Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Mārupes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2/2023

Mārupē 2023. gada 25. janvārī

Par lokālplānojuma, kas ietver nekustamo īpašumu Jūrmalas iela 13A, Priedaines iela 4, Piejūras iela 1, Piejūras iela 2, Piejūras iela 3, Piejūras iela 4 un Piejūras iela Piņķos, Babītes pagastā, Mārupes novadā teritoriju, Grafiskās daļas un Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu

Apstiprināti ar Mārupes novada pašvaldības domes
2023. gada 25. janvāra lēmumu Nr. 43 (sēdes prot. Nr. 2)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta pirmo daļu
 un 46. panta ceturto daļu, Teritorijas attīstības plānošanas likuma
25. panta pirmo daļu, Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra
noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas
attīstības plānošanas dokumentiem
" 91. punktu

1. Ar šiem saistošiem noteikumiem tiek apstiprinātas Lokālplānojuma, kas ietver nekustamo īpašumu Jūrmalas iela 13A, Priedaines iela 4, Piejūras iela 1, Piejūras iela 2, Piejūras iela 3, Piejūras iela 4 un Piejūras iela Piņķos, Babītes pagastā, Mārupes novadā teritoriju, saistošās daļas:

1.1. Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi (1. pielikums);

1.2. Grafiskā daļa - funkcionālais zonējums un aizsargjoslas, kas noteiktas pašvaldības kompetencē esošajām apgrūtinātajām teritorijām un objektiem. Grafiskā daļa pieejama Ģeoportālā: https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_26297 (2. pielikums). Ģeoportālā pieejamā lokālplānojuma interaktīvā grafiskā daļa ir šo saistošo noteikumu neatņemama sastāvdaļa.

2. Ar šo saistošo noteikumu īstenošanas uzsākšanu spēku zaudē Detālplānojums nekustamā īpašuma Jūrmalas iela 13A zemesgabalam ar kadastra apzīmējumu 8048 003 0262, kas apstiprināts ar Babītes novada pašvaldības domes 2014. gada 23. aprīļa lēmumu "Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamā īpašuma Jūrmalas iela 13A zemesgabalam ar kadastra apzīmējumu 8048 003 0262" (protokols Nr. 5, 8. §).

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence

 

1. pielikums
Mārupes novada pašvaldības domes
2023. gada 25. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2/2023

Mārupes novada pašvaldība
Reģistrācijas Nr. 90000012827
Daugavas iela 29, Mārupe, Mārupes nov., LV-2167
marupe@marupe.lv  http://www.marupe.lv

Lokālplānojums teritorijai, kas ietver nekustamos īpašumus Jūrmalas iela 13A, Priedaines iela 4, Piejūras iela 1, Piejūras iela 2, Piejūras iela 3, Piejūras iela 4, Piejūras iela, Piņķos

Redakcija 1.1.

Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi

Saturs

1. Noteikumu lietošana un definīcijas

1.1. Noteikumu lietošana

1.2. Definīcijas

2. Prasības visas teritorijas izmantošanai

2.1. Visā teritorijā atļautā izmantošana

2.2. Visā teritorijā aizliegtā izmantošana

2.3. Inženiertehniskā teritorijas sagatavošana

3. Vispārīgas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei

3.1. Prasības transporta infrastruktūrai

3.2. Prasības inženiertehniskās apgādes tīkliem un objektiem

3.3. Prasības apbūvei

3.4. Prasības teritorijas labiekārtojumam

3.5. Prasības vides risku samazināšanai

4. Prasības teritorijas izmantošanai un apbūves parametriem katrā funkcionālajā zonā

4.1. Savrupmāju apbūves teritorija

4.2. Mazstāvu dzīvojamās apbūves teritorija

4.3. Daudzstāvu dzīvojamās apbūves teritorija

4.4. Publiskās apbūves teritorija

4.5. Jauktas centra apbūves teritorija

4.6. Rūpnieciskās apbūves teritorija

4.7. Transporta infrastruktūras teritorija

4.8. Tehniskās apbūves teritorija

4.9. Dabas un apstādījumu teritorija

4.10. Mežu teritorija

4.11. Lauksaimniecības teritorija

4.12. Ūdeņu teritorija

5. Teritorijas ar īpašiem noteikumiem

5.1. Cita teritorija ar īpašiem noteikumiem

5.2. Teritorija, kurai izstrādājams lokālplānojums

5.3. Teritorija, kurai izstrādājams detālplānojums

5.4. Vietējas nozīmes kultūrvēsturiskā un dabas teritorija

5.5. Ainaviski vērtīga teritorija

5.6. Vietējas nozīmes lauksaimniecības teritorija

5.7. Nacionālas un vietējas nozīmes infrastruktūras attīstības teritorija

5.8. Degradēta teritorija

6. Teritorijas plānojuma īstenošanas kārtība

7. Citi nosacījumi/prasības

1. Noteikumu lietošana un definīcijas

1.1. Noteikumu lietošana

1. Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi (turpmāk - Apbūves noteikumi) nosaka teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus grafiskās daļas kartē "Lokālplānojuma teritorijas funkcionālais zonējums" norādītajā lokālplānojuma teritorijā (turpmāk - lokālplānojuma teritorija).

2. Funkcionālās zonas lokālplānojuma teritorijā noteiktas saskaņā ar saistošo noteikumu grafiskās daļas karti "Lokālplānojuma teritorijas funkcionālais zonējums".

3. Lokālplānojuma teritorijas izmantošanā un apbūvē piemēro spēkā esošā teritorijas plānojuma prasības tiktāl, ciktāl šie saistošie noteikumi nenosaka citādi.

1.2. Definīcijas

Nenosaka

2. Prasības visas teritorijas izmantošanai

2.1. Visā teritorijā atļautā izmantošana

Nenosaka

2.2. Visā teritorijā aizliegtā izmantošana

Nenosaka

2.3. Inženiertehniskā teritorijas sagatavošana

4. Lokālplānojuma teritorijā veic projektēšanas un inženiertehniskās sagatavošanas darbus, izstrādājot un saskaņojot būvniecības ieceres dokumentācijas saskaņā ar Lokālplānojuma risinājumiem.

5. Teritorijas inženiertehnisko sagatavošanu atļauts īstenot pa kārtām tādā apjomā, kas nodrošina konkrētas apbūves kārtas vai objekta būvniecības procesa realizācijas iespējas un tā var ietvert transporta infrastruktūras izbūvi, inženiertīklu izbūvi vai pārbūvi, meliorācijas sistēmas pārkārtošanu un citus pasākumus pēc nepieciešamības.

6. Teritorijas inženiertehniskā sagatavošana (maģistrālo inženierkomunikāciju un ielu izbūve, meliorācijas sistēmas pārkārtošana) īstenojama pirms apbūvei paredzēto zemes vienību sadales.

7. Teritorijas uzbēršanai un/vai grunts nomaiņai aizliegts izmantot nepārstrādātus būvniecības atlikumus. Var izmantot smalcinātas no metāla atdalītas betona šķembas, ķieģeļu lauskas un smiltis no teritorijā nojauktajām būvēm.

3. Vispārīgas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei

3.1. Prasības transporta infrastruktūrai

8. Piekļuvi Lokālplānojuma teritorijai organizē no Jūrmalas un Priedaines ielām, no plānotām ielām Lokālplānojuma teritorijā.

9. Plānotās nobrauktuves izvietojumu un pievienojumu parametrus (min. stūra noapaļojuma rādiuss - krustojumos ar pašvaldības ceļiem R - 8 m, krustojumos ar vietējās nozīmes pievadceļiem min. R - 5 m, nobrauktuvēm uz atsevišķiem apbūves gabaliem min. R - 3,5 m) precizē būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādes ietvaros.

10. Grafiskajā daļā "Ieteicamie ielu šķērsprofili" iekļautos šķērsprofilus pieļaujams precizēt attiecīgā objekta būvniecības dokumentācijā, ņemot vērā atbildīgo institūciju tehniskos noteikumus, ievērojot projektēšanas normatīvās prasības, kā arī spēkā esošā teritorijas plānojuma prasības.

11. Plānotās ielas kategorija - E, sarkano līniju minimālais platums - 12 m, piebraucamā ceļa (piebrauktuve divām zemes vienībām) sarkano līniju platums - 8 m.

12. Nepieciešamo autostāvvietu un velonovietņu skaitu nosaka katra konkrētā objekta būvniecības ieceres dokumentācijā, ievērojot normatīvo aktu un Latvijas valsts standartu prasības, bet ne mazāk kā noteikts teritorijas plānojumā.

13. Autonovietnes un velonovietnes nodrošina Jauktas centra apbūves teritorijā (JC3; JC4) zemes vienības robežās. Autostāvvietu klātni paredz ar cieto segumu un saskaņā ar normatīvo aktu prasībām ierīko lietus ūdeņu savākšanu un attīrīšanu. 

14. Zemes vienībai ar rindu māju apbūvi atļauts ierīkot vairākus pievienojumus ielai vai ceļam, ievērojot Teritorijas plānojumā noteiktos minimālos attālumus no pašvaldības ielu un ceļu krustojumiem. 

15. Nepieciešamo autonovietņu skaitu katram objektam jānodrošina savā teritorijā (zemesgabalā).

3.2. Prasības inženiertehniskās apgādes tīkliem un objektiem

16. Plānoto apbūvi nodrošina ar centralizētu ūdensapgādi un centralizētu sadzīves notekūdeņu kanalizāciju. Nav pieļaujami lokāli ūdensapgādes un kanalizācijas risinājumi. 

17. Ārējo ugunsdzēsības ūdensapgādi nodrošina saskaņā ar normatīvo aktu prasībām, atbilstoši plānotajam apbūves blīvumam un objekta ugunsdrošības prasībām.

18. Plānotās ielas sarkanajās līnijās izbūvē nepieciešamās elektroapgādes inženierbūves līdz patērētājiem. Ielās, kuru pieguļošajās teritorijās plānotā apbūve ir īstenota 80 % apmērā, izbūvējams ielu apgaismojums.

19. Siltumapgādi nodrošina individuāli, paredzot konkrētus risinājumus būvniecības dokumentācijā.

20. Plānoto ielu būvniecības dokumentācijā paredz vietu perspektīvā iespējamam elektronisko sakaru kabeļu kanalizācijas trases izvietojumam ar iespēju pieslēgties inženiertīklam. Paredz vietas kabeļu kanalizācijas pievadiem no projektējamās kabeļu kanalizācijas līdz katrai plānotajai apbūves zemes vienībai.

21. Plānoto ielu būvniecības dokumentācijā paredz vietu perspektīvā iespējamam gāzes vada trases izvietojumam ar iespēju pieslēgties inženiertīklam. Paredz vietas gāzes vada pievadiem no projektējamā gāzesvada līdz katrai plānotajai apbūves zemes vienībai.

22. Meliorācijas sistēma:

22.1. pirms plānoto ielu, piebraucamo ceļu izbūves veic esošās meliorācijas sistēmas tehnisko izpēti. Pamatojoties uz izpētes rezultātiem, ja nepieciešams, veic meliorācijas sistēmas pārbūvi vai pārkārtošanu;

22.2. šķērsojot drenāžas sistēmas ar inženiertehniskās apgādes tīkliem, ielām, piebraucamajiem ceļiem, laukumiem, plānotām ēkām vai citām būvēm, paredz esošās drenāžas sistēmas aizsardzību vai veic tās pārbūvi;

22.3. meliorācijas sistēmas pārbūves tehniskie risinājumi nedrīkst pasliktināt hidromelioratīvo stāvokli blakus esošajās zemes vienībās.

22.4. pēc meliorācijas risinājumu pārkārtošanas/ pārbūves aktualizējami meliorācijas kadastra dati meliorācijas kadastra informācijas sistēmā, atbilstoši spēkā esošajai likumdošanai.

23. Inženiertīklu izbūves secību precizē būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādes stadijā, ņemot vērā katra konkrētā inženiertīklu turētāja tehniskos noteikumus.

3.3. Prasības apbūvei

24. Izvietojot ēkas Lokālplānojuma teritorijā, ievēro:

24.1. būvlaidi - 6 m no ielu sarkanajām līnijām;

24.2. apbūves līniju, kas ir ne tuvāka kā 5 m attālumā no grāvja augšmalas.

3.4. Prasības teritorijas labiekārtojumam

Nenosaka

3.5. Prasības vides risku samazināšanai

Nenosaka

4. Prasības teritorijas izmantošanai un apbūves parametriem katrā funkcionālajā zonā

Ja teritorijas galvenajiem un papildizmantošanas veidiem nav noteikts izmantošanas veida apraksts, tad tas tiek piemērots atbilstoši Ministru kabineta noteikumu attiecīgajā pielikumā noteiktajiem teritorijas izmantošanas veidu aprakstiem.

4.1. Savrupmāju apbūves teritorija

4.1.1. Savrupmāju apbūves teritorija (DzS4)

4.1.1.1. Pamatinformācija

25. Savrupmāju apbūves teritorija (DzS) ir funkcionālā zona, ko nosaka, lai nodrošinātu mājokļa funkciju savrupam dzīvesveidam, paredzot atbilstošu infrastruktūru, un kuras galvenais izmantošanas veids ir savrupmāju un vasarnīcu apbūve.

4.1.1.2. Teritorijas galvenie izmantošanas veidi

26. Savrupmāju apbūve (11001).

27. Vasarnīcu apbūve (11002).

4.1.1.3. Teritorijas papildizmantošanas veidi

28. Izglītības un zinātnes iestāžu apbūve (12007): Apbūve, ko veido izglītības iestāžu (pirmsskolas aprūpes un izglītības­ iestāde) darbības nodrošināšanai nepieciešamie objekti un infrastruktūra

29. Veselības aizsardzības iestāžu apbūve (12008): Apbūve, ko veido ārstu prakses un tiem nepieciešamā infrastruktūra

30. Labiekārtota ārtelpa (24001): Labiekārtoti parki, kā arī apstādījumi, labiekārtojums un funkcionāli nepieciešamā infrastruktūra (tai skaitā nedzīvojamās ēkas, būves, dīķi, kanāli un citi objekti) iedzīvotāju atpūtas, fizisko aktivitāšu un citu publiskās ārtelpas funkciju nodrošināšanai.

4.1.1.4. Apbūves parametri

Nr.

Teritorijas izmantošanas veids

Minimālā jaunizv. zemes gabala platība

Maksimālais apbūves blīvums (%)

Apbūves intensitāte (%)

Apbūves augstums (m)

Apbūves augstums (stāvu skaits)

Minimālais brīvās zaļās teritorijas rādītājs (%)

31.

Savrupmāju apbūve

800 m2

30

 

līdz 10 1

līdz 2 2

 

32.

Vasarnīcu apbūve

800 m2

30

 

līdz 10 1

līdz 2 2

 

33.

Izglītības un zinātnes iestāžu apbūve

2000 m2

30

 

līdz 10

līdz 2

 

34.

Veselības aizsardzības iestāžu apbūve

800 m2

30

 

līdz 10

līdz 2

 

35.

Labiekārtota ārtelpa

600 m2

30

 

līdz 6

līdz 1

 

1. palīgēkām - 6 m

2. palīgēkām - 1 stāvs ar jumta stāvu vai jumta izbūvi

4.1.1.5. Citi noteikumi

36. Pieļaujamais dzīvojamo ēku skaits uz zemesgabala - viena ēka.

37. Minimālā jaunveidojamas zemes vienības fronte - 15 m. Ņemot vērā zemes lietderīgas izmantošanas iespējas, esošās apbūves un zemes vienību robežu struktūru, kā arī dabisko robežu elementus, atsevišķos gadījumos pieļaujama zemes vienības frontes samazināšana.

38. Pirms teritorijas papildizmantošanas veidu īstenošanas veic būvniecības ieceres publisko apspriešanu.

39. Saimniecības ēku vai būvi nedrīkst ierīkot zemesgabala priekšpagalmā, ārējā sānpagalmā vai, stūra zemes vienības gadījumā - ārējā pagalmā, izņemot atkritumu konteineriem paredzētu nojumi ar augstumu līdz 2,3 m. 

4.2. Mazstāvu dzīvojamās apbūves teritorija

Nenosaka

4.3. Daudzstāvu dzīvojamās apbūves teritorija

Nenosaka

4.4. Publiskās apbūves teritorija

Nenosaka

4.5. Jauktas centra apbūves teritorija

4.5.1. Jauktas centra apbūves teritorija (JC3)

4.5.1.1. Pamatinformācija

40. Jauktas centra apbūves teritorija (JC) ir funkcionālā zona, ko nosaka teritorijai, kurā vēsturiski ir izveidojies plašs jauktu izmantošanu spektrs vai, kas kalpo kā pilsētas, ciema vai apkaimes centrs, kā arī apbūves teritorijās, ko plānots attīstīt par šādiem centriem.

4.5.1.2. Teritorijas galvenie izmantošanas veidi

41. Rindu māju apbūve (11005).

42. Daudzdzīvokļu māju apbūve (11006).

43. Biroju ēku apbūve (12001).

44. Tirdzniecības vai pakalpojumu objektu apbūve (12002): Apbūve, ko veido veikali, aptiekas (tai skaitā veterinārās aptiekas), tirdzniecības centri, tirgi, tirgus paviljoni, kioski, segtie stendi, sezonas rakstura tirdzniecības vai pakalpojumu objekti, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi, restorāni, bāri, kafejnīcas, sadzīves un citu pakalpojumu objekti, izņemot degvielas uzpildes stacijas, minimāla transporta apkopes servisa objekti (riepu maiņa, pašapkalpošanās automazgātavas, elektromobiļu uzlādes stacijas).

45. Tūrisma un atpūtas iestāžu apbūve (12003).

46. Kultūras iestāžu apbūve (12004).

47. Sporta būvju apbūve (12005): Apbūve, ko veido ēkas sporta nodarbībām un sporta pasākumiem, sporta un atpūtas būves.

48. Izglītības un zinātnes iestāžu apbūve (12007).

49. Veselības aizsardzības iestāžu apbūve (12008).

50. Sociālās aprūpes iestāžu apbūve (12009): Apbūve, ko veido sociālās aprūpes un rehabilitācijas iestādes, tai skaitā pansionāti, dienas centri, krīzes centri un citi līdzīgi objekti, kā arī to darbības nodrošināšanai nepieciešamie objekti un infrastruktūra

51. Dzīvnieku aprūpes iestāžu apbūve (12010): Apbūve, ko veido veterinārmedicī­niskās prakses iestādes dzīvnieku aprūpei.

52. Labiekārtota ārtelpa (24001): Labiekārtoti parki (piemēram, atrakciju un atpūtas parki), laukumi, publisko ēku pagalmi, kā arī apstādījumi, labiekārtojums un funkcionāli nepieciešamā infrastruktūra (tai skaitā nedzīvojamās ēkas, būves, dīķi, kanāli un citi objekti) iedzīvotāju atpūtas, fizisko aktivitāšu un citu publiskās ārtelpas funkciju nodrošināšanai.

4.5.1.3. Teritorijas papildizmantošanas veidi

Nenosaka

4.5.1.4. Apbūves parametri

Nr.

Teritorijas izmantošanas veids

Minimālā jaunizv. zemes gabala platība

Maksimālais apbūves blīvums (%)

Apbūves intensitāte (%)

Apbūves augstums (m)

Apbūves augstums (stāvu skaits)

Minimālais brīvās zaļās teritorijas rādītājs (%)

53.

Rindu māju apbūve

300 m2 3

50

līdz 130

līdz 12 6

līdz 3 7

 

54.

Daudzdzīvokļu māju apbūve

2500 m2

40

līdz 145

līdz 16

līdz 4

30

55.

Biroju ēku apbūve

2000 m2 4

40

līdz 145

līdz 16

līdz 4

30

56.

Tirdzniecības vai pakalpojumu objektu apbūve

2000 m2 4

50

līdz 180

līdz 16

līdz 4

30

57.

Tūrisma un atpūtas iestāžu apbūve

2000 m2 4

50

līdz 180

līdz 16

līdz 4

30

58.

Kultūras iestāžu apbūve

2000 m2 4

50

līdz 180

līdz 16

līdz 4

30

59.

Sporta būvju apbūve

2500 m2 4

50

līdz 180

līdz 16

līdz 4

30

60.

Izglītības un zinātnes iestāžu apbūve

2500 m2 4

50

līdz 180

līdz 16

līdz 4

30

61.

Veselības aizsardzības iestāžu apbūve

2000 m2 4

50

līdz 180

līdz 16

līdz 4

30

62.

Sociālās aprūpes iestāžu apbūve

2500 m2 4

50

līdz 180

līdz 16

līdz 4

30

63.

Dzīvnieku aprūpes iestāžu apbūve

2500 m2 4

30

līdz 60

līdz 12

līdz 2

30

64.

Labiekārtota ārtelpa

5

15

līdz 15

līdz 6

līdz 1

 

3. zemes vienību atļauts sadalīt tikai pēc šo ēku nodošanas ekspluatācijā.

4. Attiecas uz nodalāmu zemes vienību, kurai nav saskaņota būvniecības iecere, kas pamato mazāku iecerētās apbūves izmantošanai nepieciešamo platību.

5. pēc funkcionālās nepieciešamības

6. palīgēkām - 6 m

7. palīgēkām - 1 stāvs ar jumta stāvu vai jumta izbūvi

4.5.1.5. Citi noteikumi

65. Pieļaujamais daudzdzīvokļu ēku skaits zemesgabalā - viena ēka.

66. Ēkas augstums nevienā tās punktā nedrīkst pārsniegt pusotru (1,5) attālumu no šī punkta projekcijas uz zemes līdz robežai ar kaimiņu zemes vienību. Ēkas augstumu atļauts palielināt, ja ir saņemta attiecīgā kaimiņu zemesgabala īpašnieka rakstiska piekrišana, bet nepārsniedzot maksimāli pieļauto ēku augstumu.

67. Paredzot rindu māju apbūvi saimniecības ēku vai būvi nedrīkst ierīkot zemesgabala priekšpagalmā, ārējā sānpagalmā vai, stūra zemes vienības gadījumā - ārējā pagalmā, izņemot atkritumu konteineriem paredzētu nojumi ar augstumu līdz 2,3 m.

4.5.2. Jauktas centra apbūves teritorija (JC4)

4.5.2.1. Pamatinformācija

68. Jauktas centra apbūves teritorija (JC) ir funkcionālā zona, ko nosaka teritorijai, kurā vēsturiski ir izveidojies plašs jauktu izmantošanu spektrs vai, kas kalpo kā pilsētas, ciema vai apkaimes centrs, kā arī apbūves teritorijās, ko plānots attīstīt par šādiem centriem.

4.5.2.2. Teritorijas galvenie izmantošanas veidi

69. Biroju ēku apbūve (12001).

70. Tirdzniecības vai pakalpojumu objektu apbūve (12002): Apbūve, ko veido veikali, aptiekas (tai skaitā veterinārās aptiekas), tirdzniecības centri (tai skaitā autotirdzniecības centri ar servisu), tirgi, tirgus paviljoni, kioski, segtie stendi, sezonas rakstura tirdzniecības vai pakalpojumu objekti, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi, restorāni, bāri, kafejnīcas,kā arī sadzīves un citu pakalpojumu objekti, tai skaitā degvielas uzpildes stacijas, minimāla transporta apkopes servisa objekti (riepu maiņa, pašapkalpošanās automazgātavas, elektromobiļu uzlādes stacijas)".

71. Tūrisma un atpūtas iestāžu apbūve (12003).

72. Kultūras iestāžu apbūve (12004).

73. Sporta būvju apbūve (12005): Apbūve, ko veido ēkas sporta nodarbībām un sporta pasākumiem, sporta un atpūtas būves.

74. Izglītības un zinātnes iestāžu apbūve (12007).

75. Veselības aizsardzības iestāžu apbūve (12008).

76. Sociālās aprūpes iestāžu apbūve (12009).

77. Dzīvnieku aprūpes iestāžu apbūve (12010): Apbūve, ko veido veterinārmedicī­niskās prakses iestādes dzīvnieku aprūpei.

78. Labiekārtota ārtelpa (24001): Labiekārtoti parki (piemēram, atrakciju un atpūtas parki), laukumi, publisko ēku pagalmi, kā arī apstādījumi, labiekārtojums un funkcionāli nepieciešamā infrastruktūra (tai skaitā nedzīvojamās ēkas, būves, dīķi, kanāli un citi objekti) iedzīvotāju atpūtas, fizisko aktivitāšu un citu publiskās ārtelpas funkciju nodrošināšanai.

4.5.2.3. Teritorijas papildizmantošanas veidi

79. Transporta apkalpojošā infrastruktūra (14003): Būves sauszemes satiksmes pakalpojumu nodrošināšanai, tai skaitā atsevišķi iekārtotas atklātās autostāvvietas, stāvparki, daudzstāvu autostāvvietas, autotransporta apkopes objekti - autoservisi, speciālās mazgātavas u. tml.

4.5.2.4. Apbūves parametri

Nr.

Teritorijas izmantošanas veids

Minimālā jaunizv. zemes gabala platība

Maksimālais apbūves blīvums (%)

Apbūves intensitāte (%)

Apbūves augstums (m)

Apbūves augstums (stāvu skaits)

Minimālais brīvās zaļās teritorijas rādītājs (%)

80.

Biroju ēku apbūve

2000 m2 8

40

līdz 145

līdz 16

līdz 4

30

81.

Tirdzniecības vai pakalpojumu objektu apbūve

2000 m2 8

50

līdz 180

līdz 16

līdz 4

30

82.

Tūrisma un atpūtas iestāžu apbūve

2000 m2 8

50

līdz 180

līdz 16

līdz 4

30

83.

Kultūras iestāžu apbūve

2000 m2 8

50

līdz 180

līdz 16

līdz 4

30

84.

Sporta būvju apbūve

2500 m2 8

50

līdz 180

līdz 16

līdz 4

30

85.

Izglītības un zinātnes iestāžu apbūve

2500 m2 8

50

līdz 180

līdz 16

līdz 4

30

86.

Veselības aizsardzības iestāžu apbūve

2000 m2 8

50

līdz 180

līdz 16

līdz 4

30

87.

Sociālās aprūpes iestāžu apbūve

2500 m2 8

50

līdz 180

līdz 16

līdz 4

30

88.

Dzīvnieku aprūpes iestāžu apbūve

2500 m2 8

30

līdz 60

līdz 12

līdz 2

30

89.

Labiekārtota ārtelpa

400 m2

15

līdz 15

līdz 6

līdz 1

 

90.

Transporta apkalpojošā infrastruktūra

2000 m2 8

50

līdz 150

līdz 16

līdz 4

30

8. Attiecas uz nodalāmu zemes vienību, kurai nav saskaņota būvniecības iecere, kas pamato mazāku iecerētās apbūves izmantošanai nepieciešamo platību.

4.5.2.5. Citi noteikumi

91. Ēkas augstums nevienā tās punktā nedrīkst pārsniegt pusotru (1,5) attālumu no šī punkta projekcijas uz zemes līdz robežai ar kaimiņu zemes vienību. Ēkas augstumu atļauts palielināt, ja ir saņemta attiecīgā kaimiņu zemesgabala īpašnieka rakstiska piekrišana, bet nepārsniedzot maksimāli pieļaujamo ēku augstumu.

4.6. Rūpnieciskās apbūves teritorija

Nenosaka

4.7. Transporta infrastruktūras teritorija

4.7.1. Transporta infrastruktūras teritorija (TR1)

4.7.1.1. Pamatinformācija

92. Transporta infrastruktūras teritorija (TR) ir funkcionālā zona, ko nosaka, lai nodrošinātu visu veidu transportlīdzekļu un gājēju satiksmei nepieciešamo infrastruktūru, kā arī lai nodrošinātu lidostu un ostu uzņēmumu darbību un attīstībai nepieciešamo teritorijas organizāciju un inženiertehnisko apgādi.

4.7.1.2. Teritorijas galvenie izmantošanas veidi

93. Inženiertehniskā infrastruktūra (14001).

94. Transporta lineārā infrastruk­tūra (14002).

95. Transporta apkalpojošā infrastruktūra (14003).

4.7.1.3. Teritorijas papildizmantošanas veidi

Nenosaka

4.7.1.4. Apbūves parametri

Nenosaka

4.7.1.5. Citi noteikumi

Nenosaka

4.8. Tehniskās apbūves teritorija

Nenosaka

4.9. Dabas un apstādījumu teritorija

4.9.1. Dabas un apstādījumu teritorija (DA3)

4.9.1.1. Pamatinformācija

96. Dabas un apstādījumu teritorija (DA) ir funkcionālā zona, ko nosaka, lai nodrošinātu rekreācijas, sporta, tūrisma, kvalitatīvas dabas un kultūrvides u.tml. funkciju īstenošanu dabas vai daļēji pārveidotās dabas teritorijās, ietverot ar attiecīgo funkciju saistītās ēkas un inženierbūves.

4.9.1.2. Teritorijas galvenie izmantošanas veidi

97. Labiekārtota ārtelpa (24001): Labiekārtoti parki (atpūtas parki), laukumi, apstādījumi, labiekārtojums un funkcionāli nepieciešamā infrastruktūra iedzīvotāju atpūtas, fizisko aktivitāšu un citu publiskās ārtelpas funkciju nodrošināšanai.

4.9.1.3. Teritorijas papildizmantošanas veidi

Nenosaka

4.9.1.4. Apbūves parametri

Nr.

Teritorijas izmantošanas veids

Minimālā jaunizv. zemes gabala platība

Maksimālais apbūves blīvums (%)

Apbūves intensitāte (%)

Apbūves augstums (m)

Apbūves augstums (stāvu skaits)

Minimālais brīvās zaļās teritorijas rādītājs (%)

98.

Labiekārtota ārtelpa

800 m2

15

līdz 15

līdz 6

līdz 1

 

4.9.1.5. Citi noteikumi

99. Teritoriju aizliegts iežogot.

4.10. Mežu teritorija

Nenosaka

4.11. Lauksaimniecības teritorija

Nenosaka

4.12. Ūdeņu teritorija

Nenosaka

5. Teritorijas ar īpašiem noteikumiem

5.1. Cita teritorija ar īpašiem noteikumiem

5.1.1. 5 km rādiuss ap lidlauka "Rīga" kontrolpunktu (TIN16)

5.1.1.1. Pamatinformācija

100. 5 km rādiuss ap starptautiskās lidostas "Rīga" kontrolpunktu, teritorija norādīta teritorijas plānojuma grafiskās daļas "Funkcionālā zonējuma karte" un "Aizsargjoslu karte"

5.1.1.2. Apbūves parametri

Nenosaka

5.1.1.3. Citi noteikumi

101. Nepieciešams saskaņot ar VA "Civilās aviācijas aģentūra" objektu un būvju izvietojumu, kuru augstums pārsniedz 39.9 m v.j.l.

5.1.2. 5 km rādiuss ap lidlauka "Rīga" sliekšņiem (TIN17)

5.1.2.1. Pamatinformācija

102. 5 km rādiuss ap starptautiskās lidostas "Rīga" sliekšņiem, norādīts teritorijas plānojuma grafiskās daļas "Funkcionālā zonējuma karte" un "Aizsargjoslu karte"

5.1.2.2. Apbūves parametri

Nenosaka

5.1.2.3. Citi noteikumi

103. Nepieciešams saskaņot ar VA "Civilās aviācijas aģentūra" objektu un būvju izvietojumu, kuru augstums pārsniedz 54.9 m v.j.l.

5.2. Teritorija, kurai izstrādājams lokālplānojums

Nenosaka

5.3. Teritorija, kurai izstrādājams detālplānojums

Nenosaka

5.4. Vietējas nozīmes kultūrvēsturiskā un dabas teritorija

Nenosaka

5.5. Ainaviski vērtīga teritorija

Nenosaka

5.6. Vietējas nozīmes lauksaimniecības teritorija

Nenosaka

5.7. Nacionālas un vietējas nozīmes infrastruktūras attīstības teritorija

Nenosaka

5.8. Degradēta teritorija

Nenosaka

6. Teritorijas plānojuma īstenošanas kārtība

104. Lokālplānojumu realizē šādā kārtībā:

104.1. zemes ierīcības projekta izstrāde un apstiprināšana;

104.2. būvniecības dokumentācijas izstrāde plānotajām ielām un inženiertīkliem;

104.3. būvniecības dokumentācijas izstrāde meliorācijas sistēmas pārkāršošai, meliorācijas sistēmas izbūve un nodošana ekspluatācijā;

104.4. inženiertehnisko tīklu (centralizēta ūdensapgāde, centralizēta sadzīves kanalizācija, elektroapgāde un cita, ja nepieciešams) izbūve projektēto ielus sarkanajās līnijās, nodrošinot pieslēgumu izbūvi līdz komunikāciju pievienojuma vietai novada centralizētajiem tīkliem un nodrošinot pievienojumus plānotajām nodalāmajām zemes vienībām;

104.5. plānotās ielas izbūve zemes klātnes līmenī ar šķembu segumu, cietais segums izbūvējams pēc 80 % apbūves īstenošanas.

104.6. pēc 104.2. līdz 104.5. punktu nosacījumu izpildes, pieļaujama apbūvei paredzēto zemes vienību izdalīšana, adrešu un nekustamā īpašuma lietošanas mērķu piešķiršana un īpašumu nostiprināšana zemesgrāmatā;

105. Lokālplānojuma teritorijas daļas, kas iekļaujas plānoto ielu sarkanajās līnijās, izdala kā atsevišķas zemes vienības. Katra no plānotajām ielā izdalāma atsevišķā zemes vienībā pēc tās izbūves.

106. Lokālplānojuma īstenošana var tikt veikta pa kārtām, būvniecības ieceres dokumentācijā/ās noteiktā secībā, ievērojot 104.punktu prasības.

107. Teritorijas apbūves laikā veic darbu veikšanā izmantoto pievedceļu uzturēšanu, nepasliktinot to tehnisko stāvokli. Ja darbu veikšanas rezultātā tiek pasliktināts ielu vai pievedceļu tehniskais stāvoklis, būvdarbu veicējam ir pienākums nekavējoties novērst radītos bojājumus par saviem līdzekļiem.

7. Citi nosacījumi/prasības

Nenosaka

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par lokālplānojuma, kas ietver nekustamo īpašumu Jūrmalas iela 13A, Priedaines iela 4, Piejūras .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Mārupes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2/2023Pieņemts: 25.01.2023.Stājas spēkā: 07.02.2023.Piemērojams ar: 13.04.2023.Tēma: Teritorijas attīstības plānošanaPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 26, 06.02.2023. OP numurs: 2023/26.16
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
339236
07.02.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"