Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 35

Talsos 2022. gada 15. novembrī (prot. Nr. 27, 3. p., lēmums Nr. 498)
Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Talsu novadā
PRECIZĒTI
ar Talsu novada domes 29.12.2022. lēmumu Nr. 607


Izdoti saskaņā ar Ģeotelpiskās informācijas likuma 13. panta
sesto, septīto, astoto daļu, 26. panta trešo, 71 daļu un
Ministru kabineta 2012. gada 24. aprīļa noteikumu Nr. 281
"Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un
tās centrālās datubāzes noteikumi
" 69. un 79., 81. punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Talsu novada pašvaldībā (turpmāk – Pašvaldība) notiek augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas (turpmāk – Topogrāfiskā informācija) izsniegšana, pieņemšana, pārbaude un reģistrēšana (turpmāk – Pakalpojumi) augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzē (turpmāk – Datubāze), kā arī nosaka maksu par Topogrāfiskās informācijas un Pakalpojumu izmantošanu.

2. Saistošie noteikumi attiecas uz visām juridiskām un fiziskām personām, kas Pašvaldībā veic inženiertīkli un būvju projektēšanu, būvniecību, pārbūvi, uzturēšanu nodošanu ekspluatācijā vai ģeodēziskos, topogrāfiskos, kadastrālās uzmērīšanas darbus.

3. Pašvaldības administratīvajā teritorijā topogrāfiskās informācijas izsniegšanu, pieņemšanu, pārbaudi un reģistrēšanu realizē un koordinē Pašvaldības izvēlēta juridiska persona, kurai Pašvaldība šādu pārvaldes uzdevumu ir deleģējusi, Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktajā kārtībā slēdzot deleģējuma līgumu (turpmāk – Datubāzes turētājs), kurai ir tiesības par Pakalpojumiem saņemt samaksu saskaņā ar Pašvaldības noteikto maksu (1. pielikums).

4. Topogrāfisko informāciju topogrāfiskās uzmērīšanas vajadzībām par mērnieka vai komersanta pieprasīto teritoriju Datubāzes turētājs elektroniski izsniedz 3 (trīs) darba dienu laikā pēc mērnieka vai komersanta pieprasījuma un samaksas saņemšanas dienas.

5. Pēc topogrāfiskās uzmērīšanas un topogrāfiskā plāna sagatavošanas to saskaņo ar tiem inženiertīklu turētājiem, kas ir atbildīgi par inženiertīkliem teritorijā, kurā veikta topogrāfiskā uzmērīšana. Inženiertīklu turētāja saskaņojums nedrīkst būt vecāks par 6 (sešiem) mēnešiem brīdī, kad topogrāfisko plānu iesniedz pārbaudei un reģistrācijai Datubāzē.

6. Pēc topogrāfiskās uzmērīšanas un topogrāfiskā plāna sagatavošanas to saskaņo ar tiem inženierkomunikāciju turētājiem, kas ir atbildīgi par inženiertīkliem teritorijā, kurā veikta topogrāfiskā uzmērīšana (2. pielikums).

7. Ja inženiertīklu turētājs vēlas konkrētās teritorijās skaņot savus inženiertīklus, tad Pašvaldībai izvērtēšanai jāiesniedz dokumenti par inženiertīklu piederību un vektordatu formā informāciju par inženiertīklu objektiem un skaņojuma teritoriju.

8. Pilsētu un ciemu teritorijās topogrāfiskajos plānos jāuzrāda sarkanās līnijas. Informāciju par sarkanajām līnijām sniedz Datubāzes turētājs vai Pašvaldība.

9. Pārbaudot topogrāfiskās informācijas atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, Datubāzes turētājs trīs (3) darba dienu laikā no topogrāfiskās informācijas un samaksas saņemšanas dienas:

9.1. reģistrē topogrāfisko informāciju Datubāzē un uz plāna attēlo reģistrācijas informāciju (datumu un reģistrācijas numuru);

9.2. atsaka reģistrāciju, norādot pamatojumu, un nosūta attiecīgo datni mērniekam vai komersantam labojumu veikšanai.

10. Ja būvniecības laikā tiek konstatēts, ka apakšzemes inženiertīklu novietojums vai apzīmējums apvidū neatbilst reģistrētajā topogrāfiskajā plānā attēlotajai situācijai, mērnieks vai komersants iesniedz Datubāzes turētājam informāciju par konstatētajām neatbilstībām – konkrētā inženiertīkla uzmērījumu. Ja nav nepieciešamas izmaiņas projektā, tad šos mērījumus var nodot kopā ar jaunās būves izpildmērījuma plānu.

11. Sagatavojot būvju izpildmērījumu par ceļa segumu, plānā norāda uzmērījuma robežu, ietverot teritoriju, par kuru veikta uzmērīšana. Uzmērījuma robežas ietvaros jāuzrāda visi virszemes situācijas elementi (aku vāki, gūlijas, koki, lampas, ceļa zīmes u.tml.).

12. Sagatavojot būvju izpilmērījuma plānu par meliorācijas grāvjiem, to situācijas elementus var uzmērīt pēc attiecīgo normatīvu prasībām un mērogiem, bet noformēt pēc augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas apzīmējumu prasībām, lai topogrāfisko informāciju reģistrētu datubāzē.

13. Saņemot personas rakstveida iesniegumu par būvju situācijas plāna izsniegšanu, Datubāzes turētājs izvērtē iespēju sagatavot būvju situācijas plānu. Ja būvju situācijas plānu ir iespējams sagatavot, to izsniedz desmit (10) darba dienu laikā pēc samaksas saņemšanas. Būvju situācijas plāns netiek sagatavots un izsniegts, ja Datubāzē nav informācijas par visu pieprasīto teritoriju vai virszemes stāvoklis apvidū neatbilst datubāzē uzkrātajai topogrāfiskajai informācijai.

14. Būvju situācijas plāns, ko izgatavojis mērnieks, ir nododamas pārbaudei Datubāzes turētājam, lai pārbaudītu atbilstību normatīvajiem aktiem un aktuālo topogrāfisko informāciju ievietotu Datubāzē.

15. Topogrāfiskā plāna derīguma termiņš ir divi gadi, skaitot no tā reģistrācijas datuma Datubāzē.

16. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanos dienu spēku zaudē:

16.1. Talsu novada domes 2010. gada 16. septembra saistošie noteikumi Nr. 39 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Talsu novadā".

16.2. Dundagas novada domes 2020. gada 27. augusta saistošie noteikumi Nr. 7 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Dundagas novadā".

16.3. Rojas novada domes 2011. gada 18. janvāra saistošie noteikumi Nr. 2/2011 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Rojas novadā".

16.4. Mērsraga novada domes 2011. gada 15. februāra saistošie noteikumi Nr. 7/2011 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Mērsraga novadā".

Talsu novada domes priekšsēdētāja E. Kārkliņa
1. pielikums
Talsu novada domes 15.11.2022.
saistošajiem noteikumiem Nr. 35
"Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas
aprites kārtību Talsu novadā"
Maksa par topogrāfiskās informācijas pakalpojumiem Talsu novadā

Nr.

Pakalpojuma veids

Mērvienība

Cena, EUR*
(bez PVN)

1.

Topogrāfiskās informācijas izsniegšana, pieņemšana, pārbaude, ievietošana karšu lapās, reģistrēšana datubāzē un nosūtīšana pašvaldībai.

Cenrādi pielieto arī par būves (ar labiekārtojuma elementiem un/vai inženiertīkliem), kā arī ceļu un grāvju izpildmērījuma plāna pārbaudei, reģistrēšanai datubāzē un nosūtīšanai pašvaldībai.

1.1.

Platībā līdz 0,3 ha (ieskaitot)

1 objekts

16,00

1.2.

Platībā no 0,3 ha līdz 0,5 ha (ieskaitot)

1 objekts

19,00

1.3.

Platībā no 0,5 ha līdz 1,0 ha (ieskaitot)

1 objekts

24,00

1.4.

Platībā no 1,0 ha papildus par katru nākamo ha

1 objekts

6,00

2.

Inženiertīklu izpildmērījuma plāna (tajā skaitā būvju nojaukšanas) pieņemšana, pārbaude, ievietošana karšu lapās, ievadīšana datubāzē, reģistrēšana un nosūtīšana pašvaldībai:

Ja jauna inženiertīkla izpildmerījumu plānā norāda arī demontētos inženiertīklus, tad papildus maksa netiek piemērota par demontēto posmu. Abus izpildmērījumus var noformēt gan kā atsevišķus plānus, gan kā vienu plānu.

2.1.

Inženiertīklu garums no 0 līdz 30 m (ieskaitot)

1 objekts

6,00

2.2.

Inženiertīklu garums no 31 līdz 300 m (ieskaitot)

1 objekts

10,00

2.3.

Inženiertīklu garums virs 300 m, papildus par katriem nākamajiem 100 m

1 objekts

3,00

3.

Izpildmērījuma plāna par būves nojaukšanu (demontāžu) reģistrēšana datubāzē un nosūtīšana pašvaldībai.

1 objekts

6,00

4.

Galveno būvasu reģistrēšana datu bāzē un nosūtīšana pašvaldībai, viens objekts.

1 objekts

5,00

5.

Būves izpildmērījuma plāna pārbaude (nodošanai ekspluatācijā):

5.1.

Būves (bez labiekārtojuma elementiem) izpildmērījuma plāna pārbaude, reģistrēšana datubāzē un nosūtīšana pašvaldībai. Mērvienība – ēka un saistītās būves zemes vienībā līdz 0,3 ha platībai.

Ja būves izpildmērījuma plānā attēlotās būves platība pārsniedz 0,3 ha, tad cenas noteikšanai tiek piemēroti šī pielikuma 1. punkta nosacījumi.

1 objekts

11,50

5.2.

Būves (ar labiekārtojuma elementiem un/vai inženiertīkliem), kā arī ceļu un grāvju izpildmērījuma plāna pārbaude, reģistrēšana datubāzē un nosūtīšana pašvaldībai, cenas noteikšanai tiek piemēroti šī pielikuma 1. punkta nosacījumi.

1 objekts

Saskaņā ar pielikuma 1. punktu

6.

Sertificētas personas sagatavota Būvju situācijas plāna pārbaude un reģistrēšana datubāzē.

1 objekts

12,00

7.

Būvju situācijas plāna izsniegšana**:  

7.1.

platībā līdz 1 ha (ieskaitot)

1 zemes vienība

29,50

7.2.

par katru ha virs 1 ha

1 zemes vienība

6,50

8.

Informācijas izsniegšana (karšu lapas u.c.) zemes vienības robežplānu izgatavošanai vai citu mērniecības darbu veikšanai, kas nav minēti iepriekš minētajos punktos.

1 karšu lapa***

3,00

9.

Pašvaldības apstiprināto sarkano līniju izsniegšana 

Bezmaksas

* Pakalpojumu izmaksās ir iekļauta samaksa par informācijas izsniegšanu.

** Pakalpojumā nav iekļautas izmaksas par kadastra informāciju. Samaksa par kadastra informāciju tiek noteikta saskaņā ar Valsts zemes dienesta cenrādi.

*** 1993. gada topogrāfisko karšu sistēmas (TKS-93) mēroga 1:1000 karšu lapa, 25 ha.

Objekts – topogrāfiskais plāns vai izpildmērījuma plāns, kas noformēts vienā datnē, ar vienotu lappušu numerāciju un attālums starp uzmērītajām teritorijām nav lielāks par 100 m (grafiskās informācijas pārrāvums). Ja attālums starp uzmērījumiem ir lielāks par 100 m, tad to klasificē kā jaunu/atsevišķu objektu.

2. pielikums
Talsu novada domes 15.11.2022.
saistošajiem noteikumiem Nr. 35
"Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas
aprites kārtību Talsu novadā"
Inženierkomunikāciju turētāju saraksts Talsu novadā

Teritoriālā vienība

Inženierkomunikāciju turētājs

1. Talsu pilsēta1.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
1.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
1.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
1.4. SIA "Talsu Bio-Enerģija" – siltumtīkli
1.5. SIA "Talsu namsaimnieks" – siltumtīkli
1.6. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
2. Sabiles pilsēta2.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
2.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
2.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
2.4. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
3. Stendes pilsēta3.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
3.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
3.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
3.4. VAS "Latvijas dzelzceļš" – dzelzceļa infrastruktūra
3.5. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
4. Valdemārpils pilsēta4.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
4.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
4.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
4.4. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
5. Abavas pagasts5.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
5.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
5.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
5.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
5.5. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
6. Ārlavas pagasts6.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
6.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
6.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
6.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
6.5. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
7. Balgales pagasts7.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
7.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
7.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
7.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
7.5. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
8. Dundagas pagasts8.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
8.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
8.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
8.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
8.5. SIA "Ziemeļkurzeme" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
9. Ģibuļu pagasts9.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
9.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
9.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
9.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
9.5. VAS "Latvijas dzelzceļš" – dzelzceļa infrastruktūra
9.6. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
10. Īves pagasts10.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
10.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
10.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
10.4. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
11. Kolkas pagasts11.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
11.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
11.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
11.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
11.5. SIA "Kolkas ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
12. Ķūļciema pagasts12.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
12.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
12.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
12.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
12.5. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
13. Laidzes pagasts13.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
13.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
13.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
13.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
13.5. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
14. Laucienes pagasts14.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
14.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
14.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
14.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
14.5. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
15. Lībagu pagasts15.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
15.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
15.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
15.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
15.5. VAS "Latvijas dzelzceļš" – dzelzceļa infrastruktūra
15.6. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
16. Lubes pagasts16.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
16.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
16.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
16.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
16.5. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
17. Mērsraga pagasts17.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
17.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
17.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
17.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
17.5. SIA "Mērsraga ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
18. Rojas pagasts18.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
18.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
18.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
18.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
18.5. SIA "Rojas DzKU" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
19. Strazdes pagasts19.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
19.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
19.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
19.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
19.5. VAS "Latvijas dzelzceļš" – dzelzceļa infrastruktūra
19.6. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
20. Valdgales pagasts20.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
20.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
20.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
20.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
20.5. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
21. Vandzenes pagasts21.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
21.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
21.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
21.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
21.5. Vandzenes pagasta komunālās saimniecības kooperatīvā sabiedrība "CENTRS" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
21.6. Vandzenes pagasta pārvalde – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
22. Virbu pagasts22.1. SIA "TET" – sakaru komunikācijas
22.2. AS "Sadales tīkls" – elektrotīkli
22.3. VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" – elektrības gaisvadu līnijas un kabeļi
22.4. VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" – meliorācijas sistēmas
22.5. VAS "Latvijas dzelzceļš" – dzelzceļa infrastruktūra
22.6. SIA "Talsu ūdens" – ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli
Talsu novada domes priekšsēdētāja E. Kārkliņa
Talsu novada domes 2022. gada 15. novembra saistošo noteikumu Nr. 35 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Talsu novadā"
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsĢeotelpiskās informācijas likuma (turpmāk – Likums) 6. pants nosaka, ka pašvaldība organizē savu funkciju izpildei nepieciešamās ģeotelpiskās informācijas iegūšanu un uzturēšanu, nosaka šo funkciju finansēšanas un izmantošanas kārtību un nodrošina sadarbību ar citām iestādēm ģeotelpiskās informācijas aprites jomā, savukārt 13.panta sestā daļa nosaka, ka vietējā pašvaldība, lai nodrošinātu savu funkciju un uzdevumu izpildi, par savu administratīvo teritoriju izveido un uztur augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzi (turpmāk – Datubāze). Ministru kabineta 2012. gada 24. aprīļa noteikumu Nr. 281 "Augstas detalizācijas topogrāfiskas informācijas un tās centralizētās datu bāzes noteikumi" (turpmāk – Noteikumi Nr. 281), 22. punktā ir noteikts, ka vietējās pašvaldības datubāzes turētājs pēc mērnieka vai komersanta pieprasījuma izsniedz tā rīcībā esošo topogrāfisko informāciju topogrāfiskās uzmērīšanas vajadzībām par mērnieka vai komersanta pieprasīto teritoriju. Noteikumu Nr. 281 66. punkts nosaka, ka mērnieks pēc vietējās pašvaldības datubāzes turētāja pieprasījuma izsniedz tam šo noteikumu 64.1., 64.2. un 64.3. apakšpunktā minēto informāciju. Turpat 69. punkts nosaka, ka vietējā pašvaldība saistošajos noteikumos nosaka tos inženierkomunikāciju turētājus, ar kuriem obligāti nepieciešams saskaņot visus topogrāfiskos plānus, kas izstrādāti attiecīgās pašvaldības teritorijā. Saistošo noteikumu 6. punktā ir noteikti inženierkomunikāciju turētāji, ar kuriem ir jāsaskaņo topogrāfiskie plāni. Tā kā Noteikumu Nr. 281 81. punkts nosaka, ka topogrāfiskā plāna derīguma termiņš ir viens gads, skaitot no tā reģistrācijas datuma vietējās pašvaldības datu bāzē, ja vietējā pašvaldība nav noteikusi garāku termiņu, tad saistošo noteikumu 15. punktā ir noteikts, ka topogrāfiskā plāna derīguma termiņš ir divi gadi, skaitot no tā reģistrācijas datuma Datubāzē. Saistošajos noteikumos ir iekļauts arī deleģējums datubāzes turētājam par pakalpojumiem saņemt samaksu saskaņā ar saistošo noteikumu pielikumā pievienoto pakalpojumu cenrādi par informācijas izsniegšanu, pieņemšanu, pārbaudi, ievadīšanu datu planšetēs un reģistrēšanu. Likuma 26. panta trešā daļa un 7.1 daļa nosaka, ka pašvaldības saistošajos noteikumos nosaka maksu par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas pārbaudi, reģistrāciju Datubāzē, sagatavošanu un izsniegšanu no Datubāzes, kā arī maksu par tās turējumā esošās ģeotelpiskās informācijas izmantošanu, ģeotelpiskās informācijas pakalpojumiem un maksas piemērošanas kārtību.
2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka augstas detalizētas topogrāfiskās informācijas iesniegšanas, pieņemšanas, pārbaudes, izsniegšanas un atjaunināšanas kārtību Talsu novada administratīvajā teritorijā, kā arī maksu par ģeotelpiskās informācijas pakalpojumiem.
3. Informācija par plānotā projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu īstenošana neietekmē Pašvaldības budžeta izdevumu daļu. Lai nodrošinātu to izpildi, nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas vai radīt jaunas darba vietas.
4. Informācija par plānotā projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāSaistošie noteikumi attiecas uz visām juridiskām un fiziskām personām, kas Pašvaldībā veic inženiertīkli un būvju projektēšanu, būvniecību, pārbūvi, uzturēšanu nodošanu ekspluatācijā vai ģeodēziskos, topogrāfiskos, kadastrālās uzmērīšanas darbus.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošo noteikumu izpildi nodrošinās pašvaldības izvēlēta juridiska persona, kurai pašvaldība šādu pārvaldes uzdevumu ir deleģējusi, Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktajā kārtībā slēdzot deleģējuma līgumu.

Saistošo noteikumu izpilde neietekmēs tās institūcijas funkcijas un uzdevumus, kura nodrošinās Saistošo noteikumu darbības pārraudzību, neradīs papildus slogu administratīvajām procedūrām.

Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Informācija par saistošajiem noteikumiem tiks publicēta pašvaldības tīmekļa vietnē www.talsunovads.lv.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmKonsultācijas ar privātpersonām netika veiktas.
Talsu novada domes priekšsēdētāja E. Kārkliņa
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Talsu novadā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Talsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 35Pieņemts: 15.11.2022.Stājas spēkā: 31.12.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 253A, 30.12.2022. OP numurs: 2022/253A.8
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
338551
31.12.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"