Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Bauskas novada domes saistošie noteikumi Nr. 13

Bauskā 2024. gada 27. jūnijā (prot. Nr. 6, 6. p.)

Grozījumi Bauskas novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Bauskas novada pašvaldības pabalsti bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas, audžuģimenēm un specializētajām audžuģimenēm"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā"
25.2 panta pirmo un piekto daļu, Ministru kabineta
2005. gada 15. novembra noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām
garantijām un atbalstu bārenim un bez vecāku gādības palikušajam
bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes
beigšanās" 22., 24.9, 24.11, 24.13 un 24.14 punktu un Ministru kabineta
2018. gada 26. jūnija noteikumu Nr. 354
"Audžuģimenes noteikumi" 78. punktu

Izdarīt Bauskas novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Bauskas novada pašvaldības pabalsti bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas, audžuģimenēm un specializētajām audžuģimenēm" šādus grozījumus:

1. izteikt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā" 25.2 panta pirmo un piekto daļu, Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām un atbalstu bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" 22., 24.9, 24.11, 24.13 un 24.14 punktu un Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi" 78. punktu";

2. svītrot 4. punktā vārdus un simbolus ", kuras struktūrvienības atrodas Bauskā, Iecavā, Vecumniekos un Rundālē";

3. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Lai saņemtu noteikumu 5. un 6. punktā minēto materiālo atbalstu, tā pieprasītājs vai likumiskais pārstāvis Sociālajā dienestā iesniedz iesniegumu, kā arī iesniedz vai uzrāda citus attiecīgā materiālā atbalsta saņemšanai nepieciešamos dokumentus. Pabalsta pieprasītājs iesniedz iesniegumu kādā no šiem veidiem:

7.1. iesniedz klātienē Sociālajā dienestā vai kādā no Sociālā dienesta klientu pieņemšanas vietām;

7.2. iesniedz klātienē kādā no Bauskas novada Valsts un pašvaldības vienotajiem klientu apkalpošanas centriem;

7.3. nosūtot Sociālajam dienestam pa pastu ("Bauskas novada Sociālais dienests", Rūpniecības iela 7, Bauska, Bauskas novads, LV-3901);

7.4. nosūtot rakstveida elektroniski parakstītu iesniegumu Sociālajam dienestam uz Sociālā dienesta oficiālo elektroniskā pasta adresi: socialais.dienests@bauskasnovads.lv;

7.5. nosūtot rakstveida elektroniski parakstītu iesniegumu Sociālajam dienestam oficiālajā elektroniskajā adresē (eAdrese)".

Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks A. Mačeks

 

Paskaidrojuma raksts
Bauskas novada domes 2024. gada 27. jūnija saistošajiem noteikumiem Nr. 13 "Grozījumi Bauskas novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Bauskas novada pašvaldības pabalsti bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas, audžuģimenēm un specializētājām audžuģimenēm""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Lai noteiktu, kādas sociālās garantijas sniedzamas bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas, kā arī audžuģimenēm un specializētajām audžuģimenēm, Bauskas novada dome 2021. gada 25. novembrī pieņēma lēmumu Nr. 378 (prot. Nr. 7, 16. p.) "Par saistošo noteikumu "Bauskas novada pašvaldības pabalsti bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas, audžuģimenēm un specializētajām audžuģimenēm" apstiprināšanu", ar kuru apstiprināti Bauskas novada domes 2021. gada 25. novembra saistošie noteikumi Nr. 13 "Bauskas novada pašvaldības pabalsti bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas, audžuģimenēm un specializētajām audžuģimenēm" (turpmāk - saistošie noteikumi).

Saistošie noteikumi izdoti, pamatojoties uz likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā" 25.2 panta pirmo un piekto daļu, Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi" 78. punktu un Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra noteikumi Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām un atbalstu bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" (turpmāk arī - Ministru kabineta noteikumi Nr. 857) 22., 27., 30., 31. un 31.1 punktu.

2024. gada 4. maijā stājās spēkā Ministru kabineta 2024. gada 30. aprīļa noteikumi Nr. 275 "Grozījumi Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās"", ar kuriem, cita starpā, tika svītroti saistošo noteikumu izdošanas pamatojumā iekļautie punkti - 27., 30., 31. un 31.1, savukārt svītrotajos punktos ietvertais regulējums noteikts ar jauniem noteikumu punktiem - 24.9, 24.11, 24.13 un 24.14 punktu.

Ievērojot minēto, lai pašvaldība varētu turpināt sniegt ar saistošajiem noteikumiem noteiktās garantijas, nepieciešams izdot saistošos noteikumus par grozījumiem saistošajos noteikumos (turpmāk - saistošo noteikumu grozījumi), ar kuriem saistošo noteikumu izdošanas pamatojums tiek izteikts jaunā, Ministru kabineta noteikumos Nr. 857 ietvertajam regulējumam atbilstošā redakcijā.

Papildus iepriekš minētajam, nepieciešams veikt arī redakcionālus labojumus jau esošajā saistošo noteikumu regulējumā, lai uzlabotu jau esošajā saistošo noteikumu redakcijā iekļauto pabalstu pieprasīšanas kārtību. Saistošie noteikumi ir papildināti ar iesnieguma par pabalsta pieprasīšanu iesniegšanas veidiem, norādot, ka iesniegumu Sociālajam dienestam var iesniegt:

1) iesniedzot klātienē Sociālajā dienestā vai kādā no Sociālā dienesta klientu pieņemšanas vietām;

2) iesniedzot klātienē kādā no Bauskas novada Valsts un pašvaldības vienotajiem klientu apkalpošanas centriem;

3) nosūtot Sociālajam dienestam pa pastu ("Bauskas novada Sociālais dienests", Rūpniecības iela 7, Bauska, Bauskas novads, LV-3901);

4) nosūtot rakstveida elektroniski parakstītu iesniegumu Sociālajam dienestam uz Sociālā dienesta oficiālo elektroniskā pasta adresi: socialais.dienests@bauskasnovads.lv;

5) nosūtot rakstveida elektroniski parakstītu iesniegumu Sociālajam dienestam oficiālajā elektroniskajā adresē (eAdrese).".

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu grozījumiem nav fiskālas ietekmes uz pašvaldības budžetu.

Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Sociālā ietekme - saistošie noteikumi rada tiešu, pozitīvu ietekmi uz saistošajos noteikumos noteikto mērķa grupu (bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni).

Ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi un konkurenci - nav attiecināms.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Institūcija, kurā privātpersona var vērsties ar jautājumiem par Saistošo noteikumu grozījumu piemērošanu, ir Bauskas novada pašvaldības iestāde "Bauskas novada Sociālais dienests" (turpmāk - Sociālais dienests).

Izmaiņas administratīvo procesu kārtībā, kā arī administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu grozījumi tiks īstenoti esošo cilvēkresursu ietvaros, papildu cilvēkresursu iesaiste Saistošo noteikumu grozījumu īstenošanā netiek paredzēta.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Atbildīgā institūcija par saistošo noteikumu grozījumu ievērošanas kontroli ir Sociālais dienests. Jauna institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija nav paredzēta.

Izpildes nodrošināšanai papildu resursi nav nepieciešami.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošo noteikumu grozījumi ir atbilstoši iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir samērīgi un atbilstoši leģitīmā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošie noteikumi publicēti pašvaldības mājaslapā www.bauskasnovads.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 2024. gada maija līdz 2024. gada jūnijam.

Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks A. Mačeks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Bauskas novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Bauskas novada .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Bauskas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 13Pieņemts: 27.06.2024.Stājas spēkā: 17.07.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 136, 16.07.2024. OP numurs: 2024/136.10
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
353623
17.07.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"