Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.
Ropažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 34/22

Ulbrokā 2022. gada 17. augustā
Par Ropažu novada mobilās lietotnes izmantošanas un personalizētās iedzīvotāja kartes izsniegšanas un lietošanas kārtību Ropažu novada pašvaldībā
Apstiprināti ar Ropažu novada pašvaldības domes
17.08.2022. sēdes lēmumu Nr. 1451
(prot. Nr. 45/2022)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā notiek Ropažu novada mobilās lietotnes (turpmāk – Mobilā lietotne) izmantošana un Ropažu novada iedzīvotāja kartes (turpmāk – Iedzīvotāja karte) izsniegšana un lietošana Ropažu novada pašvaldībā (turpmāk – Pašvaldība).

2. Mobilā lietotne un Iedzīvotāja karte ir paredzēta personām, kuras ir deklarētas vai tām pieder nekustamais īpašums Pašvaldības administratīvajā teritorijā (gan īpašuma īpašnieks, gan tiesiskais valdītājs). Mobilās lietotnes iespējas ierobežotā apjomā var izmantot arī personas, kuras nav deklarētas vai tām nepieder nekustamais īpašums Pašvaldības administratīvajā teritorijā.

3. Mobilā lietotne ir lietojumprogrammatūra, kas darbojas viedtālruņos, planšetdatoros, e-lasītājos, u.c. ierīcēs. Lietotne darbojas neatkarīgi no citām ierīcēm vai sistēmām. Mobilo lietotni var lejupielādēt bez maksas App Store (iOS ierīcēm) un Google Play (Android ierīcēm).

4. Iedzīvotāja karte ir personalizēta karte, kuru izsniedz, ja persona nevar vai nevēlas lejupielādēt Mobilo lietotni savā mobilajā vai citās ierīcēs, vai vēlas izmantot plastikāta karti. Uz Iedzīvotāja kartes norādīts QR kods, kartes numurs, vārds un uzvārds, kas apliecina Ropažu novada iedzīvotāja statusu Pašvaldībā, tās iestādēs un pie sadarbības partneriem.

5. Mobilo aplikāciju un Iedzīvotāja karti administrē Ropažu novada Centrālā administrācija (turpmāk – Centrālā administrācija). Iedzīvotāja karte ir Centrālās administrācijas īpašums, kas nodots personām turējumā.

6. Ropažu novada Mobilās lietotnes un Iedzīvotāju kartes saņemtie fizisko personu dati tiek apstrādāti atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) "Par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula)", Fizisko personu datu apstrādes likuma un citu normatīvo aktu prasībām.

7. Personas datu apstrāde tiek veikta, lai identificētu Mobilās lietotnes un Iedzīvotāju kartes lietotāju un sniegtu lietotāju priekšrocības, atbilstoši noteikumos minētajiem datu apstrādes nolūkiem, apstrādājot datus pēc iespējas minimālākā apjomā, kāds ir nepieciešams, lai sasniegtu attiecīgo datu apstrādes nolūku, saskaņā ar Pašvaldības Datu privātuma politiku.

II. Iedzīvotāju kartes izsniegšanas kārtība

8. Iedzīvotāja karti izsniedz, ja persona nevar vai nevēlas lejupielādēt Mobilo lietotni savā mobilajā vai citās ierīcēs, vai vēlas izmantot plastikāta karti.

9. Maksa par Iedzīvotāju kartes izgatavošanu un izsniegšanu ir 5 (pieci) euro, kas tiek ieskaitīti Pašvaldības budžetā.

10. Lai saņemtu Iedzīvotāja karti, persona iesniedz pieteikumu (1. pielikums):

10.1. vēršoties kādā no Pašvaldības Klientu apkalpošanas centriem līdzi ņemot:

10.1.1. personu apliecinošu dokumentu (pasi vai personas apliecību);

10.1.2. persona, kura iegādājas Ropažu novada iedzīvotāja karti par samaksu – maksājumu apliecinošu dokumentu par samaksas veikšanu 5 (pieci) euro apmērā par Iedzīvotāja kartes izgatavošanu;

10.1.3. statusu apliecinošu dokumentu no Iedzīvotāju kartes izsniegšanas maksas atbrīvotām personām;

10.1.4. personām līdz 15 (ieskaitot) gadu vecumam Pieteikumu paraksta tās likumiskais pārstāvis.

10.2. elektroniski iesniedzot Pieteikumu nosūtot uz e-pastu: novada.dome@ropazi.lv.

11. No Iedzīvotāju kartes izsniegšanas maksas ir atbrīvoti:

11.1. novadā deklarētie bērni līdz 18 gadu vecumam;

11.2. novadā deklarētie pensionāri, politiski represētas personas, trūcīgas un maznodrošinātas personas, personas ar invaliditāti, daudzbērnu ģimenes (3 un vairāk bērni).

12. Pirms pieteikuma sagatavošanas personalizētās Iedzīvotāju kartes informācijas sistēmā, Klientu apkalpošanas centra darbinieks veic personas iesniegto personas datu atbilstības pārbaudi valsts nozīmes reģistros.

13. Pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem, pieteikuma apstrādi veic Klientu apkalpošanas centra darbinieks un ar parakstu apliecina Pieteikumā norādīto datu pareizību.

14. Pēc pieteikuma sagatavošanas personalizētās Iedzīvotāju kartes informācijas sistēmā Klientu apkalpošanas centra darbinieks aktivizē Iedzīvotāju kartes QR kodu un 5 (pieci) darba dienu laikā izsniedz to personai / nosūta pieprasījumu Iedzīvotāju kartes izgatavotājam, kartes nosūtīšanai pa pastu uz iedzīvotāja norādīto adresi.

15. Iedzīvotāja karte netiek izsniegta gadījumā, ja tiek konstatēts, ka personas norādītā informācija Pieteikumā nav patiesa vai persona nav veikusi maksājumus par Iedzīvotāja kartes izgatavošanu.

16. Iedzīvotāju karti izgatavo un izsniedz bez maksas vienai personai, šādos gadījumos:

16.1. iepriekš izsniegtā Iedzīvotāju karte nav tehniskā vai lietošanas kārtībā, kas radusies Centrālās administrācijas vainas dēļ un lietotāja turējumā esošā Iedzīvotāja karte tiek nodota atpakaļ kādā no Klientu apkalpošanas centriem;

16.2. Iedzīvotāja kartes nomaiņa nepieciešama sakarā ar personas datu izmaiņām, tās derīguma termiņa ietvaros un iepriekš izsniegtā Iedzīvotāju karte tiek nodota atpakaļ kādā no Klientu apkalpošanas centriem.

17. Lai atkārtoti saņemtu Iedzīvotāja karti, persona vēršas kādā no Pašvaldības Klientu apkalpošanas centriem, līdzi ņemot šo noteikumu 10. punktā norādītos dokumentus, vai iesniedz elektroniski pieteikumu 10.2. apakšpunkta kārtībā.

III. Mobilās lietotnes un Iedzīvotāja kartes izmantošanas un lietošanas kārtība

18. Mobilās lietotnes lietotājs ir Pašvaldības iedzīvotājs vai tās viesis, kurš uzstādījis mobilo lietotni savā mobilā iekārtā.

19. Ja Mobilo lietotni izmanto persona jaunāka par 16 gadiem, tad par Mobilās lietotnes lejupielādi un izmantošanu atbildīgs ir personas likumiskais pārstāvis. Mobilās lietotnes izmantošanas kārtību nosaka Pašvaldības iestāde, sadarbības partneris vai pakalpojuma sniedzējs.

20. Mobilajā lietotnē paredzēta divu līmeņu autentifikācija:

20.1. lietotāja identifikācija, izmantojot tālruņa aparāta numuru, jeb vieglā autentifikācija. Izmantojot šo autentifikāciju, lietotājam nav iespēja izmantot tās Mobilās lietotnes iespējas, kuras ir paredzētas personām, kuras ir deklarētas vai tām pieder nekustamais īpašums Pašvaldības administratīvajā teritorijā (var izmantot tikai šo noteikumu 20.1.2., 20.1.5. un 20.1.7. apakšpunktos noteiktās iespējas);

20.2. Mobilās lietotnes lietotāja identifikācija, izmantojot uzticamu identifikācijas līdzekļa sniedzēju – Latvija.lv vienotās pieteikšanās moduli, jeb stingrā autentifikācija, kas sniedz iespēju izmantot visas Mobilās lietotnes iespējas, kuras ir paredzētas personām, kuras ir deklarētas vai tām pieder nekustamais īpašums Pašvaldības administratīvajā teritorijā.

21. Mobilās lietotnes un Iedzīvotāja kartes lietotājiem tiek dotas iespējas:

21.1. izmantojot Mobilo lietotni:

21.1.1. iesniegt ziņojumus Pašvaldībai par dažādām problēmām un saimnieciskiem jautājumiem un Pašvaldības noteiktajā kārtībā saņemt atbildi;

21.1.2. sazināties ar Pašvaldības iestādēm;

21.1.3. iesniegt iesniegumus Pašvaldībai, izmantojot sagatavotās formas;

21.1.4. saņemt priekšrocības un atlaides Pašvaldības iestādēs un pie sadarbības partneriem;

21.1.5. sekot līdzi jaunumiem, pasākumiem;

21.1.6. piedalīties aptaujās un publiskajās apspriešanās;

21.1.7. uzzināt par tūrisma pakalpojumiem un piedāvājumiem, izmantot interaktīvu novada tūrisma objektu karti.

21.2. izmantojot Iedzīvotāja karti saņemt priekšrocības un atlaides Pašvaldības iestādēs un pie sadarbības partneriem.

22. Iedzīvotāju karti drīkst lietot tikai tā persona, kurai tā ir izsniegta, un kuras datus satur QR kods uz Iedzīvotāja kartes.

23. Iedzīvotāja karte iedzīvotāja statusu apliecina tikai gadījumos, kad tas nepieciešams pakalpojumu sniedzēju vajadzībām.

24. Ja pakalpojumu sniedzējam ir radušās aizdomas par Iedzīvotāju kartes lietotāja neatbilstību patiesajam turētājam, viņš ir tiesīgs lūgt uzrādīt personu apliecinošu dokumentu.

25. Ja persona atsakās uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, pakalpojumu sniedzējam ir tiesības atteikt piešķirt noteiktās priekšrocības vai atlaides.

26. Iedzīvotāju kartes atrašanas gadījumā personai ir jāvēršas kādā no Pašvaldības Klientu apkalpošanas centriem un tā jānodod Klientu apkalpošanas centra darbiniekam.

27. Ja Iedzīvotāju karte ir nozaudēta, nozagta vai citu iemeslu dēļ netiek nodota atpakaļ kādā no Pašvaldības Klientu apkalpošanas centriem nomaiņai, tad par jaunas Iedzīvotāju kartes izgatavošanu veicams maksājums 5 (pieci) euro apmērā. Maksājums nav jāveic no Iedzīvotāku kartes maksas atbrīvotām iedzīvotāju grupām.

IV. Sadarbības partneru un pakalpojumu sniedzēju piedāvājumu iesniegšana priekšrocībām un atlaidēm Mobilās lietotnes un Iedzīvotāja kartes lietotājiem

28. Mobilās lietotnes un Iedzīvotāju kartes lietotāji saņem Pašvaldības iestāžu noteiktās priekšrocības, atlaides un pakalpojumus.

29. Priekšrocības un atlaides Mobilās lietotnes un Iedzīvotāju kartes lietotājiem var piedāvāt jebkurš uzņēmums vai pakalpojumu sniedzējs, noslēdzot vienošanos par sadarbību Ropažu novada iedzīvotāju mobilās lietotnes un Iedzīvotāja kartes ietvaros ar Pašvaldību (turpmāk – Vienošanās) (2. pielikums) un iesniedzot pieteikumu sadarbības piedāvājumam (Vienošanās 1. pielikums).

30. Vienošanās noslēgšanas procesu organizē Pašvaldības Attīstības, īpašumu un investīciju departaments.

31. Sadarbības partneriem ir iespēja publicēt informāciju par partnera organizētajiem pasākumiem, iesniedzot pasākuma publicēšanas pieteikumu (Vienošanās 2. pielikums).

32. Pašvaldība izskata Sadarbības partnera piedāvājuma un/vai pasākuma publicēšanas pieteikumu un publicē to Mobilajā lietotnē un Pašvaldības tīmekļa vietnē www.ropazi.lv.

33. Pašvaldībai ir tiesības atteikt piedāvājuma un/vai pasākuma publicēšanu.

V. Noslēguma jautājums

34. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. oktobrī.

Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne
1. pielikums
Ropažu novada pašvaldības domes
17.08.2022. saistošajiem noteikumiem
Nr. 34/22 "Par Ropažu novada mobilās
lietotnes izmantošanas un personalizētās
iedzīvotāja kartes izsniegšanas un lietošanas
kārtību Ropažu novada pašvaldībā"

Ropažu novada pašvaldībai

PIETEIKUMS
Ropažu novada iedzīvotāja kartes saņemšanai

1. Informācijas par Iedzīvotāja kartes lietotāju:
Vārds, uzvārds: 
 
Personas kods: 

Deklarētā dzīvesvieta/ nekustamā īpašuma adrese Ropažu novada administratīvajā teritorijā:

 
 
E-pasta adrese: 
 
Tālruņa numurs: 

Informācija: aizpildot pieteikuma laukus par kontaktinformāciju, persona apliecina, ka ir informēta ka uz norādītajiem saziņas kanāliem pašvaldība var nosūtīt informāciju par Iedzīvotāja kartes derīguma termiņu, izmantošanas nosacījumiem.

Ja pieteikumu aizpilda par nepilngadīgu personu, likumiskais pārstāvis apliecina tiesības būt par likumisko pārstāvi (dokumenta nosaukums, numurs, izdevējiestāde):

 

2. Informācija par personas statusu:

nepilngadīga persona pensionārs
politiski represēta persona trūcīga vai maznodrošināta persona
daudzbērnu ģimene persona ar invaliditāti

3. Iedzīvotāja kartes saņemšanas iemesls:

pirmreizēja saņemšana iepriekš izsniegtā Iedzīvotāja karte nozaudēta, nozagta vai citu iemeslu dēļ netiek nodota pašvaldības administrācijai
iepriekš izsniegtās Iedzīvotāja kartes nomaiņa sakarā ar personas datu izmaiņām iepriekš izsniegtā Iedzīvotāja karte nav tehniskā vai lietošanas kārtībā lietotāja vainas dēļ
iepriekš izsniegtā Iedzīvotāja karte nav derīga cita attaisnojoša iemesla dēļ 

4. Parakstot šo pieteikumu, apliecinu, ka:

4.1. šajā pieteikumā norādītās ziņas ir patiesas;

4.2. esmu iepazinies/usies ar Iedzīvotāja kartes lietošanas kārtību apņemos tos ievērot;

4.3. apņemos Iedzīvotāja karti nenodot citām personām lietošanā;

4.4. esmu informēts/ta, ka personas datu apstrāde tiek veikta, lai identificētu kartes lietotāju un sniegtu karšu lietotāju priekšrocības, atbilstoši noteikumos minētajiem datu apstrādes nolūkiem, apstrādājot datus pēc iespējas minimālākā apjomā, kāds ir nepieciešams, lai sasniegtu attiecīgo datu apstrādes nolūku, saskaņā ar Ropažu novada pašvaldības Datu privātuma politiku;

4.5. man ir pienākums nomainīt Iedzīvotāja karti, ja mainījušies personas dati;

4.6. esmu informēts/ta, ka informācija par Iedzīvotāja kartes noformēšanas, izsniegšanas un lietošanu kārtību Ropažu novada pašvaldībā ir atrodama www.ropazi.lv vai zvanot pa tālruni 66954851.

Pieteikuma iesniedzēja paraksts: Datums: 

5. Informācija par Iedzīvotāja kartes izsniegšanu:

Pieteikuma iesniedzējam izsniegta Ropažu novada iedzīvotāja karte ar Nr. ______________________

Pieteikuma iesniedzējam ir atteikts izsniegt personalizēto viedkarti, jo _________________________________________________

2. pielikums
Ropažu novada pašvaldības domes
17.08.2022. saistošajiem noteikumiem
Nr. 34/22 "Par Ropažu novada mobilās
lietotnes izmantošanas un personalizētās
iedzīvotāja kartes izsniegšanas un lietošanas
kārtību Ropažu novada pašvaldībā"
Vienošanās par sadarbību Ropažu novada iedzīvotāju mobilās lietotnes un Iedzīvotāja kartes ietvaros
Ropažu novadā,

20____. gada ____._________

Ropažu novada pašvaldība, reģ. Nr. 90000067986, juridiskā adrese Institūta iela 1a, Ulbroka, Stopiņu pagasts, Ropažu novads, LV-2130, kuras vārdā uz Ropažu novada pašvaldības nolikuma pamata rīkojas izpilddirektors Maksims Griščenko, (turpmāk – Pašvaldība), no vienas puses, un

______________________, reģ. Nr. __________________, juridiskā adrese: _________________________________________________ tās ________________________________________, personā, kura darbojas saskaņā ar statūtiem (turpmāk – Sadarbības partneris), no otras puses, noslēdz vienošanos par sadarbību (turpmāk – Vienošanās):

1. Pašvaldība un Sadarbības partneris noslēdz savstarpēju vienošanos par sadarbību Ropažu novada iedzīvotāju Mobilās lietotnes un Iedzīvotāja kartes ietvaros.

2. Sadarbības partneris piedāvā dažādas priekšrocības un atlaides Mobilās lietotnes un Iedzīvotāju kartes lietotājiem, sagatavojot savus piedāvājumus un iesniedzot Pašvaldībai saskaņā ar Sadarbības partnera piedāvājuma pieteikuma formu (vienošanās 1. pielikums).

3. Sadarbības partnerim ir iespēja publicēt informāciju par saviem organizētajiem pasākumiem, iesniedzot pasākuma publikācijas pieteikumu (vienošanās 2. pielikums).

4. Pirms publicēšanas Pašvaldība izskata saņemtos pieteikumus un apstiprina tos publicēšanai.

5. Pēc Vienošanās noslēgšanas Pašvaldība nodrošina Sadarbības partnerim iespēju informācijas ievietošanai Mobilajā lietotnē, pasākumu un piedāvājumu datu sagatavošanai un pārskata par lietotāju QR kodu pārbaudi sagatavošanai.

6. Lai saņemtu Sadarbības partnera piedāvājumus, iedzīvotājam ir jāuzrāda Mobilās lietotnes QR kods vai Iedzīvotāja karte Sadarbības partnera pārstāvim.

7. Sadarbības partnerim pirms atlaides piešķiršanas ir tiesības pārliecināties par personas identitāti, ja atlaide ir paredzēta tikai personām, kuras ir deklarētas vai tām pieder nekustamais īpašums Pašvaldības administratīvajā teritorijā (gan īpašuma īpašnieks, gan tiesiskais valdītājs).

8. Ja persona atsakās uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, Sadarbības partnerim ir tiesības atteikt piešķirt noteiktās priekšrocības vai atlaides.

9. Sadarbības partneris var izbeigt Vienošanos iepriekš par to brīdinot Pašvaldību.

Pušu rekvizīti un paraksti:


Pašvaldība:

Nosaukums:

Reģ.nr.:

Juridiskā adrese:

Tālr.:

E-pasts:
 


Sadarbības partneris:

Nosaukums:

Reģ.nr.:

Juridiskā adrese:

Tālr.:

E-pasts:
 

____________________________________________

 

1. pielikums
pie vienošanās par sadarbību
Ropažu novada iedzīvotāju
mobilās lietotnes un
Iedzīvotāja kartes ietvaros
Sadarbības partnera piedāvājuma pieteikums
Uzņēmuma nosaukums 
Piedāvājuma nosaukums 
Piedāvājuma apraksts (norādot piedāvājuma sākuma un beigu datumu, ja piedāvājums darbojas noteiktu laika periodu) 
Atlaides apjoms 
Attēls (ja ir attiecināms) 

Piedāvājuma apraksts un tā raksturojošs attēls jānosūta uz e-pasta adresi:

Uzņēmuma kontaktpersona:

Vārds, uzvārds, tālrunis, e-pasts

2. pielikums
pie vienošanās par sadarbību
Ropažu novada iedzīvotāju
mobilās lietotnes un
Iedzīvotāja kartes ietvaros
Sadarbības partnera pieteikums pasākumu publicēšanai
Uzņēmuma nosaukums 
Pasākuma nosaukums 
Apraksts 
Norises vieta 
Norises laiks 

Pasākuma apraksts un afiša/vizuālis (ja ir) jānosūta uz e-pasta adresi:

Uzņēmuma kontaktpersona:

Vārds, uzvārds, tālrunis, e-pasts

Paskaidrojuma raksts
Ropažu novada pašvaldības domes 2022. gada 17. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 34/22 "Par Ropažu novada mobilās lietotnes izmantošanas un personalizētās iedzīvotāja kartes izsniegšanas un lietošanas kārtību Ropažu novada pašvaldībā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsLikuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešā daļa nosaka, ka dome var pieņemt saistošos noteikumus arī, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.

Saistošo noteikumu mērķis ir noteikt kārtību, kādā notiek Ropažu novada mobilās lietotnes izmantošana un Ropažu novada iedzīvotāja kartes izsniegšana un lietošana Ropažu novada pašvaldībā.

2. Īss projekta satura izklāstsMobilā lietotne un Iedzīvotāja karte primāri ir paredzēta personām, kuras ir deklarētas vai tām pieder nekustamais īpašums Ropažu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā (gan īpašuma īpašnieks, gan tiesiskais valdītājs). Mobilās lietotnes iespējas ierobežotā apjomā var izmantot arī personas, kuras nav deklarētas vai tām nepieder nekustamais īpašums Ropažu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā (gan īpašuma īpašnieks, gan tiesiskais valdītājs).
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu izpildei nav būtiska finansiāla ietekme uz pašvaldības kārtējā gada budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmInstitūcijas, kurā privātpersona var vērsties noteikumu piemērošanā ir Ropažu novada pašvaldības Centrālā administrācija.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmSabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu ievērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļa vietnē internetā www.ropazi.lv.
Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Ropažu novada mobilās lietotnes izmantošanas un personalizētās iedzīvotāja kartes izsniegšanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ropažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 34/22Pieņemts: 17.08.2022.Stājas spēkā: 01.10.2022.Zaudē spēku: 01.07.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 178, 14.09.2022. OP numurs: 2022/178.17
Saistītie dokumenti
  • Zaudēs spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
335502
01.10.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"