Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.
Limbažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 32

2022. gada 30. jūnijā
Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus izglītojamiem
APSTIPRINĀTI
ar Limbažu novada domes
30.06.2022. sēdes lēmumu Nr. 634
(prot. Nr. 9, 13.)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta panta trešo daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību un apmēru, kādā Limbažu novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) sedz braukšanas izdevumus sabiedriskajā transportā reģionālās nozīmes maršrutu tīklos un kompensē transporta izdevumus izglītojamiem, kuri izmanto Pašvaldības administratīvajā teritorijā esošo mācību iestāžu pakalpojumus.

(Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošo noteikumu Nr. 44 redakcijā)

2. Braukšanas maksas atvieglojumu un transporta izdevumu segšanas kārtībai tiek noteikta šāda secība:

2.1. lietojot elektronisko abonementa karti, kuru izsniedzis pakalpojuma sniedzējs, un ar kuru Pašvaldība ir noslēgusi līgumu par pakalpojuma sniegšanu braukšanai reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumu sabiedriskā transporta maršrutu autobusos;

2.2. sabiedriskā transporta biļešu kompensēšana, ja ar izmantotā sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēju nav noslēgts līgums par elektronisko abonementa karti;

2.3. personiskā transporta lietošanas kompensēšana – izdevumus apmaksā, ja netiek nodrošināts regulārs sabiedriskā transporta vai pašvaldības pašpārvadājuma pakalpojums un attālums no pastāvīgās dzīvesvietas līdz tuvākajai izglītības iestādei vai tuvākajai sabiedriskā transporta pieturai pārsniedz 3 (trīs) kilometrus;

2.4. pašpārvadājuma autotransports – ar pašvaldības autotransportu veikts nekomerciāls pasažieru pārvadājums, atbilstoši Limbažu novada domes sēdē apstiprinātajam maršrutam.

II. Personas, kurām tiesības uz braukšanas izdevumu atlīdzināšanu

3. Braukšanas izdevumi izglītojamiem tiek segti par laika periodu no 1. septembra līdz valstī noteiktā mācību gada, pagarinātā mācību gada beigām.

3.1. (svītrots ar Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 44);

3.2. (svītrots ar Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 44);

3.3. Profesionālās ievirzes izglītības iestādes izglītojamiem ir tiesības saņemt kompensāciju 100 % apmērā par braukšanas izdevumiem, kas saistīti ar braucieniem mācību gada laikā no dzīves vietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ novada administratīvajā teritorijā, ja viņi izmanto sabiedrisko transportu, kas pārvadā pasažierus:

3.3.1. pilsētas nozīmes maršrutā;

3.3.2. reģionālajā starppilsētu nozīmes maršrutā.

3.1 Pašvaldība sedz braukšanas izdevumus, kas radušies izmantojot sabiedrisko transportu un saistīti ar braucienu mācību gada laikā no deklarētās dzīvesvietas līdz Limbažu novada akreditētai vispārējās izglītības iestādei un atpakaļ 100 % apmērā Limbažu novadā, pašvaldības dibinātās vispārējās izglītības iestādes 1.–12. klases izglītojamiem.

(Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošo noteikumu Nr. 44 redakcijā)

3.2 Pašvaldība sedz Limbažu novada pašvaldības dibināto profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamajiem braukšanas izdevumus, kas radušies, izmantojot sabiedrisko transportu, un saistīti ar braucienu no deklarētās dzīvesvietas vai Limbažu novada vispārējās izglītības iestādes, kurā izglītojamais mācās, līdz pašvaldības dibinātās profesionālās ievirzes izglītības iestādei un atpakaļ 100 % apmērā.

(Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošo noteikumu Nr. 44 redakcijā)

4. Pašvaldība nesedz braukšanas izdevumus izglītojamiem, kuri izglītības pakalpojumu saņem ārpus Limbažu novada administratīvās teritorijas.

5. Pašvaldība nesedz braukšanas izdevumus izglītojamiem maršrutos, kuros nodrošināts bezmaksas transports līdz izglītības iestādei un atpakaļ, izņemot, ja izglītības iestāde izvērtē izglītojamā vajadzības, un, ja tās ir pretrunā ar bezmaksas transporta grafiku.

(Grozīts ar Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 44)

6. Ja izglītojamais izmanto izglītības iestādes internātu, dienesta viesnīcu, tad kompensāciju aprēķina līdz trim dienām nedēļā par ceļa posmu no izglītojamā dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ.

(Grozīts ar Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 44)

7. Ja izglītojamais nevar izmantot 3. punktā noteikto braukšanas iespēju, izglītojamiem tiek veikta šo noteikumu 9. apakšpunktā noteiktā kompensācija.

8. Pašvaldība kompensē izglītojamā likumiskajam pārstāvim vai pilngadību sasniegušajam izglītojamajam izdevumus par personiskā transportlīdzekļa lietošanu, ja izglītojamā deklarētā adrese ir Limbažu novada administratīvajā teritorijā, šādos gadījumos:

8.1. ja attālums no izglītojamā dzīvesvietas līdz tuvākajai sabiedriskā transporta vai pašvaldības transporta pieturvietai ir lielāks par 3 kilometriem, Pašvaldība kompensē izdevumus izglītojamā nogādāšanai tuvākajā sabiedriskā transporta vai pašvaldības transporta pieturvietā un atpakaļ ar personisko transportlīdzekli;

8.2. ja sabiedriskais transports vai pašvaldības transports nekursē atbilstošajā laikā, lai izglītojamais nokļūtu no dzīvesvietas izglītības iestādē un atpakaļ, un izglītojamā dzīvesvieta atrodas vairāk nekā 3 kilometru attālumā no tuvākās izglītības iestādes, kas īsteno izglītojamajam atbilstošu izglītības programmu, Pašvaldība kompensē izdevumus izglītojamā nogādāšanai tuvākajā izglītības iestādē ar personisko transportlīdzekli.

(Grozīts ar Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 44)

9. Ja noteikumu 3. punktā minētajiem izglītojamajiem nav iespēju no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ izmantot sabiedriskā vai pašvaldības transporta pakalpojumu, atbilstoši noteikumu 8. punktam, Pašvaldība kompensē degvielas izdevumus par braucieniem, kas saistīti ar braucienu mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ (divas reizes dienā) šo noteikumu 10. punktā noteiktā kārtībā.

10. Degvielas izdevumu kompensāciju aprēķina pēc šādas formulas – K = A x D x I, kur K – transporta izdevumu kompensācijas apmērs; A – attālums līdz izglītības iestādei turp un atpakaļ, atbilstoši ar pagasta pakalpojumu centru saskaņotam maršrutam; D – apmeklēto mācību dienu skaits mēnesī, I – saskaņā ar viena km vidējām izmaksām.

(Grozīts ar Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 44)

10.1 Viena kilometra (km) vidējā izmaksa (I) tiek noteikta 0,12 euro (nulle euro, 12 centi).

(Limbažu novada domes 24.11.2022. saistošo noteikumu Nr. 53 redakcijā)

11. Ja izglītojamā likumiskie pārstāvji vienlaikus veic vairāku izglītojamo pārvadājumu, transporta izdevumus aprēķina, nepārsniedzot šo noteikumu 10. apakšpunktā noteikto braukšanas izdevumu kompensācijas apmēru neatkarīgi no pārvadājamo izglītojamo skaita par diviem braucieniem dienā uz izglītības iestādi un atpakaļ.

III. Braukšanas izdevumu atlīdzināšanas kārtība

12. Uzsākot mācību gadu vai mācību gada laikā, pēc izglītojamā uzņemšanas Pašvaldības vispārējās izglītības iestādē, viņa likumiskie pārstāvji vai pilngadību sasniegušais izglītojamais izglītības iestādē iesniedz aizpildītu iesnieguma veidlapu par attiecīgā braukšanas maksas atvieglojuma vai transporta izdevumu segšanas veida piemērošanu no izglītojamā deklarētās dzīves vietas līdz vispārējai izglītības iestādei, profesionālās ievirzes izglītības iestādei un atpakaļ:

12.1. individuālo pieteikumu elektroniskās abonementa kartes saņemšanai (turpmāk – pieteikums), ja nokļūšanai izglītības iestādē izmanto sabiedrisko transportu;

12.2. iesniegumu sabiedriskā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai, ja nokļūšanai izglītības iestādē izmanto sabiedrisko transportu (1. pielikums);

12.3. iesniegumu personiskā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai, ja nokļūšanai izglītības iestādē un atpakaļ tiek izmantots personiskais transports (2. pielikums).

(Grozīts ar Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 44)

13. Izglītības iestādes, uzsākot mācību gadu vai mācību gada laikā, iesniedz pakalpojumu sniedzējam, ar kuru par pakalpojuma sniegšanu Pašvaldība ir noslēgusi līgumu izglītojamo skolēnu sarakstu, kuriem ir tiesības saņemt elektroniskā abonementa kartes. Sarakstos, norādot izglītības iestādi, izglītojamā vārdu un uzvārdu, kā arī sākuma un beigu autobusa pieturu nosaukumu.

(Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošo noteikumu Nr. 44 redakcijā)

14. Izglītojamo, kuri brauc ar sabiedrisko transportu, izmantojot elektroniskā abonementa kartes, saraksts tiek iesniegts pakalpojumu sniedzējam, ar kuru par pakalpojuma sniegšanu Pašvaldība ir noslēgusi līgumu. Pakalpojuma sniedzējs līgumā noteiktā kārtībā izgatavo izglītojamo elektroniskās abonementa kartes un nodod tās Pašvaldības Finanšu un ekonomikas nodaļā, izdalei izglītība iestādēm.

(Grozīts ar Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 44)

15. Sabiedriskā transporta izdevumu kompensācijas saņemšanai vai transporta izdevumu kompensācijai izglītojamā likumiskie pārstāvji vai pilngadību sasniegušais izglītojamais līdz katra mēneša 10. datumam Pašvaldības izglītības iestādē iesniedz iesniegumu par sabiedriskā transporta izmaksu kompensāciju un braukšanas biļetes, kas pielīmētas uz lapas hronoloģiskā secībā, norādot maršrutu un transporta izmaksu kopējo summu par veiktajiem braucieniem iepriekšējā mēnesī. Personiskā transporta izdevumu kompensācijai izglītojamā likumiskie pārstāvji vai pilngadību sasniegušais izglītojamais aizpilda iesniegumu, kuram pievieno klāt čekus par degvielas iegādi.

(Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošo noteikumu Nr. 44 redakcijā, kas grozīta ar 24.11.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 53)

16. Biļetēs veiktajiem ierakstiem jābūt skaidri salasāmiem, pretējā gadījumā kompensācija netiek izmaksāta.

17. Norādītās informācijas patiesumu kompensācijas saņemšanai iesniegtajos izglītojamā likumisko pārstāvju vai pilngadību sasniegušo izglītojamo iesniegumos pārbauda attiecīgā izglītības iestāde.

18. Izglītības iestādes līdz katra mēneša 15. datumam pārbauda biļešu atbilstību izglītības iestāžu apmeklējumam, izglītojamo vai to likumisko pārstāvju iesniegumiem un sagatavo sarakstu ar aprēķināto kompensācijas summu transporta kompensāciju saņemšanai par sabiedriskā transporta lietošanu. Sarakstu kopā ar saņemtajiem iesniegumiem iesniedz Pašvaldības Finanšu un ekonomikas nodaļai.

(Grozīts ar Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 44)

19. Kompensāciju izmaksā saskaņā ar apkopoto izglītojamo sarakstu, kompensācijas izmaksu līdz katra mēneša pēdējai darba dienai veic Pašvaldības Finanšu un ekonomikas nodaļa.

19.1 Personiskā transportlīdzekļu kompensācijas saņemšanai izglītības iestāde līdz mēneša 20. datumam uzskaita izglītojamā izglītības iestādes apmeklējumu iepriekšējā mēnesī un sagatavo sarakstu personiskā transportlīdzekļu degvielas izdevumu kompensācijas saņemšanai. Sarakstu kopā ar saņemtajiem iesniegumiem iesniedz Pašvaldības Finanšu un ekonomikas nodaļā.

(Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošo noteikumu Nr. 44 redakcijā)

19.2 Kompensāciju izmaksā līdz mēneša pēdējai darba dienai, pārskaitot uz vecāka vai likumiskā pārstāvja, vai pilngadību sasniegušā izglītojamā norādīto kredītiestādes norēķinu kontu.

(Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošo noteikumu Nr. 44 redakcijā)

IV. Saistošo noteikumu izpildes tiesiskuma nodrošināšana

20. Noteikumu izpildi nodrošina Pašvaldības izglītības iestāžu vadītāji, Pašvaldības Finanšu un ekonomikas nodaļa.

(Grozīts ar Limbažu novada domes 22.09.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 44)

21. Pašvaldības izglītības iestāžu vadītāju pieņemtos lēmumus un/vai faktisko rīcību var apstrīdēt normatīvajos aktos noteiktā kārtībā Limbažu novada Izglītības pārvaldē.

V. Noslēguma jautājumi

22. Atzīt par spēku zaudējušus šādus saistošos noteikumus: Limbažu novada domes 2009. gada 22.oktobra saistošos noteikumus Nr. 85 "Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus izglītojamiem", Limbažu novada domes 2014. gada 23. oktobra saistošos noteikumus "Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādēs izglītojamiem, kuri nav deklarēti Limbažu novadā" un Limbažu novada domes 2020. gada 24. septembra saistošos noteikumus "Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus profesionālās izglītības iestādes izglītojamiem, kuri deklarēti Limbažu novadā".

23. Noteikumi stājas spēkā pēc to publicēšanas likuma "Par pašvaldībām" 45. panta noteiktajā kārtībā.

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs
Pielikums Nr. 1
Limbažu novada pašvaldības domes
30.06.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 32
"Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz
braukšanas izdevumus izglītojamiem"

(Pielikums grozīts ar Limbažu novada domes 24.11.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 53)

Limbažu novada pašvaldība

  
 

(izglītojamā vecāka vai likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds, personas kods)

  
 

(dzīvesvietas adrese, tālrunis)

IESNIEGUMS
Sabiedriskā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai

Lūdzu kompensēt transporta izdevumus par mana bērna/u
 

(vārds, uzvārds, personas kods)

braucieniem no deklarētās dzīvesvietas

 

(adrese)

 
uz izglītības iestādi un atpakaļ
 

(izglītības iestādes nosaukums)

 

pēc iesniegtajām braukšanas biļetēm

Sabiedriskā transporta maršruts

 

Transporta izdevumu kompensācijas saņēmējs:

 

(vārds, uzvārds)

Transporta izdevumu kompensāciju lūdzu pārskaitīt uz bankas kontu

 

(bankas konta Nr.)

 
   

(datums)

 

(paraksts un atšifrējums)

Pielikums Nr.2
Limbažu novada pašvaldības domes
30.06.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 32
"Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz
braukšanas izdevumus izglītojamiem"

(Pielikums grozīts ar Limbažu novada domes 24.11.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 53)

Limbažu novada pašvaldība

  
 

(izglītojamā vecāka vai likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds, personas kods)

  
 

(dzīvesvietas adrese, tālrunis)

IESNIEGUMS
Transporta izdevumu kompensācijas saņemšanai

Lūdzu kompensēt transporta izdevumus par mana bērna/u
 

(vārds, uzvārds, personas kods)

braucieniem no deklarētās dzīvesvietas

 

(adrese)

 
uz izglītības iestādi un atpakaļ
 

(izglītības iestādes nosaukums)

 

kompensējot degvielas izdevumus

Transporta maršruts

 

Braukšanas attālums no dzīves vietas līdz izglītības iestādei _____________ km

Transporta izdevumu kompensācijas saņēmējs:

 

(vārds, uzvārds)

Transporta izdevumu kompensāciju lūdzu pārskaitīt uz bankas kontu

 

(bankas konta Nr.)

 
   

(datums)

 

(paraksts un atšifrējums)

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus izglītojamiem Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Limbažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 32Pieņemts: 30.06.2022.Stājas spēkā: 09.08.2022.Zaudē spēku: 01.07.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 151, 08.08.2022. OP numurs: 2022/151.4
Saistītie dokumenti
  • Zaudēs spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
334601
{"selected":{"value":"13.12.2022","content":"<font class='s-1'>13.12.2022.-30.06.2024.<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"13.12.2022","iso_value":"2022\/12\/13","content":"<font class='s-1'>13.12.2022.-30.06.2024.<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"18.10.2022","iso_value":"2022\/10\/18","content":"<font class='s-1'>18.10.2022.-12.12.2022.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"09.08.2022","iso_value":"2022\/08\/09","content":"<font class='s-1'>09.08.2022.-17.10.2022.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
13.12.2022
424
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"