Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 19

Siguldā 2023. gada 21. septembrī

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 18. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Siguldas novada pašvaldības nolikums"

APSTIPRINĀTI
ar Siguldas novada pašvaldības domes
2023. gada 21. septembra lēmumu
(prot. Nr. 14, 8. §)

Izdoti, pamatojoties uz Pašvaldību likuma
10. panta pirmās daļas 1. punktu un 49. pantu

1. Izdarīt Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 18. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Siguldas novada pašvaldības nolikums" (turpmāk - nolikums) šādus grozījumus:

1.1. Svītrot nolikuma 13.5. apakšpunktu.

1.2. Papildināt nolikuma 21. punktu ar 21.39. apakšpunktu šādā redakcijā:

"21.39. Siguldas novada attīstības aģentūra.".

1.3. Svītrot nolikuma 22. punktu.

1.4. Svītrot nolikuma 23.8. apakšpunktu.

1.5. Svītrot nolikuma 23.10. apakšpunktu.

1.6. Izteikt nolikuma 77. punktu šādā redakcijā:

"77. Pašvaldības iedzīvotājiem un citām personām, kuras ir klāt domes sēdē, nav tiesību piedalīties debatēs un traucēt sēdes gaitu. Pašvaldības iedzīvotājiem, kuri pārstāv kolektīvā iesnieguma iesniedzējus, ir izņēmuma tiesības piedalīties kolektīvā iesnieguma apspriešanā (debatēs) domes sēdē, kurā tiek skatīts minētais kolektīvais iesniegums.".

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja L. Sausiņa

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 21. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 19 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 18. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Siguldas novada pašvaldības nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Par Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 18. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 8 "Siguldas novada pašvaldības nolikums" ir saņemts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas 19.06.2023. atzinums Nr. 1-18/3472, kurā ministrija aicina pašvaldību:

1.1.1. piemērojot nolikuma 13.3. apakšpunktu piemērot to sašaurināti, atbilstoši tā tiesiskajam tvērumam, proti, domes priekšsēdētājs izskata tikai pašvaldības domē saņemto korespondenci, kas tai piekritīga saskaņā ar pašvaldības domes kompetenci un izdara rezolūcijas, neattiecinot nolikuma 13.3. apakšpunktu uz visu pašvaldībā saņemto kompetenci;

1.1.2. rast iespēju precizēt nolikuma 77. punktu, lai tā tvērums nepārprotami nodrošinātu tiem pašvaldības iedzīvotājiem, kuri pārstāv kolektīvā iesnieguma iesniedzējus, izņēmuma tiesības piedalīties kolektīvā iesnieguma apspriešanā (debatēs) domes sēdē, kurā tiek skatīts minētais kolektīvais iesniegums, ņemot vērā Pašvaldību likuma 57. panta otro daļu, kas noteic, ka persona, kura ir pilnvarota pārstāvēt kolektīvā iesnieguma iesniedzējus, ir tiesības domes noteiktajā kārtībā ziņot par kolektīvo iesniegumu domes sēdē, kurā tas tiek izskatīts, kā arī piedalīties tā apspriešanā (debatēs).

2. Tāpat konstatējams, ka pašvaldība vairs nav kapitāldaļu turētāja šādās kapitālsabiedrībās:

2.1. sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Limbažu slimnīca";

2.2. akciju sabiedrība "CATA".

3. Ar pašvaldības domes 2023. gada 15. jūnija sēdes lēmumu "Par Siguldas novada pašvaldības aģentūras "Siguldas Attīstības aģentūra" likvidāciju un pašvaldības iestādes "Siguldas novada Attīstības aģentūra" izveidi" (prot. Nr. 9, 1. §) nolemts reorganizēt Siguldas novada pašvaldības aģentūru "Siguldas Attīstības aģentūra" par iestādi "Siguldas novada attīstības aģentūra", likvidējot Siguldas novada pašvaldības aģentūru "Siguldas Attīstības aģentūra", vienlaikus nosakot, ka reorganizācija pabeidzama līdz 2023. gada 31. augustam. Iestāde "Siguldas novada attīstības aģentūra" uzsāk darbu ar 2023. gada 1. septembri. Ar pašvaldības domes 2023. gada 24. augusta sēdes lēmumu "Par Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 12. augusta saistošo noteikumu Nr. 4 "Siguldas novada pašvaldības aģentūras "Siguldas attīstības aģentūra" nolikums" atzīšanu par spēku zaudējušiem" (prot. Nr. 13, . §) (turpmāk - aģentūras saistošie noteikumi) lemt par aģentūras saistošo noteikumu atzīšanu par spēku zaudējušies ar 2023. gada 1. septembri. Tāpat ar pašvaldības domes 2023. gada 24. augusta sēdes lēmumu "Par Siguldas novada pašvaldības domes saistošo noteikumu "Par Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 16. jūnija saistošo noteikumu Nr. 28 "Par Siguldas novada pašvaldības aģentūras "Siguldas Attīstības aģentūra" maksas pakalpojumiem" atzīšanu par spēku zaudējušiem" apstiprināšanu" (turpmāk - aģentūras maksas pakalpojumu saistošie noteikumi (prot. Nr. 13, . §) lemts par aģentūras maksas pakalpojumu saistošo noteikumu atzīšanu par spēku zaudējušiem ar 2023. gada 1. septembri. Attiecīgi, nepieciešams precizēt nolikumu, svītrojot tā 22. punktu, kas noteic: "22. Pašvaldībā ir izveidota pašvaldības aģentūra "Siguldas Attīstības aģentūra", kuras struktūra noteikta tās nolikumā.", vienlaikus papildinot nolikuma 21. punktu, kas noteic pašvaldības funkciju realizēšanai pašvaldības domes izveidotās iestādes, ar 21.39. apakšpunktu, papildinot ar iestādi "Siguldas novada attīstības aģentūra".

4. Lai vienkāršotu atvaļinājuma piešķiršanu domes priekšsēdētājam, domes priekšsēdētāja vietniekiem, ņemot vērā, ka šīs aktivitātes tiek realizētas ievērojot normatīvajos aktos noteikto kārtību, tai skaitā Darba likumā, Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā noteikto, kā arī to, ka Pašvaldību likums nenoteic šos jautājumus kā domes ekskluzīvo kompetenci (kā jautājumus, par kuriem lēmums obligāti būtu jāpieņem domei), vienlaikus, ņemot vērā to, ka Pašvaldību likuma 29. panta otrā daļa, kas regulē domes ārkārtas sēdes sasaukšanu, paredz pamatot ierosinātā jautājuma steidzamību, sasaucot domes ārkārtas sēdi, kā arī ņemot vērā nolikumā 16.1.2. un 17.1.2. apakšpunktu, kas noteic laika periodu, kad iepriekš neparedzētos domes priekšsēdētāja prombūtnes gadījumos (..) bez īpaša pilnvarojuma attiecīgajā laika periodā visā kalendārā gada laikā domes priekšsēdētāja vietnieki pilda domes priekšsēdētāja pienākumus, nepieciešams svītrot nolikuma 13.5. apakšpunktu, kas noteic domes priekšsēdētāja kompetenci izdot rīkojumu par domes priekšsēdētāja vietnieka komandējumiem un atvaļinājumiem, vienlaikus precizējot pašvaldības domes 2023. gada 2. februāra nolikumu "Par Siguldas novada pašvaldības domes deputātu atlīdzību un sociālajām garantijām" (prot. Nr. 2, 3. §), nosakot kārtību domes priekšsēdētāja, priekšsēdētāju vietnieku atvaļinājuma, darba braucienu vai komandējumu piešķiršanai.

5. Ministru kabineta 2009. gada 3. februāra noteikumu Nr. 108 "Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi" 186. punkts noteic: "186. Lai izdarītu grozījumus pašvaldību saistošajos noteikumos, sagatavo pašvaldību saistošo noteikumu grozījumu projektu.".

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze nav ietekmes uz ieņēmumu daļu, netiek samazināta vai palielināta izdevumu daļa.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. sociālā ietekme - nav ietekmes;

3.2. ietekme uz vidi - nav ietekmes;

3.3. ietekme uz iedzīvotāju veselību - nav ietekmes;

3.4. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā - nav ietekmes;

3.5. ietekme uz konkurenci - nav tiešas ietekmes.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā - Siguldas novada pašvaldības centrālā pārvalde;

4.2. saistošo noteikumu projekts neparedz obligātas papildu darbības privātpersonām;

4.3. saistošo noteikumu projekts neparedz izmaksas saimnieciskās darbības veicējiem, fiziskajām personām, nevalstiskā sektora organizācijām un budžeta finansētām institūcijām administratīvo procedūru veikšanai.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Nav būtiskas ietekmes uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildē jauno institūciju izveidi neparedz.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Ar saistošajiem noteikumiem noteiktās prasības ir samērīgas attiecībā pret ieguvumiem, ko sniedz saistošo noteikumu mērķa sasniegšana.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 28.08.2023. publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.sigulda.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu viedokļu sniegšanai līdz 11.09.2023.

8.2. Norādītajā termiņā sabiedrības pārstāvju priekšlikumi un iebildumi nav saņemti.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja L. Sausiņa

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 18. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Siguldas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Siguldas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 19Pieņemts: 21.09.2023.Stājas spēkā: 29.09.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 188, 28.09.2023. OP numurs: 2023/188.37
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
345880
29.09.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"