Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Augšdaugavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 77

Daugavpilī 2023. gada 11. maijā (prot. Nr. 63, 21. &)
Par sabiedrisko kārtību Augšdaugavas novadā
Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
45. panta pirmās daļas 1. punktu
I. Vispārīgais jautājums

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka sabiedrisko kārtību, kāda jāievēro Augšdaugavas novada administratīvajā teritorijā, paredzot administratīvo atbildību par šo Noteikumu neievērošanu.

II. Aizliegumi un ierobežojumi Augšdaugavas novada administratīvajā teritorijā

2. Publiskās vietās aizliegts novietot transportlīdzekli zaļajā zonā, izņemot speciāli šim nolūkam izveidotas stāvvietas.

3. Suņa īpašniekam vai turētājam aizliegts ievest suni bērnu atpūtas un rotaļu laukumos, izglītības iestādēs un to teritorijās, sporta laukumos un publisko pasākumu norises vietās iekštelpās, izņemot dzīvnieku tirdzniecības, sacensību vai demonstrēšanas vietas.

4. Peldvietā, kas ir peldēšanai un atpūtai paredzēta labiekārtota vieta pie virszemes ūdensobjektiem un kuru peldvietas apmeklētāji izmanto peldsezonas laikā, aizliegts:

4.1. iebraukt ar mehanizētajiem transportlīdzekļiem (automašīnām, motocikliem, mopēdiem, motorolleriem u.c.), izņemot specializētos transportlīdzekļus peldvietas apsaimniekošanai, operatīvos transportlīdzekļus, valsts un pašvaldības organizētajai kontrolei paredzētos transportlīdzekļus;

4.2. peldināt dzīvniekus;

4.3. mazgāties vai lietot jebkādus ķīmiskus mazgāšanas līdzekļus;

4.4. veikt rakšanas darbus ar mērķi iegūt dabas resursus;

4.5. patvaļīgi uzstādīt vai noņemt brīdinājuma zīmes;

4.6. uzsākt un pabeigt ūdenstūrisma maršrutus;

4.7. peldēties alkohola, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē;

4.8. izmantot motorizētus vai nemotorizētus peldlīdzekļus (laivas, plostus, ūdens velosipēdus, SUP dēļus u.c.).

5. Publiskajos ezeros un upēs, kas noteikti Civillikuma 1. pielikumā un atrodas Augšdaugavas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, aizliegts iebraukt ar mehāniskiem transportlīdzekļiem, kas nav klasificējami kā kuģošanas līdzekļi, izņemot gadījumus, kad nepieciešams sniegt palīdzību vai apsaimniekot ūdenstilpi.

III. Administratīvā atbildība un kompetence sodu piemērošanā

6. Par šo Noteikumu 2. punktā noteikto prasību neievērošanu transportlīdzekļa vadītājam piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz simts naudas soda vienībām.

7. Par šo Noteikumu 3. punktā noteikto prasību neievērošanu suņa īpašniekam vai turētājam piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz simts naudas soda vienībām.

8. Par noteikumu 4. un 5. punktā noteikto prasību neievērošanu pārkāpējam piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz simts naudas soda vienībām.

9. Administratīvā pārkāpuma procesu par šo Noteikumu pārkāpumu līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Valsts policijas amatpersonas vai Augšdaugavas novada pašvaldības attiecīgās pilsētas/pagasta pārvaldes vadītājs vai Ilūkstes pilsētas administrācijas vadītājs.

10. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Augšdaugavas novada pašvaldības administratīvā komisija.

IV. Noslēguma jautājumi

11. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

12. Atzīt par spēku zaudējušiem Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 24. februāra saistošos noteikumus Nr. 34 "Par sabiedrisko kārtību Augšdaugavas novadā".

Augšdaugavas novada pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Kucins
Paskaidrojuma raksts
Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2023. gada 11. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 77 "Par sabiedrisko kārtību Augšdaugavas novadā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojumsIzpildot Pašvaldību likuma pārejas noteikumu 6. punktā noteikto, ka pašvaldības domei jāizvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstība šim likumam un jāizdod jauni saistošie noteikumi atbilstoši šajā likumā ietvertajam pilnvarojumam, ir izstrādāti jauni saistošie noteikumi par sabiedrisko kārtību Augšdaugavas novadā.

Šo saistošo noteikumu izstrādāšanā tika ņemti vērā Tieslietu ministrijas ieteikumi "Par pašvaldību saistošajiem noteikumiem administratīvās atbildības jomā", kas 2023. gada 1. februārī tika nosūtīti visām pašvaldībām.

Saistošajos noteikumos saglabāts pašreiz Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 24. februāra saistošajos noteikumos Nr. 34 "Par sabiedrisko kārtību Augšdaugavas novadā" nostiprinātais. Ar minēto saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 24. februāra saistošie noteikumi Nr. 34 "Par sabiedrisko kārtību Augšdaugavas novadā".

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetuFiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu nav prognozējama.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Nav attiecināms.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksāmAdministratīvā pārkāpuma procesu līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai ir tiesīgas veikt Valsts policijas amatpersonas vai Augšdaugavas novada pašvaldības attiecīgās pilsētas/pagasta pārvaldes vadītājs vai Ilūkstes pilsētas administrācijas vadītājs.

Administratīvā pārkāpums procesa lieta tiek skatīta Augšdaugavas novada pašvaldības administratīvajā komisijā.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiemSaistošo noteikumu projekta izpilde neietekmēs pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus un tiks īstenots esošo cilvēkresursu ietvaros.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanuSaistošo noteikumu kontroli uzraudzīs Augšdaugavas novada pašvaldības pagasta/pilsētas pārvaldes vadītāji.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšanaSaistošo noteikumu projekta prasības uz tā izpilde neradīs papildus izmaksas.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijāmAtbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts tika publicēts Augšdaugavas novada pašvaldības tīmekļvietnē www.augsdaugavasnovads.lv.

Apspriešanas laikā tika saņemts iesniegums no SIA "Z STAR", kurā izteikts satraukums par suņu saimnieku turpmāko nākotni, apmeklējot publiskus pasākumus ar suņiem. Iesniedzējs norādīja uz to, ka cilvēki ceļo galvenokārt tieši tad, kad ir kādi pasākumi, tāpēc būtu lietderīgi atļaut saimniekiem ar suņiem apmeklēt publiskus pasākumus. Vienlaicīgi lūdz precizēt peldvietas, kuras tiek uzskatītas par oficiālajām un kurās suņiem atrasties aizliegts.

Priekšlikumi tika izvērtēti un tika nolemts precizēt saistošo noteikumu 3. punktā to, ka suņa īpašniekam vai turētājam ir aizliegts ievest suni publisko pasākumu norises vietās iekštelpās, ļaujot ievest suni publisko pasākumu norises vietās publiskajās ārtelpās.

Attiecībā par aizliegumu uz suņu vešanu pastaigā peldvietās, kā to nosaka saistošo noteikumu 2.4. apakšpunkts, tika nolemts atļaut suņu saimniekiem vai turētājiem izvest pastaigā dzīvniekus peldvietās, paturot spēkā aizliegumu tos peldināt. Vienlaicīgi tika nolemts nenorādīt konkrētas peldvietas, vai minēt tikai oficiālas peldvietas, jo, kā nosaka saistošo noteikumu 4. punkts – peldvieta ir peldēšanai un atpūtai paredzēta labiekārtota vieta pie virszemes ūdensobjektiem un kuru peldvietas apmeklētāji izmanto peldsezonas laikā, un peldvieta nav atkarīga no tās statusa, bet gan no tās izmantošanas veida.

Augšdaugavas novada pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Kucins
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par sabiedrisko kārtību Augšdaugavas novadā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Augšdaugavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 77Pieņemts: 11.05.2023.Stājas spēkā: 21.06.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 118, 20.06.2023. OP numurs: 2023/118.45
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
342846
21.06.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"