Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Madonas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 6

Madonā 2024. gada 29. februārī (domes lēmums Nr. 104, prot. Nr. 4, 45. p.)
Kārtība bērnu reģistrācijai un uzņemšanai 1. klasē Madonas novada pašvaldības dibinātajās vispārējās izglītības iestādēs
Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
4. panta pirmās daļas 4. punktu un
44. panta otro daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā reģistrējami un izskatāmi iesniegumi par bērnu uzņemšanu 1. klasē Madonas novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) vispārējās izglītības iestādēs, kas īsteno pamatizglītības programmas (turpmāk – Iestāde).

2. Saistošie noteikumi nav piemērojami bērna uzņemšanai 1. klasē Dzelzavas Pakalnu pamatskolā un Iestāžu speciālajās izglītības programmās. Bērnu ar speciālām vajadzībām Iestādē uzņem Ministru kabineta noteikumos noteiktajā kārtībā, pamatojoties uz pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu, ja Iestāde īsteno pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumā ieteikto izglītības programmu.

3. Pamatojoties uz Iestādes ieteikumu un ņemot vērā Pašvaldības dibinātās izglītības iestādes, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu, iesniegto prognozējamo sešus un septiņus gadus veco bērnu skaitu, kas plāno pabeigt pirmsskolas izglītības programmas apguvi, Pašvaldības dome līdz 1. martam nosaka izglītības iestādēs atveramo 1. klašu skaitu.

4. Iestāde nodrošina bērna likumiskajam pārstāvim iespēju saņemt informāciju par tajā īstenotajām izglītības programmām un klašu skaitu.

5. Katrai Iestādei ir piesaistīta Pašvaldības teritoriālā vienība (1. pielikums), kurā deklarētajiem bērniem ir prioritāras tiesības tikt uzņemtiem teritoriālajai vienībai piesaistītajā Iestādē.

II. Iesnieguma par bērna uzņemšanu 1. klasē reģistrēšanas kārtība

6. Bērna likumiskais pārstāvis piesaka bērnu pamatizglītības ieguves uzsākšanai tajā kalendārajā gadā, kad bērnam aprit septiņi gadi. Pamatojoties uz ģimenes ārsta atzinumu par bērna veselības stāvokli un psiholoģisko sagatavotību, bērns var sākt pamatizglītības ieguvi vienu gadu vēlāk, bet pamatojoties uz bērna likumiskā pārstāvja iesniegumu – vienu gadu agrāk.

7. Bērna reģistrēšana uzņemšanai 1. klasē notiek, bērna likumiskajam pārstāvim Iestādē uz vietas aizpildot iesniegumu saistošo noteikumu 8. punktā noteiktajā kārtībā vai iesniegumu iesniedzot, neierodoties Iestādē, saistošo noteikumu 9. punktā noteiktajā kārtībā.

8. Lai Iestādē klātienē iesniegtu iesniegumu par bērna uzņemšanu 1. klasē:

8.1. bērna likumiskais pārstāvis pirms iesnieguma (2. pielikums) aizpildīšanas uzrāda personu apliecinošu dokumentu un bērna dzimšanas apliecību vai bērna personu apliecinošu dokumentu, un nepieciešamības gadījumā bāriņtiesas lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi un/vai pilnvaru;

8.2. saņemot bērna likumiskā pārstāvja aizpildītu iesniegumu, Iestādes atbildīgais darbinieks reģistrē to dokumentu vadības sistēmā NAMEJS;

8.3. pēc iesnieguma reģistrēšanas dokumentu vadības sistēmā NAMEJS Iestādes atbildīgais darbinieks nodrošina informācijas par bērna reģistrēšanu 1. klases pretendentu sarakstā ievadīšanu Valsts izglītības informācijas sistēmā (turpmāk – VIIS).

9. Lai iesniegtu iesniegumu par bērna uzņemšanu 1. klasē, neierodoties Iestādē:

9.1. bērna likumiskais pārstāvis aizpilda iesnieguma veidlapu (2. pielikums). Iesniegumam pievieno bērna dzimšanas apliecības vai bērna personu apliecinoša dokumenta kopiju un nepieciešamības gadījumā bāriņtiesas lēmuma par bērna ārpusģimenes aprūpi kopiju un/vai pilnvaras kopiju.

9.2. Iesniegumu nosūta:

9.2.1. pa pastu uz Iestādes juridisko adresi;

9.2.2. elektroniski uz Iestādes elektroniskā pasta adresi vai oficiālo elektronisko adresi, ja iesniegums un tā pielikumi parakstīti kā atsevišķi dokumenti un sūtījuma apjoms nepārsniedz 25 MB;

9.3. saņemot bērna likumiskā pārstāvja elektroniski iesniegtu iesniegumu un pielikumus, Iestādes atbildīgais darbinieks to reģistrē dokumentu vadības sistēmā NAMEJS;

9.4. pēc iesnieguma reģistrēšanas Iestādes atbildīgais darbinieks nodrošina informācijas par bērna reģistrēšanu 1. klases pretendentu sarakstā ievadīšanu VIIS.

9.5. ja tiek konstatēts, ka iesniegumā nav norādīta visa nepieciešamā informācija saskaņā ar iesnieguma veidlapu vai arī tā ir kļūdaina, Iestādes atbildīgais darbinieks, izmantojot iesniegumā norādīto kontaktinformāciju, sazinās ar bērna likumisko pārstāvi un precizē sniegto informāciju. Ja ar bērna likumisko pārstāvi nav iespējams sazināties, Iestāde informē bērna likumisko pārstāvi, nosūtot vēstuli uz iesniegumā norādīto elektroniskā pasta adresi vai oficiālo elektronisko adresi.

10. Bērna likumiskajam pārstāvim ir pienākums informēt Iestādi par izmaiņām iesniegumā norādītajā vecāku kontaktinformācijā 10 darbdienu laikā no izmaiņu iestāšanās brīža.

11. Bērna vecākam ir tiesības atsaukt iesniegumu, iesniedzot Iestādē atbilstošu iesniegumu. Pamatojoties uz bērna likumiskā pārstāvja iesniegumu, Iestāde VIIS izbeidz pretendenta piederību Iestādei.

III. Iesniegumu izskatīšanas kārtība

12. Iestāde līdz katra gada 30. jūnijam atbilstoši noteiktajam 1. klašu skaitam veic 1. klašu komplektēšanu nākamajam mācību gadam.

13. Iestāde veido 1. klases pretendentu, kuriem attiecīgajā kalendārajā gadā aprit septiņi gadi, sarakstu, ņemot vērā VIIS līdz katra gada 15. maijam reģistrēto informāciju par bērniem, šādā prioritārā secībā:

13.1. bāreni un bez vecāku gādības palikušu bērnu uzņem viņa faktiskajai dzīvesvietai tuvākajā Iestādē;

13.2. Iestādes darbinieku bērnus;

13.3. bērnus, kuriem vismaz viens likumiskais pārstāvis nodarbināts Pašvaldības administratīvajā teritorijā specialitātē, kas saskaņā ar Pašvaldības domes lēmumu apstiprināta kā atbalstāma pašvaldības stipendiju un studiju maksas piešķiršanai;

13.4. bērnus, kuri ir deklarēti kopā ar bērna likumisko pārstāvi vienā adresē Iestādei piesaistītajā teritoriālajā vienībā vismaz 12 mēnešus un kuriem Iestādes pamatizglītības programmā mācās brālis vai māsa;

13.5. bērnus, kuri ir deklarēti kopā ar bērna likumisko pārstāvi vienā adresē Iestādei piesaistītajā teritoriālajā vienībā vismaz 12 mēnešus;

13.6. bērnus, kuri ir deklarēti Iestādei piesaistītajā teritoriālajā vienībā;

13.7. bērnus, kuri ir deklarēti kopā ar bērna likumisko pārstāvi vienā adresē Madonas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuriem Iestādes pamatizglītības programmā mācās brālis vai māsa;

13.8. bērnus, kuri pirmsskolas izglītības programmas apguvi pabeiguši Iestādei piesaistītajā teritoriālajā vienībā;

13.9. bērnus, kuri ir deklarēti Madonas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā;

13.10. bērnus, kuru dzīvesvieta nav deklarēta Madonas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

14. Iestāde 1. klases pretendentu sarakstā brīvu vietu gadījumā var iekļaut bērnus, kuriem kalendārā gadā apritējuši seši gadi, ievērojot saistošajos noteikumos noteikto prioritāro secību.

15. Iestāde 10 darbdienu laikā pēc 1. klases pretendentu saraksta sagatavošanas uz bērna likumiskā pārstāvja iesniegumā norādīto e-pastu vai oficiālo e-adresi elektroniski, parakstot ar drošu elektronisko parakstu, nosūta paziņojumu par bērna uzņemšanu nākamā mācību gada 1. klašu pretendentu sarakstā vai par atteikumu uzņemt. Atteikuma gadījumā bērna likumiskais pārstāvis Pašvaldības iestādes "Madonas novada Centrālā administrācija" Izglītības pārvaldē (turpmāk – Izglītības pārvalde) var saņemt informāciju par brīvajām vietām 1. klasē citās Pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās Iestādēs.

16. Pēc Iestādes paziņojuma saņemšanas par bērna uzņemšanu nākamā mācību gada 1. klašu pretendentu sarakstā bērna likumiskais pārstāvis 10 darbdienu laikā iesniedz Iestādei bērna uzņemšanai nepieciešamos dokumentus:

16.1. bērna medicīnisko karti (veidlapa Nr. 026/u);

16.2. pirmsskolas izglītības iestādes izsniegto izziņu par pirmsskolas izglītības programmas apguvi un izziņai pievienoto bērnu sasniegumu (attiecībā pret pirmskolas izglītības vadlīnijās noteiktā obligātā satura apguves plānotajiem rezultātiem) vērtējumu;

16.3. pedagoģiski medicīniskās komisijas, izglītības un skolu vai klīniskā un veselības psihologa, logopēda, skolotāja logopēda vai speciālā pedagoga atzinumu par izglītības programmas apguvē nepieciešamajiem atbalsta pasākumiem (ja attiecināms).

17. Ja bērna likumiskais pārstāvis 10 darbdienu laikā no paziņojuma saņemšanas brīža Iestādei nav iesniedzis šo saistošo noteikumu 16. punktā minētos dokumentus, viņš iesniedz Iestādei apliecinājumu, ka minētie dokumenti Iestādei tiks iesniegti ne vēlāk kā līdz 25. augustam.

18. Ja bērna likumiskais pārstāvis nav izpildījis šo saistošo noteikumu 16. vai 17. punktā noteikto, Iestāde, ievērojot saistošajos noteikumos noteikto prioritāro secību, uz nākamā pretendenta likumiskā pārstāvja iesniegumā norādīto e-pastu vai oficiālo e-adresi elektroniski, parakstot ar drošu elektronisko parakstu, nosūta paziņojumu par bērna uzņemšanu 1. klases pretendentu sarakstā.

19. Gadījumā, ja pieteikto bērnu nav iespējams nodrošināt ar vietu 1. klasē bērna likumiskā pārstāvja izvēlētajā Iestādē, Iestādes vadītājs rakstiski informē Pašvaldību. Izglītības pārvalde, konsultējoties ar bērna likumisko pārstāvi, koordinē vietas piešķiršanu citā bērna dzīvesvietai tuvākajā Iestādē, kurā ir brīvas vietas.

20. Ja Iestāde saņem vecāka iesniegumu par bērna uzņemšanu 1. klasē pēc klašu komplektācijas, Iestādes direktors uzņem bērnu tajā klasē, kurā ir brīvas vietas. Ja Iestādei brīvu vietu vairs nav, tā rīkojas šo saistošo noteikumu 18. punktā noteiktajā kārtībā.

21. Iestādes direktors ar rīkojumu apstiprina uzņemto skolēnu sarakstus ne vēlāk kā līdz kārtējā gada 31. augustam.

IV. Faktiskās rīcības vai lēmumu apstrīdēšanas kārtība

22. Iestādes vadītāja lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt Pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā. Iesniegums par lēmuma apstrīdēšanu iesniedzams Pašvaldības lietvedībā Saieta laukumā 1, Madonā, Madonas novadā, LV-4801, Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.

23. Madonas novada pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijas lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

V. Noslēguma jautājums

24. Šo saistošo noteikumu 3. punktā minēto Pašvaldības domes lēmumu 2024. gadā pieņem līdz 1. aprīlim.

25. Saistošie noteikumi publicējami oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas.

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs
1. pielikums
Madonas novada pašvaldības 29.02.2024.
saistošajiem noteikumiem Nr. 6
Madonas novada pašvaldības vispārējās izglītības iestādēm piesaistīto teritoriālo vienību sadalījums
Nr.p.k.Teritoriālajai vienībai piesaistītā izglītības iestādeTeritoriālā vienība,
kurā deklarētajiem bērniem ir prioritāras tiesības tikt uzņemtiem tai piesaistītajā izglītības iestādē
1.Andreja Eglīša Ļaudonas pamatskola

Skolas iela 2, Ļaudona, Ļaudonas pagasts, LV-4862

laudonasskola@madona.edu.lv

Ļaudonas pagasts, Mārcienas pagasts, Mētrienas pagasts
2.Barkavas pamatskola

Skolas iela 1, Barkava, Barkavas pagasts, Madonas novads, LV-4834

barkavasskola@madona.edu.lv

Barkavas pagasts, Mētrienas pagasts
3.Bērzaunes pamatskola

Bērzaunes pamatskola, Bērzaune, Bērzaunes pagasts, Madonas novads, LV-4853

berzaunesskola@madona.edu.lv

Bērzaunes pagasts, Mārcienas pagasts, Vestienas pagasts
4.Cesvaines vidusskola

Madonas iela 1, Cesvaine, Madonas novads,
LV-4871

cesvainesskola@madona.edu.lv

Cesvaines pilsēta, Cesvaines pagasts, Sarkaņu pagasts
5.Degumnieku pamatskola

Skolas iela 13, Degumnieki, Ošupes pagasts, Madonas novads, LV-4833

degumniekuskola@madona.edu.lv

Ošupes pagasts
6.Dzelzavas pamatskola

Dzelzavas pils, Dzelzava, Dzelzavas pagasts, Madonas novads, LV-4873

dzelzavasskola@madona.edu.lv

Dzelzavas pagasts, Sarkaņu pagasts
7.Ērgļu vidusskola

Oškalna iela 6, Ērgļi, Ērgļu pagasts, Madonas novads, LV-4840

ergluskola@madona.edu.lv

Ērgļu pagasts, Jumurdas pagasts, Sausnējas pagasts, Vestienas pagasts
8.Kalsnavas pamatskola

Vesetas iela 6, Jaunkalsnava, Kalsnavas pagasts, Madonas novads, LV-4860

kalsnavasskola@madona.edu.lv

Kalsnavas pagasts, Mārcienas pagasts
9.Kusas pamatskola

Skolas iela 3, Kusa, Aronas pagasts, Madonas novads, LV-4847

kusasskola@madona.edu.lv

Aronas pagasts
10.Liezēres pamatskola

Jaunatnes iela 6, Ozoli, Liezēres pagasts, Madonas novads, LV-4884

liezeresskola@madona.edu.lv

Liezēres pagasts
11.Lubānas vidusskola

Krasta iela 6, Lubāna, Madonas novads, LV-4830

lubanasskola@madona.edu.lv

Lubānas pilsēta, Indrānu pagasts
12.Madonas pilsētas vidusskola

Valdemāra bulvāris 6, Madona, Madonas novads, LV-4801

madonasvidusskola@madona.edu.lv

Madonas pilsēta, Lazdonas pagasts, Sarkaņu pagasts
13.Praulienas pamatskola

Pilsdārzi, Prauliena, Praulienas pagasts, Madonas novads, LV-4825

praulienasskola@madona.edu.lv

Praulienas pagasts, Lazdonas pagasts, Mētrienas pagasts
2. pielikums
Madonas novada pašvaldības 29.02.2024.
saistošajiem noteikumiem Nr. 6
(Iesnieguma veidlapa)
 
(likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds)
 
(likumiskā pārstāvja personas kods)
 
(likumiskā pārstāvja deklarētās dzīvesvietas adrese, pasta indekss)
 
(kontaktinformācija: tālruņa numurs, e-pasta adrese, oficiālā elektroniskā adrese (ja ir))
   
  direktoram
 (izglītības iestādes nosaukums) 

IESNIEGUMS BĒRNA UZŅEMŠANAI 1. KLASĒ

____.____._____________.

 
(datums) 
   
Lūdzu reģistrēt bērnu ,
 (bērna vārds, uzvārds) 
   
personas kods , dzimšanas datums ,
 
(izglītības iestādes nosaukums)

1. klases pretendentu sarakstā _________./_________. mācību gadā.

Ziņas par bērnu:

deklarētās dzīvesvietas adrese 
faktiskās dzīvesvietas adrese 
 Nepieciešams atzīmēt ar x:
šajā izglītības iestādē pamatizglītības programmā mācās brālis/māsa
____ (klase), _____________________________ (vārds, uzvārds)

Informācija par personas datu apstrādi:

1) personas datu apstrādes pārzinis – Madonas novada pašvaldība, adrese: Saieta laukums 1, Madona, Madonas novads, LV-4801; tālrunis 64860090, e-pasts datuaizsardziba@madona.lv;

2) personas datu apstrādes nolūks – iesniegumu reģistrācija un izskatīšana par bērna uzņemšanu 1. klasē Madonas novada pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs.

Vairāk par personas datu apstrādi skatīt Madonas novada pašvaldības tīmekļvietnes www.madona.lv sadaļā Pašvaldība -> Datu aizsardzība – https://www.madona.lv/lat/datu-privatuma-politika

   
 (likumiskā pārstāvja paraksts, paraksta atšifrējums)
Paskaidrojuma raksts
Madonas novada pašvaldības 2024. gada 29. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 6 "Kārtība bērnu reģistrācijai un uzņemšanai 1. klasē Madonas novada pašvaldības dibinātajās vispārējās izglītības iestādēs"
Paskaidrojuma raksta sadaļaNorādāmā informācija
Mērķis un nepieciešamības pamatojumsSaistošie noteikumi "Kārtība bērnu reģistrācijai un uzņemšanai 1. klasē Madonas novada pašvaldības dibinātajās vispārējās izglītības iestādēs" (turpmāk – Noteikumi) nepieciešami, lai noteiktu kārtību, kādā Madonas novada pašvaldība nodrošina bērnu reģistrāciju uzņemšanai 1. klasēs Madonas novada pašvaldības dibinātajās vispārējās izglītības iestādēs, veicinot ērtāku un saprotamāku pakalpojuma pieejamību un sekmējot sistēmas pārraudzību. Saistošo noteikumu mērķis ir noteikt vienotu kārtību izglītojamo uzņemšanai Madonas novada pašvaldības izglītības iestāžu 1. klasēs. Noteikumi izdoti pamatojoties uz Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu un nosaka kārtību, kādā reģistrējami un izskatāmi iesniegumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Madonas novada pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs, kas īsteno pamatizglītības programmas. Saistošajos noteikumos iekļauti nosacījumi un kritēriji, kādā prioritārā secībā izglītības iestāde uzņem izglītojamos, kā arī izglītības iestādes rīcību, termiņus gadījumā, ja objektīvu iemeslu dēļ bērnam vietu bērna likumiskā pārstāvja izvēlētajā izglītības iestādē nav iespējams nodrošināt.
Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetuNav ietekmes uz pašvaldības budžetu.
Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenciLai atvieglotu iesniegumu iesniegšanu un reģistrēšanu bērnu uzņemšanai vispārējās izglītības iestāžu 1. klasēs, bērnus uzņemšanai 1. klasē var pieteikt gan klātienē izglītības iestādē, gan elektroniski.

Noteikumi uzņēmējdarbības vidi neietekmē.

Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksāmMadonas novada Centrālās administrācijas Izglītības pārvalde nodrošinās Noteikumu izpildi un tajā privātpersona var griezties Noteikumu piemērošanā.

Papildus administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas

Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiemSaistošo noteikumu īstenošanai tiks iesaistīti esošie pašvaldības cilvēkresursi. Netiks veidotas jaunas darba vietas un netiks uzlikti jauni pienākumi vai uzdevumi esošajiem darbiniekiem.

Saistošie noteikumi tiek izdoti Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļā noteikto autonomo funkciju ietvaros.

Informācija par izpildes nodrošināšanuLēmumus par bērnu uzņemšanu pieņem Madonas novada pašvaldības izglītības iestādes. Gadījumos, kad bērnu nav iespējams uzņemt vecāka izvēlētās izglītības iestādes 1. klasē, konsultāciju par brīvajām vietām citās novada izglītības iestādēs sniedz Madonas novada Centrālās administrācijas Izglītības pārvalde. Iestādes vadītāja lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.
Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšanaSaistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir nepieciešams minētā mērķa sasniegšanai.

Pašvaldības izraudzītā rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem.

Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijāmAtbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par Noteikumu projektu un dotu iespēju iedzīvotājiem izteikt viedokli, Noteikumu projekts no 2024. gada 8. februāra līdz 2024. gada 21. februārim bija publicēts Madonas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.madona.lv sadaļas "Dokumenti" apakšsadaļā "Saistošo noteikumu projekti". Priekšlikumi, viedokļi vai komentāri netika saņemti.
Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība bērnu reģistrācijai un uzņemšanai 1. klasē Madonas novada pašvaldības dibinātajās .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Madonas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 6Pieņemts: 29.02.2024.Stājas spēkā: 22.03.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 58, 21.03.2024. OP numurs: 2024/58.16
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
350622
22.03.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"