Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Jelgavas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 3

Jelgavā 2023. gada 29. martā (prot. Nr. 8, lēmums Nr. 21)
Jelgavas novada pašvaldības iedzīvotāju iniciatīvu projektu konkursa "Mēs savai videi" organizēšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu
1. Vispārīgie jautājumi

1.1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek iesniegti, izvērtēti un finansiāli atbalstīti iedzīvotāju iesniegtie projektu pieteikumi Jelgavas novada pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) konkursā "Mēs savai videi" (turpmāk – Konkurss).

1.2. Projektu īstenošana notiek Jelgavas novada teritorijā un projektu rezultāts ir sabiedrisks ieguvums Jelgavas novadam un publiski pieejams tā iedzīvotājiem.

1.3. Konkursā var piedalīties Jelgavas novadā reģistrētas nevalstiskās organizācijas (biedrības, nodibinājumi, reliģiskas organizācijas), kā arī novadā deklarētu iedzīvotāju grupas fizisku personu neformālās grupas, kurās apvienojušies vismaz trīs vietējie iedzīvotāji (turpmāk- pretendents).

1.4. Viens konkursa pretendents par vienas adreses/īpašuma var iesniegt vienu projekta pieteikumu. Iesniegtais projekts var būt iepriekš atbalstīta projekta turpinājums.

1.5. Līdzfinansējums tiek piešķirts kārtējā kalendāra gadā pašvaldības budžetā paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros.

2. Konkursa mērķi un prioritātes

2.1. Konkursa mērķis ir sniegt pozitīvu ieguldījumu apkārtējās vides labiekārtošanā un teritorijas sakopšanā novada teritorijā, veicināt iedzīvotāju aktivitāti un atbildību par savas dzīves vides kvalitātes uzlabošanu, kā arī sekmēt sadarbību starp pašvaldību, neformālām iedzīvotāju grupām un nevalstiskām organizācijām.

2.2. Konkursā prioritāri atbalstāmās aktivitātes:

2.2.1. publiski pieejamu sporta, kultūras, atpūtas un sabiedrisko aktivitāšu zonu izveide, atjaunošana un labiekārtošana;

2.2.2. kultūrvēsturisku objektu atjaunošana un labiekārtošana;

2.2.3. daudzdzīvokļu dzīvojamo māju brīvi pieejamo piesaistīto zemesgabalu labiekārtošana;

2.2.4. citas investīcijas publiski pieejamā infrastruktūrā un/vai sabiedriski nozīmīgu problēmu risināšanā.

3. Konkursa pieteikumu iesniegšanas kārtība

3.1. Dalībai konkursā pretendents iesniedz aizpildītu pieteikuma veidlapu (šo saistošo noteikumu 1. pielikums) un papildus nepieciešamo informāciju (piem., saskaņojumu ar Jelgavas novada Būvvaldi, kopsapulces lēmumu, u.c.).

3.2. Projektam jāatbilst šādiem nosacījumiem:

3.2.1. projekta ideja ir iedzīvotāju iniciatīva un tās īstenošanā piedalās vietējie iedzīvotāji;

3.2.2. tas uzlabo vietējās sabiedrības dzīves kvalitāti un projekta rezultāts ir publiski pieejams (projektu piemēri: publiski pieejamu soliņu, atkritumu urnu, veļas žāvētavu, velo novietņu uzstādīšana, atkritumu konteineru laukumu, zālienu un daudzgadīgo stādījumu, sporta laukumu ierīkošana, bērnu rotaļu un/vai aktivitāšu laukumu ierīkošana/labiekārtošana; daudzdzīvokļu ēku teritoriju labiekārtošana; dabas, atpūtas, sporta taku izveide, ūdenstilpņu teritoriju labiekārtošana, u.tml.);

3.2.3. projekta aktivitātes ir saskaņotas ar zemes īpašnieku (ja attiecināms);

3.2.4. projektā veiktie darbi, iegādātās preces atbilst attiecīgās jomas normatīvu prasībām (ja attiecināms);

3.2.5. tam nav peļņas gūšanas rakstura;

3.2.6. projekta īstenošana notiek Jelgavas novada teritorijā;

3.2.7. projekta iesniedzējam nevar būt nodokļu parādi vai citas pašvaldībā nenokārtotas finansiālas saistības uz projekta iesniegšanas brīdi;

3.2.8. projekta ietvaros netiek finansēti Jelgavas novada pašvaldības iestāžu un to struktūrvienību organizētas aktivitātes.

4. Konkursa projektu finansējuma piešķiršanas nosacījumi

4.1. Maksimālais finansējuma apmērs, kas var tikt piešķirts vienam projektam, ir 2000 EUR (divi tūkstoši euro). Pretendenti var ieguldīt savu vai piesaistīt citu finanšu avotu līdzfinansējumu. Pašvaldība nepiešķir papildus līdzfinansējumu.

4.2. Projektu ietvaros attiecināmās izmaksas:

4.2.1. dažāda veida preču iegāde (piem., būvmateriāli, apdares materiāli, u.c.);

4.2.2. pakalpojumu iegāde, ja objektīvu apstākļu dēļ projekta dalībnieki to nevar izdarīt pašu spēkiem (piem., kāda specifiska instrumenta/iekārtas noma, specifiska transporta īre/noma, ekskavatora pakalpojumi u.tml.).

4.3. Izmaksas, kas projekta ietvaros nav attiecināmas:

4.3.1. jebkāda veida atlīdzība par darbu, t.sk. nodokļi;

4.3.2. kursu, semināru, braucienu, u.tml. izmaksas;

4.3.3. komerciāla rakstura pasākumiem, kur paredzēta peļņas gūšana;

4.3.4. mazvērtīgā inventāra iegāde (piemēram, slotas, grābekļi, lāpstas, dārza ķerras, spainis, u.tml.);

4.3.5. viengadīgie stādi;

4.3.6. degvielas izmaksas;

4.3.7. izmaksas, kas nav minētas projekta pieteikumā;

4.3.8. izmaksas, kas veiktas pirms vai pēc projekta īstenošanas termiņa;

4.3.9. izmaksas, kuras apliecinošos dokumentos nav norādīti projekta finansēšanas līguma slēdzēja rekvizīti (juridiskai personai – nosaukums un reģistrācijas numurs, fiziskai personai – vārds, uzvārds).

5. Projekta pieteikumu iesniegšana

5.1. Pašvaldība paziņojumu par konkursa izsludināšanu publicē pašvaldības tīmekļa vietnē www.jelgavasnovads.lv, pašvaldības sociālajos tīklos un pašvaldības informatīvajā izdevumā, kurā tiek norādīta šāda informācija:

5.1.1. projektu konkursa nosaukums un mērķi;

5.1.2. projektu konkursa pieteikuma iesniegšanas veids un vieta;

5.1.3. projektu konkursa pieteikumu iesniegšanas termiņš;

5.1.4. projektu īstenošanas un atskaites iesniegšanas termiņš;

5.1.5. kontaktinformācija konsultācijām;

5.1.6. cita ar konkursa rīkošanu saistīta informācija.

5.2. Konkursa pretendenti aizpilda projekta pieteikuma veidlapu (1. pielikums). Pieteikuma veidlapā norāda visu grupas dalībnieku vārdus, uzvārdus un parakstus. Minimālais grupas dalībnieku skaits: trīs cilvēki, maksimālais grupas dalībnieku skaits nav ierobežots.

5.3. Pieteikumā norāda kontaktpersonu (jābūt vismaz 18 gadus vecai), kura konkursa gaitā rīkosies iniciatīvas grupas vārdā. Visa turpmākā sazināšanās par konkursa pieteikumu, vērtēšanas procesu, rezultātiem, līguma slēgšanu, atskaiti, u.c. jautājumiem, notiks ar projekta pieteikumā norādīto kontaktpersonu.

5.4. Pieteikuma veidlapu aizpilda atbilstoši prasītajai informācijai, iekļaujot informāciju par plānotajām izmaksām un līdzfinansējumu (ja paredzēts).

5.5. Ja projekta ietvaros plānots veikt teritorijas labiekārtošanu piemēram, atkritumu konteineru laukumu izveidi, vai citu atsevišķi neklasificētu būvniecību, projekta pieteikumam pievieno labiekārtojuma projektu, skici vai grafisko zīmējumu, kā arī izpilda visas ar ierīkošanu un nodošanu ekspluatācijā saistītās formalitātes, t.sk saskaņošanu Jelgavas novada Būvvaldē (ja attiecināms).

5.6. Daudzdzīvokļu māju funkcionāli piesaistīto zemes gabalu teritoriju labiekārtošanas projektiem pieteikumam pievieno dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokola kopiju vai dzīvokļu īpašnieku aptaujas rezultātu kopiju, kurā:

5.6.1. norādīta pilnvarotā persona, kas ir tiesīga iesniegt projekta iesniegumu, slēgt līdzfinansējuma līgumu ar pašvaldību un veikt rēķinu apmaksu, un kura veiks projektā paredzēto teritorijas labiekārtošanas darbu organizēšanu;

5.6.2. norādīti projektā paredzētie darbi ēkai piesaistītajā zemes gabalā un to izmaksas, kā arī finansējuma avots;

5.6.3. daudzdzīvokļu ēkas dzīvokļu īpašnieku saskaņojums (vismaz 51 % no dzīvokļu īpašniekiem atbalsta projekta ideju un tās realizāciju) (2. pielikums).

5.7. Projekta pieteikumam jābūt aizpildītam skaidri saprotamā latviešu valodā.

6. Projektu pieteikumu izvērtēšanas kārtība

6.1. Pretendentu iesniegtos projektus izvērtē pašvaldības izveidota konkursa komisija 5 (piecu) dalībnieku sastāvā (turpmāk – Komisija), tās sastāvu apstiprina ar Domes lēmumu.

6.2. Komisija projektus, kuri atbilst konkursa mērķim un nosacījumiem, sarindo pēc iegūto punktu skaita un pieņem lēmumu par projektu apstiprināšanu konkursam paredzētā finansējuma ietvaros.

6.3. Priekšroka projektu atlasē ir tiem projektiem, kuru īstenošanā paredzēta lielāka iedzīvotāju līdzdalība, kuru rezultāti būs ilgtspējīgi un dos labumu lielākai sabiedrības daļai, un būs finansiāli pamatoti.

6.4. Atbalstīti tiek projekti, kuri atbilst visiem kritērijiem. Projekta kvalitātei ir būtiska loma projektu vērtēšanā.

6.5. Konkursa projektu izvērtēšana notiek divos posmos:

6.5.1. Pirmais posms: izsludinātā projektu konkursa "Mēs savai videi" koordinators pārbauda, vai pieteikumā ir iekļauta visa nepieciešamā informācija un pielikumi. Gadījumā, ja trūkst kādu dokumentu, koordinators saskaņojot ar Komisiju ir tiesīgs pieprasīt nepieciešamos dokumentus vai iztrūkstošo dokumentāciju, nosakot iesniegšanas termiņu – piecas darba dienas.

6.5.2. Otrais posms: Komisija iepazīstas ar katru projektu, nepieciešamības gadījumā var apsekot dabā plānoto projekta īstenošanas vietu un tikties ar projekta iesniedzējiem (iedzīvotāju grupas pārstāvi), izvērtē tā aktualitāti un lietderīgumu, īpašu uzmanību pievēršot tam, cik daudz un uz cik ilgu laiku projekts uzlabos vietējo iedzīvotāju dzīves kvalitāti, kā arī projekta atbalstītāju un potenciālo labuma guvēju skaitu iedzīvotāju vidū. Projektus izvērtē atbilstoši izvirzītajiem vērtēšanas kritērijiem (4. pielikums).

6.6. Komisijas pieņemto lēmumu var apstrīdēt Jelgavas novada pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā.

7. Projektu konkursa pretendentu saistības

7.1. Konkursa pretendenti, iesniedzot projektu pieteikumus, apņemas ievērot visus konkursa saistošajos noteikumos minētos nosacījumus.

7.2. Projektu konkursam iesniegtie pieteikumi pretendentam netiek atgriezti atpakaļ.

7.3. Projektu konkursa pretendenti pilnībā sedz konkursa pieteikuma un projekta sagatavošanas izmaksas. Pašvaldība neuzņemas saistības par šīm izmaksām, neatkarīgi no konkursa rezultātiem.

7.4. Projektu konkursa pretendents ir atbildīgs par sniegtās informācijas patiesīgumu un atbilstību Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

7.5. Vērtēšanas komisijas locekļiem ir tiesības ierasties projekta īstenošanas vietā jebkurā projekta posmā un iepazīties ar projekta īstenošanu, kā arī nepieciešamības gadījumā iepazīties ar finanšu dokumentiem, kas apliecina projektam piešķirto līdzekļu izlietojumu.

7.6. Ja Komisija konstatē, ka konkursa pretendents sniedzis nepatiesu informāciju, tā var:

7.6.1. noraidīt projekta pieteikumu;

7.6.2. apturēt apstiprinātā projekta īstenošanu jebkurā stadijā;

7.6.3. pieprasīt atmaksāt samaksātos finanšu līdzekļus atbilstoši noslēgtā Finansēšanas līguma nosacījumiem.

8. Projektu finansēšanas kārtība un īstenošana

8.1. Pēc projektu izvērtēšanas ar atbalstītā projekta pretendentu tiek slēgts līgums par līdzfinansējuma piešķiršanu, kurā tiek noteikta piešķirto līdzekļu izlietojuma un atskaišu iesniegšanas kārtība un termiņi. Noslēdzot līgumu, projektu konkursa pretendents uzņemas visas saistības un atbildību, kas nepieciešami projekta praktiskai realizācijai, kā arī turpmākai projekta rezultātu ekspluatācijai un uzturēšanai.

8.2. Projekta izmaksām jābūt reāli veiktām un uzskaitītām, tām jābūt pārbaudāmām un pierādāmām ar darījumu apliecinošu dokumentu oriģināliem.

8.3. Pretendents pēc projekta realizēšanas atbilstoši noslēgtā līguma nosacījumiem iesniedz projekta saturisko atskaiti un finanšu atskaiti (3. pielikums), kam pievienotas darījumu apliecinošu dokumentu (čeki, kvītis, priekšapmaksas rēķini, rēķini, un pavadzīmes, kam pievienoti maksājumu apliecinoši dokumenti (maksājuma uzdevumi, konta izraksti u.c.), kuros norādīti līguma slēdzēja rekvizīti: juridiskai personai – nosaukums un reģistrācijas numurs, fiziskai personai – (vārds, uzvārds) kopijas, kā arī foto attēli, kas atspoguļo projekta realizāciju.

9. Noslēguma jautājums

9.1. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs M. Lasmanis
1. pielikums
Jelgavas novada pašvaldības 2023. gada 29. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 3
"Jelgavs novada pašvaldības iedzīvotāju
iniciatīvu projektu konkursa "Mēs savai videi"
organizēšanas kārtība"
PROJEKTA PIETEIKUMS
PROJEKTA NOSAUKUMS
 

VISPĀRĒJA INFORMĀCIJA

Juridiskas personas vai personu grupas nosaukums

 

Reģistrācijas Nr.
(ja attiecināms)

 

Pagasts, ciems

 

Projekta īstenošanas vietas adrese

 

Kontaktpersona
vārds, uzvārds

 

Tālrunis, mob.t.

 

E-pasta adrese

 

Dalībnieku skaits grupā

 

Rekvizīti finansēšanas līguma slēgšanai:

Līguma slēdzēja: vārds, uzvārds

 

personas kods

 

juridiskai personai – amats

 

dzīvesvietas vai juridiskas personas adrese

 

Bankas rekvizīti
(banka, konta Nr.)

 

Līgums tiks parakstīts (atzīmēt):

elektroniski

 

papīra formātā

 

1. PROJEKTA MĒRĶIS

 

2. ESOŠĀS SITUĀCIJAS ĪSS APRAKSTS, PROJEKTA NEPIECIEŠAMĪBAS PAMATOJUMS

Ko projekta īstenošana dos vietējās sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošanā? Projektā paredzētās darbības, to nepieciešamības pamatojums

 

3. PROJEKTA REZULTĀTU PIEEJAMĪBA, ILGTSPĒJA

Projekta rezultātu pieejamība sabiedrībai, aptuvens labuma guvēju/projekta rezultātu izmantotāju skaits. Projekta rezultātu ilgtspēja

 

4. PROJEKTA DALĪBNIEKU LĪDZDALĪBA UN IEGULDĪJUMS

Paredzētā projekta dalībnieku iesaistīšanās, pašu ieguldītais darbs, līdzdalība vai līdzfinansējums projekta īstenošanā

 

5. PROJEKTA IZMAKSAS

Izmaksu nepieciešamības pamatojums, kā tika veikta cenu izpēte, kāpēc izvēlēts konkrētais pakalpojuma sniedzējs/preču pārdevējs

 

PROJEKTĀ PAREDZĒTĀS AKTIVITĀTES, LAIKS, KAD TĀS TIKS ĪSTENOTAS UN ATBILDĪGĀS PERSONAS

Nr.
p.k.

Aktivitāte
(veicamās darbības)

mēn.

mēn

mēn

mēn

mēn

mēn

mēn

Atbildīgais

1.

         

2.

         

3.

         

4.

         

5.

         
          

PROJEKTA PLĀNOTAIS BUDŽETS

Projekta izmaksu tāme, EUR ar PVN

Nr.
p.k.

Izmaksu pozīcija

Preces vai pakalp. skaits un mērvienība

Pieprasītais finansējums

Iesniedzēja finansējums
(norāda summu, ja paredz ieguldīt pats iesniedzējs)

Piesaistītais līdzfinansējums
(norāda no citiem finanšu avotiem piesaistītos līdzekļus)

Kopējās izmaksas

1.

      

2.

      

3.

      

4.

      

5.

      

6.

      

7.

      

      

KOPĀ:

x

    

ATBILDĪGĀ KONTAKTPERSONA:

     

/vārds, uzvārds/

 

/paraksts/

 

/datums/

GRUPAS DALĪBNIEKI

Nr.
p.k.

Vārds, Uzvārds

Datums

Paraksts

1.

   

2.

   

3.

   

4.

   

   

Piezīme: pieteikumam var pievienot papildus informāciju pielikumu veidā (piem., fotofiksācija, skice u.tml.).

2. pielikums
Jelgavas novada pašvaldības 2023. gada 29. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 3
"Jelgavs novada pašvaldības iedzīvotāju
iniciatīvu projektu konkursa "Mēs savai videi"
organizēšanas kārtība"
Daudzdzīvokļu ēkas Jelgavas novada, ______________________ pagasta,
______________________ ciema, ______________________ (iela, mājas Nr.)
dzīvokļu īpašnieku saskaņojums

Mēs, apakšā parakstījušies, apliecinām, ka piekrītam projekta

____________________________________________________________________________ (nosaukums) iesniegšanai Jelgavas novada pašvaldības līdzfinansētajam projektu konkursam "Mēs savai videi", un pilnvarojam _______________________________ (apsaimniekotāja nosaukums vai pilnvarotās personas vārds, uzvārds, personas kods) iesniegt projekta iesniegumu, slēgt līdzfinansējuma līgumu, veikt rēķinu apmaksu un organizēt projektā paredzētos labiekārtošanas darbus. Piekrītam zemāk minēto labiekārtojuma darbu veikšanai un to līdzfinansēšanai:

Zemes gabala kadastra apzīmējums, kurā paredzēts veikt labiekārtošanas darbus 
Projektā paredzēto labiekārtojuma darbu uzskaitījums, īss apraksts 
Paredzētās labiekārtojuma darbu kopējās izmaksas, EUR 
Daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāju līdzfinansējums, EUR 
Daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāju līdzfinansējuma avots 
No pašvaldības pieprasītais finansējums, EUR 
Dzīvokļu skaits mājā 

Dzīvokļu īpašnieku paraksti:

Dzīvokļa Nr.

Dzīvokļa īpašnieka vārds, uzvārds

Dzīvokļa īpašnieka paraksts

1.

  

2.

  

3.

  

4.

  

5.

  

6.

  
3. pielikums
Jelgavas novada pašvaldības 2023. gada 29. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 3
"Jelgavs novada pašvaldības iedzīvotāju
iniciatīvu projektu konkursa "Mēs savai videi"
organizēšanas kārtība"
PROJEKTA ĪSTENOŠANAS UN FINANSĒJUMA IZLIETOJUMA ATSKAITE

PROJEKTA NOSAUKUMS, noslēgtā līguma Nr.

 Nr.

VISPĀRĒJA INFORMĀCIJA

Juridiskas personas vai grupas nosaukums

 

Pagasts, ciems

 

Kontaktpersona (vārds, uzvārds)

 

Pasta adrese

 

Tālrunis; mob.

 

E-pasta adrese

 

Dalībnieku skaits grupā

 

PROJEKTA REZULTĀTI

Vai projektu izdevās īstenot tā, kā sākotnēji plānojāt? Ja nē, tad kas notika citādi?

 

PROJEKTA ĪSTENOŠANA

Lūdzu īsi raksturojiet, kā darbojās projekta grupa. Ja arī citi piedalījās, tad, lūdzu, aprakstiet to.

 

ĪPAŠIE APSTĀKĻI

Lūdzu īsi aprakstiet vai bija kādi apstākļi, kas ietekmēja jūsu projekta īstenošanu, to sekmējot vai traucējot. Kas tie bija, un kā tie ietekmēja jūsu darbu?

 

ATZIŅAS

Lūdzu īsi aprakstiet, vai sasniegtais rezultāts ir tāds, kādu jūs to plānojāt, uzsākot darbu. Vai cilvēki jūsu pagastā/ciemā interesējas par jūsu paveikto darbu un tā rezultātu? Vai par to interesējas cilvēki no citurienes?

 

PROJEKTA IZTĒRĒTAIS BUDŽETS (summas ar PVN)

Nr.

Izdevumu pozīcija

Izdevumus pamatojošie dokumenti
(pavadzīmes vai rēķina nr., dat.; čeka nr., datums; maksājuma uzdevuma nr., dat.)

Pašvaldības finansējums
EUR

Pašu finansējums
EUR

Kopā
EUR

1.

     

2.

     

3.

     

...

     
      
      
      
      
      
      
      
      
      
 

KOPĀ

    

ATBILDĪGĀ KONTAKTPERSONA:

     

/vārds, uzvārds/

 

/paraksts/

 

/datums/

4. pielikums
Jelgavas novada pašvaldības 2023. gada 29. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 3
"Jelgavs novada pašvaldības iedzīvotāju
iniciatīvu projektu konkursa "Mēs savai videi"
organizēšanas kārtība"
Projektu vērtēšanas kritēriji

Vērtēšanas kritērijs

Atsauce uz veidlapas punktiem

Vērtējuma punkti

1. Skaidri un saprotami aprakstīta projekta ideja, pārliecinoši pamatota projekta nepieciešamība un ieguldījums vietējās sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošanā

1,2

0 – 3

2. Projekta rezultāti ir brīvi pieejami plašākai sabiedrības daļai

3

0 - 3

3. Projekta rezultāti ir vienreizēji vai labums gūstams ilgākā laika periodā

3

0 - 3

4. Projekta dalībnieku līdzdalība, ieguldītais darbs, līdzfinansējums projekta īstenošanā

4

0 – 3

5. Pārliecinošs projekta izmaksu nepieciešamības pamatojums, ekonomiskais izdevīgums

6

0 – 3

6. Idejas oriģinalitāte

3 – 6

0 – 3

Kopā

x

18

Paskaidrojuma raksts
Jelgavas novada pašvaldības 2023. gada 29. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 3 "Jelgavas novada pašvaldības iedzīvotāju iniciatīvu projektu konkursa "Mēs savai videi" organizēšanas kārtība"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Saistošo noteikumu mērķis un nepieciešamības pamatojumsSaistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) tiek izdoti saskaņā ar Pašvaldības likuma 44. panta otro daļu, kas nosaka domes tiesības izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.

Noteikumi nosaka kārtību, kādā Jelgavas novada dome piešķir un izmaksā finanšu līdzekļus pašvaldības organizētā projektu konkursa pretendentiem. Konkursa mērķis ir sniegt pozitīvu ieguldījumu apkārtējās vides labiekārtošanā un teritorijas sakopšanā novada teritorijā, kas ir viena no pašvaldības autonomajām funkcijām, kā arī veicināt iedzīvotāju aktivitāti un atbildību par savas dzīves vides kvalitātes uzlabošanu un sekmēt sadarbību starp pašvaldību, neformālām iedzīvotāju grupām un nevalstiskām organizācijām.

2. Informācija par plānoto fiskālo ietekmi uz pašvaldības budžetuNoteikumu izpildei tiek plānoti finanšu līdzekļi Jelgavas novada pašvaldības kārtējā gada budžetā.
3. Informācija par plānoto sociālo ietekmi, ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi, konkurenci pašvaldības teritorijāTiek prognozēta pozitīva ietekme uz teritorijas attīstību Jelgavas novadā, kā arī atbalstīto aktivitāšu pieejamību vietējiem iedzīvotājiem.
4. Informācija par administratīvajām procedūrāmFinansiālā atbalsta pretendentiem Jelgavas novada pašvaldībā jāiesniedz aizpildīta pieteikuma veidlapa un citi Noteikumos minētie dokumenti, kas nepieciešami pieteikuma izvērtēšanai un lēmuma pieņemšanai.

Lēmumu par Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu pieņem Domes izveidotā iedzīvotāju iniciatīvu projektu konkursa "Mēs savai videi" pieteikumu vērtēšanas komisija (turpmāk – Komisija). Komisija projektus, kuri atbilst konkursa mērķim un nosacījumiem, sarindo pēc iegūto punktu skaita. Pēc projektu izvērtēšanas ar atbalstītā projekta pretendentu tiek slēgts līgums par līdzfinansējuma piešķiršanu, kurā tiek noteikta piešķirto līdzekļu izlietojuma un atskaišu iesniegšanas kārtība un termiņi.

Noteikumi paredz, ka Komisijas lēmumus var apstrīdēt Jelgavas novada pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā.

5. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiemNoteikumi paredzēti Jelgavas novada pašvaldības autonomo funkciju izpildei. Noteikumi neietekmēs citas Jelgavas novada pašvaldības funkcijas. Noteikumu izpilde neietekmēs pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus, tiks īstenots esošo cilvēkresursu ietvaros.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanuNoteikumu izpildi nodrošina Jelgavas novada pašvaldības Centrālās administrācijas Projektu nodaļa.
7. Informācija par prasību un izmaksu samērīgumu pret paredzētajiem ieguvumiem, , ko sniedz mērķa sasniegšanaNoteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Informācija par veiktām konsultācijām ar privātpersonām un institūcijāmAtbilstoši pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts tika publicēts Jelgavas novada pašvaldības mājaslapā www.jelgavasnovads.lv sadaļas "Pašvaldība" apakšsadaļā "Normatīvie akti" "Saistošo noteikumu projekti" sabiedrības viedokļu saņemšanai līdz 2023. gada 24. martam. Ja būs saņemti viedokļi, tie tiks apkopoti un pievienoti līdz Domes sēdei.
Jelgavas novada domes priekšsēdētājs M. Lasmanis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Jelgavas novada pašvaldības iedzīvotāju iniciatīvu projektu konkursa "Mēs savai videi" organizēšanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Jelgavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 3Pieņemts: 29.03.2023.Stājas spēkā: 12.04.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 70, 11.04.2023. OP numurs: 2023/70.11
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
340943
12.04.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"