Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Limbažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 1

2023. gada 23. februārī
Par Limbažu novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai
APSTIPRINĀTI
ar Limbažu novada domes
23.02.2023. sēdes lēmumu Nr. 71
(prot. Nr. 3, 3.)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu,
Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta sesto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā Limbažu novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) piešķir līdzfinansējumu privātpersonai dzīvojamās mājas pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, kā arī līdzfinansējuma saņemšanas un izlietošanas kārtību.

2. Ar pieslēgumu šo Noteikumu izpratnē saprot sadzīves kanalizācijas tīkla daļu no ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja centralizētās kanalizācijas sistēmas līdz privātpersonas īpašumā esošai kanalizācijas sistēmas pieslēguma vietai.

3. Nekustamais īpašums šo noteikumu izpratnē ir dzīvojamā māja, daudzdzīvokļu dzīvojamā māja vai zemes gabals, kura apbūvei ir spēkā esoša būvatļauja dzīvojamās mājas būvniecībai un ir izbūvēti vismaz dzīvojamās mājas pamati (turpmāk – Nekustamais īpašums).

4. Pa ielu vai ceļu gar šo Nekustamo īpašumu Kohēzijas fonda, Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā vai par citiem finanšu līdzekļiem jau ir izbūvēts maģistrālais kanalizācijas vads un/vai tas atrodas tuvumā šim nekustamajam īpašumam.

II. Līdzfinansējuma piešķiršanas vispārīgā kārtība

5. Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts centralizētās kanalizācijas sistēmas pieslēguma un ūdens patēriņa skaitītāja mezgla būvniecības izmaksu segšanai.

6. Pieslēguma izbūve neietver ēkas iekšējās sadzīves kanalizācijas sistēmas izbūvi.

7. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir, ja ir izpildītas šādas prasības:

7.1. Iesniedzējs ir:

7.1.1. viena vai vairākas fiziskās personas, kurām atsevišķi vai kopā pieder nekustamais īpašums;

7.1.2. daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pārvaldnieks (apsaimniekotājs) vai dzīvokļa īpašnieku pilnvarotā persona, kura pārstāv dzīvokļa īpašnieku tiesības un intereses;

7.2. Iesniedzēja Nekustamais īpašums, par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums, atrodas Limbažu novada administratīvajā teritorijā;

7.3. Iesniedzēja īpašuma tiesības uz Nekustamo īpašumu ir nostiprinātas zemesgrāmatā;

7.4. Iesniedzējam nav parādu par SIA "Limbažu siltums", SIA "Salacgrīvas ūdens", SIA "Alojas saimniekserviss" (turpmāk – Kapitālsabiedrība) sniegtajiem sabiedriskajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem vai ar Kapitālsabiedrību ir noslēgta vienošanās par parāda atmaksu atbilstoši maksājuma grafikam;

7.5. Objekts ir vai tiks aprīkots ar iekšējo ūdensapgādi un ir vai tiks uzstādīts ūdens patēriņa skaitītājs.

8. Līdzfinansējums netiek piešķirts, ja Nekustamā īpašuma īpašnieks ir juridiskā persona. Šis nosacījums neattiecas uz gadījumiem, kad Iesniedzējs ir daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pārvaldnieks (apsaimniekotājs).

9. Pieslēguma būvniecības kopējās izmaksās tiek ietverti izdevumi par būvdarbiem, ieskaitot normatīvajos aktos noteiktos nodokļus.

III. Līdzfinansējuma apmērs

10. Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts pašvaldības budžetā paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros.

11. Ja ārējās kanalizācijas tīkla izbūves darbus veic Kapitālsabiedrība (vai tās piesaistīts darbu veicējs), un pašvaldības līdzfinansējums tiek noteikts šādā apmērā:

11.1. 90 % apmērā, bet ne vairāk kā EUR 3600,00 (ar PVN, ja attiecināms), ja Iesniedzējs, kas ir vienīgais Nekustamā īpašuma īpašnieks, atbilst kādām no šīm pazīmēm:

11.1.1. personai ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas personas statuss;

11.1.2. personai ir 2 (divi) vai vairāk nepilngadīgi bērni vecumā līdz 18 gadiem, ar nosacījumu, ka vismaz viena nepilngadīgā bērna deklarētā dzīvesvieta ir Limbažu novada administratīvajā teritorijā;

11.1.3. personas apgādībā ir bērns (-i) līdz 18 gadu vecumam, kura (-u) deklarētā dzīvesvieta ir tajā pašā nekustamajā īpašumā, kuram tiek paredzēta pieslēguma izbūve;

11.1.4. persona ar invaliditāti vai personas laulātais vai bērns ir invalīds;

11.1.5. politiski represēta persona;

11.1.6. Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieks;

11.1.7. Afganistānas kara dalībnieks;

11.1.8. Nacionālās pretošanās kustības dalībnieks;

11.1.9. pensionārs.

11.2. 50 % apmērā, bet ne vairāk kā EUR 2000,00 (ar PVN, ja attiecināms), citām Noteikumu 11.1. punktā neminētām personām.

12. Ja ārējās kanalizācijas tīkla izbūves darbus saskaņā ar Ministru kabineta 2017. gada 9. maija noteikumu Nr. 253 "Atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumi" 18. punktu sava nekustamā īpašuma robežās veiks pats Iesniedzējs, tad pašvaldības līdzfinansējums tiek noteikts atbilstoši apliecinošiem grāmatvedības dokumentiem (rēķins, pavadzīme, u.c.), bet ne vairāk kā EUR 1000.

13. Līdzfinansējuma apmēra ierobežojums var tikt palielināts līdz 6000 EUR, ja pieslēguma izbūves gadījumā to varēs izmantot vismaz trīs dzīvokļu īpašumi. Šajā gadījumā Kapitālsabiedrība sedz ne mazāk kā 30 % no pieslēguma izbūves summas.

IV. Pieteikšanās kārtība

14. Paziņojumu par līdzfinansējuma dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai konkursa izsludināšanu un pieteikumu iesniegšanas termiņu (turpmāk – Paziņojums) Pašvaldība publicē tās tīmekļa vietnē un oficiālajā informatīvajā izdevumā.

15. Lai pieteiktos līdzfinansējuma saņemšanai Iesniedzējs Paziņojumā norādītajā termiņā Pašvaldībā iesniedz:

15.1. pieteikumu atbilstoši šo Noteikumu pielikumam;

15.2. dokumentu, kas apliecina Noteikumu 11.1. punktā noteikto personas statusu;

15.3. Kapitālsabiedrības izsniegtus tehniskos noteikumus un principiālpieslēguma shēmu;

15.4. Būvvaldē apstiprinātu Būvprojektu, ja kanalizācija pieslēguma izbūvei tāds ir nepieciešams;

15.5. Ja ārējās kanalizācijas tīkla izbūves darbus saskaņā ar 12. punktu veiks pats Iesniedzējs, pieteikumam pievieno darbu izmaksu tāmi.

16. Pieteikumu ar pavaddokumentiem Pašvaldībā iesniedz vienā no zemāk noradītajiem veidiem:

16.1. nosūtot pa pastu: Limbažu novada pašvaldībai, Rīgas ielā 16, Limbažos, LV-4001;

16.2. iesniedzot personīgi Limbažu novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centros:

16.2.1. Rīgas ielā 16, Limbažos;

16.2.2. Jūras ielā 13, Alojā;

16.2.3. Smilšu ielā 9, Salacgrīvā.

16.3. nosūtot ar drošu elektronisko parakstu parakstītu uz e-pastu: pasts@limbazunovads.lv;

16.4. iesniedzot Limbažu novada pašvaldības e-adresē.

17. Iesniegumu paraksta iesniedzējs vai pilnvarotā persona. Ja iesniegumu paraksta pilnvarotā persona, iesniegumam pievieno notariālu pilnvaru vai citu dokumentu, kas apliecina tiesības pārstāvēt iesniedzēju.

18. Iesniegumi, kas iesniegti (iesniegšanas datums) pēc Paziņojumā norādītā termiņa, tiek izskatīti gadījumā, ja budžetā mērķim paredzētajiem finanšu līdzekļiem ir radies atlikums.

V. Pieteikumu izskatīšanas un lēmumu pieņemšanas kārtība

19. Visus paziņojumā norādītajā termiņā iesniegtos pieteikumus izvērtē ar Pašvaldības izpilddirektora rīkojumu izveidota komisija 3 (trīs) cilvēku sastāvā (turpmāk – komisija), par to sagatavojot vērtēšanas protokolu un lēmumu.

20. Komisija izskata pieteikumus to iesniegšanas secībā 1 (viena) kalendārā mēneša laikā no 13. punktā minētā pieteikumu iesniegšanas termiņa.

21. Komisijai ir tiesības nepieciešamības gadījumā pieprasīt iesniedzējam papildu informāciju vai precizēt iesniegtos dokumentus.

22. Ja Iesniedzēja iesniegums:

22.1. atbilst Noteikumos noteiktajām prasībām, Komisija pieņem lēmumu par pieteikuma reģistrēšanu pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai un informē par to Iesniedzēju;

22.2. neatbilst šajos saistošajos noteikumos noteiktajām prasībām vai Iesniedzējs noteiktajos termiņos nenovērš trūkumus pieteikumā un tam pievienotajos dokumentos, Komisija pieņem lēmumu par atteikumu reģistrēt pieteikumu pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai, par to rakstveidā paziņojot Iesniedzējam.

23. Pēc iesniegumu vērtēšanas Komisija protokolu un Iesniedzēju iesniegtos pieteikumus nodod attiecīgās apkalpojamās teritorijas Kapitālsabiedrībai.

24. Kapitālsabiedrība sastāda veicamo darbu izmaksu tāmi (ja nepieciešams, piesaistot darbuzņēmēju) un pirms izbūves darbu veikšanas ar Pašvaldību saskaņo līguma summas un līdzfinansējuma apmēru.

25. Komisija sagatavo Pašvaldības domes lēmuma projektu par līdzfinansējuma piešķiršanu.

26. Pēc pozitīva Pašvaldības domes lēmuma pieņemšanas tiek noslēgts rakstisks finansējuma līgums ar katru no Kapitālsabiedrībām par konkrētiem īpašumiem un konkrētām summām, ko Pašvaldība pārskaita Kapitālsabiedrībai pirms darbu veikšanas.

27. Komisija ir tiesīga lemt par tiesību piešķiršanu saņemt līdzfinansējumu citā pieteikšanās periodā prioritārā kārtībā, ja pieteikums atbilst prasībām, bet ir pārsniegts budžetā paredzēto finanšu līdzekļu apjoms.

28. Komisija ir tiesīga lemt par atkārtota konkursa izsludināšanu, ja budžetā mērķim paredzētajiem finanšu līdzekļiem ir radies atlikums.

VI. Izbūves darbu veikšana un līdzfinansējuma izmaksa

29. Kapitālsabiedrība (SIA "Limbažu siltums", SIA "Salacgrīvas ūdens" vai SIA "Alojas saimniekserviss") slēdz līgumu ar Iesniedzēju par izbūves darbu veikšanu, līgumā nosakot veicamo darbu apjomu, līguma summu un līdzfinansējuma apmēru (ar PVN) atbilstoši Noteikumu III daļai, Iesniedzēja līguma summas daļas samaksas kārtību, kā arī citus noteikumus pēc nepieciešamības.

30. Pēc izbūves darbu pabeigšanas Kapitālsabiedrība un Iesniedzējs paraksta darbu pieņemšanas – nodošanas aktu.

31. Kapitālsabiedrība viena kalendārā mēneša laikā pēc darbu pabeigšanas iesniedz pašvaldībai pārskatu par iepriekšējā mēnesī pabeigtajiem darbiem, pievienojot klāt noslēgtos līgumus par izbūves darbu veikšanu (kopiju) un abpusēji parakstīto darbu pieņemšanas – nodošanas aktu (kopijas). Ja šajā punktā noteiktais datums iekrīt sestdienā, svētdienā vai svētku dienā, pārskats iesniedzams nākamajā darba dienā pēc šīm dienām.

32. Ja ārējās kanalizācijas tīkla izbūves darbus saskaņā Noteikumu 12. punktu veiks pats Iesniedzējs, Iesniedzējs pēc lēmuma par līdzfinansējuma piešķiršanu uzsāk ārējās kanalizācijas tīkla izbūves darbus un rīkojas atbilstoši kārtībai, kāda noteikta Kapitālsabiedrības izdotajos tehniskajos noteikumos un principiālajā pieslēguma shēmā. Darbi uzskatāmi par veiktiem, kad Kapitālsabiedrība ir izdevusi atzinumu par darbu izpildi atbilstoši izsniegtajiem tehniskajiem noteikumiem, turpmāk – Atzinums.

33. Ja ārējās kanalizācijas tīkla izbūves darbus saskaņā Noteikumu 12. punktu ir veicis pats Iesniedzējs un par to ir saņemts pozitīvs Atzinums, lēmumā noteiktais un piešķirtais līdzfinansējums tiek izmaksāts Iesniedzējam līdz nākamā mēneša pēdējai darba dienai, ieturot iedzīvotāju ienākuma nodokli summas izmaksas dienā.

VII. Noslēguma jautājumi

34. Domes lēmumu par atteikumu piešķirt pašvaldības līdzfinansējumu Iesniedzējs var apstrīdēt saskaņā ar Administratīvā procesa likumu.

35. Ar šo noteikumu stāšanos spēkā spēku zaudē Limbažu novada domes 2021. gada 25. novembra saistošie noteikumi Nr. 27 "Par Limbažu novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai".

36. Pieteikumi, kuri saņemti 2022. gadā, pamatojoties uz Limbažu novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 27 "Par Limbažu novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai" paliek spēkā un tiks izskatīti saskaņā ar šiem Noteikumiem.

Limbažu novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks M. Beļaunieks
Pielikums
Limbažu novada pašvaldības domes
23.02.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 1
"Par Limbažu novada pašvaldības
līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju
pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai"

Limbažu novada pašvaldībai

Iesniedzējs vai tā pilnvarota persona: 
  
 

(fiziskas personas vārds, uzvārds/juridiskas personas nosaukums)

  
 

(personas kods/reģ. Nr.)

  
 

(deklarētā dzīvesvietas adrese/juridiskā adrese)

  
 

(tālrunis, e-pasta adrese)

PIETEIKUMS
Limbažu novada pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai dzīvojamās mājas pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai

Lūdzu piešķirt līdzfinansējumu kanalizācijas pieslēguma izbūvei līdz Kapitālsabiedrības maģistrālajiem tīkliem no man piederošā nekustamā īpašuma, kas:

1) atrodas Limbažu novada 
 

(adrese)

 
2) sastāv no zemesgabala 

ha platībā ar kadastra numuru

 
 
3) un dzīvojamās mājas ar kadastra numuru 
 
4) Nekustamais īpašums ir reģistrēts 

novada zemesgrāmatas nodalījumā Nr.

 

Līdzfinansējuma piešķiršanas kritērijs (vajadzīgo atzīmēt ar X):

90 % apmērā, bet ne vairāk kā EUR 3600 (ar PVN, ja attiecināms)(atzīmēt vismaz vienu no prasībām)

iesniedzējs ir persona ar trūcīgas vai maznodrošinātas personas statusu;

iesniedzējam ir 2 (divi) vai vairāk nepilngadīgi bērni vecumā līdz 18 gadiem, ar nosacījumu, ka vismaz 1 nepilngadīgā bērnu deklarētā dzīvesvieta ir Limbažu novada administratīvajā teritorijā;

iesniedzējs ir persona, kuras apgādībā ir bērns (-i) līdz 18 gadu vecumam, kura (-u) deklarētā dzīvesvieta ir tajā pašā nekustamajā īpašumā, kuram tiek paredzēta pieslēguma izbūve;

iesniedzējs ir persona ar invaliditāti vai personas laulātais/bērns ir invalīds;

iesniedzējs ir politiski represēta persona;

iesniedzējs ir Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieks;

iesniedzējs ir Afganistānas kara dalībnieks ;

iesniedzējs ir Nacionālās pretošanās kustības dalībnieks;

iesniedzējs ir pensionārs.

50 % apmērā, bet ne vairāk kā EUR 2000 (ar PVN, ja attiecināms)citas Noteikumu 11.1. punktā neminētas personas

EUR 6000 EUR apmērā (ar PVN, ja attiecināms)Pieslēguma izbūves gadījumā to varēs izmantot vismaz trīs dzīvokļu īpašumi

Papildus informēju, ka

– man / (nevajadzīgo svītrot) noslēgts līgums ar Kapitālsabiedrību par objekta ūdensapgādes pakalpojumu sniegšanu;

– objektam / (nevajadzīgo svītrot) ierīkota iekšējā ūdensapgāde no individuālās ūdens ņemšanas vietas.

Iesniegumam pievienoju šādus dokumentus (vajadzīgo atzīmēt ar X):

Dokuments (kopija), kas apliecina Noteikumu 11.1. punktā noteikto personas statusu;

Kapitālsabiedrības tehniskie noteikumi un principiālā pieslēguma shēma;

Pilnvaru vai citu dokumentu, kas apliecina manas tiesības pārstāvēt iesniedzēju;

Citi _________________________________________________.

Parakstot šo iesniegumu, apliecinu, ka, esmu informēts/-ta, ka Limbažu novada pašvaldība un Kapitālsabiedrība apstrādā manus personas datus informācijas sistēmās, datu bāzēs, saglabā manus personas datus, kā arī piekļūst tiem, lai iegūtu pārbaudei nepieciešamo informāciju. Papildus apliecinu, ka sniedzu tikai un vienīgi patiesu un faktiskajai situācijai atbilstošu informāciju.

  
Iesniedzēja paraksts un datums* 

Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Paskaidrojuma raksts
Limbažu novada pašvaldības domes 2023. gada 23. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 1 "Par Limbažu novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

Mērķis un nepieciešamības pamatojumsViena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas organizēšana savā administratīvajā teritorijā, pašvaldības līdzfinansējums sekmēs dzīvojamo māju pieslēgšanos centralizētajai kanalizācijas sistēmai, attīstot pakalpojumu sniegšanā efektīvas, ekonomiskas un drošas tehnoloģijas, nodrošinot vides aizsardzību, samazinot vides piesārņojuma risku, tādējādi veicinot dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu.

Saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6. panta sesto daļu pašvaldība var izdot saistošos noteikumus par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, nosakot līdzfinansējuma apmēru un saņemšanas nosacījumus.

Noteikumu vieglākai un skaidrākai uztveršanai un pārskatīšanai, to saturs ir izklāstīts atsevišķās nodaļās, paredzot tādas nodaļas, kā: I. Vispārīgie jautājumi, II. Līdzfinansējuma piešķiršanas vispārīgā kārtība, III. Līdzfinansējuma apmērs, IV. Pieteikšanās kārtība, V. Pieteikumu izskatīšanas un lēmumu pieņemšanas kārtība, VI. Līdzfinansējuma izmaksāšanas kārtība, VII. Izbūves darbu veikšana un līdzfinansējuma izmaksa VI. Noslēguma jautājumi.

Ar saistošo noteikumu projektu tiek paredzēti līdzfinansējuma piešķiršanas kritēriji fiziskām personām.

Tiek noteikts, ka līdzfinansējums atkarībā no pretendenta atbilstības izvirzītajiem kritērijiem tiek piešķirts: a) 90 % apmērā no pieslēguma būvniecības kopējām izmaksām, bet ne vairāk kā 3600,00 EUR par viena nekustamā īpašuma pieslēgumu vai b) 50 % apmērā no pieslēguma būvniecības kopējām izmaksām, bet ne vairāk kā 2000,00 EUR par viena nekustamā īpašuma pieslēgumu, vai c) 1000 EUR par viena nekustamā īpašuma pieslēgumu.

Līdzfinansējums var tikt palielināts līdz 6000,00 EUR, ja pieslēguma izbūves rezultātā to varēs izmantot vismaz trīs dzīvokļu īpašumi.

Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu paredz budžeta izdevumus līdzfinansējumam atbilstoši pašvaldības budžeta iespējām.

Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs Pašvaldībai pieejamos resursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide vai esošo institūciju kompetences paplašināšanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenciSociālās ietekme jo vairāk privātīpašnieki izvēlēsies izmantot centralizētus ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumus teritorijās, kur tie ir pieejami, jo pieejamāki un zemāki ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi būs pārējiem lietotājiem.

Ietekme uz vidi – saistošo noteikumu mērķis ir novērst vai mazināt piesārņojuma dēļ cilvēku veselībai, īpašumam un videi nodarīto kaitējumu un novērst kaitējuma radītās sekas. Saistošie noteikumi:

• veicina ilgtspējīgu un racionālu ūdens resursu lietošanu, nodrošinot to ilgtermiņa aizsardzību un iedzīvotāju pietiekamu apgādi ar labas kvalitātes virszemes un pazemes ūdeni,

• novērš ūdens un no ūdens tieši atkarīgo sauszemes ekosistēmu un mitrāju stāvokļa, pasliktināšanos, aizsargā šīs ekosistēmas un uzlabo to stāvokli,

• uzlabo ūdens vides aizsardzību, pakāpeniski samazina arī prioritāro vielu emisiju un noplūdi, kā arī pārtrauc ūdens videi īpaši bīstamu vielu emisiju un noplūdi,

• nodrošina pazemes ūdeņu piesārņojuma pakāpenisku samazināšanu un novērš to turpmāku piesārņošanu,

• nodrošina pazemes ūdens resursu atjaunošanu,

• nodrošina zemes aizsardzību pret applūšanu vai izkalšanu,

• nodrošina jūras ūdeņu aizsardzību,

• sekmē starptautiskajos līgumos noteikto mērķu sasniegšanu, lai pārtrauktu un novērstu jūras vides piesārņošanu, pārtrauktu vai pakāpeniski novērstu ūdens videi īpaši bīstamu vielu emisiju un noplūdi jūras vidē un sasniegtu tādu stāvokli, ka jūras vidē antropogēnās izcelsmes ķīmisko vielu koncentrācija ir tuva nullei, bet dabā sastopamo ķīmisko vielu koncentrācija – tuva dabā pastāvošajam fona līmenim.

Ietekme uz iedzīvotāju veselību – pieslēdzoties centralizētajai kanalizācijas sistēmai uzlabosies iedzīvotāju veselība, jo uzlabosies apkārtējā ūdens kvalitāte, kā arī samazināsies augsnes un ūdenstilpņu piesārņojums, kā rezultāta uzlabosies pārtikā lietojamo augu un dzīvnieku kvalitāte.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – saistošie noteikumi var veicināt uzņēmējdarbību, kas nodarbojas ar kanalizācijas vai ūdensvadu pieslēgumu izbūvi, jo kapitālsabiedrības pieslēguma izbūvei var pieaicināt darbuzņēmēju.

Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksāmSaistošo noteikumu piemērošanās privātpersona var vērsties pašvaldībā vai SIA "Limbažu siltums", SIA "Salacgrīvas ūdens", SIA "Alojas saimniekserviss".

Personām, kas vēlas iesniegt pieteikumu līdzfinansējuma saņemšanai jāatbilst prasībām, kas norādītas saistošo noteikumu II nodaļā. Tāpat, personas var pretendēt uz dažādiem procentuāliem līdzfinansējuma apjomiem, ja tā atbilst kādām no III nodaļā norādītām pazīmēm. Pieteikumu personas iesniedz Limbažu novada pašvaldībā bez maksas, kura izvērtē personas atbilstību saistošiem noteikumiem.

Par izbūves darbiem ir atbildīgas pašvaldības kapitālsabiedrības (SIA "Limbažu siltums", SIA "Salacgrīvas ūdens" vai SIA "Alojas saimniekserviss"), darbus veicot pašām vai piesaistot darbuzņēmējus.

Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiemSaistošo noteikumu īstenošana neietekmēs pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus, jo nav nepieciešama jaunu darba vietu izveide. Pašvaldībā tiek izveidota komisija trīs cilvēku sastāvā, kas izvērtē personu pieteikumus, to atbilstību saistošo noteikumu prasībām un sagatavo domes lēmumu projektu par līdzfinansējuma piešķiršanu.
Informācija par izpildes nodrošināšanuSaistošo noteikumu izpildē netiek veidotas jaunas institūcijas, darba vietas vai likvidētas vai reorganizētas institūcijas vai darba vietas. Saistošo noteikumu izpildē iesaistās izveidotā komisija no pašvaldības darbiniekiem, Limbažu novada administrācijas Attīstības un projektu nodaļa un SIA "Limbažu siltums", SIA "Salacgrīvas ūdens", SIA "Alojas saimniekserviss".
Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšanaNoteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijāmNoteikumu projekts tika publicēts Limbažu novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē uz divām nedēļām sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. No publicēšanas datuma netika saņemts neviens iesniegums.
Limbažu novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks M. Beļaunieks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Limbažu novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Limbažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 1Pieņemts: 23.02.2023.Stājas spēkā: 25.04.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 79, 24.04.2023. OP numurs: 2023/79.10
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
341341
25.04.2023
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"