Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.
Ropažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 33/21

Ulbrokā 2021. gada 23. decembrī
Par Ropažu novada pašvaldības vienreizēja pabalsta sniegšanu Stopiņu pagasta un Garkalnes pagasta iedzīvotājiem, kuriem siltumenerģijas piegādi ar dabas gāzes apkuri nodrošina PA "Saimnieks" un PSIA "Garkalnes Komunālserviss", siltumenerģijas apgādes tarifa izdevumu daļējai segšanai
APSTIPRINĀTI
ar Ropažu novada domes
2021. gada 23. decembra lēmumu Nr. 546
(prot. Nr. 21/2021, 1. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka vienreizēja pabalsta izmaksu par siltumenerģijas apgādes tarifa izdevumu daļēju segšanu Stopiņu pagasta un Garkalnes pagasta Upesciema iedzīvotājiem, kuriem siltumenerģijas piegādi ar dabas gāzes apkuri nodrošina PA "Saimnieks" un PSIA "Garkalnes Komunālserviss".

2. Tiesības saņemt vienreizējo pabalstu ir Ropažu novada Stopiņu pagasta un Garkalnes pagasta Upesciema iedzīvotājiem (mājsaimniecībām), kuri uz 2021. gada 1. novembri (ieskaitot) ir deklarēti Ropažu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā minētajos pagastos un kuriem siltumenerģijas piegādi ar dabas gāzes apkuri nodrošina Ropažu novada pašvaldības aģentūra "Saimnieks" un pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Garkalnes Komunālserviss".

3. Pabalsts ir vienreizējs un tā apmērs ir 50 (piecdesmit) euro vienai mājsaimniecībai Ropažu novada Stopiņu pagastā vai Garkalnes pagastā Upesciemā.

4. Papildus pabalsts 15 (piecpadsmit) euro apmērā pienākas mājaimnniecībai par katru mājsaimniecībā deklarētu nepilngadīgu personu, pensionāru vai personu ar invaliditāti.

5. Par vienreizējā pabalsta piešķiršanu vai par pabalsta piešķiršanas atteikumu lēmumu pieņem Ropažu novada pašvaldības Sociālais dienests bez mājsaimniecības ienākumu un materiālā stāvokļa izvērtēšanas.

6. Viens no mājsaimniecības locekļiem, kurš uz 2021. gada 1. novembri ir deklarēts Ropažu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā iesniedz Ropažu novada pašvaldības pagasta pārvaldēs pašrocīgi parakstītu iesniegumu vienreizējā pabalsta saņemšanai vai nosūta uz Ropažu novada pašvaldības oficiālo e-pasta adresi: novada.dome@ropazi.lv ar drošu elektronisku parakstu parakstītu iesniegumu. Iesnieguma paraugs vienreizējā pabalsta sniegšanai Stopiņu pagasta un Garkalnes pagasta Upesciema iedzīvotājiem siltumenerģijas apgādes tarifa izdevumu daļējai segšanai pielikumā.

7. Viens no mājsaimniecības locekļiem vienreizējo pabalstu mājsaimniecībai ir tiesīgs pieprasīt līdz 2022. gada 1. martam (ieskaitot). Pabalstu piešķir un izmaksā viena mēneša laikā no lēmuma pieņemšanas dienas. Pabalstu ieskaita pieprasītāja iesniegumā norādītajā kredītiestādes norēķinu kontā vai izmaksā Garkalnes pagasta kasē, Brīvības gatvē 455, Rīgā, Garkalnes pagasta pārvaldes darba laikā vai Stopiņu pagasta kasē, Institūta ielā 1a, Ulbroka, Stopiņu pagasts, Ropažu novads, Stopiņu pagasta pārvaldes darba laikā.

8. Sociālā dienesta pieņemto lēmumu par atteikumu piešķirt pabalstu var apstrīdēt Ropažu novada pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā.

9. Ropažu novada Administratīvo aktu strīdu komisijas pieņemto lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.

Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne
Pielikums
Ropažu novada domes 2021. gada 23. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 33/21
"Par Ropažu novada pašvaldības vienreizēja pabalsta sniegšanu
Stopiņu pagasta un Garkalnes pagasta iedzīvotājiem,
kuriem siltumenerģijas piegādi ar dabas gāzes apkuri
nodrošina PA "Saimnieks" un PSIA "Garkalnes Komunālserviss",
siltumenerģijas apgādes tarifa izdevumu daļējai segšanai"

Ropažu novada pašvaldības
Sociālajam dienestam

IESNIEGUMS

Lūdzu piešķirt vienreizēju pabalstu siltumenerģijas apgādes tarifa izdevumu daļējai segšanai

Pabalsta pieprasītāja

vārds, uzvārds 
 
personas kods 
 
deklarētās dzīvesvietas adrese 
 
tālr. Nr., e-adrese: 

Pabalstu lūdzu pārskaitīt uz norādīto kredītiestādes konta numuru (aizpilda, ja attiecināms):

 .

Pabalstu izņemšu kasē (ja attiecināms, norāda Stopiņu pagasta pāvlades vai Garkalnes pagasta pārvaldes kasi):

 .

Informācija par personas datu apstrādi:

Iesniegumā norādītie personas dati tiks apstrādāti Ropažu novada pašvaldības noteiktā mērķa īstenošanai: vienreizēju siltumenerģijas apgādes tarifa izdevumu daļējai segšanai. Datu apstrādes tiesiskais pamats – Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6. panta pirmās daļas c) apakšpunkts. Personas datu pārzinis ir Ropažu novada pašvaldība, reģ. Nr. 90000067986 juridiskā adrese: Institūta iela 1a, Ulbroka, Stopiņu pagasts, Ropažu novads, LV-2130, kontaktinformācija: novada.dome@ropazi.lv, 66954851.

Detalizētāku informāciju par personas datu apstrādi un datu subjekta tiesību realizāciju var iegūt vēršoties pie Ropažu novada pašvaldības datu pārziņa.

   

Datums

 

Atbalsta pieprasītāja paraksts

Ropažu novada pašvaldības 2021. gada 23. decembra saistošo noteikumu Nr. 33/21 "Par Ropažu novada pašvaldības vienreizēja pabalsta sniegšanu Stopiņu pagasta un Garkalnes pagasta iedzīvotājiem, kuriem siltumenerģijas piegādi ar dabas gāzes apkuri nodrošina PA "Saimnieks" un PSIA "Garkalnes Komunālserviss", siltumenerģijas apgādes tarifa izdevumu daļējai segšanai"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāstsLikuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 6. punkts nosaka, ka pašvaldībām ir jāorganizē iedzīvotājiem komunālos pakalpojumus (ūdensapgāde un kanalizācija; siltumapgāde; sadzīves atkritumu apsaimniekošana; notekūdeņu savākšana, novadīšana un attīrīšana) neatkarīgi no tā, kā īpašumā atrodas dzīvojamais fonds, savukārt 43. panta trešās daļa nosaka, ka dome var pieņemt saistošos noteikumus arī, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek piešķirts vienreizējs pabalsts.
2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojumsSaistošie noteikumi nosaka vienreizēja pabalsta izmaksu par siltumenerģijas apgādes tarifa izdevumu daļēju segšanu Stopiņu pagasta un Garkalnes pagasta iedzīvotājiem, kuriem siltumenerģijas piegādi ar dabas gāzes apkuri nodrošina PA "Saimnieks" un PSIA "Garkalnes Komunālserviss" Ropažu novada pašvaldības Stopiņu pagasta un Garkalnes pagasta Upesciema iedzīvotājiem.
3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu ietekme uz pašvaldības budžetu plānota EUR 157760 (simts piecdesmit septiņi tūkstoši septiņi simti sešdesmit eiro).

Plānotie finanšu līdzekļi pabalsta segšanai tiks piešķirti no Ropažu novada pašvaldības kopbudžeta – Stopiņu pagasta un Garkalnes pagasta budžeta daļas.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav.
5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrāmRopažu novada pašvaldības Sociālais dienests.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmNav.
Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Ropažu novada pašvaldības vienreizēja pabalsta sniegšanu Stopiņu pagasta un Garkalnes pagasta .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ropažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 33/21Pieņemts: 23.12.2021.Stājas spēkā: 31.12.2021.Zaudē spēku: 01.07.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 252, 30.12.2021. OP numurs: 2021/252.12
Saistītie dokumenti
  • Zaudēs spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
328851
31.12.2021
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"