Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2

Siguldā 2024. gada 25. janvārī
Par Siguldas novada pašvaldības simboliku
Apstiprināti ar Siguldas novada pašvaldības domes
2024. gada 25. janvāra lēmumu (prot. Nr. 1, 5. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
10. panta pirmās daļas 7. punktu,
Ģerboņu likuma 8. panta 2.1 daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka Siguldas novada pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) simboliku, tās aprakstu un kārtību, kādā tā lietojama.

2. Pašvaldības simbolika (turpmāk – simbolika) Noteikumu kontekstā ir:

2.1. ģerboņi:

2.1.1. Siguldas novada ģerbonis;

2.1.2. Siguldas pilsētas ģerbonis;

2.1.3. Siguldas pagasta ģerbonis;

2.1.4. Mores pagasta ģerbonis;

2.1.5. Allažu pagasta ģerbonis;

2.1.6. Krimuldas pagasta ģerbonis;

2.1.7. Inčukalna pagasta ģerbonis;

2.1.8. Lēdurgas pagasta ģerbonis;

2.1.9. Mālpils pagasta ģerbonis;

2.2. Siguldas novada karogs.

II. Simbolikas apraksts

3. Siguldas novada ģerboņa (1. pielikums) apraksts: šķelts no kreisās ar sudrabu un zaļu: 1. – trīs zaļas kreisās spāres virzienā liktas lapas, 2. – tāpat likti trīs sudraba pieclapu ievu ziedi; šķelta no kreisās zaļa ar sudrabu šaurapmale.

4. Siguldas pilsētas ģerboņa (2. pielikums) apraksts: šķelts no kreisās ar sudrabu un zaļu: 1. – trīs zaļas kreisās spāres veidā liktas lapas, 2. – tāpat likti trīs sudraba pieclapu ievu ziedi.

5. Siguldas pagasta ģerboņa (3. pielikums) apraksts: sudraba laukā apvērsta zaļa smaile, tai uzlikta zelta ozollapa.

6. Mores pagasta ģerboņa (4. pielikums) apraksts: skaldīts ar zeltu un zilu, vidū pāļa veidā 5 sarkanas dzērveņu ogas, no skaldījuma uz abām pusēm izaug 4 dubultlapas – no vienas uz otru.

7. Allažu pagasta ģerboņa (5. pielikums) apraksts: šķelts no kreisās ar viļņotu griezumu: zelts un zaļš. 1. – ķimenes ziedkopa dabiskās krāsās, 2. – zelta dzirnakmens.

8. Krimuldas pagasta ģerboņa (6. pielikums) apraksts: dalīts galvā ar viļņotu griezumu: zaļš un zelts. Apakšējā laukā 7 zaļas āboliņa lapas (2/3/2), galvā 3 sudraba liesmas.

9. Inčukalna pagasta ģerboņa (7. pielikums) apraksts: dalīts pēdā ar izliektu griezumu: zelts un zaļš. Uz dalījuma melns ar sudrabu kaķis.

10. Lēdurgas pagasta ģerboņa (8. pielikums) apraksts: Dalīts ar viļņu griezumu, ar sudrabu un zaļu, augšā zaļa kastaņa lapa.

11. Mālpils pagasta ģerboņa (9. pielikums) apraksts: sarkanā laukā savrups sudraba šķērskrusts, tā stūros zelta šķērskrustiņi.

12. Siguldas novada karoga (10. pielikums) apraksts: taisnstūra audums ar platuma un augstuma attiecību 2:1, karogs ir divpusējs, tas ir dalīts divās vienāda platuma horizontālās joslās – augšējā sudraba krasā, apakšējā – zaļā, karoga centrā novietots Siguldas novada ģerbonis. Karogs izgatavojams šādos lielumos 200 cm x 100 cm.

III. Simbolikas izmantošana

13. Simboliku lieto, lai veicinātu Siguldas novada atpazīstamību.

14. Simboliku, tās attēlus vai elementus fiziskas un juridiskas personas drīkst izmantot:

14.1. komerciāliem mērķiem (atribūtikas, suvenīru, prezentācijas, rūpniecības, pārtikas, sadzīves, u.tml. priekšmetu noformēšanā un ražošanā, nosaukumos vai noformējumos, iepakojuma dizaina izgatavošanā, reklāmās) tikai ar pašvaldības Simbolikas komisijas (turpmāk – Simbolikas komisija) atļauju;

14.2. bez Simbolikas komisijas atļaujas, ja:

14.2.1. simboliku lieto pašvaldība un tās iestādes, un kapitālsabiedrības;

14.2.2. simboliku atveido ierobežotā apjomā bezpeļņas nolūkos, t.i., personiskām vajadzībām, mācību nolūkos, bibliotēkās, muzejos un arhīvos, kā arī informatīviem mērķiem, piemēram, veidojot tādu aktuālo notikumu apskatu, kur simbolika ir piekritīga;

14.2.3. simboliku lieto pašvaldības organizēto, atbalstīto pasākumu plakātos, izdevumos, reklāmās un norisēs;

14.2.4. simboliku izmanto svinīgu pasākumu, sarīkojumu, ielu gājienu noformēšanai, ēku fasāžu, kā arī iekštelpu noformēšanai sabiedrisko pasākumu norises vietās.

15. Simboliku aizliegts izmantot:

15.1. pasākumos, izdevumos, reklāmās un izstrādājumos, kas var radīt negatīvu Siguldas novada tēlu (piemēram, vardarbības, nacionālā, rasu naida vai nesaticības veicināšana, azartspēļu reklamēšana, simbolikas attēlošana uz tabakas produktiem un citām apreibinošām vielām);

15.2. preču zīmēs;

15.3. ja rada maldinošu priekšstatu par simbolikas lietotāja juridisko statusu;

15.4. ja simbolika neatbilst Noteikumos minētajam aprakstam vai ir bojāta;

15.5. ja simbolikas lietošanai Noteikumos paredzētajos gadījumos nav saņemta Simbolikas komisijas atļauja.

16. Ar Simbolikas komisijas lēmumu var atļaut lietot simboliku citos gadījumos, kas nav paredzēti Noteikumos.

3.1. Ģerboņu izmantošana

17. Siguldas novada ģerboni:

17.1. lieto pašvaldība un tās iestādes;

17.2. lieto pašvaldības amatiermākslas kolektīvi, sporta biedrības un individuālo disciplīnu sportisti un komandas reprezentācijas nolūkos, ja ir saņemta Simbolikas komisijas atļauja;

17.3. attēlo pašvaldības zīmogā, pašvaldības iestāžu zīmogos, uz pašvaldības un to iestāžu veidlapām, uz pašvaldības domes deputātu un pašvaldības darbinieku apliecībām, vizītkartēm, automašīnu caurlaidēm, uz pašvaldības apbalvojumiem un citiem pašvaldības oficiāliem dokumentiem;

17.4. izvieto uz pašvaldības un to iestāžu izkārtnēm, Siguldas novada Pašvaldības policijas automašīnām, informatīvos stendos, iespieddarbos, reprezentācijas materiālos, pašvaldības un to iestāžu tīmekļa vietnēs un saziņas platformās;

17.5. aizliegts lietot kopā ar pārējiem pašvaldības ģerboņiem, izņemot:

17.5.1. informatīvajos zinātniska un izziņu rakstura izdevumos, kuros tiek skaidrota simbolika;

17.5.2. pasākumos, kuros piedalās pārstāvji gan no pilsētas, gan pagastiem, uzsverot, ka kopumā tiek pārstāvēts Siguldas novads.

18. Pārējos Noteikumu 2.1.2.–2.1.9. apakšpunktā minētos ģerboņu attēlus ir tiesības izmantot pašvaldībai un tās iestādēm to rīkotajos pasākumos, un, ja ir Simbolikas komisijas lēmums, attiecīgā ģerboņa teritorijā reģistrētiem amatiermākslas kolektīviem, sporta biedrībām un individuālo disciplīnu sportistiem un komandām reprezentācijas nolūkos.

3.2. Karoga lietošana

19. Siguldas novada karogu var pacelt:

19.1. pašvaldība un tās iestādes pie pašvaldības administratīvajām ēkām;

19.2. pie ēkām, kur izvietoti balsošanas iecirkņi – Eiropas Parlamenta, Saeimas, pašvaldību vēlēšanu dienās, kā arī tautas nobalsošanas dienās;

19.3. valsts svētkos kopā ar Latvijas valsts karogu, novietojot to valsts karoga labajā pusē, skatoties virzienā uz ēkas fasādi;

19.4. tautas, novada, darba vai ģimenes svētkos, atceres dienās, garantējot pienācīgu cieņu pret novada karogu. Sēru dienās tas paceļams sēru noformējumā kārtībā, kāda noteikta valsts karogam.

20. Ja karogu lieto telpās, tas izvietojams tam īpaši paredzētā goda vietā. Ja karogu lieto kopā ar Latvijas valsts karogu, tad no tā karogs novietojams labajā pusē.

21. Karoga kāta garuma un diametra izmēriem jāatbilst izmēriem, kādi noteikti noteikumos par valsts karoga izmantošanu.

22. Karogam un tā attēlam neatkarīgi no izmēriem precīzi proporcionāli jāatbilst apstiprinātajam etalonparaugam.

23. Siguldas novada karogu aizliegts pacelt:

23.1. virs un pie ēkām, kurās tiek veikts kapitālais remonts, būvniecība vai kuras ir avārijas stāvoklī, vai kurām tiek remontēta fasāde;

23.2. citās nepiemērotās vietās un apstākļos (piemēram, kokos, virs un pie saimniecības ēkām, nesakoptās vietās, ražošanas objektos);

23.3. ja tas ir bojāts, izbalējis, netīrs, kā arī izmantot Siguldas novada karoga krāsu salikumu ar citu atribūtiku.

24. Siguldas novada galda karodziņus lieto oficiālās pieņemšanās. Galda karodziņi neaizstāj Siguldas novada karogu.

IV. Atļaujas saņemšana simbolikas izmantošanai

25. Atļaujas saņemšanai par simbolikas izmantošanu Noteikumos noteiktajos gadījumos fiziskām un juridiskām personām jāiesniedz pašvaldībā:

25.1. iesniegums (pielikums Nr. 11), norādot simbolikas izmantošanas mērķi un formas aprakstu, komercprodukta gadījumā – plānoto mazumtirdzniecības cenu un tirdzniecības vietas;

25.2. izstrādājuma skices vai etalona paraugu.

26. Ja simboliku paredzēts lietot komerciāliem mērķiem, fiziskai un juridiskai personai jābūt reģistrētai Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējam.

27. Simbolikas komisija var atteikt izsniegt atļauju simbolikas izmantošanai, ja pastāv pamatotas šaubas par to, ka simbolikai netiks garantēta pienācīga cieņa vai ka tās izmantošana neveicinās pozitīvu novada, pilsētas, pagastu vai iestāžu atpazīstamību.

28. Atļauja netiek izsniegta, ja:

28.1. simboliku paredzēts lietot veidā, kas neatbilst Noteikumiem;

28.2. izgatavojamais izstrādājums ir nekvalitatīvs vai nepiemērots simbolikas izvietošanai;

28.3. ja iesnieguma iesniedzējs pēdējā gada laikā ir saukts pie administratīvās atbildības par Noteikumu neievērošanu.

29. Atļauja vai atteikums simbolikas izmantošanai tiek izsniegts Simbolikas komisijas lēmuma veidā.

30. Izsniegtā atļauja ir derīga 2 (divus) gadus no tās izsniegšanas dienas.

31. Simbolikas komisijas lēmumu var apstrīdēt pašvaldības domē. Pašvaldības domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

32. Juridiskām un fiziskām personām, pieņemot realizēšanai jebkura veida izstrādājumus ar simboliku, tās attēlu vai elementiem, jāpieprasa no ražotāja vai pārdevēja simbolikas izmantošanas atļaujas kopija. Atļaujas kopijai ir jāatrodas šo izstrādājumu realizēšanas vietās.

33. Pēc Siguldas novada pašvaldības policijas pieprasījuma ražotājam vai tirgotājam ir pienākums uzrādīt atļauju (vai tās kopiju) simbolikas lietošanai un ražojamo vai pārdodamo produkciju, kas satur simboliku vai tās elementus.

Siguldas novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs K. Zaļais
1. pielikums
Siguldas novada pašvaldības
2024. gada 25. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2
"Par Siguldas novada pašvaldības simboliku"
Siguldas novada ģerbonis

Šķelts no kreisās ar sudrabu un zaļu:
1. – trīs zaļas kreisās spāres veidā liektas lapas,
2. – tāpat likti trīs sudraba pieclapu ievu ziedi;
Šķelta no kreisās zaļa ar sudrabu šaurapmale.
(Mākslinieks Vladimirs Ladusāns. Apstiprināts 2012. gada 29. martā)

Sudrabs PANTONE 877C; zaļā PANTONE 341C; melnā PANTONE BlackC

2. pielikums
Siguldas novada pašvaldības
2024. gada 25. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2
"Par Siguldas novada pašvaldības simboliku"
Siguldas pilsētas ģerbonis

Šķelts no kreisās ar sudrabu un zaļu:
1. – trīs zaļas kreisās spāres veidā liktas lapas, 2. – tāpat likti trīs sudraba pieclapu ievu ziedi.
(Apstiprināts 1938. g., atjaunots 1993.), ģerboņa autors nav zināms, bet pastāv uzskats, ka tas ir Riharda Zariņa audzēknis, talantīgais grafiķis Kārlis Krauze)

Sudrabs PANTONE 877C; zaļā PANTONE 341C; melnā PANTONE BlackC

3. pielikums
Siguldas novada pašvaldības
2024. gada 25. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2
"Par Siguldas novada pašvaldības simboliku"
Siguldas pagasta ģerbonis

Sudraba laukā apvērsta zaļa smaile, tai uzlikta zelta ozollapa.
(Mākslinieks Vladimirs Ladusāns. Apstiprināts 2002. gadā)

Zelts PANTONE 873C; sudrabs PANTONE 877C; zaļā PANTONE 341C;
melnā PANTONE BlackC

4. pielikums
Siguldas novada pašvaldības
2024. gada 25. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2
"Par Siguldas novada pašvaldības simboliku"
Mores pagasta ģerbonis

Skaldīts ar zeltu un zilu,
vidū pāļa veidā 5 sarkanas dzērveņu ogas,
no skaldījuma uz abām pusēm izaug 4 dubultlapas – no vienas uz otru.
(Mākslinieks Vladimirs Ladusāns. Apstiprināts 2000. gadā)

Zelts PANTONE 873C; zilā PANTONE 286C; sarkanā PANTONE 186C;
melnā PANTONE BlackC

5. pielikums
Siguldas novada pašvaldības
2024. gada 25. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2
"Par Siguldas novada pašvaldības simboliku"
Allažu pagasta ģerbonis

Šķelts no kreisās ar viļņotu griezumu: zelts un zaļš.
1. – ķimenes ziedkopa dabiskās krāsās.
2. – zelta dzirnakmens.
(Idejas autore Ināra Paegle. Mākslinieks Vladimirs Ladusāns. Apstiprināts 2002. gada 7. maijā)

Zelts PANTONE 873C; zaļā PANTONE 341C; melnā PANTONE BlackC

6. pielikums
Siguldas novada pašvaldības
2024. gada 25. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2
"Par Siguldas novada pašvaldības simboliku"
Krimuldas pagasta ģerbonis

Dalīts galvā ar viļņotu griezumu: zaļš un zelts.
Apakšējā laukā 7 zaļas āboliņa lapas (2/3/2), galvā 3 sudraba liesmas.
(Mākslinieks Māris Sīmansons. Apstiprināts 1998. gadā)

Zelts PANTONE 873C; sudrabs PANTONE 877C;
zaļā PANTONE 341C; melnā PANTONE BlackC

7. pielikums
Siguldas novada pašvaldības
2024. gada 25. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2
"Par Siguldas novada pašvaldības simboliku"
Inčukalna pagasta ģerbonis

Dalīts pēdā ar izliektu griezumu: zelts un zaļš. Uz dalījuma melns ar sudrabu kaķis.
(Mākslinieks Vladimirs Ladusāns. Apstiprināts 2000. gada 5. decembrī)

Zelts PANTONE 873C; sudrabs PANTONE 877C; zaļā PANTONE 341C;
melnā PANTONE BlackC

8. pielikums
Siguldas novada pašvaldības
2024. gada 25. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2
"Par Siguldas novada pašvaldības simboliku"
Lēdurgas pagasta ģerbonis

Dalīts ar viļņu griezumu, ar sudrabu un zaļu, augšā zaļa kastaņa lapa
(Mākslinieks Inārs Helmūts. Apstiprināts 1997. gada 21. novembrī)

Sudrabs PANTONE 877C, zaļā PANTONE 341C;
melnā PANTONE BlackC

9. pielikums
Siguldas novada pašvaldības
2024. gada 25. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2
"Par Siguldas novada pašvaldības simboliku"
Mālpils pagasta ģerbonis

Sarkanā laukā savrups sudraba šķērskrusts, tā stūros zelta šķērskrustiņi.
(Mākslinieki Ilze Lībiete un Juris Ivanovs. Apstiprināts – 2006. gadā)

Zelts PANTONE 873C; sudrabs PANTONE 877C; sarkanā PANTONE 186C;
melnā PANTONE BlackC

10. pielikums
Siguldas novada pašvaldības domes
2024. gada 25. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2
"Par Siguldas novada pašvaldības simboliku"
Siguldas novada karogs

Karoga izmērs 2.00 x 1.00
Karoga plaknes dalījums – uz pusēm, augšējā daļa – sudrabs, apakšējā – zaļš.
Karoga plaknes centrā izvietots Siguldas novada ģerbonis.

Sudrabs PANTONE 877C; zaļā PANTONE 341C; melnā PANTONE BlackC

 

11. pielikums
Siguldas novada pašvaldības
2024. gada 25. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2
"Par Siguldas novada pašvaldības simboliku"

Siguldas novada pašvaldībai

   
 (pieprasītāja nosaukums/vārds, uzvārds)
   
 (personas kods/reģistrācijas numurs)
   
  (adrese)
   
  (tālrunis)
   
  (e-pasts)

IESNIEGUMS

Lūdzu saskaņot Siguldas novada simbolikas (atzīmēt ailē "" ar "x" vajadzīgo)
Siguldas novada ģerbonis Allažu pagasta ģerbonis
Siguldas pilsētas ģerbonis Krimuldas pagasta ģerbonis
Siguldas pagasta ģerbonis Mālpils pagasta ģerbonis
Lēdurgas pagasta ģerbonis Inčukalna pagasta ģerbonis
Mores pagasta ģerbonis Siguldas novada karogs
 
Lūdzu saskaņot Siguldas novada pašvaldības simbolikas izmantošanu uz

 

(izstrādājuma nosaukums)
 
Izstrādājuma apraksts, norādot simbolikas izmantošanas mērķi, veidus un skaitu
 
 
 
 
Izstrādājuma ražotājs:
 
 
 
Pielikumā: Izstrādājuma dizaina skice
 
 
 (cits, ja nepieciešams)
20___. gada ____.______________

(iesniedzēja paraksts)*

Ar Siguldas novada pašvaldības domes saistošajiem noteikumiem "Par Siguldas novada pašvaldības simbolikas lietošanu" esmu iepazinies (-usies) un ar savu parakstu apliecinu, ka apņemos ievērot šajos noteikumos izvirzītās prasības simbolikas lietošanai.

Jūsu personas datu apstrādās pārzinis – Siguldas novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000048152, juridiskā adrese: Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, simbolikas lietošanas saskaņojuma sniegšanas nolūkam. Papildus informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā Pašvaldība/Privātuma politika vai iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem "Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku" vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pielikumā: izstrādājuma skices vai etalona paraugs.
 
(vārds, uzvārds, paraksts, datums)
Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības 2024. gada 25. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2 "Par Siguldas novada pašvaldības simboliku"
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Saistošo noteikumu mērķis un nepieciešamības pamatojumsSaistošie noteikumi tiek izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 10. panta pirmās daļas 7. punktu un Ģerboņu likuma 8. panta otro prim daļu, kas noteic, ka pašvaldības dome savos saistošajos noteikumos nosaka Ģerboņu reģistrā reģistrēta pašvaldības ģerboņa lietošanas noteikumus. Šobrīd Siguldas novada pašvaldībā nav spēkā saistošie noteikumi, kas nosaka Siguldas novada simbolikas izmantošanu. Līdz ar to saistošie noteikumi tiek izdoti, lai noteiktu Siguldas novada pašvaldības simboliku, tās aprakstu, lietošanas kārtību un atļaujas saņemšanas kārtību. Noteikumi nodrošina simbolikas izmantošanu atbilstoši heraldikas prasībām, dizaina un ētikas noteikumiem, kā arī veicina novada atpazīstamību.
2. Informācija par plānoto fiskālo ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu īstenošana neparedz ietekmi uz pašvaldības budžetu. Lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi, nav nepieciešami papildu resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, esošo institūciju kompetences paplašināšanu.
3. Informācija par plānoto sociālo ietekmi, ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi, konkurenci pašvaldības teritorijā3.1. Sociālā ietekme – vienota simbolika veicina piederības sajūtu novadam.

3.2. Ietekme uz vidi – nav;

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav;

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi – nav tiešas ietekmes, tomēr saistošajos noteikumos ietvertais regulējums nodrošina uzņēmējiem vienlīdzīgas tiesības un iespējas izmantot pašvaldības simboliku gan komerciāliem, gan reprezentatīviem mērķiem;

3.5. Ietekme uz konkurenci – nav.

4. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošo noteikumu piemērošanā personas var vērsties Siguldas novada pašvaldībā.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Siguldas novada pašvaldība.

Simbolikas lietošanas atļaujas saņemšanai saistošajos noteikumos noteiktajos gadījumos persona iesniedz pašvaldībā iesniegumu un pievieno nepieciešamos dokumentus. Iesniegumu izskata un lēmumu izsniegt vai neizsniegt atļauju pieņem Siguldas novada pašvaldības Simbolikas komisija. Siguldas novada pašvaldības Simbolikas komisijas lēmumu var apstrīdēt Siguldas novada pašvaldības domē.

5. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiemSaistošie noteikumi izstrādāti Pašvaldību likuma 10. panta pirmās daļas 7. punktā un Ģerboņu likuma 8. panta otrajā prim daļā noteiktā pilnvarojuma izpildei.

Saistošo noteikumu izpilde notiks, iesaistot esošos cilvēkresursus.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanuSaistošo noteikumu izpilde tiks nodrošināta ar esošajiem pašvaldības resursiem.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanā netiek paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija.

7. Informācija par prasību un izmaksu samērīgumu pret paredzētajiem ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšanaSaistošie noteikumi reglamentē novada kopējās un atsevišķu pagastu, pilsētas simbolikas lietojumu, tādējādi sasniedzot saistošo noteikumu mērķi. Līdz ar to saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmAtbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojumu raksts no 07.12.2023. līdz 22.12.2023. (ieskaitot) publicēts Siguldas novada pašvaldības tīmekļvietnē www.sigulda.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Saņemtos viedokļus par saistošo noteikumu projektu pašvaldība apkopos (apkopojumā norādot iesniedzējus, vērā ņemtos viedokļus, vērā neņemtos viedokļus, pamatojumu) un atspoguļos šajā paskaidrojuma rakstā. Norādītajā termiņā sabiedrības viedokļa noskaidrošanai viedokļi par saistošo noteikumu projektu nav saņemti.
Siguldas novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs K. Zaļais
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Siguldas novada pašvaldības simboliku Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Siguldas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2Pieņemts: 25.01.2024.Stājas spēkā: 31.01.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 21, 30.01.2024. OP numurs: 2024/21.14
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
349423
31.01.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"