Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Mārupes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 18/2023

2023. gada 31. maijā

Grozījumi Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 28. februāra saistošajos noteikumos Nr. 3/2023 "Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Mārupes novadā"

Apstiprināti ar Mārupes novada pašvaldības domes
2023. gada 31. maija lēmumu Nr. 30 (sēdes prot. Nr. 10)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

Izdarīt Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 28. februāra saistošajos noteikumos Nr. 3/2023 "Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Mārupes novadā" (turpmāk - Saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Visā Saistošo noteikumu tekstā vārdus "Pašvaldības Centrālā pārvalde" attiecīgajā locījumā aizstāt ar vārdiem "Izglītības, kultūras un sporta pārvalde".

2. 3.8. apakšpunktā aiz vārdiem "un ir apzīmēts kā" svītrot vārdus "Baltijas Čempionāts - BČ,".

3. 10. punktu izteikt šādā redakcijā:

"10. Sporta organizācija pieprasa finansiālu atbalstu pirms plānotajām sacensībām vai treniņnometnes, iesniedzot Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē pieteikumu saskaņā ar 1. pielikumu, pievienojot tam dokumentus, kas apliecina pretendenta atbilstību 13. punkta prasībām. Finansiālu atbalstu nepiešķir par sacensībām vai treniņnometni, kas notikušas pirms pieteikuma iesniegšanas.".

4. Svītrot 11.5. apakšpunktu.

5. 21.1. apakšpunktu izteikt šādā redakcijā:

"21.1. Organizācijā faktiski darbojošos dalībnieku sarakstu.".

6. 1. pielikumu papildināt ar: 8. tabulu šādā redakcijā:

8. Pielikumi:
1. Federācijas apliecinājums, rekomendācija;
2. Pieteikumā norādīto sasniegumu apliecinoši dokumenti (diplomi, izraksti no protokola, sporta kluba, biedrības vai sporta skolas, federācijas vēstule un tml.) vai precīza norāde, kur šī informācija ir publiski pieejama tīmekļa vietnē.

7. 1. pielikumu papildināt ar pēdējo teikumu šādā redakcijā:

"Apliecinu, ka Sporta organizācija nav saņēmusi finansiālu atbalstu tam pašam mērķim no citām juridiskām un fiziskām personām".

8. Svītrot 3. pielikumu.

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence

 

Saistošo noteikumu Nr. 18/2023 "Grozījumi Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 28. februāra saistošajos noteikumos Nr. 3/2023 "Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Mārupes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir veikt redakcionālus precizējumus spēkā esošajos noteikumos, noteikt Pašvaldības iestādi, kurai saskaņā ar tās nolikumu uzdota funkcija nodrošināt šo saistošo noteikumu izpildi.

Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 7. punkts noteic pašvaldības autonomo funkciju veicināt sporta attīstību, tostarp uzturēt un attīstīt pašvaldības sporta bāzes, atbalstīt sportistu un sporta klubu, arī profesionālo sporta klubu, darbību un sniegt atbalstu sporta pasākumu organizēšanā, bet tā paša likuma 5. panta pirmā daļa paredz, ka pašvaldība savas administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēs var brīvprātīgi īstenot iniciatīvas ikvienā jautājumā, ja tas nav citu institūciju kompetencē un šādu darbību neierobežo citi likumi.

Sporta likuma 7. panta pirmās daļas 3., 5. un 6. punkts nosaka, ka pašvaldības, veicinot veselīgu dzīvesveidu un sporta attīstību savā administratīvajā teritorijā, ir tiesīgas sekmēt sporta organizāciju, tajā skaitā sporta klubu, veidošanos un darbību; finansēt sporta sacensības; finansēt licencētas sporta izglītības programmas un sporta pasākumus, ko īsteno to administratīvajā teritorijā esošie sporta klubi.

Pašvaldības pilnvarojums izstrādāt saistošos noteikumus izriet no Pašvaldību likuma 44. panta otrās daļas, kas noteic, ka dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību. 

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Fiskālas ietekmes uz pašvaldības budžetu nav, tiek veiktas redakcionālas izmaiņas, kas neskar pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 

Saistošo noteikumu projekts nerada ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā vai konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Saistošo noteikumu izpildi nodrošina:

Izglītības, kultūras un sporta pārvalde izskata privātpersonu iesniegtos pieteikumus un sniedz atzinumu, pašvaldības domes Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejai. Lēmumu pieņem Dome.

Domes lēmumus var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

Galvenie procedūras posmi un privātpersonām veicamās darbības noteiktas Saistošajos noteikumos.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas. 

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošie noteikumi izstrādāti Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 7. punktā noteiktajai Pašvaldības funkcijai veicināt sporta attīstību, tostarp uzturēt un attīstīt pašvaldības sporta bāzes, atbalstīt sportistu un sporta klubu, arī profesionālo sporta klubu, darbību un sniegt atbalstu sporta pasākumu organizēšanai.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas darba vietas.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Izglītības, kultūras un sporta pārvalde.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem. 

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu projekts no 2023. gada 28. aprīļa līdz 12. maijam publicēts Pašvaldības mājas lapā sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Sabiedrības viedokļi noteiktajā termiņā nav saņemti.

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 28. februāra saistošajos noteikumos Nr. 3/2023 .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Mārupes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 18/2023Pieņemts: 31.05.2023.Stājas spēkā: 10.06.2023.Zaudē spēku: 05.04.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 111, 09.06.2023. OP numurs: 2023/111.36
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
342497
10.06.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"