Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Pašvaldību likumā

Izdarīt Pašvaldību likumā (Latvijas Vēstnesis, 2022, 215. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 27. pantu ar 2.1 daļu šādā redakcijā:

"(21) Šā likuma 32. panta trešajā daļā noteiktajā kārtībā sasauktā domes kārtējā sēde notiek, ja tajā piedalās vismaz trešā daļa domes deputātu."

2. Papildināt 28. pantu ar 1.1 un 1.2 daļu šādā redakcijā:

"(11) Ja domes priekšsēdētājs un domes priekšsēdētāja vietnieks ir aizkavēti pildīt savus pienākumus, ir atlaisti, atbrīvoti vai atkāpušies no amata vai likumā un pašvaldības nolikumā noteiktajā kārtībā nav sasaukta domes kārtējā sēde un nepieciešams nodrošināt pašvaldības darba nepārtrauktību, vismaz trešā daļa domes deputātu var sasaukt domes kārtējo sēdi. Domes kārtējās sēdes darba kārtību pēc deputātu pieprasījuma sagatavo pašvaldības izpilddirektors. Ja domes priekšsēdētājs un domes priekšsēdētāja vietnieks neierodas uz domes sēdi, tad sēdi vada deputāts, kurš pirmais parakstījis paziņojumu par domes sēdes sasaukšanu.

(12) Ja vismaz trešā daļa domes deputātu nav sasaukuši domes kārtējo sēdi atbilstoši šā panta 1.1 daļai mēneša laikā kopš iepriekšējās domes kārtējās sēdes, pašvaldības izpilddirektors triju darbdienu laikā sagatavo domes kārtējās sēdes darba kārtības projektu un nosūta to vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram ar lūgumu sasaukt domes kārtējo sēdi. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs triju darbdienu laikā pēc minētās informācijas saņemšanas sasauc domes kārtējo sēdi, nosakot tās darba kārtību, norises laiku un vietu. Ja domes priekšsēdētājs un domes priekšsēdētāja vietnieks neierodas uz domes sēdi, domes sēdes vadītāju no sava vidus ieceļ klātesošie domes deputāti."

3. Izteikt 32. pantu šādā redakcijā:

"32. pants. Atkārtotas domes sēdes sasaukšana

(1) Ja uz domes sēdi deputāti nav ieradušies šā likuma 27. panta otrajā daļā minētajā skaitā, sēdes vadītājs sasauc atkārtotu:

1) domes kārtējo sēdi - ne agrāk kā pēc septiņām un ne vēlāk kā pēc 14 dienām, ja nepieciešams, papildinot sēdes darba kārtību;

2) domes ārkārtas sēdi - ne vēlāk kā nākamajā darbdienā sēdes darba kārtībā iekļauto jautājumu izskatīšanai.

(2) Sasaucot atkārtotu domes sēdi, par tās darba kārtību, norises laiku un vietu sēdes vadītājs informē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru, norādot arī tās domes sēdes darba kārtību, norises laiku un vietu, uz kuru neieradās nepieciešamais domes deputātu skaits.

(3) Ja uz atkārtotu domes kārtējo sēdi deputāti nav ieradušies šā likuma 27. panta otrajā daļā minētajā skaitā, sēdes vadītājs sasauc nākamo atkārtoto domes kārtējo sēdi, ievērojot šā panta pirmajā un otrajā daļā noteikto kārtību.

(4) Ja domes priekšsēdētājs un domes priekšsēdētāja vietnieks nesasauc atkārtotu domes kārtējo sēdi saskaņā ar šā panta pirmo vai trešo daļu, to var sasaukt vismaz trešā daļa domes deputātu. Domes sēdi vada deputāts, kurš pirmais parakstījis paziņojumu par domes sēdes sasaukšanu.

(5) Ja domes priekšsēdētājs un domes priekšsēdētāja vietnieks šā panta trešajā daļā minētajā gadījumā nesasauc atkārtotu domes kārtējo sēdi, to var sasaukt arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs. Pašvaldības izpilddirektors triju darbdienu laikā sagatavo domes kārtējās sēdes darba kārtības projektu un nosūta to vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram ar lūgumu sasaukt domes kārtējo sēdi. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs triju darbdienu laikā pēc minētās informācijas saņemšanas sasauc domes kārtējo sēdi, nosakot tās darba kārtību, norises laiku un vietu. Ja domes priekšsēdētājs un domes priekšsēdētāja vietnieks neierodas uz atkārtoto domes kārtējo sēdi, domes sēdes vadītāju no sava vidus ieceļ klātesošie domes deputāti.

(6) Šā panta trešajā daļā noteiktajā kārtībā sasauktajā nākamajā atkārtotajā domes kārtējā sēdē neskata pašvaldības nolikumu, ilgtspējīgas attīstības stratēģiju, attīstības programmu, teritorijas plānojumu un to grozījumus, šā likuma 10. panta pirmās daļas 11. un 12. punktā minētos jautājumus, jautājumus par pašvaldības iestāžu vadītāju iecelšanu amatā, kā arī jautājumu par deputāta pilnvaru anulēšanu. Dome lēmumu pieņem ar klātesošo domes deputātu balsu vairākumu."

4. Izteikt 36. panta otrās daļas otro teikumu šādā redakcijā:

"Pašvaldības noteikto domes lēmuma projekta virzības kārtību var neievērot attiecībā uz domes ārkārtas sēdē, kā arī šā likuma 28. panta 1.1 vai 1.2 daļā vai 32. pantā minētajā domes kārtējā sēdē izskatāmu lēmuma projektu vai lēmuma projektu par pašvaldības domes vai administrācijas amatpersonas ievēlēšanu (iecelšanu) vai atcelšanu (atstādināšanu)."

Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Likums Saeimā pieņemts 2023. gada 6. decembrī.

Valsts prezidents E. Rinkēvičs

Rīgā 2023. gada 13. decembrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Pašvaldību likumā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 06.12.2023.Stājas spēkā: 14.12.2023.Tēma: Pašvaldības; Nekustamais īpašums, būvniecība; Konstitucionālās tiesībasPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 241, 13.12.2023. OP numurs: 2023/241.6
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Skaidrojumi
348229
14.12.2023
84
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"