Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Latvijas Bankas noteikumi Nr. 233

Rīgā 2022. gada 5. decembrī
Statistisko datu par finanšu instrumentsabiedrību finansiālo stāvokli (FIS) sagatavošanas un iesniegšanas noteikumi
Izdoti saskaņā ar Latvijas Bankas likuma
63. panta otro daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. prasības un kārtību, saskaņā ar kuru Latvijā reģistrētas komercsabiedrības, kas veic vērtspapīrošanas darbības Eiropas Centrālās bankas 2013. gada 18. oktobra Regulas (ES) Nr. 1075/2013 par vērtspapīrošanas darījumos iesaistīto finanšu instrumentsabiedrību aktīvu un pasīvu statistiku (pārstrādāta versija) (ECB/2013/40) (turpmāk – Regula (ES) Nr. 1075/2013) izpratnē (turpmāk – finanšu instrumentsabiedrība), sagatavo un iesniedz Latvijas Bankai statistiskos datus par savu bilanci, ārpusbilanci, vērtspapīroto kredītu kvalitāti, vērtspapīrošanas veidu un iniciatoriem (turpmāk – statistiskie dati);

1.2. statistisko datu iesniegšanas termiņus;

1.3. statistisko datu glabāšanas ilgumu.

2. Noteikumos lietoti šādi termini:

2.1. cita vērtspapīrošana – vērtspapīrošana, kas nav tradicionālā vērtspapīrošana, sintētiskā vērtspapīrošana vai vērtspapīrošana, kas saistīta ar apdrošināšanu;

2.2. citi finanšu starpnieki, izņemot apdrošināšanas sabiedrības, pensiju fondus un finanšu instrumentsabiedrības, – finanšu sabiedrības, kuras iesaistītas galvenokārt finanšu starpniecībā, uzņemoties tādas saistības, kas nav nauda, klientu, kas nav monetārās finanšu iestādes, noguldījumi vai ieguldījumu fondu apliecības, vai kuras saistītas ar apdrošināšanas, pensiju un standarta garantiju shēmām (t. sk. kreditēšanā iesaistītās sabiedrības (piemēram, finanšu līzinga sabiedrības, faktūrkreditēšanas sabiedrības, eksporta vai importa finansēšanas sabiedrības), ieguldījumu brokeru sabiedrības (t. sk. kredītiestādes, kuras nav monetārās finanšu iestādes), centrālie darījuma partneri, riska kapitāla sabiedrības (venture capital corporations);

2.3. noguldījumus pieņemošas sabiedrības – monetārās finanšu iestādes, izņemot naudas tirgus fondus un centrālo banku, t. i., kredītiestādes (izņemot kredītiestādes, kuras nav monetārās finanšu iestādes), krājaizdevu sabiedrības un citas finanšu iestādes, kas pieņem noguldījumus vai tuvus noguldījumu aizstājējus no klientiem, kuri nav monetārās finanšu iestādes, uz sava rēķina piešķir kredītus un veic ieguldījumus vērtspapīros, kā arī elektroniskās naudas iestādes, kuru pamatdarbība ir elektroniskās naudas emisija;

2.4. atpirkšanas garantija – sākotnējā aizdevēja juridiska apņemšanās atpirkt kredītu, ja kredīta atmaksa tiek kavēta vai kredīts klasificēts kā šaubīgais kredīts;

2.5. šaubīgais kredīts – kredīts, kuru sākotnējais aizdevējs kvalificē kā tādu, no kura izrietošo saistību izpildi kredīta saņēmējs nespēs pilnā apmērā izpildīt, ja sākotnējais aizdevējs neveiks palīgpasākumus, piemēram, nodrošinājuma realizāciju (unlikely to pay).

3. Terminu "iniciators", "vērtspapīrošana", "vērtspapīrotie kredīti" un "pārējie vērtspapīrotie aktīvi" lietojums atbilst Regulā (ES) Nr. 1075/2013 sniegtajam šo terminu skaidrojumam.

4. Termina "sākotnējais aizdevējs" lietojums atbilst Eiropas Parlamenta un Padomes 2017. gada 12. decembra Regulā (ES) 2017/2402, ar ko nosaka vispārēju regulējumu vērtspapīrošanai un izveido īpašu satvaru attiecībā uz vienkāršu, pārredzamu un standartizētu vērtspapīrošanu, un groza Direktīvas 2009/65/EK, 2009/138/EK un 2011/61/ES un Regulas (EK) Nr. 1060/2009 un (ES) Nr. 648/2012, sniegtajam šā termina skaidrojumam.

5. Terminu "sintētiskā vērtspapīrošana", "tradicionālā vērtspapīrošana" un "vērtspapīrošana, kas saistīta ar apdrošināšanu" lietojums atbilst Eiropas Centrālās bankas 2021. gada 26. marta Pamatnostādnē (ES) 2021/831 par statistisko informāciju, kas jāsniedz par finanšu starpniekiem, kuri nav monetārās finanšu iestādes (ECB/2021/12), sniegtajam šo terminu skaidrojumam.

6. Citu terminu lietojums atbilst Latvijas Bankas noteikumos, kas regulē statistisko datu par kredītiestāžu un citu monetāro finanšu iestāžu finansiālo stāvokli sagatavošanas un iesniegšanas prasības un kārtību, sniegtajam šo terminu skaidrojumam.

7. Rezidentu sektoros iekļauto institucionālo vienību saraksts, kas atbilst Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 21. maija Regulas (ES) Nr. 549/2013 par Eiropas nacionālo un reģionālo kontu sistēmu Eiropas Savienībā prasībām, pieejams Centrālās statistikas pārvaldes tīmekļvietnē.

8. Statistiskie dati nepieciešami Latvijas Bankas uzdevumu veikšanai, t. sk. lai sagatavotu finanšu instrumentsabiedrību, maksājumu bilances, starptautisko investīciju bilances, ārējā parāda un finanšu kontu statistiku atbilstoši starptautiskajiem standartiem un Eiropas Savienības, t. sk. Eiropas Centrālās bankas, tiesību aktu prasībām, identificētu un novērtētu ar vērtspapīrošanas darbībām saistītos riskus Latvijas finanšu sistēmā un veiktu tautsaimniecības dinamisko pārmaiņu analīzi.

9. Statistiskos datus Latvijas Banka var nodot Latvijas Bankas likuma 71. panta otrajā un trešajā daļā minētajām iestādēm, ievērojot minētajā likumā noteiktās prasības.

10. Statistiskos datus Latvijas Banka glabā pastāvīgi.

II. Finanšu instrumentsabiedrību saraksts

11. Latvijas Banka izveido, uztur un regulāri aktualizē Latvijas finanšu instrumentsabiedrību sarakstu (turpmāk – saraksts) Latvijas Bankas tīmekļvietnes (www.bank.lv) izvēlnē "Statistika", izmantojot finanšu instrumentsabiedrības sniegto Regulas (ES) Nr. 1075/2013 3. panta otrajā daļā noteikto informāciju. Saraksts publicēts arī Eiropas Centrālās bankas tīmekļvietnē, kur tā regulāri publicē Eiropas Savienības valstu finanšu instrumentsabiedrību sarakstu.

12. Sarakstu uztur statistikas nolūkiem, un to lieto tikai informatīviem mērķiem.

III. Statistisko datu sagatavošanas un iesniegšanas vispārējās prasības un kārtība un iesniegšanas termiņi

13. Statistiskos datus atbilstoši šo noteikumu 1. pielikumam "Bilances un ārpusbilances pārskats" (turpmāk – Bilances un ārpusbilances pārskats) un 3. pielikumam "Vērtspapīroto kredītu kvalitātes pārskats" (turpmāk – Vērtspapīroto kredītu kvalitātes pārskats) finanšu instrumentsabiedrība sagatavo par katru kalendārā gada ceturksni un iesniedz Latvijas Bankai līdz tā kalendārā mēneša 15. datumam, kurš seko pēc kalendārā gada attiecīgā ceturkšņa beigām.

14. Statistiskos datus atbilstoši šo noteikumu 2. pielikumam "Pārskats par vērtspapīrošanas veidu un iniciatoriem" (turpmāk – Pārskats par vērtspapīrošanas veidu un iniciatoriem) finanšu instrumentsabiedrība sagatavo un iesniedz Latvijas Bankai:

14.1. līdz tā kalendārā mēneša 15. datumam, kurš seko pēc kalendārā gada tā ceturkšņa beigām, par kuru pirmo reizi tiek iesniegts Bilances un ārpusbilances pārskats;

14.2. 10 darbdienu laikā pēc tam, kad notikušas pārmaiņas statistiskajos datos, kas iekļauti pēdējā Latvijas Bankai iesniegtajā Pārskatā par vērtspapīrošanas veidu un iniciatoriem.

15. Statistiskos datus Latvijas Bankai iesniedz elektroniskā veidā saskaņā ar Latvijas Bankas noteikumiem, kuri regulē elektronisko informācijas apmaiņu ar Latvijas Banku, izmantojot nebanku statistikas sistēmu.

16. Iesniedzot statistiskos datus, ievēro šādus vispārējos principus:

16.1. summas uzrāda veselos euro;

16.2. valsts kodu uzrāda saskaņā ar starptautisko standartu ISO 3166 "Valstu un to teritoriālā iedalījuma vienību nosaukumu kodi". Starptautiskās organizācijas kodu uzrāda saskaņā ar Latvijas Bankas uzturēto sarakstu "Starptautisko organizāciju kodi un sektori";

16.3. valūtas kodu uzrāda saskaņā ar starptautisko standartu ISO 4217 "Valūtu un resursu kodi";

16.4. sektora kodu uzrāda saskaņā ar šo noteikumu 4. pielikumu "Izmantotie kodi".

IV. Bilances un ārpusbilances pārskata sagatavošanas prasības un kārtība

17. Bilances un ārpusbilances pārskatā summas uzrāda atbilstoši finanšu instrumentsabiedrības bilancē, ārpusbilancē un peļņas vai zaudējumu aprēķinā ietvertajai vērtībai.

18. Uzkrātos procentus uzrāda tajā Bilances un ārpusbilances pārskata aktīvu vai pasīvu pozīcijā, kurā attiecīgie aktīvi vai pasīvi atspoguļoti (piemēram, kredīti, termiņnoguldījumi).

19. Bilances un ārpusbilances pārskatā termiņdalījumu nosaka pēc sākotnējā termiņa, un termiņdalījuma kodu uzrāda saskaņā ar šo noteikumu 4. pielikumu "Izmantotie kodi".

20. Bilances un ārpusbilances pārskata 2. ailē "Kredītu norakstīšanas korekcija" ar mīnusa zīmi uzrāda pārmaiņas, kas radušās, kalendārā gada attiecīgajā ceturksnī kredītu pilnīgi vai daļēji norakstot no bilances vai ārpusbilances.

21. Bilances un ārpusbilances pārskata 3. ailē "Cenu pārmaiņas" uzrāda finanšu aktīvu vai finanšu saistību vērtības pieaugumu vai zudumus, kas radušies, kalendārā gada attiecīgajā ceturksnī turot finanšu aktīvus vai finanšu saistības. Finanšu aktīvu vai finanšu saistību zudumus uzrāda ar mīnusa zīmi.

V. Pārskata par vērtspapīrošanas veidu un iniciatoriem sagatavošanas prasības un kārtība

22. Pārskata par vērtspapīrošanas veidu un iniciatoriem 1. sadaļā "Vērtspapīrošanas veids" uzrāda vērtspapīrošanas veida kodu saskaņā ar šo noteikumu 4. pielikumu "Izmantotie kodi".

23. Pārskata par vērtspapīrošanas veidu un iniciatoriem 2. sadaļas "Iniciatori" B ailē "LEI kods" uzrāda iniciatora juridiskās personas identifikatoru (turpmāk LEI kods) saskaņā ar starptautisko standartu ISO 17442 "Financial services – Legal entity identifier (LEI)". Ja iniciatoram nav piešķirts LEI kods, aili neaizpilda.

24. Pārskata par vērtspapīrošanas veidu un iniciatoriem 2. sadaļas "Iniciatori" C ailē "Nosaukums" uzrāda pilnu iniciatora nosaukumu.

25. Ja finanšu instrumentsabiedrībai ir pieejama informācija par iniciatora reģistrācijas datumu, to uzrāda Pārskata par vērtspapīrošanas veidu un iniciatoriem 2. sadaļas "Iniciatori" E ailē "Reģistrācijas datums". Reģistrācijas datumu uzrāda formātā dd.mm.gggg, kur dd – dienas skaitlis, mm – mēneša skaitlis un gggg – gadskaitlis.

VI. Vērtspapīroto kredītu kvalitātes pārskata sagatavošanas prasības un kārtība

26. Vērtspapīroto kredītu kvalitātes pārskatā uzrāda statistiskos datus par vērtspapīroto kredītu kvalitāti.

27. Vērtspapīroto kredītu kvalitātes pārskata A ailē "Sākotnējā aizdevēja nosaukums" uzrāda sākotnējā aizdevēja pilnu nosaukumu.

28. Vērtspapīroto kredītu kvalitātes pārskata E ailē "Nodrošinājuma veida kods" uzrāda nodrošinājuma veida kodu saskaņā ar Latvijas Bankas noteikumos, kuri regulē Kredītu reģistrā iekļaujamo ziņu saturu un apjomu, noteikto nodrošinājuma veidu kodu sarakstu.

29. Vērtspapīroto kredītu kvalitātes pārskata F ailē "Kredīta veida kods" uzrāda kredīta veida kodu saskaņā ar Latvijas Bankas noteikumos, kuri regulē Kredītu reģistrā iekļaujamo ziņu saturu un apjomu, noteikto klienta saistību veidu kodu sarakstu.

30. Vērtspapīroto kredītu kvalitātes pārskata G ailē "Atpirkšanas garantijas izsniedzēja kods" un H ailē "Kredīta atmaksas kavējuma ilguma kods" uzrāda attiecīgi atpirkšanas garantijas izsniedzēja kodu un kredīta atmaksas kavējuma ilguma kodu saskaņā ar šo noteikumu 4. pielikumu "Izmantotie kodi".

31. Vērtspapīroto kredītu kvalitātes pārskata 1. ailē "Vidējā svērtā gada procentu likme (%)" uzrāda attiecīgo kredītu vidējo svērto gada procentu likmi, kas izteikta procentos ar divām zīmēm aiz komata. To aprēķina kā kredītu vidējo svērto gada procentu likmi, par svariem ņemot kredītu faktiskos atlikumus kalendārā gada attiecīgā ceturkšņa beigās.

32. Vērtspapīroto kredītu kvalitātes pārskata 2. ailē "Kredīti, kas nav šaubīgie kredīti" un 3. ailē "Šaubīgie kredīti" uzrāda attiecīgi vērtspapīroto kredītu, kas nav šaubīgie kredīti, atlikumu (t. sk. uzkrātos procentus) un šaubīgo kredītu atlikumu (t. sk. uzkrātos procentus) kalendārā gada attiecīgā ceturkšņa beigās.

VII. Noslēguma jautājums

33. Noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. janvārī.

Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks
1. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 5. decembra
noteikumiem Nr. 233
Bilances un ārpusbilances pārskats
20_____. gada __. ceturksnis 
(pārskata ceturksnis) 
  
Finanšu instrumentsabiedrības nosaukums 
  
Finanšu instrumentsabiedrības reģistrācijas numurs 

1. BILANCES PĀRSKATS

1.1. AKTĪVI(veselos euro)
Pozīcijas nosaukumsPozīcijas kodsDarījuma partnera valsts kodsDarījuma partnera sektora kodsValūtas kodsTermiņdalījuma kodsIniciatora valsts kodsAtlikums ceturkšņa beigāsKredītu norakstīšanas korekcija (–)Cenu pārmaiņas
ABCDEFG123
Vērtspapīrotie kredīti10100kopākopākopākopākopā  x
 Vērtspapīroto kredītu pamatsumma10110       x
 Uzkrātie procenti par vērtspapīrotajiem kredītiem10120       x
Pārējie vērtspapīrotie aktīvi10200kopākopākopākopākopā xx
 10201      xx
Nauda kasē10300kopākopākopākopākopā xx
Pieprasījuma noguldījumi10400kopākopākopākopākopā xx
 10401 kopā kopākopā xx
Termiņnoguldījumi10500kopākopākopākopākopā xx
 10501 kopā  kopā xx

(1.1. Aktīvi; turpinājums)

Pozīcijas nosaukumsPozīcijas kodsDarījuma partnera valsts kodsDarījuma partnera sektora kodsValūtas kodsTermiņdalījuma kodsIniciatora valsts kodsAtlikums ceturkšņa beigāsKredītu norakstīšanas korekcija (–)Cenu pārmaiņas
ABCDEFG123
Parāda vērtspapīri un citi vērtspapīri ar fiksētu ienākumu10600kopākopākopākopākopā xx
Kredīti10700kopākopākopākopākopā  x
 10701    kopā  x
Ieguldījumu fondu ieguldījumu apliecības un alternatīvo ieguldījumu fondu ieguldījumu daļas10800kopākopākopākopākopā xx
Kotētas akcijas10900kopākopākopākopākopā x 
 10901  kopākopākopā x 
Nekotētas akcijas11000kopākopākopākopākopā x 
 11001  kopākopākopā x 
Cita līdzdalība sabiedrību kapitālā11100kopākopākopākopākopā x 
 11101  kopākopākopā x 
Atvasinātie finanšu instrumenti11200kopākopākopākopākopā x 
 11201 kopākopākopākopā x 
Pircēju un pasūtītāju parādi11300kopākopākopākopākopā xx
 11301 kopākopākopākopā xx
Avansa maksājumi11400kopākopākopākopākopā xx
 11401 kopākopākopākopā xx
Nemateriālie ieguldījumi (izņemot avansa maksājumus)11500kopākopākopākopākopā xx
Pamatlīdzekļi (izņemot avansa maksājumus)11600kopākopākopākopākopā xx
Krājumi (izņemot avansa maksājumus)11700kopākopākopākopākopā xx
Pārējie aktīvi11800kopākopākopākopākopā xx
 11801  kopākopākopā xx
AKTĪVU KOPSUMMA10000kopākopākopākopākopā xx

1.2. PASĪVI

Pozīcijas nosaukumsPozīcijas kodsDarījuma partnera valsts kodsDarījuma partnera sektora kodsValūtas kodsTermiņdalījuma kodsIniciatora valsts kodsAtlikums ceturkšņa beigāsKredītu norakstīšanas korekcija (–)Cenu pārmaiņas
ABCDEFG123
Akciju vai daļu kapitāls20100kopākopākopākopākopā xx
 20101  kopākopākopā xx
Akciju (daļu) emisijas uzcenojums20200kopākopākopākopākopā xx
Ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšanas rezerve20300kopākopākopākopākopā xx
Finanšu instrumentu patiesās vērtības rezerve20400kopākopākopākopākopā xx
Rezerves20500kopākopākopākopākopā xx
Iepriekšējo gadu nesadalītā peļņa vai nesegtie zaudējumi (–)20600kopākopākopākopākopā xx
Pārskata gada peļņa vai zaudējumi (–)20700kopākopākopākopākopā xx
Uzkrājumi20800kopākopākopākopākopā xx
Emitētie parāda vērtspapīri20900kopākopākopākopākopā xx
 Emitēto parāda vērtspapīru pamatsumma20910kopākopākopākopākopā xx
 Uzkrātie procenti par emitētajiem parāda vērtspapīriem20920kopākopākopākopākopā xx
Kredīti21000kopākopākopākopākopā xx
 21001    kopā xx
Atvasinātie finanšu instrumenti21100kopākopākopākopākopā x 
 21101 kopākopākopākopā x 
Parādi piegādātājiem un darbuzņēmējiem21200kopākopākopākopākopā xx
 21201 kopākopākopākopā xx
No pircējiem saņemtie avansi21300kopākopākopākopākopā xx
 21301 kopākopākopākopā xx
Pārējās saistības21400kopākopākopākopākopā xx
 21401  kopākopākopā xx
PASĪVU KOPSUMMA20000kopākopākopākopākopā xx

2. ĀRPUSBILANCES PĀRSKATS

2.1. ĀRPUSBILANCES AKTĪVI

Pozīcijas nosaukumsPozīcijas kodsDarījuma partnera valsts kodsDarījuma partnera sektora kodsValūtas kodsTermiņdalījuma kodsIniciatora valsts kodsAtlikums ceturkšņa beigāsKredītu norakstīšanas korekcija (–)Cenu pārmaiņas
ABCDEFG123
Vērtspapīrotie kredīti30100kopākopākopākopākopā  x
 Vērtspapīroto kredītu pamatsumma30110       x
 Uzkrātie procenti par vērtspapīrotajiem kredītiem30120       x
Pārējie vērtspapīrotie aktīvi30200kopākopākopākopākopā xx
 30201      xx
ĀRPUSBILANCES AKTĪVU KOPSUMMA30000kopākopākopākopākopā xx

2.2. ĀRPUSBILANCES PASĪVI

Pozīcijas nosaukumsPozīcijas kodsDarījuma partnera valsts kodsDarījuma partnera sektora kodsValūtas kodsTermiņdalījuma kodsIniciatora valsts kodsAtlikums ceturkšņa beigāsKredītu norakstīšanas korekcija (–)Cenu pārmaiņas
ABCDEFG123
Vērtspapīrošanas rezultātā emitētie parāda vērtspapīri40100kopākopākopākopākopā xx
 Emitēto parāda vērtspapīru pamatsumma40110kopākopākopākopākopā xx
 Uzkrātie procenti par emitētajiem parāda vērtspapīriem40120kopākopākopākopākopā xx
Vērtspapīrošanas rezultātā emitētie citi finanšu instrumenti40200kopākopākopākopākopā xx
 40201    kopā xx
ĀRPUSBILANCES PASĪVU KOPSUMMA40000kopākopākopākopākopā xx
Izpildītājs Iesniegšanas datums 
 (vārds, uzvārds; e-pasta adrese; tālruņa numurs)
Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks
2. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 5. decembra
noteikumiem Nr. 233
Pārskats par vērtspapīrošanas veidu un iniciatoriem
  
Finanšu instrumentsabiedrības nosaukums 
  
Finanšu instrumentsabiedrības reģistrācijas numurs 

1. VĒRTSPAPĪROŠANAS VEIDS

Vērtspapīrošanas veida kods 
A 
  

2. INICIATORI

Reģistrācijas numursLEI kodsNosaukumsValsts kodsReģistrācijas datumsAdrese
PilsētaPasta indekssIelas nosaukumsĒkas numurs vai nosaukumsTelpu grupas vai dzīvokļa numurs
ABCDEFGHIJ
          
Izpildītājs Iesniegšanas datums 
 (vārds, uzvārds; e-pasta adrese; tālruņa numurs)
Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks
3. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 5. decembra
noteikumiem Nr. 233
Vērtspapīroto kredītu kvalitātes pārskats
20_____. gada __. ceturksnis 
(pārskata ceturksnis) 
  
Finanšu instrumentsabiedrības nosaukums 
  
Finanšu instrumentsabiedrības reģistrācijas numurs 
  
Sākotnējā aizdevēja nosaukumsKredīta saņēmēja valsts kodsValūtas kodsKredīta saņēmēja sektora kodsNodrošinājuma veida kodsKredīta veida kodsAtpirkšanas garantijas izsniedzēja kodsKredīta atmaksas kavējuma ilguma kodsVidējā svērtā gada procentu likme (%)Atlikums ceturkšņa beigās (veselos euro)
Kredīti, kas nav šaubīgie kredītiŠaubīgie kredīti
ABCDEFGH123
           
           
           
Izpildītājs Iesniegšanas datums 
 (vārds, uzvārds; e-pasta adrese; tālruņa numurs)
Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks
4. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 5. decembra
noteikumiem Nr. 233
Izmantotie kodi
NosaukumsKodsSkaidrojums
Sektora kodsSK11Nefinanšu sabiedrības
SK122Noguldījumus pieņemošas sabiedrības
SK123Naudas tirgus fondi
SK124Ieguldījumu fondi, izņemot naudas tirgus fondus, un alternatīvo ieguldījumu fondi
SK1254Finanšu instrumentsabiedrības
SK125CCiti finanšu starpnieki, izņemot apdrošināšanas sabiedrības un pensiju fondus un finanšu instrumentsabiedrības
SK126Finanšu palīgsabiedrības
SK127Piesaistošās finanšu iestādes un naudas aizdevēji
SK128Apdrošināšanas sabiedrības
SK129Pensiju fondi
SK13Valdība
SK14Mājsaimniecības
SK15Mājsaimniecības apkalpojošās bezpeļņas organizācijas
Termiņdalījuma kods00M12MLīdz 1 gadam (ieskaitot)
01G02GNo 1 gada (neieskaitot) līdz 2 gadiem (ieskaitot)
02G05GNo 2 gadiem (neieskaitot) līdz 5 gadiem (ieskaitot)
05G99GVirs 5 gadiem (neieskaitot)
Vērtspapīrošanas veida kodsTTradicionālā vērtspapīrošana
SSintētiskā vērtspapīrošana
IVērtspapīrošana, kas saistīta ar apdrošināšanu
OCita vērtspapīrošana
Atpirkšanas garantijas izsniedzēja kodsNAVNav atpirkšanas garantijas
FISGFinanšu instrumentsabiedrības grupā ietilpstoša sabiedrība
SASākotnējais aizdevējs
SAGSākotnējā aizdevēja grupā ietilpstoša sabiedrība
CITCita sabiedrība
Kredīta atmaksas kavējuma ilguma kods00D00DNav kredīta atmaksas kavējuma
00D15DLīdz 15 dienām
16D30DNo 16 līdz 30 dienām
31D60DNo 31 līdz 60 dienām
61D90DNo 61 līdz 90 dienām
91D99G91 diena vai ilgāk
Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Statistisko datu par finanšu instrumentsabiedrību finansiālo stāvokli (FIS) sagatavošanas un iesniegšanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Latvijas Banka Veids: noteikumi Numurs: 233Pieņemts: 05.12.2022.Stājas spēkā: 01.01.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 237, 07.12.2022. OP numurs: 2022/237.5
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
337701
01.01.2023
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"