Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Saistošie noteikumi Valkas novada domes konsolidētājā redakcijā uz 2024. gada 21. martu

Valkas novada domes saistošie noteikumi Nr. 6

Valkā 2021. gada 28. janvārī
Par papildus sociālās palīdzības pabalstu saņemšanu Valkas novada pašvaldībā
APSTIPRINĀTI
ar Valkas novada domes
2021. gada 28. janvāra lēmumu (prot. Nr. 2, 2. §)

Grozīti ar 29.02.2024. saistošajiem noteikumiem Nr. 3

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma
36. panta sesto daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka papildus sociālās palīdzības pabalstu veidus un apmērus, to piešķiršanas un izmaksas kārtību Valkas novada pašvaldībā.

2. Lai saņemtu papildus sociālās palīdzības pabalstu, persona iesniedz Sociālajā dienestā iesniegumu, kurā norāda nepieciešamo pabalstu.

3. Sociālais dienests pēc personas iesnieguma saņemšanas mēneša laikā novērtē klienta atbilstību Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem un pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu atbilstoši Administratīvā procesa likuma nosacījumiem.

4. Sociālais dienests pēc lēmuma pieņemšanas par sociālā pabalsta piešķiršanu vai atteikumu pabalstu piešķirt, informē klientu par pieņemto lēmumu. Atteikuma gadījumā lēmums tiek izsniegts pabalsta prasītājam personīgi, nosūtīts pastā ierakstītā vēstulē vai uz e-pastu ar drošu elektronisko parakstu.

5. Saistošajos noteikumos minētos sociālos pabalstus pēc sociālā dienesta sniegtās informācijas vienu reizi mēnesī izmaksā Valkas novada Grāmatvedības un finanšu nodaļa ar pārskaitījumu uz iesniedzēja norādīto bankas kontu vai skaidrā naudā kasē vai arī veic samaksu par pakalpojumu pēc rēķina piestādīšanas pakalpojuma sniedzējam līdz mēneša 25. datumam.

6. Papildus sociālās palīdzības pabalsti ir:

6.1. Ēdināšanas pabalsts izglītības iestādē;

6.2. Vienreizējs pabalsts mācību piederumu iegādei;

6.3. Vienreizējs pabalsts veselības aprūpei;

6.4. Pabalsts krīzes situācijā.

7. Ēdināšanas pabalsts izglītības iestādē – mājsaimniecībām, kuras atzītas par trūcīgām, ir tiesības saņemt ēdināšanas pabalstu izglītības iestādē bērnam, ja bērns:

7.1. apmeklē Valkas novada pirmsskolas izglītības iestādes;

7.2. iegūst izglītību Valkas novada vispārējās izglītības iestādēs;

7.3. iegūst izglītību cita novada izglītības iestādēs, ja pašvaldības izglītības iestādēs nevar nodrošināt bērnam nepieciešamo speciālo izglītības programmu un ēdināšanu nenodrošina valsts;

7.4. iegūst izglītību profesionālās vidējās izglītības iestādēs vai augstskolā dienas nodaļā un nestrādā, bet ne ilgāk kā līdz 21 gada vecumam (ieskaitot).

8. Saistošo noteikumu 7. punktā minēto pabalstu piešķir ar nākamo mācību dienu pēc iesnieguma saņemšanas uz laika periodu, kamēr ir piešķirts trūcīgās mājsaimniecības statuss.

9. Saistošo noteikumu 7.1. un 7.2. apakšpunktos minētajos gadījumos pabalsta apmērs ir pakalpojumu sniedzēja un pašvaldības līgumā noteiktā maksa par bērnu ēdināšanu.

10. Ēdināšanas pabalstu izglītības iestādē ieskaita tā pakalpojuma sniedzēja kontā, ar kuru pašvaldībai ir noslēgts līgums par bērnu ēdināšanu.

11. Ja pašvaldībai nav noslēgts līgums ar ēdināšanas pakalpojuma sniedzēju, saistošo noteikumu 7.3. un 7.4. punktā minētajos gadījumos pabalsts vienu reizi mēnesī tiek ieskaitīts tā bērna vai viņa likumiskā pārstāvja kontā, kuram piešķirts ēdināšanas pabalsts. Pabalstu aprēķina – mācību dienu skaitu reizinot ar 1.60 euro.

12. Vienreizējs pabalsts mācību piederumu iegādei 15,00 euro ir trūcīgām mājsaimniecībām, par katru bērnu, kuri ir Valkas novada vispārizglītojošo skolu 1.–12. klases izglītojamie vai arī iegūst izglītību speciālajās programmās citā pašvaldībā, kura netiek nodrošināta pašvaldībā. Pabalstu pieprasa vienu reizi kalendārajā gadā laikā no 1. jūlija līdz 31. oktobrim.

13. Vienreizējs pabalsts veselības aprūpei – pabalsts daļēju medicīnisko pakalpojumu apmaksai, speciālistu konsultācijām, slimnīcas izdevumiem, veselības apdrošināšanas polises iegādes izdevumiem, zobu ārstēšanas izdevumiem, optisko briļļu iegādes izdevumiem un medikamentu iegādes izdevumiem, higiēnas preču iegādei un citiem ar veselību saistītiem izdevumiem.

14. Tiesības saņemt saistošo noteikumu 13. punktā minēto pabalstu ir:

14.1. Trūcīgai vai maznodrošinātai pensijas vecuma personai vai invalīdam (arī bērnam invalīdam) līdz 60,00 euro gadā;

14.2. Pārējām trūcīgām vai maznodrošinātām personām līdz 30,00 euro gadā.

(Grozīts ar Valkas novada domes 29.02.2024. saistošajiem noteikumiem Nr. 3)

15. Saistošo noteikumu 13. punktā minēto pabalstu piešķir pēc izdevumus apliecinošu dokumentu uzrādīšanas vai ārsta apstiprināta dokumenta par nepieciešamajiem medikamentiem vai medicīniskām darbībām uzrādīšanas.

16. Saistošo noteikumu 13. punktā minēto pabalstu var izmaksāt pabalsta pieprasītājam vai ar pārskaitījumu pakalpojuma sniedzējam.

17. Pabalsts krīzes situācijā tiek piešķirts, neizvērtējot mājsaimniecības materiālo stāvokli, bet, ņemot vērā krīzes situācijā esošās mājsaimniecības vajadzības un pašas spējas tās pārvarēt, pamatojoties uz sociālās situācijas izvērtējumu.

18. Saistošo noteikumu 17. punktā minētā pabalsta maksimālais apmērs vienai personai ir 80,00 euro, bet ne vairāk kā 300,00 euro vienai mājsaimniecībai, bet, ja pēc sociālās situācijas izvērtējuma secināts, ka nepieciešams lielāks pabalsts, par to lēmumu pieņem Valkas novada dome.

19. Saistošo noteikumu 17. punktā minēto pabalstu piešķir, ja personas iesniegums saņemts ne vēlāk kā 3 mēnešu laikā no krīzes situācijas rašanās brīža. Sociālajam dienestam ir tiesības pieprasīt uzrādīt krīzes situāciju pierādošus dokumentus.

20. Lēmums par 17. punktā minēto pabalstu tiek pieņemts ne vēlāk kā 10 darba dienu laikā, atsevišķos gadījumos – nekavējoties.

21. Atzīt par spēku zaudējušiem Valkas novada domes 2012. gada 29. novembra saistošos noteikumus Nr. 22 "Par sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanu Valkas novada pašvaldībā".

Valkas novada domes priekšsēdētājs V. A. Krauklis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par papildus sociālās palīdzības pabalstu saņemšanu Valkas novada pašvaldībā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Valkas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 6Pieņemts: 28.01.2021.Stājas spēkā: 01.04.2021.Publicēts: Valkas Novada Vēstis, 124(2), 31.03.2021.
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
350729
{"selected":{"value":"21.03.2024","content":"<font class='s-1'>21.03.2024.-...<\/font> <font class='s-2'>N\u0101kotnes<\/font>"},"data":[{"value":"21.03.2024","iso_value":"2024\/03\/21","content":"<font class='s-1'>21.03.2024.-...<\/font> <font class='s-2'>N\u0101kotnes<\/font>"}]}
21.03.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"