Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Varakļānu novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 1

Varakļānos 2022. gada 10. janvārī

Grozījumi Varakļānu novada pašvaldības 2018. gada 25. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība"

APSTIPRINĀTI
ar Varakļānu novada domes
2022. gada 10. janvāra lēmumu Nr. 1.4

PRECIZĒTI
ar Varakļānu novada domes
2022. gada 27. janvāra lēmumu Nr. 2.23

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
3. panta trešo daļu, Ministru kabineta 2003. gada 27. maija noteikumiem
Nr. 275 Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu
samaksas kārtība un kārtība, kādā pakalpojuma izmaksas
tiek segtas no pašvaldības budžeta 6. pantu

1. Izdarīt Varakļānu novada pašvaldības 2018. gada 25. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība" šādus grozījumus:

1.1. Izteikt norādi uz kāda normatīvā akta pamata saistošie noteikumi izdoti šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3. panta trešo daļu, Ministru kabineta 2003. gada 27. maija noteikumiem Nr. 275 Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu samaksas kārtība un kārtība, kādā pakalpojuma izmaksas tiek segtas no pašvaldības budžeta 6. pantu"

1.2. Izteikt 19.2. un 19.3. apakšpunktus šādā redakcijā:

"19.2. II līmenis: aprūpe līdz 6 stundām nedēļā - pārtikas produktu, medikamentu un saimniecības preču piegāde, grīdas mitrā uzkopšana, gultas veļas nomaiņa un veļas mazgāšana klienta veļas mazgājamajā mašīnā vai nodošana mazgātavā, komunālo un citu maksājumu kārtošana, ārsta izsaukšana, preses pasūtīšana, informācijas sniegšana par sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu saņemšanas kārtību un nosacījumiem, sadzīves atkritumu iznešana no klienta dzīvesvieta, malkas sanešana, ūdens ienešana, iznešana, logu mazgāšana 1 reizi gadā, aprūpējamā pavadīšana pie ārstiem, uz slimnīcu, palīdzība vannošanā un citi atbilstoši pakalpojumi;

19.3. III līmenis: aprūpe līdz 8 stundām nedēļā - pārtikas produktu, medikamentu un saimniecības preču piegāde, grīdas mitrā uzkopšana, gultas veļas nomaiņa un veļas mazgāšana klienta veļas mazgājamajā mašīnā vai nodošana mazgātavā, komunālo un citu maksājumu kārtošana, ārsta izsaukšana, logu siltināšana, preses pasūtīšana, informācijas sniegšana par sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu saņemšanas kārtību un nosacījumiem, sadzīves atkritumu iznešana no klienta dzīvesvieta, malkas sanešana, ūdens ienešana, iznešana, logu mazgāšana 1 reizi gadā, aprūpējamā pavadīšana pie ārstiem, uz slimnīcu, palīdzība vannošanā un citi atbilstoši pakalpojumi;"

1.3. Izteikt 25.2.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"25.2.2. Pašvaldība maksā starpību starp Aprūpes pakalpojuma cenu un Personas veikto samaksu par pakalpojumu, ne vairāk kā 180 euro mēnesī, ja saistošo noteikumu 25.2.1. apakšpunktā noteiktā Personas samaksa nesedz pilnu Aprūpes pakalpojuma cenu;"

1.4. Izteikt 28. punktu šādā redakcijā:

"28. Ja Personai ar invaliditāti ir piešķirts pabalsts, kuram nepieciešama kopšana, tad Pašvaldība noteikumu 25.2.2. apakšpunktā noteikto maksas starpību sedz līdz 30 euro mēnesī."

2. Saistošie noteikumi stājas likuma "Par pašvaldībām" 45. panta noteiktajā kārtībā.

Varakļānu novada domes priekšsēdētājs M. Justs

 

Paskaidrojuma raksts
Varakļānu novada pašvaldības 2022. gada 10. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 1 "Grozījumi 25.01.2018. saistošajos noteikumos Nr. 2 "Pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārība""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Varakļānu novada pašvaldības 25.01.2018. saistošie noteikumi Nr. 2 "Pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība" tika aktualizēti atbilstoši pašreizējai ekonomiskajai situācijai valstī un sociālo pakalpojumu sniegšanas praksei novadā.

Sakarā ar ilgstošas sociālās aprūpes pakalpojuma izmaksu palielinājumu (t.sk. Aprūpētāju algu palielinājumu).

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu 10.01.2022. grozījumi paredz:

1) aprūpes mājās pakalpojuma klāsta precizēšanu, ko saņem Persona, izvērtējot tā vajadzības un veselības stāvokļa specifiku;

2) Pašvaldības finansiālā atbalsta palielināšanu maksai starp Aprūpes pakalpojuma cenu un Personas veikto samaksu par pakalpojumu līdz 180 euro (no 150 euro), lai nodrošinātu pakalpojumu pieejamību un mazinātu maksas parādu risku.

3) Pašvaldība proporcionāli piešķir maksas starpības atbalstu līdz 30 euro par pakalpojumu arī par tām personām, kuras saņem pabalstu invalīdam, kuram nepieciešama kopšana.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašvaldības budžetu attiecībā uz sociālo pakalpojumu sniegšanu un ar to saistīto izmaksu iekasēšanu un maksas starpības segšanu ietekmēs nebūtiski, jo Pašvaldības atbalsts daļēji tiks dotēta ar valsts budžeta līdzekļiem, atbilstoši 01.01.2022. MK Nr. 865 "Noteikumiem par valsts atbalstu pašvaldībām atlīdzības palielināšanai aprūpētājiem ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās".
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu administrēšanu veic Varakļānu novada pašvaldības iestāde "Varakļānu novada pašvaldības Sociālais dienests".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas.

Varakļānu novada domes priekšsēdētājs M. Justs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Varakļānu novada pašvaldības 2018. gada 25. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Pašvaldības .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Varakļānu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 1Pieņemts: 10.01.2022.Stājas spēkā: 02.03.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 42, 01.03.2022. OP numurs: 2022/42.12
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
330374
02.03.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"