Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Bauskas novada domes saistošie noteikumi Nr. 32

Bauskā 2022. gada 22. decembrī (prot. Nr. 18, 7. p.)
Dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju
privatizāciju
" 85. panta trešo daļu un 86. panta piekto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Bauskas novada administratīvajā teritorijā tiek:

1.1. ierosināta dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšana;

1.2. informēti zemes īpašnieki un privatizēto objektu – dzīvokļu, neapdzīvojamo telpu un mākslinieku darbnīcu īpašnieki (turpmāk – Dzīvokļu īpašnieki), noskaidroti viņu viedokļi un pieņemts lēmums attiecībā uz funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanas uzsākšanu;

1.3. izvērtēti iesaistīto personu viedokļi, pārskatīta dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala platība un robežas, ņemot vērā situāciju attiecīgajā kvartālā, kā arī spēkā esošajiem teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem, un pieņemts lēmums attiecībā uz dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanu;

1.4. noteikta maksa par dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanas tehniskajām izmaksām.

2. Bauskas novada administratīvajā teritorijā esošai daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanu nodrošina Bauskas novada pašvaldības Nekustamo īpašumu atsavināšanas komisija (turpmāk – Komisija), un pēc Komisijas atzinuma lēmumu par dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanas pabeigšanu pieņem Bauskas novada pašvaldības dome.

II. Dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanas ierosināšana un uzsākšana

3. Ierosinājumu (turpmāk – iesniegums) pārskatīt dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamo zemes gabalu iesniedz Bauskas novada pašvaldībai Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā vai elektroniski adresē: pasts@bauska.lv.

4. Iesniegumam pievieno grafisko pielikumu, kurā norādītas vēlamās dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala robežas. Ja iesniegumu iesniedz Dzīvokļa īpašnieks vai dzīvojamās mājas pārvaldnieks iesniegumam papildus pievieno dzīvokļu īpašnieku pilnvaru un kopības lēmumu par dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanu, kas pieņemts Dzīvokļa īpašuma likumā noteiktajā kārtībā.

5. Pēc iesnieguma par dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanu saņemšanas Komisija, piesaistot attiecīgās jomas speciālistus:

5.1. izvērtē dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala un atlikušās zemes gabala platības izmantošanas iespējas, kā arī citu dzīvojamām mājām funkcionāli nepieciešamo zemes gabalu pārskatīšanas nepieciešamību attiecīgā kvartāla robežās vai lemj par iesnieguma noraidīšanu;

5.2. izgatavo pārskatāmai dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala projektu vektordatu formātā Latvijas ģeodēzisko koordinātu sistēmā, kā kartogrāfisko pamatni izmantojot ortofoto materiālus.

5.3. publicē Bauskas novada pašvaldības tīmekļvietnē www.bauska.lv informāciju par saņemto ierosinājumu pārskatīt dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamo zemesgabalu un par nepieciešamību pārskatīt arī citus attiecīgā kvartāla robežās esošos dzīvojamām mājām funkcionāli nepieciešamos zemesgabalus;

5.4. ja tiek konstatēts, ka nepieciešams pārskatīt arī citus attiecīgā kvartāla robežās esošajām dzīvojamām mājām funkcionāli nepieciešamos zemes gabalus, Komisija Paziņošanas likuma noteiktajā kārtībā, informē par to kvartāla robežās esošo dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekus un zemes īpašniekus, uz kuru īpašumā esošām zemēm atrodas attiecīgā kvartāla robežās esošās dzīvojamās mājas, kā arī nosūta informāciju dzīvojamo māju pārvaldniekiem;

5.5. nosaka Dzīvokļu īpašniekiem un zemes īpašniekiem tiesības divu mēnešu laikā no paziņošanas datuma izteikt apsvērumus par dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanu, iesniedzot tos Bauskas novada pašvaldības klientu apkalpošanas centros vai iesūtot elektroniski adresē: pasts@bauska.lv.

6. Pēc šo saistošo noteikumu 5. punkta izpildes Komisija, izvērtējot saņemtos apsvērumus, pieņem lēmumu par dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemesgabala pārskatīšanas uzsākšanu vai atteikumu.

7. Komisijas lēmumu par dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemesgabala pārskatīšanas uzsākšanu vai atteikumu, publicē Bauskas novada pašvaldības tīmekļvietnē www.bauska.lv.

8. Komisijas lēmumu var apstrīdēt Bauskas novada domē Administratīvā procesa likumā noteiktā kartībā.

III. Dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanas pabeigšana

9. Kad lēmums par dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemesgabala pārskatīšanas uzsākšanu ir kļuvis neapstrīdams, Komisija veic normatīvajos aktos noteiktās darbības, kas nepieciešamas dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanai, izstrādājot dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala platības un robežu pārskatīšanas priekšlikumu.

10. Priekšlikumu Komisija nosūta izvērtēšanai un viedokļa sniegšanai:

10.1. dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanas ierosinātājam;

10.2. zemes gabala īpašniekiem vai Dzīvokļu īpašniekiem, kuri nav pārskatīšanas ierosinātāji.

11. Divu mēnešu laikā no projekta priekšlikumu nosūtīšanas iesaistītajām pusēm ir tiesības sniegt savu viedokli un argumentus par Komisijas piedāvāto projekta priekšlikumu. Pēc šī termiņa beigām komisija apkopo saņemtos viedokļus un mēneša laikā pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

11.1. Par sagatavotā projekta virzīšanu apstiprināšanai Bauskas novada domē;

11.2. Par korekciju veikšanu izstrādātajā projektā un koriģētā projekta virzīšanu apstiprināšanai Bauskas novada domē;

11.3. Par jauna projekta izstrādāšanu un atkārtotu tā nodošanu izvērtēšanai un viedokļa sniegšanai šo noteikumu 10. punkta kārtībā.

12. Bauskas novada dome ar lēmumu par dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemesgabala pārskatīšanu apstiprina dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemesgabala plānu.

IV. Dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala robežu pārskatīšanas izdevumu samaksas kārtība

13. Pašvaldība sedz administratīvos izdevumus, kas tai radušies sakarā ar ierosinātāju iesniegumu izskatīšanu un Komisijas lēmumu pieņemšanu, kā arī izdevumus par iesniedzēja informēšanu.

14. Citus izdevumus, tai skaitā, ja Komisijas rīcībā nav situācijai atbilstošs detalizācijas plāns konkrētajam zemes gabalam vai nepieciešama papildu informācija no Valsts zemes dienesta kadastra datiem, vai cita papildu informācija, vai nepieciešama topogrāfiskā uzmērīšana, sedz ierosinātājs.

Bauskas novada domes priekšsēdētājs A. Okmanis
Paskaidrojuma raksts
Bauskas novada domes 2022. gada 22. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 32 "Dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanas kārtība"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsSaistošie noteikumi ir nepieciešami, lai izpildītu likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 85. pantā noteikto un sakārtotu piespiedu zemes nomas attiecības, kas tieši ietekmē daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku izdevumus par zemes nomu, nosakot saprātīgu funkcionāli nepieciešamo zemes gabalu konkrētai dzīvojamai mājai, kā arī, lai tiktu samērotas zemes īpašnieka un attiecīgās dzīvojamās mājas dzīvokļa īpašumu īpašnieku likumiskās intereses un tiesības.
2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi ir izstrādāti, pamatojoties uz likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 85. un 86. pantā noteikto. Noteikumu projekts noteic kārtību kādā Bauskas novada administratīvajā teritorijā:

1) tiek ierosināta dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala robežu pārskatīšana;

2) tiek informēti zemes īpašnieki un privatizēto objektu īpašnieki (dzīvokļu īpašnieki), noskaidroti viņu viedokļi un argumenti, pieņemts lēmums attiecībā uz funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanas uzsākšanu;

3) tiek izvērtēti iesaistīto personu viedokļi, pārskatīta dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala platība un robežas, ņemot vērā arī situāciju attiecīgajā kvartālā, un pieņemts lēmums attiecībā uz dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala robežu pārskatīšanu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu īstenošanai netiek prognozēta būtiska finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāSaistošo noteikumu projektam nav būtiskas ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmIesniegumus izvērtē Nekustamo īpašumu komisija, kuras lēmumi var tikt apstrīdēti Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā Bauskas novada domē.

Saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos persona var vērsties Bauskas novada pašvaldībā, adrese: Uzvaras iela 1, Bauska, Bauskas novads, LV-3901, vai rakstot elektroniskā pasta adresi: pasts@bauska.lv.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmNav attiecināms.
Bauskas novada domes priekšsēdētājs A. Okmanis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala pārskatīšanas kārtība Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Bauskas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 32Pieņemts: 22.12.2022.Stājas spēkā: 31.12.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 253A, 30.12.2022. OP numurs: 2022/253A.1
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
338566
31.12.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"