Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 48

Cēsīs 2022. gada 1. decembrī

Grozījums Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Cēsu novada pašvaldībā"

Apstiprināti ar Cēsu novada domes
01.12.2022. lēmumu Nr. 677

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu,
Izglītības likuma
17. panta trešās daļas 11. punktu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
36. panta sesto daļu

Izdarīt Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Cēsu novada pašvaldībā" (turpmāk - Saistošie noteikumi) šādu grozījumu:

Izteikt Saistošo noteikumu 3.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.3. bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem:

3.3.1. par kuru ārpusģimenes aprūpi lēmumu pieņēmusi kāda no Cēsu novadu veidojošo bijušo pašvaldību bāriņtiesām vai Cēsu novada bāriņtiesa, kuru deklarētā dzīvesvieta pirms bāriņtiesas lēmuma pieņemšanas ir bijusi tagadējā Cēsu novada administratīvajā teritorijā un kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmas vai klātienē apgūst obligātās izglītības programmas, vidusskolas, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas;

3.3.2. kuru dzīvesvieta un kuru aizbildņa vai vismaz viena audžuvecāka dzīvesvieta deklarēta Pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmas vai klātienē apgūst obligātās izglītības programmas, vidusskolas, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas.".

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

 

Cēsu novada domes 2022. gada 1. decembra saistošo noteikumu Nr. 48 "Grozījums Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Cēsu novada pašvaldībā""
paskaidrojuma raksts

Pašreizējās situācijas raksturojums 2022. gada 16. jūnijā Cēsu novada dome izdeva saistošos noteikumus Nr. 26 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Cēsu novada pašvaldībā" (turpmāk - Saistošie noteikumi). Saistošajos noteikumos paredzēts izglītojamo loks, kam ir tiesības saņemt Cēsu novada pašvaldības finansētus ēdināšanas maksas atvieglojumus (turpmāk - Atvieglojumi) izglītības iestādēs. Saistošo noteikumu 3.3. apakšpunktā noteikts, ka viena no grupām, kam piešķirami Atvieglojumi, ir bērni bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni, par kuru ārpusģimenes aprūpi lēmumu pieņēmusi kāda no Cēsu novadu veidojošo bijušo pašvaldību bāriņtiesām vai Cēsu novada bāriņtiesa, kuru deklarētā dzīvesvieta pirms bāriņtiesas lēmuma pieņemšanas ir bijusi tagadējā Cēsu novada administratīvajā teritorijā un kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmas vai klātienē apgūst obligātās izglītības programmas, vidusskolas, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas.
Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Cēsu novada pašvaldība saņēmusi novada iedzīvotāju ierosinājumi paplašināt Atvieglojumu saņēmēju loku un noteikt, ka Atvieglojumi piešķirami arī tiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kuru dzīvesvieta un kuru aizbildņa dzīvesvieta deklarēta Cēsu novadā. Ievērojot šo ierosinājumu, Saistošo noteikumu 3.3. apakšpunktā papildus jau noteiktajiem Atvieglojumu saņēmējiem jānosaka bērni bāreņi vai bez vecāku gādības palikuši bērni, kuru dzīvesvieta un kuru aizbildņa vai vismaz viena audžuvecāka dzīvesvieta deklarēta Pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmas vai klātienē apgūst obligātās izglītības programmas, vidusskolas, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas.
Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu grozījumu projektā paredzēts, ka Atvieglojumus var saņemt ne tikai bērni bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni, par kuru ārpusģimenes aprūpi lēmumu pieņēmusi Cēsu novada bāriņtiesa vai kāda no Cēsu novadu veidojošo bijušo pašvaldību bāriņtiesām, kuru deklarētā dzīvesvieta pirms bāriņtiesas lēmuma pieņemšanas ir bijusi tagadējā Cēsu novada administratīvajā teritorijā un kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmas vai klātienē apgūst obligātās izglītības programmas, vidusskolas, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas, bet arī bērni bāreņi vai bez vecāku gādības palikuši bērni, kuru dzīvesvieta un kuru aizbildņa vai vismaz viena audžuvecāka dzīvesvieta deklarēta Pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmas vai klātienē apgūst obligātās izglītības programmas, vidusskolas, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas.
Informācija par saistošo noteikumu projekta iespējamo ietekmi uz pašvaldības budžetu Paplašinot Saistošo noteikumu grozījumos paredzēto Atvieglojumu saņēmēju loku, Cēsu novada pašvaldības 2023. gada budžetā Atvieglojumiem bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem papildus būs nepieciešami 29250 euro.
Informācija par saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
Informācija par saistošo noteikumu projekta iespējamo ietekmi uz administratīvajām procedūrām Nav.
Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem Saistošie noteikumi sagatavoti Likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešā daļa, Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 11. punkts, Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 36. panta sestā daļa.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar Saistošo noteikumu projektu Konsultācijas nav notikušas.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par izglītojamo .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Cēsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 48Pieņemts: 01.12.2022.Stājas spēkā: 31.12.2022.Zaudē spēku: 01.09.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 253, 30.12.2022. OP numurs: 2022/253.11
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
338495
31.12.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"