Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.
Augšdaugavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 20

Daugavpilī 2021. gada 9. decembrī (prot. Nr. 16, 8. &)
Par atbalstu mazaizsargātajām personām
Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Augšdaugavas novada pašvaldība sniedz materiālo atbalstu pacienta iemaksas apmaksai šajos saistošajos noteikumos noteiktajām mazaizsargātajām personām, kā arī ar to saistīto lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtību.

2. Par mazaizsargātu šo saistošo noteikumu izpratnē ir uzskatāma persona, kurai saskaņā ar šiem saistošajiem noteikumiem pienākas materiālais atbalsts.

3. Par pacienta iemaksām šo saistošo noteikumu izpratnē ir uzskatāmas stacionāra un dienas stacionāra pacienta iemaksas.

4. Atbalstu sniedz tām personām, kuras savu dzīvesvietu ir deklarējušas Augšdaugavas novada administratīvajā teritorijā.

5. Atbalstu sniedz, neizvērtējot personas ienākumus.

6. Šajos saistošajos noteikumos noteiktā materiālā atbalsta izmaksu administrē Augšdaugavas novada Sociālais dienests (turpmāk – Sociālais dienests).

II. Atbalsta piešķiršanas kārtība

7. Atbalsts pacienta iemaksas apmaksai ir paredzēts Sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Daugavpils reģionālā slimnīca" stacionāra pacienta iemaksu līdz četrām gultas dienām kompensēšanai.

8. Tiesības saņemt atbalstu pacienta iemaksas apmaksai ir šādām personām:

8.1. nestrādājošiem pensionāriem, kuriem ir noteikta Latvijas Republikas vecuma pensija un, kuriem nav veselības apdrošināšanas polises;

8.2. nestrādājošām personām ar invaliditāti, kurām ir noteikta Latvijas Republikas invaliditātes pensija un, kuriem nav veselības apdrošināšanas polises.

9. Atbalsts pacienta iemaksas apmaksai tiek sniegts, pamatojoties uz noslēgto līgumu starp Sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Daugavpils reģionālā slimnīca" un Augšdaugavas novada pašvaldību par pacienta iemaksu.

10. Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Daugavpils reģionālā slimnīca" līdz katra nākošā mēneša 5. datumam iesniedz Sociālajam dienestam personu sarakstu, kas ir izmantojušas Sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Daugavpils reģionālā slimnīca" pakalpojumus un atbilst šo saistošo noteikumu nosacījumiem.

11. Sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Daugavpils reģionālā slimnīca" personu sarakstā norāda šādu informāciju: personas vārdu, uzvārdu, personas kodu, dzīvesvietas adresi, izdotās Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pensionāra apliecības numuru, pakalpojuma saņemšanas periodu un apmaksas apmēru, ievērojot 7. punkta nosacījumus.

12. Sociālā dienesta sociālā darba speciālisti pārbauda Sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Daugavpils reģionālā slimnīca" iesniegto personu sarakstu un to atbilstību šo saistošo noteikumu 4. un 8. punkta nosacījumiem.

13. Sociālais dienests pēc personu saraksta, ko iesniedza Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Daugavpils reģionālā slimnīca", izvērtēšanas pieņem lēmumu par pacientu iemaksu apmaksu Sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Daugavpils reģionālā slimnīca" vai atteikumu apmaksāt pacienta iemaksu.

14. Gadījumā, ja persona (turpmāk – atbalsta pieprasītājs), kura atbilst šo saistošo noteikumu nosacījumiem, ir pati veikusi pacienta iemaksas apmaksu un netika iekļauta Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Daugavpils reģionālā slimnīca" iesniegto personu sarakstā, tā ir tiesīga vērsties Sociālajā dienestā, lai saņemtu materiālo atbalstu pacienta iemaksas apmaksai.

15. Atbalsta pieprasītājs vēršas Sociālajā dienestā ar rakstveida iesniegumu un iesniedz izdevumus apliecinošus dokumentus par pacienta iemaksu Sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Daugavpils reģionālā slimnīca".

16. Izdevumus apliecinošus dokumentus, ko iesniedz atbalsta pieprasītājs, Sociālais dienests pieņem un atzīst, ja tie izdoti ne agrāk kā trīs mēnešus pirms iesniegšanas dienas.

17. Sociālais dienests lēmumu par atbalsta piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt atbalsta pieprasītājam pieņem Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

III. Apstrīdēšanas un pārsūdzības kārtība

18. Sociālā dienesta pieņemto lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt Augšdaugavas novada pašvaldības domē.

19. Augšdaugavas novada pašvaldībā pieņemto lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.

IV. Noslēguma jautājumi

20. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākošajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

21. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē Daugavpils novada domes 2012. gada 15. marta saistošie noteikumi Nr. 3 "Atbalsts mazaizsargātajām personām".

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins
Paskaidrojuma raksts
Augšdaugavas novada pašvaldības 2021. gada 9. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 20 "Par atbalstu mazaizsargātajām personām"
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojumsSaistošo noteikumu "Par atbalstu mazaizsargātajām personām" projekts (turpmāk – saistošie noteikumi) izstrādāts, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, kas nosaka, ka pašvaldība var pieņemt saistošos noteikumus arī, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.
2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Augšdaugavas novada pašvaldība sniedz materiālo atbalstu pacienta iemaksas apmaksai mazaizsargāto personu grupām dzīves kvalitātes, veselības aprūpes uzlabošanai Augšdaugavas novada teritorijā. Nosaka iesnieguma iesniegšanas vietu, izdevumus apliecinošus dokumentus par pacienta iemaksu, to izskatīšanas un lēmuma pieņemšanas kārtību, kā arī pārsūdzēšanas kārtību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu īstenošanai tiek prognozēta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu. 2022. gadam būs nepieciešam aptuveni 24 000,00 euro gadā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli pašvaldības teritorijāTiesības saņemt atbalstu nodrošinās ģimenēs veselības aprūpes kvalitāti, savlaicīgu medicīnisko aprūpi, uzlabos dzīves kvalitāti nestrādājošām pensijas vecuma personām un nestrādājošām personām ar invaliditāti, dos iespēju šīm personām atbalstīt materiāli pārējos ģimenes locekļus. Nodrošinās iespējamību iegūt izglītību citiem ģimenes locekļiem, palielinās iespējamību iegādāties nepieciešamos medikamentus slimību ārstēšanai un pamatvajadzību apmierināšanu veselības aprūpes jomā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Augšdaugavas novada Sociālais dienests.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmSabiedrības līdzdalība Saistošo noteikumu izstrādāšanā netika iesaistīta, jo Saistošie noteikumi neierobežo sabiedrības tiesības, bet uzlabo klientu dzīves kvalitāti.
Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par atbalstu mazaizsargātajām personām Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Augšdaugavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 20Pieņemts: 09.12.2021.Stājas spēkā: 07.01.2022.Zaudē spēku: 01.07.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 4, 06.01.2022. OP numurs: 2022/4.6
Saistītie dokumenti
  • Zaudēs spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
328967
07.01.2022
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"