Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Preiļu novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 2023/19

Preiļos 2023. gada 30. novembrī
Par materiālo palīdzību Preiļu novadā
APSTIPRINĀTI
ar Preiļu novada domes
2023. gada 30. novembra sēdes lēmumu (prot. Nr. 14, 1. §)


Precizēti ar Preiļu novada domes
2023. gada 28. decembra sēdes lēmumu (prot. Nr. 15, 24. §)


Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi "Par materiālo palīdzību" (turpmāk – Noteikumi) nosaka Preiļu novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) materiālo pabalstu veidus, saņemšanas kārtību, pabalstu apmēru, lēmumu pieņemšanas un apstrīdēšanas kārtību un to personu loku, kurām ir tiesības saņemt šajos noteikumos paredzētos pabalstus.

2. Šo pabalstu mērķis ir sniegt materiālu palīdzību personām, kuras savu pamata dzīves vietu deklarējušas Preiļu novada administratīvajā teritorijā, neizvērtējot personu materiālo stāvokli.

3. Iesniegumu un Noteikumos norādītos dokumentus pabalstu saņemšanai iesniedz:

3.1. klātienē Preiļu novada Labklājības pārvaldes sociālajā dienestā (klientu attālināto punktu atrašanās vietā);

3.2. nosūtot uz e-adresi vai e-pasta adresi labklajibas.parvalde@preili.lv parakstītu ar drošu elektronisko parakstu;

3.3. sūtot pa pastu uz adresi Aglonas iela 1A, Preiļi, Preiļu novads, LV-5301.

4. Lēmumu par pabalstu piešķiršanu un izmaksu organizēšanu veic Preiļu novada Labklājība pārvaldes Sociālais dienests (turpmāk – Sociālais dienests), savā darbībā ievērojot pastāvošo Latvijas Republikas spēkā esošos normatīvo aktu prasības. Pabalstus izmaksā skaidrā naudā vai ar pārskaitījumu uz pabalsta pieprasītāja norādīto norēķinu kontu kredītiestādē.

5. Pabalstus nepiešķir, ja persona vai tās ģimenes locekļi sniedz nepatiesas ziņas, kā arī nav ievēroti nosacījumi konkrētā pabalsta saņemšanai.

6. Sociālais dienests pieņem lēmumu par nepamatoti izmaksāta Pabalsta atgūšanu, ja tas konstatē, ka attiecīgais Pabalsts ir nepamatoti izmaksāts personas vainas dēļ, kad tā sniegusi nepatiesu vai nepilnīgu informāciju.

7. Noteikumos norādīto pabalstu veidi:

7.1. pabalsts no vecāku līdzmaksājuma par ēdināšanu pašvaldības vispārizglītojošā izglītības iestādē daudzbērnu ģimeņu bērnam (bērniem);

7.2. pabalsts no maksas par bērna ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē daudzbērnu ģimeņu bērnam (bērniem);

7.3. bērna piedzimšanas pabalsts;

7.4. pabalsts 100 un vairāk gadu sasniegušām personām;

7.5. pabalsts politiski represētai personai;

7.6. pabalsts bērnam ar invaliditāti;

7.7. pabalsts personai par aizgādņa pienākumu pildīšanu;

7.8. pabalsts pacientu iemaksu segšanai;

7.9. pabalsts no brīvības atņemšanas iestādes atbrīvotai personai.

II. Pabalsts no vecāku līdzmaksājuma par ēdināšanu pašvaldības vispārizglītojošā izglītības iestādē daudzbērnu ģimeņu bērnam (bērniem)

8. Tiesības saņemt pabalstu – 50 % apmērā no vecāku līdzmaksājuma par ēdināšanu Preiļu novada pašvaldības vispārizglītojošā izglītības iestādē (turpmāk šajā nodaļā – pabalsts) ir Preiļu novadā pamata dzīvesvietu deklarējušo daudzbērnu ģimeņu bērniem (ģimenes, kuru aprūpē ir vismaz trīs bērni, to skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni. Par daudzbērnu ģimenes bērnu uzskatāma arī pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tā iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību).

9. Lai saņemtu pabalstu bērnu likumiskajam pārstāvim Sociālajā dienestā jāiesniedz iesniegums, norādot bērnu datus un izglītības iestādi. Ja nepieciešams apliecināt daudzbērnu ģimenes statusu, iesniedz izziņu no tās mācību iestādes, kurā bērns vai pilngadību sasniegušais jaunietis iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību, ja konkrētā informācija nav Sociālā dienesta rīcībā. Pabalsts tiek izmaksāts no pašvaldības budžeta līdzekļiem un tiek ieskaitīts Preiļu novada Izglītības pārvaldes kredītiestādes kontā.

10. Pabalstu piešķir uz periodu, kamēr mājsaimniecība atbilst pabalsta saņemšanas nosacījumiem, bet ne ilgāk kā līdz mācību gada beigām.

III. Pabalsts no maksas par bērna ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē daudzbērnu ģimeņu bērnam (bērniem)

11. Tiesības saņemt pabalstu – 50 % apmērā no maksas par bērna ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē (turpmāk šajā nodaļā – pabalsts) ir Preiļu novadā pamata dzīvesvietu deklarējušo daudzbērnu ģimeņu bērniem (ģimenes, kuru aprūpē ir vismaz trīs bērni, to skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni. Par daudzbērnu ģimenes bērnu uzskatāma arī pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tā iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību).

12. Lai saņemtu pabalstu bērnu likumiskajam pārstāvim Sociālajā dienestā jāiesniedz iesniegums, norādot bērna datus un pirmsskolas izglītības iestādi, un ja nepieciešams apliecināt daudzbērnu ģimenes statusu, iesniedz izziņu no tās mācību iestādes, kurā bērns vai pilngadību sasniegušais jaunietis iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību, ja konkrētā informācija nav Sociālā dienesta rīcībā. Pabalsts tiek izmaksāts no pašvaldības budžeta līdzekļiem un tiek ieskaitīts Preiļu novada Izglītības pārvaldes kredītiestādes kontā.

13. Pabalsts tiek piešķirts uz laika posmu līdz kalendārā gada 31. augustam.

IV. Bērna piedzimšanas pabalsts

14. Bērna piedzimšanas pabalsts (turpmāk šajā nodaļā – pabalsts) tiek izmaksāts bērna vecākiem (vecākam), ja bērna pamata dzīvesvieta no dzimšanas reģistrācijas brīža ir Preiļu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

15. Pabalsts tiek piešķirts un izmaksāts ne vēlāk kā 6 (sešu) mēnešu laikā no bērna dzimšanas dienas.

16. Pabalsta saņemšanai bērna vecāks iesniedz Sociālajā dienestā iesniegumu, norādot bērna vārdu, uzvārdu un personas kodu.

17. Pabalsts ir vienreizējs un tā apmērs ir 100,00 euro.

18. Dvīnīšu piedzimšanas gadījumā pabalsts tiek izmaksāts divkāršā apmērā.

19. Trīnīšu piedzimšanas gadījumā pabalsts tiek izmaksāts trīskāršā apmērā.

20. Pabalsts netiek piešķirts:

20.1. ja bērns pēc dzimšanas nodzīvojis mazāk par septiņām diennaktīm;

20.2. ja bērns ievietots bērnu aprūpes un audzināšanas iestādē;

20.3. ja jaundzimušā pirmā deklarētā dzīvesvieta nav Preiļu novada administratīvajā teritorijā un pabalsts par jaundzimušā piedzimšanu jau saņemts citā pašvaldībā.

V. Pabalsts 100 un vairāk gadu sasniegušām personām

21. Pabalsts 100 un vairāk gadu sasniegušām personām (turpmāk šajā nodaļā – pabalsts) ir Pašvaldības brīvprātīgā iniciatīva ar mērķi sniegt materiālu atbalstu.

22. Pabalstu izmaksā, saskaņojot to ar personu, kura ir sasniegusi Noteikumu 21. punktā noteikto vecumu personas dzimšanas dienā vai citā dienā.

23. Pabalstu piešķir Sociālais dienests, pamatojoties uz personas iesniegumu, valsts un Pašvaldības datu reģistros pieejamām ziņām par personu.

24. Pabalsta apmērs 100 gadu jubilejā 100,00 euro, katrā nākamajā gadā pēc 100 gadu sasniegšanas 50,00 euro.

VI. Pabalsts politiski represētai personai

25. Pabalsts politiski represētai personai (turpmāk šajā nodaļā – pabalsts) ir Pašvaldības brīvprātīgā iniciatīva ar mērķi sniegt materiālu atbalstu politiski represētām personām.

26. Pabalsta apmērs ir 20,00 euro.

27. Pabalsts tiek piešķirts, pamatojoties uz personas rakstveida vai mutvārdu iesniegumu un iesniegtu politiski represētas personas apliecības kopiju. Gadījumā, ja persona nav spējīga iesniegumu uzrakstīt vai parakstīt, tad lēmums par pabalsta piešķiršanu tiek pieņemts, pamatojoties uz Preiļu novada politiski represēto biedrības iesniegtu iesniegumu.

28. Pabalsts tiek piešķirts vienreiz gadā – novembrī.

VII. Pabalsts bērnam ar invaliditāti

29. Pabalsts bērnam ar invaliditāti (turpmāk šajā nodaļā – pabalsts) tiek piešķirts Preiļu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušajām ģimenēm, kuru ģimenes loceklis ir bērns ar invaliditāti.

30. Pabalsta apmērs ir 20,00 euro.

31. Lai saņemtu pabalstu bērna likumiskais pārstāvis iesniedz iesniegumu Sociālajā dienestā, iesniegumam pievienojot invaliditāti apliecinošu dokumentu, ja konkrētā informācija nav Sociālā dienesta rīcībā.

VIII. Pabalsts personai par aizgādņa pienākumu pildīšanu

32. Tiesības saņemt pabalstu personai par aizgādņa pienākumu pildīšanu (turpmāk šajā nodaļā – pabalsts) ir personām, kuras ar Preiļu novada bāriņtiesas lēmumu ieceltas par aizgādni personai ar ierobežotu rīcībspēju un pilda aizgādņa pienākumus, ja aizgādnībā esošā persona nav ievietota ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā.

33. Pabalsta apmērs personai par aizgādņa pienākumu pildīšanu ir 50,00 euro.

34. Lai saņemtu pabalstu aizgādnis iesniedz iesniegumu Sociālajā dienestā.

35. Pabalsts tiek izmaksāts vienreiz gadā – novembrī, saskaņā ar Preiļu novada bāriņtiesas iesniegto aizgādņu sarakstu.

IX. Pabalsts pacientu iemaksu segšanai

36. Tiesības saņemt pabalstu pacienta iemaksu segšanai (turpmāk šajā nodaļā – pabalsts) vai kompensēšanai normatīvajos aktos noteiktajā apmērā līdz divām dienām dienas stacionārā vai diennakts stacionārā ir:

36.1. pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti, kuras deklarētas Preiļu novada administratīvajā teritorijā, izņemot gadījumus, ja pacienta iemaksas sedz no valsts budžeta vai apdrošināšanas sabiedrības līdzekļiem;

36.2. Preiļu novada administratīvajā teritorijā deklarēto daudzbērnu ģimeņu bērna likumiskajam pārstāvim vai bērna ar invaliditāti likumiskajam pārstāvim, kuram ir radušies izdevumi par atrašanos stacionārā kopā ar bērnu.

37. Lai saņemtu pabalstu, persona iesniedz iesniegumu Sociālajā dienestā, pievienojot līguma par ārstniecības pakalpojumu sniegšanu vai izraksta no stacionārā/ambulatorā pacienta medicīniskās kartes un izdevumu apliecinošo dokumentu kopijas, uzrādot oriģinālu.

X. Pabalsts no brīvības atņemšanas iestādes atbrīvotai personai

38. Tiesības saņemt pabalstu ir no brīvības atņemšanas iestādes atbrīvotai personai, kuras pēdējā deklarētā dzīvesvieta pirms ievietošanas brīvības atņemšanas iestādē bija Preiļu novada administratīvajā teritorijā.

39. Lai saņemtu pabalstu, personai Sociālajā dienestā 3 (trīs) mēnešu laikā pēc atgriešanās no brīvības atņemšanas iestādes jāiesniedz iesniegums, pievienojot brīvības atņemšanas iestādes administrācijas izdotās izziņas par atbrīvošanu kopiju (uzrādot oriģinālu).

40. Pabalsta apmērs ir 40,00 euro.

XI. Lēmumu paziņošanas, apstrīdēšanas un pārsūdzības kārtība

41. Sociālā dienesta lēmums par šajos Noteikumos minēta pabalsta piešķiršanu vai nepiešķiršanu stājas spēkā Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.

42. Sociālā dienesta lēmumu un faktisko rīcību var apstrīdēt Labklājības pārvaldē.

43. Labklājības pārvaldes lēmumu Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

XII. Noslēguma jautājums

44. Atzīt par spēku zaudējušiem Preiļu novada domes 2021. gada 30. novembra saistošos noteikumus Nr. 2021/13 "Par materiālo palīdzību Preiļu novadā" (Latvijas Vēstnesis, 35, 18.02.2022.).

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns
Preiļu novada pašvaldības 2023. gada 30. novembra saistošo noteikumu Nr. 2023/19 "Par materiālo palīdzību Preiļu novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Saistošo noteikumu mērķis ir sniegt materiālu palīdzību personām, kuras savu pamata dzīves vietu deklarējušas Preiļu novada administratīvajā teritorijā, neizvērtējot personu materiālo stāvokli. Saistošie noteikumi izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 5. pantu.

1.2. Sabiedrības mazaizsargātajām grupām ir pamatotas grūtības pilnvērtīgi iekļauties sabiedrībā, nodrošināt savas vajadzības. Saskaņā ar Ministru kabineta 2005. gada 11. janvāra noteikumos Nr. 32 "Noteikumi par sociāli mazaizsargāto personu grupām" ietverto regulējumu, noteiktas šādas sociāli mazaizsargāto personu grupas: ģimenes, kuras audzina trīs un vairāk bērnus, bērni, personas virs darbaspējas vecuma, invalīdi, politiski represētas personas, ģimenes, kuras audzina bērnu invalīdu u. c. personas. Šo personu materiālās situācijas un dzīves kvalitātes uzlabošanai ir nepieciešams atbalsts.

1.3. Preiļu novada pašvaldībā ir spēkā Preiļu novada domes 2021. gada 30. novembra saistošie noteikumi Nr. 2021/13 "Par materiālo palīdzību Preiļu novadā", kuri pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas izpildes nodrošināšanai izdoti saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām", bet ar 2023. gada 1. janvāri likums ir zaudējis spēku. No 2023. gada 1. janvāra spēkā ir Pašvaldību likums. Saskaņā ar Pašvaldību likuma pārejas noteikumu 6. punktu dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību šim likumam un izdod jaunus saistošos noteikumus atbilstoši šajā likumā ietvertajam pilnvarojumam; līdz jaunu saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2024. gada 30. jūnijam piemērojami uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdotie saistošie noteikumi, ciktāl tie nav pretrunā ar Pašvaldību likumu. Līdz ar to šo saistošo noteikumu izdošanas tiesiskais pamats neatbilst Pašvaldību likumā ietvertajam pilnvarojumam un nepieciešams tos izdot no jauna. Pašvaldības dome ir izvērtējusi tās 2021. gada 30. novembra saistošo noteikumu Nr. 2021/13 "Par materiālo palīdzību Preiļu novadā" atbilstību normatīvajiem aktiem un sagatavojusi jaunus Saistošos noteikumus, pamatojoties uz Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu.

1.4. Gadījumā, ja netiek apstiprināti jauni saistošie noteikumi, esošie noteikumi automātiski zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā, līdz ar to iedzīvotāju dzīves kvalitāte var kristies, īpaši sabiedrības mazaizsargātajām grupām, kurām atbalsts ir nepieciešams ikdienas vajadzību nodrošināšanai.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu:

2.1.1. Pašvaldības ieņēmumu daļa nemainās.

2.1.2. Saistošajiem noteikumiem ir tieša ietekme uz Pašvaldības budžetu. Saistošo noteikumu "Par materiālo palīdzību Preiļu novadā" izpildei paredzēti 77805,00 euro (tai skaitā, pabalsts 50 % apmērā no vecāku līdzmaksājuma par ēdināšanu pašvaldības vispārizglītojošā izglītības iestādē daudzbērnu ģimeņu bērnam (bērniem) – 41625,00 euro, pabalsts 50 % apmērā no maksas par bērna ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē daudzbērnu ģimeņu bērnam (bērniem) – 19800,00 euro, bērna piedzimšanas pabalsts – 10 000,00 euro, pabalsts 100 un vairāk gadu sasniegušām personām – 400,00 euro, pabalsts politiski represētai personai – 1000,00 euro, pabalsts bērnam ar invaliditāti – 500,00 euro, pabalsts personai par aizgādņa pienākumu pildīšanu – 2 000,00 euro, pabalsts pacientu iemaksu segšanai – 200,00 euro, pabalsts no brīvības atņemšanas iestādes atbrīvotai personai – 480,00 euro.

2.1.3. Izdevumi neietekmē citas pašvaldības budžeta pozīcijas.

2.2. Jaunu darba vietu veidošanu saistošie noteikumi neparedz.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums rada tiešu, labvēlīgu ietekmi un pašvaldības iedzīvotāju sociālo nodrošinātību.

3.2. Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums nerada ietekmi uz vidi.

3.3. Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums nerada ietekmi uz cilvēku veselību.

3.4. Saistošo noteikumi neietekmēs uzņēmējdarbības vidi un konkurenci novadā.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Preiļu novada Labklājības pārvaldes Sociālais dienests, kura pieņemtos lēmumus un faktisko rīcību var apstrīdēt Labklājības pārvaldē. Labklājības pārvaldes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

4.2. Lai saņemtu saistošajos noteikumos minētos pabalstus, personai jāievēro procedūras posmi, kuri ir noteikti saistošajos noteikumos. Saistošie noteikumi nemaina līdzšinējo materiālo pabalstu saņemšanas kārtību.

4.3. Saistošo noteikumu īstenošana neradīs papildus izmaksas saistībā ar paredzēto pabalstu administrēšanu.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Saistošie noteikumi tiek izdoti: saskaņā ar Pašvaldību likuma 4. panta 9. daļu pašvaldību autonomā funkcija ir nodrošināt iedzīvotājiem atbalstu sociālo problēmu risināšanā, kā arī iespēju saņemt sociālo palīdzību un sociālos pakalpojumus; saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 9. pantu pašvaldībai, kuras teritorijā ir deklarētā personas dzīvesvieta, ir pienākums nodrošināt personai iespēju saņemt tās vajadzībām atbilstošus sociālos pakalpojumus un sociālo palīdzību; saskaņā ar Pašvaldību likuma 5. pantu, pašvaldībai ir tiesības savas administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēs brīvprātīgi īstenot iniciatīvas ikvienā jautājumā, ja tās nav citu institūciju kompetencē un šādu darbību neierobežo citi likumi.

5.2. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Preiļu novada Labklājības pārvaldes Sociālais dienests. Jaunu institūciju izveidi, esošo likvidāciju vai reorganizāciju saistošie noteikumi neparedz.

6.2. Saistošajos noteikumos paredzēto pabalstu izmaksu veiks Preiļu novada pašvaldības Finanšu un grāmatvedības daļa. 

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Saistošo noteikumi ir piemēroti iecerēto mērķu sasniegšanai un paredz tikai tādus pasākumus, kas nepieciešami šo mērķu īstenošanai. Saistošo noteikumu īstenošanas izmaksas ir atbilstošas to izdošanas mērķim. Noteikumi veicinās finansiāli labvēlīgāku stāvokli un samazinās nevienlīdzību, kā arī uzlabos iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

7.2. Samērīguma tests: 

7.2.1. Pašvaldība nodrošina Pašvaldību likumā noteikto funkciju izpildi;

7.2.2. Pašvaldība var noteikt citus pabalstu apmērus (labvēlīgākus pabalsta saņēmējam);

7.2.3. Pašvaldības rīcība izstrādājot saistošos noteikumus ir samērīga, atbilstoši pašvaldības finansiālajām iespējām.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Saistošo noteikumu projekta izstrāde veikta sadarbībā ar Preiļu novada Labklājības pārvaldes Sociālo dienestu.

8.2. Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai saistošo noteikumu projekts 2023. gada 15. novembrī publicēts Preiļu novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.preili.lv sadaļā Normatīvie akti – Saistošo noteikumu projekti.

8.3. Viedokļu sniegšanas termiņš – divas nedēļas no saistošo noteikumu projekta publicēšanas.

8.4. Viedokli var iesniegt, nosūtot pašvaldībai elektronisku iesniegumu uz pašvaldības e-adresi, vai elektroniski parakstītu iesniegumu uz pašvaldības e-pasta adresi dome@preili.lv, iesniedzot pašvaldības informācijas un klientu apkalpošanas centrā pašrocīgi parakstītu iesniegumu vai aizpildot iesnieguma veidlapu (pieejama kādā no pašvaldības klientu apkalpošanas centriem vai pašvaldības tīmekļvietnē sadaļā – https://www.preili.lv/lv/saistoso-noteikumu-projekti-)

8.5. Noteiktajā termiņā sabiedrības viedokļi nav saņemti.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par materiālo palīdzību Preiļu novadā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Preiļu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2023/19Pieņemts: 30.11.2023.Stājas spēkā: 11.01.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 7, 10.01.2024. OP numurs: 2024/7.34
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
348972
11.01.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"