Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Bauskas novada domes saistošie noteikumi Nr. 1

Bauskā 2023. gada 23. februārī (prot. Nr. 3, 5. p.)

Par grozījumu Bauskas novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 4 "Saistošie noteikumi par licencēto makšķerēšanu Bauskas novada administratīvajā teritorijā Lielupē, Mūsā un Mēmelē"

Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma
10. panta piekto daļu

Izdarīt Bauskas novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošo noteikumu Nr. 4 "Saistošie noteikumi par licencēto makšķerēšanu Bauskas novada administratīvajā teritorijā Lielupē, Mūsā un Mēmelē" pielikumā "Nolikums "Licencētā makšķerēšana Lielupē, Mūsā un Mēmelē, Bauskas novadā 2022.-2024. gadam" šādu grozījumu - papildināt nolikumu ar 19.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.6. "Latvijas Goda ģimenes apliecības lietotāji".

Bauskas novada domes priekšsēdētājs A. Okmanis

 

Paskaidrojuma raksts
Bauskas novada domes 2023. gada 23. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 1 "Par grozījumu Bauskas novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 4 "Saistošie noteikumi par licencēto makšķerēšanu Bauskas novada administratīvajā teritorijā Lielupē, Mūsā un Mēmelē""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Licencēto makšķerēšanu Bauskas novada administratīvajā teritorijā laika periodā no 1. aprīļa līdz 16. maijam Lielupē, Mūsā un Mēmelē regulē Bauskas novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošie noteikumi Nr. 4 "Saistošie noteikumi par licencēto makšķerēšanu Bauskas novada administratīvajā teritorijā Lielupē, Mūsā un Mēmelē", kuros noteikts, ka licencēto makšķerēšanu Bauskas novada administratīvajā teritorijā Lielupē, Mūsā un Mēmelē organizē biedrība "Bauskas Mednieku un makšķernieku biedrība" uz nolikuma "Licencētā makšķerēšana Lielupē, Mūsā un Mēmelē, Bauskas novadā 2022.-2024. gadam" (turpmāk - Nolikums) pamata.

2022. gada 20. aprīlī stājās spēkā Ministru kabineta 2022. gada 12. aprīļa noteikumi Nr. 229 "Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumos Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība", ar kuriem papildināts personu grupu saraksts, kurām piešķir licences par samazinātu maksu vai bezmaksas licences publiskajos ūdeņos. Sarakstā ietvertas personas, kuras izmato Latvijas Goda ģimenes apliecību.

Ievērojot iepriekš izklāstīto un to, ka pašvaldībai jānodrošina pieņemto lēmumu un izdoto normatīvo aktu atbilstība Latvijas Republikas Satversmei un citiem hierarhiski augstāka juridiska spēka tiesību aktiem, izstrādāti saistošie noteikumi "Par grozījumu Bauskas novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 4 "Saistošie noteikumi par licencēto makšķerēšanu Bauskas novada administratīvajā teritorijā Lielupē, Mūsā un Mēmelē"", tādējādi aktualizējot Nolikumā noteikto licencētās makšķerēšanas kārtību Bauskas novada administratīvajā teritorijā Lielupē, Mūsā un Mēmelē saskaņā ar MK noteikumu Nr. 799 normām.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu projektam nav tiešas ietekmes uz pašvaldības budžetu.

Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs pašvaldībai pieejamos resursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide vai esošo institūciju kompetences paplašināšanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci - nav attiecināms.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošajiem noteikumiem nav ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām. Atbildīgais par saistošo noteikumu piemērošanu ir biedrība "Bauskas Mednieku un makšķernieku biedrība".
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Pašvaldības cilvēkresursi saistošo noteikumu īstenošanā nav nepieciešami, jo atbildīgais par saistošo noteikumu piemērošanu ir biedrība "Bauskas Mednieku un makšķernieku biedrība".
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Atbildīgais par saistošo noteikumu piemērošanu ir biedrība "Bauskas Mednieku un makšķernieku biedrība". Saistošo noteikumu izpildei nav nepieciešami resursi.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai, t.i., nodrošinot normatīvajos aktos noteikto. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir samērīgi un atbilstoši mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Noteikumu projekta izstrādes procesā notikušas konsultācijas ar biedrība "Bauskas Mednieku un makšķernieku biedrība".

Saistošie noteikumi publicēti pašvaldības mājaslapā www.bauska.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai.

Bauskas novada domes priekšsēdētājs A. Okmanis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumu Bauskas novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 4 "Saistošie .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Bauskas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 1Pieņemts: 23.02.2023.Stājas spēkā: 07.03.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 46, 06.03.2023. OP numurs: 2023/46.27
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
339903
07.03.2023
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"