Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Jēkabpils novada domes 2024. gada 22. februāra saistošos noteikumus Nr. 3 "Saistošie noteikumi par Jēkabpils pilsētas sabiedriskā transporta (autobusu) lietošanu".
Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 7

Jēkabpils novadā 2022. gada 24. februārī
Jēkabpils novada pašvaldības Jēkabpils pilsētas sabiedriskā transporta (autobuss) lietošanas noteikumi
APSTIPRINĀTI
ar Jēkabpils novada domes
24.02.2022. lēmumu Nr. 141 (prot. Nr. 4, 53. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas
8. punktu, Ministru kabineta 2012. gada 28. augusta noteikumu
Nr. 599 "Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas
un izmantošanas kārtība
" 35. un 68. punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka Jēkabpils novada pašvaldības Jēkabpils pilsētas sabiedriskā transporta (autobusa) maršrutu tīklā biļetes derīguma un izmantošanas nosacījumus un bagāžas pārvadāšanas kārtību.

2. Pasažieru braukšanas tiesības apliecina pārvadātāja (sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēja) izsniegta noteikta parauga derīga braukšanas biļete, braukšanas bezmaksas biļete vai braukšanas karte.

2.1. braukšanas karte – pasažiera nepersonalizēta braukšanas tiesības apliecinošs dokuments, kas ielādēts datu nesējā (viedkartē), kurš satur informāciju par biļetes veidiem, ko pasažieris iegādājas priekšapmaksas veidā;

2.2. skolēna braukšanas karte – pasažiera nepersonalizēta braukšanas tiesības apliecinošs dokuments, kas ielādēts datu nesējā (viedkartē), kurš satur informāciju par biļetes veidu, ko pasažieris saņem bez maksas, uzrādot derīgu skolēna apliecību;

2.3. braukšanas biļete – pasažiera braukšanas tiesības apliecinošs dokuments, kas iegādāts vai saņemts braucienam sabiedriskajā transportlīdzeklī;

2.4. bagāžas vai mājas ( istabas) dzīvnieka pārvadāšanas biļete – braukšanas biļete.

3. Ja pasažieris izmanto braukšanas karti, iekāpjot autobusā, braukšanas karte jāpietuvina elektroniskajam kartes lasītājam (kases aparātam) un jāsagaida biļete par braucienu. Braukšanai autobusā braukšanas karte ir derīga tikai kopā ar autobusa vadītāja izsniegtu biļeti. Ja nav notikusi elektroniskās braukšanas kartes vai skolēna braukšanas kartes autorizācija, pasažierim ir pienākums iegādāties braukšanas biļeti.

4. Braukšanas karti var izmantot 60 dienās. Skolēniem, uzrādot braukšanas karti, ir jāuzrada arī derīga skolēna apliecība.

5. Ja pasažieris neizmanto braukšanas karti, pasažiera pienākums ir nekavējoties pēc iekāpšanas transportlīdzeklī pie vadītāja iegādāties braukšanas biļeti vai saņemt braukšanas bezmaksas biļeti.

6. Braukšanas bezmaksas biļeti izsniedz tam pasažierim, kuram normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos ir braukšanas maksas atvieglojumi, par ko pasažieris uzrāda braukšanas atvieglojumu apliecinošu dokumentu.

7. Braukšanas biļete, kā arī bagāžas, mājas (istabas) dzīvnieku pārvadāšanas biļete ir derīga braukšanai maršruta transportlīdzeklī no tās iegādes brīža un ir derīga braukšanai maršruta transportlīdzeklī, kurā biļete iegādāta, un ir derīga braukšanai vienai reizei vienā virzienā līdz maršruta galapunktam (gala pieturai).

8. Pasažieru pienākums ir saglabāt iegādātās braukšanas (tajā skaitā braukšanas kartes) un bagāžas ( mājas (istabas)dzīvnieku) pārvadāšanas biļetes līdz brauciena beigām un uzrādīt tās pēc vadītāja vai kontroliera pirmā pieprasījuma.

9. Pasažieri, kuri kontrolierim transportlīdzeklī nevar uzrādīt derīgu braukšanas biļeti (arī bezmaksas) vai braukšanas karti, kā arī biļeti par bagāžas ( mājas (istabas)dzīvnieku) pārvadāšanu, uzskatāmi par pasažieriem bez biļetes un saucami pie atbildības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Soda uzlikšana neatbrīvo pasažieri no vienreizējās braukšanas un bagāžas ( mājas (istabas)dzīvnieku) pārvadāšanas biļetes iegādes.

10. Ja ceļā radies negaidīts satiksmes pārtraukums vai transportlīdzeklis nevar turpināt ceļu tehnisku bojājumu dēļ, šī transportlīdzekļa vadītājs organizē pasažieru pārsēšanos citā maršruta autobusā, un pasažierim ir tiesības turpināt ceļu ar iepriekš iegādāto biļeti.

11. Lai pasažieris pārvadātu bagāžu un mājas (istabas) dzīvniekus, tas pie vadītāja iegādājas vienam braucienam derīgu bagāžas vai dzīvnieku pārvadāšanas biļeti.

12. Pasažieris, kuram ir tiesības uz braukšanas maksas atvieglojumiem, bagāžas pārvadāšanai iegādājas bagāžas ( mājas (istabas) dzīvnieku) pārvadāšanas biļeti.

13. Bagāžu sabiedriskajā transportlīdzeklī pārvadā atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.

14. Iekāpt sabiedriskajā transportlīdzeklī un izkāpt no tā pasažierim atļauts tikai maršruta pieturvietās pēc sabiedriskā transportlīdzekļa pilnīgas apstāšanās, kur iekāpšana tiek organizēta pa transportlīdzekļa priekšējām durvīm, bet izkāpšana – pa vidējām durvīm.

15. Sabiedriskajam transportlīdzeklim piebraucot maršruta galapunktā, kur paredzēta transportlīdzekļa stāvēšana, pasažieriem no tā jāizkāpj.

16. Velosipēdus un skrejriteņus (tai skaitā elektriskos skrejriteņus) par maksu, iegādājoties vienu braukšanas biļeti par katru vienību, pārvadā sabiedriskajā transportlīdzeklī, kurā ir speciāli velosipēdu turētāji. Ja šādu turētāju nav, velosipēdu ir atļauts pārvadāt transportlīdzekļa salonā, ja tie ir izjaukti (nomontēts priekšējais ritenis, stūre pieliekta) un ar atbilstošu materiālu izolētas tās daļas, kas varētu nosmērēt citu pasažieru apģērbu vai transportlīdzekļa salonu. Tie jānovieto salonā brīvajā vietā, nodrošinot, ka nerada neērtības un traumas citiem pasažieriem un nebojā sabiedrisko transportlīdzekli. Braukšanas laikā, velosipēdu un skrejriteņu pārvedošajam pasažierim, jānodrošina, lai tie nepārvietotos pa salonu (ripotu), negāztos, nekristu, u.tml.

17. Vadītājam ir tiesības atteikties pārvadāt mājas (istabas) dzīvnieku vai bagāžu, ja tā neatbilst šo saistošo noteikumu vai citu sabiedriskā transporta lietošanu reglamentējošo normatīvo aktu prasībām.

18. Atzīt par spēku zaudējušiem Jēkabpils pilsētas domes 2015. gada 23. aprīļa saistošos noteikumus Nr. 9 "Jēkabpils sabiedriskā transporta (autobuss) lietošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 97. nr.; 2019, 174. nr.).

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis
Jēkabpils novada domes 24.02.2022. saistošo noteikumu Nr. 7 "Jēkabpils novada pašvaldības Jēkabpils pilsētas sabiedriskā transporta (autobuss) lietošanas noteikumi"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsAtbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktam, 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.
2. Īss projekta satura izklāstsŠie noteikumi nosaka Jēkabpils novada pašvaldības Jēkabpils pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā biļetes derīguma un izmantošanas nosacījumus un bagāžas pārvadāšanas kārtību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuNav ietekmes uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmPrivātpersona var griezties saistošo noteikumu piemērošanā Jēkabpils novada pašvaldībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmNav veiktas.
Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Jēkabpils novada pašvaldības Jēkabpils pilsētas sabiedriskā transporta (autobuss) lietošanas noteikumi Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jēkabpils novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 7Pieņemts: 24.02.2022.Stājas spēkā: 18.03.2022.Zaudē spēku: 28.02.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 54, 17.03.2022. OP numurs: 2022/54.12
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
330829
18.03.2022
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"