Aptauja ilgs līdz 23. oktobrim.
Ministru kabineta noteikumi Nr. 267 Rīgā 2023. gada 1. jūnijā (prot. Nr. 29 30. §) Grozījumi Ministru kabineta 2022. gada 21. jūnija noteikumos Nr. 381 "Eiropas Sociālā fonda Plus programmas materiālās nenodrošinātības mazināšanai 2021.-2027. gadam īstenošanas noteikumi"Izdoti saskaņā ar Eiropas Sociālā fonda Plus
programmas Izdarīt Ministru kabineta 2022. gada 21. jūnija noteikumos Nr. 381 "Eiropas Sociālā fonda Plus programmas materiālās nenodrošinātības mazināšanai 2021.-2027. gadam īstenošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2022, 123. nr.) šādus grozījumus: 1. Izteikt 2. punktu šādā redakcijā: "2. Programmas kopējais pieejamais finansējums ir 38 280 000 euro, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda Plus līdzfinansējums 32 538 000 euro apmērā, kas veido 90 % no programmas finansējuma, un valsts budžeta finansējums 5 742 000 euro apmērā, no tiem obligātais valsts budžeta līdzfinansējums 3 615 334 euro apmērā, kas veido 10 % no programmas finansējuma, un papildu valsts budžeta finansējums 2 126 666 euro apmērā." 2. Papildināt ar 3.1 punktu šādā redakcijā: "3.1 Ja partnerorganizācija sniedz atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma izpratnē (turpmāk - Ukrainas civiliedzīvotājs), kuri saņēmuši pašvaldības sociālā dienesta izsniegtu rakstisku izziņu par atbilstību vienam no šo noteikumu 4.1. apakšpunktā minētajiem statusiem, partnerorganizācija minētajā likumā noteiktā atbalsta sniegšanas laikā: 3.11. nodrošina Ukrainas civiliedzīvotājam šo noteikumu 9.punktā minēto komplektu izsniegšanu atbilstoši šo noteikumu 30. punktā minētajai kārtībai; 3.12. piedāvā Ukrainas civiliedzīvotājam iespēju brīvprātīgi piedalīties šo noteikumu 37. punktā minētajos papildpasākumos; 3.13. nodrošina atsevišķu Ukrainas civiliedzīvotājam sniegtā atbalsta uzskaiti šo noteikumu 33. punktā minētajā kārtībā." 3. Papildināt ar 3.2 punktu šādā redakcijā: "3.2 Par šo noteikumu 3.11. un 3.12. apakšpunktā minētā atbalsta sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājam sadarbības iestāde veic partnerorganizācijai šo noteikumu 59.2.1.1. un 59.2.1.2. apakšpunktā minēto netiešo attiecināmo izmaksu maksājumu atbilstoši šo noteikumu 62. punktam." 4. Izteikt 4.1.3.1. apakšpunktu šādā redakcijā: "4.1.3.1. 376 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, bet katrai nākamajai personai mājsaimniecībā 264 euro;". 5. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā: "8. Finansējuma saņēmējs nodrošina pārtikas un pamata materiālās palīdzības preču iegādi, ne retāk kā reizi trijos gados veicot pārtikas un pamata materiālās palīdzības preču piegādātāju (turpmāk - piegādātājs) atlasi atklātā, pārredzamā, nediskriminējošā un konkurenci nodrošinošā konkursa procedūrā, ievērojot Publisko iepirkumu likumu, kā arī citus publiskos iepirkumus reglamentējošos normatīvos aktus, ciktāl šie noteikumi nenosaka citādi." 6. Izteikt 9.1.2. apakšpunktu šādā redakcijā: "9.1.2. mājsaimniecības loceklim vecumā no sešiem līdz 12 mēnešiem (ieskaitot);". 7. Izteikt 12. punktu šādā redakcijā: "12. Finansējuma saņēmējs piegādātājam izvirza šādas vispārīgās prasības: 12.1. nodrošināt iepirkuma nolikumā noteiktā satura, kvalitātes un daudzuma pārtikas un pamata materiālās palīdzības preču (turpmāk šajā punktā - preces) ražošanu vai iepirkšanu, iepakošanu, komplektēšanu un piegādi visā Latvijā; 12.2. nodrošināt preču atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām preču drošuma, kvalitātes un obligātajām nekaitīguma prasībām; 12.3. nodrošināt, ka izdalīšanai paredzētās preces tiek iepakotas komplektā atbilstoši šo noteikumu 10. punktam; 12.4. nodrošināt preču marķēšanu valsts valodā atbilstoši normatīvajiem aktiem par preču marķēšanu un Patērētāju tiesību aizsardzības likumam; 12.5. uz katras preču komplekta vienības iepakojuma, izņemot individuālos mācību piederumus, nodrošināt skaidri salasāmu uzrakstu "Bezmaksas. Nav paredzēts pārdošanai" un Eiropas Savienības fondu vizuālās identitātes elementus; 12.6. nodrošināt preču un preču komplekta vienības iepakojuma atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām par preču iepakojuma materiālu, tai skaitā atbilstību videi draudzīgam iepakojumam vai iepakojumam, kura lielākā daļa ir otrreiz pārstrādājama; 12.7. atbilstoši ar finansējuma saņēmēju saskaņotam piegādes grafikam ne retāk kā reizi divos mēnešos nodrošināt preču transportēšanu uz partnerorganizāciju komplektu uzglabāšanas vai izdales vietu faktiskajām adresēm; 12.8. izmantot videi draudzīgu preču piegādes veidu, lai piegādes laikā nodrošinātu samazinātu vides piesārņojumu ar autotransporta izplūdes gāzēm un veicinātu ceļa infrastruktūras slodzes samazināšanu." 8. Izteikt 22. punktu šādā redakcijā: "22. Partnerorganizācija izdala pārtiku un pamata materiālās palīdzības preču komplektus: 22.1. pārtikas un pamata materiālās palīdzības preču komplektu uzglabāšanas vai izdales vietā; 22.2. partnerorganizācijas juridiskajā vai faktiskajā adresē; 22.3. citā telpā, par kuras izmantošanu noslēgts nomas vai patapinājuma līgums; 22.4. personas dzīvesvietā." 9. Papildināt ar 22.1 punktu šādā redakcijā: "22.1 Partnerorganizācija īsteno papildpasākumus telpās vai teritorijā, kas atbilst attiecīgā papildpasākuma saturam un veidam." 10. Izteikt 30.1. apakšpunktu šādā redakcijā: "30.1. ja mājsaimniecībā ir šo noteikumu 9.1.1., 9.1.2. un 9.1.3. apakšpunktā minētais mājsaimniecības loceklis, izsniedz attiecīgo šo noteikumu 9.1. apakšpunktā minēto pārtikas preču komplektu - kopumā ne vairāk kā: 30.1.1. vienu attiecīgo šo noteikumu 9.1. apakšpunktā minēto komplektu šo noteikumu 4.1.1. un 4.1.3. apakšpunktā minētās izziņas derīguma termiņa laikā, ja izziņa izsniegta uz vienu mēnesi; 30.1.2. divus attiecīgos šo noteikumu 9.1. apakšpunktā minētos komplektus šo noteikumu 4.1.1. un 4.1.3. apakšpunktā minētās izziņas derīguma termiņa laikā, ja izziņa izsniegta uz trim mēnešiem; 30.1.3. četrus attiecīgos šo noteikumu 9.1. apakšpunktā minētos komplektus šo noteikumu 4.1.1. un 4.1.3. apakšpunktā minētās izziņas derīguma termiņa laikā, ja izziņa izsniegta uz sešiem mēnešiem; 30.1.4. divus attiecīgos šo noteikumu 9.1. apakšpunktā minētos komplektus triju mēnešu laikā no šo noteikumu 4.1.2. apakšpunktā minētās izziņas izsniegšanas dienas;". 11. Izteikt 30.3. apakšpunktu šādā redakcijā: "30.3. ja mājsaimniecība pretendē uz šo noteikumu 9.3. apakšpunktā minēto higiēnas un saimniecības preču komplektu, katram mājsaimniecības loceklim izsniedz šo noteikumu 9.3. apakšpunktā minēto komplektu - kopumā ne vairāk kā: 30.3.1. vienu šo noteikumu 9.3. apakšpunktā minēto komplektu šo noteikumu 4.1.1. un 4.1.3. apakšpunktā minētās izziņas derīguma termiņa laikā, ja izziņa izsniegta uz vienu mēnesi vai trim mēnešiem; 30.3.2. divus šo noteikumu 9.3. apakšpunktā minētos komplektus šo noteikumu 4.1.1. un 4.1.3. apakšpunktā minētās izziņas derīguma termiņa laikā, ja izziņa izsniegta uz sešiem mēnešiem; 30.3.3. vienu šo noteikumu 9.3. apakšpunktā minēto komplektu triju mēnešu laikā no šo noteikumu 4.1.2. apakšpunktā minētās izziņas izsniegšanas dienas;". 12. Izteikt 30.4. apakšpunktu šādā redakcijā: "30.4. ja mājsaimniecībā ir šo noteikumu 9.4.1., 9.4.2., 9.4.3. un 9.4.4. apakšpunktā minētais mājsaimniecības loceklis, izsniedz attiecīgo šo noteikumu 9.4. apakšpunktā minēto higiēnas un saimniecības preču komplektu - kopumā ne vairāk kā: 30.4.1. vienu attiecīgo šo noteikumu 9.4. apakšpunktā minēto komplektu šo noteikumu 4.1.1. un 4.1.3. apakšpunktā minētās izziņas derīguma termiņa laikā, ja izziņa izsniegta uz vienu mēnesi vai trim mēnešiem; 30.4.2. divus attiecīgos šo noteikumu 9.4. apakšpunktā minētos komplektus šo noteikumu 4.1.1. un 4.1.3. apakšpunktā minētās izziņas derīguma termiņa laikā, ja izziņa izsniegta uz sešiem mēnešiem; 30.4.3. vienu attiecīgo šo noteikumu 9.4. apakšpunktā minēto komplektu triju mēnešu laikā no šo noteikumu 4.1.2. apakšpunktā minētās izziņas izsniegšanas dienas;". 13. Izteikt 32. punktu šādā redakcijā: "32. Ja partnerorganizācijai rodas šaubas par personu, kura saņem komplektu šo noteikumu 30. punktā minētajā kārtībā, tai ir tiesības lūgt uzrādīt personu apliecinošu dokumentu." 14. Papildināt ar X nodaļu šādā redakcijā: "X. Noslēguma jautājums 69. Mājsaimniecība, kurai saskaņā ar normatīvajiem aktiem par darbības programmas "Pārtikas un pamata materiālās palīdzības sniegšana vistrūcīgākajām personām 2014.-2020. gada plānošanas periodā" īstenošanu ir tiesības saņemt atbalstu un kurai pašvaldības sociālā dienesta izsniegtā izziņa par trūcīgas, maznodrošinātas vai krīzes situācijā nonākušas mājsaimniecības statusu ir spēkā līdz 2023. gada 30. aprīlim, 31. maijam vai 30. jūnijam, var saņemt atbalstu ne vēlāk kā divu mēnešu laikā pēc minētās izziņas derīguma termiņa beigām, nepārsniedzot šo noteikumu 30. punktā minēto izziņas termiņam atbilstošo komplektu skaitu." 15. Izteikt 1. pielikumu jaunā redakcijā (1. pielikums). 16. Izteikt 2. pielikumu jaunā redakcijā (2. pielikums). 17. Izteikt 3. pielikumu jaunā redakcijā (3. pielikums). Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs
‒ Labklājības ministre E. Siliņa
1. pielikums "1. pielikums Programmas īstenošanai paredzēto pārtikas preču ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes kritēriji1. Auzu pārslu ražošanas un kvalitātes kritēriji
2. Četrgraudu pārslu* ražošanas un kvalitātes kritēriji
3. Makaronu ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes kritēriji 3.1. Makaronu ražošanā izmantoto izejvielu kritēriji: 3.1.1. makaronu ražošanā izmantotie milti atbilst Eiropas Komisijas 2006. gada 19. decembra Regulas (ES) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, pielikuma 2. sadaļā noteiktajai mikotoksīnu maksimāli pieļaujamai koncentrācijai; 3.1.2. citas ražošanā izmantotās sastāvdaļas atbilst normatīvajos aktos noteiktajām pārtikas nekaitīguma un kvalitātes prasībām. 3.2. Makaronu ražošanas procesa kritērijs - makaroni tiek ražoti saskaņā ar ražotāja deklarētajām prasībām un ražotāja apstiprināto receptūru un tehnoloģisko instrukciju. 3.3. No kviešu miltiem izgatavoto makaronu izstrādājumu organoleptiskie rādītāji:
3.4. Makaronu izstrādājumu fizikāli ķīmiskie rādītāji:
4. Pankūku miltu sausā maisījuma** ražošanas un kvalitātes kritēriji
5. Vājpiena pulvera ražošanas un kvalitātes kritēriji
6. Pilnpiena pulvera ražošanas un kvalitātes kritēriji
7. Iebiezināta piena ar cukuru ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes kritēriji 7.1. Iebiezināts piens ar cukuru atbilst prasībām, kas noteiktas: a) Eiropas Komisijas 2006. gada 19. decembra Regulā (ES) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, b) Eiropas Komisijas 2005. gada 15. novembra Regulā (ES) Nr. 2073/2005 par pārtikas produktu mikrobioloģiskajiem kritērijiem, c) Ministru kabineta 2015. gada 15. septembra noteikumos Nr. 529 "Dehidrēto piena produktu kvalitātes, klasifikācijas un papildu marķējuma prasības".
8. Ātri vārāmo auzu pārslu ražošanas un kvalitātes kritēriji
9. Griķu pārslu ražošanas un kvalitātes kritēriji
10. Putraimu ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes kritēriji 10.1. Putraimu ražošanā izmantoto izejvielu kritēriji: 10.1.1. putraimu ražošanā tiek izmantoti mieži vai kvieši; 10.1.2. putraimu ražošanā izmantotā labība atbilst Eiropas Komisijas 2006. gada 19. decembra Regulas (ES) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, pielikuma 2. sadaļā noteiktajām maksimāli pieļaujamām mikotoksīnu normām. 10.2. Putraimu ražošanas procesa kritērijs - putraimi tiek ražoti saskaņā ar ražotāja deklarētajām prasībām un tehnoloģisko instrukciju. 10.3. Miežu putraimu kvalitātes kritēriji:
10.4. Kviešu putraimu kvalitātes kritēriji:
11. Augstākā labuma kviešu miltu ražošanas un kvalitātes kritēriji
12. Auzu pārslu biezputras ar ogām vai augļiem ražošanas un kvalitātes kritēriji
13. Kartupeļu biezputras ražošanas un kvalitātes kritēriji
14. Mannas ražošanas un kvalitātes kritēriji 14.1. Manna atbilst kritērijiem, kas noteikti Eiropas Komisijas 2006. gada 19. decembra Regulas (ES) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, pielikuma 2. sadaļā.
15. Griķu ražošanas un kvalitātes kritēriji 15.1. Griķi atbilst kritērijiem, kas noteikti Eiropas Komisijas 2006. gada 19. decembra Regulas (ES) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, pielikuma 2. sadaļā.
16. Sautētas cūkgaļas vai liellopu gaļas ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes kritēriji 16.1. Sautētas cūkgaļas vai liellopu gaļas (turpmāk - sautēta gaļa) ražošanas kritēriji: 16.1.1. gaļa atbilst kritērijiem, kas noteikti Eiropas Komisijas 2006. gada 19. decembra Regulas (ES) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, pielikuma 3. un 5. sadaļā; 16.1.2. produkta sastāvā ietilpstošās pārtikas piedevas atbilst prasībām, kas noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes 2008. gada 16. decembra Regulā (ES) Nr. 1333/2008 par pārtikas piedevām; 16.1.3. sautētas gaļas termiskā apstrāde atbilst prasībām, kas noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes 2004. gada 29. aprīļa Regulas (ES) Nr. 852/2004 par pārtikas produktu higiēnu XI nodaļā. 16.2. Sautētas gaļas ražošanas procesa kritērijs - sautēta gaļa ražota saskaņā ar ražotāja deklarētajām prasībām un ražotāja apstiprināto receptūru un tehnoloģisko instrukciju, iepakojuma veids - divdaļīga metāla kārba, ar viegli atveramu vāku, uzglabāšanas režīms no 0 līdz +25 °C. 16.3. Sautētas gaļas ražošanas un kvalitātes kritēriji:
17. Tvaicētu rīsu kvalitātes kritēriji 17.1. Rīsi atbilst kritērijiem, kas noteikti Eiropas Komisijas 2006. gada 19. decembra Regulas (ES) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, pielikuma 2. sadaļā.
18. Auksti spiestas nerafinētas rapšu eļļas kvalitātes kritēriji
19. Rafinētas rapšu eļļas kvalitātes kritēriji
20. Olu pulvera kvalitātes kritēriji
21. Cukura ražošanas un kvalitātes kritēriji 21.1. Cukurs ir attīrīta un kristalizēta saharoze, kura atbilst kritērijiem, kas noteikti Ministru kabineta 2015. gada 15. decembra noteikumos Nr. 735 "Dažādu veidu cukura kvalitātes, klasifikācijas un papildu marķējuma prasības".
22. Šķelto zirņu kvalitātes kritēriji
23. Zivju konservu ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes kritēriji 23.1. Sterilizētu konservu "Makrele savā sulā" (turpmāk - konservi) nekaitīguma kritēriji: 23.1.1. konservi atbilst kritērijiem, kas noteikti Eiropas Komisijas 2006. gada 19. decembra Regulas (ES) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, pielikuma 3. un 5. sadaļā un Eiropas Komisijas 2005. gada 15. novembra Regulas (ES) Nr. 2073/2005 par pārtikas produktu mikrobioloģiskajiem kritērijiem 1. pielikuma 1. nodaļas 1.26. sadaļā, kā arī prasībām, kas noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes 2004. gada 29. aprīļa Regulas (ES) Nr. 853/2004, ar ko nosaka īpašus higiēnas noteikumus attiecībā uz dzīvnieku izcelsmes pārtiku, III pielikuma VIII sadaļas V nodaļā; 23.1.2. ražošanas tehnoloģiskais process notiek atbilstoši prasībām, kas noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes 2004. gada 29. aprīļa Regulas (ES) Nr. 852/2004 par pārtikas produktu higiēnu IX, X un XI nodaļā, kā arī Starptautiskajā higiēnas prakses kodeksā maza skābes satura un paskābinātiem konserviem Nr. CAC/RCP 23-1979 un Starptautiskajā higiēnas prakses kodeksā zivīm un zvejas produktiem Nr. CAC/RCP 52/2003; 23.1.3. aromatizētāji tiek lietoti saskaņā ar prasībām, kas noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes 2008. gada 16. decembra Regulas (ES) Nr. 1334/2008 par aromatizētājiem un dažām pārtikas sastāvdaļām ar aromatizētāju īpašībām izmantošanai pārtikā un uz tās un par grozījumiem Padomes Regulā (EEK) Nr. 1601/91, Regulās (EK) Nr. 2232/96 un (EK) Nr. 110/2008 un Direktīvā 2000/13/EK; 23.1.4. konservi tiek ražoti saskaņā ar ražotāja deklarētajām prasībām un ražotāja apstiprinātu receptūru un produkta un procesa aprakstiem. Konservu izgatavošanai izmanto saldētas makreles Scomber scombrus, iepakojuma veids - hermētiski noslēgta kārba ar atveramu vāku, uzglabāšanas režīms no 0 līdz +25 °C. Konservi ir rūpnieciski sterili. 23.2. Konservu ražošanas un kvalitātes kritēriji:
24. Zīdaiņiem un maziem bērniem paredzētu pārtikas produktu komplekta ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes kritēriji 24.1. Zīdaiņiem paredzētu maisījumu un papildu ēdināšanas maisījumu un maziem bērniem paredzētas pārtikas ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes kritēriji 24.1.1. Zīdaiņiem paredzētu maisījumu un papildu ēdināšanas maisījumu un maziem bērniem paredzētu pārtikas produktu ražošanā un izplatīšanā ievērotas prasības, kas noteiktas: a) Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 12. jūnija Regulā (ES) Nr. 609/2013 par zīdaiņiem un maziem bērniem paredzētu pārtiku, īpašiem medicīniskiem nolūkiem paredzētu pārtiku un par pilnīgiem uztura aizstājējiem svara kontrolei, un ar ko atceļ Padomes Direktīvu 92/52/EEK, Komisijas Direktīvas 96/8/EK, 1999/21/EK, 2006/125/EK un 2006/141/EK, Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 2009/39/EK un Komisijas Regulas (EK) Nr. 41/2009 un (EK) Nr. 953/2009, b) Eiropas Komisijas 2006. gada 19. decembra Regulā (ES) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, c) Eiropas Parlamenta un Padomes 2008. gada 16. decembra Regulā (ES) Nr. 1333/2008 par pārtikas piedevām, d) Komisijas 2015. gada 25. septembra Deleģētajā regulā (ES) 2016/127, ar ko attiecībā uz īpašām sastāva un informācijas prasībām, kuras piemēro maisījumiem zīdaiņiem un papildu ēdināšanas maisījumiem zīdaiņiem, un attiecībā uz informācijas prasībām saistībā ar zīdaiņu un mazu bērnu ēdināšanu papildina Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) Nr. 609/2013.
24.2. Apstrādātas graudaugu pārtikas un zīdaiņiem un maziem bērniem paredzētas pārtikas ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes kritēriji 24.2.1. Zīdaiņiem un maziem bērniem paredzētas graudaugu pārtikas produktu, dārzeņu un augļu produktu, kā arī gaļas produktu ražošanā un izplatīšanā ievērotas prasības, kas noteiktas: a) Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 12. jūnija Regulā (ES) Nr. 609/2013 par zīdaiņiem un maziem bērniem paredzētu pārtiku, īpašiem medicīniskiem nolūkiem paredzētu pārtiku un par pilnīgiem uztura aizstājējiem svara kontrolei, un ar ko atceļ Padomes Direktīvu 92/52/EEK, Komisijas Direktīvas 96/8/EK, 1999/21/EK, 2006/125/EK un 2006/141/EK, Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 2009/39/EK un Komisijas Regulas (ES) Nr. 41/2009 un (ES) Nr. 953/2009, b) Eiropas Komisijas 2006. gada 19. decembra Regulā (ES) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, c) Eiropas Parlamenta un Padomes 2008. gada 16. decembra Regulā (ES) Nr. 1333/2008 par pārtikas piedevām, d) Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumos Nr. 269 "Prasības zīdaiņu un mazu bērnu pārtikai un tās marķējumam". 24.2.1.1. Putras (putras sausais maisījums, lietošanai gatava putra)
24.2.1.2. Sausiņi
24.2.1.3. Augļu biezeņi
24.2.1.4. Dārzeņu biezeņi
24.2.1.5. Dārzeņu biezeņi ar gaļu
24.2.1.6. Gaļas biezeņi
"
2. pielikums "2. pielikums Programmas īstenošanai paredzēto individuālo mācību piederumu kvalitātes kritērijiI. Kvalitātes kritēriji brošēta papīra produkcijai
II. Kvalitātes kritēriji zīmēšanas un aplikāciju papīram
III. Kvalitātes kritēriji rakstāmpiederumiem
IV. Kvalitātes kritēriji zīmuļu asināmajam un dzēšgumijai
V. Kvalitātes kritēriji zīmēšanas piederumiem
VI. Kvalitātes kritēriji griešanas piederumiem
VII. Kvalitātes kritēriji mērīšanas piederumiem
VIII. Kvalitātes kritēriji līmēšanas piederumiem
IX. Kvalitātes kritēriji vāciņiem un mapēm
X. Kvalitātes kritēriji krāsām zīmēšanai
XI. Kvalitātes kritēriji mugursomai*
XII. Kvalitātes kritēriji rasēšanas piederumiem
XIII. Kvalitātes kritēriji penāļiem
XIV. Citu individuālo mācību piederumu kvalitātes kritēriji Saskaņā ar Ministru kabineta 2022. gada 21. jūnija noteikumu Nr. 381 "Eiropas Sociālā fonda Plus programmas materiālās nenodrošinātības mazināšanai 2021.-2027. gadam īstenošanas noteikumi" 21. punktu atbilstoši veiktajam situācijas izvērtējumam ir pieļaujama citu individuālo mācību piederumu iekļaušana komplektā, ja tie atbilst šo noteikumu prasībām."
3. pielikums "3. pielikums Programmas īstenošanai paredzēto higiēnas un saimniecības preču drošuma prasības un kvalitātes kritēriji1. Ziepes, matu šampūns un krēms 1.1. Ziepes un matu šampūns visām vecuma grupām 1.1.1. Ziepju un matu šampūna ražošanā un izplatīšanā ievērotas prasības, kas noteiktas: a) Eiropas Parlamenta un Padomes 2009. gada 30. novembra Regulā (EK) Nr. 1223/2009 par kosmētikas līdzekļiem, b) Latvijas normatīvajos aktos kosmētikas līdzekļu jomā. 1.2. Ziepes, matu šampūns un krēms zīdaiņiem un maziem bērniem 1.2.1. Ziepju, matu šampūna (tai skaitā visām vecuma grupām, zīdaiņiem un maziem bērniem) un bērnu krēma ražošanā un izplatīšanā ievērotas prasības, kas noteiktas: a) Eiropas Parlamenta un Padomes 2009. gada 30. novembra Regulā (EK) Nr. 1223/2009 par kosmētikas līdzekļiem, b) Latvijas normatīvajos aktos kosmētikas līdzekļu jomā. 1.2.1.1. Ziepes zīdaiņiem un maziem bērniem
1.2.1.2. Matu šampūns zīdaiņiem un maziem bērniem
1.2.1.3. Krēms zīdaiņiem un maziem bērniem
2. Zobu pasta 2.1. Zobu pasta visām vecuma grupām 2.1.1. Zobu pastas ražošanā un izplatīšanā ievērotas prasības, kas noteiktas: a) Eiropas Parlamenta un Padomes 2009. gada 30. novembra Regulā (EK) Nr. 1223/2009 par kosmētikas līdzekļiem, b) Latvijas normatīvajos aktos kosmētikas līdzekļu jomā. 2.2. Zobu pasta maziem bērniem 2.2.1. Zobu pastas izplatīšanā ievērotas prasības, kas noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes 2009. gada 30. novembra Regulas (EK) Nr. 1223/2009 par kosmētikas līdzekļiem III pielikumā.
3. Zobu suka 3.1. Zobu suka visām vecuma grupām
3.2. Zobu suka maziem bērniem
4. Veļas mazgāšanas un trauku mazgāšanas līdzekļi 4.1. Veļas mazgāšanas un trauku mazgāšanas līdzekļu ražošanā un izplatīšanā ievērotas prasības, kas noteiktas: a) Eiropas Parlamenta un Padomes 2004. gada 31. marta Regulā (EK) Nr. 648/2004 par mazgāšanas līdzekļiem, b) Latvijas normatīvajos aktos mazgāšanas līdzekļu jomā. 5. Autiņbiksītes zīdaiņiem un maziem bērniem 5.1. Zīdaiņiem un maziem bērniem paredzēto autiņbiksīšu ražošanā un izplatīšanā ievērotas prasības, kas noteiktas Eiropas Komisijas 2014. gada 24. oktobra lēmumā Nr. 2014/763/ES, ar ko nosaka ekoloģiskos kritērijus ES ekomarķējuma piešķiršanai absorbējošiem higiēnas produktiem.
6. Autiņi zīdaiņiem un maziem bērniem
7. Mitrās salvetes zīdaiņu un mazu bērnu ādas kopšanai 7.1. Zīdaiņu un mazu bērnu ādas kopšanai paredzēto mitro salvešu ražošanā un izplatīšanā ievērotas prasības, kas noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes 2009. gada 30. novembra Regulā (EK) Nr. 1223/2009 par kosmētikas līdzekļiem.
8. Citu higiēnas vai saimniecības preču drošuma un kvalitātes kritēriji 8.1. Saskaņā ar Ministru kabineta 2022. gada 21. jūnija noteikumu Nr. 381 "Eiropas Sociālā fonda Plus programmas materiālās nenodrošinātības mazināšanai 2021.-2027. gadam īstenošanas noteikumi" 21. punktu atbilstoši veiktajam situācijas izvērtējumam ir pieļaujama citu higiēnas un saimniecības preču iekļaušana komplektā, ja tās atbilst šo noteikumu un citu normatīvo aktu prasībām. 9. Medicīnisko sejas masku kvalitātes kritēriji 9.1. Medicīnisko sejas masku ražošanā un izplatīšanā ievērotas prasības, kas noteiktas: a) Eiropas Parlamenta un Padomes 2017. gada 5. aprīļa Regulā (ES) 2017/745, kas attiecas uz medicīniskām ierīcēm, ar ko groza Direktīvu 2001/83/EK, Regulu (ES) Nr. 178/2002 un Regulu (EK) Nr. 1223/2009 un atceļ Padomes Direktīvas 90/385/EK un 93/42/EEK, b) standartā LVS EN 14683:2019 "Medicīniskās sejas maskas. Prasības un testēšanas metodes", vai tām ekvivalentas prasības.
10. Roku dezinfekcijas līdzekļa kvalitātes kritēriji 10.1. Roku dezinfekcijas līdzeklis atbilst prasībām, kas noteiktas: a) normatīvajos aktos par preču drošuma, kvalitātes un obligātajām nekaitīguma prasībām, b) Eiropas Parlamenta un Padomes 2008. gada 16. decembra Regulā (ES) Nr. 1272/2008 par vielu un maisījumu klasificēšanu, marķēšanu un iepakošanu un ar ko groza un atceļ Direktīvas 67/548/EEK un 1999/45/EK un groza Regulu (ES) Nr. 1907/2006, c) Eiropas Parlamenta un Padomes 2012. gada 22. maija Regulā (ES) Nr. 528/2012 par biocīdu piedāvāšanu tirgū un lietošanu, d) Ministru kabineta 2013. gada 27. augusta noteikumos Nr. 628 "Prasības attiecībā uz darbībām ar biocīdiem".
11. Virsmu dezinfekcijas līdzekļa kvalitātes kritēriji 11.1. Virsmu dezinfekcijas līdzeklis atbilst prasībām, kas noteiktas: a) normatīvajos aktos par preču drošuma, kvalitātes un obligātajām nekaitīguma prasībām, b) Eiropas Parlamenta un Padomes 2008. gada 16. decembra Regulā (ES) Nr. 1272/2008 par vielu un maisījumu klasificēšanu, marķēšanu un iepakošanu un ar ko groza un atceļ Direktīvas 67/548/EEK un 1999/45/EK un groza Regulu (ES) Nr. 1907/2006, c) Eiropas Parlamenta un Padomes 2012. gada 22. maija Regulā (ES) Nr. 528/2012 par biocīdu piedāvāšanu tirgū un lietošanu, d) Ministru kabineta 2013. gada 27. augusta noteikumos Nr. 628 "Prasības attiecībā uz darbībām ar biocīdiem".
Piezīme. ** Attiecībā uz aktīvo vielu(-ām) un koncentrāciju jānodrošina pierādījumi par efektivitāti - attiecīgajā produktu veidā." |
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2022. gada 21. jūnija noteikumos Nr. 381 "Eiropas Sociālā fonda Plus ..
Statuss:
Spēkā esošs
Saistītie dokumenti
|