Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ludzas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 12/2023

Ludzā 2023. gada 27. aprīlī
Adrešu un nosaukumu plākšņu izvietošanas un noformēšanas noteikumi
APSTIPRINĀTI
ar Ludzas novada pašvaldības domes
2023. gada 27. aprīļa sēdes lēmumu Nr. 332 (prot. Nr. 4, 42. §)

PRECIZĒTI
ar Ludzas novada pašvaldības domes
2023. gada 29. jūnija sēdes lēmumu Nr. 499 (prot. Nr. 6, 48. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
45. panta pirmās daļas 3. punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Ludzas novada administratīvajā teritorijā (turpmāk – Ludzas novads) noformējamas un izvietojamas ielu un laukumu nosaukumu, nekustamo īpašumu adrešu un dzīvokļu numuru plāksnes, kā arī administratīvo atbildību par šo noteikumu pārkāpumiem.

2. Noteikumu mērķis ir nodrošināt adresācijas objekta atrašanās vietas ātru noteikšanu un veidot vienotu vizuālo tēlu ar ielu un laukumu nosaukumu plāksnēm.

3. Adrešu un nosaukumu plāksnes jāizvieto pie visiem adresācijas objektiem, kuriem ir piešķirta adrese, t.sk. uz visiem zemesgabaliem uz kuriem atrodas ēkas vai būves, t.sk. arī žogs un pagaidu būves, neatkarīgi no tā, vai šīs ēkas ir vai nav nodotas ekspluatācijā.

4. Ielu nosaukumu plāksnes jāizvieto visās ielās.

5. Par adresācijas objekta plāksnes izgatavošanu un izvietošanu, kā arī to uzturēšanu labā tehniskā un vizuālā stāvoklī (zīmēm jābūt tīrām, bez redzamiem bojājumiem, ar skaidri salasāmiem uzrakstiem), kā arī teksta informācijas aktualizāciju atbild:

5.1. neapbūvētiem zemesgabaliem – nekustamā īpašuma īpašnieki vai tiesiskie valdītāji;

5.2. apbūvētiem zemesgabaliem, uz kuriem atrodas daudzdzīvokļu mājas – nama apsaimniekotājs (par ēkas adreses vai nosaukuma plāksnes un par dzīvokļu numuru plāksnes izvietošanu ēkas ārpusē), bet tā neesamības gadījumā – ēku īpašnieki vai tiesiskie valdītāji;

5.3. apbūvētiem zemesgabaliem, uz kuriem atrodas pārējās ēkas (nedzīvojama ēka vai viendzīvokļa, dvīņu vai rindu dzīvojamā māja) – ēku īpašnieki vai tiesiskie valdītāji;

5.4. dzīvojamo telpu grupām (dzīvokļiem) un nedzīvojamo telpu grupām – īpašnieki vai tiesiskie valdītāji;

5.5. pašvaldības ielām, ceļiem un laukumiem plāksnes izgatavo par pašvaldības budžeta līdzekļiem.

6. Adresācijas objekta adreses vai nosaukuma maiņas gadījumā 5. punktā noteiktajai personai plāksne jānomaina trīs mēnešu laikā no pašvaldības vai citas institūcijas lēmuma pieņemšanas brīža.

II. Ielu un laukumu nosaukuma plākšņu noformējums un izvietošana

7. Ielu un laukumu nosaukumu plāksnes izgatavo saskaņā ar šo noteikumu atbilstošu pielikumu.

8. Plāksnes izvieto ielu krustojumos 2,5 m augstumā virs zemes tā, lai neatkarīgi no braukšanas virziena būtu iespējams izlasīt šķērsojamās ielas nosaukumu.

9. Vietās, kur pret ielu vērstas ēkas siena vai žogs ir piemēroti ielu nosaukuma plāksnes uzstādīšanai, plāksnes piestiprina, saskaņojot ar nekustamā īpašuma īpašnieku, ne mazāk, kā 30 cm attālumā no ēkas vai žoga stūra.

10. Citos gadījumos plāksnes piestiprina speciāli izgatavotiem stabiem, kas izvietoti ceļu aizsargjoslā vai arī privātīpašuma robežās, saskaņojot ar nekustamā īpašuma īpašnieku.

III. Ēku un zemes vienību adrešu un nosaukumu plākšņu noformējums un izvietošana

11. Ēku un zemes vienību adrešu un nosaukumu plāksnes tiek izgatavotas saskaņā ar atbilstošu Noteikumu pielikumu.

12. Uz adrešu plāksnes norāda tikai ielas nosaukumu un ēkas numuru, savukārt uz nosaukuma plāksnes norāda tikai ēkas vai zemesgabala nosaukumu kā adreses elementu.

13. Zemesgabaliem, kā arī visām ēkām, kam piešķirta adrese, uzstāda standarta izmēra adrešu plāksni saskaņā ar šo noteikumu atbilstošu pielikumu.

14. Ja ēkas fasādes vērstas pret vairākām ielām, ēkas numerācijas zīme izvietojama uz tās fasādes, kas vērsta pret ielu, saistībā ar kuru tika piešķirta adrese. Ja ēka atrodas atstatu no ielas – dārzā vai pagalmā, ēkas numerācijas zīme izvietojama uz žoga vai atsevišķa staba, kura dizains un izvietojums saskaņojams būvvaldē.

15. Zemesgabaliem un ēkām, kam piešķirts nosaukums kā adreses elements, uzstādāma nosaukuma plāksne saskaņā ar šo noteikumu atbilstošu pielikumu.

16. Ēku un zemes vienību adrešu vai nosaukumu plāksnes izvieto:

16.1. uzņēmumu un rūpnieciskās apbūves slēgtajās (norobežotās) teritorijās adreses plāksni izvieto, ņemot vērā ielu, no kuras nodrošināta galvenā piekļuve teritorijai, neatkarīgi no tā, vai ēkas atrodas pie vienas vai pie vairākām ielām;

16.2. uz ēkām, kas atrodas ne tālāk kā 30 m no brauktuves malas – uz pret ielu vērstas fasādes, kurai piesaistīts ēkas numurs 2–2,5 m augstumā vai uz žoga vai staba 1,5–2 m augstumā, no piegulošā ceļa redzamā vietā;

16.3. ēkām, kas atrodas tālāk par 30 m no brauktuves malas, kā arī neapbūvētiem zemesgabaliem uz žogiem vai stabiem 1,5–2 m augstumā – no tās ielas puses, kurai piesaistīts ēkas vai zemesgabala numurs.

17. Stabu ar plāksni izvieto sava nekustamā īpašuma robežās. Gadījumā, ja plāksni izvieto ārpus sava īpašuma robežām uz staba, tad staba novietošanu saskaņo ar Ludzas novada pašvaldības būvvaldi.

18. Papildus plāksnei var izvietot mākslinieciski noformētu mājas nosaukuma zīmi, saskaņojot tās dizainu un novietojumu ar Ludzas novada pašvaldības būvvaldi.

19. Ēku un zemes vienību adrešu vai nosaukumu plāksni piestiprina drošā veidā un labi redzamā vietā, ko neaizsedz koki, stādījumi un priekšmeti.

20. Aizliegts stiprināt plāksnes uz ēku fasādes durvīm, logiem, vārtiem, žoga kustīgajām daļām (vērtnēm), kā arī uz pastkastītēm.

IV. Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu numuru plākšņu noformējums un izvietošana

21. Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu numuru plāksnes izvieto ārpusē, virs ieejas kāpņu telpā, kur norādīts dzīvokļu numuru vai nedzīvojamo telpu grupu diapazons attiecīgajā kāpņu telpā, norādot pirmo un pēdējo numuru un atdalot tos ar horizontālo svītru. Plāksnes izgatavo atbilstoši šo noteikumu pielikumiem. Ja ēkai ir divas un vairāk ieejas, dzīvokļu numuru plāksnes izvieto pie visām ieejām ārpusē.

22. Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās uz katra dzīvokļa ārdurvīm izvieto plāksni ar individuāla dzīvokļa kārtas numuru, kura izmērs nepārsniedz 20x20 cm.

V. Administratīvā atbildība par noteikumu neievērošanu

23. Administratīvā pārkāpuma procesu par šo noteikumu prasību neievērošanu veic Ludzas novada pašvaldības policija.

24. Par saistošo noteikumu prasībām neatbilstošas plāksnes izvietošanu un uzturēšanu nekustamā īpašuma īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldniekam (nama apsaimniekotājam) piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskām personām līdz 6 naudas soda vienībām, juridiskām personām – līdz 12 naudas soda vienībām.

24.1 Par plāksnes neesamību uz adresācijas objekta nekustamā īpašuma īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldniekam (nama apsaimniekotājam) piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskām personām līdz 10 naudas soda vienībām, juridiskām personām – līdz 20 naudas soda vienībām.

24.2 Par saistošo noteikumu 6. punkta neievērošanu piemēro naudas sodu fiziskām personām līdz 6 naudas soda vienībām, juridiskām personām – līdz 12 naudas soda vienībām.

25. Administratīvā pārkāpuma procesu par saistošajos noteikumos minētajiem pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Ludzas novada pašvaldības policija. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Ludzas novada pašvaldības Administratīvā komisija.

VI. Noslēguma jautājumi

26. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

27. Saistošo noteikumu prasībām neatbilstošas ielu vai laukumu nosaukumu zīmes un norādes, ēku numuru vai nosaukumu zīmes un norādes nomaināmas līdz 2025. gada 31. decembrim.

28. Ar šo noteikumu spēkā stāšanas brīdi spēku zaudē Ludzas novada pašvaldības domes 2022. gada 29. septembra saistošie noteikumi Nr. 38/2022 "Adrešu un nosaukumu plākšņu izvietošanas un noformēšanas noteikumi".

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja 1. vietniece I. Silicka
1. pielikums
Ludzas novada pašvaldības
27.04.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 12/2023
Ludzas pilsētas ēku numerācijas un ielu nosaukumu norādes plāksnes paraugs, pie ēkām, kuras atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa Ludzas pilsētas vēsturiskais centrs (valsts aizsardzības Nr. 7441) teritorijā

Ēku numerācijas norādes plāksnes

 

Izmēri: 320x220 mm, 320x280 mm, 320x440 mm, 400x400 mm.

Materiāls un apdare: saules un nokrišņu izturīga (plastikāta vai emaljēta metāla) plāksne ar līmplēves vai krāsotiem uzrakstiem.

Krāsas: pamatne – RAL 8004 (tumši brūna); teksts un apmale – RAL 9003 (balta).

Teksta fonts un izmēri: Arial Narrow. Burtu augstums – 25 mm, ciparu augstums – 126 mm.

Ielu nosaukumu norādes plāksnes

Izmēri: 160x560 mm, 160x640 mm, 160x680 mm.

Materiāls un apdare: saules un nokrišņu izturīga (plastikāta vai emaljēta metāla) plāksne ar līmplēves vai krāsotiem uzrakstiem.

Krāsas: pamatne – RAL 8004 (tumši brūna); teksts un apmale – RAL 9003 (balta).

Teksta fonts un izmēri: Arial Narrow. Burtu augstums – 60 mm.

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja 1. vietniece I. Silicka
2. pielikums
Ludzas novada pašvaldības
27.04.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 12/2023
Ēku numerācijas un ielu nosaukumu norādes plāksnes paraugs Ludzas pilsētas un Zilupes pilsētas teritorijās

Ēku numerācijas norādes plāksnes

 

Izmēri: 320x220 mm, 320x280 mm, 320x440 mm, 400x400 mm.

Materiāls un apdare: saules un nokrišņu izturīga (plastikāta vai emaljēta metāla) plāksne ar līmplēves vai krāsotiem uzrakstiem.

Krāsas: pamatne – RAL 5013 (tumši zila); teksts un apmale – RAL 9003 (balta).

Teksta fonts un izmēri: Arial Narrow. Burtu augstums – 25 mm, ciparu augstums – 126 mm.

Ielu nosaukumu norādes plāksnes

Izmēri: 160x560 mm, 160x640 mm, 160x680 mm.

Materiāls un apdare: saules un nokrišņu izturīga (plastikāta vai emaljēta metāla) plāksne ar līmplēves vai krāsotiem uzrakstiem.

Krāsas: pamatne – RAL 5013 (tumši zila); teksts un apmale – RAL 9003 (balta).

Teksta fonts un izmēri: Arial Narrow. Burtu augstums – 70 mm.

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja 1. vietniece I. Silicka
3. pielikums
Ludzas novada pašvaldības
27.04.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 12/2023
Ēku numerācijas un ielu nosaukumu norādes plāksnes paraugs Ludzas novada Blontu, Līdumnieku, Pušmucovas, Zvirgzdenes un Cibla pagastu ciemos

Ēku numerācijas norādes plāksnes

Izmēri: 320x220 mm, 320x280 mm, 320x440 mm, 400x400 mm.

Materiāls un apdare: saules un nokrišņu izturīga (plastikāta vai emaljēta metāla) plāksne ar līmplēves vai krāsotiem uzrakstiem.

Krāsas: pamatne – RAL 3003 (sarkans) teksts un apmale – RAL 9003 (balta),

Teksta fonts un izmēri: Arial Narrow. Burtu augstums – 25 mm, ciparu augstums – 126 mm.

Ielu nosaukumu norādes plāksnes

Izmēri: 160x560 mm, 160x640 mm, 160x680 mm.

Materiāls un apdare: saules un nokrišņu izturīga (plastikāta vai emaljēta metāla) plāksne ar līmplēves vai krāsotiem uzrakstiem.

Krāsas: pamatne – RAL 3003 (sarkans); teksts un apmale – RAL 9003 (balta).

Teksta fonts un izmēri: Arial Narrow. Burtu augstums – 60 mm.

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja 1. vietnieceI. Silicka
4. pielikums
Ludzas novada pašvaldības
27.04.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 12/2023
Ēku numerācijas un ielu nosaukumu norādes plāksnes paraugs Ludzas novada Briģu, Cirmas, Goliševas, Isnaudas, Istras, Lauderu, Malnavas, Mežvidu, Mērdzenes, Nirzas, Ņukšu, Pasienes, Pildas, Pureņu, Rundēnu, Salnavas, Zaļesjes pagastu ciemos un Kārsavas pilsētas teritorijās

Izmēri: 320x220 mm, 320x280 mm, 320x440 mm, 400x400 mm.

Materiāls un apdare: saules un nokrišņu izturīga (plastikāta vai emaljēta metāla) plāksne ar līmplēves vai krāsotiem uzrakstiem.

Krāsas: pamatne – RAL 6005 (tumši zaļa); teksts un apmale – RAL 9003 (balta),

Teksta fonts un izmēri: Arial Narrow. Burtu augstums – 25 mm, ciparu augstums – 126 mm.

Ielu nosaukumu norādes plāksnes

Izmēri: 160x560 mm, 160x640 mm, 160x680 mm.

Materiāls un apdare: saules un nokrišņu izturīga (plastikāta vai emaljēta metāla) plāksne ar līmplēves vai krāsotiem uzrakstiem.

Krāsas: pamatne – RAL 6005 (tumši zaļa); teksts un apmale – RAL 9003 (balta).

Teksta fonts un izmēri: Arial Narrow. Burtu augstums – 60 mm.

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja 1. vietniece I. Silicka
5. pielikums
Ludzas novada pašvaldības
27.04.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 12/2023
Virzienu norādes plāksnes uz staba paraugs Ludzas novada Blontu, Līdumnieku, Pušmucovas, Zvirgzdenes, Ciblas pagastos

Staba dizaina prasības:

Izmēri: H= 2500 mm, d (caurules diametrs) 60 mm.

Krāsas: caurule pelēka – krāsas kods RAL 7005

Plāksnes dizaina prasības:

Izmēri: 160x560 mm, 160x640 mm, 160x680 mm.

Materiāls un apdare: saules un nokrišņu izturīga (plastikāta vai metāla) plāksne ar līmplēves vai krāsotiem uzrakstiem.

Krāsas: pamatne RAL-3003 (sarkans) teksts un apmale – RAL 9003 (balta).

Teksta fonts un izmēri: Arial Narrow. Burtu augstums – 60 mm.

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja 1. vietniece I. Silicka
6. pielikums
Ludzas novada pašvaldības
27.04.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 12/2023
Virzienu norādes plāksnes uz staba paraugs Ludzas novada Ludzas, Kārsavas, Zilupes pilsētu un Briģu, Cirmas, Goliševas, Isnaudas, Istras, Lauderu, Malnavas, Mežvidu, Mērdzenes, Nirzas, Ņukšu, Pasienes, Pildas, Pureņu, Rundēnu, Salnavas, Zaļesjes pagastu teritorijās

Staba dizaina prasības:

Izmēri: H =2500 mm, d (caurules diametrs) 60 mm.

Krāsas: caurule pelēka – krāsas kods RAL 7005

Plāksnes dizaina prasības:

Izmēri: 200x600 mm, 200x700 mm, 200x800 mm.

*pie viena staba izmanto viena garuma plāksnes

Materiāls un apdare:

pamatne – saules un nokrišņu izturīga (plastikāta vai metāla) plāksne ar līmplēves vai krāsotiem uzrakstiem.

Krāsas:

ielu norādēm – RAL 6028 (tumši zaļš)

objektu norādēm – RAL 8016 (tumši brūns)

Teksta fonts un izmēri: Arial Narrow. Burti – 60 mm.

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja 1. vietniece I. Silicka
Paskaidrojuma raksts
Ludzas novada domes 2023. gada 27. aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr. 12/2023 "Adrešu un nosaukumu plākšņu izvietošanas un noformēšanas noteikumi"
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Projekta mērķis un nepieciešamības pamatojumsSaistošo noteikumu (turpmāk – Noteikumi) mērķis ir nodrošināt adresācijas objekta atrašanās vietas ātru noteikšanu un veidot un uzturēt vienotu Ludzas novada vizuālo tēlu ar ielu un laukumu nosaukumu plāksnēm. Vienots stils ir pilsētas unikalitātes un skaistuma atslēga. Šī stila ievērošana noved ne tikai pie ielu ārējā skaistuma un arhitektūras saglabāšanas, bet arī pie pilsētvides ainavas saglabāšanas.

Pašlaik adrešu un ielu nosaukumu plākšņu izvietošanas un noformēšanas kārtību nosaka Ludzas novada pašvaldības domes 2022. gada 29. septembra saistošie noteikumi Nr. 38/2022 "Adrešu un nosaukumu plākšņu izvietošanas un noformēšanas noteikumi", kuri ir spēkā no 2022. gada 15. oktobra.

Saskaņā ar Pašvaldību likuma Pārejas noteikumu 6. punktu, dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību Pašvaldību likumam. Līdz jaunu saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2024. gada 30. jūnijam piemērojami uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdotie saistošie noteikumi, ciktāl tie nav pretrunā ar šo likumu. Pamatojoties uz doto, pašlaik spēkā esošie Ludzas novada pašvaldības domes 2022. gada 29. septembra saistošie noteikumi Nr. 38/2022 "Adrešu un nosaukumu plākšņu izvietošanas un noformēšanas noteikumi" ir spēkā līdz 2024. gada 30. jūnijam. Izvērtējot visu, Ludzas novada pašvaldība izdod jaunus saistošos noteikumus atbilstoši Pašvaldību likumā ietvertajam pilnvarojumam.

Noteikumi paredz administratīvo atbildību par šādiem pārkāpumiem:

‒ Noteikumu 24. punkts paredz sodu nekustamā īpašuma īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldniekam (nama apsaimniekotājam) par saistošo noteikumu prasībām neatbilstošas plāksnes izvietošanu un uzturēšanu;

‒ Noteikumu 24.1 punkts paredz sodu nekustamā īpašuma īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldniekam (nama apsaimniekotājam), ja uz adresācijas objekta iztrūkst adrešu un/vai nosaukuma plāksne;

‒ Noteikumu 24.2 punkts paredz sodu nekustamā īpašuma īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldniekam (nama apsaimniekotājam), ja triju mēnešu laikā no adresācijas objekta adreses vai nosaukuma maiņas nav nomainīta plāksne.

Noteikumos ir ietverti divi pamatsodu veidi – brīdinājums un naudas sods.

Brīdinājumu piemēro gadījumos, kad konstatē, ka soda mērķi iespējams sasniegt ar pie administratīvās atbildības saucamās personas mazāk ierobežojošiem līdzekļiem nekā naudas soda piemērošana. Brīdinājums ir oficiāla reakcija uz izdarīto likumpārkāpumu, kurai ir šāda nozīme: 1) personas likumpārkāpums ir pamanīts, 2) personas rīcība konkrētajā situācijā ir nosodīta.

Naudas sodam ir jāmotivē pie administratīvās atbildības saucamo personu atturēties no atkārtota pārkāpuma izdarīšanas un jāattur citas personas no pārkāpuma izdarīšanas. Vienlaikus naudas sodam ir jābūt efektīvam un samērīgam ar ieguvumu (labumu), kādu pie administratīvās atbildības saucamā persona guva vai varēja gūt, pārkāpjot Noteikumos iekļautās prasības.

Izvērtējot Noteikumos iekļautos soda veidus un apmērus, Ludzas novada pašvaldība uzskata, ka Noteikumos iekļautie sodi ir ar pietiekamu preventīvu spēku, lai, piemērojot sankcijas pārkāpumu gadījumā, tās būs pietiekami atturošas no turpmākiem pārkāpumiem. Tādējādi ir pamatots apgalvojums tam, ka administratīvajiem sodiem būs efektivitāte pārkāpumu skaita samazināšanā un sabiedriskās kārtības nodrošināšanā.

Noteikumu projekts paredz, ka administratīvā pārkāpuma procesu par Noteikumu pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Ludzas novada Pašvaldības policijas amatpersonas. Savukārt administratīvā pārkāpuma lietas izskata Ludzas novada pašvaldības Administratīvā komisija.

Saskaņā ar Ludzas novada pašvaldības Administratīvās komisijas nolikumu, Administratīvā komisija ir koleģiāla institūcija administratīvā pārkāpuma procesa veikšanai, kā arī citu normatīvajos aktos administratīvajai komisijai noteikto uzdevumu veikšanai un viens no Administratīvās komisijas uzdevumiem ir pieņemt lēmumus par Ludzas novada pašvaldības saistošo noteikumu pārkāpumiem.

Noteikumu projekts paredz administratīvo atbildību un attiecīgi administratīvos sodus par saistošo noteikumu pārkāpšanu ievērojot Pašvaldību likuma 45. panta pirmajā un otrajā daļā ietverto priekšnoteikumu "ja likumos nav noteikts citādi". Tādējādi Noteikumu projektā ir ietverta administratīvā atbildība par tādiem pārkāpumiem, kas nav noteikti nozaru likumdošanā.

2. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuNoteikumu projekts paredz ietekmi uz pašvaldības budžetu.

Trīs gadu laikā no Noteikumu pieņemšanas būs nepieciešami finanšu līdzekļi ielu plāksnīšu izgatavošanai pašvaldības īpašumiem.

Nav nepieciešami papildus resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, lai nodrošinātu Noteikumu izpildi.

3. Informācija par plānoto projekta sociālo ietekmi, ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī uz konkurenciNoteikumi ir saistoši visām fiziskām un juridiskām personām, kuru īpašumā, turējumā vai valdījumā atrodas adresācijas objekts, kas atrodas Ludzas novada administratīvajā teritorijā.

Noteikumi veicinās vienotu Ludzas novada vizuālā tēla sajūtu gan Ludzas novada iedzīvotājiem, gan viesiem.

Uzlabosies teritorijas informatīvā sistēma, kas ļaus ērti orientēties Ludzas novadā un vajadzības gadījumā ātri atrast un identificēt nepieciešamos īpašumus un objektus.

Noteikumiem nav ietekmes uz iedzīvotāju veselību.

Noteikumiem nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi.

Ietekme uz konkurenci nav paredzēta.

4. Informācija par administratīvajām procedūrām un to izmaksāmAdministratīvā pārkāpuma procesu par Noteikumu pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Ludzas novada Pašvaldības policija. Administratīvā pārkāpuma lietas izskata Ludzas novada pašvaldības Administratīvā komisija.

Paredzētās administratīvo procedūru izmaksas – nav paredzētas.

No Noteikumos iekļautajām normām Ludzas novada pašvaldības amatpersonu un Administratīvās komisijas funkcijas un uzdevumi netiek paplašināti vai sašaurināti.

Saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos komersants var vērsties Ludzas novada pašvaldībā, adrese: Raiņa iela 16, Ludza, Ludzas novads, LV-5701, vai rakstot uz elektronisko pasta adresi: pasts@ludzasnovads.lv.

5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiemNoteikumu projekts neietekmēs citas Ludzas novada pašvaldības funkcijas.

Noteikumu projekta izpilde neietekmēs pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus un tiks īstenots esošo cilvēkresursu ietvaros.

6. Informācija par projekta izpildes nodrošināšanuLudzas novada Pašvaldības policija.

Ludzas novada pašvaldības Administratīvā komisija.

7. Informācija par projekta prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšanaNoteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai
8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmAtbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts tiks publicēts Ludzas novada pašvaldības mājaslapā www.ludzasnovads.lv sadaļas "Pašvaldība" apakšsadaļā "Saistošie noteikumi" "Projekti un paskaidrojošie raksti".

Noteikumu projekts bija publicēts pāvaldības mājaslapā no 2023. gada 13. aprīļa līdz 2023. gada 27. aprīlim (ieskaitot).

Publicēšanas laikā par noteikumu projektu netika saņemti sabiedrības viedokļi.

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja 1. vietniece I. Silicka
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Adrešu un nosaukumu plākšņu izvietošanas un noformēšanas noteikumi Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ludzas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 12/2023Pieņemts: 27.04.2023.Stājas spēkā: 02.08.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 146, 01.08.2023. OP numurs: 2023/146.9
Satura rādītājs
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
344106
02.08.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"