Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 1

Jēkabpils novadā 2023. gada 23. februārī

Grozījumi Jēkabpils novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jēkabpils novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Jēkabpils novada domes 23.02.2023.
lēmumu Nr. 183 (prot. Nr. 2, 81. §)

Izdoti saskaņā ar
Atkritumu apsaimniekošanas likuma
8. panta pirmās daļas 3. punktu

Izdarīt Jēkabpils novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jēkabpils novadā" (Latvijas Vēstnesis, 2022, 146. nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot saistošo noteikumu izdošanas tiesiskajā pamatā tekstu "likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu un".

2. Izteikt 12.13. apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.13. atbilstoši marķētos dalīto atkritumu konteineros ievieto šķirotus, pārstrādei derīgus atkritumus, kuri satur papīru, stiklu, metālu, plastmasu, bioloģiski noārdāmos atkritumus vai citus dalītai sadzīves atkritumu savākšanai paredzētus atkritumus."

3. Papildināt noteikumus ar 18.11. apakšpunktu šādā redakcijā:

"18.11. atbilstoši noslēgtajam līgumam un normatīvajiem aktiem sagatavo atkritumus atkārtotai izmantošanai, pārstrādā vai veic materiālu reģenerāciju, nodrošina sadzīves atkritumu (tai skaitā vismaz papīra, metāla, plastmasas, stikla, tekstilmateriālu, sadzīvē radušos bīstamo atkritumu un bioloģisko atkritumu) sagatavošanu atkārtotai izmantošanai, pārstrādi un materiālu reģenerāciju (izņemot enerģijas reģenerāciju un atkritumu pārstrādi materiālos, kurus paredzēts izmantot kā degvielu)."

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

 

Jēkabpils novada domes 2023. gada 23. februāra saistošo noteikumu Nr. 1 "Grozījumi Jēkabpils novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jēkabpils novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
Saistošo noteikumu mērķis un izdošanas nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi tiek izdoti, ņemot vērā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas 17.10.2022. vēstuli Nr. 1-18/7158 "Par saistošo noteikumu precizēšanu", saskaņā ar kuru ministrija ir norādījusi, ka: atbilstoši Ministru kabineta 2021. gada 26. oktobra noteikumu Nr. 712 "Atkritumu dalītas savākšanas, sagatavošanas atkārtotai izmantošanai, pārstrādes un materiālu reģenerācijas noteikumi" (turpmāk - MK noteikumi Nr. 712) 24. punktam pašvaldības sadarbībā ar atkritumu apsaimniekotājiem, kas izraudzīti saskaņā ar normatīvajiem aktiem par atkritumu apsaimniekošanu, līdz 2022. gada 31. decembrim izvērtē un veic grozījumus atkritumu apsaimniekošanas līgumos, kas noslēgti publisko iepirkumu vai publisko un privāto partnerību regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, lai nodrošinātu MK noteikumu Nr. 712 3. un 5. punktā minēto prasību izpildi. Tādējādi, ministrijas ieskatā, Jēkabpils novada pašvaldībai un atkritumu apsaimniekotājiem ir jārīkojas atbilstoši MK noteikumu Nr. 712 24. punktam. Ministrija uzskata, ka attiecīgi ir jāprecizē arī saistošo noteikumu 18. punkts.

Izdarot grozījumu saistošo noteikumu 18. punktā, tiek noteikts, ka atkritumu apsaimniekotāja pienākumos ir atbilstoši normatīvajiem aktiem un noteiktajiem termiņiem sagatavot atkritumus atkārtotai izmantošanai, pārstrādāt vai veikt materiālu reģenerāciju, nodrošina sadzīves atkritumu (tai skaitā vismaz papīra, metāla, plastmasas, stikla, tekstilmateriālu, sadzīvē radušos bīstamo atkritumu un bioloģisko atkritumu) sagatavošanu atkārtotai izmantošanai, pārstrādi un materiālu reģenerāciju (izņemot enerģijas reģenerāciju un atkritumu pārstrādi materiālos, kurus paredzēts izmantot kā degvielu).

Ar Saistošo noteikumu grozījumiem tiek precizēts to izdošanas tiesiskais pamats, nosakot izdošanas pamatu tikai Atkritumu apsaimniekošanas likuma 8. panta pirmās daļas 3. punktu.

Saistošo noteikumu fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Ietekme uz pašvaldības budžetu netiek prognozēta.
Saistošo noteikumu sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Netiek prognozēts.
Saistošo noteikumu ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām Netiek prognozēts.
Saistošo noteikumu ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Netiek prognozēts.
Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšana Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Jēkabpils novada Attīstības pārvalde atbilstoši noteiktajiem uzdevumiem atkritumu apsaimniekošanas nozarē.
Saistošo noteikumu prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Nav attiecināms.
Saistošo noteikumu izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām, saņemtais sabiedrības viedoklis Saistošo noteikumu projekts tika publicēts Jēkabpils novada pašvaldības mājaslapā laikā no 01.02.2023. līdz 15.02.2023., un šajā laika posmā privātpersonu ierosinājumi nav saņemti.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jēkabpils novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par sadzīves .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Jēkabpils novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 1Pieņemts: 23.02.2023.Stājas spēkā: 16.03.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 53, 15.03.2023. OP numurs: 2023/53.22
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
340188
16.03.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"