Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru prezidenta rīkojums Nr. 2024/1.2.1.-168

Rīgā 2024. gada 9. maijā

Par disciplinārlietas ierosināšanu pret Jāni Citskovski un atstādināšanu no amata

Izvērtējot Dienesta pārbaudes komisijas (izveidota ar Ministru prezidenta 2024. gada 28. marta rīkojumu Nr. 2024/1.2.1.-106 "Par dienesta pārbaudi") 2024. gada 7. maija starpziņojumā norādītos apsvērumus (Dienesta pārbaudes komisijas 2024. gada 7. maija starpziņojums (ierobežotas pieejamības informācija) - pielikumā):

1. Pamatojoties uz Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 18. panta pirmās daļas 1. punktu, 19. panta pirmo daļu un 20. pantu, ierosināt pret Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski disciplinārlietu par dienesta pārbaudes komisijas 2024. gada 7. maija starpziņojumā konstatētajiem apstākļiem un tiesību normu pārkāpumiem, jo Jānis Citskovskis, iespējams, nekvalitatīvi pildot Valsts pārvaldes iekārtas likuma 17. pantā noteiktos tiešās pārvaldes iestādes vadītāja pienākumus un pieļaujot Publisko iepirkumu likuma 5. panta 13. punkta, 11. panta pirmās, otrās, ceturtās un devītās daļas, 61. panta piektās daļas un pārkāpumus, ir izdarījis Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 36. panta otrajā daļā minēto disciplinārpārkāpumu - amata pienākumu nepamatota nepildīšana, nolaidīga un nekvalitatīva pildīšana (t.sk. tiesību aktiem neatbilstoša rīcība ar finanšu līdzekļiem) -, un tā dēļ valstij nodarīts būtisks mantisks zaudējums vai radīts valsts interesēm būtisks kaitējums Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 15. panta izpratnē.

2. Izveidot disciplinārlietas izmeklēšanas komisiju šādā sastāvā:

Komisijas vadītājs

M. Papsujevičs - Tieslietu ministrijas valsts sekretārs

Komisijas locekļi:

A. Andreičika - Finanšu ministrijas Iekšējā audita departamenta direktore

D. Gaile - Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja

A. Grīnberga - Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece

D. Kļaviņa - Ministru prezidenta parlamentārā sekretāre

A. Remesovs - Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta direktors

3. Lai nodrošinātu disciplinārlietas vispusīgu un objektīvu izmeklēšanu, kā arī, ievērojot Valsts kancelejas direktora plašās pilnvaras Valsts kancelejas darba organizēšanā, nepieļautu iespēju Valsts kancelejas direktoram Jānim Citskovskim traucēt disciplinārlietas izmeklēšanu, pamatojoties uz Valsts civildienesta likuma 39. panta piekto un sesto daļu un Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 21. panta pirmo daļu, atstādināt Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski no amata pienākumu izpildes ar šā rīkojuma spēkā stāšanos uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku, bet ne ilgāk kā līdz disciplinārsoda izpildes uzsākšanai, saglabājot mēnešalgu un sociālās garantijas.

4. Valsts kancelejas direktora pienākumus uz laiku, kamēr Jānis Citskovskis ir atstādināts no amata pienākumu izpildes, uzdot pildīt Valsts kancelejas direktora vietniecei juridiskajos jautājumos, Juridiskā departamenta vadītājai Inesei Gailītei.

5. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru prezidenta 2024. gada 10. aprīļa rīkojumu Nr. 2024/1.2.1.-123 "Par Jāņa Citskovska atstādināšanu" (Latvijas Vēstnesis, 2024, 72. nr.).

Ministru prezidente E. Siliņa

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par disciplinārlietas ierosināšanu pret Jāni Citskovski un atstādināšanu no amata Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru prezidents Veids: rīkojums Numurs: 2024/1.2.1.-168Pieņemts: 09.05.2024.Stājas spēkā: 09.05.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 91, 13.05.2024. OP numurs: 2024/91.3
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Citi saistītie dokumenti
351894
09.05.2024
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"