Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 25

Gulbenē 2021. gada 23. novembrī (ārkārtas sēdes prot. Nr. 20, 3. p.)

Grozījums Gulbenes novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 22 "Par pabalstu krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību Gulbenes novadā"

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
36. panta sesto daļu un Covid-19 infekcijas izplatības
pārvaldības likuma 24. panta otro daļu

Izdarīt Gulbenes novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 22 "Par pabalstu krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību Gulbenes novadā" grozījumu un izteikt norādi, uz kāda normatīvā akta pamata saistošie noteikumi izdoti, šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 36. panta sesto daļu un Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma 24. panta otro daļu".

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs A. Caunītis

 

Paskaidrojuma raksts
Gulbenes novada pašvaldības 2021. gada 23. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 25 "Grozījums Gulbenes novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 22 "Par pabalstu krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību Gulbenes novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Lai apturētu straujo Covid-19 infekcijas izplatību un veselības nozares pārslodzi un mazinātu novēršamo mirstību, vienlaikus nodrošinot svarīgu valsts funkciju un pakalpojumu nepārtrauktību, Ministru kabinets, pieņemot 2021. gada 9. oktobrī rīkojumu Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", izsludināja visā valsts teritorijā ārkārtējo situāciju no 2021. gada 11. oktobra līdz 2022. gada 11. janvārim. Minētais Ministru kabineta rīkojums paredz noteikt nopietnus ierobežojumus, tajā skaitā liedzot valsts un pašvaldību institūciju (tai skaitā kapitālsabiedrību) darbiniekiem un amatpersonām, kuriem nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, no 2021. gada 15. novembra veikt savus darba pienākumus. Ievērojot minēto, potenciāli ir paredzama nozīmīgas sabiedrības daļas nonākšana krīzes situācijas apstākļos, kuru dēļ tai nav ienākumu vai arī tie ir būtiski samazinājušies un ir nepieciešama materiāla palīdzība elementāru pamatvajadzību nodrošināšanai.

Lai sniegtu atbalstu Gulbenes novada iedzīvotājiem, kuri palikuši bez ienākumiem vai to ienākumi ir būtiski samazinājušies sakarā ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu un kuri nesaņem nevienu no valsts noteiktajiem atbalsta veidiem, Gulbenes novada dome apstiprināja 2021. gada 28. oktobra saistošos noteikumus Nr. 22 "Par pabalstu krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību Gulbenes novadā" (turpmāk - Saistošie noteikumi).

Saskaņā ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma 24. pantā noteikto pašvaldības saistošos noteikumus saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību un paskaidrojuma rakstu izsludina, tos publicējot oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", un tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas. Saistošos noteikumus pašvaldība triju dienu laikā pēc to parakstīšanas elektroniski nosūta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai zināšanai. Atbilstoši minētajam regulējumam, Saistošie noteikumi tika publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" (Nr. 216) 2021. gada 8. novembrī un tie stājās spēkā 2021. gada 9. novembrī, kā arī Saistošie noteikumi tika nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (turpmāk - VARAM) zināšanai.

Gulbenes novada pašvaldība ir saņēmusi VARAM 2021. gada 14. novembra atzinumu Nr. 1-18/10024. Atbilstoši atzinumā norādītajai informācijai, VARAM ir pieņēmusi Saistošos noteikumus zināšanai, neizsakot iebildumus (pozitīvs atzinums), vienlaikus izsakot priekšlikumu veikt precizējumu Saistošo noteikumu izdošanas tiesiskajā pamatojumā. Ņemot vērā atzinumā izteikto priekšlikumu, ir sagatavots saistošo noteikumu projekts "Grozījums Gulbenes novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 22 "Par pabalstu krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību Gulbenes novadā"".

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi precizē norādi, uz kāda normatīvā akta pamata izdoti 2021. gada 28. oktobra saistošie noteikumi Nr. 22 "Par pabalstu krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību Gulbenes novadā".
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar privātpersonām.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs A. Caunītis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums Gulbenes novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 22 "Par pabalstu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Gulbenes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 25Pieņemts: 23.11.2021.Stājas spēkā: 26.11.2021.Zaudē spēku: 15.07.2023.Tēma: Covid-19 pašvaldībāsPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 228, 25.11.2021. OP numurs: 2021/228.23
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
327886
26.11.2021
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"