Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Aizkraukles novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2022/8

Aizkrauklē 2022. gada 17. martā
Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā
APSTIPRINĀTI
ar Aizkraukles novada domes 2022. gada 17. marta
sēdes lēmumu Nr. 121 (prot. Nr. 6, 3. p.)

Izdoti saskaņā ar Sabiedriskā transporta
pakalpojumu likuma
14. panta trešo daļu
l. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību un pasažieru kategorijas, kuras ir tiesīgas saņemt braukšanas maksas atvieglojumus Aizkraukles novadā.

2. Mērķis – atvieglot pensionāru un invalīdu dzīves apstākļus, sekmēt veselīgu dzīvesveidu un rast iespēju nokļūt ģimenes dārziņu rajonā pavasara – rudens periodā.

II. Pasažieru kategorijas un tām piešķirtie braukšanas maksas atvieglojumi

3. Ar Noteikumiem tiek noteikti braukšanas maksas atvieglojumi 100 % apmērā no biļešu cenas Aizkraukles novadā deklarētiem pensionāriem un personām ar 3.invaliditātes grupu, kuru ģimenei ir dārziņi Daugavas kreisajā krastā vai Aizkraukles pagastā vietējās nozīmes maršrutos: Mēness iela – Līčupe (Sērene); Aizkraukles Autoosta – Aizkraukles pagasts, turp un atpakaļ kopā 90 braukšanas reizes sezonā laika periodā no 15. aprīļa līdz 15. oktobrim.

III. Braukšanas maksas atvieglojumu saņemšanas kārtība

4. Aizkraukles novada Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs (turpmāk – Pakalpojumu centrs) 3. punktā minētajām iedzīvotāju kategorijām izsniedz kartes braukšanas maksas atvieglojumu saņemšanai (turpmāk – karte), kā arī atjauno karšu darbību un veic to uzskaiti.

5. Kartes saņemšanai vai darbības atjaunošanai šo noteikumu 3. punktā minētajām iedzīvotāju kategorijām Pakalpojumu centrā jānorāda deklarētā dzīvesvieta un pensionāriem jāuzrāda pensionāra apliecību, personām ar 3. grupas invaliditāti – invalīda apliecība.

6. Pēc kartes derīguma termiņa beigām vai pašvaldībai konstatējot kartes lietotāja statusa neatbilstību šo noteikumu 3. punktā noteiktajām prasībām, tā tiek deaktivizēta. Lai atjaunotu kartes derīguma termiņu, minētās personu kategorijas Pakalpojumu centrā uzrāda šo noteikumu 5. punktā minētos dokumentus.

7. Pirmreizējā braukšanas karte tiek izsniegta bez maksas. Kartes nozaudēšanas vai kartes fiziskas bojāšanas dēļ (ja netiek konstatēts tehnisks bojājums), karte tiek atjaunota par maksu – 2,00 euro.

8. Braukšanas karšu izsniegšana un atjaunošana notiek līdz 15. jūnijam.

IV. Lēmumu apstrīdēšanas kārtība

9. Ja Pakalpojumu centrā tiek atteikta kartes izsniegšana vai derīguma termiņa atjaunošana, Pakalpojumu centrs rakstveidā informē pieprasītāju par atteikuma iemesliem, norādot pamatojumu un lēmuma apstrīdēšanas kārtību.

10. Šo saistošo noteikumu 9. punktā minēto lēmumu var apstrīdēt Aizkraukles novada domē.

V. Noslēguma jautājumi

11. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

12. Ar šo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē Aizkraukles novada domes 2017. gada 28. februāra saistošie noteikumi Nr. 2017/19 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā".

Aizkraukles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Līdums
Aizkraukles novada domes 2022. gada 17. marta saistošo noteikumu Nr. 2022/8 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā"
paskaidrojuma raksts
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojumsPamatojoties uz Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14. panta trešo daļu, ir izstrādāti saistošie noteikumi par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā.

Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu pārejas noteikumu 6. punktu, ar 2021. gada 1. jūlija jaunievēlētās pašvaldības domes pirmo sēdi stājās spēkā jaunizveidotais Aizkraukles novads ar administratīvo centru – Aizkraukle, kurā ietilpst šādas teritoriālā iedalījuma vienības: Aiviekstes pagasts, Aizkraukles pagasts, Aizkraukles pilsēta, Bebru pagasts, Daudzeses pagasts, Iršu pagasts, Jaunjelgavas pagasts, Jaunjelgavas pilsēta, Klintaines pagasts, Kokneses pagasts, Kokneses pilsēta, Mazzalves pagasts, Neretas pagasts, Pilskalnes pagasts, Pļaviņu pilsēta, Seces pagasts, Sērenes pagasts, Skrīveru pagasts, Staburaga pagasts, Sunākstes pagasts, Vietalvas pagasts, Zalves pagasts, un izbeidzas visu bijušo pašvaldību domju pilnvaras. Aizkraukles novada pašvaldība ir novadā iekļauto pašvaldību institūciju, finanšu, mantas, tiesību un saistību pārņēmēja. Likuma pārejas noteikumu 17. punkts noteic, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus. Līdz novada saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 1. jūnijam ir spēkā novadu veidojošo bijušo pašvaldību saistošie noteikumi, izņemot saistošos noteikumus par teritorijas plānojumu, kurus izstrādā līdz 2025. gada 31. decembrim. 2017. gada 28. decembrī Aizkraukles novada dome izdevusi saistošos noteikumus Nr. 2017/19 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā", kas nosaka kārtību braukšanas maksas atvieglojumu saņemšanai Aizkraukles novada sabiedriskā transporta maršrutos.

Lai arī turpmāk nodrošinātu iespēju saņemt braukšanas maksas atbalstu Aizkraukles novada sabiedriskā transporta maršrutos, nepieciešams pieņemt jaunus saistošos noteikumus "Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā"

2. Īss projekta satura izklāstsNoteikumu projekts nosaka braukšanas maksas atvieglojumu 100 % apmērā no biļešu cenas Aizkraukles novadā deklarētiem pensionāriem un personām ar 3. invaliditātes grupu, kuru ģimenei ir dārziņi Daugavas kreisajā krastā vai Aizkraukles pagastā vietējās nozīmes maršrutos: Mēness iela – Līčupe (Sērene); Aizkraukles Autoosta – Aizkraukles pagasts laika periodā no 15. aprīļa līdz 15. oktobrim 90 braukšanas reizes sezonā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuPašvaldības budžeta izmaksas salīdzinājumā ar 2021. gadu samazināsies.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijāProjekts atstās labvēlīgu ietekmi uz sociālekonomisko stāvokli.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošo noteikumu izpildi nodrošinās Aizkraukles novada Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmSaistošie noteikumi pirms apstiprināšanas publicēti Aizkraukles novada pašvaldības tīmekļa vietnē: www.aizkraukle.lv.
Aizkraukles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Līdums
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Aizkraukles novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2022/8Pieņemts: 17.03.2022.Stājas spēkā: 12.04.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 71, 11.04.2022. OP numurs: 2022/71.7
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
331536
12.04.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"