Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts zaudēs spēku 2026. gada 31. jūlijā.

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 3

Saldū 2023. gada 23. februārī

Grozījums 2021. gada 6. jūlija Saldus novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 15 "Par licencēto makšķerēšanu Zaņas dzirnavu dīķī"

Izdoti ar Saldus novada domes
2023. gada 23. februāra sēdes lēmumu (prot. Nr. 3, 8. §)

Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma 10. panta piekto daļu
un Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra
noteikumu Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas
un zemūdens medību kārtība" 15. punktu

Izdarīt grozījumu 2021. gada 6. jūlija Saldus novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 15 "Par licencēto makšķerēšanu Zaņas dzirnavu dīķī", papildinot Nolikumu par licencēto makšķerēšanu Zaņas dzirnavu dīķī ar 8.5. apakšpunktu, izsakot to šādā redakcijā:

"8.5. Latvijas Goda ģimenes apliecības lietotāji".

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

 

Paskaidrojuma raksts
saistošajiem noteikumiem Nr. 3 "Grozījums 2021. gada 6. jūlija Saldus novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 15 "Par licencēto makšķerēšanu Zaņas dzirnavu dīķī""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošo noteikumu mērķis ir papildināt noteikumus ar vēl vienu bezmaksas makšķerēšanas licences saņēmēju kategoriju - Latvijas Goda ģimeņu apliecību lietotāji.

2022. gada 12. aprīlī Ministru kabinets pieņēma noteikumus Nr. 229 "Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumos Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība"", kuri tika papildināti ar 23.4. apakšpunktu un 28. punkts tika izteikts jaunā redakcijā, kuri noteica, ka nosacījumi par licences par samazinātu maksu vai bezmaksas licences piešķiramas Latvijas Goda ģimenes apliecības lietotājiem. Līdz ar to Ministru kabineta pieņemtie minētie grozījumi ir obligāti jāiekļauj pašvaldību saistošajos noteikumos par licencēto makšķerēšanu, vēžošanu vai zemūdens medībām.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Ietekme nav būtiska, jo nav daudz jauniekļautās kategorijas interesentu, kas būtu izteikuši vēlmi iegādāties bezmaksas makšķerēšanas licences.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Pozitīva sociālā ietekme, bet ietekme uz vidi un uzņēmējdarbības vidi nav būtiska.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Konsultācijas ar biedrību, kura apsaimnieko Zaņas dzirnavu ūdenskrātuvi.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošie noteikumi nemaina jau esošās pašvaldības funkcijas. Saistošie noteikumi neparedz jebkādu ietekmi uz cilvēkresursiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildē iesaistīti pašvaldības institūciju speciālisti.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Sabiedrības ieguvums ir lielāks, jo papildus bezmaksas makšķerēšanas licenču izgatavošana un uzskaite nekādā mērā neapgrūtina biedrības darbību.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošie noteikumi tika publicēti pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 18.01.2023. līdz 05.02.2023.

Sabiedrība norādītā laika posmā viedokļus nav izteikusi.

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums 2021. gada 6. jūlija Saldus novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 15 "Par licencēto .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saldus novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 3Pieņemts: 23.02.2023.Stājas spēkā: 01.03.2023.Zaudē spēku: 31.07.2026.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 42, 28.02.2023. OP numurs: 2023/42.13
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
339752
01.03.2023
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"