Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2024/15

2024. gada 27. jūnijā
Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkurss uzņēmējdarbības veicināšanai
Apstiprināti ar
Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes
27.06.2024. sēdes lēmumu Nr. 551 (prot. Nr. 7 56. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Pašvaldību likums"
4. panta pirmās daļas 12. punktu 44. panta otro daļu
I. Vispārīgie noteikumi

1. Saistošie noteikumi "Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkurss uzņēmējdarbības veicināšanai" (turpmāk – Saistošie noteikumi) nosaka kārtību, kādā Dienvidkurzemes novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) organizē Pašvaldības līdzfinansējuma konkursu uzņēmējdarbības veicināšanai (turpmāk – Konkurss) un piešķir līdzfinansējumu projektu īstenošanai.

2. Konkursu organizē Pašvaldības Attīstības un uzņēmējdarbības daļa.

3. Saistošajos noteikumos lietoti termini:

3.1. Pretendents – Uzņēmumu reģistrā vai Komercreģistrā reģistrēta juridiska persona vai arī uzskaitīto juridisko personu apvienība, kā arī Valsts ieņēmumu dienestā reģistrēti saimnieciskās darbības veicēji, kuri iesnieguši Konkursa pieteikumu;

3.2. Projekts – individuāla aktivitāte vai aktivitāšu kopums uzņēmējdarbības veicināšanai Dienvidkurzemes novadā;

3.3. Līdzfinansējuma saņēmējs – Pretendents, kurš saņems līdzfinansējumu Konkursā iesniegtā un apstiprinātā Projekta īstenošanai;

3.4. Uzņēmums – organizatoriski saimnieciska vienība, kurā nodarbinātas mazāk nekā 30 personas un/vai kura gada apgrozījums un/vai gada bilance kopā nepārsniedz 300 000 tūkstošus euro;

3.5. Viens vienots uzņēmums – Komisijas Regula (ES) 2023/2831 (2023. gada 13. decembris) par Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. panta piemērošanu de minimis atbalstam (turpmāk – Regula Nr.  2023/2831) 2. panta 2. punkta nolūkā ietver visus uzņēmumus, kuru starpā pastāv vismaz vienas no šādām attiecībām:

3.5.1. vienam uzņēmumam ir kapitāla daļu īpašnieku vai dalībnieku balsstiesību vairākums citā uzņēmumā;

3.5.2. vienam uzņēmumam ir tiesības iecelt vai atlaist cita uzņēmuma pārvaldes, vadības vai uzraudzības struktūras locekļu vairākumu;

3.5.3. vienam uzņēmumam ir tiesības īstenot dominējošu ietekmi pār citu uzņēmumu saskaņā ar līgumu, kas noslēgts ar šo uzņēmumu, vai saskaņā ar tā dibināšanas līguma klauzulu vai statūtiem;

3.5.4. viens uzņēmums, kas ir cita uzņēmuma kapitāla daļu īpašnieks vai dalībnieks, vienpersoniski kontrolē kapitāla daļu īpašnieku vai dalībnieku vairākuma balsstiesības minētajā uzņēmumā saskaņā ar vienošanos, kas panākta ar pārējiem minētā uzņēmuma kapitāla daļu īpašniekiem vai dalībniekiem.

3.5.5. Uzņēmumi, kuriem kādas no 3.5.1.–3.5.4. apakšpunktā minētajām attiecībām pastāv ar viena vai vairāku citu uzņēmumu starpniecību, arī ir uzskatāmi par vienu vienotu uzņēmumu.

4. Konkursa mērķauditorija ir Pretendenti, kuri vēlas attīstīt un veicināt savu Uzņēmuma darbību Dienvidkurzemes novadā, kuri savas plānotās aktivitātes realizētu neatkarīgi no Pašvaldības pieejamā līdzfinansējuma.

5. Konkursa mērķis ir ar līdzfinansējuma palīdzību veicināt Uzņēmumu izaugsmi Dienvidkurzemes novadā, tādā veidā veicinot arvien jaunu uzņēmumu veidošanos.

6. Piešķirtie līdzekļi Projekta īstenošanai ir tikai daļējs finansējums. Pašvaldība var piešķirt līdzfinansējumu, kas nepārsniedz 4 000,00 EUR (četri tūkstoši eiro un 00 centu) viena projekta īstenošanai, ievērojot:

6.1. Pieļaujamais maksimālais Pašvaldības līdzfinansējuma apjoms viena Pretendenta vienam Projekta pieteikumam ir 70 % (septiņdesmit procenti) no attiecināmo izmaksu kopsummas, bet ne vairāk kā 4 000,00 EUR (četri tūkstoši eiro un 00 centi);

6.2. Projektam piešķirtais līdzfinansējums tiek izmaksāts divās daļās – 50 % (piecdesmit procentu) apjomā kā avanss pēc līguma slēgšanas un rēķina iesniegšanas un 50 % (piecdesmit procentu) apjomā pēc pilnīgas Projekta īstenošanas:

6.2.1. Avanss tiek izmaksāts, pamatojoties uz Līdzfinansējuma saņēmēja iesniegto avansa rēķinu, kas ir 50 % (piecdesmit procentu) apmērā no piešķirtās līdzfinansējuma summas;

6.2.2. Atlikušie 50 % (piecdesmit procenti) tiek izmaksāti pamatojoties uz gala rēķinu pēc pilnīgas Projekta īstenošanas un gala atskaišu iesniegšanas, un tie nepārsniegs piešķirtā līdzfinansējuma apjomu.

6.2.3. Iesniegtais gala rēķins pēc pilnīgas projekta īstenošanas nevar būt lielāks kā atskaitēs norādītās summas un nepārsniedz 70 % (septiņdesmit procentus) no Projekta attiecināmo izmaksu kopsummas.

6.3. Pašvaldība patur tiesības neizmaksāt līdzfinansējumu, ja Pretendents:

6.3.1. jebkādā veidā ir maldinājis Konkursa rīkotāju;

6.3.2. nav ievērojis šajos Saistošajos noteikumos noteiktos termiņus.

7. Pašvaldība piešķir līdzfinansējumu Konkursa Pretendentiem, kuri atbilst vismaz diviem no šiem nosacījumiem:

7.1. rada vismaz 1 (vienu) jaunu un/vai saglabā esošo darbavietu savā uzņēmumā;

7.2. attīsta sava uzņēmuma saimniecisko darbību Dienvidkurzemes novadā;

7.3. izveido jaunu produktu vai pakalpojumu;

7.4. ir piesaistījis vai plāno piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu Dienvidkurzemes novadā;

7.5. veic vai plāno uzsākt savas produkcijas vai pakalpojuma eksportu. Atbalsts nevar būt tiešā veidā saistīts ar eksportētajiem daudzumiem, izplatīšanas tīkla izveidi un darbību vai citiem kārtējiem izdevumiem, kas saistīti ar eksporta darbībām;

7.6. ievieš jaunas tehnoloģijas.

8. Viens Pretendents viena Konkursa ietvaros var saņemt līdzfinansējumu viena projekta realizēšanai.

9. Pretendents nevar izmantot piešķirto finansējumu jau iepriekšējos gados piešķirtām līdzfinansētām aktivitātēm.

10. Konkursa izsludināšana tiek veikta ne retāk kā 1 (vienu) reizi kalendārā gadā, ņemot vērā Pašvaldības gadskārtējā budžetā paredzēto līdzekļu apjomu. Ja gadskārtējā Konkursa izsludināšanas kārtā netiek izlietoti visi Pašvaldības budžetā paredzētie finanšu līdzekļi, var tikt izsludināts atkārtots uzsaukums.

11. Projekta īstenošana jāveic 12 (divpadsmit) kalendāro mēnešu laikā no līdzfinansējuma līguma parakstīšanas brīža.

12. Konkursu izsludina, publicējot informāciju Pašvaldības tīmekļa vietnē www.dienvidkurzemesnovads.lv (www.dkn.lv).

II. Noteikumi de minimis atbalsta piešķiršanai

13. Atbalsta sniedzējs piešķir līdzfinansējumu granta veidā, ievērojot Regulas Nr.  2023/2831 nosacījumus.

14. Piešķirot de minimis atbalstu, atbalsta sniedzējs pārbauda, vai atbalsta apmērs, ko plāno piešķirt atbalsta programmas ietvaros, viena vienota uzņēmuma līmenī kopā ar attiecīgajā kalendārajā gadā un iepriekšējos divos kalendārajos gados piešķirto de minimis atbalstu nepārsniedz Regulas Nr. 2023/2831 3. panta 2. punktā noteiktā maksimālā de minimis atbalsta apmēru.

15. Līdzfinansējuma saņēmējam piešķirto de minimis atbalstu drīkst kumulēt ar citu de minimis atbalstu līdz Regulas Nr.  2023/2831 3. panta 2. punktā noteiktajam attiecīgajam robežlielumam, un drīkst kumulēt ar citu komercdarbības atbalstu, tai skaitā attiecībā uz vienām un tām pašām attiecināmajām izmaksām vai citu valsts atbalstu tam pašam riska finansējuma pasākumam, ja šīs kumulācijas rezultātā netiek pārsniegta attiecīgā maksimālā atbalsta intensitāte vai atbalsta summa, saskaņā ar Regulas Nr.  2023/2831 5. panta 1. un 2. punktu.

16. De minimis atbalsta apvienošanas gadījumā ar citu valsts atbalstu par tām pašām attiecināmajām izmaksām, Pretendentam ir jāiesniedz pašvaldībai informācija par plānoto un piešķirto atbalstu par tām pašām attiecināmajām izmaksām, norādot atbalsta piešķiršanas datumu, atbalsta sniedzēju, atbalsta pasākumu, intensitāti un plānoto vai piešķirto atbalsta summu.

17. Pašvaldība uzglabā informāciju par sniegto de minimis atbalstu 10 fiskālos gadus no brīža, kad ir piešķirts pēdējais atbalsts šo Saistošo noteikumu ietvaros, savukārt, Līdzfinansējuma saņēmējs – 10 fiskālos gadus no konkrētā atbalsta piešķiršanas dienas.

18. Pašvaldība nodrošina līdzfinansējuma uzskaiti un piešķiršanu saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 21. novembra noteikumiem Nr. 715 "Noteikumi par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem".

19. De minimis atbalstu šo saistošo noteikumu ietvaros piešķir ievērojot Regulas Nr.  2023/2831 7. panta 4. punktā un 8. pantā minēto spēkā esamības termiņu, līdz 31.12.2030.

20. Ja tiek pārkāptas Regulas Nr. 2023/2831 prasības Līdzfinansējuma saņēmējam ir pienākums atmaksāt Pašvaldībai projekta ietvaros saņemto nelikumīgo de minimis atbalstu kopā ar procentiem no līdzekļiem, kas ir brīvi no komercdarbības atbalsta, atbilstoši Komercdarbības atbalsta kontroles likuma IV vai V nodaļas nosacījumiem.

21. Par de minimis atbalsta piešķiršanas brīdi ir uzskatāma lēmuma par Konkursa rezultātiem pieņemšanas diena.

22. Lai saņemtu līdzfinansējumu, Pretendentam pieteikuma veidlapā obligāti jānorāda de minimis atbalsta uzskaites sistēmā sagatavotās un apstiprinātās veidlapas identifikācijas numurs (Pielikums Nr. 2, punkts 2.13.).

III. Pretendentam noteiktās prasības

23. Projekta pieteikumu var iesniegt Pretendents, kurš savu Projektu īstenos Dienvidkurzemes novada administratīvajā teritorijā.

24. Projekta pieteikumu nevar iesniegt Pretendents:

24.1. kuram ierosināta tiesiskās aizsardzības procesa lieta, tiek īstenots tiesiskās aizsardzības process vai pasludināts maksātnespējas process;

24.2. kas pilnā apmērā nav samaksājis nodokļus un citus valsts vai Pašvaldības noteiktos obligātos maksājumus;

24.3. kas savu saimniecisko darbību plāno veikt:

24.3.1. alkoholisko dzērienu ražošanas nozarē;

24.3.2. tabakas izstrādājumu ražošanas un tirdzniecības nozarē;

24.3.3. azartspēļu vai derību nozarē;

24.3.4. ar intīma rakstura izklaidi saistītā nozarē;

24.3.5. ar finanšu vai apdrošināšanas pakalpojumiem saistītā nozarē;

24.3.6. nozarē, kas saistīta ar vienu vai vairākām šādām preču grupām: šaujamieroči, munīcija; radioaktīvas vielas; ķīmiskas vielas; dzelzs un tērauda ražojumi; atkritumi; mēslošanas līdzekļi, kuriem piemēro muitas procedūru, zāles; narkotisko vielu prekursori; nāves soda izpilde, spīdzināšanai vai citādai nežēlīgai, necilvēcīgai vai pazemojošai rīcībai vai sodīšanai paredzētās preces; kultūras priekšmeti, kuru izvešanai no Latvijas valsts muitas teritorijas ir nepieciešama izvešanas atļauja; savvaļas dzīvnieku sugu kažokādas; kaķu un suņu kažokādas;

24.3.7. ar preču iegādi tālākai realizācijai mazumtirdzniecībā vai vairumtirdzniecībā;

24.3.8. nekustamā īpašuma iegādē;

24.3.9. politiskās darbībās;

24.3.10. kas saimniecisko darbību veiks nozarēs un darbības, kuras minētas Regulas Nr.  2023/2831 1. panta 1. punktā.

25. De minimis atbalstu nepiešķir Regulas Nr.  2023/2831 1. panta 1. punkta a), b), c) un d) apakšpunktā noteiktajām nozarēm un Regulas Nr.  2023/2831 1. panta 1. punkta e) un f) apakšpunktā noteiktajām darbībām. Ja Pretendents, kuram plāno piemērot līdzfinansējumu, darbojas arī nozarēs, kas minētas Komisijas Regulas Nr.  2023/2831 1. panta 1. punktā, tas nodrošina šo nozaru darbību vai uzskaites nodalīšanu no tām nozarēm, kurām piešķirts de minimis atbalsts, lai saskaņā ar Regulas Nr.  2023/2831 1. panta 2. punktu darbības izslēgtajās nozarēs negūst labumu no de minimis atbalsta, ko piešķir saskaņā ar Saistošajiem noteikumiem. Ja Pretendents vienlaikus darbojas vienā vai vairākās nozarēs, kas minētas šajos Saistošajos noteikumos 24.3.1.–24.3.6.apakšpunktā, de minimis atbalstu drīkst piešķirt tikai tad, ja tas nodrošina šo nozaru darbību vai uzskaites nodalīšanu, nodrošinot, ka darbības izslēgtajās nozarēs negūst labumu no de minimis atbalsta, ko piešķir saskaņā ar Saistošajiem noteikumiem.

26. Konkursam ir noteiktas šādas attiecināmās izmaksas:

26.1. Jaunu vai lietotu iekārtu, materiālu, instrumentu iegāde (t.sk. transportēšana, uzstādīšana, darbinieku apmācība u.c.);

26.2. Informācijas un telekomunikāciju tehnoloģiju risinājumu iegāde un izstrāde;

26.3. Pieslēguma (ceļa, elektrības, kanalizācijas, komunikāciju u.c.) izbūve, pārbūve un atjaunošana;

26.4. Produkcijas izstrādes izmaksas;

26.5. Specifiska rakstura darbaspēka izmaksas;

26.6. Pirmreizējās izmaksas, kas saistītas ar telpu iekārtošanu un inventāra iegādi;

26.7. Ēku būvniecība (t.sk. tehniskās dokumentācijas sagatavošana);

26.8. Citas ar projekta īstenošanu saistītās pakalpojuma izmaksas.

27. Konkursam ir noteiktas šādas neattiecināmas izmaksas:

27.1. procentu maksājumi, maksa par naudas pārskaitījumiem, valūtas maiņas komisijas maksājumi un valūtas kursa svārstību dēļ radušies zaudējumi;

27.2. naudas sodi, līgumsodi un tiesas prāvu izmaksas;

27.3. tādu apakšlīgumu slēgšana, kuri mākslīgi un nepamatoti palielina projekta izmaksas un kuros samaksa ir noteikta procentos no kopējām projekta izmaksām;

27.4. esošo būvju un teritorijas uzturēšanas izmaksas;

27.5. tehniskās apkopes, rezerves daļu un ekspluatācijas izdevumi;

27.6. personāla atlīdzība;

27.7. nodokļi un nodevas (izņemot pievienotās vērtības nodokli Pretendentiem, kas nav reģistrēti kā pievienotās vērtības nodokļa maksātāji);

27.8. izmaksas, kas radušās pirms projekta pieteikuma iesniegšanas;

27.9. izmaksas, kas veiktas pēc projekta īstenošanas termiņa beigām.

IV. Konkursa pieteikuma noformējums

28. Projekta pieteikums un pielikumi jānoformē valsts valodā, datorrakstā, lietojot "Arial" fontu un 12. izmēra burtu zīmes.

29. Projekta pieteikumam jābūt sagatavotam *.doc vai *.docx formātā.

30. Projekta pieteikuma pielikumiem (ja tādi tiek pievienoti) jābūt sagatavotiem *.xls, *.pdf, vai *.jpg formātos.

31. Projekta pieteikuma kopējais izmērs nedrīkst pārsniegt 20 MB, tajā drīkst ievietot saites uz liela izmēra pielikumiem, kas lejupielādējami Internetā.

32. Ja Projekta pieteikumu paraksta persona bez paraksta tiesībām, ir jāpievieno attiecīgā pilnvara.

33. Konkursa Projekta pieteikumam jāsastāv no šādām sadaļām:

33.1. pieteikuma veidlapa (2. pielikums);

33.2. Projekta tāme (3. pielikums);

33.3. apliecinājums (5. pielikums);

33.4. Fiziskai personai, kas veic saimniecisko darbību jāiesniedz pēdējo 2 gadu ienākumu deklarācijas;

33.5. Projekta pieteikumam var pievienot arī citus uzskates materiālus, Saistošajos noteikumos neminētus pielikumus, t.i., fotogrāfijas, shēmas u.c., t.sk. veiktās cenu izpētes dokumentu kopumu.

34. Projekta pieteikumam elektroniska dokumenta formātā jābūt parakstītam ar drošu elektronisko parakstu, papīra formātā pieteikumam jābūt parakstītam.

V. Konkursa pieteikuma iesniegšana

35. Konkursa Projekta pieteikums iesniedzams Pašvaldībā:

35.1. sūtot pa pastu uz Pašvaldības juridisko adresi: Dienvidkurzemes novada pašvaldība, Lielā iela 76, Grobiņa, Dienvidkurzemes novads, LV-3430, ar norādi: "Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkursam uzņēmējdarbības veicināšanai".

35.2. personīgi, slēgtā aploksnē, jebkurā no Dienvidkurzemes novada valsts un pašvaldības vienotajiem klientu apkalpošanas centriem (VPVKAC) vai Pašvaldības pilsētu un pagastu pārvaldēs to darba laikos ar norādi "Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkursam uzņēmējdarbības veicināšanai";

35.3. iesūtot Pašvaldības e-adresē vai e-pastā: pasts@dkn.lv vienā datnē, kas parakstīta ar drošu elektronisku parakstu un satur laika zīmogu, ar norādi "Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkursam uzņēmējdarbības veicināšanai".

36. Projekta pieteikums jāiesniedz 4 (četru) nedēļu laikā no konkursa izsludināšanas brīža. Par iesniegtu tas tiek uzskatīts tā saņemšanas brīdī, nevis nosūtīšanas.

37. Projekta pieteikuma papildināšana vai labošana pēc projekta iesniegšanas beigu termiņa nav iespējama.

38. Projektu pieteikumi, kas tiks saņemti pēc projekta iesniegšanas beigu termiņa netiks nodoti tālākai izskatīšanai.

39. Pretendents, iesniedzot Projekta pieteikumu, piekrīt visiem noteikumiem un ir atbildīgs par norādīto ziņu patiesumu un sniegto apliecinājumu patiesumu, kā arī par Latvijas Republikā spēkā esošo normatīvo aktu prasību ievērošanu, tai skaitā nodokļu nomaksu.

VI. Konkursa vērtēšanas komisija

40. Pašvaldības izpilddirektors ar rīkojumu izveido Konkursa pieteikumu vērtēšanas komisiju (turpmāk – Komisija) piecu personu sastāvā un norīko komisijas sekretāru. Komisijai Konkursa pieteikumu vērtēšanā ir tiesības pieaicināt neatkarīgus ekspertus viedokļa paušanai.

41. Komisija pirmajā sēdē ievēl komisijas priekšsēdētāju.

42. Komisija jebkuru lēmumu pieņem ar balsu vairākumu. Ja balsis sadalās līdzīgi, izšķirošā ir Komisijas priekšsēdētāja balss.

43. Komisija ir lemttiesīga, ja tās darbā piedalās ne mazāk kā trīs komisijas locekļi.

44. Komisijas darba organizatorisko un tehnisko apkalpošanu nodrošina Attīstības un uzņēmējdarbības daļa.

VII. Komisijas darba organizēšana

45. Komisiju vada un tās darbu kontrolē Komisijas priekšsēdētājs.

46. Komisijas sēdes notiek pēc Komisijas priekšsēdētāja vai Komisijas locekļu ierosinājuma.

47. Komisijas kompetencē ietilpst:

47.1. sagatavot atbildes uz jautājumiem par Konkursu;

47.2. izvērtēt iesniegtos Projektu pieteikumus;

47.3. saskaņā ar šiem Saistošajiem noteikumiem un balstoties uz Konkursā iesniegto Projektu pieteikumu saturu, pieņemt lēmumus par Konkursa rezultātiem un noteikt Konkursa uzvarētājus;

47.4. tiesības pieaicināt papildus speciālistus, ja uzskata to par nepieciešamu iesniegto Projekta pieteikumu izvērtēšanai;

47.5. tiesības pieprasīt papildus skaidrojošu informāciju vai dokumentus, ja uzskata to par nepieciešamu iesniegto Projektu pieteikumu izvērtēšanai;

47.6. pieņemt citus lēmumus saistībā ar sekmīgu Konkursa nodrošināšanu.

VIII. Pieteikumu vērtēšana un lēmuma pieņemšana

48. Visiem iesniegtajiem Projekta pieteikumiem tiek vērtēta atbilstība Regulas Nr.  2023/2831 nosacījumiem, ja pieteikums ir atbilstošs, tas tiek virzīts tālākai izvērtēšanai, kas notiek 2 kārtās:

48.1. pirmajā kārtā tiek noteikta Konkursa pielikumu atbilstība Pašvaldības Konkursa vērtēšanas kritērijiem, tostarp Saistošajos noteikumos ietvertajiem Regulas Nr.  2023/2831 nosacījumiem (1. pielikums). Projekta pieteikums, kas saņēmis vismaz vienu "Nē", tiek noraidīts un netiek virzīts izvērtēšanas otrajā kārtā. Projekta pieteikumu atbilstības noteikšanu veic Konkursa komisijas sekretārs vai komisijas loceklis, kurš attiecīgā konkursa ietvaros pilda sekretāra funkcijas (turpmāk – Komisijas sekretārs) un Projektu pieteikumu atbilstības rezultātus apkopotā veidā fiksē komisijas sēdes protokolā;

48.2. otrajā kārtā tiek vērtēta Projektu pieteikumu atbilstība kvalitatīvajiem vērtēšanas kritērijiem (4. pielikums). Vērtēšana notiek, izmantojot punktu metodi, un tiek vērtēti tikai pirmo kārtu izturējušie Projektu pieteikumi. Projektu pieteikumu vērtēšanu veic Komisija.

49. Vērtēšana notiek, komisijas locekļiem vienojoties par katram Projektam piešķiramo punktu skaitu katrā kritērijā. Minimālajam vērtējumam jābūt vismaz 20 (divdesmit) punktiem, lai Projekts kvalificētos. Saskaņā ar šo vērtējumu, Komisijas sekretārs Projektu pieteikumu vērtēšanas gaitā aizpilda un vērtēšanai beidzoties sagatavo vērtēšanas kopsavilkumu, kuru ar savu parakstu apstiprina visi Komisijas locekļi.

50. Komisija, veicot Konkursa pieteikumā iekļauto izmaksu aprēķinu pamatotības vērtēšanu, pārbauda:

50.1. vai Pretendents ir pieprasījis līdzfinansējumu Saistošo noteikumu 26. punktā noteiktajām attiecināmajām izmaksām;

50.2. vai Pretendenta pieprasītais līdzfinansējuma apmērs nepārsniedz Saistošo noteikumu 6.1. punktā noteikto maksimālo Pašvaldības līdzfinansējuma apmēru.

51. Komisija var pieņemt lēmumu atbalstīt pieteikumu daļēji.

52. Vērtēšanas komisija patur tiesības pirms lēmuma pieņemšanas pieprasīt no Pretendenta papildus skaidrojumu par Konkursa pieteikumā ietverto informāciju.

53. Komisija lēmumu par Konkursa rezultātiem pieņem ne vēlāk kā 8 (astoņu) nedēļu laikā no konkursa pieteikumu iesniegšanas beigu datuma.

54. Paziņojums par Konkursa rezultātiem tiek:

54.1. publicēts Dienvidkurzemes novada informatīvajā izdevumā "Dienvidkurzeme" un Pašvaldības tīmekļa vietnē www.dienvidkurzemesnovads.lv;

54.2. rakstiski paziņots visiem Konkursa uzvarētājiem, nosūtot e-pastu uz Konkursa pieteikumā norādīto e-pasta adresi.

IX. Pretendenta tiesības un pienākumi

55. Pretendents ir tiesīgs atsaukt Konkursā iesniegto Projekta pieteikumu.

56. Pretendents ir atbildīgs par Projekta pieteikumā ietvertās informācijas patiesumu.

57. Pretendentam ir pienākums ievērot šī Konkursa Saistošos noteikumus un to pielikumu prasības.

58. Pretendents ir atbildīgs par nodokļu nomaksu, kas saistīta ar līdzfinansējuma saņemšanu.

X. Kontroles mehānisms

59. Līdzfinansējuma saņēmējam ir pienākums Saistošo noteikumu 11. punktā noteiktajā termiņā realizēt Projektu un pēc tā realizācijas 2 (divu) mēnešu laikā iesniegt Dienvidkurzemes novada Attīstības un uzņēmējdarbības daļai pārskatus par līdzfinansējuma izlietojumu pieteikumā norādīto mērķu sasniegšanai un sasniegto mērķu izvērtējumu:

59.1. pārskats par Konkursa īstenošanas gaitu un rezultātiem (6. pielikums), t.sk. pievienojot foto materiālus ar paskaidrojuma tekstu (būvniecības vai labiekārtošanas gadījumos – objekts pirms un pēc darba veikšanas);

59.2. finanšu pārskats par piešķirtā līdzfinansējuma izlietojumu (7. pielikums), iekļaujot tajā rēķinus un maksājuma uzdevumu kopijas.

60. Pašvaldībai projekta īstenošanas laikā, kā arī 3 (trīs) gadu laikā pēc Projekta īstenošanas pabeigšanas ir tiesības veikt pārbaudes, kā arī pieprasīt papildus pārskatus par projekta īstenošanu.

61. Komisijai ir tiesības pieņemt lēmumu par piešķirtā līdzfinansējuma atgriešanu, ja Līdzfinansējuma saņēmējs:

61.1. tam piešķirto līdzfinansējumu bez iepriekšējas saskaņošanas ir izlietojis citu mērķu sasniegšanai;

61.2. piešķirto līdzfinansējumu lietojis personīgā labuma gūšanai, nevis Uzņēmuma attīstībai;

61.3. 12 (divpadsmit) kalendāro mēnešu laikā no lēmuma pieņemšanas brīža nav īstenojis Projekta pieteikumā minētos pasākumus.

XI. Noslēguma jautājums

62. Ar Saistošo noteikumu spēkā stāšanos, spēku zaudē 2023. gada 31. augusta Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkursa uzņēmējdarbības veicināšanai nolikums (apstiprināts ar Pašvaldības domes 2023. gada 31. augusta sēdes lēmumu Nr. 794 (prot. Nr.11, 90. §)).

Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja
vietnieks tautsaimniecības jautājumos A. Galeckis
Pielikums Nr. 1
Dienvidkurzemes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2024/15
"Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkurss
uzņēmējdarbības veicināšanai"
Projekta pieteikums
"Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkursam uzņēmējdarbības veicināšanai" atbilstības vērtēšanas kritēriji
Informācija par projekta pieteikuma iesniedzēju
Pilns juridiskais nosaukums 
Juridiskais statuss 
Reģistrācijas Nr. 
    
Nr.p.k.Kritērijs
1.Projekta pieteikums iesniegts Konkursa paziņojumā noteiktajā termiņā.  
2.Projekta pieteikumam pievienoti visi Nolikumā norādītie dokumenti.  
3.Projekta pieteikumu ir parakstījusi Pretendenta atbildīgā (paraksttiesīgā) persona.  
4.Projekta īstenošanas laiks atbilst Konkursa paziņojumā noteiktajam termiņam.  
5.Pretendentam nav nodokļu un/vai citu valsts vai Pašvaldības noteikto maksājumu parādu.  
6.Pretendentam nav ierosināta tiesiskās aizsardzības procesa lieta, tiek īstenots tiesiskās aizsardzības process vai pasludināts maksātnespējas process  
7.Pretendents veic vai plāno veikt saimniecisko darbību Dienvidkurzemes novada teritorijā.  
8.Projekta pieteikumā pieprasītais finansējuma apjoms nepārsniedz Nolikumā noteikto pieļaujamo summu.  
9.Projekta finanšu aprēķins veikts eiro (EUR) un aritmētiski pareizi izstrādāts.  
10.Pretendents atbilst visiem Nolikumā ietvertajiem Regulas Nr.  2023/2831 nosacījumiem.  
Pielikums Nr. 2
Dienvidkurzemes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2024/15
"Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkurss
uzņēmējdarbības veicināšanai"
Projekta pieteikums
Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkursam uzņēmējdarbības veicināšanai

Projekta nosaukums

 

Projekta īstenošanas nozare

1. Informācija par iesniedzēju

Juridiskais statuss Individuālais komersants

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību

Zemnieku saimniecība

Zvejnieku saimniecība

Fiziska persona, kura Valsts ieņēmumu dienestā reģistrējusi saimniecisko darbību

 
1.1. Projekta pieteicējs (juridiska persona)
Pilns nosaukums 
Juridiskā adrese 
Faktiskā adrese 
Reģistrācijas numurs 
PVN reģistrācijas numurs 
Tālrunis 
E-pasta adrese 
Projekta pieteicēja likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds 
Amata nosaukums 
1.1.1. Projekta vadītājs 
Vārds, uzvārds 
Amata nosaukums 
Tālrunis 
E-pasta adrese 
 
1.2. Projekta pieteicējs (fiziska persona)
Vārds, uzvārds 
Personas kods 
Nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs 
Deklarētā adrese 
Faktiskā adrese 
Tālrunis 
E-pasta adrese 
 
2. Ziņas par projektu
 
2.1. Projekta kopsavilkums (max 250 vārdi)
 

 

 
2.2. Projekta īstenošanas laiks
 

 

 
2.3. Projekta norises vieta
 

 

 
2.4. Projekta finansējums
Projekta kopsummaEUR
Pieprasītais Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējums atbilstoši Nolikuma 6. punktamEUR%
 
2.5. Līdzšinējās darbības apraksts (max 250 vārdi)
 

 

 
2.6. Projekta nepieciešamības pamatojums (problēma, vajadzība, kas tiek risināts projekta ietvaros) (max 250 vārdi)
 

 

 
2.7. Projekta mērķis un uzdevumi
 

 

 
2.8. Ieguvumi no projekta īstenošanas (projekta pieteicēja, citu novadu uzņēmēju un iedzīvotāju ieguvumu apraksts) (max 250 vārdi)
 

 

 
2.9. Jauninājumi novadā (īss inovāciju apraksts, ja projekts paredz jauninājumus Dienvidkurzemes novada teritorijā) (max 250 vārdi)
 

 

 
2.10. Laikā no 2015. gada saņemtais ES vai citu projektu līdzfinansējuma apjoms un izlietojums
 

 

 
2.11. Projekta dalībnieki un partneri
 

 

 
2.12. Projekta aprakstam pievienoto pielikumi un papildus dokumentu saraksts
 

 

 
2.13. De minimis atbalsta uzskaites sistēmā sagatavotās un apstiprinātās veidlapas identifikācijas numurs
 

 

 
3. Paraksts
Pielikums Nr. 3
Dienvidkurzemes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2024/15
"Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkurss
uzņēmējdarbības veicināšanai"
PROJEKTA TĀME
Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkursam uzņēmējdarbības veicināšanai
 
(projekta nosaukums)

TĀME

Nr. p.k.Izmaksu pozīcijas nosaukumsKopējā summa
EUR
LīdzfinansējumsPieprasītais finansējums no Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkursa, EUR
Pašfinansējums
EUR
Sadarbības partneru finansējums
EUR
Citu personu finansējums EUR 
       
       
       
       
 KOPĀ EUR (t.sk. visi nodokļi)0,000,000,000,000,00
 Kopā %100%%%%%

Projekta tāmes pozīciju skaidrojums, izmaksu pamatojums:


 
  
Projekta pieteicēja paraksts _____________ 
 (paraksta atšifrējums)
Pielikums Nr. 4
Dienvidkurzemes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2024/15
"Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkurss
uzņēmējdarbības veicināšanai"
Kvalitatīvie vērtēšanas kritēriji
Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkursam uzņēmējdarbības veicināšanai
Nr.p.k.KritērijsPaskaidrojošā informācijaMaksimālais punktu skaitsIegūtais punktu skaits
1.Projektā radītā produkta vai pakalpojuma inovācija1 – projekta ideja ir inovatīva vai ilgtspējīga Dienvidkurzemes novadā – plānota jauna produkta ražošana vai pakalpojuma sniegšana. Inovatīvs produkts/pakalpojums – produkts vai pakalpojums, kura īpašības vai izmantošanas veids ir jauns vai būtiski uzlabots.

1 – produktam vai pakalpojumam piemīt oriģinalitāte – plānoti jauni/atšķirīgi risinājumi teritorijas attīstības veicināšanas un identitātes stiprināšanai, kas radīti un īstenoti Dienvidkurzemes novada teritorijā, vai pārņemti no citām Latvijas pašvaldībām, veiksmīgi pielāgojot tos vietējiem apstākļiem.

1 – Dienvidkurzemes novada teritorijas kultūrvēsturiskā mantojuma sasaiste ar jauna produkta/pakalpojuma radīšanu – apģērbos, aksesuāros, apavos, darbarīkos, ēdienā, telpā, tradīciju turpināšanā, pakalpojumos u.c.

1 – jauna tirgus atklāšana – produkta ieviešana jaunā tirgū vai tirgus segmentā, jaunais tirgus un/vai segments ir aprakstīts projekta pieteikumā.

Punkti summējas!

4 
2.Projekta ietekme uz uzņēmējdarbības attīstību3 – projekta rezultātā tiek ieviesta optimizācija, automatizācija, vai tiek ieviesta vai uzlabota ilgtspējība uzņēmējdarbībā.

2 – esošā uzņēmumā tiek attīstīts jauns, atšķirīgs darbības virziens.

1 – projekta ietvaros paredzēts veikt ieguldījumus esoša uzņēmuma ražošanas vai pakalpojuma sniegšanas kvalitātes uzlabošanā vai modernizācijā.

0 – projekta ietvaros veiktie ieguldījumi nerada būtiskas izmaiņas uzņēmuma vai saimnieciskās darbības veicēja līdzšinējā darbībā.

Punkti nesummējas!

3 
3.Projekta darbības virziens2 – ražošana, mājražošana, amatniecība un to produktu tirdzniecība.

1 – pakalpojumu sniegšana, citas darbības jomas.

Punkti nesummējas!

2 
4.Projekta ilgtspēja2 – projekta ietvaros paredzēts iegādāties tādas ilgtermiņā izmantojamas materiālas vērtības, kuras būtiski ietekmē saimnieciskās darbības veikšanu un nodrošina tās attīstību. Projekta ilgtspēja ir novērtēta un pamatota (ir sniegts saprotams turpmākās darbības apraksts).

1 – iegādājamo materiālo vērtību nozīme pieteicēja saimnieciskās darbības attīstīšanā vērtējama viduvēji.

0 – iegādājamās materiālās vērtības nav iespējams izmantot ilgtermiņā, to ietekme ir īslaicīga un grūti novērtējama.

Punkti nesummējas!

2 
5.Esošās darbības apraksts1 – sniegts saprotams līdzšinējās darbības apraksts.

1 – projekta iesniedzējam piemīt nepieciešamās zināšanas, prasmes vai pieredze projekta īstenošanai.

1 – sniegta saprotama informācija par konkurenci izvēlētajā darbības nozarē.

1 – sniegta informācija par esošajiem noieta tirgiem.

1 – sniegta pamatota informācija par sadarbību ar citiem uzņēmējiem.

1 – aprakstam ir pievienoti papildu materiāli, kas raksturo esošo darbības jomu un situāciju.

Punkti summējas!

6 
6.Uzņēmuma darbība2 – uzņēmums, kura saimnieciskā darbība ir mazāka par 3 gadiem.

1 – uzņēmums, kura saimnieciskā darbība ir ilgāka par 3 gadiem.

Punkti nesummējas!

2 
7.Projekta ieceres apraksts1 – sniegts pārliecinošs esošās problēmas vai trūkumu apraksts, ko paredz risināt, īstenojot projektu.

1 – sniegts loģisks, secīgs un saprotams projekta ietvaros veicamo aktivitāšu apraksts.

1 – aprakstīta mērķu grupa, kas gūs labumu no projekta realizācijas.

1 – aprakstīti ieguvumi no projekta īstenošanas.

Punkti summējas!

4 
8.Projekta budžeta pamatojums2 – projekta budžets ir saprotams, loģisks, bez aritmētiskām kļūdām. Budžeta pozīcijas ir pamatotas projekta aprakstā vai pievienoti papildus materiāli.

1 – projekta budžetā pieļautas nebūtiskas kļūdas.

0 – projekta budžets ir kļūdains, nav saprotams, paredzamās pozīcijas nav pamatotas projekta aprakstā.

Punkti nesummējas!

2 
9.Veikta cenu izpēte projektam paredzētajām izmaksām1 – ir veikta cenu izpēte un pievienoti dokumenti;

0 – nav veikta cenu izpēte.

Punkti nesummējas!

1 
10.Projekta iesniedzēja līdzfinansējums projekta īstenošanai2 – projekta iesniedzējs nodrošina savu līdzfinansējumu projekta īstenošanai vismaz 50 % apmērā no kopējām projekta izmaksām.

1 – projekta iesniedzējs nodrošina savu līdzfinansējumu projekta īstenošanai 30–50 % apmērā no kopējām projekta izmaksām.

Punkti nesummējas!

2 
11.Dalība iepriekšējos projektu konkursos2 – projekta iesniedzējs nav saņēmis Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējumu projekta konkursa ietvaros.

1 – projekta iesniedzējs jau iepriekš ir saņēmis Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējumu projekta konkursā.

Punkti nesummējas!

2 
12.Projekta izstrādes kvalitāte2 – projekts ir izstrādāts pārskatāmi un saprotami, tas ir noformēts atbilstoši Nolikuma prasībām, pievienoti visi obligātie pielikumi.

1 – projekts kopumā sagatavots apmierinoši, ir pievienoti visi nepieciešamie pielikumi.

0 – projekta būtība nav saprotama, nav aizpildīti visi obligātie lauki.

Punkti nesummējas!

2 
Iegūto punktu skaits kopā:32 
Pielikums Nr. 5
Dienvidkurzemes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2024/15
"Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkurss
uzņēmējdarbības veicināšanai"
Apliecinājums
Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkursam uzņēmējdarbības veicināšanai
Es, apakšā parakstījies (-usies), 
 (projekta pieteicēja nosaukums)
pilnvarotais pārstāvis (-e) 
 (amats, vārds, uzvārds)
projekta pieteikuma 
 (projekta nosaukums)
pieteicēja vārdā apliecinu,
ka uz projekta pieteikuma iesniegšanas dienu
 
 dd/mm/gggg

- nav spēkā stājušos tiesas spriedumu, kur pieteicējs būtu atzīts par vainīgu krāpšanu, korupcijas vai citās pretlikumīgās darbībās un pret to nav uzsākts tiesvedības process;

- nav pasludināts par maksātnespējīga, saimnieciskā darbība nav apturēta vai pārtraukta, kā arī nav uzsākta tiesvedība par projekta pieteicēja bankrotu;

- pieteicējam nav nodokļu un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu;

- pamatojoties uz spēkā stājušos tiesas spriedumu vai citas kompetentas institūcijas sniegtu atzinumu par būtisku attiecīgo nozari regulējošo normatīvo aktu pārkāpumu, kā arī vides aizsardzības, konkurences un darba tiesību būtisku pārkāpumu, nav konstatēti profesionālās darbības pārkāpumi pēdējo triju gadu laikā no projekta pieteikuma iesniegšanas dienas;

- pieteicējs ir iesniedzis visu nepieciešamo informāciju projekta pieteikuma izvērtēšanai un tā ir patiesa.

- projekta īstenotājs, saņemot finansējumu, piekrīt publicitātei

Paraksts __________________

Datums ___________________

Pielikums Nr. 6
Dienvidkurzemes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2024/15
"Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkurss
uzņēmējdarbības veicināšanai"
PĀRSKATS
par
Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkursa uzņēmējdarbības veicināšanai īstenošanas gaitu un rezultātiem

Saskaņā ar 20___. gada ____._______ Finansēšanas līgumu Nr. __________

1. Projekta nosaukums
 

 

 
2. Projekta (pasākuma) norises laiks
 

 

 
3. Projekta (pasākuma) norises vieta
 

 

 
4. Uzņēmuma darbinieku skaits un struktūra
 

 

 
5. Projekta īstenošanas gaitas apraksts (aktivitāšu izklāsts) un projekta īstenošanā iesaistītie dalībnieki
 

 

 
6. Projekta īstenošanas rezultāti un secinājumi
 

 

 
7. Atskaitei pievienoti projekta īstenošanu atspoguļojoši dokumenti (saraksts)
 

 

 
8. ES finansējumi (ja attiecas)
 

 

 
9. Paraksts
 
9.1. Finansējuma saņēmēja pilnvarotais pārstāvis (ja pieteicējs ir juridiska persona)
Vārds, uzvārds: 
Amats: 
Paraksts:
Vieta: 
Datums: 
9.2. Finansējuma saņēmējs – fiziska persona
Vārds, uzvārds: 
Paraksts: 
Vieta: 
Datums: 
Pielikums Nr. 7
Dienvidkurzemes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2024/15
"Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkurss
uzņēmējdarbības veicināšanai"
FINANŠU PĀRSKATS
Par Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkursam uzņēmējdarbības veicināšanai
1. Atskaites iesniedzējs 
 (nosaukums, vārds uzvārds)

2. Atskaite sagatavota par Dienvidkurzemes novada pašvaldības piešķirto līdzfinansējumu saskaņā ar 202_. gada ____.______ Līdzfinansējuma līgumu Nr.________, kas piešķirts projektam _________________________________ un

realizēts laikā no _______________________ līdz ________________________.

3. Dienvidkurzemes novada domes piešķirtais līdzfinansējums € ________________ izlietots sekojoši:

Nr.

Datums

Izmaksu apliecinošā dokumenta nosaukums (maksājuma uzd. Nr., kases izd. ordera vai čeka Nr.)

 

Summa (EUR)

Pozīcija, par ko maksāts

Maksājuma saņēmējs

       
       
       
       
       

Pielikumā: ……….. dokumentu oriģināli vai to apstiprinātas kopijas

Finanšu atskaite sastādīta 2 eksemplāros, no kuriem viens eksemplārs glabājas pie Līdzfinansējuma saņēmēja, bet otrs Dienvidkurzemes novada pašvaldībā.

Visi oriģinālie maksājumus apliecinošie dokumenti tiks saglabāti 5 gadus no šīs atskaites iesniegšanas Dienvidkurzemes novada pašvaldībā.

Atskaiti sagatavoja   
 (paraksts*) (paraksta atšifrējums*)

Z.v.

   
(Vadītāja paraksts*) (paraksta atšifrējums*)

Pieņēma: Dienvidkurzemes novada pašvaldības Attīstības un uzņēmējdarbības daļa

__________:_____________________

202_. gada _____ ._________________   
  (paraksts*) 

* Rekvizītus "Paraksts" un "Datums" neaizpilda, ja dokuments parakstīts ar elektronisko parakstu un satur laika zīmogu. Ja dokuments parakstīts elektroniski, pieteikuma datums ir parakstītāja laika zīmoga datums.

Pielikums Nr. 8
Dienvidkurzemes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2024/15
"Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkurss
uzņēmējdarbības veicināšanai"
LĪGUMS Nr.

par pašvaldības līdzfinansējumu uzņēmējdarbības veicināšanai novadā

Līguma parakstīšanas datums ir pēdējā pievienotā
droša elektroniskā paraksta laika zīmoga datums

Dienvidkurzemes novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000058625, juridiskā adrese: Lielā iela 76, Grobiņa, Dienvidkurzemes novads, LV-3430 (turpmāk – Finansētājs), kuras vārdā uz Pašvaldību likumu un Dienvidkurzemes novada pašvaldības Nolikuma pamata rīkojas tās izpilddirektors Uldis Vārna, no vienas puses, un ... vienotais reģistrācijas Nr. ... , juridiskā adrese: ... (turpmāk – Līdzfinansējuma saņēmējs), kuras vārdā uz statūtu pamata rīkojas tās uzņēmuma valdes priekšsēdētāja ... no otras puses, abi kopā turpmāk – Puses, bet katrs atsevišķi – Puse, pamatojoties uz "Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkursa uzņēmējdarbības veicināšanai"...., noslēdz šāda satura līgumu (turpmāk– Līgums):

1. Līguma priekšmets

Noslēdzot šo Līgumu, Līdzfinansējuma saņēmējs apņemas veikt visas nepieciešamās darbības, lai realizētu projektu …….., (turpmāk – Projekts), saskaņā ar Dienvidkurzemes novada pašvaldības ….. gada līdzfinansējuma konkursa uzņēmējdarbības veicināšanai nolikumu "Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkurss uzņēmējdarbības veicināšanai", kas apstiprināti ……. domes sēdē ar lēmumu Nr. …. (turpmāk – Noteikumi) un pamatojoties uz Līdzfinansējuma saņēmēja projekta pieteikumu (1. pielikums), Projekta tāmi (2. pielikums), apliecinājumu (3. pielikums) un citiem pielikumiem atkarībā no Projekta specifikas.

2. Līguma summa un norēķinu kārtība

2.1. Līguma kopējā summa ir …. (tūkstoši euro un centi), turpmāk – Finansējums.

2.2. Finansētājs pārskaita avansa maksājuma summu …. (tūkstoši euro un centi), Līdzfinansējuma saņēmējam 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā pēc Līguma abpusējas parakstīšanas dienas un attiecīga rēķina saņemšanas no Līdzfinansējuma saņēmēja uz rēķinā norādīto Līdzfinansējuma saņēmēja kontu kredītiestādē.

2.3. Finansētājs pārskaita atlikušo maksājumu Līdzfinansējuma saņēmējam 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā pēc pilnīgas projekta īstenošanas dienas, pārskata apstiprināšanas un attiecīga gala rēķina saņemšanas no Līdzfinansējuma saņēmēja uz rēķinā norādīto kredītiestādes kontu.

3. Līdzfinansējuma saņēmēja tiesības un pienākumi

3.1. Realizēt Projektu profesionāli, kvalitatīvi un atbilstoši Līguma, tā pielikumu un normatīvo aktu prasībām.

3.2. Nodrošināt, lai Projekta izpildes laikā netiktu pieļautas patvaļīgas atkāpes no Līguma noteikumiem, Projekta tāmē noteiktās Projekta izpildes kārtības, termiņiem un finanšu izlietojuma, izņemot šajā Līgumā atrunātos gadījumus.

3.3. Līdzfinansējuma saņēmējs un Finansētājs uzglabā visus ar atbalstu saistītos datus un dokumentus 10 (desmit) gadus no atbalsta piešķiršanas brīža atbilstoši Eiropas Komisijas Nr. 2023/2831.

3.4. Saskaņot un informēt rakstiskā veidā Finansētāju par jebkurām izmaiņām Projekta izpildes gaitā (īstenošanas termiņi, norises laiks, vieta u.tml.).

3.5. Bez saskaņošanas ar Finansētāju nav tiesīgs Līguma ietvaros uzņemtās saistības par Projekta izpildi nodot izpildei trešajām personām.

3.6. Ja Finansētājs konstatē neatbilstību Projekta un/vai Līguma izpildē un pieprasa sniegt rakstveida paskaidrojumu, tad Līdzfinansējuma saņēmējam šāds paskaidrojums ir jāsniedz 3 (trīs) darba dienu laikā.

3.7. Uzņemas atbildību par Līdzfinansējuma saņēmēja rīcībā nodotajiem finanšu līdzekļiem un izlietot finansējumu tikai Līguma 1. punktā minētā Projekta īstenošanai, atbilstoši Pušu apstiprinātajai Projekta tāmei. Finansējuma izlietojuma izmaiņas ir pieļaujamas ne vairāk kā 10 % apmērā no apstiprinātās Projekta tāmes, nepalielinot piešķirtā finansējuma apjomu, un saskaņojot izmaiņas ar Finansētāju.

3.8. Pēc Finansētāja pieprasījuma nekavējoties rakstiskā veidā vai mutiski sniegt informāciju par Projekta sagatavošanas un realizācijas gaitu, kā arī informēt Finansētāju par visiem šķēršļiem un problēmām, kas var kavēt Projekta veiksmīgu izpildi vai mainīt tā kvalitāti.

3.9. Ievietot norādi par Projektam piešķirto Dienvidkurzemes novada pašvaldības atbalstu visos ar Projektu saistītos paziņojumos, informācijā un reklāmās – publiskās runās un mediju pasākumos, plašsaziņas līdzekļos, pilsētvidē, kā arī visu veidu iespieddarbos, iepriekš to saskaņojot ar Finansētāju.

3.10. 2 (divu) mēnešu laikā pēc Projekta īstenošanas, bet ne ilgāk kā 14 (četrpadsmit) mēnešu laikā no Līguma noslēgšanas brīža iesniegt Finansētājam:

3.10.1. finanšu pārskatu atbilstoši Noteikumu 7. pielikumā pievienotai formai par piešķirtā finansējuma izlietojumu, atskaitei pievienojot izdevumus attaisnojošus dokumentus vai to kopijas (maksājumu uzdevumi, bankas izraksti, līgumi, rēķini, kases orderi u.c.), kuros norādīts darījuma priekšmets, apjoms, vieta;

3.10.2. pārskatu par Projekta īstenošanas gaitu un rezultātiem (veidlapas paraugs – Noteikumu 6. pielikums);

3.11. Pēc pilnīgas Projekta īstenošanas, ja veicot klātienes pārbaudes, Finansētājs atzīst, ka projekts nav ticis īstenots atbilstoši Noteikumiem un projekta pieteikumā norādītajam, Līdzfinansējuma saņēmējs pēc rakstiska lēmuma saņemšanas atmaksā Finansētājam projekta īstenošanai saņemto finansējumu 100 % apmērā;

3.12. Līdzfinansējuma saņēmējam piešķirto de minimis atbalstu drīkst kumulēt ar citu de minimis atbalstu līdz Regulas Nr.  2023/2831 3. panta 2. punktā noteiktajam attiecīgajam robežlielumam, un drīkst kumulēt ar citu valsts atbalstu attiecībā uz vienām un tām pašām attiecināmajām izmaksām vai citu valsts atbalstu tam pašam riska finansējuma pasākumam, ja šīs kumulācijas rezultātā netiek pārsniegta attiecīgā maksimālā atbalsta intensitāte vai atbalsta summa, saskaņā ar Regulas Nr.  2023/2831 5. panta 1. un 2. punktu;

3.13. De minimis atbalsta apvienošanas gadījumā ar citu valsts atbalstu par tām pašām attiecināmajām izmaksām, Pretendentam ir jāiesniedz pašvaldībai informācija par plānoto un piešķirto atbalstu par tām pašām attiecināmajām izmaksām, norādot atbalsta piešķiršanas datumu, atbalsta sniedzēju, atbalsta pasākumu, intensitāti un plānoto vai piešķirto atbalsta summu.

3.14. Ja tiek pārkāptas Eiropas Komisijas 2023. gada 23. decembra Regulas Nr. 2023/2831 prasības Līdzfinansējuma saņēmējam ir pienākums atmaksāt Pašvaldībai projekta ietvaros saņemto nelikumīgo de minimis atbalstu kopā ar procentiem no līdzekļiem, kas ir brīvi no komercdarbības atbalsta, atbilstoši Komercdarbības atbalsta kontroles likuma IV vai V nodaļas nosacījumiem.

4. Finansētāja tiesības un pienākumi

4.1. Veikt norēķinus ar Līdzfinansējuma saņēmēju Līgumā noteiktajos apjomos, termiņos un kārtībā.

4.2. Nepieciešamības gadījumā pārbaudīt Projekta īstenošanas gaitu un, konstatējot neatbilstību Līguma noteikumiem, sastāda aktu. Pēc akta sastādīšanas, Finansētājs 3 (trīs) darba dienu laikā, nosūtot pa e-pastu, iepazīstina ar aktu Līdzfinansējuma saņēmēju. Līdzfinansējuma saņēmējs 5 (piecu) darba dienu laikā rakstveidā iesniedz paskaidrojumus iesūtot to Līguma 10.5.1. punktā minētajā e-pastā vai iesniedzot Dienvidkurzemes novada pašvaldība, Lielā iela 76, Grobiņa, Dienvidkurzemes novads, LV-3430, ar norādi: "Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkursam uzņēmējdarbības veicināšanai". Ja šāds dokuments ir saņemts, tad Finansētājs 5 (piecu) darba dienu laikā izskata skaidrojumu un lemj par tā atilstību.

4.3. Ja lēmums ir negatīvs, piešķirtais Finansējums tiek atmaksāts, ja Līdzfinansējuma saņēmējs:

4.3.1. tam piešķirto līdzfinansējumu bez iepriekšējas saskaņošanas ir izlietojis citu mērķu sasniegšanai;

4.3.2. piešķirto līdzfinansējumu lietojis personīgā labuma gūšanai, nevis Uzņēmuma attīstībai;

4.3.3. 12 (divpadsmit) kalendāro mēnešu laikā no lēmuma pieņemšanas brīža nav īstenojis Konkursa pieteikumā minētos pasākumus.

4.4. Informācija par atbalstītajiem projektu pieteikumiem un to īstenošanai piešķirto finansējumu tiek publicēta pašvaldības oficiālajā tīmekļa vietnē www.dkn.lv.

5. Pušu atbildība

5.1. Līdzfinansējuma saņēmējs ir atbildīgs par Projekta sekmīgu īstenošanu ievērojot normatīvos aktus, Līguma un tā pielikumu nosacījumus, t.sk. par piešķirtā Finansējuma izlietošanu atbilstoši Projekta pieteikumā plānotajām izmaksām.

5.2. Puses ir pilnā apmērā atbildīgas par savu līgumsaistību izpildi vai to neizpildi. Katra no Pusēm ir materiāli atbildīga par otrai Pusei vai trešajām personām nodarītajiem zaudējumiem tās vai tās pilnvaroto personu darbības vai bezdarbības rezultātā.

5.3. Ja kāda no Pusēm Līguma izpildē iesaista trešo personu, tad šī Puse saglabā pilnu atbildību par Līguma saistību izpildi, kā arī ir pilnā apjomā materiāli atbildīga par trešo personu nodarītajiem tiešajiem un netiešajiem zaudējumiem.

5.4. Līdzfinansējuma saņēmējs ir atbildīgs par Finansētājam iesniegtās informācijas satura atbilstību autortiesību vai citu intelektuālu tiesību aizsardzības normu prasībām, kā arī atbildīgs par minēto tiesību pārkāpumiem un to radītajām sekām. Līdzfinansējuma saņēmējs ar informatīvo materiālu iesniegšanas vai nosūtīšanas faktu apliecina, ka Līdzfinansējuma saņēmēja rīcībā ir informatīvajos materiālos izmantoto darbu autoru vai citu intelektuālu tiesību īpašnieku atļaujas viņu darbu izmantošanai un izplatīšanai.

6. Līguma darbība

6.1. Līgums stājas spēkā tā abpusējas parakstīšanas brīdī un ir spēkā līdz saistību pilnīgai izpildei.

6.2. Līguma izbeigšana pirms termiņa ir iespējama pēc Pušu savstarpējas rakstveida vienošanās.

6.3. Finansētājs var vienpusēji atkāpties no Līguma saistību izpildes gadījumā, ja Līdzfinansējuma saņēmējs pēc Finansētāja iepriekšēja brīdinājuma nenovērš vai nevar novērst Projekta izpildes gaitā konstatētos trūkumus un citas neatbilstības Līguma nosacījumiem vai abpusēji apstiprinātajiem Projekta sagatavošanas un izpildes nosacījumiem.

6.4. Līguma pārtraukšana neatbrīvo Puses no Līguma saistību izpildes, tai skaitā no zaudējumu atlīdzības, ja tādi ir.

7. Strīdu risināšanas kārtība

7.1. Pušu domstarpības, kas rodas Līguma ietvaros un skar to vai tā pārkāpšanu, izbeigšanu vai spēkā esamību, tiek risinātas abpusējās sarunās, kurās panāktā Pušu vienošanās noformējama rakstveidā. Ja vienošanās netiek panākta, strīds tiek izšķirts tiesā Latvijas Republikā spēkā esošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

8. Konfidencialitāte

8.1. Puses apņemas neizpaust un neizplatīt trešajām personām konfidenciālu informāciju par Līguma nosacījumiem un Projekta izpildes gaitu bez iepriekšējas rakstiskas saskaņošanas ar otru Pusi. Puses nodrošina, ka to darbiniekiem un sadarbības partneriem ir saistoša attiecīga apņemšanās par konfidencialitāti.

8.2. Pēc tiesībsargājošo, uzraugošo un citu valsts institūciju pieprasījuma Puses ir tiesīgas tām iesniegt ar Līguma izpildi saistīto informāciju

8.3. Ar konfidenciālu informāciju Līguma ietvaros jāsaprot jebkāda ar Līguma izpildi saistīta mutiskā vai rakstiskā veidā iegūta tehniska, komerciāla vai cita veida informācija, atskaitot tādu informāciju, kas ir vai kļūs zināma sabiedrībai bez Pušu vai ar to saistītu / nolīgtu personu starpniecības.

9. Nepārvarama vara

9.1. Puses nav atbildīgas par savu Līgumā noteikto saistību neizpildi, nepienācīgu izpildi vai izpildes nokavēšanu, ja to cēlonis ir nepārvaramas varas apstākļi, kuru attiecīgā Puse nevarēja ne paredzēt, ne novērst, ne ietekmēt, t.i., dabas stihijas (zemestrīce, plūdi, vētra u.tml.), streiki, jebkuras kara un teroristiskas darbības, kā arī jebkādi valsts vai pašvaldību institūciju izdoti normatīvie akti, kas attiecas vai ietekmē Līguma saistību izpildi.

9.2. Par nepārvaramas varas apstākļu iestāšanos Pusēm nekavējoties, bet ne vēlāk, kā 3 (trīs) darba dienu laikā pēc šādu apstākļu iestāšanās rakstveidā jāinformē otra Puse, norādot šādu apstākļu iestāšanās cēloni, rašanās laiku un izbeigšanās laiku, ja tas ir iespējams, un nepieciešamie pasākumi, lai nepieļautu vai mazinātu zaudējumu rašanos.

9.3. Ja kāda no Pusēm nepaziņo otrai Pusei par Līguma 9.1. punktā paredzētajiem apstākļiem Līguma 9.2. punktā norādītajā termiņā tad tam ir jāatlīdzina otrai Pusei visi zaudējumi, kas radušies sakarā ar Līguma saistību nepildīšanu.

10. Nobeiguma noteikumi

10.1. Visi Līguma grozījumi vai papildinājumi noformējami rakstveidā un pievienojami Līgumam kā pielikumi, kas pēc tam, kad tos parakstījušas abas Puses, kļūst par neatņemamām Līguma sastāvdaļām.

10.2. Papildus Līgumam Puses apņemas parakstīt arī citus nepieciešamos dokumentus un veikt visas darbības, kas ir pamatotas un nepieciešamas, lai veicinātu Līguma pienācīgu izpildi, tā mērķa sasniegšanu un Pušu tiesību realizēšanu.

10.3. Līgums ir saistošs Pusēm, to pilnvarotajām personām, kā arī tiesību un saistību pārņēmējiem.

10.4. Visi paziņojumi un pretenzijas, kas saistītas ar šā Līguma izpildi, ir iesniedzamas rakstveidā otrai Pusei Līgumā norādītajā adresē, un tās ir uzskatāmas par saņemtām:

10.4.1. ja tās, izsūtītas ar ierakstītu pasta sūtījumu, tad septītajā darba dienā pēc nosūtīšanas dienas;

10.4.2. ja tās nodotas personīgi rokās pret parakstu, tad dienā, kad tās nogādātas saņēmēja adresē;

10.4.3. ja tās tiek iesūtītas elektroniski un ir parakstītas ar drošu elektronisko parakstu.

10.5. Puses nozīmē kontaktpersonas, kuras veic savstarpēju sadarbības koordinēšanu Projekta norises laikā:

10.5.1. Finansētāja kontaktpersona: Dienvidkurzemes novada pašvaldības Attīstības un uzņēmējdarbības daļas vecākā komercdarbības speciālists ....., e-pasta adrese:......;

10.5.2. Līdzfinansējuma saņēmēja kontaktpersona:……., tālr. ……, e-pasta adrese: …..

10.6. Līgums sagatavots latviešu valodā un parakstīts elektroniska dokumenta veidā ar drošu elektronisko parakstu un satur laika zīmogu. Līguma un tā pielikumu abpusējas parakstīšanas datums ir pēdējā parakstītāja laika zīmoga datums un laiks.

10.7. Šim līgumam ir šādi pielikumi:

10.7.1. Pielikums Nr. 1 – projekta pieteikums;

10.7.2. Pielikums Nr. 2 – projekta tāme;

10.7.3. Pielikums Nr. 3 – apliecinājums.

11. Pušu rekvizīti un paraksti

Finansētājs Līdzfinansējuma saņēmējs
Dienvidkurzemes novada pašvaldība 
Reģ. Nr.: 90000058625 
Lielā iela 76, Grobiņa, Dienvidkurzemes novads, LV-3430 
Banka: A/S SEB Banka 
Kods: UNLALV2X 
Konts Nr.: LV73UNLA0050014272020 
   
/U. Vārna/ / /
Paskaidrojuma raksts
Dienvidkurzemes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2024/15 "Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkurss uzņēmējdarbības veicināšanai"
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojumsSaistošo noteikumu "Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkurss uzņēmējdarbības veicināšanai" (turpmāk – noteikumi) mērķis ir ar līdzfinansējuma palīdzību veicināt Uzņēmumu izaugsmi Dienvidkurzemes novadā, tādā veidā veicinot arvien jaunu uzņēmumu veidošanos.

Atbilstoši Pašvaldību likuma 2. pantam pašvaldība savas funkcijas pilda, ievērojot attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses, savukārt uzņēmēji ir ieinteresēti attīstīt konkurētspējīgu, inovācijās balstītu biznesu, tāpēc pašvaldībai ir nepieciešams sadarboties ar uzņēmējiem savu funkciju īstenošanā, lai, piemēram, realizētu Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 12. punktā noteiktās pašvaldības autonomās funkcijas – sekmēt saimniecisko darbību attiecīgajā administratīvajā teritorijā un sniegt tai atbalstu.

Dienvidkurzemes novada pašvaldības ilgtermiņa attīstības stratēģijā 2027. gadam ir noteikts, ka Dienvidkurzemes ilgtermiņa mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi novada teritorijā. Viens no instrumentiem šī mērķa sasniegšanai ir ar līdzfinansējuma palīdzību veicināt Dienvidkurzemes novada uzņēmēju darbību un attīstību.

Saistošie noteikumi nepieciešami, lai reglamentētu minētā atbalsta sniegšanu, kas ir pašvaldības brīvprātīga iniciatīva. Pašvaldību likuma 5. panta pirmajā daļā noteikts, ka pašvaldība savas administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēs var brīvprātīgi īstenot iniciatīvas ikvienā jautājumā, ja tās nav citu institūciju kompetencē un šādu darbību neierobežo citi likumi.

Ar noteikumiem noteikta Dienvidkurzemes novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) projektu konkursa kārtība, kādā tiek iesniegti, vērtēti un finansiāli atbalstīti projektu pieteikumi Pašvaldības projektu konkursā uzņēmējdarbības veicināšanai.

Ar šādu konkursu Pašvaldība viecina uzņēmējdarbības attīstīšanu novada teritorija, veicina uzņēmēju sadarbību ar pašvaldību, atbalsta uzņēmumu pilnveidošanu un jaunu ideju realizēšanu.

Noteikumi nepieciešami, lai reglamentētu līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību projektu īstenošanai un līdzfinansējuma sniegšanas kārtību uzņēmējdarbības veicināšanai Pašvaldībā.

2023. gadā saņemta 49 projektu pieteikumi uzņēmējdarbības veicināšanai no uzņēmējiem par uzņēmuma darbības paplašināšanu, uzlabošanu, pilnveidošanu un darbības turpināšanu Dienvidkurzemes novadā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetuFinanšu līdzekļi ieplānoti Pašvaldības Attīstības un uzņēmējdarbības daļas ikgadējā budžetā.

Papildus resursi saistībā ar pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi nepieciešami EUR 50 000,00 (piecdesmit tūkstoši euro un 00 centi) apmērā (pašvaldības budžetā kalendārā gada laikā).

Lai īstenotu saistošos noteikumus nav jāsamazina finansējums citām budžeta pozīcijām.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, ka arī plānotā regulējuma ietekmi konkurenci3.1. Sociālā ietekme – saistošie noteikumi nodrošina iespēju saņemt finansiālu atbalstu konkursu veidā uzņēmējiem, savu mērķu sasniegšanai.

3.2. Ietekme uz vidi – uzņēmējdarbības līdzfinansējuma konkursā netiek atbalstīti pieteikumi, kas minēta Saistošwajos noteikumos 24.3.6. punktā.

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību – konkursa mērķis un uzdevumi paredz veicināt Pašvaldības uzņēmēju aktivitāti un līdzdalību kultūras, sporta un izglītojošos pasākumos, kas pozitīvi ietekmēs iedzīvotāju veselību.

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi – Līdzfinansējums sniegs papildu stimulu dibināt jaunus kontaktus, atrast sadarbības partnerus, darbiniekus vai potenciālos investorus prioritārajās nozarēs, kā arī ļaus aktīvāk dalīties ar pieredzi, tādā veidā sekmējot prioritāro nozaru attīstību, mudinot rasties jaunām idejām, risinājumiem un metodēm.

3.5. Ietekme uz konkurenci – Godīga konkurence ir demokrātiskas sabiedrības saimniekošanas sistēmas elements. Prakse rāda, ka sektoros, kuros tā tiek maksimāli ievērota, cenas ir zemākas un pakalpojums ir kvalitatīvāks.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksāmProjektu pieteikumu sagatavošanas konsultēšanu, projektu konkursu pieteikumu apkopošanu un virzīšanu izskatīšanai komisijai organizē Pašvaldības Attīstības un uzņēmējdarbības daļa.

Lēmumu par Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu pieņem izpilddirektora izveidotā Uzņēmējdarbības līdzfinansējuma proejktu vērtēšanas komisija, kuras sastāvā darbojas ne mazāk kā 5 (piecas) personas.

Nav paredzamas papildu administratīvo procedūru izmaksas.

Pozitīva komisijas lēmuma gadījumā par līdzfinansējuma piešķiršanu projekta īstenošanai, pašvaldība ar pretendentu slēdz projekta līdzfinansēšanas līgumu.

Noteikumi paredz, ka Komisijas pieņemto lēmumu var apstrīdēt pie pašvaldības izpilddirektora.

Pretendents 2 (divu) mēnešu laikā pēc projekta īstenošanas beigu termiņa pašvaldībā iesniedz atskaiti par projekta īstenošanas gaitu un rezultātiem un

finanšu atskaiti par piešķirtā līdzfinansējuma izlietojumu.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiemNoteikumu realizēšanai nav nepieciešami papildu cilvēkresursi vai darba vietu izveide, komisijā darbojas Pašvaldības darbinieki.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanuNoteikumu izpildē iesaistīta Pašvaldības Attīstības un uzņēmējdarbības daļa, Administratīvā daļa, Finanšu un grāmatvedības daļa un Pašvaldības izpilddirektora izveidota projektu vērtēšanas komisija.
7. Informācija par prasību un izmaksu samērīgumu pret paredzētajiem ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšanaNoteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Konkursā paredzētais līdzfinansējuma budžets ir 50 000 EUR gadā. Sniedzot atbalstu novada uzņēmējiem, Pašvaldība palielina iedzīvotāju interesi par uzņēmējdarbību, veicina interesi par uzņēmuma attīstību, kā arī jaunu darbavietu radīšanu.

8. Informācija par izstrādes gaitā veiktām konsultācijām ar privātpersonām un institūcijāmNoteikumu izstrādes procesā ir saskaņoti ar Finanšu ministriju. Saskaņojums saņemts 18.03.2024., dokumenta Nr. DKN/2024/4.8/3579-S.

Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts tiks publicēts Pašvaldības mājaslapā www.dkn.lv. sadaļas "Pašvaldība" apakšsadaļā "Normatīvie akti" "Saistošo noteikumu projekti" "Apspriešanā nodotie saistošo noteikumu projekti" sabiedrības viedokļu saņemšanai līdz 2024. gada 07.05.2024. Ja būs saņemti viedokļi, tie tiks apkopoti un pievienoti līdz Domes sēdei.

Sabiedriskajā apspriešanā tika saņemti 2 (divi) ierosinājumi:

Pirmais priekšlikums: Izteikt 3.1. punktu sekojošā redakcijā:

3.1 Pretendents – Uzņēmumu reģistrā vai Komercreģistrā reģistrēta persona, kā arī personas kuras Valsts ieņēmumu dienestā reģistrēti, kā saimnieciskās darbības veicēji un kura iesniegusi Konkursa pieteikumu.

Tika pieņemts. Saistošos noteikumos tika veiktas sekojošas izmaiņas:

1. Tika grozīts 3.1. punkts un izteikts jaunā redakcijā:

3.1. Pretendents – Uzņēmumu reģistrā vai Komercreģistrā reģistrēta juridiska persona vai arī uzskaitīto juridisko personu apvienība, kā arī Valsts ieņēmumu dienestā reģistrēti saimnieciskās darbības veicēji, kuri iesnieguši Konkursa pieteikumu.

Izmainot šo punktu tika veiktas papildus izmaiņas, lai izvērtētu fiziskas personas, kas veic saimniecisko darbību.

2. Papildināts ar jauniem punktiem:

2.1. "34.4. Fiziskai personai, kas veic saimniecisko darbību jāiesniedz pēdējo 2 gadu ienākumu deklarācijas".

2.2. Veiktas izmaiņas pieteikumu veidlapā 1., 1.2., 3.2. punktos.

2.3. Izņemts punkts – "kura zaudējumi, pēc pēdējā iesniegtā gada pārskata, no saimnieciskās darbības pārsniedz pusi no pašu kapitāla. Minēto nosacījumu nepiemēro uzņēmumiem un saimnieciskās darbības veicējiem, kas reģistrēti mazāk nekā trīs gadus pirms konkursa pieteikuma iesniegšanas dienas.

Otrais Priekšlikums: Izteikt 3.4. punktu sekojošā redakcijā:

"3.4. Uzņēmums – Pretendents, kurš nodarbina mazāk nekā 30 personas un kura gada apgrozījums nepārsniedz 400000 (trīssimt tūkstošu) euro".

Ierosinājums par apgrozījuma samazinājumu tika pieņemts daļēji. Apgrozījumu apmērs samazināts uz pusi, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada nosacījumiem. Tika Saistošo noteikumu 3.4. punkts tika izteikts jaunā redakcijā:

"3.4. Uzņēmums – Mazais uzņēmums ir uzņēmums, kurā nodarbinātas mazāk nekā 30 personas un/vai kura gada apgrozījums un/vai gada bilance kopā nepārsniedz 500 000 tūkstošus euro".

Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts tika publicēts Pašvaldības mājaslapā www.dkn.lv sadaļas "Pašvaldība" apakšsadaļā "Normatīvie akti" "Saistošo noteikumu projekti" "Apspriešanā nodotie saistošo noteikumu projekti". Sabiedriskā apspriešana notika no 03.06.2024. līdz 17.06.2024., kuras laikā netika saņemti ierosinājumi no sabiedrības.

Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja
vietnieks tautsaimniecības jautājumos A. Galeckis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējuma konkurss uzņēmējdarbības veicināšanai Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Dienvidkurzemes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2024/15Pieņemts: 27.06.2024.Stājas spēkā: 09.07.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 130, 08.07.2024. OP numurs: 2024/130.18
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
353433
09.07.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"