Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Mārupes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 11/2023

2023. gada 29. martā
Par kārtību, kādā tiek organizēti centralizētie ūdenssaimniecības pakalpojumi Mārupes novadā
Apstiprināti ar
Mārupes novada pašvaldības domes
2023. gada 29. marta lēmumu Nr. 35 (sēdes prot. Nr. 6)

Izdoti saskaņā ar
Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta ceturto un piekto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie saistošie noteikumi (turpmāk tekstā – Noteikumi) nosaka:

1.1. kārtību, kādā ūdensapgādes tīkli vai kanalizācijas tīkli un būves tiek pievienotas centralizētajai ūdensapgādes sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai;

1.2. centralizētās ūdensapgādes sistēmas un centralizētās kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas, lietošanas un aizsardzības prasības;

1.3. sabiedriskā ūdenssaimniecības pakalpojuma līgumā ietveramos noteikumus, kā arī tā slēgšanas, grozīšanas un izbeigšanas noteikumus;

1.4. brīvkrānu izmantošanas kārtību;

1.5. administratīvo atbildību par saistošo noteikumu pārkāpšanu.

2. Mārupes novada pašvaldības dome organizē ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu savā administratīvajā teritorijā, pilnvarojot ar lēmumu komersantu (-s) sniegt sabiedriskos ūdenssaimniecības pakalpojumus un noslēdzot ar to (tiem) līgumu (-s) par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu pašvaldības administratīvajā teritorijā (turpmāk tekstā – Pakalpojumu sniedzējs).

3. Noteikumos tiek lietoti termini tādā nozīmē, kādā tie ir ietverti Ūdenssaimniecības pakalpojumu likumā un citos uz tā pamata izdotos ārējos normatīvajos aktos.

IIKārtība, kādā ūdensapgādes tīkli vai kanalizācijas tīkli un būves tiek pievienotas centralizētajai ūdensapgādes sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai

4. Ūdensapgādes tīkli vai kanalizācijas tīkli un būves tiek pievienotas centralizētajai ūdensapgādes sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai saskaņā ar Pakalpojumu sniedzēja tehniskajiem noteikumiem.

5. Tehniskos noteikumus izsniedz Pakalpojumu sniedzējs bez maksas uz rakstveida pieteikuma pamata. Tehnisko noteikumu derīguma termiņš ir viens gads.

6. Ūdensapgādes tīklu vai kanalizācijas tīklu un būvju pievienošanu centralizētajai ūdensapgādes sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai ierosina šīs infrastruktūras īpašnieks.

7. Pievienošanās izmaksas pilnībā sedz persona, kurai pieder pievienojamie ūdensapgādes tīkli vai kanalizācijas tīkli un būves.

8. Ja pievienojamie ūdensapgādes tīkli vai kanalizācijas tīkli un būves atrodas uz zemes, kura nepieder personai, kurai pieder pievienojamie ūdensapgādes tīkli vai kanalizācijas tīkli un būves, tehnisko noteikumu pieteikumam pievieno zemes īpašnieka rakstveida piekrišanu.

9. Par ūdensapgādes tīklu vai kanalizācijas tīklu un būves pievienošanu centralizētajai ūdensapgādes sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai Pakalpojumu sniedzējs sastāda aktu, kuru paraksta Pakalpojumu sniedzējs un pievienotās infrastruktūras īpašnieks. Aktā tiek noteikta piederības robeža.

III. Sabiedriskā ūdenssaimniecības pakalpojuma līgumā ietveramie noteikumi, un tā slēgšanas, grozīšanas un izbeigšanas noteikumi

10. Sabiedriskā ūdenssaimniecības pakalpojuma līgumā (turpmāk tekstā – pakalpojuma līgums) nosaka vismaz:

10.1. pušu saistības un pienākumus pakalpojuma sniegšanai un saņemšanai;

10.2. pušu saistības un pienākumus ūdenssaimniecības infrastruktūras un mērierīču bojājumu un/ vai avārijas gadījumos;

10.3. ūdenssaimniecības infrastruktūras lietošanas un uzturēšanas noteikumus;

10.4. saņemto pakalpojuma uzskaites un nolasīto rādījumu paziņošanas kārtību;

10.5. norēķinu kārtību par saņemto pakalpojumu;

10.6. sodīšanas pasākumus par kavētiem maksājumiem;

10.7. pušu savstarpējās saziņas kārtību;

10.8. parādu piedziņas kārtību;

10.9. pakalpojuma pārtraukšanas kārtību;

10.10. līguma darbības laiku un tā izbeigšanas kārtību.

11. Pakalpojuma līgumu slēdz tikai ar personu, kura ir tiesīga būt par ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotāju (turpmāk tekstā – pakalpojuma lietotājs) saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likumu. Ja pakalpojuma lietotājs ir daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļa īpašnieks, pakalpojuma līgumu slēdz ar dzīvokļu īpašnieku kopības Dzīvokļa īpašuma likumā noteiktā kārtībā pilnvarotu personu.

12. Pakalpojuma līguma grozījumus veic, pusēm par to savstarpēji rakstveidā vienojoties.

13. Pakalpojuma līguma grozījumus neveic, ja mainās pakalpojuma cena (tarifs) un to apstiprina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija normatīvajos aktos noteiktā kārtībā. Šajā gadījumā Pakalpojumu sniedzējs informē pakalpojuma lietotāju par pakalpojuma cenas izmaiņām vismaz vienu mēnesi pirms to spēkā stāšanās. Pakalpojumu sniedzējs ir tiesīgs aizstāt individuālu katra pakalpojuma lietotāja informēšanu ar publikāciju Mārupes novada pašvaldības bezmaksas informatīvajā izdevumā "Mārupes Vēstis" un tīmekļa vietnē www.marupe.lv.

14. Pakalpojuma līgums ar pakalpojuma lietotāju tiek izbeigts sekojošos gadījumos:

14.1. ja pakalpojuma lietotājs ir iesniedzis rakstisku iesniegumu ar lūgumu pārtraukt pakalpojumu sniegšanu, pilnā apmērā ir veicis maksājumus par saņemtajiem pakalpojumiem, t.sk. apmaksājis soda naudu un kompensācijas par ūdenssaimniecības pakalpojuma lietošanas noteikumu pārkāpšanu, ja tāda ir aprēķināta, ja pakalpojuma lietotājs pilnā apmērā ir apmaksājis izdevumus, kas radušies Pakalpojumu sniedzējam pakalpojuma pārtraukšanai;

14.2. ja īpašumam mainās īpašnieks un tiek slēgts jauns līgums.

15. Pakalpojuma līgumā paredz, ka, ja komercuzskaites mēraparāts nav uzstādīts, pakalpojuma lietotājam maksa par Pakalpojumu sniedzēja pakalpojumiem tiek aprēķināta pēc nekustamajā īpašumā – dzīvojamā mājā – deklarēto iedzīvotāju skaita, pieņemot, ka uz vienu personu tiek patērēti 6 m3 ūdens mēnesī.

IV. Centralizētās ūdensapgādes sistēmas un centralizētās kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas, lietošanas un aizsardzības prasības

16. Centralizētajā kanalizācijas sistēmā ir atļauts novadīt notekūdeņus:

16.1. kuri nekaitē centralizētās kanalizācijas sistēmas būvēm, neietekmē būvju funkcijas un to ekspluatācijas mūžu;

16.2. kuri nav bīstami centralizētās kanalizācijas sistēmas apkalpojošā personāla veselībai;

16.3. kurus var attīrīt notekūdeņu attīrīšanas iekārtās, ievērojot attīrīšanas iekārtu īpašniekam/valdītājam izsniegtās piesārņojošās darbības atļaujas prasības un izsniegtos tehniskos noteikumus, kā arī attīrīšanas iekārtu tehnoloģiskos parametrus;

16.4. kuru sastāvā piesārņojošo vielu koncentrācijas nepārsniedz Ministru kabineta 2002. gada 22. janvāra noteikumu Nr. 34 "Noteikumi par piesārņojošo vielu emisiju ūdenī" 5. pielikuma 4. tabulā noteiktās maksimāli pieļaujamās koncentrācijas.

17. Ja pakalpojuma lietotāja, kura darbība ir saistīta ar ražošanas notekūdeņu novadīšanu centralizētajā kanalizācijas sistēmā, novadāmo notekūdeņu piesārņojums pārsniedz Ministru kabineta 2002. gada 22. janvāra noteikumu Nr. 34 "Noteikumi par piesārņojošo vielu emisiju ūdenī" 5. pielikuma 4. tabulā noteiktās maksimāli pieļaujamās koncentrācijas, tad:

17.1. Pakalpojuma lietotājs nodrošina notekūdeņu pirms to novadīšanas centralizētajā kanalizācijas sistēmā attīrīšanu vietējās attīrīšanas iekārtās tādā pakāpē, ka netiek pārsniegtas piesārņojošo vielu maksimāli pieļaujamās koncentrācijas, vai

17.2. Ja piesārņojuma koncentrāciju pārsniegumu gadījumā netiek nodarīts kaitējums centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai notekūdeņu attīrīšanas iekārtām un tas paredzēts pakalpojumu līgumā, pakalpojuma lietotājs novada centralizētā kanalizācijas sistēmā notekūdeņus bez iepriekšējas attīrīšanas vai daļēji attīrītus notekūdeņus, samaksājot Pakalpojumu sniedzējam papildu maksu saskaņā ar pakalpojumu līgumā ietverto aprēķinu.

17.3. Ja pakalpojuma lietotājs centralizētā kanalizācijas sistēmā novada notekūdeņus, kuru piesārņojuma koncentrācija būtiski pārsniedz pakalpojuma līgumā vai saistošajos noteikumos noteiktās maksimāli pieļaujamās koncentrācijas un tiek nodarīts kaitējums centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai notekūdeņu attīrīšanas iekārtām, Pakalpojumu sniedzējam tiek piemērots kompensācijas aprēķins saskaņā ar Ministru Kabineta 2016. gada 22. marta noteikumos Nr. 174 "Noteikumi par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu un lietošanu" ietverto kārtību.

18. Pakalpojuma lietotājs, kura darbība ir saistīta ar ražošanas notekūdeņu novadīšanu centralizētajā kanalizācijas sistēmā, nekavējoties ziņo Pakalpojumu sniedzējam par paaugstināta piesārņojuma rašanos novadāmajos notekūdeņos tehnoloģisku avāriju gadījumā, kā arī ziņo par atklātiem bojājumiem centralizētajā ūdensapgādes vai centralizētajā kanalizācijas sistēmā.

19. Gadījumos, ja Noteikumu 16. punktā minētais piesārņojums tiek konstatēts iepludinātajos notekūdeņos centralizētajā kanalizācijas sistēmā un nav iestājušies Noteikumu 17. punktā noteiktie gadījumi, Pakalpojumu sniedzējam ir tiesības pārtraukt notekūdeņu pieņemšanu bez brīdinājuma.

20. Pakalpojumu sniedzējam ir tiesības veikt paraugu noņemšanu un kanalizācijas tīklu apsekošanu pakalpojuma lietotāja nekustamajā īpašumā, ja Pakalpojumu sniedzēja centralizētajā kanalizācijas sistēmā tiek konstatēts paaugstināts notekūdeņu piesārņojums. pakalpojuma lietotājam nav tiesību aizliegt paraugu noņemšanu.

21. Pakalpojuma lietotāja novadītajos notekūdeņos nedrīkst būt:

21.1. cieti priekšmeti, tekstilizstrādājumi, smiltis un grunts, personīgās higiēnas priekšmeti un citas lietas, kas var veicināt tīklu aizsērēšanu;

21.2. eļļas un tauki daudzumos, kuri var veicināt tīklu aizsērēšanu;

21.3. pārtikas un ražošanas atkritumi nesasmalcinātā veidā;

21.4. naftas produkti;

21.5. vielas, kas var uzliesmot vai veidot sprāgstošu maisījumu;

21.6. degoši piemaisījumi un izšķīdinātas gāzveida vielas, kuras veicina uzliesmojošu maisījumu rašanos maģistrālajos kanalizācijas tīklos;

21.7. skābes un citas vielas, kuras var izraisīt cilvēka veselībai bīstamu gāzu (sērūdeņraža, oglekļa oksīda, zilskābes, sēroglekļa u.c.) izdalīšanos.

22. Centralizētajā sadzīves kanalizācijas sistēmā nedrīkst novadīt lietus kanalizācijas ūdeņus, kā arī gruntsūdeņus.

23. Babītes notekūdeņu aglomerācijas tīklā, t.i. uz Piņķu ciema notekūdeņu attīrīšanas iekārtām novadāmo notekūdeņu kvalitāte nedrīkst pārsniegt Noteikumu pielikumā noteiktās maksimāli pieļaujamās koncentrācijas. Ja ir iespējams nodrošināt kvalitatīvu notekūdeņu attīrīšanas procesu, pakalpojuma sniedzējs var vienoties ar pakalpojuma saņēmēju par atsevišķu piesārņojošo vielu koncentrācijas pārsniegumiem, aprēķinot papildu maksu.

24. Pakalpojuma lietotājam, kura darbība ir saistīta ar ražošanas notekūdeņu novadīšanu centralizētajā kanalizācijas sistēmā, ir pienākums uzstādīt mēraparātu, kas automātiski veic notekūdeņos esošo piesārņojošo vielu un to koncentrācijas kontroli, reģistrāciju un datu pārraidi uz Pakalpojumu sniedzēja datu bāzi, nodrošinot Pakalpojumu sniedzējam nepārtrauktu iespēju kontrolēt novadāmo kanalizācijas notekūdeņu atbilstību Latvijas Republikas normatīvu prasībām un līgumā noteiktajām pieļaujamajām piesārņojošām vielām un to pieļaujamām koncentrācijām notekūdeņos. Notekūdeņu kvalitātes atbilstības kontroles mēraparāts uzstādāms pirms objekta nodošanas ekspluatācijā vai pirms pakalpojuma līguma noslēgšanas. Pakalpojuma lietotājam, kurš nav uzstādījis šī punkta prasībām atbilstošu mēraparātu līdz Noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir pienākums to uzstādīt un paziņot Pakalpojumu sniedzējam trīs mēnešu laikā no Noteikumu spēkā stāšanās dienas. Kārtību, kādā Pakalpojuma sniedzējs iegūst ziņas par mēraparāta rādījumiem, puses nosaka pakalpojuma līgumā.

25. Jebkāda saimnieciska darbība vai būvdarbi Latvijas Republikas normatīvos noteiktajās ūdenssaimniecības komunikāciju aizsargjoslās var tikt veikti tikai un vienīgi ar Pakalpojumu sniedzēja un ūdenssaimniecības komunikāciju īpašnieka rakstisku atļauju atbilstoši Pakalpojumu sniedzēja izsniegtajiem tehniskajiem noteikumiem.

26. Ir aizliegts:

26.1. novietot materiālus un citus priekšmetus (tai skaitā arī automašīnas autostāvvietās uz hidrantu akām un kanalizācijas skatakām) uz ūdensvada un kanalizācijas tīkliem un citiem ūdenssaimniecības infrastruktūras elementiem;

26.2. celt jebkādas būves virs ūdensvada un kanalizācijas tīkliem un citiem ūdenssaimniecības infrastruktūras objektiem;

26.3. centralizētās kanalizācijas sistēmas skataku lūkās izliet neuzskaitītus notekūdeņus, iztukšot asenizācijas cisternas, izmest cietos atkritumus, novadīt nokrišņu ūdeņus un gruntsūdeņus;

26.4. pieļaut ūdensvada tīkla aizsalšanu;

26.5. atstāt atvērtas ūdenssaimniecības infrastruktūras skataku un kontrolaku lūkas, izņemot remontdarbu laikā vai avārijas situācijā. Avārijas situācijā vai remontdarbu laikā jāveic nepieciešamie darba aizsardzības pasākumi, uzstādot apzīmējumus un norobežojot teritoriju ap atvērto lūku;

26.6. patvaļīgi pieslēgt savu īpašumu centralizētajai ūdenssaimniecības infrastruktūrai un saņemt pakalpojumu bez pakalpojuma līguma;

26.7. lietot ūdeni no hidranta bez Pakalpojumu sniedzēja rakstiskas atļaujas;

26.8. veikt jebkādas darbības ar ūdenssaimniecības sistēmas elementiem (aizbīdņiem, kanalizācijas sūkņu stacijām, elektropieslēguma skapjiem u.c.).

V. Brīvkrānu izmantošanas kārtība

27. Brīvkrānus uzstāda Pakalpojumu sniedzējs saskaņā ar Mārupes novada pašvaldību noslēgto līgumu.

28. Brīvkrāns ir Pakalpojumu sniedzēja īpašums.

29. Brīvkrāns ir sabiedriskā ūdens ņemšanas vieta, kuru bez maksas drīkst lietot ikviena fiziska persona personīgajām vajadzībām.

30. Brīvkrāna izmantošana rūpnieciskajām vai komerciālajām vajadzībām nav atļauta.

31. Norēķinus ar Pakalpojumu sniedzēju par no brīvkrāniem patērēto ūdeni veic Mārupes novada pašvaldība līgumā noteiktajā kārtībā.

32. Par brīvkrānu uzturēšanu, tehnisko un higiēnas normu ievērošanu, atbilstības prasībām monitoringu un kontroli atbild Pakalpojumu sniedzējs.

33. Personām, kuru darbības rezultātā ir bojāts brīvkrāns, par bojājumu ir pienākums nekavējoties ziņot Pakalpojumu sniedzējam.

VI. Atbildība par saistošo noteikumu neievērošanu

34. Par ūdenssaimniecības pakalpojuma lietošanu bez līguma ar pakalpojumu sniedzēju personu sauc pie administratīvās atbildības, piemērojot brīdinājumu vai naudas sodu, fiziskajām personām 50 naudas soda vienības, bet juridiskajām personām – 200 naudas soda vienības.

35. Par Noteikumu IV. Nodaļā ietverto prasību, kā arī 30. punkta neievērošanu personu sauc pie administratīvās atbildības, piemērojot brīdinājumu vai naudas sodu, fiziskajām personām 70 naudas soda vienības, bet juridiskajām personām – 280 naudas soda vienības.

36. Administratīvā pārkāpuma procesu par šo saistošo noteikumu pārkāpumu līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Mārupes novada pašvaldības policija. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Mārupes novada administratīvā komisija.

VII. Noslēguma jautājumi

37. Noteikumi stājās spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

38. Ar Noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē Mārupes novada pašvaldības domes 2022. gada 30. augusta saistošie noteikumi Nr. 18/2022 "Par kārtību, kādā tiek organizēti centralizētie ūdenssaimniecības pakalpojumi Mārupes novadā".

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence
Pielikums
Pakalpojumu sniedzēja Babītes notekūdeņu aglomerācijas (Piņķu notekūdeņu attīrīšanas iekārtu) kanalizācijas tīklā novadāmajos notekūdeņos maksimāli pieļaujamā piesārņojošo vielu koncentrācija un papildu maksas lieluma noteikšana

1. Pakalpojumu sniedzēja kanalizācijas tīklā novadāmajos notekūdeņos maksimāli pieļaujamā piesārņojošo vielu koncentrācija noteikta šī pielikuma tabulā.

Nr.p.k.Piesārņojošā vielaMaksimāli pieļaujamā koncentrācija (MKP), mg/l
1.BSP5340,00
2.ĶSP561,00
3.Suspendētās vielas389,00
4.Kopējais fosfors, Pkop13,60
5.Kopējais slāpeklis, Nkop65,00
6.Tauki10,00
7.Naftas produkti0,50
8.Sintētiskās virsmas aktīvās vielas0,01
9.Kopējais hroma saturs0,10
10.Niķelis0,10
11.Cinks0,10
12.Varš0,10
13.Svins0,05
14.Kadmijs0,02
15.Dzīvsudrabs0,02
16.Arsēns0,02
17.Fenolu indekss0,1
18.Formaldehīdi0,5

2. Pakalpojumu sniedzēja kanalizācijas tīklā ir atļauts novadīt notekūdeņus, kuru pH līmenis ir robežās no 6,5 līdz 9 un kuru temperatūra nepārsniedz 40ºC.

3. Notekūdeņi, kas satur vielas, kas nav minētas šajā pielikumā, tiek novadīti Pakalpojumu sniedzēja kanalizācijas tīklā saskaņā ar Ministru Kabineta 2002. gada 22. janvāra noteikumiem Nr. 34 "Noteikumi par piesārņojošo vielu emisiju ūdenī".

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence
Saistošo noteikumu Nr. 11/2023 "Par kārtību, kādā tiek organizēti centralizētie ūdenssaimniecības pakalpojumi Mārupes novadā"
paskaidrojuma raksts
Paskaidrojuma raksta sadaļaNorādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6. panta ceturtā daļa nosaka, ka vietējās pašvaldības dome izdod saistošos noteikumus, kuros paredz:

1) kārtību, kādā ūdensapgādes tīkli vai kanalizācijas tīkli un būves tiek pievienotas centralizētajai ūdensapgādes sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai;

2) centralizētās ūdensapgādes sistēmas un centralizētās kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas, lietošanas un aizsardzības prasības;

3) sabiedriskā ūdenssaimniecības pakalpojuma līgumā ietveramos noteikumus, kā arī tā slēgšanas, grozīšanas un izbeigšanas noteikumus;

4) brīvkrānu izmantošanas kārtību;

5) decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību.

Tā paša likuma 6. panta piektā daļa nosaka, ka vietējās pašvaldības dome saistošajos noteikumos var paredzēt administratīvo atbildību par šā panta ceturtās daļas 1., 2., 4. un 5. punktā minēto saistošo noteikumu pārkāpšanu.

Pašvaldības likuma 45. panta otrās daļas 1. punkts, nosaka, ka pašvaldības dome ir tiesīga paredzēt administratīvos sodus par saistošo noteikumu pārkāpšanu, ja likumos nav noteikts citādi, jautājumos par centralizētās ūdensapgādes sistēmas un centralizētās kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas, lietošanas un aizsardzības prasību neievērošanu, kā arī par ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu un lietošanu, izņemot jautājumus par ūdenssaimniecības pakalpojumu līguma saturu, slēgšanu, grozīšanu un izbeigšanu.

Mārupes novada pašvaldības dome ir izvērtējusi Mārupes novada pašvaldības domes 2022. gada 30. augusta saistošos noteikumus Nr. 18/2022 "Par kārtību, kādā tiek organizēti centralizētie ūdenssaimniecības pakalpojumi Mārupes novadā" atbilstību normatīvajiem aktiem un sagatavojusi to jaunā redakcijā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi aizstāj spēkā esošos saistošos noteikumus, kas nosaka kartību kādā tiek organizēti centralizētie ūdenssaimniecības pakalpojumi, kā arī administratīvo atbildību par to neievērošanu Mārupes novadā.

Saistošajiem noteikumiem nav tiešas ietekme uz pašvaldības budžetu.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošie noteikumi izstrādāti, lai dotu skaidru ieskatu Mārupes novada iedzīvotājiem un juridiskajām personām par pieejamajiem centralizētajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Nav konstatēta negatīva ietekme uz vidi.

Neatstāj negatīvu ietekmi uz iedzīvotāju veselību.

Nav konstatējama ierobežojoša ietekme uz tirgu un atbilstību brīvai un godīgai konkurencei, ievērojot visus normatīvus attiecībā uz sabiedriskā pakalpojumu sniedzēja publiskā iepirkuma regulējumu.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksāmNetiek radīts papildus slogs esošajām administratīvajām procedūrām.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiemSaistošie noteikumi nerada ietekmi uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanuSaistošo noteikumu izpildi nodrošina pašvaldības pilnvarotie ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēji.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Nav attiecināms.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 

 

Saistošo noteikumu projekts no 2023. gada 9. marta līdz 2023. gada 23. martam publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.marupe.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Par saistošo noteikumu projektu informācija ievietota arī pašvaldības sociālajā kontā Facebook.

Par saistošajiem noteikumiem nav saņemti sabiedrības viedokļi.

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kārtību, kādā tiek organizēti centralizētie ūdenssaimniecības pakalpojumi Mārupes novadā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Mārupes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 11/2023Pieņemts: 29.03.2023.Stājas spēkā: 12.05.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 89, 11.05.2023. OP numurs: 2023/89.21
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
341776
12.05.2023
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"