora vads
6206031400Gāzes kolektora vada apraksts un iznesuma līnija
6206011700Sveču gāzes vads
6206031500Sveču gāzes vada apraksts un iznesuma līnija
6206011800Palaišanas gāzes vads
6206031600Palaišanas gāzes vada apraksts un iznesuma līnija
6206011900Metanola cauruļvads
6206031700Metanola cauruļvada apraksts un iznesuma līnija
6206012000Dietilēnglikola (DEG) cauruļvads
6206031800Dietilēnglikola (DEG) cauruļvada apraksts un iznesuma līnija
6206012100Impulsu gāzes vads
6206031900Impulsu gāzes vada apraksts un iznesuma līnija
6206012200Kurināmā (degvielas) gāzes vads
6206032000Kurināmā gāzes vada apraksts un iznesuma līnija
6206012300Slāņu ūdens
6206032100Slāņu ūdens vada apraksts un iznesuma līnija
6206012400Virszemes eļļas pievads
6206032200Virszemes eļļas pievada apraksts un iznesuma līnija
6206012500Pazemes eļļas pievads
6206032300Pazemes eļļas pievada apraksts un iznesuma līnija
6206012600Pamests virszemes gāzes vads (nedarbojas)
6206032400Pamesta virszemes gāzesvada apraksts un iznesuma līnija
6206012700Pamests pazemes gāzes vads (nedarbojas)
6206032500Pamesta pazemes gāzesvada apraksts un iznesuma līnija
6206020100Gāzes skataka
6206020200Gāzes aizbīdnis (ventilis), hidroslēgs, kontrolmērpunkts
6206020500Skapjveida gāzes regulēšanas punkts (gāzes skapis mazais)
6206022000Skapjveida gāzes regulēšanas punkts mērogā
6206020600Gāzes vada ievads ēkā vai izvads no ēkas
6206020700Pazemes gāzes vada gala uzmava
6206021000Virszemes gāzes vada gala uzmava
6206021100Pazemes gāzes vada diametra maiņa
6206021200Virszemes gāzes vada diametra maiņa
6206021300Gāzes vada elektroaizsardzības zemējuma punkts
6206021400Gāzes vada elektroaizsardzības kabeļa savienojuma un nozarojuma uzmava
6206021500Gāzes vada elektroaizsardzības kabeļa gala uzmava
6206021600Gāzes vada sakaru kabeļa savienojuma un nozarojuma uzmava
6206021700Gāzes vada sakaru kabeļa gala uzmava
6206022800Gāzes vada metinājuma vieta
6206040100Šķidrās gāzes balons
6206040200Šķidrās gāzes cisterna
6206040300Šķidrās gāzes pazemes cisterna
6206021800Izpūšanas svece
6206021900Gāzes urbums
6206020400Gāzes saimniecības elementu apraksts un iznesuma līnija
6206020900Gāzes tīkla palīglīnija (virszemes detalizācija)
6206020800Gāzes tīkla palīglīnija (pazemes detalizācija)
6206022100Gāzes vada elektroaizsardzības kabelis
6206022200Gāzes vada elektroaizsardzības kabeļa apraksts un iznesuma līnija
6206022300Gāzes vada anodzemējuma kontūrs
6206022400Gāzes vada sakaru (signāla) kabelis
6206022500Gāzes vada sakaru kabeļa apraksts un iznesuma līnija
6206022600Gāzes vada aizsargcaurule
6206022700Gāzes vada aizsargcauruļu apraksts un iznesuma līnija

6208000000

Elektroapgāde

62080101026–20 kV vidsprieguma elektrolīnija
62080101076–20 kV vidsprieguma elektrolīnijas apraksts un iznesuma līnija
62080102000,4 kV zemsprieguma elektrolīnija
62080102010,4 kV zemsprieguma elektrolīnijas apraksts un iznesuma līnija
6208020101110 kV augstsprieguma elektrokabelis
6208020104110 kV augstsprieguma elektrokabeļa apraksts un iznesuma līnija
6208020105330 kV augstsprieguma elektrokabelis
6208020106330 kV augstsprieguma elektrokabeļa apraksts un iznesuma līnija
62080201026–20 kV vidsprieguma elektrokabelis
62080201036–20 kV vidsprieguma elektrokabeļa apraksts un iznesuma līnija
62080202000,4 kV zemsprieguma elektrokabelis
62080204130,4 kV zemsprieguma elektrokabeļa apraksts un iznesuma līnija
6208010301Elektrolīnijas balsts, koka
6208010302Elektrolīnijas balsts, betona
6208010303Elektrolīnijas balsts, metāla
6208010306"A", "V", trīskāju, četrkāju tipa balstu savienojuma līnija
6208010307Elektrolīnijas stutes stabs – pastabs
6208010312Stutes staba līnija
6208010308Elektrolīnijas balsta atsaites enkurs
6208010310Atsaites līnija
6208020419Augstsprieguma elektrokabeļa gala uzmava
6208020420Augstsprieguma elektrokabeļa savienojuma un nozarojuma uzmava
6208020416Vidsprieguma elektrokabeļa gala uzmava
6208020417Vidsprieguma elektrokabeļa savienojuma un nozarojuma uzmava
6208020401Zemsprieguma elektrokabeļa savienojuma un nozarojuma uzmava
6208020414Zemsprieguma elektrokabeļa gala uzmava
6208020406Elektrokabeļa skataka
6208020408Elektrības ievads ēkā
6208040200Sadales skapis, cilpkaste
6208040300Uzskaites sadales skapis
6208040500Elektrības elementu apraksts un iznesuma līnija
6208040101Transformatora būves
6208040102Transformatora kontūra būves fasādē
6208040400Transformatora būvju apraksts un iznesuma līnija
6208020405Elektrokabeļu aizsargcaurule
6208020415Elektrokabeļu aizsargcauruļu apraksts un iznesuma līnija
6208020421Elektrokabeļu savienojumu uzmavu akas kontūrlīnija
6208020418Elektrokabeļu savienojumu uzmavu akas augstums
6208030100Elektroapgādes virszemes detalizācijas līnija un apraksts
6208030200Elektroapgādes pazemes detalizācijas līnija un apraksts

6209000000

Apgaismojuma saimniecība

6209010000Apgaismes elektrolīnija
6209010001Apgaismes elektrolīniju apraksts un iznesuma līnija
6209020000Apgaismes kabelis
6209080000Apgaismes kabeļa apraksts un iznesuma līnija
6209030000Apgaismes sadales skapis
6209040000Apgaismes sadales skapis (mazais)
6209060000Apgaismes stabs ar lampu
6209040300Apgaismes stabs ar vairākām lampām
6209040500Starmetis
6209040600Starmetis uz zemes
6209050400Apgaismes fermveida balsts
6209050100Apgaismes koka balsts
6209050200Apgaismes betona balsts
6209050300Apgaismes metāla balsts
6209250000Apgaismes kabeļa ievads
6209160000Apgaismes kabeļa savienojuma un nozarojuma uzmava
6209160100Apgaismes kabeļa gala uzmava
6209240100Apgaismes staba stute
6209240101Apgaismes staba stutes līnija
6209240201Apgaismes staba atsaites enkurs
6209240202Apgaismes staba atsaites līnija
2609070000Apgaismes elementu apraksts un iznesuma līnija
6209020300Apgaismes kabeļa aizsargcaurule
6209020400Apgaismes kabeļa aizsargcauruļu apraksts un iznesuma līnija
6209180000Apgaismes tīkla palīglīnija (virszemes detalizācija)
6209180100Apgaismes tīkla palīglīnija (pazemes detalizācija)

6210100000

Elektroniskie sakaru tīkli

6210100100Elektronisko sakaru kabelis
6210100200Elektronisko sakaru kabeļa apraksts un iznesuma līnija
6210100300Elektronisko sakaru gaisvadu kailvadu līnija
6210100400Elektronisko sakaru gaisvadu kailvadu līnijas apraksts un iznesuma līnija
6210100500Elektronisko sakaru gaisvadu piekarkabelis
6210100600Elektronisko sakaru gaisvadu piekarkabeļa apraksts un iznesuma līnija
6210100700Elektronisko sakaru optiskais kabelis
6210100800Elektronisko sakaru optiskā kabeļa apraksts un iznesuma līnija
6210100900Elektronisko sakaru gaisvadu optiskais piekarkabelis
6210101000Elektronisko sakaru gaisvadu optiskā piekarkabeļa apraksts un iznesuma līnija
6210101100Pamesta elektronisko sakaru gaisvadu līnija
6210101200Pamestas elektronisko sakaru gaisvadu līnijas apraksts un iznesuma līnija
6210101300Pamests elektronisko sakaru kabelis
6210101400Pamesta elektronisko sakaru kabeļa apraksts un iznesuma līnija
6210101500Elektronisko sakaru līnijas koka stabs
6210101600Elektronisko sakaru līnijas betona stabs
6210101700Elektronisko sakaru līnijas metāla stabs
6210101800Elektronisko sakaru līnijas stutes stabs
6210101900Elektronisko sakaru gaisvadu līnijas stutes staba līnija
6210102000Elektronisko sakaru gaisvadu līnijas staba atsaites enkurs
6210102100Elektronisko sakaru gaisvadu līnijas staba atsaites līnija
6210102200Elektronisko sakaru gaisvadu līnijas stabu savienojuma līnija
6210102500Elektronisko sakaru kabeļu sadales kastīte stabā
6210102600Elektronisko sakaru kabeļu sadales kaste, kastīte
6210102700Elektronisko sakaru kabeļu sadales skapis
6210102800Elektronisko sakaru iekārtu skapji, konteineri mērogā
6210102900Elektronisko sakaru iekārtu skapju, konteineru mērogā apraksts un iznesuma līnija
6210103000Elektronisko sakaru kabeļa ievada redzamā daļa
6210103100Elektronisko sakaru kabeļa savienojuma un nozarojuma uzmava
6210103200Elektronisko sakaru kabeļa gala uzmava
6210103300Elektronisko sakaru kabeļu montāžas rezerve
6210103400Elektronisko sakaru tīklu līniju pastiprināšanas un reģenerācijas punkts
6210103500Elektronisko sakaru optiskā kabeļa savienojuma un nozarojuma uzmava
6210103600Elektronisko sakaru optiskā kabeļa gala uzmava
6210103700Elektronisko sakaru optiskā kabeļa montāžas rezerve
6210103800Elektronisko sakaru optiskā kabeļa cilpa
6210103900Elektronisko sakaru tīklu elementu apraksts un iznesuma līnija
6210104000Elektronisko sakaru komunikāciju aizsargcaurule
6210104100Elektronisko sakaru komunikāciju aizsargcaurules apraksts, kanālu izvietojums un iznesuma līnija
6210104200Elektronisko sakaru tīklu virszemes detalizācijas līnija un apraksts
6210104300Elektronisko sakaru tīklu pazemes detalizācijas līnija un apraksts

6210200000

Elektronisko sakaru tīklu kanalizācija

6210200100Elektronisko sakaru kabeļu kanalizācija
6210200200Elektronisko sakaru kabeļu kanalizācijas apraksts un iznesuma līnija
6210200300Elektronisko sakaru kabeļu kanalizācijas ārējā kontūra
6210200400Pamesta elektronisko sakaru kanalizācija
6210200500Pamestas elektronisko sakaru kanalizācijas apraksts un iznesuma līnija
6210200600Elektronisko sakaru kabeļu kanalizācijas aka
6210200700Elektronisko sakaru kabeļu kanalizācijas aka (kvadrātveida)
6210200800Elektronisko sakaru kabeļu kanalizācijas savienojumu kaste
6210200900Elektronisko sakaru kabeļu kanalizācijas noslēdzošais gals
6210201000Elektronisko sakaru kabeļu kanalizācijas atzars
6210201100Elektronisko sakaru kabeļu kanalizācijas elementu apraksts un iznesuma līnija
6210201200Elektronisko sakaru kabeļu kanalizācijas akas kameras virszemes kontūra (detalizācija)
6210201300Elektronisko sakaru kabeļu kanalizācijas akas kameras pazemes kontūra (detalizācija)
6210201400Elektronisko sakaru kabeļu kanalizācijas cauruļu (kanālu) izvietojums un iznesuma līnija
6210201500Elektronisko sakaru kabeļu kanalizācijas profila maiņas vieta

6211000000

Citas komunikācijas (vispārējās, tehnoloģiskās)

6211000700Pazemes tvaika caurule
6211000800Pazemes tvaika caurules apraksts un iznesuma līnija
6211001100Pazemes pelnu caurule
6211001200Pazemes pelnu caurules apraksts un iznesuma līnija
6211001300Pazemes tehnoloģiskie cauruļvadi
6211001400Pazemes tehnoloģisko cauruļvadu apraksts un iznesuma līnija
6211001500Virszemes tehnoloģiskie cauruļvadi
6211001600Virszemes tehnoloģisko cauruļvadu apraksts un iznesuma līnija
6211002100Komunikācijas vada palīglīnija (virszemes detalizācija)
6211002200Komunikācijas vada palīglīnija (pazemes detalizācija)
6211002300Pazemes komunikācijas vada (0,5 m un vairāk) ārējā kontūra
6211002400Virszemes komunikācijas vada (0,5 m un vairāk) ārējā kontūra
6211002500Zemējuma kontūrs
6211002600Zemējuma kontūra apraksts un iznesuma līnija
6211002700Komunikācijas aizsargcaurule
6211002800Komunikāciju aizsargcauruļu apraksts un iznesuma līnija
6211002900Krāns
6211003000Vadības un regulēšanas skapis
6211003100Visu veidu komunikācijas pazemes vadu gala uzmava
6211003200Visu veidu komunikācijas virszemes vadu gala uzmava
6211003300Visu veidu komunikāciju skatakas
6211003400Visu veidu hidranti
6211003500Visu veidu aizbīdņi (ventiļi)
6211004400Visu veidu komunikāciju metinājuma šuves
6211003600Kabeļu, komunikāciju informatīvais stabiņš
6211003700Pazemes zemējuma punkts
6211003800Zemējuma kontūra skataka
6211003900Elementu apraksts un iznesuma līnija
6207000100Pazemes naftas vads
6207000110Pazemes naftas vada ārējā kontūra
6207000200Pazemes naftas vada apraksts un iznesuma līnija
6207000300Virszemes naftas vads
6207000310Virszemes naftas vada ārējā kontūra
6207000400Virszemes naftas vada apraksts un iznesuma līnija
6207000500Naftas vada aizbīdnis
6207000600Pazemes naftas vada gala uzmava
6207000700Virszemes naftas vada gala uzmava
6211040200Degvielas virszemes vads
6211040400Degvielas virszemes vada apraksts un iznesuma līnija
6211040500Degvielas pazemes vads
6211040600Degvielas pazemes vada apraksts un iznesuma līnija
6211040300Degvielas sadales krāns
6211040700Degvielas sadales aka
6211040800Degvielas sadales aizbīdnis
6211040900Pazemes degvielas vada gala uzmava
6211041000Virszemes degvielas vada gala uzmava
6211041100Degvielas apgādes elementu apraksts un iznesuma līnija

1 Saskaņā ar Ministru kabineta 2012. gada 24. aprīļa noteikumu Nr. 281 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un tās centrālās datubāzes noteikumi" 1. pielikumu.

3. pielikums
Ministru kabineta
2024. gada 20. augusta
noteikumiem Nr. 546
Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā ierobežojamie dati

1. Ierobežojamie teksta dati

1.1. Zemes vienības un zemes vienības daļas nekustamā īpašuma lietošanas mērķis
Nekustamā īpašuma lietošanas mērķa nosaukums
Nekustamā īpašuma lietošanas mērķa kods
Nekustamā īpašuma lietošanas mērķim piekritīgā zemes platība
Nekustamā īpašuma lietošanas mērķim piekritīgās zemes platības sadalījums pa zemes lietošanas veidiem
1.2. Nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājumi
Nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājuma kārtas numurs
Nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājuma klasifikācijas kods
Nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājuma apraksts
Nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājumam piekritīgā platība zemes vienībā vai zemes vienības daļā
Nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājuma noteikšanas datums
1.3. Būves pamatdati
Kopējā platība
Apbūves laukums
Virszemes stāvu skaits
Pazemes stāvu skaits
Ārsienu materiāls un kods
1.4. Būves tips
Tipa kods
Tipa nosaukums
1.5. Būves konstruktīvie elementi
Konstruktīvā elementa nosaukums
Materiāls
1.6. Būves apjoma rādītāji
Apjoma rādītāja veids
Apjoma rādītāja nosaukums
Apjoms un mērvienība
Tipa kods
Tipa nosaukums
1.7. Būves vēsturiskie dati
Liters
Vēsturiskais nosaukums
Īpašnieks pēc stāvokļa uz 1993. gada 5. aprīli
1.8. Kopējās platības sadalījums pa platību veidiem
Kopējā platība
Lietderīgā platība
Dzīvokļu kopējā platība
Dzīvokļu platība
Dzīvojamā platība
Dzīvokļu palīgtelpu platība
Dzīvokļu ārtelpu platība
Nedzīvojamo telpu platība
Nedzīvojamo iekštelpu platība
Nedzīvojamo ārtelpu platība
Koplietošanas palīgtelpu platība
Koplietošanas iekštelpu platība
Koplietošanas ārtelpu platība
1.9. Telpu grupas pamatdati
Būves stāvs (stāvi), kurā atrodas telpu grupa
Kopējā platība
1.10. Telpu grupas kopējās platības sadalījums pa telpu veidiem un telpu raksturojošie rādītāji
Būves stāvs, kurā atrodas telpa
Augstums
Mazākais augstums
Lielākais augstums
Platība
1.11. Labiekārtojumi
Veids
Noteikšanas veids (ja ir)
Apjoms (ja ir)
Labiekārtojuma reģistrācijas datums

2. Ierobežojamie telpiskie dati

2.1. Kadastra karte
Pazemes būves ārējā kontūra
4. pielikums
Ministru kabineta
2024. gada 20. augusta
noteikumiem Nr. 546
Vienreizējas atļaujas pieprasījuma paraugs piekļuvei nacionālajai drošībai un valsts aizsardzībai svarīgai informācijai par nekustamā īpašuma objektiem
  
 

nekustamā īpašuma objekta (turpmāk – valstij svarīgs objekts)
īpašnieka/tiesiskā valdītāja nosaukums

 
 

(fiziskās personas vārds, uzvārds, personas kods vai dzimšanas dati (diena, mēnesis, gads)/juridiskās personas nosaukums, reģistrācijas numurs)

 
 

(fiziskai personai – deklarētās dzīvesvietas adrese vai korespondences adrese, oficiālās elektroniskās adreses elements, tālruņa numurs)

 
 

(fiziskai personai – ziņas par personu apliecinošu dokumentu – dokumenta numurs, dokumenta izdošanas datums)

 
 

(ziņas par juridiskas personas pārstāvi (amata nosaukums, vārds un uzvārds) un juridiskās personas darbības jomu)

Piekļuves pieprasījums nacionālajai drošībai un valsts aizsardzībai svarīgai informācijai (turpmāk – svarīga informācija) par valstij svarīgiem objektiem

Lūdzu izsniegt atļauju, lai saņemtu informāciju par:

Valstij svarīga objekta nosaukums un zemes vienības kadastra apzīmējums

Informācijas sistēma, no kuras ir nepieciešams saņemt informāciju

Laikposms no (dd.mm.gggg.) līdz (dd.mm.gggg.), kad nepieciešama piekļuve datiem

Svarīgas informācijas par valstij svarīgu objektu izmantošanas nepieciešamības pamatojums/mērķis

    
    
    
    
    

Apliecinu, ka izmantošu svarīgu informāciju par valstij svarīgiem objektiem šajā pieprasījumā norādītajiem mērķiem, kuri neapdraud valsts drošību, un nepieļaušu informācijas izplatīšanu.

Atbildi piekrītu saņemt uz norādīto korespondences adresi, ja tā nav nosūtāma, izmantojot oficiālo elektronisko adresi.

   

(vārds, uzvārds)

(paraksts)

(datums)

Piezīme. Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā tiek aizsargāta nacionālajai drošībai un valsts aizsardzībai svarīga informācija .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Atbildīgā iestāde: Aizsardzības ministrija Veids: noteikumi Numurs: 546Pieņemts: 20.08.2024.Stājas spēkā: 22.08.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 162, 21.08.2024. OP numurs: 2024/162.6
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Protokols
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
354411
22.08.2024
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"