Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Augšdaugavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 79

Daugavpilī 2023. gada 29. jūnijā (prot. Nr. 68, 34. &)
Par maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni Augšdaugavas novada pašvaldībā

1. Saistošie noteikumi nosaka mājsaimniecības vai atsevišķas personas mājsaimniecībā ienākumu slieksni, kuru nepārsniedzot mājsaimniecība vai atsevišķa persona mājsaimniecībā tiek atzīta par maznodrošinātu.

2. Mājsaimniecība vai atsevišķa persona mājsaimniecībā atzīstama par maznodrošinātu, ja mājsaimniecības ienākumu slieksnis ir 60 procenti no ienākumu mediānas pirmajai vai vienīgajai personai un pārējām personām mājsaimniecībā – koeficientu 0.7.

3. Piešķiršanas kārtību nosaka un mājsaimniecības vai atsevišķas personas mājsaimniecībā ienākumu un materiālā stāvokļa atbilstību maznodrošinātās statusam novērtē Ministru kabineta 2020. gada 17. decembra noteikumu Nr. 809 "Noteikumi par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu" noteiktajā kārtībā.

4. Lēmumu par mājsaimniecības vai atsevišķas personas atbilstību maznodrošinātās statusam vai par atteikumu piešķirt maznodrošinātās statusu pieņem Augšdaugavas novada Sociālais dienests. Augšdaugavas novada Sociālā dienesta lēmumu var apstrīdēt Augšdaugavas novada pašvaldības domē.

5. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākošajā dienā pēc to izsludināšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

6. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē:

6.1. Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 27. janvāra saistošie noteikumi Nr. 30 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Augšdaugavas novada pašvaldībā";

6.2. Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2023. gada 26. janvāra saistošie noteikumi Nr. 72 "Grozījums Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 30 "Par maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni Augšdaugavas novada pašvaldībā"".

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins
Paskaidrojuma raksts
Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2023. gada 29. jūnija saistošajiem noteikumiem Nr. 79 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Augšdaugavas novada pašvaldībā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un pamatojumsSaistošie noteikumi izstrādāti, lai ievērotu normatīvo aktu prasības sociālās palīdzības jomā un nodrošinātu Augšdaugavas novadā vienlīdzīgu pieeju un iespēju pretendēt uz maznodrošinātas mājsaimniecības statusu visām iedzīvotāju kategorijām.

Pamatojoties uz 2023. gada 8. marta grozījumiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksnis jābūt ne augstākam par 80 procentiem no ienākumu mediānas, bet ne zemākam par noteikto trūcīgas mājsaimniecības slieksni.

Pašvaldība piešķir maznodrošinātās mājsaimniecības statusu, ja maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksnis ir 60 procenti no ienākumu mediānas pirmajai vai vienīgajai personai un pārējām personām mājsaimniecībā – koeficientu 0.7.

2. Ietekme uz pašvaldības budžetuPašreiz nav precīzi nosakāms, kādu ietekmi tas atstās uz pašvaldības budžetu.
3. Informācija par plānoto sociālo ietekmiSaistošie noteikumi izstrādāti, lai ievērotu normatīvo aktu prasības sociālās palīdzības jomā un nodrošinātu Augšdaugavas novadā vienlīdzīgu pieeju un iespēju pretendēt uz maznodrošinātas mājsaimniecības statusu visām iedzīvotāju kategorijām.

Tie neierobežo sabiedrības tiesības, bet uzlabo klientu dzīves kvalitāti.

4. Informācija par plānoto ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselībuNeietekmē.
5. Informācija par plānoto ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, konkurenciNeietekmē.
6. Informācija par administratīvajām procedūrāmAugšdaugavas novada Sociālā dienesta pieņemto lēmumu var apstrīdēt Augšdaugavas novada pašvaldības domē. Augšdaugavas novada pašvaldības domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.
7. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiemTieši ietekmē pašvaldības autonomo funkcijas – nodrošināt iedzīvotājiem atbalstu sociālo problēmu risināšanā, kā arī iespēju saņemt sociālo palīdzību un sociālos pakalpojumus – veikšanu.
8. Informācija par izpildes nodrošināšanuSaistošie noteikumi attiecas uz sociālo jomu. Pakalpojumu sniedz Augšdaugavas novada Sociālais dienests.
9. Informācija par prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiemSaistošo noteikumi orientēti uz pamatvajadzību nodrošināšanu vismazāk aizsargātajiem iedzīvotājiem.
10. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijāmAtbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts tika publicēts Augšdaugavas novada pašvaldības tīmekļvietnē www.augsdaugavasnovads.lv. sadaļas "Pašvaldība" apakšsadaļā "Sabiedrības līdzdalība" "Sabiedrības viedoklis par saistošo noteikumu projektiem".

No publicēšanas datuma netika saņemts neviens iesniegums.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni Augšdaugavas novada pašvaldībā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Augšdaugavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 79Pieņemts: 29.06.2023.Stājas spēkā: 13.07.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 132, 12.07.2023. OP numurs: 2023/132.37
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
343645
13.07.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"