Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts zaudēs spēku 2032. gada 9. augustā.
Limbažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 33

2022. gada 30. jūnijā
Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Limbažu novada teritorijā
APSTIPRINĀTI
ar Limbažu novada domes 30.06.2022.
sēdes lēmumu Nr. 640 (prot. Nr. 9, 19.)

Izdoti saskaņā ar
Ģenētiski modificēto organismu
aprites likuma
22. panta otro daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka aizliegumu audzēt jebkādus ģenētiski modificētos kultūraugus Limbažu novada administratīvajā teritorijā.

2. Aizliegums ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Limbažu novada administratīvajā teritorijā ir spēkā 10 (desmit) gadus no šo noteikumu spēkā stāšanās dienas

3. Ar šo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē:

3.1. Alojas novada domes 2010. gada 21. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 11 "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Alojas novadā";

3.2. Limbažu novada domes 2015. gada 26. novembra saistošie noteikumi Nr. 33 "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Limbažu novada teritorijā".

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs
Paskaidrojuma raksts
Limbažu novada pašvaldības domes 2022. gada 30. jūnija saistošajiem noteikumiem Nr. 33 "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Limbažu novada teritorijā"
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija

1. Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības pamatojums

Ģenētiski modificēto organismu aprites likuma 22. panta otrā daļa noteic, ka pašvaldība, ievērojot sociālekonomiskos, klimatiskos vai vides apstākļus vai izvērtējot lauksaimnieciskās darbības metodes, pēc savas iniciatīvas vai uz personas priekšlikuma pamata ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem var noteikt aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai attiecīgajā administratīvajā teritorijā vai tās daļā.

2. Īss projekta satura izklāsts

Ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšana rada potenciālu negatīvo ietekmi uz Limbažu novadā esošajām īpaši aizsargājamām teritorijām un biotopiem, kā arī vienlaikus var izplatīties kaimiņu pašvaldību teritorijās, kurās ir spēkā aizliegumi ģenētiski modificētu kultūraugu audzēšanai, tāpēc ar šo projektu tiek noteikts aizliegums audzēt jebkādus ģenētiski modificētos kultūraugus visā Limbažu novada administratīvajā teritorijā. Aizliegums tiek noteikts uz 10 (desmit) gadiem.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuNoteikumu īstenošanai nav ietekmes uz pašvaldības budžetu.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Aizliegums audzēt noteiktas lauksaimniecības kultūras ir uzņēmējdarbības ierobežojums. Savukārt uzņēmējiem, kas nodarbojas ar bioloģisko lauksaimniecību, tiek uzlabota konkurētspēja. Vietējiem uzņēmējiem, kas ražo bioloģisko lauksaimniecības produkciju var rasties ievērojami finansiālie zaudējumi, ja tiek atļauta ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšana.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmNav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmPirms projekta pieņemšanas pašvaldība ir informējusi sabiedrību un tīmekļa vietnē www.limbazunovads.lv (22.04.2022.) un pašvaldības izdotajā laikrakstā "Limbažu Novada Ziņas" (28.04.2022.) ir publicējusi paziņojumu par nodomu noteikt aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Limbažu novada administratīvajā teritorijā, nosakot priekšlikumu un iebildumu iesniegšanas termiņu – 31.05.2022. Minētajā termiņā saņemti divu personu viedokļi, kuros norādīts, ka tiek atbalstīta aizlieguma noteikšana ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Limbažu novada administratīvajā teritorijā. Iebildumi pret iepriekš minētā aizlieguma noteikšanu nav saņemti.
Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Limbažu novada teritorijā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Limbažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 33Pieņemts: 30.06.2022.Stājas spēkā: 09.08.2022.Zaudē spēku: 09.08.2032.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 151, 08.08.2022. OP numurs: 2022/151.5
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
334602
09.08.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"