Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 23-2

Jelgavā 2023. gada 23. februārī (prot. Nr. 2, 7. p.)
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta pirmo un otro daļu,
Izglītības likuma 17. panta 2.4 daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka:

1.1. pirmsskolas vecuma bērnu (turpmāk – bērni) reģistrācijas un uzņemšanas kārtību Jelgavas valstspilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs (turpmāk – pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes);

1.2. kārtību, kādā Jelgavas valstspilsētas pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) sedz izmaksas Izglītības iestāžu reģistrā reģistrētai privātai izglītības iestādei, kas nodrošina pirmsskolas izglītības programmas apguvi darbdienās ne mazāk kā 12 stundas dienā (turpmāk – privātā izglītības iestāde), par bērnu, kurš apgūst licencētu pirmsskolas izglītības programmu, vai sniedz atbalstu bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam, kurš reģistrēts normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un sniedz pilna laika bērnu uzraudzības pakalpojumu ne mazāk kā 40 stundas nedēļā (turpmāk – bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējs) (turpmāk – pašvaldības atbalsts).

2. Pirmsskolas izglītības programmu bērni var apgūt:

2.1. pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē;

2.2. pašvaldības izglītības iestādē, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas (turpmāk – skola);

2.3. privātā izglītības iestādē.

3. Bērns var pretendēt uz vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē arī tad, ja apgūst pirmsskolas izglītības programmu privātā izglītības iestādē vai skolā.

4. Pašvaldība finansē vai nodrošina pašvaldības atbalstu pirmsskolas izglītības pakalpojuma sniegšanai bērnam no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai.

5. Vecāks vai cits bērna likumiskais pārstāvis (turpmāk – vecāks) saistošajos noteikumos noteiktos pieteikumu vai iesniegumu, izņemot saistošo noteikumu 15., 23., 24. un 33. punktā noteiktajā gadījumā, var iesniegt:

5.1. personīgi – pašvaldībā, Lielajā ielā 11, Jelgavā;

5.2. elektroniski – tīmekļa vietnē www.epakalpojumi.lv.

II. Bērnu reģistrācijas kārtība pirmsskolas izglītības apguvei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs

6. Bērnu pirmsskolas izglītības programmas apguvei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē vecāks var reģistrēt no bērna dzimšanas līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai.

7. Personīgi reģistrējot bērnu pirmsskolas izglītības apguvei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, vecāks:

7.1. iesniedz pieteikumu (1. pielikums), norādot ne vairāk kā trīs vēlamās pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes prioritārā secībā un laiku (mācību gadu), no kura nepieciešama vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē;

7.2. uzrāda vecāka personu apliecinošu dokumentu un dokumentu, kas dod viņam tiesības rīkoties bērna interesēs (ja attiecināms);

7.3. pārbauda izdrukātajā pieteikumā ierakstīto ziņu atbilstību, apstiprina to ar savu parakstu un saņem vienu pieteikuma eksemplāru.

8. Elektroniski reģistrējot bērnu pirmsskolas izglītības apguvei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, vecāks reģistrējas tīmekļa vietnē www.epakalpojumi.lv un aizpilda pieteikumu, norādot ne vairāk kā trīs vēlamās pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes prioritārā secībā un laiku (mācību gadu), no kura nepieciešama vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

9. Visi pieteikumi tiek reģistrēti pašvaldības bērnu reģistrā pirmsskolas izglītības apguvei (turpmāk – Reģistrs) pieteikumu iesniegšanas secībā, atbilstoši bērnu dzimšanas gadam.

10. Bērni, kuriem nav piešķirta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē vecāka norādītajā vēlamajā mācību gadā, tiek automātiski pārreģistrēti uz nākamo mācību gadu, saglabājot pieteikumu reģistrācijas datumu. Sasniedzot obligātās pamatizglītības uzsākšanas vecumu, bērns tiek izslēgts no Reģistra.

11. Līdz vietas piešķiršanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē vecākam ir tiesības, iesniedzot iesniegumu (2. pielikums), mainīt pieteikumā norādīto informāciju par vēlamajām pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm un/vai laiku (mācību gadu), no kura bērnam nepieciešama vieta pirmsskolas izglītības apguvei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, saglabājot pieteikuma reģistrācijas datumu, kā arī atsaukt pieteikumu, iesniedzot iesniegumu (3. pielikums).

III. Vietu piešķiršanas kārtība pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs

12. Vietu piešķiršanu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs nodrošina pašvaldības iestādes "Jelgavas izglītības pārvalde" (turpmāk – Izglītības pārvalde) izveidota pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu vietu sadales komisija (turpmāk – Komisija).

13. Pašvaldības finansēta pirmsskolas izglītības programmas apguve bērnam tiek nodrošināta tikai vienā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē vai skolā.

14. Komisija, atbilstoši pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs uzņemamo bērnu skaitam un vecumam (dzimšanas gadam), piešķir vietas šādā secībā:

14.1. bērniem, kuru vecākam Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktas sociālās garantijas vai tiesības bērnu iekārtot pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē ārpus kārtas;

14.2. bērniem bāreņiem vai bez vecāku gādības palikušiem bērniem;

14.3. bērniem, kuriem ar pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu noteikta bērna vajadzībām atbilstoša izglītības programmas apguve;

14.4. bērniem, kuru reģistrēšana Reģistrā ir veikta novēloti objektīvu apstākļu dēļ (piemēram, ar bāriņtiesas lēmumu uz laiku no ģimenēm izņemti bērni, kuri ievietoti bērnu sociālās aprūpes iestādē, aizbildniecībā pieņemti bērni);

14.5. bērniem, kurus audzina vecāks, kas ir bārenis vai bez vecāku gādības palicis bērns pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās vecumā no 18 līdz 24 gadiem;

14.6. daudzbērnu ģimeņu bērniem, ja bērnam dzīvesvieta ir deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā (daudzbērnu ģimene saistošo noteikumu izpratnē ir ģimene, kurā ir trīs vai vairāk bērnu);

14.7. dvīņiem vai vairāk vienās dzemdībās dzimušiem bērniem, ja bērnam dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā;

14.8. bērnam, kura brālis (-ļi) vai māsa (-as) apmeklē konkrēto pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi, ja bērnam dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā;

14.9. konkrētās pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes pedagogu vai darbinieku bērniem uz vecāka darba tiesisko attiecību nodibināšanas laiku;

14.10. pašvaldības izglītības iestāžu pedagogu bērniem uz vecāka darba tiesisko attiecību nodibināšanas laiku;

14.11. pašvaldības administratīvās teritorijas ārstniecības iestādēs praktizējošo ārstniecības personu bērniem;

14.12. bērniem, kuru dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, pieteikumu reģistrācijas secībā, atbilstoši vecāka norādītajai vēlamajai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādei;

14.13. pārējiem bērniem pieteikumu reģistrācijas secībā, ja Reģistrā vairs nav neviena aktuāla pieteikuma par bērnu, kura dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā.

15. Saistošo noteikumu 14.1.–14.11. punktā noteiktajā gadījumā, vecākam Izglītības pārvaldē jāiesniedz pieteikums (4. pielikums) personīgi vai elektroniski uz Izglītības pārvaldes elektronisko pastu (parakstītu ar drošu elektronisko parakstu). Saistošo noteikumu 14.1., 14.4., 14.5. un 14.11. punktā noteiktajā gadījumā iesniegumam jāpievieno dokumenti, kas apliecina minētajos punktos noteikto faktu.

16. Piešķirot vietu, tiek ievērota vecāka norādītā informācija par vēlamajām pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm. Ja tas nav iespējams, Komisija var piešķirt bērnam vietu citā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

17. Ievērojot pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē paredzēto bērnu skaitu un vecuma grupu, Komisijai ir tiesības izvērtēt un lemt par vietas piešķiršanu citā gadā dzimušajam bērnam.

18. Komisija, saskaņā ar pieteikumā norādīto informāciju, ne vēlāk kā nākamajā darba dienā pēc Komisijas lēmuma pieņemšanas rakstiski paziņo vecākam par vietas piešķiršanu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē. Paziņojumā norāda pieteikšanās termiņu ne īsāku par 14 dienām no Komisijas lēmuma pieņemšanas dienas, kurā vecāks paziņojumā norādītājā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē iesniedz saistošo noteikumu 23. punktā noteiktos dokumentus.

19. Ja vecāks paziņojumā par vietas piešķiršanu norādītajā termiņā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē nav iesniedzis saistošo noteikumu 23. punktā noteiktos dokumentus, vai saistošo noteikumu 20. punktā noteiktajā kārtībā nav atteicies no piešķirtās vietas, Komisija pieņem lēmumu un rakstiski paziņo vecākam par bērna izslēgšanu no Reģistra.

20. Ja vecāks atsakās (5. pielikums) no piešķirtās vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kas pieteikumā:

20.1. ir norādīta kā viena no vēlamajām, bērns tiek izslēgts no Reģistra. Vecākam ir tiesības iesniegt jaunu pieteikumu bērna reģistrācijai pirmsskolas izglītības apguvei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē;

20.2. nav norādīta kā viena no vēlamajām, bērnam tiek saglabāta vieta Reģistrā, atbilstoši pieteikuma reģistrācijas datumam, līdz brīdim, kamēr tiek piešķirta vieta kādā no norādītajām vēlamajām pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm.

21. Izglītības pārvalde nodrošina Reģistra publisko pieejamību tīmekļa vietnē www.epakalpojumi.lv un publicē informāciju par Komisijas lēmumiem Izglītības pārvaldes tīmekļa vietnē https://www.jelgava.lv/lv/iestades/izglitibas-parvalde/pirmsskolas-izglitiba/.

IV. Bērna uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs

22. Bērna uzņemšana pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē notiek saskaņā ar Komisijas lēmumu par vietas piešķiršanu.

23. Lai uzņemtu bērnu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, vecāks attiecīgās iestādes vadītājam uzrāda bērna dzimšanas apliecības oriģinālu un personīgi iesniedz šādus dokumentus:

23.1. iesniegumu (6. pielikums):

23.2. pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu, ja bērns apgūs speciālās pirmsskolas izglītības programmu.

24. Nepieciešamības gadījumā vecāks Izglītības pārvaldē var iesniegt pieteikumu (7. pielikums) par vietas maiņu pirmsskolas izglītības programmas apguvei bērnam no vienas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes uz citu. Pieteikumi tiek reģistrēti iesniegšanas secībā un Komisija iespēju robežās nodrošina vietas maiņu.

25. Ja bērns, izņemot obligātajā izglītības vecumā esošu bērnu, bez attaisnojoša iemesla neapmeklē pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi 60 dienas kalendārā gada laikā, bērnu var atskaitīt no pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes. Par attaisnojošu pirmsskolas izglītības iestādes kavējumu tiek atzīta bērna prombūtne bērna veselības stāvokļa dēļ, ko apliecina ārsta izziņa, bērna pirmsskolas izglītības programmas īstenošanas pārtraukums vasaras mēnešos vai citi gadījumi, par kuriem vecāks rakstiski ir informējis pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi pirms plānotās prombūtnes.

26. Lēmumu par bērna atskaitīšanu no pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes saistošo noteikumu 25. punktā noteiktajā gadījumā pieņem, pirms tam rakstiski brīdinot vecāku un nosakot termiņu, kas nav īsāks par 14 kalendārajām dienām, paskaidrojuma sniegšanai.

27. Izglītības pārvaldei ir tiesības pārtraukt pedagoģisko procesu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs. Pedagoģiskā procesa pārtraukuma laikā nepieciešamības gadījumā bērniem nodrošina vietu citās pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs.

28. Pirmsskolas izglītības programmas apgūšanai skolā vecāks bērnus reģistrē attiecīgajā skolā. Bērnu uzņemšana un atskaitīšana no skolas notiek saskaņā ar vispārējo izglītību reglamentējošiem normatīvajiem aktiem.

V. Pašvaldības atbalsta piešķiršanas kārtība privātai izglītības iestādei par pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu vai bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam

29. Lai nodrošinātu pirmsskolas izglītības pieejamību gadījumos, kad bērnam nav nodrošināta vieta izvēlētajā vai citā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, pašvaldība nodrošina atbalstu privātai izglītības iestādei, kas nodrošina pirmsskolas izglītības programmas apguvi, vai bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam.

30. Pašvaldības atbalsta apmēru privātai izglītības iestādei par vienu bērnu mēnesī nosaka pašvaldības dome saskaņā ar normatīvajiem aktiem katram budžeta gadam.

31. Atbilstoši pašvaldības budžeta iespējām pašvaldības dome var noteikt lielāku pašvaldības atbalsta apmēru nekā aprēķināts atbilstoši normatīvajiem aktiem, izvērtējot privātās izglītības iestādes darbību iepriekšējā kalendārā gadā saskaņā ar noteiktiem kritērijiem (10. pielikums) saistošo noteikumu 35. punkta noteiktajā kārtībā.

32. Pašvaldības atbalstu privātai izglītības iestādei piešķir, pamatojoties uz vecāka iesniegumu (8. pielikums), kas iesniegt saistošo noteikumu 5. punktā noteiktajā kārtībā.

33. Ja bērns, kura dzīvesvieta un viena vecāka dzīvesvieta deklarēta Jelgavas valstspilsētas administratīvajā teritorijā, apgūst pirmsskolas izglītības programmu citas pašvaldības teritorijā reģistrētā privātā izglītības iestādē, tad iesniegumu par pašvaldības atbalsta piešķiršanu vecāks iesniedz Izglītības pārvaldē.

34. Pašvaldības atbalstu privātai izglītības iestādei piešķir, ja pastāv visi turpmāk minētie nosacījumi:

34.1. bērnam un vienam vecākam dzīvesvieta ir deklarēta Jelgavas valstspilsētas administratīvajā teritorijā;

34.2. bērns ir sasniedzis pusotra gada vecumu;

34.3. bērnam nav nodrošināts pašvaldības finansēts pirmsskolas izglītības pakalpojums;

34.4. ir noslēgts sadarbības līgums par pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu starp Izglītības pārvaldi un privāto izglītības iestādi;

34.5. bērns ir uzņemts privātajā izglītības iestādē un reģistrēts Valsts izglītības informācijas sistēmā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā;

34.6. ir noslēgts līgums par pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu bērnam starp vecāku, Izglītības pārvaldi un privāto izglītības iestādi.

35. Saistošo noteikumu 31. punktā noteikto pašvaldības atbalstu piešķir, ja privātā izglītības iestāde viena mēneša laikā no domes lēmuma par pašvaldības atbalsta noteikšanu pieņemšanas dienas vai pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanas līguma noslēgšanas dienas Izglītības pārvaldē iesniedz iesniegumu (9. pielikums) un izglītības iestādes darba izvērtējumu par iepriekšējo kalendāro gadu saskaņā ar noteiktajiem kritērijiem (10. pielikums).

36. Pašvaldības atbalsts privātai izglītības iestādei netiek piešķirts par dienām, kad bērns bez attaisnojoša iemesla neapmeklē privāto izglītības iestādi. Šādā gadījumā pašvaldības atbalstu aprēķina proporcionāli dienu skaitam, kad bērns ir apmeklējis privāto izglītības iestādi. Par attaisnojošu iemeslu saistošo noteikumu izpratnē uzskatāma bērna prombūtne veselības stāvokļa dēļ, ko apliecina ārsta izziņa, vai citi gadījumi, par kuriem vecāks rakstiski informējis privāto izglītības iestādi pirms plānotās prombūtnes, kas kopumā nav ilgāka par 60 kalendāra dienām kalendāra gada laikā.

37. Pašvaldības atbalsta piešķiršana privātai izglītības iestādei tiek pārtraukta un līgums par pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu tiek izbeigts, ja:

37.1. bērns tiek uzņemts pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē;

37.2. bērnam un/vai nevienam vecākam dzīvesvieta vairs nav deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā;

37.3. bērns tiek atskaitīts no privātās izglītības iestādes;

37.4. privātā izglītības iestāde ir likvidēta vai tās darbība ir pārtraukta;

37.5. citos normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos.

38. Ja vecāks atsakās no piešķirtās vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kurā viņa bērns ir reģistrēts uzņemšanai, un bērns turpina apgūt pirmsskolas izglītības programmu privātā izglītības iestādē, pašvaldība turpina sniegt pašvaldības atbalstu.

39. Pašvaldības atbalsta apmēru bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam par vienu bērnu katram budžeta gadam nosaka pašvaldības dome.

40. Pašvaldības atbalsta piešķiršanai bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam, vecāks Izglītības pārvaldē iesniedz iesniegumu (11. pielikums), līguma, kas noslēgts starp vecāku un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju, kopiju un uzrāda personu apliecinošu dokumentu.

41. Pašvaldības atbalstu bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam piešķir, ja pastāv visi turpmāk minētie nosacījumi:

41.1. bērnam un vienam vecākam dzīvesvieta ir deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā;

41.2. bērns ir sasniedzis pusotra gada vecumu;

41.3. bērns ir reģistrēts uzņemšanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē un nesaņem pirmsskolas izglītības pakalpojumu privātā izglītības iestādē;

41.4. ir noslēgts līgums par bērna uzraudzības pakalpojuma nodrošināšanu bērnam starp bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju un vecāku;

41.5. bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam nav nodokļu parāda.

42. Ja ir izpildīti saistošo noteikumu 40. un 41. punkta nosacījumi, tiek noslēgts līgums starp Izglītības pārvaldi, bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju un vecāku par pašvaldības atbalsta piešķiršanu bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam.

43. Pašvaldības atbalsts bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam netiek piešķirts par dienām, kad bērns nesaņem bērnu uzraudzības pakalpojumu. Šādā gadījumā pašvaldības atbalstu aprēķina proporcionāli dienu skaitam, kad bērns ir saņēmis bērnu uzraudzības pakalpojumu.

44. Izglītības pārvaldei ir tiesības klātienē pārliecināties par bērnu uzraudzības pakalpojuma kvalitāti.

45. Pašvaldības atbalsta piešķiršana bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam tiek pārtraukta:

45.1. ne vēlāk kā paziņojumā par vietas piešķiršanu pirmsskolas izglītības programmas apguvei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē norādītajā termiņā, neatkarīgi no tā, vai vieta ir piešķirta vecāka norādītajā vēlamajā vai citā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē;

45.2. nekavējoties šādos gadījumos:

45.2.1. bērnam un/vai nevienam vecākam dzīvesvieta vairs nav deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā;

45.2.2. bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējs ir izslēgts no Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistra vai ir pieļāvis pārkāpumus bērnu uzraudzības pakalpojuma sniegšanā;

45.2.3. bērns uzsāk apgūt pirmsskolas izglītības programmu privātā izglītības iestādē;

45.2.4. tiek izbeigts līgums, kas noslēgts starp bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju un vecāku.

VI. Lēmumu pieņemšanas un apstrīdēšanas kārtība

46. Saistošo noteikumu 10., 14., 16., 17., 19. un 24. punktā noteiktajos gadījumos lēmumu pieņem Komisija.

47. Saistošo noteikumu 23. un 25. punktā noteiktajos gadījumos lēmumu pieņem pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes vadītājs.

48. Saistošo noteikumu 27., 34., 35., 36., 37., 41., 43. un 45. punktā noteiktajos gadījumos lēmumu pieņem Izglītības pārvalde.

49. Komisijas, Izglītības pārvaldes un pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja pieņemtos lēmumus un faktisko rīcību var apstrīdēt Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.

VII. Noslēguma jautājumi

50. Pirms saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienas noslēgtie līgumi starp vecāku, Izglītības pārvaldi un privāto izglītības iestādi par pirmsskolas izglītības nodrošināšanu un starp vecāku, Izglītības pārvaldi un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju par pašvaldības atbalstu bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam saglabā savu juridisko spēku.

51. Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu atzīt par spēku zaudējušiem Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016. gada 28. janvāra saistošos noteikumus Nr. 16-3 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība".

Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš
1. pielikums
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 23. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 23-2
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds,
uzvārds 
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss,
tālrunis 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski
e-pasts: 

PIETEIKUMS

Lūdzu reģistrēt 
 bērna vārds, uzvārds

Personas kods: ______________-_____________

Deklarētās dzīvesvietas adrese: 

Pirmsskolas izglītības programmas apguvei Jelgavas valstspilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē:

Pirmsskolas izglītības iestāde
(ar ciparu atzīmēt ne vairāk kā trīs vēlamās izglītības iestādes prioritārā secībā)
Adrese
 "Alnītis"Brīvības bulvāris 31 A, Jelgava
 "Gaismiņa"Vaļņu iela 5, Jelgava
 "Kamolītis"Meiju ceļš 31, Jelgava
 "Kāpēcīši"Ganību iela 66, Jelgava
 "Ķipari"Pulkveža Brieža iela 23 A, Jelgava
 "Lācītis"Māras iela 2, Jelgava
 "Pasaciņa"Aspazijas iela 18, Jelgava
 "Rotaļa"Lāčplēša iela 5, Jelgava
 "Sprīdītis"Tērvetes iela 6, Jelgava
 "Vārpiņa"Kronvalda iela 22, Jelgava
 "Zemenīte"Blaumaņa iela 14, Jelgava
 "Zīļuks"Skautu iela 1 A, Jelgava

Vieta pirmsskolas izglītības iestādē nepieciešama no _________________ mācību gada.

Esmu informēts, ka:

• jebkuru pieteikumā minēto ziņu izmaiņu gadījumā par to jāziņo personīgi vai elektroniski;

• reģistrācija pirmsskolas izglītības programmas apguvei negarantē vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Esmu informēts(-a), ka fizisko personu datu apstrādes pārzinis ir Jelgavas valstspilsētas pašvaldība un papildus informācija par personu datu apstrādi pieejama tīmekļa vietnē www.jelgava.lv vai saņemot konsultāciju klātienē.

Jelgavā

Datums ____/____/_________

Paraksts, atšifrējums____________________________________

Informācijai – Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas izglītības pārvalde" vadītāja vietnieks: 63012465, tīmekļa vietne https://www.jelgava.lv/lv/iestades/izglitibas-parvalde/pirmsskolas-izglitiba/.

 

2. pielikums
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 23. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 23-2
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds,
uzvārds 
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss,
tālrunis 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski
e-pasts: 

IESNIEGUMS IZMAIŅĀM PAŠVALDĪBAS BĒRNU REĢISTRĀ PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS PROGRAMMAS APGUVEI

Lūdzu veikt izmaiņas pieteikumā Nr.  .

Vēlamā Jelgavas valstspilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības programma:

Pirmsskolas izglītības iestāde
(ar ciparu atzīmēt ne vairāk kā trīs vēlamās izglītības iestādes prioritārā secībā)
Adrese
 "Alnītis"Brīvības bulvāris 31 A, Jelgava
 "Gaismiņa"Vaļņu iela 5, Jelgava
 "Kamolītis"Meiju ceļš 31, Jelgava
 "Kāpēcīši"Ganību iela 66, Jelgava
 "Ķipari"Pulkveža Brieža iela 23 A, Jelgava
 "Lācītis"Māras iela 2, Jelgava
 "Pasaciņa"Aspazijas iela 18, Jelgava
 "Rotaļa"Lāčplēša iela 5, Jelgava
 "Sprīdītis"Tērvetes iela 6, Jelgava
 "Vārpiņa"Kronvalda iela 22, Jelgava
 "Zemenīte"Blaumaņa iela 14, Jelgava
 "Zīļuks"Skautu iela 1 A, Jelgava

Vieta pirmsskolas izglītības iestādē nepieciešama no _________________ mācību gada.

Esmu informēts, ka:

• jebkuru pieteikumā minēto ziņu izmaiņu gadījumā par to jāziņo personīgi vai elektroniski;

• reģistrācija pirmsskolas izglītības programmas apguvei negarantē vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Esmu informēts(-a), ka fizisko personu datu apstrādes pārzinis ir Jelgavas valstspilsētas pašvaldība un papildus informācija par personu datu apstrādi pieejama tīmekļa vietnē www.jelgava.lv vai saņemot konsultāciju klātienē.

Jelgavā

Datums ____/____/_________

Paraksts, atšifrējums____________________________________

Informācijai – Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas izglītības pārvalde" vadītāja vietnieks: 63012465, tīmekļa vietne: https://www.jelgava.lv/lv/iestades/izglitibas-parvalde/pirmsskolas-izglitiba/."

3. pielikums
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 23. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 23-2
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds,
uzvārds 
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss,
tālrunis 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski
e-pasts: 

IESNIEGUMS PIETEIKUMA ATSAUKŠANAI PAŠVALDĪBAS BĒRNU REĢISTRĀ PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS PROGRAMMAS APGUVEI

Lūdzu atsaukt pieteikumu Nr. ______________________________

par bērna 
 bērna vārds, uzvārds

personas kods: ______________-_____________

reģistrāciju pirmsskolas izglītības programmas apguvei Jelgavas valstspilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Esmu informēts(-a), ka fizisko personu datu apstrādes pārzinis ir Jelgavas valstspilsētas pašvaldība un papildus informācija par personu datu apstrādi pieejama tīmekļa vietnē www.jelgava.lv vai saņemot konsultāciju klātienē.

Jelgavā

Datums ____/____/_________

Paraksts, atšifrējums____________________________________

4. pielikums
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 23. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 23-2
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds,
uzvārds 
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss,
tālrunis 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski
e-pasts: 

PIETEIKUMS VIETAS PIEŠĶIRŠANAI PAŠVALDĪBAS PIMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒ ĀRPUS KĀRTAS

Lūdzu piešķirt vietu ārpus kārtas pirmsskolas izglītības programmas apguvei Jelgavas valstspilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē

 
iestādes nosaukums
 
bērna vārds, uzvārds

personas kods: ______________-_____________

deklarētās dzīvesvietas adrese: _________________________________________________________

Pamatojums – 
  
  .

Esmu informēts(-a), ka fizisko personu datu apstrādes pārzinis ir Jelgavas valstspilsētas pašvaldība un papildus informācija par personu datu apstrādi pieejama tīmekļa vietnē www.jelgava.lv vai saņemot konsultāciju klātienē.

Jelgavā

Datums ____/____/_________

Paraksts, atšifrējums____________________________________

Informācijai – Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas izglītības pārvalde" vadītāja vietnieks: 63012465, tīmekļa vietne: https://www.jelgava.lv/lv/iestades/izglitibas-parvalde/pirmsskolas-izglitiba/.

5. pielikums
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 23. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 23-2
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds,
uzvārds 
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss,
tālrunis 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski
e-pasts: 

ATTEIKUMS NO PIEŠĶIRTĀS VIETAS
PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS PROGRAMMAS APGUVEI PAŠVALDĪBAS
PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒ

Atsakos no 
 bērna vārds, uzvārds

personas kods: ______________-_____________

deklarētās dzīvesvietas adrese: 
piešķirtās vietas pirmsskolas izglītības programmas apguvei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē
  
iestādes nosaukums

  Vieta piešķirta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kas ir norādīta kā viena no vēlamajām

 Vieta piešķirta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kas nav norādīta kā vēlamā

Esmu informēts(-a), ka fizisko personu datu apstrādes pārzinis ir Jelgavas valstspilsētas pašvaldība un papildus informācija par personu datu apstrādi pieejama tīmekļa vietnē www.jelgava.lv vai saņemot konsultāciju klātienē.

Jelgavā

Datums ____/____/_________

Paraksts, atšifrējums____________________________________

6. pielikums
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 23. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 23-2
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības
 

pirmsskolas izglītības iestādes

 
  iestādes nosaukums
 

vadītājam

 
  vārds, uzvārds
  
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds 
  
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis 

Iesniegums
bērna uzņemšanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē

Lūdzu uzņemt 
 bērna vārds, uzvārds

personas kods __________________-_________________

deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss 

pirmsskolas izglītības programmas apguvei no _______ gada _______________ .

Esmu informēts(-a), ka fizisko personu datu apstrādes pārzinis ir Jelgavas valstspilsētas pašvaldība un papildus informācija par personu datu apstrādi pieejama tīmekļa vietnē www.jelgava.lv vai saņemot konsultāciju klātienē.

Jelgavā

Datums _____/_____/_______________

Paraksts, atšifrējums ____________________________________

7. pielikums
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 23. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 23-2
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds,
uzvārds 
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss,
tālrunis 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski
e-pasts: 

PIETEIKUMS
VIETAS MAIŅAI NO VIENAS PAŠVALDĪBAS PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS
IESTĀDES UZ CITU

Lūdzu mainīt vietu pirmsskolas izglītības programmas apguvei

 
bērna vārds, uzvārds

personas kods: ______________-_____________

deklarētās dzīvesvietas adrese: 
   
no pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes"_____________________"uz
 iestādes nosaukums 
pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi"_____________________". 
 iestādes nosaukums 

Esmu informēts(-a), ka fizisko personu datu apstrādes pārzinis ir Jelgavas valstspilsētas pašvaldība un papildus informācija par personu datu apstrādi pieejama tīmekļa vietnē www.jelgava.lv vai saņemot konsultāciju klātienē.

Jelgavā

Datums _____/_____/_______________

Paraksts, atšifrējums ____________________________________

8. pielikums
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 23. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 23-2
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds,
uzvārds 
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss,
tālrunis 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski
e-pasts: 

IESNIEGUMS PAŠVALDĪBAS ATBALSTA SAŅEMŠANAI PIRMSSKOLAS
IZGLĪTĪBAS PROGRAMMAS APGUVEI PRIVĀTĀ IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒ

Lūdzu reģistrēt 
 bērna vārds, uzvārds

personas kods: ______________-_____________

deklarētās dzīvesvietas adrese: 

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības atbalsta saņemšanai pirmsskolas izglītības programmas apguvei privātā izglītības iestādē.

Informācija par privāto izglītības iestādi:

 
iestādes nosaukums
 
adrese

Datums, no kura bērns apmeklē privāto izglītības iestādi ______/_______/____________

Esmu informēts(-a), ka fizisko personu datu apstrādes pārzinis ir Jelgavas valstspilsētas pašvaldība un papildus informācija par personu datu apstrādi pieejama tīmekļa vietnē www.jelgava.lv vai saņemot konsultāciju klātienē.

Jelgavā

Datums ____/____/_________

Paraksts, atšifrējums____________________________________

Informācijai – Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas izglītības pārvalde" vadītāja vietnieks: 63012465, tīmekļa vietne: https://www.jelgava.lv/lv/iestades/izglitibas-parvalde/pirmsskolas-izglitiba/.

9. pielikums
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 23. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 23-2
Izglītības iestādes nosaukums 
  
Reģistrācijas Nr. 
  
Juridiskā adrese 
  
    
Kontakttālrunis E-pasts 

IESNIEGUMS pašvaldības atbalsta PIEŠĶIRŠANAI PrivātaI IZGLĪTĪBAS IESTĀDEI

Lūdzu izvērtēt privātās izglītības iestādes 
 Nosaukums

darba rezultātus 20__. gadā un piešķirt pašvaldības atbalstu, kas noteikts ar Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes 20___. gada ___. __________ lēmumu Nr. ____ pamatojoties uz Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 23. februāra saistošo noteikumu Nr. 23-____ "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība" 31. punktu.

Pielikumā: Izglītības iestādes darba izvērtējums uz ____ lapām.

Jelgavā,

Datums _______/______/___________

Amats, paraksts, atšifrējums _______________________________________________

 

10. pielikums
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 23. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 23-2
Izglītības iestādes nosaukums 
  
Reģistrācijas Nr. 
  
Juridiskā adrese 
  
    
Kontakttālrunis E-pasts 

Kritēriji privātās izglītības iestādes darba izvērtējumam

Kritēriji

Apliecinoši fakti

Kvalitatīvs, iekļaujošs izglītības process:
1. Izglītības pieejamība bērniem ar dažādām mācīšanās vajadzībām 
2. Atbalsta personāla nodrošinājums un profesionālā kapacitāte 
Izglītības vides attīstība:
3. Attīstību veicinošā un drošā infrastruktūrā 
4. Digitalizācija un inovācijas. Atbalsta nodrošināšana pedagogiem digitālam darbam 
Laba pārvaldība:
5. Motivācijas sistēma personālam, ieguldījumi personāla profesionālās kompetences pilnveidē 
6. Organizācijas kultūra, pieredzes pārnese un pasākumi vecāku izglītošanai, privātās izglītības iestādes veiktās aptaujas 

Sagatavoja:

   
Amats, vārds, uzvārds paraksts, atšifrējums
11. pielikums
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 23. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 23-2
Bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds
 

Personas kods _________________-__________________

Deklarētās dzīvesvietas adrese
 
 
 
Kontakttālrunis E-pasts 

IESNIEGUMS pašvaldības atbalsta PIEŠĶIRŠANAI
bērnu uzraudzības pakalpojuma SNIEDZĒJAM

Lūdzu piešķirt pašvaldības atbalstu bērnu uzraudzības pakalpojumam
   
bērna vārds, uzvārds

personas kods: _____________ - ____________ Dzimšanas dati ______/______/_______

deklarētās dzīvesvietas adrese 

Informācija par bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju:

Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja vārds, uzvārds vai nosaukums
 
 
Personas kods vai reģistrācijas Nr. 
  
Deklarētās dzīvesvietas vai juridiskā adrese 
   
Tālrunis  
  
E-pasta adrese- 

Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja bankas rekvizīti:

Kredītiestāde:

Bankas kods :

Konta Nr.

Datums, no kura bērns saņem bērnu uzraudzības pakalpojumu _________/________/____________

Adrese, kurā tiek nodrošināts bērnu uzraudzības pakalpojums
 

Esmu informēts(-a), ka fizisko personu datu apstrādes pārzinis ir Jelgavas valstspilsētas pašvaldība un papildus informācija par personu datu apstrādi pieejama tīmekļa vietnē www.jelgava.lv vai saņemot konsultāciju klātienē.

Jelgavā,

Datums _______/______/___________

Paraksts, atšifrējums __________________________

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 23. februāra saistošo noteikumu Nr. 23-2 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības funkcijas īstenošanas kārtība"
paskaidrojuma raksts
Paskaidrojuma raksta sadaļaNorādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Saistošo noteikumu projekts "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības funkcijas īstenošanas kārtība" (turpmāk – saistošo noteikumu projekts) izstrādāts ar mērķi izdot Vispārējās izglītības likumā ietvertajam pilnvarojumam Jelgavas valstspilsētas pašvaldībai (turpmāk – pašvaldība) kā pirmsskolas izglītības iestāžu dibinātājam noteikt bērnu uzņemšanas kārtību pirmsskolas izglītības iestādēs un Izglītības likumā noteiktajam pienākumam segt izmaksas privātai izglītības iestādei, kas nodrošina pirmsskolas izglītības programmas apguvi pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarētam bērnam, atbilstošus saistošos noteikumus.

1.2. Šobrīd spēkā esošie saistošie noteikumi ir izdoti, pamatojoties uz likumu "Par pašvaldībām", kas ir zaudējis spēku, kā rezultātā saistošie noteikumi ir piemērojami pamatojoties uz Pašvaldību likuma pārejas noteikumu 6. punktu, ciktāl tas nav pretrunā ar Pašvaldību likumu, bet ne ilgāk kā līdz 2024. gada 30. jūnijam.

1.3. Saistošo noteikumu projekts nosaka pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs un kārtību kādā pašvaldība sedz izmaksas Izglītības iestāžu reģistrā reģistrētai privātai izglītības iestādei, kas nodrošina pirmsskolas izglītības programmas apguvi, vai bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam, kas reģistrēts normatīvajos aktos noteiktā kārtībā un sniedz pilna laika bērnu uzraudzības pakalpojumu.

1.4. Saistošo noteikumu projektā ietvertās normas izstrādātas atbilstoši Vispārējās izglītības likumā dotā pilnvarojuma apjomam un Ministru kabineta noteikumos noteiktai kārtībai, nosakot:

1) bērnu reģistrācijas kārtību pirmsskolas izglītības apguvei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs;

2) vietu piešķiršanas kārtību pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs;

3) bērnu uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs;

4) pašvaldības atbalsta piešķiršanas kārtību privātai izglītības iestādei par pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu vai bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu:

2.1.1. nav ietekmes uz ieņēmumu daļu;

2.1.2. nav ietekmes uz izdevumu daļu, ņemot vērā, ka saistošo noteikumu projektā ietvertais pašvaldības atbalsts privātām izglītības iestādēm par pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem šobrīd jau pastāv un šim mērķim dome piešķir finanšu līdzekļus katram budžeta gadam.

2022. gadā pašvaldības atbalstam tika piešķirti 2 726 224,00 euro. 2023. gadā finansējums pašvaldības atbalstam ir plānots 3 059 652,00 euro apmērā;

2.1.3. ietekme uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā nav paredzēta.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme – tiks uzlabota iespēja vecākiem atgriezties darba tirgū, ja nav iespējams bērnu uzņemt pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

3.2. Nav ietekmes uz vidi.

3.3. Nav ietekmes uz iedzīvotāju veselību.

3.4. Ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – palielināta pašvaldības atbalsta piešķiršana atbilstoši iepriekšējā gada darbības izvērtējumam veicinās kvalitatīvāku pirmsskolas izglītības nodrošināšanu privātās izglītības iestādēs.

3.5. Nav ietekmes uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Neietekmē. Līdzšinējā kārtība netiek mainīta. 
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Neietekmē pašvaldības funkcijas un cilvēkresursus. Līdzšinējā kārtība netiek mainīta.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildē nav paredzēts izveidot jaunu institūciju. 
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. 
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 01.02.2023. publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jelgava.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu viedokļu sniegšanai līdz 15.02.2023.

8.2. Saņemtos viedokļus par saistošo noteikumu projektu pašvaldība apkopos (apkopojumā norādot iesniedzējus, vērā ņemtos viedokļus, vērā neņemtos viedokļus, pamatojumu) un atspoguļos šajā paskaidrojuma rakstā.

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Jelgavas valstspilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 23-2Pieņemts: 23.02.2023.Stājas spēkā: 12.04.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 70, 11.04.2023. OP numurs: 2023/70.9
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
340824
12.04.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"