Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Madonas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 8

Madonā 2024. gada 29. februārī (domes lēmums Nr. 143, prot. Nr. 4, 84. p.)

Par saistošo noteikumu atzīšanu par spēku zaudējušiem

Izdoti saskaņā ar
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
36. panta sesto daļu,
Pārejas noteikumu
37.2 punkta 1. apakšpunktu

Atzīt par spēku zaudējušiem pašvaldības domes 2021. gada 16. novembra saistošos noteikumus Nr. 15 "Pabalsts krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 izplatību" (Latvijas Vēstnesis, 2021, 229. nr.)

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

 

Paskaidrojuma raksts
Madonas novada pašvaldības 2024. gada 29. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 8 "Par saistošo noteikumu atzīšanu par spēku zaudējušiem"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

Saistošo noteikumu mērķis un grozījumu izdošanas nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi "Par saistošo noteikumu atzīšanu par spēku zaudējušiem"(turpmāk - Saistošie noteikumi) izstrādāti ar mērķi, lai atzītu par spēku zaudējušiem pašvaldības domes 2021. gada 16. novembra saistošos noteikumus Nr. 15 "Pabalsts krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 izplatību" (turpmāk - Saistošie noteikumi Nr. 15). Saistošajos noteikumos Nr. 15 tika paredzēts tikai viens krīzes pabalsta veids, tieši saistībā ar Covid-19 izplatību.

Saistošo noteikumu izdošanas pamatojumā norādītā tiesību norma Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likums zaudējis spēku 2024. gada 1.janvārī. Līdz ar to spēku zaudē daļa no Saistošo noteikumu Nr. 15 tiesību normām attiecībā uz krīzes pabalsta saistību ar Covid-19. Tā kā pašvaldība 2023. gada 29. jūnijā izdevusi saistošos noteikumus Nr. 11 "Papildu sociālās palīdzības pabalsti Madonas novadā" (turpmāk - Saistošie noteikumi Nr. 11), kuros noteikts pabalsta krīzes situācijā apmērs, piešķiršanas un izmaksas kārtība, līdz ar to Saistošie noteikumi Nr. 15 nav nepieciešami, un jāizdod saistošie noteikumi, ar kuriem Saistošie noteikumi Nr. 15 tiek atzīti par spēku zaudējušiem.

Saistošo noteikumu fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošajiem noteikumiem nav būtiskas ietekmes uz pašvaldības budžetu, jo ir spēkā Saistošie noteikumi Nr. 11, kas nodrošinās iedzīvotājiem pabalstu krīzes situācijā.
Saistošo noteikumu sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Sociālā ietekme - tiks nodrošināta, pamatojoties uz Saistošajiem noteikumiem Nr. 11.

Ietekme uz vidi - nav attiecināms.

Ietekme uz iedzīvotāju veselību - nesamazināsies, jo to nodrošinās Saistošo noteikumu Nr. 11 ietvaros.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi - nav attiecināms. 

Ietekme uz konkurenci - Saistošajos noteikumos paredzētie pasākumi neierobežo konkurenci.

Saistošo noteikumu ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām Saistošajiem noteikumiem nav ietekmes uz administratīvajām procedūrām.

Nav paredzamas papildu administratīvo procedūru izmaksas.

Saistošo noteikumu ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu izdošanai nav ietekmes uz pašvaldības funkciju: nodrošināt iedzīvotājiem atbalstu sociālo problēmu risināšanā, kā arī iespēju saņemt sociālo palīdzību un sociālos pakalpojumus.
Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšana Saistošo noteikumu izpilde nav nepieciešama administrēšana.
Saistošo noteikumu prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanai - atzīt par spēkā neesošiem Saistošos noteikumus Nr. 15, un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa nodrošināšanai.
Saistošo noteikumu izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām, saņemtais sabiedrības viedoklis Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par Saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju iedzīvotājiem izteikt viedokli, Saistošo noteikumu grozījumu projekts no 2024. gada 23. janvāra līdz 5. februārim bija publicēts pašvaldības tīmekļa vietnē www.madona.lv sadaļas "Dokumenti" apakšsadaļā "Saistošo noteikumu projekti".

Iedzīvotāji netika iesnieguši viedokli par saistošajiem noteikumiem.

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par saistošo noteikumu atzīšanu par spēku zaudējušiem Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Madonas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 8Pieņemts: 29.02.2024.Stājas spēkā: 08.03.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 48, 07.03.2024. OP numurs: 2024/48.28
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
350345
08.03.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"