Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ādažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 86/2022

Ādažos 2022. gada 28. decembrī

Grozījumi Ādažu novada pašvaldības 2021. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 17/2021 "Par pašvaldības sociālo pakalpojumu piešķiršanas kārtību"

APSTIPRINĀTI
Ādažu novada pašvaldības domes sēdē
2022. gada 28. decembrī (prot. Nr. 49 § 8)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma 3. panta trešo daļu

Izdarīt Ādažu novada pašvaldības 2021. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 17/2021 "Par pašvaldības sociālo pakalpojumu piešķiršanas kārtību" (publicēti laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2021., Nr. 229) šādus grozījumus:

1. Izteikt 5.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.3. reitterapijas, ABA terapijas, smilšu un silto smilšu terapijas, kanisterapijas, hidroterapijas, ergoterapijas, fizioterapijas, kā arī Montesori pedagoga, psihologa un logopēda pakalpojums, un medicīnisko palīgierīču (dzirdes aparāti, dzirdes implantu baterijas, insulīna līmeņa mērītāji, u.c. (turpmāk - medicīniskās palīgierīces)) iegādes izdevumu apmaksa; "

2. Papildināt ar jaunu 9.1 un 9.2 apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.1 Psihologa pakalpojumu var piešķirt un apmaksāt pie cita pakalpojuma sniedzēja pēc sociālā darba speciālista atzinuma saņemšanas, neslēdzot līgumu ar pakalpojuma sniedzēju."

"9.2 Pakalpojumu apmaksu pieprasa 6 (sešu) mēnešu laikā no pakalpojuma saņemšanas brīža, iesniedzot normatīvo aktu prasībām atbilstoši noformētus maksājumu apliecinošus dokumentus."

3. Izteikt 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Psihologa pakalpojumiem, tajā skaitā psiholoģiskās izpētes veikšanai, piešķir ne vairāk kā 20 (divdesmit) konsultācijas kalendāra gadā, pamatojoties uz:

13.1. sociālā darba speciālista izvērtējumu par ģimenēm, personām un personu grupām, kuras nonākušas krīzes vai ārkārtas situācijā un nespēj saviem spēkiem pārvarēt psiholoģiskās problēmas;

13.2. bāriņtiesas pieprasījumu."

4. Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Ņemot vērā bērna individuālās vajadzības, Sociālais dienests apmaksā:

14.1. reitterapiju, ABA terapiju, smilšu un silto smilšu terapiju, kanisterapiju, hidroterapiju, ergoterapiju, fizioterapiju, kā arī Montesori pedagoga, psihologa un logopēda pakalpojumus, un medicīnisko palīgierīču iegādes izdevumus, pamatojoties uz pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu par pakalpojuma nepieciešamību, ja pakalpojumu nenodrošina pašvaldības izglītības iestāde vai specializētā mācību iestāde, un bērniem ar invaliditāti, saskaņā ar ģimenes ārsta izsniegtu izziņu;

14.2. logopēda pakalpojumu bērniem ar runas un valodas attīstības traucējumiem, saskaņā ar ģimenes ārsta vai logopēda izziņu;

14.3. Montesori pedagoga un ABA terapiju bērniem ar attīstības un uzvedības traucējumiem, saskaņā ar ģimenes ārsta izziņu."

5. Svītrot 16. un 17. punktu.

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja K. Miķelsone

 

Paskaidrojuma raksts
Ādažu novada pašvaldības 28.12.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 86/2022 "Grozījumi Ādažu novada pašvaldības 2021. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 17/2021 "Par pašvaldības sociālo pakalpojumu piešķiršanas kārtību""

Paskaidrojuma raksta sadaļas un norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Ādažu novada pašvaldības 2021. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 17/2021 "Par pašvaldības sociālo pakalpojumu piešķiršanas kārtību" (turpmāk - noteikumi) nepieciešams veikt grozījumus sakarā ar klientu vajadzību nodrošināšanu. Ir svarīgi savlaicīgi nodrošināt pakalpojumus, kuri ir vērsti uz bērna attīstības un uzvedības traucējumu mazināšanu vai novēršanu, tādēļ nepieciešams papildāt pakalpojumu klāstu ar psihologa, silto smilšu un ABA terapijas pakalpojumu.

2. Īss projekta satura izklāsts

Šo noteikumu izdošanas mērķis ir grozīt saistošos noteikumus, lai paplašinātu bērniem nepieciešamo pakalpojumu daudzveidību, lai savlaicīgi nodrošinātu pakalpojumus, kuri ir vērsti uz bērna attīstības un uzvedības traucējumu mazināšanu vai novēršanu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Šiem noteikumiem ir finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu 10 000 EUR apmērā gadā, kas tiks iekļauti 2023. gada budžetā.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attieksies izmaiņas noteikumos ir bērni ar invaliditāti, bērni ar pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu un bērni ar attīstības un uzvedības traucējumiem. Noteikumiem nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi Ādažu novada administratīvajā teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Pakalpojuma saņēmējam pakalpojumu apmaksu jāpieprasa 6 (sešu) mēnešu laikā no pakalpojuma saņemšanas brīža, iesniedzot normatīvo aktu prasībām atbilstoši noformētus maksājumu apliecinošus dokumentus. Šo noteikumu izpildi nodrošina Sociālais dienests.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Pēc Noteikumu projekta izskatīšanas Izglītības, kultūras, sporta un sociālās komitejas un Finanšu komitejas sēdē, tie tiks publicēti pašvaldības tīmekļa vietnē www.adazi.lv, nodrošinot iespēju sabiedrības pārstāvjiem izteikt priekšlikumus vai iebildumus.

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja K. Miķelsone

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ādažu novada pašvaldības 2021. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 17/2021 "Par .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ādažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 86/2022Pieņemts: 28.12.2022.Stājas spēkā: 10.01.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 6, 09.01.2023. OP numurs: 2023/6.1
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
338680
10.01.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"