Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2023/34

2023. gada 30. novembrī
Par zvejas rīku limita daļas nodalīšanu pašpatēriņa zvejai
APSTIPRINĀTI
ar Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes
30.11.2023. sēdes lēmumu Nr. 1069 (prot. Nr. 14 77. §)


Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2009. gada 30. novembra
noteikumu Nr. 1375 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to
izmantošanas kārtību piekrastes ūdeņos
" 8.1. apakšpunktu un 5.² punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka pašpatēriņa zvejai noteikto zvejas rīka limita daļu un kritērijus piekrastes zvejas limitu sadalei pašpatēriņa zvejniekiem, kas ir vienas mājsaimniecības locekļi.

2. Nodalīt pašpatēriņa zvejai zvejas rīka limita daļu (Pielikums) no Dienvidkurzemes novada pašvaldībai noteiktā kopējā zvejas limita.

3. Uz piekrastes zvejas limitu var pretendēt viens vienas mājsaimniecības loceklis, t.i., viena no īpašumā deklarētām personām.

4. Pašpatēriņa zvejai zvejas rīki Dienvidkurzemes novada pašvaldības Baltijas jūras piekrastē tiek iedalīti administratīvās teritorijas teritoriālās vienībās deklarētiem pretendentiem.

5. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2024. gada 1. janvārī.

Dienvidkurzemes novada pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Priedols
Pielikums
Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes
2023. gada 30. novembra Dienvidkurzemes novada
pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2023/34
"Par zvejas rīku limita daļas nodalīšanu pašpatēriņa zvejai"
Nodalīto zvejas rīku daļu sadalījums pašpatēriņa zvejai Dienvidkurzemes novada pašvaldības Baltijas jūras piekrastes teritoriālās vienībās

Pagasts / pilsēta

Lucīšu murdi

Zivju tīkli

Reņģu tīkli

Zivju āķi

Nīcas pagasts

1

11

8

300

Sakas pag. un Pāvilosta

1

11

3

200

Vērgales pagasts

1

4

1

200

Medzes pagasts

-

1

-

-

Rucavas pagasts

-

9

3

200

Kopā 5 % no pašvaldībai noteiktā limita

3

36

15

900

Paskaidrojuma raksts
Dienvidkurzemes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2023/34 "Par zvejas rīku limita daļas nodalīšanu pašpatēriņa zvejai"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir nodalīt pašpatēriņa zvejai noteikto zvejas rīka limita daļu, noteikt kritērijus piekrastes zvejas limitu sadalei pašpatēriņa zvejniekiem, kas ir vienas mājsaimniecības locekļi.

Noteikumu izdošanu paredz:

Ministru kabineta 2009. gada 30. novembra noteikumi Nr. 1375 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību piekrastes ūdeņos" 8.1. apakšpunktu un 5.² punktu.

Dienvidkurzemes novada pašvaldībai noteikumi nepieciešami, jo komerciālo zvejnieku pieprasījums ir liels, līdz ar to pašpatēriņa zvejai, ievērojot, ka komerczvejniekiem ir priekšroka, nepietiek zvejas rīki zvejai piekrastes ūdeņos.

Lai nodrošinātu pašpatēriņa zvejnieku pieprasījumus pēc iespējas plašākam zvejnieku lokam, nepieciešamas ierobežot vienas mājsaimniecības locekļu tiesības.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Šo saistošo noteikumu ietekme uz pašvaldības budžetu nav.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošie noteikumi neierobežo uzņēmējdarbības aktivitātes un komersantu, kas nodarbojas ar zvejniecību, konkurētspēju; saistošajos noteikumos noteiktā kārtība nodrošinās personām, kuras nodarbojas ar zvejniecību, vienlīdzīgas tiesības un iespējas izmantot piekrastes zvejas limitus.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošie noteikumi nemaina iepriekš noteikto zvejas rīku saņemšanas kārtību. Informāciju par to piemērošanu nodrošina Dienvidkurzemes novada pašvaldības iestāde "Pašvaldības administrācija".
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Sakarā ar saistošo noteikumu izpildi tiks noteikti jauni uzdevumi esošajiem darbiniekiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildē nav paredzēts izveidot jaunu institūciju. Pretendentu pieprasījumus apkopos Administratīvā daļa, bet lēmumu par zvejas rīku piešķiršanu pieņems dome.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Nosakot pašpatēriņa zvejas limitus, kas nepārsniedz 5 % no kopējā piešķirta zvejas limita, tiek ievērots samērīgums starp komerczvejniekiem un pašpatēriņa zvejniekiem.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 2023. gada 19. oktobrī publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.dkn.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu viedokļu sniegšanai līdz 2023. gada 2. novembrim.

Sabiedrības viedokļi, priekšlikumi vai iebildumi netika saņemti.

Dienvidkurzemes novada pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Priedols
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par zvejas rīku limita daļas nodalīšanu pašpatēriņa zvejai Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Dienvidkurzemes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2023/34Pieņemts: 30.11.2023.Stājas spēkā: 01.01.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 234, 04.12.2023. OP numurs: 2023/234.23
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
347878
01.01.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"