Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 78

Rīgā 2022. gada 1. februārī (prot. Nr. 5 9. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 21. janvāra noteikumos Nr. 35 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 3.1.1. specifiskā atbalsta mērķa "Sekmēt mazo, vidējo komersantu izveidi un attīstību, īpaši apstrādes rūpniecībā un RIS3 prioritārajās nozarēs" 3.1.1.3. pasākuma "Atbalsts mazo, vidējo komersantu finansējuma piesaistei kapitāla tirgos" īstenošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un
Kohēzijas fonda 2014.-2020. gada plānošanas perioda
vadības likuma 20. panta 13. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2020. gada 21. janvāra noteikumos Nr. 35 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 3.1.1. specifiskā atbalsta mērķa "Sekmēt mazo, vidējo komersantu izveidi un attīstību, īpaši apstrādes rūpniecībā un RIS3 prioritārajās nozarēs" 3.1.1.3. pasākuma "Atbalsts mazo, vidējo komersantu finansējuma piesaistei kapitāla tirgos" īstenošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2020, 16. nr.; 2021, 107. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Pasākuma atlases īstenošanas veids ir atklāta projektu iesniegumu atlase, kuru sadarbības iestāde organizē kārtās, izsludinot paziņojumu par projektu iesniegumu iesniegšanu. Ja projektu iesniegumu iesniegšanas kārtā netiek apgūts viss attiecīgajā kārtā pieejamais finansējums vai tiek piešķirts papildu finansējums, sadarbības iestāde organizē papildu atlases kārtas par pieejamo finansējumu. Atlases kārtas tiek īstenotas līdz brīdim, kamēr ir pieejams brīvs finansējums, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 30. aprīlim."

2. Izteikt 16.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"16.1. akciju iekļaušana tirdzniecības vietā, ja tiek piesaistīti vismaz 500 000 euro un akciju iekļaušana tirdzniecības vietā notiek divu gadu laikā no civiltiesiskā līguma par projekta īstenošanu (turpmāk - civiltiesisks līgums) noslēgšanas, vienlaikus ievērojot šo noteikumu 11. punktā minēto termiņu. Projekta iesniedzējs var secīgi iesniegt otru projekta iesniegumu par akciju iekļaušanu tirdzniecības vietā tikai tad, ja tas pasākuma ietvaros tirdzniecības vietā ir sekmīgi iekļāvis parāda vērtspapīrus;".

3. Izteikt 16.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"16.2. parāda vērtspapīru iekļaušana tirdzniecības vietā, ja tā notiek divu gadu laikā no civiltiesiskā līguma noslēgšanas, vienlaikus ievērojot šo noteikumu 11. punktā minēto termiņu."

4. Izteikt 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Lai nodrošinātu šo noteikumu 16. punktā minēto darbību īstenošanu, vienā projekta iesniegumā ietverot vismaz vienu no šādām apakšaktivitātēm - sākotnējais publiskais piedāvājums, privātā izvietošana, otrreizējais publiskais piedāvājums, turpmākais publiskais piedāvājums vai akciju iekļaušana bez kapitāla piesaistes, bet ar plānu to realizēt divu gadu laikā pēc civiltiesiskā līguma noslēgšanas ar sadarbības iestādi, bet ne ilgāk kā līdz 2023. gada 31. decembrim -, attiecināmas ir šādas tiešās sagatavošanās izmaksas iekļaušanai tirdzniecības vietā:

17.1. ārējo konsultantu sniegtās konsultācijas pakalpojumu izmaksas finansējuma saņēmēja šo noteikumu 16. punktā minētajām darbībām:

17.1.1. kapitāla piesaistīšanas, emisijas organizētāja pakalpojumu izmaksas;

17.1.2. emisijas prospekta (vai reģistrācijas dokumenta, parāda vērtspapīru apraksta un kopsavilkuma, ja emisijas prospekts sastāv no atsevišķiem dokumentiem), prospekta (vai reģistrācijas dokumenta, parāda vērtspapīru apraksta un kopsavilkuma, ja prospekts sastāv no atsevišķiem dokumentiem), piedāvājuma dokumenta vai uzņēmuma apraksta sagatavošanas, apstiprināšanas un publicēšanas izmaksas;

17.1.3. (akcijas) emisijas prospekta, pamatprospekta, piedāvājuma galīgo noteikumu, uzņēmuma apraksta vai parāda vērtspapīru apraksta sagatavošanas, apstiprināšanas un publicēšanas izmaksas;

17.1.4. padziļinātā izpēte un ar to saistītās izmaksas;

17.2. tirdzniecības vietas sertificētā konsultanta piesaistes un pakalpojumu izmaksas līdz akciju un parāda vērtspapīru iekļaušanai tirdzniecības vietās;

17.3. citas juridiskās, finanšu, nodokļu, auditoru, sertificētu konsultantu konsultāciju izmaksas saistībā ar šo noteikumu 16. punktu, kas atbilst Komisijas regulas Nr. 651/2014 18. panta 4. punktam."

5. Izteikt 22. punktu šādā redakcijā:

"22. Iepirkumus, kas nepieciešami projekta īstenošanai, finansējuma saņēmējs veic saskaņā ar normatīvajiem aktiem par iepirkuma procedūru un tās piemērošanas kārtību pasūtītāja finansētiem projektiem, nodrošinot pārredzamu, nediskriminējošu, beznosacījumu un konkurenci nodrošinošu procedūru."

6. Izteikt 23.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"23.2. finansējuma saņēmējs, kas civiltiesisko līgumu par projekta īstenošanu noslēdzis līdz 2022. gada 31. janvārim, neuzsāk projektā paredzētās darbības gada laikā no civiltiesiskā līguma noslēgšanas;".

7. Papildināt ar 23.2.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"23.2.1 finansējuma saņēmējs, kas civiltiesisko līgumu par projekta īstenošanu noslēdzis pēc 2022. gada 31. janvāra, neuzsāk projektā paredzētās darbības četru mēnešu laikā no civiltiesiskā līguma noslēgšanas;".

8. Izteikt 25. punktu šādā redakcijā:

"25. Par atbalsta piešķiršanas dienu uzskatāma diena, kad sadarbības iestāde pieņēmusi lēmumu par projekta iesnieguma apstiprināšanu vai sniegusi atzinumu par lēmumā noteikto nosacījumu izpildi, ja iepriekš pieņemts lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu ar nosacījumu. Sadarbības iestāde lēmumu par atbalsta piešķiršanu pieņem līdz 2022. gada 31. jūlijam."

9. Izteikt 26. punktu šādā redakcijā:

"26. Sadarbības iestāde nodrošina informācijas glabāšanu un pieejamību 10 gadus, skaitot no dienas, kad šīs atbalsta programmas ietvaros piešķirts pēdējais atbalsts, bet finansējuma saņēmējs nodrošina informācijas glabāšanu un pieejamību 10 gadus, skaitot no atbalsta piešķiršanas dienas, atbilstoši Komisijas regulas Nr. 651/2014 12. panta 1. punktam vai Komisijas regulas Nr. 1407/2013 6. panta 4. punktam."

10. Izteikt 27. punktu šādā redakcijā:

"27. Ja tiek pārkāpti Komisijas regulas Nr. 651/2014 nosacījumi, finansējuma saņēmējam ir pienākums atmaksāt sadarbības iestādei visu saņemto nelikumīgo valsts atbalstu kopā ar procentiem no līdzekļiem, kas ir brīvi no valsts atbalsta, atbilstoši Komercdarbības atbalsta kontroles likuma IV vai V nodaļas nosacījumiem."

11. Papildināt ar 27.1 punktu šādā redakcijā:

"27.1 Ja tiek pārkāpti Komisijas regulas Nr. 1407/2013 nosacījumi, finansējuma saņēmējam ir pienākums atmaksāt sadarbības iestādei visu saņemto valsts atbalstu kopā ar procentiem no līdzekļiem, kas ir brīvi no valsts atbalsta, atbilstoši Komercdarbības atbalsta kontroles likuma IV vai V nodaļas nosacījumiem."

12. Papildināt ar 28.1 punktu šādā redakcijā:

"28.1 Atbalsta saņēmējs, iesniedzot iesniegumu, sniedz informāciju par plānoto un piešķirto atbalstu par tām pašām attiecināmajām izmaksām, norādot atbalsta piešķiršanas datumu, atbalsta sniedzēju, atbalsta pasākumu un plānoto vai piešķirto atbalsta summu un atbalsta intensitāti."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ekonomikas ministrs J. Vitenbergs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 21. janvāra noteikumos Nr. 35 "Darbības programmas "Izaugsme .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 78Pieņemts: 01.02.2022.Stājas spēkā: 05.02.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 25, 04.02.2022. OP numurs: 2022/25.7
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
329644
05.02.2022
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"