Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Līvānu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 1

Līvānos 2023. gada 30. martā
APSTIPRINĀTI
ar Līvānu novada pašvaldības domes
2023. gada 30. marta sēdes prot. Nr. 4
lēmumu Nr. 4-4

Precizēti ar Līvānu novada domes
2023. gada 27. aprīļa sēdes prot. Nr. 5
lēmumu Nr. 5-3

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
5. pantu, 6. panta otro daļu, 7. panta sesto daļu,
12. panta trešo daļu, 14. panta astoto daļu,
15. pantu, 17. panta otro daļu, 21.1 panta otro daļu,
21.2 panta otro daļu, 24. panta pirmo daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka:

1.1. personu kategorijas, kuras ir tiesīgas saņemt Līvānu novada pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) palīdzību dzīvojamo telpu (turpmāk arī dzīvoklis) jautājumu risināšanā (turpmāk – palīdzība);

1.2. palīdzības reģistru veidus un kārtību, kādā tiek sniegta palīdzība;

1.3. dzīvojamās telpas izīrēšanas kārtību;

1.4. palīdzības sniegšanas kārtību izīrētās pašvaldībai piederošās dzīvojamās telpas apmaiņā pret citu īrējamu pašvaldībai piederošu dzīvojamo telpu.

2. Lēmumu par palīdzības sniegšanu, kā arī personas reģistrēšanu attiecīgajā palīdzības reģistrā un izslēgšanu no tā atbilstoši normatīvo aktu prasībām pieņem Līvānu novada pašvaldības Dzīvokļu jautājumu komisija (turpmāk – Komisija).

3. Lēmumu par sociālā dzīvokļa statusa noteikšanu, atcelšanu, sociālā dzīvokļa izīrēšanu, pagarināšanu pieņem Līvānu novada dome.

II. Personu kategorijas, kurām sniedzama palīdzība

4. Palīdzību var saņemt likumā "Par palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā" (turpmāk – Palīdzības likums), un saistošajos noteikumos noteiktās personas, kuras savu dzīvesvietu deklarējušas Līvānu novada administratīvajā teritorijā, ievērojot Palīdzības likumā paredzētos izņēmumus, un kuras ir atzītas par tiesīgām saņemt palīdzību.

5. Papildus Palīdzības likumā noteiktajām personu kategorijām, pašvaldība sniedz palīdzību šādām personu kategorijām:

5.1. jaunajām ģimenēm, kuras reģistrējušas laulību, ja vismaz vienam no ģimenes locekļiem ir legāla darba vieta ar pastāvīgiem ienākumiem un neviens no laulātajiem nav nodrošināts ar atsevišķu dzīvojamo platību;

5.2. vientuļām personām ar invaliditāti vai ģimenēm, kurās abi laulātie ir personas ar invaliditāti vai pensionāri, un kurai (-ām) nav taisnās līnijas radinieku (bērni), un kurām dažādu kustību un funkcionālo traucējumu dēļ iepriekšējās dzīves vietas apsaimniekošana un kvalitatīva pašaprūpe nav iespējama un kuras pašas spēj sevi aprūpēt vai arī viņu aprūpi var nodrošināt ar pakalpojumu Aprūpe mājās;

5.3. reemigrantiem, kuru dzīvesvieta deklarēta Līvānu novadā, kuri atgriežas uz pastāvīgu dzīvi Latvijā pēc ne mazāk kā 3 gadu prombūtnes ārpus Latvijas un, vismaz vienam no ģimenes locekļiem ir legāla darba vieta ar pastāvīgiem ienākumiem un neviens no ģimenes locekļiem nav nodrošināts ar atsevišķu dzīvojamo platību;

5.4. personām, kuras nodrošina ārpusģimenes aprūpi bērnam bārenim vai bērnam, kurš palicis bez vecāku gādības (turpmāk – bez vecāku gādības palicis bērns), ja Līvānu novada bāriņtiesa ir pieņēmusi lēmumu par attiecīgā bērna ārpusģimenes aprūpi un ja personas līdzšinējā dzīvesvietā nav iespējams nodrošināt bērnam pilnvērtīgus dzīves apstākļus;

5.5. personām, kuras īrē pašvaldībai piederošu dzīvokli un ir izteikušas vēlēšanos īrēt mazāku vai mazāk labiekārtotu dzīvojamo telpu;

5.6. personām, kuras īrē pašvaldībai piederošu dzīvokli un ir izteikušas vēlēšanos īrēt lielāku vai labiekārtotāku dzīvojamo telpu;

5.7. pašvaldības teritorijā esošo uzņēmumu un iestāžu speciālistiem, kuri nav nodrošināti ar atsevišķu dzīvojamo platību, un kuri nepieciešami kā kvalificēti speciālisti uzņēmumam vai iestādei, bet to darbības nozare nav iekļauta pašvaldības attīstības programmā ietvertajā attīstāmajā nozarē, ja ir saņemts darba devēja motivēts apliecinājums;

5.8. citos šajos noteikumos neatrunātās personas (ģimenes) var tikt reģistrētas palīdzības saņemšanai, izvērtējot konkrētos apstākļus, maksātspēju, izskatot dzīvojamās platības nepieciešamību pēc Sociālā dienesta vai bāriņtiesas motivēta ierosinājuma.

6. Lai saņemtu pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, šo noteikumu 5.1., 5.2., 5.4., 5.6. un 5.8. apakšpunktā minētajām personām un to ģimenes locekļiem, kuri vēlas saņemt pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumos, ir jābūt deklarētai dzīvesvietai Līvānu novada pašvaldībā vismaz vienu gadu pirms iesnieguma par pašvaldības palīdzības saņemšanu dzīvokļa jautājumos iesniegšanas.

III. Palīdzības reģistru veidi un kārtība, kādā tiek sniegta palīdzība

7. Personas palīdzības saņemšanai tiek reģistrētas šādos pašvaldības dzīvokļa jautājumu risināšanā sniedzamās palīdzības reģistros (turpmāk – palīdzības reģistrs):

7.1. reģistrs Nr. 1 – "Nodrošināšana ar pagaidu dzīvojamo platību" (Palīdzības likuma 13. un 23. pants);

7.2. reģistrs Nr. 2 – "Pirmās kārtas palīdzības nodrošināšana" (Palīdzības likuma 14. pants):

7.3. reģistrs Nr. 3 – "Sociālo dzīvokļu izīrēšana";

7.4. reģistrs Nr. 4 – "Palīdzība speciālista nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu";

7.5. reģistrs Nr. 5 – "Īrētās dzīvojamās telpas apmaiņa pret citu dzīvojamo telpu";

7.6. reģistrs Nr. 6 – "Pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu izīrēšana", tai skaitā:

1) jauno ģimeņu nodrošināšana ar dzīvojamo platību (Noteikumu 5.1. apakšpunkts),

2) personu ar invaliditāti nodrošināšana ar dzīvojamo platību (Noteikumu 5.2. apakšpunkts),

3) reemigrantu nodrošināšana ar dzīvojamo platību (Noteikumu 5.3. apakšpunkts),

4) personu, kuras nodrošina ārpusģimenes aprūpi bērnam bārenim vai bērnam, kurš palicis bez vecāku gādības, nodrošināšana ar dzīvojamo platību (Noteikumu 5.4. apakšpunkts),

5) pēc Sociālā dienesta vai Bāriņtiesas ierosinājuma (Noteikumu 5.8. apakšpunkts).

8. Personas, kuras saskaņā ar normatīvajiem aktiem atzītas par tiesīgām saņemt palīdzību, reģistrē tādā secībā, kādā tās pašvaldībā ir iesniegušas iesniegumu un visus dokumentus, kas apliecina personas tiesības saņemt attiecīgo palīdzību.

9. Personas, kuras ir tiesīgas saņemt pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, iesniedz Līvānu novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā (turpmāk KAC) iesniegumu, lietojot e parakstu adresē pasts@livani.lv vai uz oficiālo Līvānu novada pašvaldības e-adresi (pielikums – Nr. 1).

10. Komisijai ir tiesības pieprasīt papildus informāciju vai dokumentus, ja sākotnēji tā ir bijusi nepietiekama, lai pieņemtu lēmumu un iegūt papildu informāciju, kas nepieciešama lēmuma pieņemšanai, kā arī pārbaudīt sniegto ziņu patiesumu valsts datu reģistros.

11. Iesniegumu un iesniegtos dokumentus izvērtē un lēmumu par iekļaušanu vai atteikumu par iekļaušanu palīdzības reģistrā pieņem Komisija. Lēmumu personai nosūta Komisija.

12. Ne retāk kā reizi gadā Komisija aktualizē reģistrēto personu rindas kārtas numurus un pārbauda, vai persona ir saglabājusi tiesības saņemt palīdzību. Nepieciešamības gadījumā lūdz personu sniegt aktuālo informāciju un tās apliecinājumus.

13. Persona, kas vēlas saņemt palīdzību, pašvaldībā iesniedz iesniegumu, kurā norāda, palīdzības veidu un pievieno dokumentus, kas apliecina šīs personas piederību kādai no šajos noteikumos vai likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" noteiktajām kategorijām.

14. Atkarībā no situācijas, jāiesniedz šādi dokumenti:

14.1. politiski represētas personas apliecības kopija, uzrādot oriģinālu;

14.2. izziņas no ieslodzījuma vietas par atbrīvojumu no ieslodzījuma kopija, uzrādot oriģinālu;

14.3. tiesas sprieduma par personas (ģimenes) izlikšanu no dzīvojamās telpas, kas stājies likumīgā spēkā, kopija, uzrādot oriģinālu;

14.4. darba devēja izziņa par darba tiesisko attiecību nodibināšanu vai rekomendācijas vēstule.

15. Ja dokumenta autors ir pašvaldība vai tās dibināta institūcija, dokuments nav jāiesniedz, iesniegumā ir jānorāda informācija par tā esamību.

16. Papildus normatīvajos aktos noteiktajam, Komisija var pieņemt lēmumu atteikt atzīt personu par tiesīgu saņemt palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā, ja persona ar savu rīcību apzināti pasliktinājusi savus dzīvokļa apstākļus un pirms palīdzības lūgšanas pēdējo piecu gadu laikā ir:

16.1. atsavinājusi sev piederošo dzīvojamo platību vai tās daļu un ir zaudējusi tiesības uz tās lietošanu,

16.2. personas īrētās dzīvojamās telpas īres līgums ticis izbeigts sakarā ar dzīvojamās telpas bojāšanu vai citādu dzīvojamās telpas lietošanas noteikumu pārkāpumu.

17. Personai, kas saņēmusi palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā, ir pienākums viena mēneša laikā deklarēt lēmumā norādītās personas attiecīgajā adresē un noslēgt īres līgumu ar pašvaldības dzīvojamā fonda apsaimniekotāju SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" Līvānu pilsētā vai ar pagasta pārvaldi Līvānu novada pagastos, iesniedzot apsaimniekotājam izziņu (vai izdruku) par dzīvesvietas deklarēšanu, kas ir īres līguma neatņemama sastāvdaļa. Personai ir jāatbrīvo iepriekšējā dzīvojamā platība.

18. Pašvaldības palīdzība dzīvokļa jautājuma risināšanā tiek piešķirta uz noteiktu laiku. Īres līguma termiņš ir līdz pieciem gadiem, izņemot, ja normatīvajos aktos norādīts īsāks īres līguma termiņš.

19. Tiesības īrēt dzīvokli 5.4. apakšpunktā minētajām personām saglabājas līdz brīdim, kad bez vecāku gādības palicis bērns sasniedz pilngadību.

20. Personai, kura īrē dzīvokli, pamatojoties uz šo noteikumu 5.4. apakšpunktu, saglabājas tiesības turpināt īrēt dzīvokli, ja persona bez vecāku gādības palikušu bērnu adoptē.

21. Ja bez vecāku gādības palicis bērns pēc pilngadības sasniegšanas nav nodrošināts ar pašvaldības dzīvokli, kā palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, vai nesaņem dzīvokļa pabalstu, 18. punktā minētais termiņš tiek pagarināts līdz brīdim, kad bez vecāku gādības palicis bērns sasniedz 24 gadu vecumu.

IV. Īrētās dzīvojamās telpas apmaiņa pret citu dzīvojamo telpu

22. Persona, kura īrē pašvaldībai piederošu vai uz likumīga pamata lietojumā esošu dzīvojamo telpu, var īrēto dzīvojamo telpu apmainīt, ja nav īres vai komunālo maksājumu parādu:

22.1. pret dzīvojamo telpu ēku pirmajos stāvos personas veselības stāvokļa dēļ;

22.2. pret mazāku vai mazāk labiekārtotu dzīvojamo telpu;

22.3. pret lielāku vai labiekārtotāku dzīvojamo telpu sakarā ar bērna piedzimšanu vai citiem pamatotiem apstākļiem.

23. Ja personai par dzīvojamo telpu ir īres un komunālo maksājumu parāds, lēmumu par dzīvokļu maiņu var pieņemt pēc vienošanās par parāda atmaksas noslēgšanu ar pakalpojuma sniedzēju.

24. Noteikumu 22. punktā noteiktā īrēto dzīvojamo telpu maiņa tiek veikta, ņemot vērā attiecīgajai dzīvojamai telpai noteikto statusu un pašvaldībai piederošā dzīvojamā fonda ietvaros.

25. Persona, kura vēlas saņemt palīdzību īrētās dzīvojamās telpas apmaiņā pret citu īrējamu dzīvojamo telpu, iesniedz pašvaldībā iesniegumu, kuru parakstījuši visi pilngadīgie ģimenes locekļi, izziņu par īres un saņemto pakalpojumu maksājumu parādu neesamību vai vienošanos par parāda nomaksu, ja nepieciešams.

26. Persona ar invaliditāti iesniedz ģimenes ārsta izziņu par personas veselības stāvokli, kas pamato objektīvu dzīvojamās telpas maiņas pieprasījumu.

27. Lēmumu par dzīvojamās telpas apmaiņu pret citu dzīvojamo telpu pieņem Komisija.

V. Sociālā dzīvokļa izīrēšanas kārtība

28. Lēmumu par sociālā dzīvokļa statusa noteikšanu konkrētam dzīvoklim vai atcelšanu pieņem Līvānu novada dome, ņemot vērā novada teritorijā dzīvojošo sociāli maznodrošināto (trūcīgo) ģimeņu un sociāli mazaizsargāto personu (ģimeņu) pieprasījumu, kā arī pašvaldības iespējas. Sociālo dzīvokļa skaitu pašvaldības administratīvajā teritorijā nosaka pašvaldība, ņemot vērā pašvaldības finansiālās iespējas.

29. Persona (ģimene), kura vēlas īrēt sociālo dzīvokli, pašvaldībā iesniedz iesniegumu un dokumentus, kas apliecina šīs personas piederību kādai no normatīvajos aktos noteiktajām kategorijām, ja konkrētā informācija nav pašvaldības rīcībā.

30. Atkarībā no situācijas jāiesniedz šādi dokumenti:

30.1. izziņu par īres un saņemto pakalpojumu maksājumu parādu neesamību;

30.2. tiesas sprieduma par personas (ģimenes) izlikšanu no dzīvojamās telpas, kas stājies likumīgā spēkā, kopija, uzrādot oriģinālu.

31. Lēmumu par sociālā dzīvokļa izīrēšanu pieņem Līvānu novada dome. Līdzšinējais dzīvojamo telpu īres līgums ar īrnieku tiek izbeigts līdz ar sociālā dzīvokļa īres līguma slēgšanu. Dzīvojamo telpu īres līgumu atjauno, ja īrnieks izteicis vēlēšanos arī turpmāk īrēt līdz šim īrēto dzīvokli, noslēdzot jaunu dzīvojamās telpas īres līgumu.

32. Sociālā dzīvokļa īres līgumus slēdz:

32.1. Līvānu pilsētā – SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība";

32.2. Līvānu novada pagastos – pagastu pārvaldes.

33. Sociālā dzīvokļa īrnieks apmaksā:

33.1. 50% no īres un apsaimniekošanas maksas, kas noteikta attiecīgās kategorijas pašvaldības dzīvokļiem saskaņā ar sagatavoto rēķinu;

33.2. 50% no maksas par pakalpojumiem, kas saistīti ar siltumenerģijas padevi pēc pakalpojuma sniedzēja piestādītā rēķina.

34. Īres maksas un maksas par pakalpojumiem, kas saistīta ar dzīvojamās telpas lietošanu, starpība tiek segta no pašvaldības sociālai aizsardzībai plānotajiem budžeta līdzekļiem.

35. Lēmumu par sociālā dzīvokļa īres līguma pagarināšanu, ja pēc līguma termiņa izbeigšanās īrnieks un viņa ģimenes locekļi nav zaudējuši tiesības īrēt sociālo dzīvokli, bet ne ilgāk par sešiem mēnešiem, pieņem Līvānu novada dome.

VI. Kārtība, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu speciālistam

36. Pašvaldība izīrē pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu speciālistiem, kuri nav nodrošināti ar atsevišķu dzīvojamo platību, ja attiecīgā atbalstāmā nozare (rīcības virziens, joma u.c.) ir ietverta pašvaldības attīstības programmā, vai speciālists ir nepieciešams ar valsts vai pašvaldības funkciju nodrošināšanu saistīto pārvaldes uzdevuma veikšanu, pašvaldības administratīvajā teritorijā esošo valsts vai pašvaldības, veselības aprūpes, izglītības, kultūras, sporta, sociālās, aizsardzības jomas speciālistiem un uzņēmējdarbības organizāciju uzaicinātajiem speciālistiem, ja saņemts attiecīgās organizācijas motivēts iesniegums par kvalificēta speciālista nepieciešamību konkrētā darba vai amata pienākumu veikšanai, ja šajā darbības nozarē ir konstatēts nepietiekams kvalificētu speciālistu nodrošinājums.

37. Komisija ar lēmumu nosaka konkrētai dzīvojamai telpai speciālistam (turpmāk – speciālistam) izīrējamās dzīvojamās telpas statusu.

38. Speciālists, kurš vēlas saņemt palīdzību, pašvaldībā iesniedz iesniegumu, kurā norāda ģimenes sastāvu un pašreizējo dzīvesvietu, un pievieno šādus dokumentus:

38.1. darba līguma kopiju;

38.2. izziņu vai motivētu ieteikuma vēstuli no darba devēja;

38.3. speciālista kvalifikāciju apliecinoša dokumenta (diploma) kopiju, ja pašvaldība šo informāciju objektīvu iemeslu dēļ nevar iegūt pati.

39. Lēmumu par dzīvojamās telpas izīrēšanu speciālistam un līguma slēgšanu, pieņem Komisija.

40. Lēmumu par jauna īres līguma slēgšanu pēc īres termiņa beigām, ja speciālists turpina darba tiesiskās attiecības vai atbilst šiem Noteikumiem, pieņem Komisija.5

41. Speciālists tiek izslēgts no Palīdzības reģistra, ja:

41.1. saņemts darba devēja iesniegums par darba tiesisko attiecību izbeigšanu,

41.2. speciālists atsakās no Palīdzības saņemšanas, iesniedzot par to attiecīgu iesniegumu,

41.3. zuduši apstākļi, kuri bija par pamatu speciālista reģistrēšanai Palīdzības reģistrā.

42. Lēmumu par speciālista izslēgšanu no Palīdzības reģistra pieņem Komisija.

43. Dzīvojamo telpu speciālistam piedāvā īrēt reģistrācijas secībā.

44. Speciālistam izīrējamas dzīvojamās telpas īres līgumu ar speciālistu slēdz uz darba tiesisko attiecību laiku, bet ne ilgāku par trim gadiem.

45. Gadījumos, kad speciālista darba devējs nav pašvaldības iestāde, ar darba devēju tiek slēgts sadarbības līgums un īres līgums ar speciālistu tiek slēgts tikai ar speciālista darba devēja piekrišanu.

46. Speciālists ne vēlāk kā divus mēnešus pirms dzīvokļa īres līguma termiņa beigām iesniedz iesniegumu par jauna dzīvojamās telpas īres līguma slēgšanu, darba devēja rakstisku piekrišanu.

VII. Lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

47. Komisijas lēmumu var apstrīdēt Līvānu novada domē, iesniedzot iesniegumu Līvānu novada domes Administratīvo aktu strīdu izskatīšanas komisijā atzinuma sniegšanai.

48. Domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā Administratīvajā rajona tiesā.

VIII. Noslēguma jautājumi

49. Atzīt par spēku zaudējušiem:

Līvānu novada domes 2020. gada 27. augusta saistošos noteikumus Nr. 11 "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Līvānu novadā".

50. Saistošie noteikumi publicējami informatīvajā izdevumā "Līvānu novada vēstis", kā arī pašvaldības mājas lapā tīmekļa vietnē www.livani.lv., un tie stājas spēkā Pašvaldības likuma 47. panta noteiktajā kārtībā.

Līvānu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Vaivods
Līvānu novada pašvaldības Dzīvokļu jautājumu komisijai
  
 

(vārds, uzvārds)

  
 

(personas kods)

  
 

(deklarētās dzīvesvietas adrese)

  
 

(pasta adrese, e-pasta adrese)

  
 

(telefona Nr.)

IESNIEGUMS

Līvānos

  

/datums/

 

Lūdzu reģistrēt mani pašvaldības dzīvokļa jautājumu risināšanā sniedzamās palīdzības reģistrā:

– Nr. 1 "Nodrošināšana ar pagaidu dzīvojamo telpu" (Palīdzības likuma* 13. pants)

– Nr. 2 "Pirmās kārtas palīdzības nodrošināšana" (Palīdzības likuma* 14. pants)

– Nr. 3 "Sociālo dzīvokļu izīrēšana"

– Nr. 4 "Palīdzība speciālista nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu" (Palīdzības likuma* 211. pants)

– Nr. 5 "Īrētās dzīvojamās telpas apmaiņa pret citu dzīvojamo telpu" (Noteikumu** 4.5. un 4.6. punkts)

– Nr. 6 "Pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu izīrēšana", tai skaitā:

– jauno ģimeņu nodrošināšana ar dzīvojamo platību (Noteikumu** 3.1. apakšpunkts),

– personu ar invaliditāti nodrošināšana ar dzīvojamo platību (Noteikumu** 3.2. apakšpunkts),

– reemigrantu nodrošināšana ar dzīvojamo platību (Noteikumu** 3.3. apakšpunkts),

– personu, kuras nodrošina ārpusģimenes aprūpi bērnam bārenim vai bērnam, kurš palicis bez vecāku gādības, nodrošināšana ar dzīvojamo platību (Noteikumu** 4.4. apakšpunkts),

– pēc Sociālā dienesta vai Bāriņtiesas ierosinājuma (Noteikumu** 4.8. apakšpunkts).

_______________________________
* Likums "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
** Līvānu novada domes ____.____. 2023. saistošie noteikumi Nr. ____ "Par palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā Līvānu novadā"

Lūdzu izīrēt man Līvānu novada pašvaldībai piederošu dzīvokli/sociālo dzīvokli:

– labiekārtotu , vēlams 
 

(norādīt vēlamo istabu skaits)

 

(norādīt vēlamo stāvu)

– daļēji labiekārtotu , vēlams 
 

(norādīt vēlamo istabu skaits)

 

(norādīt vēlamo stāvu)

– bez ērtībām , vēlams 
 

(norādīt vēlamo istabu skaits)

 

(norādīt vēlamo stāvu)

– cita veida ,
 
vēlams .
 

(norādīt vēlamo dzīves vietu)

 
 
Ģimenē esam , no tiem nepilngadīgi bērni un/vai pensijas 
 (norādīt ģimenes locekļu skaitu) 

vecuma locekļi un/vai ģimenē ir personas ar invaliditāti.

Strādāju algotu darbu / nestrādāju algotu darbu vai esmu pašnodarbināta persona/komersants, vai esmu
 īpašnieks/līdzīpašnieks.

(zemnieku saimniecības/komercsabiedrības)

 
 
Mani (ģimenes) ienākumi mēnesī euro.
 

(cipars)

 

Sniedzu šādu papildus informāciju:

 
 
 
 

Pielikumā pievienoju: /atzīmēt vajadzīgo/

Izziņas par īres un komunālo parādu neesamību vai vienošanās par parādu atmaksu

Izziņa no darba devēja par darba tiesiskajām attiecībām vai rekomendējoša vēstule

Darba līgums

Laulības apliecība

Bērnu dzimšanas apliecības

Spēkā stājies tiesas spriedums par izlikšanu no dzīvojamās telpas

Izziņa no ieslodzījuma vietas par atbrīvošanu no ieslodzījuma vietas

 

 

Atbildi vēlos saņemt:

– uz e-pastu (elektroniski, bez droša elektroniskā paraksta) iesniegumā norādītajā elektroniskā pasta adresē

– rakstveida formā iesniegumā norādītajā adresē

– klātienē Līvānu novada domē, Rīgas ielā 77, Līvānos vai _____________ pagasta pārvaldē

– oficiālajā personas e-adresē portālā Latvija.lv

Apliecinu, ka piekrītu personas datu apstrādei.

Apliecinu, ka dzīvokļa izīrēšanas gadījumā esmu gatavs deklarēt savu un ģimenes locekļu dzīvesvietu Līvānu novada administratīvajā teritorijā

   

/paraksts/

 

/paraksta atšifrējums/

Līvānu novada pašvaldības domes 2023. gada 30. marta saistošo noteikumu Nr. 1 "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Līvānu novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsSaistošie noteikumi izstrādāti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" tiesību normām. Ar šiem saistošajiem noteikumiem tiek noteikta kārtība kādā sniedzama palīdzība iedzīvotājiem dzīvokļa jautājuma risināšanā ņemot vērā izmaiņas normatīvajos aktos. Šajos saistošajos noteikumos tiek noteikti deleģējumi kurus Līvānu novada dome nodod pašvaldības institūcijai – Līvānu novada pašvaldības Dzīvokļu jautājumu komisijai.
2. Īss projekta satura izklāstsSaistošo noteikumu projekts "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Līvānu novadā" nosaka personu kategorijas, kuras ir tiesīgas saņemt Līvānu novada pašvaldības palīdzību dzīvojamo telpu jautājumu risināšanā (turpmāk – palīdzība); pašvaldībai piederošās dzīvojamās telpas izīrēšanas kārtību; sociālā dzīvokļa izīrēšanas kārtību; palīdzības sniegšanas kārtību īrētās pašvaldībai piederošās dzīvojamās telpas apmaiņā pret citu īrējamu pašvaldībai piederošu vai dzīvojamo telpu; palīdzības sniegšanas kārtību speciālista nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu. Noteikumos tiek dots deleģējums lēmumu pieņemšanai Līvānu novada pašvaldības Dzīvokļu jautājumu komisijai.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuNav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošajos noteikumos paredzētā kārtība būtiski nemaina administratīvās procedūras, kas attiecināmas uz dažāda veida palīdzības sniegšanu Līvānu novada pašvaldībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmSaistošo noteikumu projekts tika publicēts Līvānu novada pašvaldības mājas lapā laikā no 06.03.2023. līdz 21.03.2023., privātpersonu ierosinājumi nav saņemti.
Līvānu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Vaivods
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Līvānu novadā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Līvānu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 1Pieņemts: 30.03.2023.Stājas spēkā: 12.05.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 89, 11.05.2023. OP numurs: 2023/89.19
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
341762
12.05.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"