Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Krāslavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2022/2

Krāslavā 2022. gada 24. martā
Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Krāslavas novadā un maksājama pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās
Apstiprināti
ar Krāslavas novada pašvaldības domes
2022. gada 24. marta
lēmumu Nr. 437 (prot. Nr. 5. 25. § 25.3. p)


Precizēti
ar Krāslavas novada pašvaldības domes
2022. gada 28. aprīļa
lēmumu Nr. 564 (prot. Nr. 7. 14. § 14.1 p) un
2022. gada 26. maija
lēmumu Nr. 675 (prot. Nr. 8. 4. § 4.2. p)


Izdoti saskaņā ar
Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440
"Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību,
un tirdzniecības organizēšanas kārtību
" 8., 8. 1 un 9. punktu,
likuma "Par nodokļiem un nodevām"12. panta pirmās daļas 4. punktu
un Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija
noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības
var uzlikt pašvaldību nodevas
16.1 punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka:

1.1. kārtību, kādā tirdzniecības dalībnieks vai tirdzniecības organizators saskaņo ar Krāslavas novada pašvaldību (turpmāk – pašvaldība) tirdzniecības vietas iekārtošanu un saņem atļauju ielu tirdzniecībai vai ielu tirdzniecības organizēšanai;

1.2. kārtība, kādā ar pašvaldību saskaņojama sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana;

1.3. tirdzniecības vietās realizējamo preču grupas;

1.4. pašvaldības nodevas par tirdzniecību publiskās vietās objektus, likmes, samaksas kārtību un nodevu maksātāju kategorijas, kuras atbrīvotas no nodevu samaksas vai kurām piešķirti atvieglojumi;

1.5. tirdzniecības dalībnieka un tirdzniecības organizatora pienākumus kārtības nodrošināšanai;

1.6. nosacījumus pašvaldības izsniegtās ielu tirdzniecības vai tirdzniecības organizatora atļaujas darbības apturēšanai uz laiku;

1.7. tirgus statusa piešķiršanas kārtību;

1.8. lēmumu apstrīdēšanas kārtību un atbildību par noteikumu pārkāpumiem.

2. Fiziskai un juridiskai personai ir pienākums saņemt pašvaldības atļauju ielu tirdzniecībai vai ielu tirdzniecības organizēšanai pašvaldības administratīvajā teritorijā, pirms attiecīgā persona veic vai organizē ielu tirdzniecību.

3. Noteikumos lietotie termini atbilst Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību", lietotajiem terminiem un skaidrojumiem.

4. Atļaujai jāatrodas ielu tirdzniecības, tai skaitā sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas, vietā. Atļauju izsniedz uz iesniegumā norādīto laika periodu, bet ne ilgāk kā uz vienu gadu.

II. Kārtība, kādā tirdzniecības dalībnieks vai tirdzniecības organizators saskaņo ar pašvaldību tirdzniecības vietas iekārtošanu un saņem atļauju ielu tirdzniecībai vai ielu tirdzniecības organizēšanai

5. Tirdzniecības dalībnieks, lai saņemtu pašvaldības saskaņojumu tirdzniecības vietas iekārtošanai un pašvaldības atļauju ielu tirdzniecībai, Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 15. punktā noteiktajā kārtībā iesniedz pašvaldībā iesniegumu, papildus pievienojot iekārtojamās tirdzniecības vietas skici, un, ja ielu tirdzniecība tiek veikta fiziskajām/juridiskajām personām piederošajos nekustamajos īpašumos valsts nozīmes ceļu zemes nodalījuma joslas teritorijās, saskaņojumu ar VAS "Latvijas Valsts ceļi".

6. Juridiskā vai fiziskā persona, kura reģistrējusi saimniecisko darbību, vai publiskā persona, lai saņemtu pašvaldības atļauju ielu tirdzniecības organizēšanai un kļūtu par tirdzniecības organizatoru, Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 19. punktā noteiktajā kārtībā iesniedz pašvaldībā iesniegumu, papildus pievienojot saskaņojumu ar VAS "Latvijas Valsts ceļi" (ja ielu tirdzniecība tiek veikta fiziskajām/juridiskajām personām piederošajos nekustamajos īpašumos valsts nozīmes ceļu zemes nodalījuma joslas teritorijās).

7. Iesniegumu un tam pievienojamos dokumentus persona var iesniegt elektroniski (dome@kraslava.lv), ievērojot visus nosacījumus par elektronisko dokumentu noformēšanu, vai pašvaldības administrācijā (Rīgas ielā 51, Krāslavā) personīgi vai pa pastu.

8. Pašvaldība, piecu darba dienu laikā no visu noteikumos paredzēto atļaujas saņemšanai nepieciešamo dokumentu saņemšanas, veic vienu no tālāk minētajām darbībām:

8.1. izsniedz personai pašvaldības izpilddirektora parakstītu atļauju ielu tirdzniecībai vai attiecīgi ielu tirdzniecības organizēšanai;

8.2. izsniedz pašvaldības izpilddirektora lēmumu par atteikumu izsniegt personai noteikumu 8.1. apakšpunktā minēto atļauju.

9. Par ielu tirdzniecību ir jāmaksā pašvaldības nodeva, saskaņā ar noteikumu V.nodaļā noteikto. Ielu tirdzniecības atļauja tiek izsniegta pēc pašvaldības nodevas samaksas.

10. Pašvaldības saskaņojums tirdzniecības vietas iekārtošanai ir saņemts, ja personai ir izsniegta noteikumu 8.1. apakšpunktā minētā atļauja.

III. Kārtība, kādā ar pašvaldību saskaņojama sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana

11. Tirdzniecības dalībnieks, lai saskaņotu sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu un saņemtu pašvaldības atļauju ielu tirdzniecībai, Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 15. punktā noteiktajā kārtībā iesniedz pašvaldībā iesniegumu, papildus pievienojot tam šādus dokumentus:

11.1. saimnieciskās darbības reģistrāciju apliecinoša dokumenta kopiju;

11.2. Pārtikas un veterinārā dienesta izsniegtas reģistrācijas apliecības kopiju;

11.3. alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības licences kopiju, ja tāda tirdzniecība plānota;

11.4. saskaņojumu ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju par paredzēto ielu tirdzniecību, ja tirdzniecība tiks veikta minētajā nekustamajā īpašumā, vai publiskā pasākuma organizatoru;

11.5. saskaņojumu ar VAS "Latvijas Valsts ceļi" (ja sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšana tiek veikta fiziskajām/juridiskajām personām piederošajos nekustamajos īpašumos valsts nozīmes ceļu zemes nodalījuma joslas teritorijās).

12. Iesniegumu un tam pievienojamos dokumentus persona var iesniegt elektroniski (dome@kraslava.lv), ievērojot visus nosacījumus par elektronisko dokumentu noformēšanu, vai pašvaldības administrācijā (Rīgas ielā 51, Krāslavā).

13. Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietā atļauts tirgot tikai pārtikas preces, kas paredzētas patērēšanai tirdzniecības vietā.

14. Pašvaldība, piecu darba dienu laikā no visu noteikumos paredzēto atļaujas saņemšanai nepieciešamo dokumentu saņemšanas, veic vienu no tālāk minētajām darbībām:

14.1. izsniedz personai pašvaldības izpilddirektora parakstītu ielu tirdzniecības atļauju sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanai;

14.2. izsniedz pašvaldības izpilddirektora lēmumu par atteikumu izsniegt personai noteikumu 14.1. apakšpunktā minēto atļauju.

IV. Tirdzniecības vietās realizējamo preču grupas

15. Tirdzniecības vietās fiziskām personām, kurām atbilstoši nodokļu jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem nav jāreģistrē saimnieciskā darbība, ir atļauts realizēt Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 7. punktā noteiktas preču grupas.

16. Papildus Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 7. punktā noteiktajam, tirdzniecības vietās personām, kuras atbilstoši nodokļu jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem ir reģistrējušas savu saimniecisko darbību, ir atļauts realizēt šādas preces:

16.1. pašu izgatavotus mākslas priekšmetus, lietišķās mākslas un daiļamatniecības  izstrādājumus;

16.2. iepirktās rūpnieciski ražotās pārtikas preces un bezalkoholiskos dzērienus;

16.3. pašu ražotos alkoholiskos dzērienus;

16.4. uzkodas, karstās uzkodas, saldējumu, cukurvati, popkornu;

16.5. tabakas izstrādājumus;

16.6. rūpnieciski ražotas nepārtikas preces;

16.7. grāmatas, preses izdevumus;

16.8. loterijas biļetes;

16.9. reliģiskā kulta priekšmetus (reliģisko pasākumu laikā).

V. Pašvaldības nodevas par tirdzniecību publiskās vietās objekts, likme, samaksas kārtība un nodevu maksātāju kategorijas, kuras atbrīvotas no nodevu samaksas vai kurām piešķirti atvieglojumi

17. Pašvaldības nodevas par tirdzniecību publiskās vietās objekts un likmes:

Nr.p.k.
 
Nodevas objekts
 
Likme kalendārajā dienā

EUR
 

Likme mēnesī

EUR
 

17.1.
 
Nodevas likme dienā par vienu tirdzniecības vietu (1.5m–3m) publiskās vietās, tirgojot: 
17.1.1.
 
pašu ražoto un pašu audzēto lauksaimniecības produkciju (tai skaitāpuķu un dārzeņu stādus, dēstus, sīpolus, gumus, ziemcietes un sēklas, augļu koku un ogulāju stādus, dekoratīvo koku un krūmu stādmateriālu)
 
2.00
 
20.00
 
17.1.2.
 
grieztos ziedus, zarus, no tiem gatavotus izstrādājumus, Ziemassvētkiem paredzētus nocirstus vai podos augošus dažādu sugu skuju kokus2.00
 
20.00
 
17.1.3.
 
pašu izgatavotus mākslas priekšmetus, lietišķās mākslas un daiļamatniecības  izstrādājumus2.00
 
20.00
 
17.1.4.
 
lauksaimniecības un mājas (istabas) dzīvniekus3.00
 
30.00
 
17.1.5.
 
iepirktās rūpnieciski ražotās pārtikas preces un bezalkoholiskos dzērienus5.00
 
50.00
 
17.1.6.
 
iepirkto rūpnieciski ražoto alu un citus alkoholiskos dzērienus10.00
 
100.00
 
17.1.7.
 
pašu ražotos alkoholiskos dzērienus7.00
 
70.00
 
17.1.8.
 
sabiedriskā ēdināšana10.00
 
100.00
 
17.1.9.
 
uzkodas, karstās uzkodas, saldējums, cukurvate, popkorns5.00
 
50.00
 
17.1.10.
 
tabakas izstrādājumus10.00
 
100.00
 
17.1.11.
 
rūpnieciski ražotas nepārtikas preces7.00
 
70.00
 
17.1.12.
 
lietotas personiskās mantas (izņemot autortiesību un blakustiesību objektus, kas reproducēti personiskām vajadzībām)5.00
 
50.00
 
17.1.13.
 
grāmatas, preses izdevumi3.00
 
30.00
 
17.1.14.
 
loterijas biļetes5.00
 
50.00
 
17.1.15.
 
reliģiskā kulta priekšmetus (reliģisko pasākumu laikā)3.00
 
-
 
17.2.
 
Nodevas likme par vienu tirdzniecības vietu (1.5m – 3m) gadatirgos, izbraukuma tirdzniecības vietās un masu pasākumos, ko organizē pašvaldība, tirgojot:
17.2.1.
 
pašu ražoto un pašu audzēto lauksaimniecības produkciju (tai skaitā – puķu un dārzeņu stādus, dēstus, sīpolus, gumus, ziemcietes un sēklas, augļu koku un ogulāju stādus, dekoratīvo koku un krūmu stādmateriālu)2.00
 
-
 
17.2.2.
 
grieztos ziedus, zarus, no tiem gatavotus izstrādājumus, Ziemassvētkiem paredzētus nocirstus vai podos augošus dažādu sugu skuju kokus3.00
 
-
 
17.2.3.
 
pašu izgatavotus mākslas priekšmetus, lietišķās mākslas un daiļamatniecības  izstrādājumus2.00
 
-
 
17.2.4.
 
lauksaimniecības un mājas (istabas) dzīvniekus4.50
 
-
 
17.2.5.
 
iepirktās rūpnieciski ražotās pārtikas preces un bezalkoholiskos dzērienus7.50
 
-
 
17.2.6.
 
iepirkto rūpnieciski ražoto alu un citus alkoholiskos dzērienus15.00
 
-
 
17.2.7.
 
pašu ražotos alkoholiskos dzērienus7.00
 
-
 
17.2.8.
 
sabiedriskā ēdināšana10.00
 
-
 
17.2.9.
 
uzkodas, karstās uzkodas, saldējums, cukurvate, popkorns5.00
 
-
 
17.2.10.
 
tabakas izstrādājumus15.00
 
-
 
17.2.11.
 
rūpnieciski ražotas nepārtikas preces10.00
 
-
 
17.2.12.
 
lietotas personiskās mantas (izņemot autortiesību un blakustiesību objektus, kas reproducēti personiskām vajadzībām)7.50
 
-
 
17.2.13.
 
grāmatas, preses izdevumi3.00
 
-
 
17.2.14.
 
loterijas biļetes7.50
 
-
 
17.3.
 
Ielu tirdzniecība no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta, kurā:
17.3.1.
 
neietilpst alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu tirdzniecība5.00
 
50.00
 
17.3.2.
 
ietilpst alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu tirdzniecība10.00
 
100.00
 

18. Pašvaldības nodevu ieskaita pašvaldības pamatbudžetā.

19. Pašvaldības nodeva samaksājama pilnā apmērā pirms attiecīgās atļaujas saņemšanas.

20. Pašvaldības nodevas maksātāji ir fiziskās un juridiskās personas, kuras veic tirdzniecību vai sniedz sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu publiskās vietās pašvaldības administratīvajā teritorijā.

21. No pašvaldības nodevas samaksas atbrīvotas:

21.1. visu grupu invalīdi un invalīdu biedrības;

21.2. pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarētās trūcīgās un maznodrošinātās personas, kas veic tirdzniecību ar pašu audzētiem vai pašu ražotiem pārtikas produktiem vai pašu izgatavotiem mākslas priekšmetiem.

22. Lēmumu par atbrīvošanu no pašvaldības nodevas samaksas pieņem pašvaldības izpilddirektors, izskatot noteikumu 5., 6. un 11. punktā noteikto iesniegumu.

VI. Tirdzniecības dalībnieka un tirdzniecības organizatora pienākumi kārtības nodrošināšanā

23. Tirdzniecības dalībnieks ir atbildīgs:

23.1. par noteikumu ievērošanu konkrētajā tirdzniecības vietā;

23.2. par atļaujā norādīto nosacījumu ievērošanu;

23.3. par saskaņotās tirdzniecības vietas izvietojuma, platības ievērošanu;

23.4. par tīrības un kārtības nodrošināšanu ielu tirdzniecības vietā un 1,5 m rādiusā ap tirdzniecības vietu, un to sakopšanu pēc tirdzniecības veikšanas;

23.5. par speciālo iekārtu un objektu, kas izmantoti tirdzniecības veikšanai, atbilstību Latvijas Republikas normatīvo aktu prasībām, to uzturēšanu kārtībā, tīrībā un bez bojājumiem, kā arī iekārtu un objektu, kas zaudējuši savu funkcionālo nozīmi, novākšanu.

24. Tirdzniecības vietā atrasties ar preci un veikt tirdzniecību var tikai tirdzniecības atļaujā norādītā fiziskā persona vai juridiskās personas pilnvarotā persona.

25. Tirdzniecības organizators ir atbildīgs:

25.1. par saskaņoto tirdzniecības vietu skaita un platības atbilstību iesniegumā norādītajam;

25.2. par tīrības un kārtības nodrošināšanu ielu tirdzniecības vietās, to sakopšanu pēc tirdzniecības veikšanas un atkritumu urnu izvietošanu.

26. Atļaujas saņēmējs nodrošina, ka tirdzniecības vietā ir šādi dokumenti:

26.1. pašvaldības izsniegtā ielu tirdzniecības vai ielu tirdzniecības organizēšanas atļauja;

26.2. juridiskas personas vai saimnieciskās darbības veicēja reģistrācijas apliecība vai tās kopija un fiziskai personai – personu apliecinošs dokuments;

26.3. atsevišķu komercdarbības veidu veikšanai vai preču tirdzniecībai nepieciešamās licences kopija;

26.4. citi normatīvajos aktos noteiktie dokumenti.

27. Atļaujas saņēmējam aizliegts:

27.1. veikt ielu tirdzniecību ārpus ielu tirdzniecības vai ielu tirdzniecības organizēšanas atļaujā noteiktās vietas un laika, kā arī realizēt preču grupas, kuras nav norādītas saņemtajā atļaujā;

27.2. bojāt vides un apstādījumu elementus;

27.3. traucēt tuvumā esošo iestāžu darbu;

27.4. aizsegt stacionāru reklāmas objektu;

27.5. tirdzniecības atļauju nodot izmantošanai citām personām.

28. Atļaujas saņēmējam pēc pašvaldības policijas amatpersonu pieprasījuma jāuzrāda:

28.1. tirdzniecības atļauja;

28.2. personu apliecinošs dokuments;

28.3. tirdzniecībā esošo preču izcelsmi apliecinoši dokumenti, izņemot gadījumus, ja tiek tirgotas savvaļas ogas, rieksti, augļi, sēnes un savvaļas ziedi, pašu iegūti svaigi zvejas produkti un medījuma gaļa nelielos apmēros, saskaņā ar normatīvo aktu prasībām par primāro produktu apriti nelielos apjomos, kā arī lietotas personiskās mantas.

VII. Nosacījumi pašvaldības izsniegtās ielu tirdzniecības vai tirdzniecības organizatora atļaujas darbības apturēšanai uz laiku

29. Pašvaldība ar pašvaldības izpilddirektora lēmumu var uz laiku apturēt izsniegtās ielu tirdzniecības vai tirdzniecības organizatora atļaujas darbību, par to informējot atļaujas saņēmēju, šādos gadījumos:

29.1. sakarā ar pašvaldības veicamajiem neatliekamajiem remontdarbiem (piemēram, ūdensvada remonts, ēkas fasādes remonts, ietves un ielas seguma remonts);

29.2. sakarā ar paredzētajiem pašvaldības publiskajiem pasākumiem;

29.3. ja tas nepieciešams pašvaldības projektu realizācijai;

29.4. ielu tirdzniecības dalībnieks vai tās organizators apzināti sniedzis nepatiesas ziņas;

29.5. beidzies kāda no ielu tirdzniecības dalībnieka vai organizatora pie atļaujas saņemšanas iesniegtā dokumenta termiņš;

29.6. patvarīgi mainīta ielu tirdzniecības vieta vai ielu tirdzniecības organizēšanas vieta;

29.7. bez saskaņošanas mainītas atļaujā norādītās preču grupas;

29.8. tirdzniecības atļauja nodota citai personai;

29.9. tirdzniecības dalībnieks nav ievērojis pārtikas apriti reglamentējošo normatīvo aktu noteikto prasību izpildi;

29.10. ja tas rada draudus apmeklētāju drošībai.

30. Ja pieņem lēmumu par atļaujas apturēšanu uz laiku uz Noteikumu 29.1.–29.3. apakšpunkta pamata, samaksāto pašvaldības nodevu atmaksā par laiku, uz kuru atļauja tika apturēta.

31. Ja pieņem lēmumu par atļaujas apturēšanu uz laiku uz Noteikumu 29.4.–29.10. apakšpunkta pamata, samaksāto pašvaldības nodevu par laiku, uz kuru atļauja tika apturēta, neatmaksā.

VIII. Tirgus statusa piešķiršanas kārtība

32. Tirgus izveidošanas pašvaldības administratīvajā teritorijā saskaņošanai persona (turpmāk – tirgus pārvaldītājs) pašvaldībā iesniedz iesniegumu, norādot personas vārdu, uzvārdu un personas kodu vai komersanta nosaukumu, reģistrācijas numuru, juridisko adresi, kontaktinformāciju un papildus pievienojot šādus dokumentus:

32.1. zemes īpašuma vai lietošanas apliecinoša dokumenta kopiju, uzrādot oriģinālu;

32.2. tirgus plānu ar tirdzniecības vietu izvietojumu shēmu.

33. Iesniegumu un tam pievienojamos dokumentus persona var iesniegt elektroniski (dome@kraslava.lv), ievērojot visus nosacījumus par elektronisko dokumentu noformēšanu, vai pašvaldības administrācijā (Rīgas ielā 51, Krāslavā).

34. Lēmumu par tirgus izveidošanas pašvaldības administratīvajā teritorijā saskaņošanu vai atteikumu pieņem pašvaldības dome. Lēmuma projektu sagatavo Administratīvā nodaļa.

35. Pēc pašvaldības saskaņojuma saņemšanas, tirgus pārvaldītājs Latvijas Republikas spēkā esošo normatīvo aktu noteiktajā kārtībā izstrādā, saskaņo un apstiprina tirgus projektu.

36. Tirgus pārvaldītāja pienākums ir izstrādāt tirgus noteikumus un iesniegt tos pašvaldībā saskaņošanai.

37. Tirgus noteikumos ietver:

37.1. tirgus plānu mērogā no 1:500 līdz 1:2000;

37.2. tirdzniecības vietu un tirgus pakalpojumu izmantošanas cenrādi;

37.3. tirgus darbalaiku;

37.4. tirgus pārvaldītāja noteikto tirgus iekšējo kārtību.

IX. Lēmumu apstrīdēšanas kārtība un atbildība par noteikumu pārkāpumiem

38. Pašvaldības izpilddirektora izdotu lēmumu par atteikumu izsniegt atļauju var apstrīdēt pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā.

39. Pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijas pieņemto lēmumu par apstrīdēto administratīvo aktu vai faktisko rīcību var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

40. Par noteikumu neievērošanu personas saucamas pie atbildības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

41. Administratīvā soda piemērošana neatbrīvo noteikumu pārkāpējus no to pildīšanas, kā arī no nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas, saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

X. Noslēguma jautājumi

42. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

43.  Atzīt par spēku zaudējušiem:

43.1. Krāslavas novada pašvaldības 2014. gada 19. jūnija saistošos noteikumus Nr. 2014/11 "Par tirdzniecību publiskās vietās Krāslavas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā";

43.2. Dagdas novada pašvaldības 2020. gada 27. februāra saistošos noteikumus Nr. 2020/3 "Par pašvaldības nodevu tirdzniecībai publiskās vietās un izklaidējoša rakstura pasākumu rīkošanai publiskās vietās";

43.3. Aglonas novada pašvaldības 2010. gada 27. janvāra saistošos noteikumus Nr. 2 "Par pašvaldības nodevām Aglonas novadā" Krāslavas novada teritoriālajās vienībās Kastuļinas, Grāveru un Šķeltovas pagastā;

43.4. Aglonas novada pašvaldības 2012. gada 28. septembra saistošos noteikumus Nr. 6 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanu Aglonas novadā" Krāslavas novada teritoriālajās vienībās Kastuļinas, Grāveru un Šķeltovas pagastā.

44. Pašvaldības izsniegtās atļaujas ielu tirdzniecībai un ielu tirdzniecības organizēšanai, kas izsniegtas līdz noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir spēkā līdz atļaujās norādītā termiņa beigām.

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks
Krāslavas novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 2022/2 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Krāslavas novadā un maksājama pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās"
paskaidrojuma raksts
1. Projekta nepieciešamības pamatojumsSaskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktu, 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Jaunievēlētā Krāslavas novada pašvaldības dome ir izvērtējusi novadu veidojošo bijušo novadu pieņemtos saistošos noteikumus, kas reglamentē kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība un maksājama pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās, un ir pieņēmusi jaunus Krāslavas novada saistošos noteikumus.

2. Īss projekta satura izklāstsRadīt kārtību publiskās tirdzniecības veikšanai un organizēšanai Krāslavas novadā, nosakot tirdzniecības publiskās vietās kārtību un sniedzot iedzīvotājiem informāciju par nepieciešamo rīcību. Tāpat saistošie noteikumi nosaka pašvaldības nodevas likmi par tirdzniecību publiskās vietās, atbrīvojumus no nodevas maksas, tās maksāšanas kārtību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuPlānotie pašvaldības budžeta ieņēmumi līdz EUR 1000.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNeietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmNeietekmē.

Jaunas institūcijas saistošo noteikumu ieviešanai nav nepieciešams veidot.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmNotikušas konsultācijas ar tirdzniecības uzņēmumu pārstāvjiem.
Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Krāslavas novadā un maksājama .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Krāslavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2022/2Pieņemts: 24.03.2022.Stājas spēkā: 10.06.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 111, 09.06.2022. OP numurs: 2022/111.17
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
333094
10.06.2022
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"