Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ķekavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 5/2023

2023. gada 22. martā
Ķekavas novada pašvaldības līdzdalības budžeta projektu ideju konkursa nolikums
Apstiprināti
ar Ķekavas novada domes
2023. gada 22. marta sēdes
lēmumu Nr. 9 (prot. Nr. 6.)


Izdoti saskaņā ar
Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – nolikums) nosaka kārtību, kādā Ķekavas novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) organizē līdzdalības budžeta projektu ideju konkursu (turpmāk – konkurss) un piešķir finansējumu Ķekavas novada līdzdalības budžeta projektu ideju (turpmāk – projekti) īstenošanai:

1.1. finansējuma piešķiršanas nosacījumus;

1.2. projekta ideju pieteikuma iesniegšanu un konkursa norisi;

1.3. projekta dokumentus, to noformēšanas prasības un iesniegšanas kārtību;

1.4. projektu pieteikumu izvērtēšanu, balsošanu, lēmuma pieņemšanu un projektu realizāciju.

2. Konkursa mērķis ir veicināt Ķekavas novada iedzīvotāju iniciatīvu, iesaisti un līdzdalību Ķekavas novada attīstībā un piešķirto finanšu līdzekļu izlietošanā.

3. Vienas projekta idejas realizācijai piešķir ne mazāk kā 10 000 euro (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli) un ne vairāk kā 35 000 euro (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli). Kopējais kalendārā gadā piešķirto finanšu līdzekļu apjoms projektu ideju realizācijai ir 170 000 euro.

4. Finansējumu piešķir konkursā apstiprināto projektu ideju īstenošanai.

II. Finansējuma piešķiršanas nosacījumi

5. Konkursam iesniedzamā projekta ideja atbilst šādiem kritērijiem:

5.1. projekta realizēšanas vieta ir sabiedrībai pieejama publiska ārtelpa ar neierobežotu piekļuvi – īpašums, kas pieder pašvaldībai, vai ar īpašnieka saskaņojumu citai publiskai personai;

5.2. projekta mērķis nodrošina pašvaldības autonomo funkciju īstenošanu – teritorijas labiekārtošanu, iedzīvotāju izglītību, kultūras piedāvājumu un kultūras mantojuma saglabāšanu, iedzīvotāju veselības veicināšanu, sporta attīstību un dabas kapitāla ilgtspejīgu pārvaldību un apsaimniekošanu, vai brīvprātīgās iniciatīvas īstenošanu, t.sk., ar deleģējuma līguma starpniecību, saskaņā ar Pašvaldību likuma 4. pantu;

5.3. projekts ir saistīts ar jaunas infrastruktūras radīšanu, vai jau esošas infrastruktūras uzlabošanu, kurai ir paliekoša un sabiedriski nozīmīga vērtība;

5.4. projektu neizmanto komercdarbībai un finansiālas peļņas gūšanai;

5.5. projekta ideju nav plānots realizēt citos projektos, tās īstenošanai nav paredzēts piešķirt finansējumu no kāda cita ārējā finanšu avota, un par to iesniegts idejas iesniedzēja apliecinājums;

5.6. projekta īstenošanai nav paredzēts piešķirt finansējumu no pašvaldības kārtējā gada budžeta;

5.7. iesniegtajai idejai jāparedz pilnīga tās realizācija, tas ir, realizējot projektu, tam jābūt pilnībā pabeigtam (nav pieļaujams īstenot projektu vairākās kārtās).

III. Projekta ideju pieteikuma iesniegšana un konkursa norise

6. Projekta idejas iesniedzējs ir Ķekavas novadā deklarēta fiziska persona vai fiziska persona, kurai pieder īpašums Ķekavas novadā, un, kura ir sasniegusi 16 gadu vecumu, vai normatīvajos aktos noteiktā kārtībā Ķekavas novadā reģistrēta biedrība vai nodibinājums (turpmāk – iesniedzējs).

7. Lēmumu par konkursa izsludināšanu pieņem Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektors. Paziņojumu par izsludināto konkursu un citu ar konkursu saistīto publisko informāciju publicē pašvaldības interneta vietnē www.kekava.lv, Ķekavas novada sociālo tīklu profilos, kā arī pašvaldības informatīvajā izdevumā, norādot:

7.1. kontaktpersonu pašvaldībā papildu informācijas uzziņai;

7.2. projekta pieteikumu iesniegšanas vietas;

7.3. projekta pieteikumu iesniegšanas termiņu.

8. Projektu ideju iesniegšanas termiņš ir 2 (divi) kalendārie mēneši no konkursa izsludināšanas dienas.

9. Projektu idejas apstiprina konkursa kārtībā.

10. Konkursam iesniegtās projektu idejas tiek izvērtētas šādā kārtībā:

10.1. pirmajā kārtā izvērtē konkursa vērtēšanas komisija (turpmāk – komisija). Komisiju, vismaz 5 (piecu) locekļu sastāvā, izveido un apstiprina ar pašvaldības domes priekšsēdētāja rīkojumu;

10.2. konkursa otrajā kārtā par iesniegtajām idejām atklāti balso iedzīvotāji;

10.3. konkursa trešajā kārtā pašvaldība īsteno tās idejas, kas saņēmušas visvairāk balsu, ievērojot nolikuma 3. punktā minēto finanšu līdzekļu apjomu.

IV. Projekta dokumenti, to noformēšanas prasības un iesniegšanas kārtība

11. Projekta idejas pieteikums ietver šādus dokumentus:

11.1. aizpildītu un parakstītu projekta idejas pieteikuma veidlapu (2. pielikums);

11.2. projekta skici un projekta vizualizāciju (titulbilde);

11.3. apliecinājumu no zemes īpašnieka, ja ideju plānots īstenot uz citai publiskai personai piederoša īpašuma, par gatavību slēgt zemes nomas līgumu uz laiku, kas sakrīt ar infrastruktūras amortizācijas periodu;

11.4. apliecinājumu, ka projekta ideju nav plānots realizēt citos projektos, tās īstenošanai nav paredzēts piešķirt finansējumu no kāda cita ārējā finanšu avota.

12. Projekta pieteikumu sagatavo datorrakstā latviešu valodā, ievērojot normatīvo aktu prasības dokumentu izstrādāšanai un noformēšanai.

13. Visas izmaksas, kas saistītas ar projekta pieteikuma sagatavošanu un iesniegšanu, sedz iesniedzējs.

14. Projekta pieteikumu, kas noformēts papīra formā, iesniedz slēgtā aploksnē, uz aploksnes norādot šādu informāciju:

14.1. saņēmējs – "Ķekavas novada pašvaldība";

14.2. norāde "Ķekavas novada pašvaldības līdzdalības budžeta projektu ideju konkursam";

14.3. iesniedzēja kontaktinformācija.

15. Projekta pieteikumu, kas noformēts papīra formā, iesniedz Ķekavas novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Ķekavā, Baložos vai Baldonē. Papildus minētajam šo projektu elektroniskā formā, norādot projekta nosaukumu, nosūta uz elektroniskā pasta adresi novads@kekava.lv ar norādi "Ķekavas novada pašvaldības līdzdalības budžeta projektu ideju konkursam".

16. Projekta pieteikumu var iesniegt arī elektroniski, to parakstot ar drošu elektronisko parakstu un nosūtot uz elektroniskā pasta adresi novads@kekava.lv. Iesniedzot projekta pieteikumu elektroniski, to sagatavo vienā elektroniskā dokumenta pakotnē un norāda nolikuma 14. punktā minēto informāciju.

17. Projekta pieteikumi, kas iesniegti pēc nolikuma 8. punktā paredzētā termiņa vai kuros nav norādīta nolikuma 14. punktā minētā informācija, vienas darba dienas laikā nosūtīta uz norādīto sūtītāja korespondences adresi.

18. Iesniedzējs ir tiesīgs pirms konkursa projektu iesniegšanas termiņa beigām grozīt vai atsaukt iesniegto projekta pieteikumu.

19. Visus konkursam iesniegtos projektus publicē pašvaldības interneta vietnē www.kekava.lv, Ķekavas novada sociālo tīklu profilos, kā arī pašvaldības informatīvajā izdevumā, norādot idejas nosaukumu un projekta vizualizāciju.

V. Projektu pieteikumu izvērtēšana, balsošana, lēmuma pieņemšana un projektu realizācija

20. Par iesniegtajiem projektu pieteikumiem komisija pieņem lēmumu divu kalendāro mēnešu laikā pēc projektu iesniegšanas termiņa beigām.

21. Komisijas kompetencē ir:

21.1. izvērtēt konkursam iesniegtos projektu pieteikumus, noteikt atbalstāmos projektu pieteikumus un tiem piešķiramā finansējuma apjomu;

21.2. lūgt iesniedzējam precizēt projekta pieteikumā ietverto informāciju, ja tas nepieciešams iesniegtā projekta pieteikuma vērtēšanai, norādot atbildes sniegšanas termiņu;

21.3. pieaicināt komisijas darbā nozaru ekspertus atzinumu sniegšanai;

21.4. sniegt atbildes uz ieinteresēto personu uzdotajiem jautājumiem;

21.5. lemt par projekta pieteikuma noraidīšanu, ja projekts neatbilst nolikumā noteiktajām prasībām;

21.6. lemt par atkārtota konkursa izsludināšanu;

21.7. lemt par pilnīgu vai daļēju konkursa balsojuma rezultātu anulēšanu;

21.8. lemt par konkursa balsojuma termiņa pagarinājumu;

21.9. veikt citas darbības atbilstoši nolikumam.

22. Komisija ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vairāk nekā puse no tās locekļiem.

23. Pirms komisijas sēdes katrs komisijas loceklis paraksta apliecinājumu, ka viņš nav personīgi ieinteresēts kādā no konkursam iesniegtajiem projektu pieteikumiem. Ja komisijas loceklis ir personīgi ieinteresēts kāda iesniegtā projekta pieteikuma izskatīšanā, viņš par to informē pārējos komisijas locekļus un atstata sevi no konkrētā konkursa pieteikumu izskatīšanas.

24. Komisijas darbu vada komisijas priekšsēdētājs vai komisijas priekšsēdētāja vietnieks. Komisija lēmumus pieņem sēdes laikā, atklāti balsojot. Lēmums ir pieņemts, ja par to nobalsojis klātesošo komisijas locekļu vairākums. Balsīm sadaloties vienādi, izšķirošā ir komisijas priekšsēdētāja balss.

25. Komisijas sēdes protokolē. Protokolā par katru iesniegto pieteikumu iekļauj šādas ziņas: iesniedzējs (vārds, uzvārds, personas kods, vai biedrības nosaukums, reģistrācijas numurs), projekta nosaukums, projekta realizēšanai iespējamais nepieciešamais finansējums. Protokolu paraksta komisijas priekšsēdētājs un komisijas sekretārs.

26. Komisija pirmajā vērtēšanas kārtā izvērtē visas iesniegtās projektu idejas, atbilstoši vērtēšanas kritērijiem, kas norādīti nolikuma 1.pielikumā.

27. Komisija projekta pieteikumu izskata un virza tālāk šādā kārtībā:

27.1. pārbauda iesniegtā projektu atbilstību nolikuma 5. punkta prasībām;

27.2. ja no vienas apdzīvotas teritorijas iesniegti vairāki līdzīgi projekti, vai projekti, kas savstarpēji viens otru papildina, saskaņojot ar iesniedzējiem, komisija tos apvieno vienā projektā;

27.3. ja projekts neatbilst nolikuma 5. punkta prasībām, to noraida;

27.4. pēc projekta pārbaudes, ja nepieciešams, to nosūta attiecīgajām kompetentajām institūcijām projekta realizācijas iespējamības izvērtēšanai un projekta realizācijas ietvaros veicamo darbību noteikšanai;

27.5. projektu, kura realizācija, pēc tā izvērtēšanas kompetentajās institūcijās, ir atzīta par neiespējamu, noraida;

27.6. projektu, kuru realizācija, pēc tā izvērtēšanas kompetentajās institūcijās, ir atzīta par iespējamu, ierindo atbilstošajā balsošanas grupā – pilsēta, teritorija ar vairāk nekā 500 iedzīvotājiem, teritorija ar mazāk nekā 500 iedzīvotājiem, kas norādīti nolikuma 3. pielikumā, un nodod balsošanai iedzīvotājiem.

28. Katram balss tiesīgajam novada iedzīvotājam ir trīs balsis – viena projektam pilsētā, viena projektam teritorijā ar vairāk nekā 500 iedzīvotājiem un viena projektam teritorijā ar mazāk nekā 500 iedzīvotājiem.

29. Balsojumā var piedalīties, tikai nododot visas trīs balsis.

30. Balsojumu par vienu projektu katrā balsošanas grupā var veikt klātienē Ķekavas novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Ķekavā, Baložos vai Baldonē, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

31. Balsojumu par vienu projektu katrā balsošanas grupā var veikt elektroniski Mana Balss balsošanas saitē www.lemejs.lv atbilstoši autorizācijas un balsošanas noteikumiem.

32. Balsot var vienu reizi persona, kura sasniegusi 16 gadu vecumu, un, kuras deklarētā dzīvesvieta ir Ķekavas novadā. Pašvaldībai ir tiesības pārbaudīt, vai persona balsojuma brīdī ir sasniegusi 16 gadu vecumu un ir deklarējusi savu dzīvesvietu Ķekavas novadā, tādejādi pārliecinoties, ka balsojums ir derīgs.

33. Balsošana notiek ne mazāk kā divas nedēļas un ne ilgāk kā vienu mēnesi. Balsošanas beigu datumu norāda, nododot projektus balsošanai.

34. Noslēdzoties konkursa balsojuma termiņam, tiek apkopoti balsojuma rezultāti, uz kuru pamata komisija pieņem lēmumu par finansējuma piešķiršanu. Vispirms finansējums tiek piešķirts vienam projektam no katras balsošanas grupas, kas saņēmis visvairāk balsis, ja grupā iesniegti vismaz 3 (trīs) projekti. Pēc tam finansējums tiek piešķirts secīgi visiem nākamajiem projektiem ar vislielāko balsu sakaitu, ievērojot nolikuma 3. punktā paredzētā finansējuma apmēru.

35. Ja konkurss ir noslēdzies ar vienādu balsu skaitu vairākiem projektiem, kuru realizācija, ievērojot nolikuma 3. punktā paredzētā finansējuma apmēru, vienlaikus nav iespējama, komisija apstiprina to projektu, kurš ir iesniegts ātrāk.

36. Komisija pieņemto lēmumu paziņo iesniedzējam 10 darba dienu laikā no komisijas sēdes, kad lēmums pieņemts, dienas.

37. Komisija var izbeigt konkursu bez rezultātiem, ja:

37.1. nav iesniegts neviens projekts;

37.2. visi iesniegtie projektu pieteikumi neatbilst nolikuma 5. punkta prasībām;

37.3. ir konstatēts cits būtisks iemesls, kas liedz turpināt konkursa norisi.

38. Paziņojumu par konkursa rezultātiem publicē pašvaldības interneta vietnē www.kekava.lv, Ķekavas novada sociālo tīklu profilos, kā arī novada informatīvajā izdevumā.

39. Komisijai ir tiesības pilnīgi vai daļēji anulēt konkursa balsojuma rezultātus, ja balsojuma norisē ir konstatēti būtiski normatīvo aktu pārkāpumi. Paziņojumu par konkursa balsojuma rezultātu anulēšanu publicē pašvaldības interneta vietnē www.kekava.lv, Ķekavas novada sociālo tīklu profilos, kā arī novada informatīvajā izdevumā.

40. Pilnīgi vai daļēji anulējot konkursa balsojuma rezultātus, komisija pieņem lēmumu par turpmāko balsojuma norisi.

41. Konkursa kārtībā apstiprināto projektu īsteno pašvaldības administrācija sadarbībā ar iesniedzēju, ievērojot programmas līdzekļu piešķiršanas, sadalīšanas un apmaksas kārtības iekšējos noteikumus.

42. Projektus realizē:

42.1. ar budžetu no 10 000 euro līdz 19 999 euro (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli) viena gada laikā, no apstiprināšanas brīža;

42.2. ar budžetu no 20 000 euro līdz 35 000 euro (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli) divu gadu laikā, no apstiprināšanas brīža.

43. Teritorija, saskaņā ar nolikuma 3. pielikumā uzskaitīto plānojumu, kurā realizējamais projekts ir apstiprināts un piešķirts finansējums, nevar startēt Ķekavas novada pašvaldības līdzdalības budžetēšanas projektu konkursos turpmāko vienu gadu.

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Vītols
1. pielikums
Ķekavas novada pašvaldības
2022. gada 22. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 5/2023
Ķekavas novada pašvaldības līdzdalības budžeta projektu ideju konkursa 1. kārtas vērtēšanas kritēriji

1. Projekta ideja iesniegta konkursa nolikumā noteiktajā termiņā un kārtībā.

2. Projekta idejas iesniedzējs ir Ķekavas novadā deklarēta fiziska persona vai fiziska persona, kurai pieder īpašums Ķekavas novadā, un, kura ir sasniegusi 16 gadu vecumu, vai biedrība/nodibinājums, kas reģistrēta Ķekavas novadā.

3. Projekta ideja atbilst Pašvaldību likumā noteiktajām pašvaldību autonomajām funkcijām, kas skar teritorijas labiekārtošanu, iedzīvotāju izglītību, kultūras piedāvājumu un kultūras mantojuma saglabāšanu, iedzīvotāju veselības veicināšanu, sporta attīstību un dabas kapitāla ilgtspejīgu pārvaldību un apsaimniekošanu.

4. Projektu paredzēts īstenot Ķekavas novada administratīvajā teritorijā un tā rezultātā radītie ieguldījumi būs brīvi un plaši pieejami sabiedrībai.

5. Projekts netiks izmantots komercdarbībā peļņas gūšanai.

6. Projekts paredz ieguldījumus pašvaldībai piederošā īpašumā vai citai publiskai personai piederošā īpašumā ar nosacījumu, ka ir saņemts attiecīgā īpašnieka(-u) rakstisks saskaņojums par īpašuma izmantošanu uz laiku, kas sakrīt ar projekta ietvaros izveidotās infrastruktūras amortizācijas laiku.

7. Projekta ideju nav plānots finansēt no Ķekavas novada pašvaldības kārtējā gada budžeta.

8. Vienas projekta idejas provizorisks budžets nav mazāks par 10 000 euro (desmit tūkstošiem euro) un nepārsniedz 35 000 euro (trīsdesmit piecus tūkstošus euro), ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

9. Projektā ir paredzēta infrastruktūras izbūve vai uzlabošana.

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Vītols
2. pielikums
Ķekavas novada pašvaldības
2022. gada 22. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 5/2023
PROJEKTA IDEJAS PIETEIKUMA VEIDLAPA
Ķekavas novada pašvaldības līdzdalības budžeta
projektu ideju konkursam
1. Projekta idejas nosaukums

 

2. Projekta idejas iesniedzējs
2.1.  Projekta idejas iesniedzējs (aizpilda, ja ideju iesniedz fiziska persona)
Vārds, uzvārds 
Kontakttālrunis 
E-pasts 
Deklarētās dzīvesvietas adrese vai īpašuma adrese Ķekavas novadā 
2.2.  Projekta idejas iesniedzējs (aizpilda, ja ideju iesniedz juridiska persona)
Nosaukums 
Reģistrācijas numurs 
Adrese Ķekavas novadā 
Kontaktpersonas vārds, uzvārds 
Kontakttālrunis 
E-pasts 
3. Projekta īstenošanas vieta
Norāda:

1) vēlamo projekta īstenošanas vietu (adresi un/vai kadastra apzīmējumu);

2) īpašnieku.

 

4. Īss projekta idejas apraksts
Īsi apraksta:

1) projekta ideju;

2) veicamās darbības;

3) projekta amortizācijas periodu;

4) sabiedrības ieguvumus, īstenojot projekta ideju.

Šī informācija var tikt publicēta, nododot projekta ideju sabiedrības balsojumam.

 

5. Provizoriskas projekta īstenošanas izmaksas (līdz EUR 35 000,00, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli)

Norāda aptuvenas projekta īstenošanas izmaksu aplēses, detalizējot pa pozīcijām, ja tāda informācija ir pieejama.

 

6. Paraksts

Ar parakstu apliecinu, ka, finansējuma piešķiršanas gadījumā projekta ideju neplānoju īstenot citos projektos un tās īstenošanai nav paredzēts piešķirt finansējumu no kāda cita finanšu avota.


___________________________________________________________________________
(paraksts, vārds, uzvārds, datums)

Lai labāk ilustrētu projekta ideju, aicinām pievienot vizualizācijas, skices u.c. uzskates materiālus.

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Vītols
3. pielikums
Ķekavas novada pašvaldības
2022. gada 22. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 5/2023

Ķekavas novada apdzīvoto teritoriju dalījums balsošanas grupās:

• Pilsēta,

• Teritorija ar vairāk nekā 500 iedzīvotājiem,

• Teritorija ar iedzīvotāju skaitu līdz 500.

Pilsēta

Teritorija ar vairāk nekā 500 iedzīvotājiem

Teritorija ar iedzīvotāju skaitu
līdz 500

Ķekava

Baloži

Baldone

• Odukalns

• Vimbukrogs

• Krogsils

• Katlakalns

• Lapenieki

• Rāmava

• Valdlaauči

• Krustkalni

• Dzērumi

• Daugmale

• Pārējā Ķekavas pagasta teritorija

• Pārējā Baldones pagasta teritorija

• Skujenieki

• Jaunsils

• Plakanciems

• Mellupi

• Jenči

• Saulgoži

• Pulkarne

• Bērzmente

• Dzintari

• Sūnupes

• Vārpas

• Alejas

• Pārējā Daugmales pagasta teritorija

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Vītols
Paskaidrojuma raksts
Ķekavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 5/2023 "Ķekavas novada pašvaldības līdzdalības budžeta projektu ideju konkursa nolikums"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojumsSaistošo noteikumu izdošanas mērķis ir noteikt kārtību, kādā Ķekavas novada pašvaldība īsteno līdzdalības budžeta projektu ideju konkursu. Konkursa mērķis ir veicināt Ķekavas novada iedzīvotāju iniciatīvu, iesaisti un līdzdalību Ķekavas novada attīstībā un piešķirto finanšu līdzekļu izlietošanā.

Pašvaldības pilnvarojums izstrādāt saistošos noteikumus izriet no Pašvaldību likuma 44. panta otrās daļas, kas noteic, ka dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību.

Šie noteikumi ir nepieciešami, lai atbilstoši Pašvaldību likuma deleģējumam noteiktu kārtību, kā pašvaldība īsteno līdzdalības budžeta projektu ideju konkursu, t.i., lai būtu izdots normatīvais akts, uz kā pamata iedzīvotāji konkursā var pieteikties. Bez šo noteikumu izdošanas nevar tikt atvērts konkurss līdzdalības budžeta izlietošanai.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetuPašvaldības finansējumu līdzdalības budžetam paredz gadskārtējā budžetā. 2023. gada budžetā plānoti finanšu līdzekļi līdzdalības budžeta projektu ideju konkursam 100 000 euro apmērā. Konkurss projektu ideju realizācijai, tiek izsludināts 170 000 euro apmērā, jo projektu realizācijas cikls ir 2 gadi, kas nozīmē, ka nepieciešamais finansējums tiek apgūts 2 gadu laikā.

Ņemot vērā to, ka līdzdalības budžeta projektu ideju konkurss ir jauna pašvaldības iniciatīva, ietekme uz 2023. gada budžetu ir 100 000 euro palielinājums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenciSociālā ietekme – tiesiskais regulējums attiecināms uz sabiedrībai pieejamu publisku ārtelpu ar neierobežotu piekļuvi, tāpēc uzskatāms, ka šie noteikumi pozitīvi ietekmēs Ķekavas novada iedzīvotāju dzīvesveidu, labsajūtu un sabiedrību kopumā, jo veicinās iedzīvotāju iniciatīvu iesaisti un līdzdalību Ķekavas novada attīstībā un piešķirto finanšu līdzekļu izlietošanā. Kā arī noteikumi paredz līdzvērtīgu attieksmi pret visām sabiedrības grupām, tajā skaitā personām ar invaliditāti. Noteikumu tiesiskais regulējums neradīs mērķgrupām jaunas tiesības, bet nodrošinās vienlīdzīgas iespējas.

Ietekme uz vidi – ņemot vērā to, ka noteikumi paredz ieguldījumus publiskās ārtelpas infrastruktūrā, paredzama ietekme uz vidi, labiekārtojot un attīstot jaunas Ķekavas novada teritorijas. Veiktās pārmaiņas neietekmēs cilvēku veselību un drošību, jo veiktās darbības tiks realizētas atbilstoši būvniecību regulējošiem normatīvajiem aktiem.

Ietekme uz iedzīvotāju veselību – iespējams, ka noteiktu projektu ideju realizācija uzlabos iedzīvotāju veselību, piemēram, pastaigu takas, āra trenažieri, u.tml.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā ar saistošajiem noteikumiem iespējams tiks veicināta, jo tiks sakārtotas publiski pieejamas teritorijas, kas var atstāt pozitīvu ietekmi uz blakus esošajām uzņēmējdarbības teritorijām.

Ietekme uz konkurenci – nav.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksāmPrivātpersonas jautājumos par projekta piemērošanu var vērsties Ķekavas novada pašvaldībā.

Privātpersonām veicamās darbības, ko paredz saistošo noteikumu projekts – galvenie procedūras posmi un privātpersonām veicamās darbības noteiktas saistošajos noteikumos.

Visas izmaksas, kas saistītas ar projekta pieteikuma sagatavošanu un iesniegšanu, sedz iesniedzējs.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiemSasitošie noteikumi veicinās Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 2., 4., 5., 6., 7. un 20. punktā noteikto funkciju izpildi, savukārt, atbilstoši 44. panta otrajai daļai, dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanuSaistošo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas un/vai jaunas darba vietas.

Līdzdalības budžeta projektu idejas izskata konkursa vērtēšanas komisija, ko izveido un apstiprina ar Ķekavas novada domes priekšsēdētāja rīkojumu. Līdzdalības budžeta ideju konkursa projektu administrē Ķekavas novada pašvaldības administrācijas atbildīgās struktūrvienības. Galvenie procedūras posmi un privātpersonām veicamās darbības noteiktas saistošajos noteikumos.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšanaSaistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijāmSaistošo noteikumu izstrādes gaitā ir notikušas vairākas sanāksmes, piesaistot nevalstiskā sektora pārstāvjus un aktīvākās iedzīvotāju kopienas.

Konsultācijām tika izmantota sabiedriskā apspriešana, lai sasniegtu mērķgrupu, kā arī noskaidrotu pēc iespējas plašākas sabiedrības viedokli. Saistošo noteikumu projekts tika publicēts pašvaldības mājas lapā no 2023. gada 23. februāra līdz 2023. gada 9. martam (ieskaitot). Viedokļi un priekšlikumi par saistošo noteikumu projektu nav saņemti.

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Vītols
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Ķekavas novada pašvaldības līdzdalības budžeta projektu ideju konkursa nolikums Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ķekavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 5/2023Pieņemts: 22.03.2023.Stājas spēkā: 28.03.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 61, 27.03.2023. OP numurs: 2023/61.21
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
340517
28.03.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"