Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Saistošie noteikumi Olaines novada domes konsolidētajā redakcijā uz 31.12.2022.

Olaines novada domes saistošie noteikumi Nr. SN3/2021

Olainē 2021. gada 24. februārī
Par pabalstu krīzes situācijā Olaines novadā
Grozīti ar Olaines novada domes 21.12.2022.
saistošajiem noteikumiem Nr. SN16/2022

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma

36. panta sesto daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka Olaines novada pašvaldības pabalsta krīzes situācijā (turpmāk – pabalsts) apmēru, pieprasīšanas un piešķiršanas kārtību, kā arī personas, kurām ir tiesības saņemt pabalstu.

2. Pabalstu piešķir mājsaimniecībai vai atsevišķai personai mājsaimniecībā (turpmāk – mājsaimniecība), kura nonākusi krīzes situācijā, kurā katastrofas vai citu ārēju notikumu dēļ mājsaimniecībai vairs nav iespēju izmantot ierastos problēmu risināšanas veidus, tā saviem spēkiem nespēj pārvarēt šo notikumu radītās sekas un ir nepieciešama psihosociāla vai materiāla palīdzība.

3. Pabalstu piešķir bez mājsaimniecības ienākumu izvērtēšanas, bet ņemot vērā krīzes situācijā radīto notikumu sekas un Olaines novada pašvaldības aģentūrā "Olaines sociālais dienests" (turpmāk – Sociālais dienests) speciālista veiktu mājsaimniecības vajadzību izvērtējumu.

4. Pabalstu piešķir tām personām mājsaimniecībā, kuras savu dzīvesvietu ir deklarējušas Olaines novada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

5. Pabalsta pieprasītājs iesniedz iesniegumu un dokumentus, kas apliecina krīzes situācijas apstākļus un pamato materiālās palīdzības un tās apmēra nepieciešamību. Iesniegumu paraksta visi mājsaimniecības pilngadīgie locekļi, ar ko sniedz Sociālajam dienestam atļauju izmantot pašvaldības un valsts datu reģistros pieejamo informāciju par mājsaimniecību.

6. Vienreizēju pabalstu piešķir:

6.1. līdz vienai valstī noteiktai minimālai mēneša darba algai, ja mājsaimniecībā ir viena persona, un līdz divām valstī noteiktām minimālām mēneša darba algām, ja mājsaimniecībā ir vairākas personas, ar Sociālā dienesta lēmumu 10 darba dienu laikā pēc iesnieguma un dokumentu saņemšanas, bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no krīzes situācijas rašanās dienas;

6.2. ar Olaines novada domes lēmumu, ja mājsaimniecībai nodarīto zaudējumu apmērs pārsniedz šo noteikumu 6.1. punktā noteikto pabalstu, pamatojoties uz atbilstošu institūciju izsniegtiem apliecinošiem dokumentiem par neparedzēto apstākļu radītiem zaudējumiem gadījumos, ja nepienākas cits valsts noteiktais pabalsts vai apdrošināšanas atlīdzība;

6.3. pabalstu pārskaita uz pabalsta pieprasītāja kredītiestādes norēķinu kontu vai pasta norēķinu sistēmas kontu triju darba dienu laikā pēc lēmuma par pabalsta piešķiršanu pieņemšanas.

(Grozīts ar Olaines novada domes 21.12.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. SN16/2022)

7. Pabalstu ārkārtas situācijā saistībā ar Covid-19 izplatību piešķir laika periodā, kas noteikts normatīvajos aktos par krīzes pabalsta piešķiršanu saistībā ar Covid-19 izplatību izsludinātās ārkārtas situācijas dēļ, ar Sociālā dienesta lēmumu 10 darba dienu laikā pēc iesnieguma un dokumentu saņemšanas:

7.1. 150,00 euro mēnesī katrai personai mājsaimniecībā, un pabalsta apmēru palielina par 50 euro mēnesī katram bērnam, ja mājsaimniecība (tai skaitā audžuģimene un aizbildnis) aprūpē bērnu līdz 18 gadu vecumam;

7.2. mājsaimniecībai ir tiesības saņemt pabalstu, ja tā atbilst kādam no šādiem kritērijiem:

7.2.1. mājsaimniecībai saistībā ar ārkārtējo situāciju nav ienākumu (piemēram, nav piešķirts dīkstāves pabalsts vai dīkstāves palīdzības pabalsts, persona ir bezalgas atvaļinājumā ne mazāk kā vienu mēnesi, personai ir piešķirts bezdarbnieka statuss, bet vēl nav saņemts bezdarbnieka pabalsts, vai Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra ir pieņēmusi lēmumu atteikt pabalsta piešķiršanu);

7.2.2. mājsaimniecībai ir radušies papildu izdevumi, ko tā pati nespēj segt, atrodoties pašizolācijā saistībā ar atgriešanos no citas valsts (piemēram, ienākumi un uzkrājumi iztērēti papildu mājoklim, viesnīcai, transportam, ko persona apliecina ar attiecīgiem dokumentiem);

7.2.3. mājsaimniecība atrodas vai ir atradusies karantīnā, un sakarā ar to tai nav iztikas līdzekļu, ko persona apliecina ar attiecīgiem dokumentiem.

7.3. Pabalstu pārskaita uz pabalsta pieprasītāja kredītiestādes norēķinu kontu vai pasta norēķinu sistēmas kontu triju darba dienu laikā pēc lēmuma par pabalsta piešķiršanu pieņemšanas.

8. Sociālā dienesta pieņemto lēmumu var apstrīdēt Olaines novada domē.

9. Olaines novada domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā rajona tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

Olaines novada domes priekšsēdētājs A. Bergs
Pielikums
saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2021

OLAINES NOVADA PAŠVALDĪBAS AĢENTŪRAI
"Olaines sociālais dienests"

  
 

(vārds, uzvārds)

  
 

(personas kods)

  
 

(deklarētā dzīves vietas adrese, pasta indekss)

  
 

(e-pasts, kontakttālrunis)

IESNIEGUMS

Lūdzu piešķirt pabalstu krīzes situācijā, kura izveidojusies krīzes situācijas laikā.

 

(detalizēts paskaidrojums par radušos situāciju un pamatojums materiālās palīdzības vai psihosociālās palīdzības nepieciešamībai)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Iesniegumam pievienoju šādus dokumentus, kas apliecina krīzes situācijas izveidošanos:

1) 
2) 
3) 

Apliecinu, ka visa iesniegumā sniegtā informācija ir patiesa, apzinos, ka, sniedzot nepatiesu informāciju, varu tikt saukts pie likumā noteiktās atbildības.

Apliecinu, ka nav saņemts atbalsts par dīkstāvi vai bezdarbnieka pabalsts.

Atļauju sociālā darba speciālistiem izmantot pašvaldības un valsts datu reģistros pieejamo informāciju par mani un manu ģimeni.

Banka: Konta Nr.: 
 
   

datums

 

iesniedzēja paraksts*

 
Pilngadīgas personas paraksts  
Pilngadīgas personas paraksts  

* Fizisks paraksts nav nepieciešams, ja iesniegums tiek parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un satur laika zīmogu vai arī tiek iesniegts, izmantojot portālu www.latvija.lv.

SAŅEMTS:
Olaines novada pašvaldības aģentūrā
"Olaines sociālais dienests"
_____________
Nr. _____________
20____. gada_____________

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par pabalstu krīzes situācijā Olaines novadā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Olaines novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN3/2021Pieņemts: 24.02.2021.Stājas spēkā: 01.04.2021.Publicēts: Olaines Domes Vēstis, 4 (164), 31.03.2021.
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
338537
{"selected":{"value":"31.12.2022","content":"<font class='s-1'>31.12.2022.-...<\/font> <font class='s-2'>N\u0101kotnes<\/font>"},"data":[{"value":"31.12.2022","iso_value":"2022\/12\/31","content":"<font class='s-1'>31.12.2022.-...<\/font> <font class='s-2'>N\u0101kotnes<\/font>"}]}
31.12.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"