Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Rēzeknes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 8

Rēzeknē 2023. gada 7. septembrī
Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu atlīdzināšanas kārtību izglītojamajiem Rēzeknes novadā
Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu,
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14. panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija noteikumu Nr. 414
"Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi" 17. punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Rēzeknes novada pašvaldības (turpmāk arī – pašvaldība) vispārējās izglītības iestāžu izglītojamie (turpmāk – izglītojamie) ir tiesīgi izmantot braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā, un kārtību, kādā pašvaldība izglītojamajiem kompensē transporta izdevumus.

2. Pašvaldība piešķir braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā un kompensē transporta izdevumus no izglītojamā faktiskās dzīvesvietas Latvijas Republikas teritorijā (turpmāk – dzīvesvieta) līdz pašvaldības vispārējās izglītības iestādei un atpakaļ atbilstoši šajos saistošajos noteikumos noteiktajam.

3. Braukšanas maksas atvieglojumu un transporta izdevumu atlīdzināšanas kārtībai tiek noteikta šāda prioritārā secība:

3.1. pašvaldības organizētā izglītojamo pārvadājuma (turpmāk – pašvaldības transports) lietošana vai sabiedriskā transporta biļešu kompensēšana;

3.2. personiskā transporta lietošanas izdevumu kompensēšana.

4. Saistošie noteikumi attiecas uz pirmsskolas izglītības iestāžu izglītojamajiem obligātajā izglītības vecumā par visu kalendāra gadu, izņemot periodu, kad pirmsskolas izglītības iestāde vai iestāde, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu, ir slēgta.

5. Saistošie noteikumi attiecas uz pamatizglītības un vidējās izglītības iestāžu izglītojamajiem par Ministru kabineta noteikto mācību gada laiku, kā arī, ja sestdienā vai svētdienā mācību gada laikā izglītojamais dodas uz/no skolas internātu vai dienesta viesnīcu.

6. Izglītojamo no 5 (piecu) līdz 7 (septiņu) gadu vecumam transportlīdzeklī pavada vecāki vai tā likumiskais pārstāvis, (turpmāk – vecāki), vai vecāku pilnvarota persona, ne jaunāka par 13 (trīspadsmit) gadiem.

7. Pašvaldības transportu nodrošina arī pavadošajām personām, kas veic izglītojamā līdz 7 (septiņiem) gadiem vai invalīda pavadīšanu.

II. Braukšanas maksas atvieglojumu piemērošana sabiedriskajā transportā

8. Sabiedriskā transporta izmantošanas kompensācijām tiek noteikti šādi kompensāciju veidi:

8.1. iegādājoties braukšanas mēnešbiļeti;

8.2. iegādājoties braukšanas biļetes katru dienu.

9. Braukšanas izdevumi tiek kompensēti sekojoši:

9.1. vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestādes izglītojamajiem, kuru dzīvesvieta ir deklarēta novada teritorijā, braukšanas izdevumus, kas saistīti ar braucienu mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei novada pašvaldības teritorijā un atpakaļ 100 % apmērā nedēļas pirmajā dienā par braucienu uz izglītības iestādi un pēdējā mācību dienā par braucienu atpakaļ, ja izglītojamais dzīvo izglītības iestādes internātā un izmanto sabiedriskos transporta līdzekļus, kas pārvadā pasažierus reģionālajā starppilsētu un vietējās nozīmes maršrutos;

9.2. vispārējās izglītības iestādes, kura realizē pamatizglītības programmu (-as), izglītojamajiem, kuru dzīvesvieta ir deklarēta novada teritorijā, braukšanas izdevumus ar sabiedrisko transportu, kas saistīti ar braucienu mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz vispārējās pamata izglītības iestādei, kura realizē pamatizglītības programmu (-as), un kura atrodas Rēzeknes pilsētas pašvaldības teritorijā, un atpakaļ 50 % apmērā gadījumos, ja līdz novada vispārējās izglītības iestādei, kura realizē pamatizglītības programmu (-as), nav organizēts pašvaldības transports, bet Rēzeknes pilsētas vispārējās izglītības iestāde, kura realizē pamatizglītības programmu (-as), ir tuvākā pēc attāluma no izglītojamā dzīvesvietas. Kompensācija netiek izmaksāta gadījumos, ja līdz vispārējās izglītības iestādei, kura realizē pamatizglītības programmu (-as), un kura atrodas Rēzeknes pilsētas pašvaldības teritorijā, tiek organizēts pašvaldības transports;

9.3. vispārējās vidējās izglītības iestādes izglītojamajiem, kuru dzīvesvieta ir deklarēta novada teritorijā, braukšanas izdevumus, kas saistīti ar braucienu mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz vispārējās vidējās izglītības iestādei ar sabiedrisko transportu, kas atrodas citas pašvaldības teritorijā, un atpakaļ 100 % apmērā gadījumos, ja līdz tuvākajai vispārējās vidējās izglītības iestādei nav organizēts pašvaldības transports, bet citas pašvaldības vispārējās vidējās izglītības iestāde ir tuvākā pēc attāluma no izglītojamā dzīvesvietas;

9.4. vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestādes izglītojamiem 100 % apmērā, ja izglītojamā dzīvesvieta ir deklarēta citā, ar Rēzeknes novada pašvaldības teritoriju robežojošajā pašvaldībā, bet izglītības iestāde ir Rēzeknes novada pašvaldības izglītības iestāde.

10. Pašvaldības iestādēm – apvienību pārvaldēm (turpmāk – pārvalde) – ir tiesības:

10.1. iegādāties sabiedriskā transporta braukšanas mēnešbiļetes un izsniegt tās vispārizglītojošo izglītības iestāžu izglītojamiem;

10.2. apmaksāt iesniegtās braukšanas biļetes.

III. Nosacījumi personiskā transporta lietošanas izdevumu kompensēšanai

11. Personiskā transportlīdzekļa lietošanas izdevumu kompensācija šajos saistošajos noteikumos noteiktajos gadījumos attiecas uz Rēzeknes novadā faktiski dzīvojošajiem vispārējās izglītības iestāžu izglītojamajiem.

12. Personiskā transportlīdzekļa lietošanas izdevumi netiek kompensēti, ja konkrētajā maršrutā pašvaldība nodrošina pašvaldības transportu vai ir iespējams izmantot sabiedrisko transportu.

13. Personiskā transportlīdzekļa lietošanas izdevumu kompensācija attiecas uz izglītības iestāžu izglītojamajiem, nodrošinot izglītojamo nokļūšanu līdz tuvākajai pašvaldības izglītības iestādei, kurā realizē attiecīgā posma (pirmsskolas, pamatizglītības vai vidējās izglītības) izglītības programmu.

14. Personiskā transporta lietošanas izdevumi netiek kompensēti, ja attālums no faktiskās dzīvesvietas līdz sabiedriskā transporta pieturai vai izglītības iestādei ir mazāks:

14.1. par 2 (divi) km – izglītojamajiem no 5 (piecu) gadu vecuma līdz 1. klasei;

14.2. par 3 (trīs) km – 2.–9. klašu izglītojamajiem;

14.3. par 5 (pieci) km – 10.–12. klašu izglītojamajiem.

15. Šie paši attālumi attiecīgajiem izglītojamo vecumposmiem attiecas arī uz pašvaldības transporta nodrošināšanu.

16. Vienas ģimenes ietvaros personiskā transporta lietošanas izdevumi tiek kompensēti par vienu braucienu no dzīvesvietas līdz sabiedriskā transporta pieturai vai pašvaldības transporta pieturvietai un atpakaļ dienā, ievērojot šo noteikumu 14. punktā noteiktos attālumus.

IV. Braukšanas maksas atvieglojumu piemērošanas un transporta izdevumu atlīdzināšanas kārtība

17. Lai saņemtu braukšanas maksas atvieglojumus vai segtu transporta izdevumus, vecākiem pirms mācību gada sākuma līdz 20. augustam jāiesniedz attiecīgajā pārvaldē atbilstoši izglītojamā dzīvesvietai iesniegumu (1. pielikums), norādot, kāds braukšanas pakalpojuma veids ir nepieciešams. Gadījumos, ja mācību gada laikā tiek mainīta izglītība iestāde, vai radusies pakalpojuma nepieciešamība, iesniegums tiek iesniegts nekavējoties.

18. Izglītojamo vecāki līdz katra mēneša 7. datumam iesniedz iesniegumu par iepriekšējā mēneša braukšanas izdevumu atlīdzināšanu (2. pielikums un 3. pielikums) attiecīgajā pārvaldē pēc savas dzīvesvietas.

19. Biļešu tekstam jābūt skaidri salasāmam, kompensācija par nesalasāmām biļetēm netiek izmaksāta.

20. Personiskā transportlīdzekļa lietošanas izdevumu (degvielas) kompensācijas saņemšanai, iesniedzot iesniegumu pirmo reizi, pārvaldē jāiesniedz arī transporta līdzekļa reģistrācijas apliecības kopija, autovadītāja apliecības kopija, kā arī ar pārvaldes vadītāju ir jāsaskaņo maršruts. Iesniedzot ikmēneša iesniegumu par degvielas izdevumu atlīdzināšanu, iesniegumam ir jāpievieno attaisnojuma dokumenti par degvielas iegādi.

21. Personiskā transportlīdzekļa lietošanas izdevumu (degvielas) kompensācijas apmērs tiek aprēķināts atbilstoši izglītojamā nogādāšanai no dzīvesvietas līdz iestādei vai pieturvietai un atpakaļ nobrauktajam kilometru skaitam vienu reizi dienā un reizinot to ar izglītības iestādes apmeklējumu skaitu mēnesī, kā arī ņemot vērā degvielas patēriņa normu. Degvielas patēriņa norma ir 8 (astoņi) litri uz 100 (simts) km.

22. Attālums personiskā transportlīdzekļa kompensācijas aprēķinam līdz sabiedriskā transporta pieturvietai vai izglītības iestādei tiek mērīts, pārvietojoties pa māju ceļiem, pašvaldības ceļiem, valsts autoceļiem un ielām.

23. Kompensācijas izmaksu līdz katra mēneša pēdējai darba dienai veic attiecīgā pārvalde, bet braukšanas mēnešbiļetes izsniedz līdz 1. datumam.

24. Saistošo noteikumu izpildi nodrošina pārvalžu vadītāji.

25. Pārvalžu vadītāju pieņemtos lēmumus un/vai faktisko rīcību var apstrīdēt normatīvajos aktos noteiktā kārtībā pašvaldībā.

V. Noslēguma jautājums

26. Ar šo saistošo noteikumu stāšanās spēkā brīdi atzīt par spēku zaudējušiem Rēzeknes novada domes 2021. gada 15. jūlija saistošos noteikumus Nr. 3 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu atlīdzināšanas kārtību izglītojamajiem Rēzeknes novadā".

Rēzeknes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Švarcs
1. pielikums
Rēzeknes novada domes 2023. gada 7. septembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 8
  

apvienības pārvaldes vadītājam

   
  (vecāka vārds, uzvārds)
   
  (dzīves vietas adrese, tālrunis)

IESNIEGUMS
braukšanas izdevumu kompensācijas saņemšanai

Lūdzu kompensēt braukšanas izdevumus par mana dēla/meitas ,
 (skolēna vārds, uzvārds) 
    
personas kods , nokļūšanu uz 
  
 un atpakaļ no tās
(izglītības iestādes nosaukums) 

• pēc iesniegtajām braukšanas biļetēm vai izsniedzot brīvbiļeti;

• kompensējot degvielas izdevumus.

Sabiedriskā transporta maršruts: .

Braukšanas attālums no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei __________ km.

Braukšanas izdevumu kompensācijas saņēmējs: .
 (vārds, uzvārds, personas kods) 
  
Kompensāciju par braukšanas izdevumiem vēlos saņemt: 
  
 .
(norādīt kasi vai norēķinu kontu kredītiestādē) 

Vecāka paraksts ____________________________

20__. gada __.____________________

2. pielikums
Rēzeknes novada domes 2023. gada 7. septembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 8
  

apvienības pārvaldes vadītājam

   
  (vecāka vārds, uzvārds)
   
  (dzīves vietas adrese, tālrunis)

IESNIEGUMS

Lūdzu atmaksāt braukšanas izdevumus par ,
 (skolēna vārds, uzvārds) 
    
personas kods , nokļūšanu uz 
  
 un atpakaļ no tās, saskaņā ar iesniegtajām
(izglītības iestādes nosaukums) 
braukšanas biļetēm. 
   
Sabiedriskā transporta maršruts: .
Braukšanas izdevumu saņēmējs: .
  
Kompensāciju par braukšanas izdevumiem vēlos saņemt: 
  
 .
(norādīt kasi vai norēķinu kontu kredītiestādē) 

Vecāka paraksts ____________________________

20__. gada __.____________________

3. pielikums
Rēzeknes novada domes 2023. gada 7. septembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 8
  

apvienības pārvaldes vadītājam

   
  (vecāka vārds, uzvārds)
   
   
  (dzīves vietas adrese, tālrunis)

iesniegums

Lūdzu atmaksāt braukšanas izdevumus par mana dēla/meitas
 , personas kods 
(vārds, uzvārds)  
  
nokļūšanu uz 
 (izglītības iestādes nosaukums)
un atpakaļ no tās, ņemot vērā nobraukto kilometru skaitu maršrutā: 
 .
  
Braukšanas izdevumu saņēmējs: 
 (vārds, uzvārds)
 
Kompensāciju par braukšanas izdevumiem vēlos saņemt
 
 
(norādīt vietējās pārvaldes kasi vai norēķinu kontu kredītiestādē)

Vecāka paraksts________________________________

 _______. gada___._________________

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu atlīdzināšanas kārtību izglītojamajiem Rēzeknes novadā"
Paskaidrojuma raksta sadaļaNorādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir noteikt kārtību, kādā Rēzeknes novada pašvaldības (turpmāk arī – pašvaldība) vispārējās izglītības iestāžu izglītojamie (turpmāk – izglītojamie) ir tiesīgi izmantot braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā, un kārtību, kādā pašvaldība izglītojamajiem kompensē transporta izdevumus.

1.2. 2023. gada 1. janvārī stājies spēkā Pašvaldību likums.

Atbilstoši Pašvaldību likuma Pārejas noteikumu 6. punktam, dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību Pašvaldību likumam un izdod jaunus saistošos noteikumus atbilstoši Pašvaldību likumā ietvertajam pilnvarojumam. Līdz jaunu saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2024. gada 30. jūnijam piemērojami uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdotie saistošie noteikumi, ciktāl tie nav pretrunā ar Pašvaldību likumu.

1.3. Šobrīd kārtību, kādā kārtību, kādā Rēzeknes novada pašvaldības (turpmāk arī – pašvaldība) vispārējās izglītības iestāžu izglītojamie (turpmāk – izglītojamie) ir tiesīgi izmantot braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā, un kārtību, kādā pašvaldība izglītojamajiem kompensē transporta izdevumus nosaka Rēzeknes novada domes 2021. gada 15. jūlija saistošie noteikumi Nr. 3 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu atlīdzināšanas kārtību izglītojamajiem Rēzeknes novadā", turpmāk - Saistošie noteikumi Nr. 3, (publicēti 27.08.2021., stājušies spēkā 28.08.2021.).

1.4. Pašvaldību likuma 4. panta pirmā daļa nosaka pašvaldības autonomās funkcijas, tai skaitā 4. apakšpunktā nosakot, ka pašvaldības pienākums ir gādāt par iedzīvotāju izglītību, tostarp nodrošināt iespēju iegūt obligāto izglītību un gādāt par pirmsskolas izglītības, vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības, interešu izglītības un pieaugušo izglītības pieejamību. Atbilstoši Pašvaldību likuma 4. panta trešajai daļai autonomo funkciju izpildi atbilstoši savai kompetencei organizē un par to atbild pašvaldība. Pašvaldību likuma 44. panta otrā daļa dod tiesības pašvaldībai izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību. Savukārt, Pašvaldības likuma 44. panta trešā daļa nosaka, ka saistošajos noteikumos, kuri nodrošina pašvaldības autonomo funkciju izpildi, var paredzēt pašvaldības tiesības izdot tiesiskus pienākumus nosakošus administratīvos aktus, ciktāl tie nepieciešami saistošajos noteikumos ietverto normu īstenošanai.

Atbilstoši Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14. panta trešajai daļai pašvaldībām ir tiesības noteikt braukšanas maksas atvieglojumus savā administratīvajā teritorijā, ja ar šo braukšanas maksas atvieglojumu noteikšanu pārvadātājam radītos zaudējumus pilnībā kompensē no pašvaldības budžeta.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija noteikumu Nr. 414 "Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi" 17. punktu, šo noteikumu 12. un 13. punktā minēto kategoriju pasažieri biļeti iegādājas par pilnu maksu, un braukšanas izdevumus viņiem pašvaldības noteiktajā kārtībā sedz no attiecīgās pašvaldības budžeta.

1.5. Saistošie noteikumi Nr.3 izdošanas tiesiskais pamats ietver atsauci uz spēku zaudējušā likuma "Par pašvaldībām" normām, tāpēc ir nepieciešams izdot jaunus saistošos noteikumus. Ņemot vērā iepriekšminēto normatīvo aktu regulējumu, citu iespējamo alternatīvu nav, lai noteiktu tiesisko regulējumu minētajā jautājumā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. Saistošo noteikumu "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu atlīdzināšanas kārtību izglītojamajiem Rēzeknes novadā" īstenošana neietekmē pašvaldības budžets ieņēmumu un izdevumu daļas palielināšanos vai samazināšanos. Izmaiņas paredzētas plānotā budžeta ietvaros.

2.2. Saistošo noteikumu īstenošanai nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide vai esošo institūciju kompetences paplašināšana.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme – saistošie noteikumi neietekmē cilvēku dzīvesveidu, kultūru, labsajūtu, sabiedrību kopumā. Netieši atvieglojumu izmantošana palielina sabiedriskajā transportā pārvadāto pasažieru skaitu, veicina sabiedriskā transporta pieejamību un tā efektīvāku izmantošanu.

3.2. Ietekme uz vidi – ar saistošo noteikumu īstenošanu netiek izraisītas tiešas vai netiešas pārmaiņas vidē.

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību – saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs cilvēku veselību.

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā saistošie noteikumi neskars.

3.5. Ietekme uz konkurenci – saistošo noteikumu īstenošana neatstās ietekmi uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos privātpersonas var vērsties Rēzeknes novada pašvaldības Centrālās pārvaldes Izglītības un sporta pārvaldē, vispārējā izglītības iestādē vai pašvaldības iestādēs – apvienību pārvaldēs – un to teritoriālajās vienībās, personīgi vai rakstot uz elektronisko pasta adresi: info@rezeknesnovads.lv.

4.2. Saistošie noteikumi neietekmē un nemaina iepriekš noteiktās administratīvās procedūras.

4.3. Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Saistošie noteikumi neietekmē pašvaldības autonomo funkciju izpildi.

5.2. Papildu cilvēkresursu iesaiste saistošo noteikumu īstenošanā netiek paredzēta.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildē iesaistītas Rēzeknes novada Centrālās pārvaldes struktūrvienības: "Izglītības un sporta pārvalde", "Finanšu un grāmatvedības nodaļa", pašvaldības iestādes – apvienību pārvaldes. Braukšanas maksas atvieglojumus izglītojamie var izmantot – sabiedriskajā transportā, izmantojot mēnešbiļeti vai veicot samaksu un pēc tam iesniedzot iesniegumu attiecīgajā iestādē – apvienības pārvaldē.

6.2. Izpildei nepieciešamie resursi tiek paredzēti pašvaldības budžeta ietvaros, papildu resursi nav nepieciešami.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Saistošie noteikumi "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu atlīdzināšanas kārtību izglītojamajiem Rēzeknes novadā" ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai.

7.2. Pašvaldības izraudzītais līdzeklis saistošo noteikumu "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu atlīdzināšanas kārtību izglītojamajiem Rēzeknes novadā" izdošana ir piemērots leģitīmā mērķa sasniegšanai, nav citu saudzējošāku līdzekļu, lai sasniegtu leģitīmo mērķi un pašvaldības rīcība ir atbilstoša, jo nodrošina savā administratīvajā teritorijā braukšanas maksas atvieglojumu noteikšanu pašvaldības izglītības iestādēs ar ārējā normatīvā akta spēku.

Ar saistošajiem noteikumiem pašvaldība nosaka braukšanas maksas atvieglojumus un transporta izdevumu atlīdzināšanas kārtību noteiktai pasažieru grupai – izglītojamajiem, kuriem pašvaldības ieskatā braukšanas maksas atvieglojumi visvairāk nepieciešami, un nosaka piemērojamo braukšanas maksas atvieglojuma apmēru, lai sniegtu finansiālu atbalstu izglītojamo vecākiem sabiedriskā transporta pakalpojumu pieejamībai un veicinātu viņu mobilitāti. Rēzeknes novada pašvaldības ieskatā izmaksas attiecībā pret ieguvumiem – sabiedriskā transporta pakalpojumu pieejamība izglītojamajiem un viņu mobilitātes veicināšana – ir samērīgas un adekvātas.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, saistošo noteikumu "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu atlīdzināšanas kārtību izglītojamajiem Rēzeknes novadā" projekts 2023. gada 2. augustā nodots sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, publicējot Rēzeknes novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.rezeknesnovads.lv. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publicēšanas dienas.

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai saistošo noteikumu "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu atlīdzināšanas kārtību izglītojamajiem Rēzeknes novadā" projekts nosūtīts Rēzeknes novada pašvaldības pagastu un Viļānu pilsētas konsultatīvajām padomēm.

8.2. Sabiedrības viedokļa noskaidrošanas termiņā līdz 2023. gada 16. augustam sabiedrības viedokļi netika saņemti.

Rēzeknes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Švarcs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu atlīdzināšanas kārtību izglītojamajiem .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Rēzeknes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 8Pieņemts: 07.09.2023.Stājas spēkā: 12.09.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 175, 11.09.2023. OP numurs: 2023/175.19
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
345354
12.09.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"