Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Valmieras novada domes 2023. gada 28. decembra saistošos noteikumus Nr. 111 "Par pašvaldības stipendijas piešķiršanu studējošiem, kuri apgūst medicīniskās izglītības programmu".
Valmieras novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 66

Valmierā 2022. gada 24. augustā (prot. Nr. 16, 42. §)
Par pašvaldības stipendijas piešķiršanu studējošiem, kuri apgūst medicīniskās izglītības programmu
Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Valmieras novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība), budžetā paredzēto līdzekļu ietvaros, piešķir un izmaksā stipendijas studentiem, kuri apgūst medicīniskās izglītības programmu (turpmāk – stipendiāts).

2. Ievērojot Pašvaldības ikgadējā budžetā piešķirto finansējumu un šajos noteikumos noteikto kārtību, pašvaldības stipendiju 50–100 % apmērā no valstī noteiktās vienas minimālās mēnešalgas ir tiesības saņemt šādiem stipendiātiem:

2.1. ārstam rezidentam, kurš ir darba tiesiskajās attiecībās ar sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Vidzemes slimnīca" un sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Mazsalacas slimnīca" (turpmāk kopā – Ārstniecības iestāde) specialitātes iegūšanai saskaņā ar akreditētu profesionālo rezidentūras izglītības programmu medicīnā;

2.2. citas medicīnas izglītības programmas studentam, kurš ir darba tiesiskajās attiecībās ar Ārstniecības iestādi vai, saskaņā ar studiju programmu, plāno uzsākt darba tiesiskās attiecības, Ārstniecības iestādei nepieciešamās ārstniecības vai ārstniecības atbalsta specialitātes apgūšanai.

(Grozīts ar Valmieras novada domes 27.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 72)

II. Stipendijas piešķiršanas kārtība

3. Pašvaldības dome ikgadējā budžetā paredz finansējumu stipendiju izmaksai un nosaka maksimālo stipendiātu skaitu konkrētajā budžeta gadā, ņemot vērā Ārstniecības iestādes sniegto informāciju.

4. Lēmumu par stipendiju piešķiršanu pieņem Ārstniecības iestāde, ņemot vērā Pašvaldības piešķirtā finansējuma apmēru.

5. Pēc lēmuma pieņemšanas par stipendijas piešķiršanu, stipendiāts slēdz līgumu ar Ārstniecības iestādi par stipendijas izmaksu, līgumā norādot:

5.1. stipendiju izmaksas kārtību;

5.2. stipendijas izmaksātāja tiesības un pienākumus;

5.3. stipendiāta tiesības un pienākumus, tai skaitā, pienākumu atmaksāt saņemto stipendiju, ja:

5.3.1. netiek pildīti līguma nosacījumi;

5.3.2. stipendiāts pārtrauc darba tiesiskās attiecības ar Ārstniecības iestādi pirms 9.2. punktā noteiktā termiņa;

5.3.3. stipendiāts izbeidz mācības, neiegūstot specialitāti.

6. Stipendija tiek piešķirta uz noteiktu laiku, taču ne ilgāk kā līdz tā perioda beigām, par kuru Ārstniecības iestādei ir piešķirts finansējums.

7. Stipendijas izmaksu un līguma izpildes kontroli veic Ārstniecības iestāde. Pašvaldība piešķir dotāciju Ārstniecības iestādei stipendiju izmaksai Pašvaldības noteiktajā kārtībā un ikgadējā budžetā noteiktajā apjomā.

III. Stipendijas pretendentu atlases kārtība

8. Pretendentiem, kuri vēlas saņemt stipendiju, Ārstniecības iestādē iesniedz šādus dokumentus:

8.1. pieteikums, kurā norādīts – vārds, uzvārds, iegūstamā specialitāte, studiju (rezidentūras) programmas nosaukums, izglītības iestāde un fakultāte, studiju uzsākšanas gads;

8.2. izziņa no izglītības iestādes, kurā apliecināts studiju fakts un norādīta apgūstamā specialitāte un iegūstamās specialitātes beigu termiņš;

8.3. pašrocīgi parakstīts apliecinājums stāties darba tiesiskajās attiecībās ar Ārstniecības iestādi studiju laikā vai pēc studiju pabeigšanas un nostrādāt attiecīgajā ārstniecības vai ārstniecības atbalsta specialitātē, par kuras apgūšanas periodu ir maksāta stipendija, piecus gadus normālu darba laiku, saskaņā ar iestādes darba kārtības noteikumiem, maiņu grafikiem, kas paredzēts darba līgumā.

(Grozīts ar Valmieras novada domes 27.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 72)

9. Pretendents ir tiesīgs pretendēt uz stipendiju, ja viņš atbilst šādiem kritērijiem:

9.1. pretendents ir ārsts rezidents vai citas medicīnas izglītības programmas students, kurš apgūst kādu no Ārstniecības iestādei nepieciešamajām ārstniecības vai ārstniecības atbalsta specialitātēm;

9.2. pretendents apliecinājis gatavību stāties darba tiesiskajās attiecībās ar Ārstniecības iestādi studiju laikā vai pēc studiju pabeigšanas un nostrādāt attiecīgajā ārstniecības vai ārstniecības atbalsta specialitātē, par kuras apgūšanu ir maksāta stipendija, piecus gadus normālu darba laiku, saskaņā ar iestādes darba kārtības noteikumiem, maiņu grafikiem, kas paredzēti darba līgumā, vai darba tiesiskās attiecības jau ir nodibinātas.

(Grozīts ar Valmieras novada domes 27.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 72)

10. Stipendijas saņēmējs, kurš uz laiku pārtrauc studijas (akadēmiskais atvaļinājums, bērna kopšanas atvaļinājums u.c.), iesniedz Ārstniecības iestādē rakstisku iesniegumu stipendijas izmaksas pagaidu pārtraukšanai.

11. Lēmumu par stipendijas izmaksas pārtraukšanu pieņem Ārstniecības iestāde.

IV. Atbildība un pārskatu iesniegšanas kārtība

12. Ārstniecības iestāde ir atbildīga par šajos noteikumos noteikto un ar to saistīto Pašvaldības domes lēmumu izpildi stipendiju piešķiršanā, kā arī par noteikumos noteiktās procedūras ievērošanu un nodrošināšanu.

13. Ārstniecības iestāde šo noteikumu ietvaros veikto darbību kontroli veic Pašvaldības domes Sociālo un veselības lietu komiteja.

14. Ārstniecības iestāde izskata privātpersonu iesniegumus par tās darbību šo noteikumu ietvaros, ņemot vērā Iesniegumu likumā noteiktos iesniegumu izskatīšanas termiņus un kārtību. Ja privātpersonu neapmierina sniegtā atbilde, iesniegumu pēc privātpersonas iniciatīvas izskata Pašvaldība. Ārstniecības iestādē pieņemto lēmumu var apstrīdēt Pašvaldības domē.

15. Ārstniecības iestāde reizi gadā, bet ne vēlāk kā līdz 31. decembrim, sagatavo un iesniedz Pašvaldībā pārskatu par piešķirtās budžeta dotācijas izlietojumu un stipendiju izmaksu.

V. Noslēguma jautājums

(Nodaļa Valmieras novada domes 27.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 72 redakcijā)

16. Atzīt par spēku zaudējušu Valmieras pilsētas pašvaldības 2018. gada 25. janvāra saistošos noteikumus Nr. 296 "Par pašvaldības stipendijas piešķiršanu studējošiem, kuri apgūst medicīniskās izglītības programmu.

(Valmieras novada domes 27.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 72 redakcijā)

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Baiks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par pašvaldības stipendijas piešķiršanu studējošiem, kuri apgūst medicīniskās izglītības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Valmieras novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 66Pieņemts: 24.08.2022.Stājas spēkā: 14.09.2022.Zaudē spēku: 04.01.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 177, 13.09.2022. OP numurs: 2022/177.12
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
335448
{"selected":{"value":"18.11.2022","content":"<font class='s-1'>18.11.2022.-03.01.2024.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"18.11.2022","iso_value":"2022\/11\/18","content":"<font class='s-1'>18.11.2022.-03.01.2024.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"14.09.2022","iso_value":"2022\/09\/14","content":"<font class='s-1'>14.09.2022.-17.11.2022.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
18.11.2022
424
1
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"