Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ādažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 80/2022

Ādažos 2022. gada 23. novembrī
Par pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai
APSTIPRINĀTI
Ādažu novada pašvaldības domes sēdē
2022. gada 23. novembrī (prot. Nr. 45 § 12)


Izdoti saskaņā ar
likuma "Par palīdzību dzīvokļa
jautājumu risināšanā
" 27.2 panta piekto daļu

(Grozīts ar Ādažu novada domes 28.09.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 31/2023)
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Ādažu novada pašvaldība piešķir līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju (turpmāk – mājas) piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, līdzfinansējuma apmēru un piešķiršanas nosacījumus.

2. Noteikumu mērķis ir veicināt mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanas pasākumus (turpmāk – Projekts) iedzīvotāju dzīves vides uzlabošanai.

3. Noteikumu izpratnē mājai piesaistītais zemesgabals ir zemesgabals, uz kura atrodas māja, un tas ir mājas īpašnieku lietošanā vai īpašumā.

4. Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas procesu organizē divos etapos:

4.1. 1. etapā pašvaldība izskata attiecīgās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības (turpmāk – Projekta īpašnieks) pilnvarotā pārstāvja (turpmāk – Pilnvarnieks) pieteikumu Projekta iecerei (turpmāk – Pieteikums), ko paredzēts veikt ar pašvaldības līdzfinansējumu;

4.2. 2. etapā pašvaldība izskata Pilnvarnieka iesniegumu līdzfinansējuma piešķiršanai pēc Projekta izpildes (turpmāk – Iesniegums).

5. Projekta izpilde šo noteikumu izpratnē ir Projekta rezultātā izbūvētā objekta pieņemšana ekspluatācijā vai arī ar Projekta izpildi saistīto darbu nodošana ar pieņemšanas – nodošanas aktu, ja nav attiecināmas normatīvo aktu prasības par būvju nodošanu ekspluatācijā.

6. Līdzfinansējumu piešķir no pašvaldības budžeta līdzekļiem pēc Projekta izpildes un Iesnieguma saņemšanas.

7. Pieteikumu, ievērojot šo noteikumu 19. punktu, var iesniegt:

7.1. ne vairāk kā divām aktivitātēm kalendāra gada laikā;

7.2. reizi gadā būvprojekta izstrādei;

7.3. ne biežāk kā reizi 5 gados vienām un tām pašām realizētajām aktivitātēm.

8. Iesniegumu, ievērojot šo noteikumu 24. punktu, var iesniegt ne vēlāk, kā divu mēnešu laikā pēc Projekta izpildes un objekta nodošanas ekspluatācijā.

9. Pašvaldības domes izveidota Līdzfinansējuma vērtēšanas komisija (turpmāk – komisija) šajos noteikumos noteiktajā kārtībā veic Pieteikumu un Iesniegumu vērtēšanu, pieņem lēmumus par to apstiprināšanu vai noraidīšanu un informē par to Pilnvarnieku.

II. Prasības Projektu īpašniekiem

10. Pretendēt uz pašvaldības līdzfnansējumu var, ja Projekta īpašnieks normatīvajos aktos noteiktā kārtībā ir nodevis mājas pārvaldīšanas tiesības dzīvokļu īpašnieku sabiedrībai vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarotai personai, un māja atbilst šādiem nosacījumiem:

10.1. mājas kopējā platība ir vairāk par 500 m2;

10.2. mājā vienai personai pieder ne vairāk kā 25 % no tajā esošajiem dzīvokļu īpašumiem. Procentuālā sadalījuma apjoms neattiecas uz dzīvokļu īpašumiem, ja tie atrodas valsts, pašvaldības vai citas publiskas personas īpašumā.

11. Projekta īpašnieks, Pilnvarnieks un Projekta darbu veicējs nedrīkst būt persona, kas ar tiesas lēmumu atzīta par maksātnespējīgu, tai skaitā, atrodas tiesiskās aizsardzības procesā, tās darbība ir izbeigta, vai saskaņā ar komercreģistrā pieejamo informāciju tā atrodas likvidācijas procesā, vai arī tai ir nodokļu parādi vai parādsaistības attiecībā ar pašvaldību.

12. Divi vai vairāki Projektu īpašnieki, kuru piesaistīto zemesgabalu robežas ir savienotas, var vienoties par kopīga Projekta izpildi.

III. Pieteikuma iesniegšanas kārtība

13. Lai pieteiktos Projekta ieceres atbalstam ar pašvaldības līdzfinansējuma līdzekļiem, Pilnvarnieks iesniedz pašvaldībā Pieteikumu (1. pielikums), pievienojot:

13.1. kopīpašuma pārvaldīšanas līguma vai dokumenta, kas to aizstāj, kopiju;

13.2. Projekta īpašnieka kopsapulces protokola kopiju vai aptaujas procedūras lēmuma kopiju, vai dzīvokļu īpašnieku pilnvarotas personas saskaņojumu, kurā:

13.2.1. Pilnvarniekam uzdots organizēt piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu, ar to saistīto izdevumu apmaksu, kā arī norādīts finanšu līdzekļu ieguves veids;

13.2.2. Pilnvarniekam uzdots iesniegt iesniegumu pašvaldībai par līdzfinansējuma piešķiršanu, kā arī veikt citas ar līdzfinansējuma saņemšanu saistītās darbības;

13.2.3. norādīti Projekta darbi un to izmaksas;

13.2.4. apliecināta apņemšanās par Projekta ietvaros radīto materiālo vērtību saglabāšanu vismaz 5 (piecus) gadus;

13.3. informāciju par piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas būvprojekta vai tam pielīdzināma dokumenta (labiekārtojuma skice uz aktuālas topogrāfiskas pamatnes, tehniskā shēma u.tml.) saskaņošanu pašvaldības būvvaldē;

13.4. saskaņā ar šo noteikumu 2. pielikumu sagatavotu plānoto izmaksu aprēķinu (tāmi), ko sastādījis Projekta īpašnieka vai Pilnvarnieka izvēlēts darbu veicējs.

14. Ja Pilnvarnieks pārstāv divu vai vairāk Projektu īpašnieku, Pieteikumam pievieno līgumu vai tam pielīdzināmu dokumentu, kurā Projektu īpašnieki vienojušies par piesaistītā zemesgabala kopīgu labiekārtošanu, kā arī par labiekārtojuma kopīgu uzturēšanu un saglabāšanu.

15. Lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu par Projekta ietvaros izpildītiem darbiem, Pilnvarnieks iesniedz pašvaldībai Iesniegumu (3. pielikums), pievienojot:

15.1. pašvaldības būvvaldes apliecinājumu par Projekta pieņemšanu ekspluatācijā (ja attiecināms);

15.2. līguma kopiju, uz kura pamata izstrādāts būvprojekts, vai tam pielīdzināms dokuments (labiekārtojuma skice uz aktuālas topogrāfiskas pamatnes, tehniskā shēma, u.tml.);

15.3. līgumu kopijas ar izpildītājiem par Projekta darbu veikšanu;

15.4. pielīgto darbu un pakalpojumu pieņemšanas-nodošanas aktu kopijas;

15.5. izpildītāju rēķinu kopijas par Projekta darbu un pakalpojumu apmaksu;

15.6. Pilnvarnieka maksājumu uzdevumu kopijas Projekta izpildīto darbu un pakalpojumu izpildītāju rēķinu apmaksai.

16. Pieteikumu un Iesniegumu iesniedz vienā no veidiem:

16.1. nosūtot pa pastu vai iesniedzot klātienē Ādažu valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Gaujas iela 33A, Ādaži, Ādažu novads, vai Stacijas iela 5, Carnikava, Carnikavas pagasts, Ādažu novads;

16.2. elektroniski valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv, izmantojot pašvaldības oficiālo e-adresi dome@adazi.lv;

16.3. elektroniski nosūtot ar drošu e-parakstu parakstītu iesniegumu uz pašvaldības oficiālo e-adresi dome@adazi.lv.

IV. Projekta izmaksas un pašvaldības līdzfinansējuma apmērs

17. Izmaksas ir atbalstāmas, ja tās tieši nepieciešamas Projekta īstenošanai un paredzētas Iesniegumā un Pieteikumā. Atbalstāmās izmaksas ir:

17.1. būvprojekta vai tam pielīdzināma dokumenta izstrādes;

17.2. būvdarbu izmaksas;

17.3. labiekārtojuma iegādes, piegādes un uzstādīšanas izmaksas;

17.4. nodokļu un nodevu maksājumi, kas tieši saistīti ar Projektu, ja Pilnvarnieks tos nevar atgūt normatīvajos aktos par nodokļiem un nodevām noteiktajā kārtībā.

18. Neatbalstāmās izmaksas ir:

18.1. izmaksas, kas saistītas ar Iesnieguma un Pieteikuma sagatavošanu, tajā skaitā konsultācijas;

18.2. Projekta administrēšanas izmaksas;

18.3. samaksa par aizdevuma izskatīšanu, noformēšanu, rezervēšanu un procentu maksājumi, soda procenti, maksājumi par naudas pārskaitījumiem, komisijas nauda, zaudējumi sakarā ar valūtas maiņu un citi tiešie finansiālie izdevumi;

18.4. autoruzraudzības un būvuzraudzības izmaksas;

18.5. pārējās izmaksas, kas nav noteiktas, kā atbalstāmas.

19. Līdzfinansējumu var piešķirt šādām aktivitātēm:

19.1. brauktuves, ietves vai stāvlaukuma jaunbūvei, rekonstrukcijai vai renovācijai 70 % apmērā no izmaksām, bet ne vairāk kā 3000 euro;

19.2. brauktuves, ietves vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remontam (remonts, kuru veic atsevišķiem posmiem nolūkā likvidēt esošos defektus) 50 % apmērā no izmaksām, bet ne vairāk kā 1000 euro;

19.3. apgaismojuma jaunbūvei, rekonstrukcijai vai renovācijai 70 % apmērā no izmaksām, bet ne vairāk kā 2000 euro;

19.4. citam labiekārtojumam (bērnu rotaļu laukuma, soliņu, atkritumu urnu, atkritumu konteineru laukumu, zālienu un apstādījumu, veļas žāvētavu, velosipēdu novietņu jaunbūvei, rekonstrukcijai vai renovācijai) 50 % apmērā no izmaksām, bet ne vairāk kā 2000 euro;

19.5. būvprojekta vai tam pielīdzināma dokumenta izstrādei un autoruzraudzībai 50 % apmērā no izmaksām, bet ne vairāk kā 800 euro.

20. Līdzfinansējuma apmēru palielina par 10 %, ja Pilnvarnieks pārstāv divu vai vairāku māju dzīvokļu īpašnieku kopības.

21. Uz līdzfinansējumu nevar pretendēt, ja par Projekta līdzfinansētajām atbalstāmajām izmaksām ir saņemts līdzfinansējums no valsts, pašvaldības, Eiropas Savienības fondu, citas ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļiem vai citiem finanšu instrumentiem.

V. Pieteikumu un Iesniegumu vērtēšanas un līdzfinansējuma apmaksas kārtība

22. Iesniegumu un Pieteikumu vērtēšanu veic komisija, kas var pieaicināt ekspertus.

23. Komisija pārbauda saņemto dokumentu atbilstību (tajā skaitā iegūstot arī informāciju pašvaldībai pieejamās datu bāzēs):

23.1. Pieteikuma un Iesnieguma atbilstība šo noteikumu 13.–15. punktam;

23.2. Pilnvarnieka, Projekta īpašnieka un mājas, par kuru iesniegts Projekts, atbilstība šo noteikumu 10. un 11. punktam;

23.3. izmaksu aprēķina vai apmaksāto pakalpojumu pamatotība.

24. Veicot izmaksu aprēķina vai apmaksāto pakalpojumu pamatotības vērtēšanu, komisija pārbauda:

24.1. vai Pilnvarnieks ir pieprasījis līdzfinansējumu un apmaksājis pakalpojumus 17. punktā noteiktajām atbalstāmajām izmaksām;

24.2. vai Pilnvarnieks pieprasītais līdzfinansējuma un apmaksāto pakalpojumu apmērs atbilst 19. punkta noteikumiem;

24.3. izmaksu aprēķina un apmaksāto pakalpojumu atbilstību vidējām tirgus izmaksām, ko veic pašvaldības attiecīgas jomas speciālists, sniedzot atzinumu komisijai.

25. Ja Pieteikumā un Iesniegumā iekļautā informācija ir nepilnīga, komisija var pieprasīt Pilnvarniekam sniegt papildu informāciju.

26. Ja komisija konstatē, ka Pilnvarnieks neatbilst šo noteikumu nosacījumiem, tā var pieņemt lēmumu par Pieteikuma noraidīšanu un neturpināt vērtēšanu.

27. Ja komisijai rodas šaubas par Pieteikumā norādīto izmaksu aprēķina un apmaksāto pakalpojumu atsevišķu pozīciju atbilstību vidējām tirgus izmaksām, tā ir tiesīga pieprasīt Pilnvarniekam sniegt paskaidrojumus 5 (piecu) darba dienu laikā. Ja izmaksu atbilstība netiek pierādīta, komisija ir tiesīga izslēgt atsevišķas pozīcijas no atbalstāmajām izmaksām līdzfinansējuma aprēķināšanai.

28. Komisija pieņem lēmumu par Pieteikuma un Iesnieguma apstiprināšanu vai noraidīšanu viena mēneša laikā no visu šajos noteikumos noteikto dokumentu iesniegšanas.

29. Komisijas lēmumu nosūta Pilnvarniekam Paziņošanas likuma noteiktajā kārtībā.

30. Komisijas pozitīvs lēmums par Pieteikumu ir pamats Pilnvarniekam pieprasīt līdzfinansējumu pēc Projekta izpildes, ja ir ievēroti visi šajos noteikumos noteiktie nosacījumi līdzfinansējuma saņemšanai.

31. Komisijas pozitīva lēmuma gadījumā par Iesniegumu Pilnvarnieks iesniedz pašvaldībai rēķinu līdzfinansējuma apmaksai, ko pašvaldības izpilddirektors vīzē izpildei. Pašvaldība apmaksā rēķinu 15 (piecpadsmit) dienu laikā.

VI. Noslēguma jautājumi

32. Komisijas lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijai.

33. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Ādažu novada domes 2015. gada 25. marta saistošie noteikumi Nr. 21/2015 "Par pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai".

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja K. Miķelsone
1. pielikums
Ādažu novada pašvaldības
2022. gada 23. novembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 80/2022

Ādažu novada pašvaldībai

Pieteikums
Projekta izpildei ar pašvaldības līdzfinansējumu

Pieteikumu iesniedz par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju, kas atrodas 
 

(adrese)

 
 

IESNIEDZAMIE DOKUMENTI

mājas kopīpašuma pārvaldīšanas līguma vai dokumenta, kas to aizstāj, kopija
mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokola vai aptaujas kopija
plānoto izmaksu aprēķins (tāme)
līgums vai tam pielīdzināms dokuments, kurā vairākas mājas vienojušās par zemesgabala kopīgu labiekārtošanu, uzturēšanu un saglabāšanu 5 gadus
Informācija par piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas būvprojekta vai tam pielīdzināma dokumenta saskaņošanu būvvaldē

INFORMĀCIJA PAR MĀJU UN PROJEKTA IECERI

Mājas kopējā platība (norādīt kvadrātmetros): 
Dzīvokļu īpašumu skaits (norādīt skaitļos): 
Vai mājā ir persona, kurai pieder vairāk kā 25 % no tajā esošajiem dzīvokļu īpašumiem? 
Vai māja šogad realizēja citu Projektu ar pašvaldības līdzfinansējumu? ("jā" vai "nē") 
Kurā gadā māja realizēja citu Projektu ar pašvaldības līdzfinansējumu? 
Ir divu vai vairāku māju dzīvokļu īpašnieku kopības vienošanās ("jā" vai "nē") 

INFORMĀCIJA PAR PROJEKTA IESNIEDZĒJA PILNVAROTO PERSONU ("Pilnvarnieks")

Vārds, uzvārds (fiziskai personai) vai nosaukums (juridiskai personai) 
 
PVN maksātājs (norādīt "jā" vai "nē") 
Vienotais reģistrācijas numurs

(juridiskai personai)

 
Juridiskā adrese (juridiskai personai) vai deklarētā dzīves vieta (fiziskai personai) 
Tālruņa numurs un e-pasta adrese 

ZIŅAS PAR PROJEKTU

Plānotais īstenošanas laiks (gads un mēnesis): 
Izmaksas (EUR)

Pilnvarnieka finansējums

Pašvaldības

līdzfinansējums

Kopā
Projekta kopējās izmaksas   
Projekta atbalstāmās izmaksas (uzskaitīt):   
1.   
   

Pilnvarnieka paraksts un datums:

2. pielikums
Ādažu novada pašvaldības
2022. gada 23. novembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 80/2022
BŪVNIECĪBAS KOPTĀME

Pasūtītājs:________________________________________

Būves nosaukums:_________________________________ Objekta nosaukums___________________________

Objekta adrese:___________________________________ Tāme sastādīta 202__.gada

Objekta nosaukumsObjekta izmaksas, euro 
   

Kopā

  

PVN (21%)

  

Pavisam kopā

  

Lokālā tāme Nr.

 

Vienības izmaksas

Kopā uz visu apjomu

Nr. p.k.

Kods

Darba nosaukums

Mērvien.

Daudzums

laika norma

(c/h)

darba samaksas likme

(€/h)

darba alga

materiāli

mehānismi

kopā

darbietilpība (c/h)

darba alga

materiāli

mehānismi

summa

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

                
                
  

Kopā

        

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

  Materiālu, grunts apmaiņas un būvgružu transporta izdevumi (% no materiālu vērtības)   

0,00

 

0,00

         Tiešās izmaksas kopā

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

KOPĀ:

0,00

Sastādīja: (paraksts, tā atšifrējums, sertifikāta Nr.) ____________________________________Virsizdevumi  

t. sk. darba aizsardzība

  
Peļņa  
 Darba devēja sociālais nodoklis

___ %

 
Pārbaudīja: (paraksts, tā atšifrējums) _______________________________Pavisam kopā 
3. pielikums
Ādažu novada pašvaldības
2022. gada 23. novembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 80/2022

Ādažu novada pašvaldībai

Iesniegums
pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai par Projekta izpildi

Iesniegumu iesniedz par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju, kas atrodas 
 

(adrese)

 
 

IESNIEDZAMIE DOKUMENTI

būvvaldes apliecinājums par Projekta pieņemšanu ekspluatācijā (ja attiecināms)
līguma kopija, uz kura pamata izstrādāts būvprojekts vai tam pielīdzināms dokuments
līgumu kopijas ar izpildītājiem par Projekta darbu veikšanu
pielīgto darbu un pakalpojumu pieņemšanas–nodošanas aktu kopijas
izpildītāju rēķinu kopijas par Projekta darbu un pakalpojumu apmaksu
maksājumu uzdevumu kopijas Projekta izpildīto darbu un pakalpojumu izpildītāju rēķinu apmaksai

INFORMĀCIJA PAR PROJEKTA IESNIEDZĒJA PILNVAROTO PERSONU ("Pilnvarnieks")

Vārds, uzvārds (fiziskai personai) vai nosaukums (juridiskai personai) 
 
PVN maksātājs (norādīt "jā" vai "nē") 
Vienotais reģistrācijas numurs

(juridiskai personai)

 
Juridiskā adrese (juridiskai personai) vai deklarētā dzīves vieta (fiziskai personai) 
Tālruņa numurs un e-pasta adrese 

ZIŅAS PAR PROJEKTU

Pašvaldības lēmums par sākotnējo Projekta pieteikuma atbalstīšanu

(datums un numurs)

 

Pilnvarnieka paraksts un datums:

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ādažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 80/2022Pieņemts: 23.11.2022.Stājas spēkā: 09.12.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 238, 08.12.2022. OP numurs: 2022/238.46
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
337760
{"selected":{"value":"06.10.2023","content":"<font class='s-1'>06.10.2023.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"06.10.2023","iso_value":"2023\/10\/06","content":"<font class='s-1'>06.10.2023.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"09.12.2022","iso_value":"2022\/12\/09","content":"<font class='s-1'>09.12.2022.-05.10.2023.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
06.10.2023
424
1
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"