Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Jelgavas novada domes 2023. gada 26. aprīļa saistošos noteikumus Nr. 7 "Par licencēto makšķerēšanu un zemūdens medībām Lielupē Jelgavas novada administratīvajā teritorijā".

Jelgavas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 16

Jelgavā 2021. gada 10. decembrī (prot. Nr. 33, 6. §)

Par licencēto makšķerēšanu Lielupē Jelgavas novada administratīvajā teritorijā

Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma
10. panta piekto daļu

Precizējumi:
Jelgavas novada domes
2022. gada 23. februāra lēmums Nr. 21
(prot. Nr. 9)

Grozījumi:
Jelgavas novada domes
2022. gada 23. februāra lēmums Nr.21
(prot. Nr. 9)

1. Šie saistošie noteikumi reglamentē licencēto makšķerēšanu Lielupē Jelgavas novada administratīvajā teritorijā.

2. Licencētā makšķerēšana Lielupē Jelgavas novada administratīvajā teritorijā tiek organizēta saskaņā ar Nolikumu "Par licencēto makšķerēšanu Lielupē Jelgavas novada administratīvajā teritorijā" (pielikumā).

Pielikumā:

Nolikums "Par licencēto makšķerēšanu Lielupē Jelgavas novada administratīvajā teritorijā" ar pielikumiem.

Jelgavas novada domes priekšsēdētāja p.i. A. Ozoliņš

 

Pielikums
Jelgavas novada domes 2021. gada 10. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 16

NOLIKUMS
"Licencētai makšķerēšanai Lielupē Jelgavas novada administratīvajā teritorijā"

I. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1. Licencētā makšķerēšana tiek organizēta Lielupes upes posmā, kas atrodas Jelgavas novada administratīvajā teritorijā, no Staļģenes (Emburgas) tilta augšup pret straumi līdz Bauskas novada robežai.

2. Lielupe saskaņā ar Civillikuma 1102. pantu un pirmo pielikumu ir publiska upe, kurā zvejas tiesības pieder valstij.

3. Pamatojoties uz Zvejniecības likuma 10. panta piekto daļu, Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumu Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi" 46. punkta 46.1. apakšpunktu, Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumu Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība" 13. punktu un citiem normatīvajiem aktiem, kas regulē licencēto makšķerēšanu un zemūdens medības, Lielupē tiek organizēta licencētā makšķerēšana, paredzot ierobežotu zivju resursu izmantošanu vietās, kur saskaņā ar spēkā esošiem makšķerēšanu regulējošiem Ministru kabineta noteikumiem ir noteikts pavasara nārsta perioda liegums no l. aprīļa līdz 16. maijam.

4. Licencētā makšķerēšana tiek organizēta ar nolūku limitēt vērtīgu zivju sugu ieguvi, uzlabot zivju krājumu aizsardzību un racionālu izmantošanu, kā arī iegūt līdzekļus zivju krājumu papildināšanai un makšķerēšanas kā atraktīva un veselīga dzīvesveida attīstībai.

5. Šis nolikums (turpmāk-Nolikums) izstrādāts, ievērojot valsts zinātniskā institūta "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR"" ieteiktos zivju ieguves limitus.

6. Licencēto makšķerēšanu Lielupes posmā Jelgavas novada administratīvajā teritorijā organizē Jelgavas novada pašvaldība, reģ. Nr. 90009118031, Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, tālrunis 63022238, e-pasts: dome@jelgavasnovads.lv, www.jelgavasnovads.lv

II. LICENCĒTĀS MAKŠĶERĒŠANAS NOTEIKUMI

7. Licencētā makšķerēšana ir noteikta Lielupē no abiem krastiem posmā no Staļģenes (Emburgas) tilta augšup pret straumi līdz Bauskas novada robežai (karte pielikumā Nr. 1);

8. Licencētas makšķerēšanas sezona ik gadus ir no 1. aprīļa līdz 16. maijam.

9. Licencēta makšķerēšana notiek saskaņā ar spēkā esošiem makšķerēšanu regulējošām Ministru kabineta noteikumu normām ar sekojošām atkāpēm:

9.1. makšķerēšana licencētās makšķerēšanas sezonas laikā no l. aprīļa līdz 14. aprīlim atļauta no krasta vai ar iebrišanu ūdenī, bet no l5. aprīļa līdz 16. maijam tikai no krasta, bez iebrišanas ūdenī;

9.2. makšķerēt atļauts tikai gaišā diennakts laikā;

9.3. atļautie makšķerēšanas rīki - viena pludiņa makšķere, viena gruntsmakšķere vai mušiņmakšķere, kas aprīkota tikai ar vienu āķi, kam atstarpe starp kātiņu un āķa smaili nav lielāka par 8 (astoņi) mm. Citu makšķerēšanas rīku un paņēmienu izmantošana aizliegta;

9.4. izmantojot vienu licenci, dienā atļauts iegūt un paturēt 8 (astoņas) vimbas.

10. Dienā viens makšķernieks drīkst izmantot tikai vienu dienas licenci, bet izmantojot sezonas licenci, iegūt un paturēt Nolikuma 9.4. apakšpunktā norādīto vienas dienas vimbu loma limitu katrā makšķerēšanai atļautajā dienā.

11. Makšķerniekam, kurš nodarbojas ar licencēto makšķerēšanu, ir jābūt klāt licencei saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumu Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība", kā arī attiecīgajā laika periodā derīgai makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kartei, ja makšķernieks ietilpst to personu lokā, kurām tādai ir jābūt saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi".

12. Makšķernieka pienākumi saskaņā ar Jelgavas novada pašvaldības pieņemtajiem Saistošajiem noteikumiem atkritumu apsaimniekošanas jomā":

12.1. saudzīgi izturēties pret dabu, nepieļaut ūdenstilpes un piekrastes joslu piesārņošanu un piegružošanu;

12.2. respektēt zemes īpašnieku likumīgās prasības to īpašumā esošajās teritorijās;

12.3. ar transportlīdzekļiem iebraukt un tos novietot tikai to stāvēšanai paredzētās vietās, nenobraucot no koplietošanas un servitūtu ceļiem un laukumiem.

III. MAKŠĶERĒŠANAS LICENČU VEIDI, SKAITS UN MAKSA PAR LICENCĒM KATRĀ SEZONĀ

13. Makšķerēšana ir atļauta, iegādājoties vai saņemot kādu no šādām licencēm (paraugi 2. pielikumā):

Nr.p.k.

Licences veidi

Cena, EURO ar PVN

Skaits, gab.

1.

dienas licence

9,00

200

2.

dienas licence ar atlaidi

7,00

50

3.

Sezonas licence

50,00

100

4.

Sezonas licence ar atlaidi

40,00

20

14. Sezonas licence derīga visam licencētas makšķerēšanas periodam no l. aprīļa līdz 16. maijam, bet vienreizējā (dienas) licence derīga vienu licencē ierakstīto dienu.

15. licences ar atlaidi tiesīgi iegādāties:

15.1. licencētai makšķerēšanai Lielupei piegulošo zemju īpašnieki un viņu ģimenes locekļi;

15.2. invalīdi un politiski represētas personas;

15.3. Personas līdz 16 gadiem un vecākas par 65 gadiem;

15.4. maznodrošinātie un trūcīgie iedzīvotāji, uzrādot trūcīgās vai maznodrošinātās personas izziņu.

IV. MAKŠĶEREŠANAS LICENCES SATURS UN NOFORMĒJUMS

16. Visām licencēm jābūt numurētām pēc to veidiem un cenām.

17. Makšķerēšanas licencē jābūt šādiem rekvizītiem (licenču paraugi 2. pielikums):

17.1. licences veids;

17.2. kārtas numurs.;

17.3. licences cena;

17.4. derīguma termiņš;

17.5. ziņas par makšķerēšanas organizētāju;

17.6. licences izsniedzēja paraksts un izsniegšanas datums;

17.7. makšķernieka vārds, uzvārds;

17.8. makšķernieka paraksts par iepazīšanos ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem;

18. Elektroniski iegādātās licencēs tiek norādīts:

18.1. licences veids;

18.2. kārtas numurs;

18.3. licences cena;

18.4. derīguma termiņš;

18.5. ziņas par makšķerēšanas organizētāju;

18.6. makšķernieka vārds, uzvārds;

19. Licences ar labojumiem vai bez datuma nav derīgas.

20. Neizmantoto vai sakarā ar pārkāpumiem izņemto licenču vērtība makšķerniekam netiek atmaksāta.

V. MAKŠĶERNIEKA LOMU UZSKAITES KĀRTĪBA

21. Loma uzglabāšanai, makšķerējot, katram makšķerniekam jābūt ūdenī iemērktam individuālam auklas linuma tīkliņam, kurā tikai peldošā stāvoklī vienlaikus drīkst atrasties ne vairāk kā 8 (astoņas) vimbas un citas zivis pēc skaita un apjoma saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi". Makšķernieks katras dienas iegūto lomu ieraksta licences lomu uzskaites tabulā.

22. Pēc licencētas makšķerēšanas sezonas beigām, piecu dienu laikā, līdz attiecīgā gada 21. maijam, visu licenču, izņemot elektroniski iegādātas licenču, īpašnieku obligāts pienākums ir aizpildīt uzskaites formu un iesniegt to licenču iegādes vietā vai arī nosūtīt pa pastu uz Licencētās makšķerēšanas organizētāja adresi - Jelgavā, Pasta ielā 37.

23. Elektroniski iegādātu licenču īpašnieki aizpildītu lomu uzskaites formu līdz attiecīgā gada 21. maijam var reģistrēt arī tīmekļvietnē www.manacope.lv

24. Licencētās makšķerēšanas organizētājs reģistrē licenču īpašniekus, kuri Nolikuma 22. un 23. punktā noteiktajā kārtībā nav iesnieguši loma uzskaites pārskatu. Licencētās makšķerēšanas organizētājs, sazinoties pa licencē norādīto kontakttālruni vai elektroniskā pasta adresi, paziņo licences īpašniekam par nepieciešamību iesniegt loma uzskaites pārskatu 14 dienu laikā no paziņojuma brīža.

25. Ja pēc Nolikuma 24. punktā minētā termiņa licences īpašnieks nav iesniedzis loma uzskaites pārskatu, Licencētās makšķerēšanas organizētājs par konstatēto pārkāpumu informē zivju resursu aizsardzības un uzraudzības iestādes, kas savas tiesības īsteno atbilstoši Zvejniecības likumā noteiktajai kārtībai, piemērojot licences īpašniekam brīdinājumu vai naudas sodu no trim līdz septiņdesmit naudas soda vienībām, aizliedzot izmantot makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību tiesības uz laiku līdz vienam gadam.

VI. MAKŠĶERĒŠANAS LICENČU REALIZĀCIJA

26. Licenču izsniegšanas vieta un darba laiks:

26.1. Jelgavas novada pašvaldība - Pasta iela 37, Jelgava, tālr. 63022238, e-pasts: dome@jelgavasnovads.lv un Jaunsvirlaukas pagasta pārvalde - Lielupes iela 5, Staļģene, Jaunsvirlaukas pagasts, Jelgavas novads, tālr. 63085851, e-pasts: jaunsvirlaukaspp@jelgavasnovads.lv

26.2. darba laiks - pirmdien no plkst. 8.00 līdz 18.00; otrdien, trešdien un ceturtdien no plkst. 8.00 līdz 17.00; piektdien no plkst. 8.00 līdz 15.30.

26.3. elektroniski jebkurā laikā tīmekļa vietnē www.manacope.lv

Precizējumi: Jelgavas novada domes 2022. gada 23. februāra lēmums Nr. 21 (protokols Nr. 9)

27. Licences ar atlaidi tiesīgas iegādāties tās personas, kas var uzrādīt dokumentus atbilstoši šī nolikuma 15. punktā noteiktajam.

VII. IEGŪTO LĪDZEKĻU SADALE UN IZLIETOJUMS, MAKŠĶERĒŠANAS UN VIDES AIZSARDZĪBAS PRASĪBU IEVĒROŠANAS KONTROLE

28. Ieņēmumi no licenču izsniegšanas tiek sadalīti sekojoši:

28.1. 20 % tiek ieskaitīti valsts pamatbudžetā Zivju fonda veidošanai;

28.2. 80% licencētās makšķerēšanas organizatoram - Jelgavas novada pašvaldībai.

29. Licencētās makšķerēšanas organizators - Jelgavas novada pašvaldība ieņēmumus no licenču izsniegšanas izlieto:

29.1. 93 % licencētās makšķerēšanas organizēšanas nodrošināšanai, vides aizsardzības un zivju resursu pavairošanas pasākumiem, kā arī zivju aizsardzības un kontroles darba nodrošināšanai.

29.2. 7 % samaksai elektroniski iegādāto licenču tirgotājam par elektronisku makšķerēšanas licenču izsniegšanas un loma reģistrēšanas pakalpojuma sniegšanu tīmekļa vietnē www.manacope.lv

30. Pašvaldība, izlietojot līdzekļus, kas iegūti no licenču realizācijas, kā arī piesaistot papildus finansējumu, organizē makšķerēšanai vērtīgo zivju resursu pavairošanas pasākumus - veic vimbu nārsta vietu atjaunošanu Lielupē, kā arī atbilstoši zinātniski pamatotām rekomendācijām papildina plēsīgu zivju mazuļu krājumus Lielupes baseinā;

31. Kontroli par licencētas makšķerēšanas un vides aizsardzības noteikumu ievērošanu atbilstoši Zvejniecības likuma 18. pantā noteiktajam, veic Valsts vides dienests, kā arī Valsts vides dienesta pilnvarota persona - sabiedriskais vides inspektors, Jelgavas novada Pašvaldības policija.

VIII. LICENCĒTAS MAKŠĶERĒŠANAS ORGANIZATORA PIENĀKUMI

30. Licencētās makšķerēšanas organizētājam ir šādi pienākumi:

30.1. izgatavot, reģistrēt, uzskaitīt un realizēt makšķerēšanas licences atbilstoši normatīvajos aktos un Nolikumā noteiktajām prasībām;

30.2. sniegt informāciju pašvaldības tīmekļa vietnē www.jelgavasnovads.lv par licencēto makšķerēšanu tai skaitā:

30.2.1. Nolikumā paredzētajiem licencētās makšķerēšanas noteikumiem;

30.2.2. licencētās makšķerēšanas organizētāju;

30.2.3. licenču veidiem, maksu un iegādes iespējām;

30.2.4. Informācija ievietojama arī ārvalstu tūristiem saprotamā valodā - angļu un krievu valodā vai, ja nepieciešams, arī citu Latvijas kaimiņvalstu valodā;

30.3. ūdenstilpes piekrastē izvietot atbilstošas norādes zīmes:

30.3.1. par licencēto zemūdens medību zonām un vietām;

30.3.2. publiskām piekļuves vietām pie upes;

30.3.3. saziņas iespējām ar organizētāju;

30.3.4. informāciju, kur iespējams iepazīties ar Nolikumu;

30.3.5. licenču veidiem, to skaitu un maksu;

30.3.6. lomu uzskaiti un nodošanas kārtību;

30.3.7. Informācija izvietojama arī ārvalstu tūristiem saprotamā valodā - angļu un krievu valodā vai, ja nepieciešams, arī citu Latvijas kaimiņvalstu valodā;

30.4. nodrošināt no licenču pārdošanas iegūto naudas līdzekļu sadali atbilstoši Nolikuma 28. punktā noteiktai kārtībai:

30.4.1. līdz 10. jūlijam pārskaitīt valsts pamatbudžetā no licenču pārdošanas iegūto naudas līdzekļu daļu;

30.4.2. 28.2. punktā noteiktos līdzekļus izmantot atbilstoši Nolikumam, daļu līdzekļu ieguldot zivju krājumu pavairošanā, saglabāšanā un aizsardzībā, licencētās makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību organizēšanā, kā arī to pārvaldes un kontroles nodrošināšanā;

31. Licencētās makšķerēšanas organizētājs nodrošina normatīvajos aktos noteikto pārskatu iesniegšanu:

31.1. līdz 15. jūlijam iesniegt Lauku atbalsta dienestā pārskatu par licencēto makšķerēšanu, vēžošanu un zemūdens medībām iepriekšējā pusgadā;

31.2. katru gadu līdz 31. decembrim iesniegt Valsts vides dienestā pārskatu par veiktajiem dabas aizsardzības, kontroles un zivju resursu papildināšanas pasākumiem, kā arī informāciju par licencētās makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību organizēšanai nepieciešamās infrastruktūras izveidošanu un uzturēšanu;

31.3. uzskaitīt iegūtos lomus un katru gadu līdz 1. februārim iesniegt valsts zinātniskajā institūtā "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR"" (turpmāk - institūts) pārskatu par iepriekšējā gadā iegūtajiem lomiem;

32. Licencētās makšķerēšanas organizētājs reģistrē licenču īpašniekus, kuri Nolikumā noteiktajā kārtībā nav iesnieguši loma uzskaites pārskatu. Licencētās makšķerēšanas organizētājs, sazinoties pa licencē norādīto kontakttālruni vai elektroniskā pasta adresi, paziņo makšķerēšanas licences īpašniekam par nepieciešamību iesniegt loma uzskaites pārskatu 14 dienu laikā no paziņošanas brīža.

32.1 Ja pēc Nolikuma 32. punktā minētā termiņa zemūdens medību licences īpašnieks nav iesniedzis loma uzskaites pārskatu, licencēto zemūdens medību organizētājs par konstatēto pārkāpumu informē zivju resursu aizsardzības un uzraudzības iestādes, kas savas tiesības īsteno atbilstoši Zvejniecības likumā noteiktajai kārtībai, piemērojot zemūdens medību licences īpašniekam brīdinājumu vai naudas sodu no trim līdz septiņdesmit naudas soda vienībām, aizliedzot izmantot makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību tiesības uz laiku līdz vienam gadam.

Grozījumi: Jelgavas novada domes 2022. gada 23. februāra lēmums Nr. 21 (protokols Nr. 9)

IX. NOLIKUMA PIELIKUMI

33. Karte ar norādītu licencētās makšķerēšanas upes posmu (1. pielikums).

34. Makšķerēšanas licenču paraugi 4 veidu licencēm saskaņā ar Nolikuma 4.1. apakšpunktu (2. pielikums).

35. Loma uzskaites forma (3. pielikums).

36. Saskaņojumu lapa.

X. NOSLĒGUMA JAUTĀJUMS

37. Saistošo noteikumu darbības periods - 5 gadi no to izdošanas brīža.

Precizējumi: Jelgavas novada domes 2022. gada 23. februāra lēmums Nr. 21 (protokols Nr. 9)

 

Pielikums Nr. 1
Nolikumam "Licencētai makšķerēšanai Lielupē,
Jelgavas novada administratīvajā teritorijā"

Karte ar norādītu licencētās makšķerēšanas upes posmu

Upes posms, kur laika posmā no 1. aprīļa līdz 16. maijam ir noteikta licencētā makšķerēšana

 

Pielikums Nr. 2.1.
Nolikumam "Licencētai makšķerēšanai Lielupē,
Jelgavas novada administratīvajā teritorijā"

Makšķerēšanas licenču paraugi

Jelgavas novada pašvaldība, (reģistrācijas numurs 90009118031, Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, tālruņi: 63022238; 27880167, Fakss: 63022235, e-pasts: dome@jelgavasnovads.lv, www.jelgavasnovads.lv
 

Dienas licence Nr._________

Licencētai makšķerēšanai Lielupē
Jelgavas novada administratīvajā teritorijā
 

Licence izsniegta

______________________________________________________________________________________________
(vārds, uzvārds, personas kods)

______________________________________________________________________________________________
(tel. Nr. un E-pasts)

Derīguma termiņš ______________________________________________________________________________________________

Licences cena: EUR 9.00


Apliecinu, ka ievērošu Ministru kabineta 22.12.2015. noteikumus Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi" un šo licencētās makšķerēšanas nolikumu.

Licenci saņēma: _______________________________

                                                paraksts

Licenci izsniedza: _______________________________

                                                      paraksts

Izsniegšanas datums: 20____. gada _____________


1. makšķerēšana licencētās makšķerēšanas sezonas laikā no l. aprīļa līdz 14. aprīlim atļauta no krasta vai ar iebrišanu ūdenī, bet no l5. aprīļa līdz 16. maijam tikai no krasta, bez iebrišanas ūdenī;

1.1. makšķerēt atļauts tikai gaišā diennakts laikā;

1.2. atļautie makšķerēšanas rīki-viena pludiņa makšķere, viena gruntsmakšķere vai mušiņmakšķere, kas aprīkota tikai ar vienu āķi, kam atstarpe starp kātiņu un āķa smaili nav lielāka par 8 (astoņi) mm.

Citu 1.3. makšķerēšanas rīku un paņēmienu izmantošana aizliegta;

izmantojot vienu licenci, dienā atļauts iegūt un paturēt 8 (astoņas) vimbas.

2. Par konstatētiem "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumu" un licencētās makšķerēšanas Nolikuma pārkāpumiem pienākums ziņot kontroles institūcijām.

3. Ievērojot licencētās makšķerēšanas Nolikumu, pēc licencētas makšķerēšanas sezonas beigām, piecu dienu laikā, līdz attiecīgā gada 21. maijam, visu, arī elektroniski iegādātu, licenču īpašnieku obligāts pienākums ir aizpildīt uzskaites formu un iesniegt to licenču iegādes vietās vai arī nosūtīt pa pastu uz Licencēto zemūdens medību organizētāja adresi - Jelgavā, Pasta ielā 37, LV-3001. Aizpildītu uzskaites formu var reģistrēt arī www.manacope.lv

4. Licencētās makšķerēšanas organizētājs reģistrē licenču īpašniekus, kuri Nolikuma 22. un 23. punktā noteiktajā kārtībā nav iesnieguši loma uzskaites pārskatu.

5. Ja pēc Nolikuma 24. punktā minētā termiņa licences īpašnieks nav iesniedzis loma uzskaites pārskatu, Licencētās makšķerēšanas organizētājs par konstatēto pārkāpumu informē zivju resursu aizsardzības un uzraudzības iestādes, kas savas tiesības īsteno atbilstoši Zvejniecības likumā noteiktajai kārtībai, piemērojot licences īpašniekam brīdinājumu vai naudas sodu no trim līdz septiņdesmit naudas soda vienībām, aizliedzot izmantot makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību tiesības uz laiku līdz vienam gadam.

 

Pielikums Nr. 2.2.
Nolikumam "Licencētai makšķerēšanai Lielupē,
Jelgavas novada administratīvajā teritorijā"

Jelgavas novada pašvaldība, (reģistrācijas numurs 90009118031, Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, tālruņi: 63022238; 27880167, Fakss: 63022235, e-pasts: dome@jelgavasnovads.lv, www.jelgavasnovads.lv
 

Dienas licence ar atlaidi Nr._________

Licencētai makšķerēšanai Lielupē
Jelgavas novada administratīvajā teritorijā
 

Licence izsniegta

______________________________________________________________________________________________
(vārds, uzvārds, personas kods)

______________________________________________________________________________________________
(tel. Nr. un E-pasts)

Derīguma termiņš ______________________________________________________________________________________________

Licences cena: EUR 7.00


Apliecinu, ka ievērošu Ministru kabineta 22.12.2015. noteikumus Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi" un šo licencētās makšķerēšanas nolikumu.

Licenci saņēma: _______________________________

                                                paraksts

Licenci izsniedza: _______________________________

                                                      paraksts

Izsniegšanas datums: 20____. gada _____________


1. makšķerēšana licencētās makšķerēšanas sezonas laikā no l. aprīļa līdz 14. aprīlim atļauta no krasta vai ar iebrišanu ūdenī, bet no l5. aprīļa līdz 16.maijam tikai no krasta, bez iebrišanas ūdenī;

1.1. makšķerēt atļauts tikai gaišā diennakts laikā;

1.2. atļautie makšķerēšanas rīki-viena pludiņa makšķere, viena gruntsmakšķere vai mušiņmakšķere, kas aprīkota tikai ar vienu āķi, kam atstarpe starp kātiņu un āķa smaili nav lielāka par 8 (astoņi) mm.

Citu 1.3. makšķerēšanas rīku un paņēmienu izmantošana aizliegta;

izmantojot vienu licenci, dienā atļauts iegūt un paturēt 8 (astoņas) vimbas.

2. Par konstatētiem "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumu" un licencētās makšķerēšanas Nolikuma pārkāpumiem pienākums ziņot kontroles institūcijām.

3. Ievērojot licencētās makšķerēšanas Nolikumu, pēc licencētas makšķerēšanas sezonas beigām, piecu dienu laikā, līdz attiecīgā gada 21. maijam, visu, arī elektroniski iegādātu, licenču īpašnieku obligāts pienākums ir aizpildīt uzskaites formu un iesniegt to licenču iegādes vietās vai arī nosūtīt pa pastu uz Licencēto zemūdens medību organizētāja adresi - Jelgavā, Pasta ielā 37, LV-3001. Aizpildītu uzskaites formu var reģistrēt arī www.manacope.lv

4. Licencētās makšķerēšanas organizētājs reģistrē licenču īpašniekus, kuri Nolikuma 22. un 23. punktā noteiktajā kārtībā nav iesnieguši loma uzskaites pārskatu.

5. Ja pēc Nolikuma 24. punktā minētā termiņa licences īpašnieks nav iesniedzis loma uzskaites pārskatu, Licencētās makšķerēšanas organizētājs par konstatēto pārkāpumu informē zivju resursu aizsardzības un uzraudzības iestādes, kas savas tiesības īsteno atbilstoši Zvejniecības likumā noteiktajai kārtībai, piemērojot licences īpašniekam brīdinājumu vai naudas sodu no trim līdz septiņdesmit naudas soda vienībām, aizliedzot izmantot makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību tiesības uz laiku līdz vienam gadam.

 

Pielikums Nr. 2.3.
Nolikumam "Licencētai makšķerēšanai Lielupē,
Jelgavas novada administratīvajā teritorijā"

Jelgavas novada pašvaldība, (reģistrācijas numurs 90009118031, Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, tālruņi: 63022238; 27880167, Fakss: 63022235, e-pasts: dome@jelgavasnovads.lv, www.jelgavasnovads.lv
 

Sezonas licence Nr._________

Licencētai makšķerēšanai Lielupē
Jelgavas novada administratīvajā teritorijā
 

Licence izsniegta

______________________________________________________________________________________________
(vārds, uzvārds, personas kods)

______________________________________________________________________________________________
(tel. Nr. un E-pasts)

Derīguma termiņš:

no 20____. gada _____________

līdz 20____. gada _____________

Licences cena: EUR 50.00


Apliecinu, ka ievērošu Ministru kabineta 22.12.2015. noteikumus Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi" un šo licencētās makšķerēšanas nolikumu.

Licenci saņēma: _______________________________

                                                paraksts

Licenci izsniedza: _______________________________

                                                      paraksts

Izsniegšanas datums: 20____. gada _____________


1. makšķerēšana licencētās makšķerēšanas sezonas laikā no l. aprīļa līdz 14. aprīlim atļauta no krasta vai ar iebrišanu ūdenī, bet no l5. aprīļa līdz 16. maijam tikai no krasta, bez iebrišanas ūdenī;

1.1. makšķerēt atļauts tikai gaišā diennakts laikā;

1.2. atļautie makšķerēšanas rīki-viena pludiņa makšķere, viena gruntsmakšķere vai mušiņmakšķere, kas aprīkota tikai ar vienu āķi, kam atstarpe starp kātiņu un āķa smaili nav lielāka par 8 (astoņi) mm.

Citu 1.3. makšķerēšanas rīku un paņēmienu izmantošana aizliegta;

izmantojot vienu licenci, dienā atļauts iegūt un paturēt 8 (astoņas) vimbas.

2. Par konstatētiem "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumu" un licencētās makšķerēšanas Nolikuma pārkāpumiem pienākums ziņot kontroles institūcijām.

3. Ievērojot licencētās makšķerēšanas Nolikumu, pēc licencētas makšķerēšanas sezonas beigām, piecu dienu laikā, līdz attiecīgā gada 21. maijam, visu, arī elektroniski iegādātu, licenču īpašnieku obligāts pienākums ir aizpildīt uzskaites formu un iesniegt to licenču iegādes vietās vai arī nosūtīt pa pastu uz Licencēto zemūdens medību organizētāja adresi - Jelgavā, Pasta ielā 37, LV-3001. Aizpildītu uzskaites formu var reģistrēt arī www.manacope.lv

4. Licencētās makšķerēšanas organizētājs reģistrē licenču īpašniekus, kuri Nolikuma 22. un 23. punktā noteiktajā kārtībā nav iesnieguši loma uzskaites pārskatu.

5. Ja pēc Nolikuma 24. punktā minētā termiņa licences īpašnieks nav iesniedzis loma uzskaites pārskatu, Licencētās makšķerēšanas organizētājs par konstatēto pārkāpumu informē zivju resursu aizsardzības un uzraudzības iestādes, kas savas tiesības īsteno atbilstoši Zvejniecības likumā noteiktajai kārtībai, piemērojot licences īpašniekam brīdinājumu vai naudas sodu no trim līdz septiņdesmit naudas soda vienībām, aizliedzot izmantot makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību tiesības uz laiku līdz vienam gadam.

 

Pielikums Nr. 2.4.
Nolikumam "Licencētai makšķerēšanai Lielupē,
Jelgavas novada administratīvajā teritorijā"

Jelgavas novada pašvaldība, (reģistrācijas numurs 90009118031, Pasta iela 37, Jelgava, LV-3001, tālruņi: 63022238; 27880167, Fakss: 63022235, e-pasts: dome@jelgavasnovads.lv, www.jelgavasnovads.lv
 

Sezonas licence ar atlaidi Nr._________

Licencētai makšķerēšanai Lielupē
Jelgavas novada administratīvajā teritorijā
 

Licence izsniegta

______________________________________________________________________________________________
(vārds, uzvārds, personas kods)

______________________________________________________________________________________________
(tel. Nr. un E-pasts)

Derīguma termiņš:

no 20____. gada _____________

līdz 20____. gada _____________

Licences cena: EUR 40.00


Apliecinu, ka ievērošu Ministru kabineta 22.12.2015. noteikumus Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi" un šo licencētās makšķerēšanas nolikumu.

Licenci saņēma: _______________________________

                                                paraksts

Licenci izsniedza: _______________________________

                                                      paraksts

Izsniegšanas datums: 20____. gada _____________


1. makšķerēšana licencētās makšķerēšanas sezonas laikā no l. aprīļa līdz 14. aprīlim atļauta no krasta vai ar iebrišanu ūdenī, bet no l5. aprīļa līdz 16. maijam tikai no krasta, bez iebrišanas ūdenī;

1.1. makšķerēt atļauts tikai gaišā diennakts laikā;

1.2. atļautie makšķerēšanas rīki-viena pludiņa makšķere, viena gruntsmakšķere vai mušiņmakšķere, kas aprīkota tikai ar vienu āķi, kam atstarpe starp kātiņu un āķa smaili nav lielāka par 8 (astoņi) mm.

Citu 1.3. makšķerēšanas rīku un paņēmienu izmantošana aizliegta;

izmantojot vienu licenci, dienā atļauts iegūt un paturēt 8 (astoņas) vimbas.

2. Par konstatētiem "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumu" un licencētās makšķerēšanas Nolikuma pārkāpumiem pienākums ziņot kontroles institūcijām.

3. Ievērojot licencētās makšķerēšanas Nolikumu, pēc licencētas makšķerēšanas sezonas beigām, piecu dienu laikā, līdz attiecīgā gada 21. maijam, visu, arī elektroniski iegādātu, licenču īpašnieku obligāts pienākums ir aizpildīt uzskaites formu un iesniegt to licenču iegādes vietās vai arī nosūtīt pa pastu uz Licencēto zemūdens medību organizētāja adresi - Jelgavā, Pasta ielā 37, LV-3001. Aizpildītu uzskaites formu var reģistrēt arī www.manacope.lv

4. Licencētās makšķerēšanas organizētājs reģistrē licenču īpašniekus, kuri Nolikuma 22. un 23. punktā noteiktajā kārtībā nav iesnieguši loma uzskaites pārskatu.

5. Ja pēc Nolikuma 24. punktā minētā termiņa licences īpašnieks nav iesniedzis loma uzskaites pārskatu, Licencētās makšķerēšanas organizētājs par konstatēto pārkāpumu informē zivju resursu aizsardzības un uzraudzības iestādes, kas savas tiesības īsteno atbilstoši Zvejniecības likumā noteiktajai kārtībai, piemērojot licences īpašniekam brīdinājumu vai naudas sodu no trim līdz septiņdesmit naudas soda vienībām, aizliedzot izmantot makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību tiesības uz laiku līdz vienam gadam.

 

Pielikums Nr. 3
Nolikumam "Licencētai makšķerēšanai Lielupē,
Jelgavas novada administratīvajā teritorijā"

Loma uzskaites forma

Licencētai makšķerēšanai Lielupē
Jelgavas novada administratīvajā teritorijā

Datums

Zivju suga (Vimba)

Noķerto zivju daudzums (kg)

Zivju skaits (gab.)

Licences nodošanas datums 20____. gada _____________

Iesniedzēja paraksts  

/

 

/

     

paraksta atšifrējums

 

 

Nolikumam "Licencētai makšķerēšanai Lielupē,
Jelgavas novada administratīvajā teritorijā"

Saskaņojuma lapa

Nolikums "Par licencēto makšķerēšanu Lielupē,
Jelgavas novada administratīvajā teritorijā"

SASKAŅOTS:

1. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

2. Zemkopības ministrija

2021. gada 20. decembris Nr. 4.1-2e/2417/2021

2. Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR"

2022. gada 18. janvāris Nr. 30-1/748-e

3. Valsts vides dienests Zemgales reģionālā vides pārvalde

2021. gada 21. decembris Nr. 2.3/2473/ZE2021

 

Paskaidrojuma raksts
Jelgavas novada pašvaldības 2021. gada 10. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 16 "Par licencēto makšķerēšanu Lielupē Jelgavas novada administratīvajā teritorijā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Saistošo noteikumu grozījumu nepieciešamības raksturojums Ar 2021. gada 1. jūliju, pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma "Administratīvās teritorijas, to administratīvie centri un teritoriālā iedalījuma vienības" 18. punktu, ir izveidots Jelgavas novads, apvienojot Jelgavas novadu un Ozolnieku novadu. Jaunajā administratīvajā teritorijā ir izveidota jauna pašvaldība - Jelgavas novada pašvaldība.

Ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punktu noteikts, ka novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

2. Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Šie saistošie noteikumi reglamentē licencēto makšķerēšanu Lielupē Jelgavas novada administratīvajā teritorijā.

Licencētā makšķerēšana Jelgavas novada administratīvajā teritorijā Lielupē tiek organizēta saskaņā ar Nolikumu "Par licencēto makšķerēšanu Lielupē, Jelgavas novada administratīvajā teritorijā".

3. Saistošo noteikumu projekta ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu kontroles nodrošināšanai nav plānots veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darbavietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci, tādēļ saistošo noteikumu izpildei tiek prognozēta pozitīva ietekme uz pašvaldības budžeta ienākumu sadaļu, jo saņemtā soda nauda par saistošo noteikumu neievērošanu tiks ieskaitīta pašvaldības budžetā.
4. Saistošo noteikumu projekta ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Tiešas ietekmes nav
5. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu projekts 2021. gada 4. novembrī ievietots Jelgavas novada pašvaldības tīmekļa vietnē sadaļā Saistošo noteikumu projekti.

Jelgavas novada domes priekšsēdētāja p.i. A. Ozoliņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par licencēto makšķerēšanu Lielupē Jelgavas novada administratīvajā teritorijā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jelgavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 16Pieņemts: 10.12.2021.Stājas spēkā: 12.03.2022.Zaudē spēku: 08.07.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 50, 11.03.2022. OP numurs: 2022/50.12
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
330698
12.03.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"