Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Jelgavas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 5

Jelgavā 2023. gada 29. martā (prot. Nr. 8, lēmums Nr. 41)
Par pašvaldības līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma piešķiršanu Eiropas Savienības un citu fondu finansētiem projektiem Jelgavas novadā
Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu
I. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1. Saistošie noteikumi par pašvaldības līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma piešķiršanu Eiropas Savienības un citu fondu finansētiem projektiem Jelgavas novadā (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Jelgavas novada pašvaldībā (turpmāk – Pašvaldība) piešķir un izmaksā finanšu līdzekļus biedrībām, nodibinājumiem un reliģiskajām organizācijām (turpmāk – atbalsta pretendenti) Eiropas Savienības (turpmāk – ES) un citu fondu līdzfinansētu projektu realizācijai.

2. Noteikumi nav attiecināmi uz Pašvaldības vai tās iestāžu realizēto projektu finansēšanu.

3. Līdzfinansējuma un priekšfinansējuma piešķiršanai paredzētos finanšu līdzekļus Jelgavas novada dome (turpmāk – Dome) apstiprina gadskārtējā Pašvaldības budžeta ietvaros Pašvaldības Centrālās administrācijas Projektu nodaļas (turpmāk – Projektu nodaļa) budžeta tāmē.

4. Lēmumu par Pašvaldības līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma piešķiršanu atbalsta pretendentam pieņem Domes izveidotā Jelgavas novada pašvaldības Eiropas Savienības un citu fondu projektu līdzfinansējuma piešķiršanas komisija (turpmāk – Komisija).

5. Informācija par līdzfinansētajiem vai priekšfinansētajiem projektiem tiek publiskota Pašvaldības tīmekļa vietnē www.jelgavasnovads.lv.

II. LĪDZFINANSĒJUMA VAI PRIEKŠFINANSĒJUMA PIEŠĶIRŠANAS NOSACĪJUMI

6. Pretendēt uz Pašvaldības līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma piešķiršanu var Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktā kārtībā reģistrēta biedrība, nodibinājums vai reliģiska organizācija, kuras iesniegtais projekts saņēmis vai ir paredzējis saņemt Eiropas Savienības vai citu fondu līdzfinansējumu.

7. Līdzfinansējumu vai priekšfinansējumu var piešķirt atbalsta pretendenta projektu aktivitātēm, kuras atbilst šādām prasībām:

7.1. tās tiks īstenotas Jelgavas novada administratīvajā teritorijā;

7.2. tās nesīs labumu Jelgavas novada iedzīvotājiem (sabiedrībai);

7.3. tās vai to rezultāts būs publiski pieejams;

7.4. tās veicinās Jelgavas novada sociāli ekonomisko attīstību un tās ir saistītas ar kādu no šādām jomām, t.i., Jelgavas novada administratīvās teritorijas labiekārtošanu, Jelgavas novada iedzīvotāju izglītību, kultūras attīstību, kultūrvēsturisku vērtību saglabāšanu, tautas jaunrades attīstību, iedzīvotāju veselības aprūpi, sportu, veselīga dzīvesveida veicināšanu, palīdzību sociālā riska grupām, sabiedriskās kārtības uzlabošanu, bērnu tiesību aizsardzību, vides aizsardzību, tūrisma attīstību un citām jomām, kuru finansiāla atbalstīšana ietilpst pašvaldības autonomajās funkcijās.

III. LĪDZFINANSĒJUMA VAI PRIEKŠFINANSĒJUMA PIEPRASĪŠANAS UN IZVĒRTĒŠANAS KĀRTĪBA

8. Līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieteikums (turpmāk – Pieteikums) sastāv no:

8.1. Līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījuma (1. pielikums);

8.2. ES vai cita fonda lēmuma kopija par projekta apstiprināšanu (gadījumos, ja atbalsta pretendents ir saņēmis projekta apstiprinājumu);

8.3. citiem dokumentiem, kurus atbalsta pretendents uzskata par būtiskiem saistībā ar līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījumu.

9. Līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma Pieteikums iesniedzami vienā no šādiem veidiem:

9.1. personīgi iesniedzot Pieteikumu Pašvaldības Administratīvā departamenta Kancelejā (turpmāk – Kanceleja), adrese: Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001;

9.2. nosūtot Pieteikumu pa pastu Pašvaldībai uz adresi Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001 (šajā gadījumā par Pieteikuma iesniegšanas datumu uzskatāms pasta zīmogā norādītais nosūtīšanas datums);

9.3. nosūtot elektroniski parakstītu Pieteikumu uz Pašvaldības elektroniskā pasta adresi: dome@jelgavasnovads.lv (šajā gadījumā līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījumam jābūt parakstītam ar drošu elektronisko parakstu).

9.4. nosūtot elektroniski parakstītu Pieteikumu uz Pašvaldības oficiālo elektronisko e-adresi.

10. Iesniedzot līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma Pieteikumu papīra formā personīgi vai pa pastu, to iesniedz vienā oriģināleksemplārā. Līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieteikuma oriģinālam jābūt parakstītam, parakstam atšifrētam un lapām cauršūtām un sanumurētām.

11. Ja vienu projektu kopīgi īsteno vairāki atbalsta pretendenti, līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījumu iesniedz vadošais pretendents.

12. Līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījumu izskata un lēmumu par līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma piešķiršanu un tā apmēru vai atteikumu to piešķirt pieņem Komisija ne vēlāk kā 1 (vienu) mēnesi pēc Pieteikuma saņemšanas Pašvaldībā.

13. Komisijas sēdes ir slēgtas un notiek bez Pieteikuma iesniedzēja klātbūtnes.

14. Komisija pārbauda līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījumā norādītās ziņas un ir tiesīga pieprasīt no atbalsta pretendenta nepieciešamo papildu informāciju un dokumentāciju, ja tas neatbilst kādam no šajos noteikumos minētajiem punktiem vai citādi nav iespējams to virzīt izvērtēšanai.

15. Atbalsta pretendentam papildu informācija un precizējumi ir jāiesniedz uz Pašvaldības elektroniskā pasta adresi: dome@jelgavasnovads.lv vai Pašvaldības oficiālo elektronisko e-adresi 5 (piecu) darbdienu laikā no noteikumu 14. punktā norādītā Pieteikuma saņemšanas brīža. Pretējā gadījumā līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījums tiek vērtēts bez papildu informācijas.

16. Līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījuma vērtēšana notiek, katram Komisijas loceklim atsevišķi izvērtējot iesniegtos pieprasījumus saskaņā ar šajos noteikumos norādītajiem vērtēšanas kritērijiem (2. pielikums).

17. Komisijai ir tiesības pieaicināt neatkarīgus ekspertus atzinumu sniegšanai. Pieaicinātajiem ekspertiem nav balsstiesību.

18. Komisijas sekretārs apkopo Komisijas locekļu vērtējumu par katru Pieteikumu.

19. Komisija pieņem lēmumu piešķirt līdzfinansējumu vai priekšfinansējumu atbalsta pretendentam, ja:

19.1. atbalsta pretendenta Pieteikuma aktivitātes atbilst saistošo noteikumu 7. punktam;

19.2. atbalsta pretendenta Pieteikums atbilst visiem administratīvajiem atbilstības kritērijiem;

19.3. kvalitatīvo un finanšu izvērtējuma kritērijos kopā iegūti ne mazāk kā 55 punkti.

20. Komisija atsaka līdzfinansējumu vai priekšfinansējumu gadījumos, ja:

20.1. iepriekš piešķirtais Pašvaldības līdzfinansējums vai priekšfinansējums nav izlietots saskaņā ar noslēgtā līguma nosacījumiem;

20.2. gadskārtējā pašvaldības budžeta ietvaros nav pieejami līdzekļi līdzfinansējuma un priekšfinansējuma piešķiršanai;

20.3. no atbalsta pretendenta nav saņemtas atskaites par iepriekš piešķirtā līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma izlietošanu;

20.4. līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījumā aprakstītās aktivitātes jau ir īstenotas vai tās tiek plānots finansēt no Pašvaldības budžeta attiecīgajā gadā;

20.5. Pieteikuma iesniedzējs ir sniedzis nepatiesas ziņas par sevi un/vai projektu.

21. Komisijas lēmuma izraksts par līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma piešķiršanu un tā apmēru vai noraidīšanu tiek nosūtīts atbalsta pretendentam elektroniski uz Pieteikumā norādīto elektroniskā pasta adresi.

22. Komisijas pieņemto lēmumu var apstrīdēt Jelgavas novada pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā.

IV. LĪDZFINANSĒJUMA VAI PRIEKŠFINANSĒJUMA APJOMS UN IEROBEŽOJUMI

23. Atbalsta pretendentam līdzfinansējums vai priekšfinansējums var tikt piešķirts tikai tā norādītajā apjomā ES vai citu fondu izsludinātajā projektu konkursā.

24. Kopējais Pašvaldības līdzfinansējuma un priekšfinansējuma apjoms projektu līdzfinansēšanas programmām tiek noteikts Pašvaldības saistošajos noteikumos "Par Jelgavas novada pašvaldības budžetu kārtējam gadam".

25. Līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma apjoms tiek piešķirts 100 procentu apmērā no projektam nepieciešamā līdzfinansējuma, bet ne vairāk kā 5000 euro apmērā. Šis nosacījums netiek piemērots, ja:

25.1. atbalsta pretendents ir Pašvaldības sadarbības partneris;

25.2. atbalsta pretendentam ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss;

25.3. ja projekta īstenošana saistīta ar pašvaldības attīstības programmas rīcību plānā paredzēto aktivitāšu īstenošanu.

26. Līdzfinansējums vai priekšfinansējums netiek piešķirts:

26.1. administratīvajiem izdevumiem:

26.1.1. darba algas un ar to saistīto nodokļu maksājumiem;

26.1.2. grāmatvedības pakalpojumiem;

26.1.3. bankas pakalpojumiem (komisijas maksas);

26.1.4. transporta un degvielas izmaksām, kas nav saistītas ar preču un materiālu piegādi.

26.2. aktivitātēm, kuru mērķis ir gūt peļņu;

26.3. pasākumiem, kuru primārais mērķis ir militārs, politisks vai reliģisks;

26.4. pasākumiem, kurus saskaņā ar noteikumiem, finansiāli atbalsta citas Pašvaldības izveidotas programmas;

26.5. atbalsta pretendentiem, kuri Pieteikumā nav paredzējuši atbalsta pretendenta ieguldījumu vai līdzfinansējumu;

26.6. atbalsta pretendentiem:

26.6.1. kuri nav iesnieguši atskaiti par iepriekš saņemtā Pašvaldības līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma izlietojumu;

26.6.2. kuri nav izpildījuši līgumsaistības pret Pašvaldību, kurām iestājies izpildes termiņš;

26.6.3. kuri snieguši nepatiesas ziņas;

26.6.4. kuriem ir nodokļu vai citu maksājumu parādi pret valsti vai Pašvaldību;

26.6.5. kuriem ir pasludināts maksātnespējas process, tiek īstenots tiesiskās aizsardzības process, ir uzsākta bankrota procedūra, ir piemērota sanācija vai mierizlīgums, kuri tiek apsūdzēti naudas atmazgāšanā un sankciju pārkāpšanas regulējuma neievērošanā, kuru saimnieciskā darbība ir izbeigta vai apturēta un/vai kuri atbilst valsts tiesību aktos noteiktajiem kritērijiem, lai tiem pēc kreditoru pieprasījuma piemērotu maksātnespējas procedūru.

V. LĪDZFINANSĒJUMA VAI PRIEKŠFINANSĒJUMA IZMAKSAS UN ATSKAITES KĀRTĪBA

27. Līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma piešķiršanas līgumu (turpmāk – Līgums) slēgšanu, finansējuma izmaksas un atskaišu pieņemšanu pēc projekta realizācijas organizē Pašvaldības Projektu nodaļa.

28. Projektu nodaļa sagatavo Līgumu ar atbalsta saņēmēju, kas saņēmis Komisijas apstiprinājumu par līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma piešķiršanu, bet priekšfinansējuma piešķiršanas gadījumā arī par tā atmaksas kārtību. Līgumu saskaņā ar Komisijas lēmumu paraksta Pašvaldības izpilddirektors 1 (viena) mēneša laikā pēc Komisijas pozitīva lēmuma pieņemšanas. 

29. Par saņemtā līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma izlietojumu un projekta realizāciju Līgumā noteiktajā termiņā līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma saņēmējs iesniedz Projektu nodaļai projekta īstenošanas atskaiti (3. pielikums) papīra dokumenta formā parakstītu vai elektroniska dokumenta formā parakstītu ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz elektroniskā pasta adresi: dome@jelgavasnovads.lv. Atskaitei pievieno ES vai cita fonda apstiprinātu projekta atskaites kopiju (piem. Maksājuma pieprasījums, Finanšu atskaite) un atzinumu par projekta realizācijas apstiprināšanu. Gadījumos, kad ES vai cits fonds pēc projekta realizācijas nesniedz atzinumu par projekta realizāciju, tad iesniedz aizpildītu tabulu un pievieno tabulā norādīto grāmatvedības attaisnojošu dokumentu kopijas.

30. Ja atbalsta pretendents ir lūdzis piešķirt līdzfinansējumu pirms apstiprinājuma saņemšanas no ES vai cita fonda un Komisija ir pieņēmusi pozitīvu lēmumu par finansējuma piešķiršanu, atbalsta pretendents pēc tam, kad saņēmis apstiprinājumu no ES vai cita fonda, informē par to Pašvaldību rakstveida iesniegumā. Šādā gadījumā Līgumu ar atbalsta pretendentu slēdz 1 (viena) mēneša laikā no šī iesnieguma saņemšanas brīža Pašvaldībā.

VI. PIEŠĶIRTĀ PAŠVALDĪBAS LĪDZFINANSĒJUMA VAI PRIEKŠFINANSĒJUMA IZLIETOJUMA KONTROLE UN LĪDZFINANSĒJUMA ATMAKSA VAI PRIEKŠFINANSĒJUMA ATMAKSA PIRMS TERMIŅA

31. Pašvaldībai ir tiesības pieprasīt papildu informāciju par projekta realizācijas gaitu un rezultātiem jebkurā projekta realizācijas posmā, kontrolēt piešķirtā līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma izlietojumu, kā arī prasīt līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma saņēmējam atlīdzināt visus zaudējumus, kuri Pašvaldībai radušies tā darbības vai bezdarbības dēļ.

32. Pašvaldībai ir tiesības pārbaudīt līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma izlietojumu, veicot pārbaudi projekta īstenošanas vietā. Atbalsta pretendentam projekta dokumentus jāglabā atbilstoši līgumā ar ES vai citu fondu noteiktajiem termiņiem.

33. Komisija pieņem lēmumu par Pašvaldības piešķirtā līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma atmaksu šādos gadījumos:

33.1. ja līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma saņēmējs ir realizējis projektu, neievērojot Līguma nosacījumus, neatbilstoši projekta mērķim, plānotajām aktivitātēm, vai netiek īstenots līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījumā atrunātais sadarbības modelis ar Pašvaldību;

33.2. ja līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma saņēmējs ir sniedzis nepatiesu vai nepilnīgu informāciju par sevi un/vai projektu, iesniedzot Pašvaldības līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījumu, sniedzot informāciju abās novērtēšanas kārtās vai atskaitoties par finansējuma izlietojumu;

33.3. ja līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma saņēmēja iesniegtie attaisnojošie dokumenti neatbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām vai neapliecina finansējuma izlietošanu iesniegtā projekta īstenošanai.

VII. NOSLĒGUMA JAUTĀJUMS

34. Noteikumi publicējami likumā noteiktajā kārtībā un stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ar šo saistošo noteikumu stāšanās spēkā brīdi vairs netiek piemēroti Jelgavas novada pašvaldības 2022. gada 30. novembra saistošie noteikumi Nr. 38 (protokols Nr. 44, lēmums Nr. 44) "Par pašvaldības līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma piešķiršanu Eiropas Savienības fondu un citu fondu finansētiem projektiem Jelgavas novadā" apstiprināšanu 

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs M. Lasmanis
1. pielikums
Jelgavas novada pašvaldības 2023. gada 29. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 5 "Par pašvaldības līdzfinansējuma
vai priekšfinansējuma piešķiršanu Eiropas Savienības un citu fondu
finansētiem projektiem Jelgavas novadā"
Līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījums

1. Vispārējā informācija par iesniedzēju

Iesniedzēja pilns nosaukums 
Juridiskā adrese 
Reģistrācijas numurs 
Projekta realizācijai norēķina konta Nr. (ja ir zināms) 
Organizācijas mērķi, mērķa grupa un uzdevumi (joma, kurā darbojas) 

2. Kontaktinformācija:

Kontaktpersona 
Faktiskā adrese 
Kontakttālrunis 
E-pasts 
Mājaslapa 

3. Vispārēja informācija par projektu:

3.1. Projekta nosaukums
 
 
3.2. Projekta mērķis
 
 
3.3. Projekta apraksts un tā nepieciešamība, īstenošanas vieta un mērķa grupa
(ne vairāk kā 800 vārdi)
 
 
3.4. Plānotās aktivitātes (ne vairāk kā 800 vārdi)
 
 
3.5. Projekta rezultāti un to ilgtspējas nodrošināšana pēc projekta īstenošanas (ne vairāk kā 800 vārdi)
 
 
3.6. Projekta vadītāja un dalībnieku pieredze projektu vadīšanā un īstenošanā (ne vairāk kā 800 vārdi)
 

4. Projekta realizācija

4.1. Fonda / programmas/ rīcības nosaukums, kur tika vai tiks iesniegts projekta pieteikums, aktivitātes nosaukums (ja attiecināms)
 
 
4.2. Projekta apstiprināšanas datums
 
 
4.3. Projekta īstenošanas laiks
 
 
4.4. Projekta publicitāte
 

5. Projekta izmaksas (euro)

5.1. Projekta izmaksas vispārējos gadījumos

Projekta kopējās izmaksas

 

Publiskais finansējums

 

Pašvaldības līdzfinansējums

 

Cits (brīvprātīgais darbs, mantiskais ieguldījums)

 
  

5.2. Projektu izmaksu tāme gadījumos, kad projektā iesaistīti vairāki partneri

Projekta kopējās izmaksas

 

Publiskais finansējums

 

Partnera līdzfinansējums

 

Pašvaldības līdzfinansējums

 

Priekšfinansējums (ja nepieciešams)

 

6. Projekta izmaksu tāme projekta kopējām izmaksām

Nr.Pozīcijas nosaukumsVienības izmaksasSkaitsSumma
1.    
2.    
3.    
4.    
    
...    
...    

Kopā:

 
  
Datums  
   
Atbildīgā amatpersona  
 

(paraksts, vārds, uzvārds)

2. pielikums
Jelgavas novada pašvaldības 2023. gada 29. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 5 "Par pašvaldības līdzfinansējuma
vai priekšfinansējuma piešķiršanu Eiropas Savienības un citu fondu
finansētiem projektiem Jelgavas novadā"
Jelgavas novada līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma Eiropas Savienības un citu fondu finansēto projektu pieprasījumu vērtēšanas kritēriji

1. Administratīvie atbilstības kritēriji

 

Nr.p.k.

 

 

Kritērijs

 

 

 

 

 

 

1.1.

 

Pretendents atbilst Noteikumu 6. punktam
 
 

 

1.2.

 

Līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījums atbilst noteikumiem un līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma piešķiršanas mērķiem
 
 

 

1.3.

 

Līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījuma veidlapā norādīta visa prasītā informācija
 
 

 

1.4.

 

Pretendents ir nokārtojis visas līgumos noteiktās saistības iepriekšējo līdzfinansējumu atbalsta gadījumos
 
 

 

1.5.

 

Līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījumam ir pievienoti visi noteikumos norādītie dokumenti
 
 

 

1.6.

 

Līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījuma aktivitātes atbilst Jelgavas novada attīstības programmas rīcības virzienam/iem
 
 
Ja līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījums neatbilst kādam no 1. punkta kritērijiem, tas tiek noraidīts. Ja līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījums atbilst visiem iepriekš minētajiem kritērijiem, tiek veikts līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījuma kvalitatīvais un finanšu izvērtējums.

2. Kvalitatīvo rādītāju un finanšu izvērtēšanas kritēriji

tiek vērtēti 10 ballu skalā (augsts vērtējums – 10, vidējs vērtējums – 5, zems vērtējums – 2):

Nr.p.k.

Kritērijs

Maksimālais punktu skaits

Iegūtais punktu skaits

Pamatojums vērtējumam

2.1.

Projekta nozīmīgums Jelgavas novada iedzīvotājiem

10

  

2.2.

Projekta idejas un aktivitāšu atbilstība sasniedzamajam mērķim

10

  

2.3.

Projekta aktivitātes paredz inovatīvus un radošus risinājumus Jelgavas novadā

10

  

2.4.

Projekta vadītāja, dalībnieku pieredze un profesionalitāte

10

  

2.5.

Projekta tāmes kvalitāte: aritmētiskā precizitāte, sasaiste ar projektā paredzētajām aktivitātēm

10

  

2.6.

Projekta līdzfinansējuma piesaiste no citiem finansēšanas avotiem

10

  

2.7.

Projekta ieviešanas laikā projekta iesniedzējs nodrošina projekta publicitāti

10

  

2.8.

Projekta iesniedzējs apņemas nodrošināt sasniegto rezultātu ilgtspēju pēc projekta īstenošanas

10

  
Maksimālais punktu skaits

80

Iegūto punktu skaits kopā** 
Pieprasītā līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma apmērs EUR 
Piešķirtā līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma apmērs EUR 

** Lai Pretendentam tiktu piešķirts projekta finansējums, kvalitatīvo un finanšu izvērtējuma kritērijos kopā jāiegūst ne mazāk kā 55 punkti.

Komisijas locekļi:

vārds, uzvārds: ___________________paraksts

vārds, uzvārds: ___________________paraksts

vārds, uzvārds: ___________________paraksts

vārds, uzvārds: ___________________paraksts

Datums:____________________

3. pielikums
Jelgavas novada pašvaldības 2023. gada 29. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 5 "Par pašvaldības līdzfinansējuma
vai priekšfinansējuma piešķiršanu Eiropas Savienības un citu fondu
finansētiem projektiem Jelgavas novadā"
ATSKAITE
Par Jelgavas novada pašvaldības piešķirto līdzekļu __________ EUR izlietojumu saskaņā ar 20__. g.____________________ LĪGUMU Nr. ____________.

1. Informācija par finansējuma saņēmēju

Biedrības, nodibinājuma, reliģiskas organizācijas nosaukums 
Kontaktpersona (vārds, uzvārds) 
Tālruņa nr. 
E-pasts 

2. Informācija par projektu

Piešķirtais pašvaldības finansējums, EUR 
Izlietotais pašvaldības finansējums, EUR 
Skaidrojums, ja piešķirtais finansējums atšķiras no izlietotā 
Projektā veiktās aktivitātes 
Sasniegtie rezultāti un ieguvums vietējiem iedzīvotājiem 
Cita svarīga informācija pēc atbalsta pretendenta ieskatiem 

3. Finansējuma izlietojumu apliecinoši dokumenti:

3.1. Atskaitei pievieno ES fonda vai cita fonda apstiprinātu projekta atskaites kopiju (piem. Maksājuma pieprasījums, Finanšu atskaite) un atzinumu par projekta realizācijas apstiprināšanu.

3.2. Gadījumos, kad ES fonds vai cits fonds pēc projekta realizācijas nesniedz atzinumu par projekta realizāciju, tad iesniedz aizpildītu tabulu un pievieno tabulā norādīto grāmatvedības attaisnojošu dokumentu kopijas.

Nr. p.k.

Izdevumu veids

(maksājuma mērķis)

Grāmatvedības attaisnojošie dokumenti

(maksājuma uzdevums vai kases čeks, rēķins vai preču pavadzīme)

Uz pašvaldības finansējumu attiecināmā summa, EUR

Rēķina vai pavadzīmes numurs

Čeka vai maksājuma uzdevuma numurs

Maksājuma datums

Maksājuma saņēmējs

Maksājuma summa, EUR

        
        
        
        
        
        
        
        
        

Kopā

 

Apliecinu, ka visi izdevumus attaisnojošie dokumenti atrodas biedrības/nodibinājuma grāmatvedībā un finansējums izlietots saskaņā ar noslēgto vienošanos.

Biedrības/ nodibinājuma vadītājs   
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

20__. gada ___. __________

Paskaidrojuma raksts
Jelgavas novada pašvaldības 2023. gada 29. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 5 "Par pašvaldības līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma piešķiršanu Eiropas Savienības un citu fondu finansētiem projektiem Jelgavas novadā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Saistošo noteikumu mērķis un nepieciešamības pamatojumsSaistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) tiek izdoti saskaņā ar Pašvaldības likuma 44. panta otro daļu, kas nosaka domes tiesības izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.

Noteikumi nosaka kārtību, kādā Jelgavas novada dome piešķir un izmaksā finanšu līdzekļus atbalsta pretendentam (biedrībām, nodibinājumiem un reliģiskām organizācijām) Eiropas Savienības un citu fondu līdzfinansētu projektu realizācijai, paredzot aktivitātes, kas tiek īstenotas Jelgavas novada administratīvajā teritorijā un nesīs labumu Jelgavas novada iedzīvotājiem (sabiedrībai); tās vai to rezultāts būs publiski pieejams; tās veicinās Jelgavas novada sociāli ekonomisko attīstību un tās ir saistītas ar kādas no šīm pašvaldības autonomajām funkcijām izpildi, tas ir, Jelgavas novada administratīvās teritorijas labiekārtošanu, novada iedzīvotāju izglītību, kultūras attīstību, kultūrvēsturisku vērtību saglabāšanu, tautas jaunrades attīstību, iedzīvotāju veselības aprūpi, sportu, veselīga dzīvesveida veicināšanu, palīdzību sociālā riska grupām, sabiedriskās kārtības uzlabošanu, bērnu tiesību aizsardzību, vides aizsardzību, tūrisma attīstību un citām jomām, kuru finansiāla atbalstīšana ietilpst pašvaldības funkcijās.

2. Informācija par plānoto fiskālo ietekmi uz pašvaldības budžetuNoteikumu izpildei tiek plānoti finanšu līdzekļi Jelgavas novada pašvaldības kārtējā gada budžetā.
3. Informācija par plānoto sociālo ietekmi, ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi, konkurenci pašvaldības teritorijāTiek prognozēta pozitīva ietekme uz dažādu nozaru attīstību Jelgavas novadā, kā arī atbalstīto aktivitāšu pieejamība vietējai kopienai.
4. Informācija par administratīvajām procedūrāmFinansiālā atbalsta pretendentiem Jelgavas novada pašvaldībā jāiesniedz aizpildīta līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma pieprasījuma veidlapa un citi Noteikumos minētie dokumenti, kas nepieciešami pieprasījuma izvērtēšanai un lēmuma pieņemšanai. Noteikumu izpildi organizē Jelgavas novada pašvaldības Centrālās administrācijas Projektu nodaļa.

Lēmumu par Pašvaldības līdzfinansējuma vai priekšfinasējuma piešķiršanu pieņem Domes izveidotā Jelgavas novada pašvaldības Eiropas Savienības un citu fondu projektu līdzfinansējuma piešķiršanas komisija (turpmāk – Komisija). Finansiālā atbalsta pretendentiem jāvēršas Komisijā finansiālā atbalsta saņemšanai ar dokumentiem, kas nepieciešami lēmuma pieņemšanai, atbilstoši šiem noteikumiem.

Noteikumi paredz, ka Komisijas lēmumus var apstrīdēt Jelgavas novada pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā.

5. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiemNoteikumi paredzēti Jelgavas novada pašvaldības autonomo funkciju izpildei. Saistošie noteikumi neietekmēs citas Jelgavas novada pašvaldības funkcijas.

Noteikumu izpilde neietekmēs pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus, tiks īstenots esošo cilvēkresursu ietvaros.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanuNoteikumu izpildi nodrošina pašvaldības Centrālās administrācijas Projektu nodaļa.
7. Informācija par prasību un izmaksu samērīgumu pret paredzētajiem ieguvumiem, ko sniedz mērķa

sasniegšana

Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa

sasniegšanai.

8. Informācija par veiktām konsultācijām ar privātpersonām un institūcijāmAtbilstoši pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts tiks publicēts Jelgavas novada pašvaldības mājaslapā www.jelgavasnovads.lv sadaļas "Pašvaldība" apakšsadaļā "Normatīvie akti" "Saistošo noteikumu projekti".
Jelgavas novada domes priekšsēdētājs M. Lasmanis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par pašvaldības līdzfinansējuma vai priekšfinansējuma piešķiršanu Eiropas Savienības un citu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Jelgavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 5Pieņemts: 29.03.2023.Stājas spēkā: 12.04.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 70, 11.04.2023. OP numurs: 2023/70.13
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
340940
12.04.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"